-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Όσον αφορά ότι καλά έκαναν και το έσπασαν(που ΔΕΝ δικαιολογείται: μπορούσαν να ΖΗΤΗΣΟΥΝ απ'τους ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ αστυνομικούς να ΦΥΓΟΥΝ και να ρίξουν την ευθύνη στον πρόεδρο), τι να σου πω... Μάλλον υπάρχουν πολλοί τζάμπα μάγκες μέσα στα πανεπιστήμια...(δεν αναφέρομαι στο πρόσωπό σου).Μα οι αστυνομικοί φύγανε σαν κύριοι.
Ξέρεις πολλούς φοιτητές που θα στραφούν προσωπικά εναντίον του προέδρου της σχολής τους;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται
Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της
ελευθερίας και της ισότητας.
Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν
την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία.Ισοκράτης
...σε 5 αράδες ΟΛΗ η αλήθεια!
Μπράβο Νάσο!
Τα μπράβο και από μένα και στο Νάσο και στον φίλο του τον Ισοκράτη (ωραίο όνομα, από τον αρχαίο το πήρε; )!
Τα υπόλοιπα περί φοιτητών, 'φοιτητών', χούντας και αριστερών, τα ακούω και τα σημειώνω στο μπλοκάκι με τα βερεσέ. Και ούτε δεξιός είμαι, ούτε χουντικός ούτε αστυνομικός. Φοιτητής είμαι που θέλει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
-
εεεε ρε σφαλιάρες που θέλουν καποια τσ@γλάνια..
το έχουν παρακάνει μου φαίνετε.. προχτες πέρασα απο την Νομική και ειναι χειρότερα απο γκέτο! Ευρώπη μετά λεμε.. δείτε άλλες σχολές εξωτερικού και άμα δείτε τέτοιο χάλι εγω να φάω το καπέλο μου.Και εγώ ο μ@λ@κας να πληρώνω φόρους κάθε μηνα για να βρίσκουν 'ασυλο' σε σχολές και να σπάνε δημόσια περιούσια οπου ο κάθε εργαζόμενος πληρώνει κάθε μηνα με το 1/3 απο τον ιδρώτα του..
Πραγματικά ειναι άξιον απορίας γιατι τέτοια πράματα συμβαινουν εδω πέρα.
Κάντε με πρωθυπουργο για μια μερα μόνο!!!!!!!! -
Αν μιλάς για τη Νομική Αθήνας, άκου περιστατικά:
- πριν χρόνια είχαν μπει κάτι αναρχοφυντάνια και την έσπασαν. Άνοιξαν γραφεία καθηγητών και πέταξαν τις σημειώσεις τους, διέλυσαν έδρανα σε αμφιθέατρα, της έγραψαν τους τοίχους και απείλησαν με μαχαίρι φοιτητές που τους είπαν να φύγουν.
- απάντηση φοιτητή σε λέκτορα που μιλούσε εκνευρισμένος για τους φρεσκοβαμμένους αλλά φρεσκογραμμένους τοίχους: 'Άγραφοι τοίχοι, άδεια μυαλά'. Σωστός ο παίκτης, εύχομαι να του κάψουν το γραφείο του αν έγινε δικηγόρος.
- είχε πλημμυρίσει μετά από πολύ δυνατή βροχή το πάρκινγκ των καθηγητών. Ενώ λοιπόν η σχολή ήταν ένα αχούρι και μισό και δεν φτιαχνόταν ελλείψει κονδυλίων, βρήκαν εντούτοις τα χρήματα να το ανακατασκευάσουν, να βάλουν ηλεκτρική πόρτα και νομίζω και ανελκυστήρα αυτοκινήτων. Αυτό για το αν υπάρχουν λεφτά και που πάνε.
-
Επιμένω ότι το ΕΜΠ είναι σε καλύτερη κατάσταση από αρκετές δημόσιες υπηρεσίες, παρά την έλλειψη αστυνόμευσης...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ενώ λοιπόν η σχολή ήταν ένα αχούρι και μισό και δεν φτιαχνόταν ελλείψει κονδυλίων, βρήκαν εντούτοις τα χρήματα να το ανακατασκευάσουν, να βάλουν ηλεκτρική πόρτα και νομίζω και ανελκυστήρα αυτοκινήτων. Αυτό για το αν υπάρχουν λεφτά και που πάνε.Ναι αλλα δεν νομιζω οτι την επομενη μερα οι καθηγητες ξηλωσαν τα ηλεκτρικα του ασανσερ, εκαψαν τα αυτοκινητα,και εγραψαν στους τοίχους.
Σε οτι αφορα τους φοιτητες, η καταστροφη ειναι ζητημα δευτερολέπτων.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Φοιτητής είμαι που θέλει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...Καλά,καλά, μάς τα είπαν και άλλοι...Η καλύτερη Δημοκρατία για τους φοιτητές θα έπρεπε να ήταν το διάβασμα...Οι περισότεροι είναι στο τελευταίο έτος της σχολής τους και χρωστούν περισότερα απο 5 μαθήματα,και πολλλά είναι απο άλλα έτη...Αφήστε τα κόμματα και τις κομματικές συγκεντρώσεις και μπείτε και σε καμιά αίθουσα....
(Δεν απευθύνομαι προσωπικά σ'εσένα...)
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Αν γινει φονος κλπ η αστυνομια θα μπει μονο με αποφαση του πρυτανη και οχι πιο πριν!Σκέψου κάτι ακραίο.
Το θύμα να είναι δικός σου άνθρωπος και εξαιτίας της καθυστερημένης 'επέμβασης' της ασφάλειας μέχρι να δώσει ο πρύτανης κ.λ.π την άδεια ο θύτης να έχει γίνει καπνός.Πως θα αντιδρούσες τότε;
(δεν είναι προσωπική επίθεση αυτό μη στραβώσεις)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- απάντηση φοιτητή σε λέκτορα που μιλούσε εκνευρισμένος για τους φρεσκοβαμμένους αλλά φρεσκογραμμένους τοίχους: 'Άγραφοι τοίχοι, άδεια μυαλά'. Σωστός ο παίκτης, εύχομαι να του κάψουν το γραφείο του αν έγινε δικηγόρος.
Ποιός θυμάται το σκίτσο (του ΚΥΡ νομίζω) που έδειχνε στη πρώτη εικόνα το σήμα της αναρχίας, στη δεύτερη το σήμα της ειρήνης και στη τρίτη εικόνα ατο σήμα της Mercedes;
Αυτοί είναι οι 'τζάμπα μάγκες'. Όσο τους τα πληρώνει ο μπαμπάς είναι 'ανάρχες', μόλις αρχίσουν να πληρώνουν από τη τσέπη τους και φάνε τη πρώτη 'ψωλιά' τότε αλλάζουν αμέσως.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
[snip]
Αυτοί είναι οι 'τζάμπα μάγκες'. Όσο τους τα πληρώνει ο μπαμπάς είναι 'ανάρχες', μόλις αρχίσουν να πληρώνουν από τη τσέπη τους και φάνε τη πρώτη 'ψωλιά' τότε αλλάζουν αμέσως.Πες τα Φραγκίσκο!!!
Αυτά φωνάζω εγώ τόσα χρόνια, από τότε που έβλεπα κάτι συμμαθητές στο λύκειο να κυκλοφορούν μ' εκείνες τις τσάντες από το υλικό που ήταν τα λουκάνικα στο στρατό και τις έβαφαν και κόντρα τα Α μέσα σε κύκλους και το Heavy metal (μη στραβώνετε, κι εγώ ακούω metal, αλλά δεν συγχέω καταστάσεις) και τα κολλητά παντελόνια κτλ. Ε λοιπόν, σας λέω ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, αυτούς (και αυτές, μην ξεχνιόμαστε) ακόμα τους πληρώνουν οι πατεράδες τους. Και εντάξει, όλοι μας πιστεύω (εγώ σίγουρα και το δηλώνω) έχω αξιοποιήσει τη βοήθεια των γονιών μου (οικονομική έως ένα σημείο και γνωριμίες από εκεί και μετά), αλλά τουλάχιστον έβγαλα τη σχολή μου με ένα καλοκαίρι καθυστέρηση, όχι 3-4 χρόνια που κάνουν ορισμένοι και τώρα δουλεύω σαν άνθρωπος...
Λοιπόν, χειροπέδες και τραβήξτε τα μέσα τα κωλόπαιδα μία φορά μόνο, αλλά χωρίς να έρθει ο μπαμπάς να τους βγάλει το ίδιο βράδυ! Ας περάσουν 1-2 μέρες στη στενή, να φάνε και μερικές φάπες απ' τα όργανα και μετά σου λέω εγώ ποιος ξαναπιάνει σπρέι ή λοστάρι!!! Άντε γιατί μου φαίνεται ότι στην Ελλάδα μόνο έτσι καταλαβαίνουμε!!!
-
Το πανεπιστημιακό άσυλο ίσως να είχε νόημα κάποτε, ώστε να επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία στην έκφραση απόψεων και τη διακίνηση των ιδεών. Σήμερα δεν νομίζω να υφίσταται τέτοιο θέμα. Αντιθέτως, πλέον εξασκείται ένα είδος τρομοκρατίας από τους λέγομενους αναρχικούς, αριστεριστές κ.λ.π. Ένα συγκεκριμένο περιστατικό που θυμάμαι, πρέπει να ήταν το 1995 και θα γινόταν μία συζήτηση στη νομική μεταξύ ενός γνωστού εθνικιστή και ενός βουλευτή του Πασοκ. Ενώ ήταν όλα έτοιμα για να αρχίσει η συζήτηση, μπήκαν μέσα αυτοί οι γνωστοί - άγνωστοι και τα έσπασαν όλα, και τελικώς, όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση δεν έγινε. Μιλάμε για τέτοια προστασία του ασύλου από αυτούς που φωνάζουν για το άσυλο, όταν προσπαθήσει να τους εμποδίσει κάποιος να φέρουν εις πέρας το καταστροφικό τους έργο.
Στο κάτω κάτω δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μπορεί να βλάψει η αστυνόμευση των πανεπιστημιακών χώρων, στην αποστολή ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος, η οποία είναι η παροχή γνώσεων και παιδείας στους φοιτητές του. Τους μόνους που θα βλάψει η αστυνόμευση είναι αυτούς που δημιουργούν προβλήματα, δυσκολέυουν και υποβαθμίζουν το έργο των πανεπιστημίων.
Πάντως όταν ήμουν φοιτητής στο ΕΜΠ, στην σχολή μου, είχαμε καταφέρει να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους ταραξίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα πέντε χρόνια των σπουδών μου, να χάσουμε ελάχιστες μέρες λόγω καταλήψεων. Οι μόνες μέρες που χάναμε μαθήματα ήταν όταν έκλεινε η σχολή για την επέτειο της 17ης του Νοεμβρίου.
Τέλος νομίζω ότι αστείο να θεωρεί κάποιος ότι έπεσε η χούντα λόγω των γεγονότων στο πολυτεχνείο. Η χούντα έπεσε με τραγικό τρόπο και με την μισή Κύπρο υπό τουρκική κατοχή.
-
Εθεσα καποιες ερωτησεις παραπανω που δεν απαντηθηκαν:
1)Λοιπον ηθελα να πω οτι απόσο ξερω η Αστυνομια νομιζω οτι μπορει να παραβιασει το Ασυλο σε περιπτωση κακουργηματικης πραξης. Νομιζω οτι ισχυει αυτο ετσι;
2)Επισης δε θα διαφωνισω με το Ασυλο αλλα οταν βλεπω να καταστρεφονται περιουσιες τρελαινομαι! Και αντε εκεινα θα τα πληρωσει το κρατος και εμμεσα εμεις βεβαια αλλα αν παει καποιος στο ΤΕΙ Αθηνων που ειμαι και μου σπασει το αυτοκινητο εγω τι μπορω να κανω;;; Με κλεβουν τι κανω;;;
3)Καπως πρεπει να φυλασονται αυτοι οι χωροι και καποιος ειπε για security: μπορει να μου πει που βρισκονται οι σεκιουρηταδες στο ΤΕΙ Αθηνων η στο Θεσσαλονικης που ημουνα γιατι εγω 4 χρονια δεν εχω δει κανεναν! Και τι να κανουν κι αυτοι σιγα μην πανε να μπλεξουν αν καποιος με απειλει, με κλεβει κτλ.
4)Καποιος ειπε επισης οτι απαγορευεται η Πυροσβεστικη!!! Αλλη χαζομαρα κι αυτη! Και σε περιπτωση φωτιας ή εγκλωβισμου ποιος ερχεται; Η καθαριστρια;;; Αυτες τις ερωτησεις δεν τις εχω απαντησει ακομα!!! Ασθενοφορο τουλαχιστον επιτρεπεται η καλυπτομαστε απο τη νοσοκομα που ειναι εκει καθε Δευτερα, τριτη, Πεμπτη 11-15;;;;;; -
Καλησπέρα σας κύριοι,
σαν καινούργιο στο forum, αλλά πανάρχαιος - όσο μου επιτρέπει η ηλικία μου - αναγνώστης των 4τροχών, αλλά και 'φοιτητής' ακόμα, θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου άποψη επί του θέματος ασύλου.-
Είμαι σαφώς υπέρ της ήπαρξης του ασύλου καθώς έτσι διασφαλίζεται ο ελεύθερος λόγος, η ελεύθερη έρευνα και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων. Μάλιστα, το άσυλο θα έπρεπε να υπάρχει ακόμα και στις εστίες, καθώς ακόμα και εκεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα ήταν δυνατόν να παρέμβουν ώστε να επηρεάσουν / ποδηγετήσουν αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά.
-
Σαφέστατα θα έπρεπε να υπάρχει ένας μηχανισμός πιο γρήγορος ώστε οι μηχανισμοί ασφαλείας να μπορούν να εισέρχονται νόμιμα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Φυσικά, ασφλαιστικές δικλείες θα απέτρεπαν από χρησιμοποίηση αυτού του τρόπου εισόδου συχνά και άκριτα.
-
Στα φοιτητικά μου χρόνια δυστυχώς έγινα μάρτυρας πολλών περιπτώσεων όπου φοιτητές που υπερασπίζονται το άσυλο έγιναν οι ίδιοι καταπατητές του όταν και όπου τους συνέφερε, όπως και περιπτώσεις όπου οι γνωστοί μηχανισμοί του κράτους (ακόμα και σήμερα γίνεται αυτό) χρησιμοποιούν χώρους του ασύλου για δικούς τους σκοπούς. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα για να δείτε ότι τελικά δεν είναι ο νόμος που προκαλεί το κενό, αλλά εμείς οι ίδιοι:
α. Σε κατάληψη στη σχολή έσπασαν γραφεία καθηγητών, πήραν υπολογιστές, κατέστραψαν χρόνια έρευνας κτλ κτλ. Τα άτομα είναι γνωστά, μάλιστα πολλά έγιναν και μπροστά στα μάτια συναδέλφων φοιτητών, αλλά κανείς δε μίλησε ποτέ.
β. Το 2000 (αν δε με απατά η μνήμη μου) στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (για αυτό το Πανεπιστήμιο αναφέρομαι) έγινε ένα έγκλημα. Κάποιος σκότωσε έναν καθηγητή λόγω ερωτικού πάθους ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλες διαφορές είχαν. Περνώντας από εκεί, ασυναίσθητα ομολογώ, παρατήρησα κάποιους τύπους να κυκλοφορούν και να κοιτάνε περίεργα. Αμέσως γυρνώ και λέω στους συμφοιτητές: 'μοιάζουν με ασφάλεια αυτοί, τι κάνουν εδώ μέσα;'. Η αντίδραση ήταν άμεση: 'βγες έξω και θα δείς τι θα σου κάνω' (το έγραψα ευγενικά για λόγους δεοντολογίας). Ωραία αντίδραση από τους μηχανισμούς του κράτους. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαν και δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν δηλαδή.
γ. 2003 φίλος που υπηρετεί τότε στον Ε.Σ. είναι στο Πανεπιστήμιο για τη γραμματεία (ορκιζόταν και πήγε για τα χαρτιά). Κάθεται μέχρι απογευματάκι να χαιρετήσει καθηγητές κτλ και πάει να φύγει και βλέπει το αυτοκίνητο σπασμένο και κάτι χαρτιά να λείπουν (άδειες εισόδου σε στρατόπεδα, χαρτιά του στρατού κτλ). Φωνάζει την αστυνομία, και αυτοί του λένε δεν ερχόμαστε είναι άσυλο. Μα τα έχουν πάρει συγκεκριμένοι με τα παπάκια που γυρνάνε εδώ έξω και θα φύγουν από συγκεκριμένη πύλη που είναι ανοιχτή, δεν έχουν από που αλλού να φύγουν, καθίστε απέξω και θα τους πιάσετε λέει. Τίποτε η αστυνομία. Στο τέλος τους λέει ότι είναι χαρτιά στρατιωτικά, άδεια να μπαίνεις σε στρατόπεδο με το αμάξι κτλ και θα πρέπει να έρθουν μαζί με στρατονομία και κρατική ασφάλεια γιατί είναι σοβαρό το θέμα. Έρχονται, λοιπόν, τότε, αλλά από άλλη πύλη απλά για να μιλήσουν και να του πουν μην το τραβάς το θέμα !!! Ευτυχώς τα χαρτιά σώθηκαν αφού τα πέταξαν πιο κάτω (το κινητό και τα λεφτά όμως...αντίο) και η βαρεμάρα των μηχανισμών ελέγχου και επιβολής της τάξης κρύφτηκε πίσω από το άσυλο !!!
δ. 2002, έτος που τελειώνω το μετ/κο μου. Πηγαίνω κάποια μέρα στη σχολή μεσημεράκι, περίπου 13.00-14.00. Ο 'θυρωρός', μπροστά σε όλο τον κόσμο (διορίστηκε περίπου το 1997-98, άρα με ήξερε, όπως και οι περισσότεροι καθηγητές μου, τουλάχιστον φατσικά) έρχεται να μου κάνει έλεγχο, ποιός είμαι και που πάω. Τέτοια σκηνή δεν έχω ξαναδεί όλα αυτά τα χρόνια που κυκλφορώ σε αυτούς τους χώρους, σε κανέναν άλλο φοιτητή ή επισκέπτη του πανεπιστημίου. Η φάτσα μου όμως προκαλούσε όπως φαίνεται, παρόλο που δεν έχω μακρύ μαλλί ή περίεργο ντύσιμο. Μάλλον είδε στο περίπου το νορμάλ, έως φθηνό (λόγω έλλειψης χρημάτων) ντύσιμό μου, θεώρησε ότι δεν είμαι αριστερός να φάει ξύλο (δεν είχα ανάλογο στύλ), δεξιός (λόγω φθηνού ντυσίματος) ή κεντρώος (πολύ κατεβασμένο κεφάλι για άτομο της εξουσίας) και ήθελε προφανώς να χαρεί και αυτός για την εξουσία που έχει. Αναγκάστηκα να του δείξω φοιτητική ταυτότητα, πάσο κτλ για να είμαι καλυμμένος καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να με καλύψει κανείς, ούτε καν φίλος. Σκεφτείτε να είχε και ουσιαστική αρμοδιότητα τι θα μου είχε κάνει. Φυσικά άτομα κομματικά προσκείμενα δεν τα πειράζει καθόλου, ίσα ίσα που τα χαριεντίζει κιόλας.
ε. Φέτος πριν 1 μήνα. Φιλοσοφική σχολή. Πιτσιρίκια με μηχανάκια κάνουν κόντρες, σούζες κτλ μπροστά στον κόσμο με κίνδυνο να πατήσουν κάποιον. Σταματάει το τζιπ του πανεπιστημίου και τους λέει λίγο πιο ήσυχα γιατί γράφουν εξετάσεις μέσα. Τους γράφουν και αρχίζουν πάλι. Το τζιπ φεύγει για να μην τους πουν ότι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Ένα πιτσιρίκι περνάει δίπλα μου με σούζα και παραλίγο να με σκοτώσει όπως και μερικούς άλλους που περνάμε από εκεί. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε ότι μεσημέρι στη Φιλοσοφική υπάρχουν χιλιάδες φοιτητές που μπαινοβγαίνουν, περνάνε το δρόμο για τα λεωφορεία, υπάρχουν εκατοντάδες παρκαρισμένα (παρανόμως και ηλιθιοδώς ομολογώ) αυτοκίνητα κτλ Κανείς μηχανισμός ελέγχου. Σε αυτό το θέμα βέβαια η λύση θα ήταν απλή. Κάρτες στους φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό για να φέρουν το αυτοκίνητο στο πανεπιστήμιο με αυτόματες πόρτες που εμποδίζουν του εξωτερικούς να εισέρχονται εντός του χώρου. Για να μην περνάνε από το πανεπιστήμιο περιπολικά, υπουργοί (δυστυχώς δεν έχω κρατήσει το νούμερο του αυτοκινήτου με τα φιμέ και τα 2 ασφαλίτικα μπρος και πίσω για να το καταθέσω μιας και πέρασαν ομολογώ λίγο γρήγορα, περίπου 100Km/h εντός χώρου που κυκλοφορύν πεζοί) και διάφοροι άλλοι περίεργοι.
στ. Μεγάλος αριθμός φοιτητών που ανήκουν στις διάφορες παρατάξεις έχουν σαν αποκλειστικό τους σκοπό την επαγγελματική τους καταξίωση μέσω των διαφόρων κομμάτων. Αυτοί που πρωτοστατούν στις καταλήψεις (ιδεολογικά) ή στις διάφορες εκδηλώσεις οποιασδήποτε μορφής (μιλάω γενικά, για όλες τις παρατάξεις) είναι οι μελλοντικοί υποψήφιοι διδάκτορες, καθηγητές κτλ μιας και οι περισσότεροι (κυριαρχώντας πνευματικά στους άλλους όπως έλεγαν και για τον Γιωτόπουλο της 17Ν) είναι παιδιά καθηγητών ή ατόμων που έχουν υψηλές θέσεις στον κρατικό ή ιδιωτικό τομέα. Πάντα βγαίνουν λάδι και είναι οι μελλοντικοί managers, καθηγητές, πρόεδροι οργανισμών κτλ. Αυτοί που τα παίρνουν, αυτοί που έχουν τις άκρες και τα μέσα, αυτοί που διαπλέκονται δηλαδή. Φυσικά νωρίτερα πέρναγαν τα μαθήματά τους χωρίς να έχουν εμφανιστεί καν πολλές φορές, βγάζουν βαθμούς πτυχίου όχι κορυφαίους, αλλά από τους μεγαλύτερους, ζουν άνετα, με τα πάρτυ τους, τις εκδρομές τους κτλ κτλ
Βλέπετε, λοιπόν, κύριοι ότι το πρόβλημα ουσιαστικά δεν είναι το άσυλο που πρέπει να υπάρχει για να προστατέψει κι εμάς τους ανένταχτους (όσοι έχουμε απομείνει πλέον), αλλά το σαθρό υπόβαθρο της ελληνικής κοινωνίας που έχει πλέον απλωθεί σε όλους τους τομείς. Δεν πιστεύω ότι με κατάργηση ασύλου θα λυθεί το πρόβλημα. Ούτε οι 'αναρχικοί' / 'αντιεξουσιαστές' που παίρνουν εντολές από περίεργους κύκλους με άγνωστες διασυνδέσεις γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν και γιατί το κάνουν. Πιστεύουν σε μια ιδεολογία που σε πολλά σημεία με βρίσκει σύμφωνο, αλλά δυστυχώς στην πράξη είναι ανεφάρμοστη σε μια στοιχειωδώς δημοκρατική ή ελαχίστως δικτατορική όπως είναι η ελληνική σήμερα. Οι έχοντες όμως το γενικό πρόσταγμα (αλήθεια αναρχικός με αρχηγό πώς γίνεται?) κρύβουν βαθύτερους και απώτερους σκοπούς και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταστρέψουν μερικά παιδιά τα φθηνά αυτοκίνητα μερικών πολιτών. Οι ίδιοι έχουν τις mercedes τους στα γκαράζ φυλαγμένες για τις μέρες που θα γίνουν και αυτοί διευθυντές και θα πρέπει να κυκλοφορούν με το αντίστοιχο στυλ και χλιδή, τις μέρες που θα φύγουν τα μαλλιά και θα έρθει το ζελέ, θα φύγουν τα αμπέχωνα και θα έρθει το armani, θα φύγουν τα άρβυλα και θα έρθουν τα prada.
Ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο τους και συγγνώμη για το μέγεθος του post. Είχα να γράψω και πολλά άλλα, αλλά δυστυχώς έχω πρόβλημα χρόνου.
ΥΓ. Στην περίπτωση του ΕΜΠ, σωστά λέμε ότι κακώς κάηκε το περιπολικό καθώς εμείς οι πολίτες θα το πληρώσουμε πάλι. Από την άλλη κακώς και η αστυνομία μπήκε στο χώρο χωρίς άδεια. Κάνουν όμως και αυτοί ενέργειες που δεν τις σκέπονται καμιά φορά. Δε θα ήταν δύσκολο για τον καθηγητή να μιλήσει στον πρύτανη και να του πει τι συνέβει ώστε να πάρουν άδεια να μπει η σήμανση νόμιμα. Όσο για τα παιδιά που έσπασαν το περιπολικό, θα έπρεπε να χτυπήσουν τους αστυνομικούς που έκαναν την παρανομία και όχι το άψυχο αντικείμενο. Εκεί όμως υπήρχαν πιστόλια οπότε τα πράγματα ήταν δύσκολα, μπορεί κάποιος να πυροβολούσε και τότε; Να χάσουμε τη ζωή μας, την έδρα στο πανεπιστήμιο, το μάθημα 'Σκυρόδεμα Ι' ή 'Ρευστομηχανική' ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο για μια κλοπή και ένα περιπολικό στο ΕΜΠ;
-
-
Ωραίες οι απόψεις σου pipinos1976 και καλοσώρισες στο 4ΤΦ.
-
μπορω να πω οτι μας εβαλε ολους τα γυαλια!
-
γιατι τα παρουσιάζεις τόσο ωραία?
Καταρχήν οι μπάτσοι δεν μπορούν να κάνουν οτι θέλουν..
Μπορεί να σε τραβήξουν μέχρι το τμήμα ή να σου δώσουν οσες κλήσεις θέλουν αλλα για ολα αυτά υπάρχει το δικαστήριο και η ελληνική δικαιοσύνη που ειναι πάνω απ'ολους.
Εχω φάει βαρβάτη κλήση γιατι έπεσα σε κ@λόμπατσο που με έβρισε απο πάνω, έτσι του λέω είσαι, πήγα δικαστήριο, φυσικά και αθωώθηκα γιατι είχα δίκιο και ο κυρ μπάτσος που του πήρα το νουμέρο του έμπλεξε.Εγω στην εργασία μου και στο σπίτι μου εχω πλήρη ελευθερία να εκφράζομαι να σκέφτομαι οπως θέλω ποτε κάποιος δεν καταπάτησε δικαίωμα μου. Αρα τι διαφέρει στις κρατικές σχολές δεν μπορώ να καταλάβω.
Εγω το μόνο που βλέπω είναι τους κουκουλοφόρους, τους αιώνιους φοιτητές, τους βανδαλισμούς, τραμπουκισμούς, κατάχρηση και καταστροφή της δημόσιας περιουσίας και δυστυχως με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά γιατί υπάρχουν πολλά λαμπρά μυαλά στον τόπο μας.
Το συζητούσα σήμερα που βρέθηκα με τον πατέρα μου για φαγητό οπου είχε κάνει τις σπουδές του στο Λονδίνο το '60 και μου είπε κάτι που πρέπει να το αναφέρω: 'Στις βόρειες χώρες αυτα τα πράματα δεν υπάρχουν. Τα παιδιά πάνε εκει να σπουδάσουν να μορφωθούν και να φύγουν να κάνουν την ζωή τους'
Είναι κρίμα αυτά τα πράματα γιατι βγάζουμε άσχημη εικόνα προς τα έξω
(τι να σας λέω τώρα απο φιλους μου που ήρθαν να κάνουν ένα εξάμηνο Exchange απο Φιλανδία και Σουηδία.. αμα δείτε τι πανέμορφα και οργανωμένα κτίρια έχουν έκει θα καταλαβαίνατε αντιδράσεις)Αλλα όπου μπαίνει πολιτική και θρησκεία, τέτοια γίνονται..
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Καλησπέρα σας κύριοι,
...Εξαιρετικός ο φίλος μας...
Εγώ να δηλώσω καταρχήν ότι είμαι υπέρ του ασύλου.Πολλές φορές λέχθηκε πως ο χώρος του ασύλου είναι τελείως ανεξέλεγκτος. Εκεί θα παραθέσω απλά το επιχείρημα του άλλου φίλου (δε συγκράτησα nick) πως το πανεπιστήμιο είναι ασφαλέστερο από τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες.
Λέχθηκε ότι το αυτοκίνητο θα το πληρώσει ο λαός. Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά δε σας είδα να διαμαρτύρεστε για όλα τα δις που πληρώνουμε κάθε χρόνο και οικονομούν οι πολιτικοί και οι προσκείμενοί τους.
Κάποιος είπε 'τι θα κάνεις αν βλάψουν κάποιο δικό σου;'. Η απάντηση: Θα εκδικηθώ μόνος μου (ή με παρέα) εντός του πανεπιστημίου. Χρειάζεται παραδειγματισμός, χωρίς υπερβολές όμως.Εγώ δεν ξέρω τι γίνεται στη Νομική, τη Φιλοσοφική, ή το Πολυτεχνείο γιατί σπάνια περνάω από εκεί. Μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα ότι το συγκρότημα της Ιατρικής, παρόλο που είναι μικρό και δε φυλάσσεται (εκτός ενός σεκιουριτά τα βράδια για το χώρο του αναγνωστηρίου) δεν έχει κινδυνέψει σοβαρά, τουλάχιστον απ' ότι ξέρω. Και όσες φορές έχει πέσει ξύλο (μεταξύ παρατάξεων) έχουν επέμβει οι ψυχραιμότεροι.
Θέλω να καταλήξω ότι οι φοιτητές είναι ικανοί να διαχειριστούν το άσυλο, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις αυτές είναι προφανώς οι ακραίοι, συνήθως 'αριστεροί' (στα λόγια) φοιτητές (καλοί ή όχι). Στο χέρι του (φοιτητικού) σώματος είναι να τους απομονώσει.
Και αν αυτό δε συμβαίνει σήμερα, επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι να ισχύσει αύριο. Και όχι να υποστηρίζουμε τους ασφαλίτες και να τους δίνουμε εξουσία. Όλοι εσείς που λέτε να καταργηθεί το άσυλο το σκεφτήκατε ποτέ αυτό;;; Αντί να κουνήσεις εσύ κύριε το δαχτυλάκι σου και να πας σε μια γενική συνέλευση (που πρέπει να γκρεμίσει κανας φούρνος για να υπάρχει απαρτία - 30% νομίζω), κάθεσαι στο σπιτάκι σου και μου λες ότι εμένα με εκπροσωπεί ο τάδε και μου παραπονιέσαι για την κατάληψη που θα χάσεις τα μαθήματα!! Και αντίστοιχα αντί να οργανωθείς ως φοιτητής και να φτιάξεις μια ομάδα ασφαλείας ή κάτι παρόμοιο, μου λες να βάλουμε μέσα τους μπάτσους!!
Εγώ αυτό δεν το δέχομαι.Και επειδή και πάλι ξέφυγα λίγο...η ουσία είναι να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την ελευθερία μας, όχι να την πετάξουμε ή να την παραχωρήσουμε σε άλλους. Αν οι γονείς των μικρών -τώρα- παιδιών τους λένε ότι το άσυλο είναι κακό και να καταργηθεί, οδηγούμαστε σε μια απαθέστερη κοινωνία. Αν αντίθετα τους λένε ότι το άσυλο είναι ελευθερία, προνόμιο και πρέπει να το προστατέψεις (είτε απ' τους ασφαλίτες είτε απ' τους αναρχικούς) τότε είναι πιθανό να φτάσουμε σε μια κοινωνία ενεργητική και δημοκρατική.
Αυτά τα ολίγα από εμένα, ελπίζω να μη σας κούρασα...
-
Ο χρήστης mixmavros έγραψε:
Θέλω να καταλήξω ότι οι φοιτητές είναι ικανοί να διαχειριστούν το άσυλο, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις... Αντί να κουνήσεις εσύ κύριε το δαχτυλάκι σου και να πας σε μια γενική συνέλευση (που πρέπει να γκρεμίσει κανας φούρνος για να υπάρχει απαρτία - 30% νομίζω), κάθεσαι στο σπιτάκι σου και μου λες ότι εμένα με εκπροσωπεί ο τάδε και μου παραπονιέσαι για την κατάληψη που θα χάσεις τα μαθήματα!! Και αντίστοιχα αντί να οργανωθείς ως φοιτητής και να φτιάξεις μια ομάδα ασφαλείας ή κάτι παρόμοιο, μου λες να βάλουμε μέσα τους μπάτσους!!
Εγώ αυτό δεν το δέχομαι.Συγγνώμη, αλλά από που και ως που μπορούν οι φοιτητές να διαχειριστούν το άσυλο? Επειδή είναι φοιτητές? Ξεχνάμε το ότι η συντριπτική πλειοψηφία δε ξέρει τίποτε από ιστορία, πολιτική θεωρία και νόμους? Με αυτή τη λογική, ας βάλουμε οποιονδήποτε να χειριστεί το οποιοδήποτε ζήτημα.
Όσο για τις συνελεύσεις, είναι μια φάρσα, μια αστεία παρέλαση των παρατάξεων οπού καθείς υποστηρίζει τη γραμμή του κόμματος και πάνω από όλα εκμετάλλευση των μικρότερων ηλικιακά που διατηρούν τη νοοτροπία του σχολείου. Για μένα, δεν τίθεται θέμα να πάω σε συνέλευση και να ψηφίσω να μη γίνει κατάληψη. Τουναντίον, δεν πρέπει καν να τίθεται το θέμα της κατάληψης, γιατί οι λόγοι για τους οποίος γίνεται και τα αποτελέσματα που επιφέρει ευνοούν μοναχά τα κομματόσκυλα. Αν είχαν έστω και λίγη τσίπα, θα έκαναν κατάληψη μόνο όταν είχε εξασφαλιστεί στη συνέλευση συμμετοχή φοιτητών άνω του 50%. Ειδάλλως, πέραν πάσης αμφιβολίας, πρόκειται περί κίνησης φασιστικής.
Αλλά, τι να περιμένεις κανείς όταν οι λίγοι ψευτομάγκες προκαλούν τέτοια αναστάτωση σε τόσους πολλούς, η πλειοψηφία των φοιτητών βλέπουν το πανεπιστήμιο ως καφετέρια και ουδείς έχει τη διάθεση να συμμετέχει σε αυτό που αποτελεί την πεμπτουσία του ακαδημαϊκού χώρου: την έρευνα.
Γιατί, μπορεί να βλέπουν ορισμένοι το πανεπιστήμιο ως χώρο διακίνησης ελεύθερων ιδεών, αλλά από τη στιγμή που έχουμε δημοκρατία, οποιοσδήποτε χώρος μπορεί να αποτελέσει πεδίο ελεύθερου διαλόγου ή αμπελοφιλοσοφίας. Άρα, ας αφήσουμε τις σχολές να επιδείξουν και κάποιο ακαδημαϊκό έργο, και ας μεταφέρουμε τις αναρχοπ@π@ριές μας σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.
Δε δίστασα να προκαλέσω τους θρασύδειλους όταν ήμουν φοιτητής, και τώρα από άλλο ακαδημαϊκό πόστο κάνω ακριβώς το ίδιο. Δε γίνεται προκειμένου να κάνουν το παιχνίδι τους τα κακομαθημένα να καθυστερεί όλο το πανεπιστημιακό πρόγραμμα, να δημιουργείται αναταραχή, να έρχονται πίσω οι έρευνες και οι δημοσιεύσεις/ εισηγήσεις στα συνέδρια επειδή ορισμένοι έχουν κάνει το πανεπιστήμιο παιδική χαρά. Είναι κρίμα που πρέπει να εκπέσει ενίοτε η κατάσταση στο επίπεδο της άμεσης αντιπαράθεσης (νόμος της ζούγκλας), αλλά αυτή είναι η συνεισφορά των θιασωτών της αναρχοαριστεράς σε αυτό το χώρο- να βλέπεις έγκριτους ανθρώπους να χάνουν τη ψυχραιμία τους.
Μπορεί και εγώ ως φοιτητής 18 ετών να χαιρόμουν όταν χάναμε τις εξεταστικές για διάφορους λόγους, αλλά τώρα έχω συνειδητοποιήσει πολύ καλά πόσο ζημιογόνο είναι για τον ακαδημαϊκό χώρο. Φυσικά, όχι για ορισμένους καλοβολεμένους καθηγητές, όσο για όσους προσπαθούν να διεξάγουν ερευνητικό έργο.
Και αν αναρωτιέστε γιατί εδώ έχουμε τόσους κηφήνες που παρουσιάζουν τις διπλωματικές των φοιτητών ως δικές τους δημοσιεύσεις, ενώ οι πλέον αξιόλογοι 'διαρρέουν' στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, η απάντηση είναι μία: εδώ το μόνο που μας νοιάζει είναι το αν θα μπορέσουμε εντός του ασύλου να κρύψουμε τον εγκληματία, τον κακομαθημένο, την παράνομη πράξη.
Ας κάνουμε λοιπόν ένα θέμα για το πόσο αδαείς, ακόμη και μετά την αποφοίτηση τους, γύρω από το νευραλγικό τομέα της ακαδημαϊκής έρευνας είναι όσοι βρίσκονται στα πανεπιστήμια. Οι μόνοι που διασώζονται είναι λίγοι μεταπτυχιακοί και οι διδακτορικοί.
Για την κατάληψη και τους αστυνομικούς όμως, όλοι έχουν κάτι να πούνε... -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Θέλω να καταλήξω ότι οι φοιτητές είναι ικανοί να διαχειριστούν το άσυλο, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις... Αντί να κουνήσεις εσύ κύριε το δαχτυλάκι σου και να πας σε μια γενική συνέλευση (που πρέπει να γκρεμίσει κανας φούρνος για να υπάρχει απαρτία - 30% νομίζω), κάθεσαι στο σπιτάκι σου και μου λες ότι εμένα με εκπροσωπεί ο τάδε και μου παραπονιέσαι για την κατάληψη που θα χάσεις τα μαθήματα!! Και αντίστοιχα αντί να οργανωθείς ως φοιτητής και να φτιάξεις μια ομάδα ασφαλείας ή κάτι παρόμοιο, μου λες να βάλουμε μέσα τους μπάτσους!!
Εγώ αυτό δεν το δέχομαι.-
Συγγνώμη, αλλά από που και ως που μπορούν οι φοιτητές να διαχειριστούν το άσυλο? Επειδή είναι φοιτητές? Ξεχνάμε το ότι η συντριπτική πλειοψηφία δε ξέρει τίποτε από ιστορία, πολιτική θεωρία και νόμους? Με αυτή τη λογική, ας βάλουμε οποιονδήποτε να χειριστεί το οποιοδήποτε ζήτημα.
-
Όσο για τις συνελεύσεις, είναι μια φάρσα, μια αστεία παρέλαση των παρατάξεων οπού καθείς υποστηρίζει τη γραμμή του κόμματος και πάνω από όλα εκμετάλλευση των μικρότερων ηλικιακά που διατηρούν τη νοοτροπία του σχολείου. Για μένα, δεν τίθεται θέμα να πάω σε συνέλευση και να ψηφίσω να μη γίνει κατάληψη. Τουναντίον, δεν πρέπει καν να τίθεται το θέμα της κατάληψης, γιατί οι λόγοι για τους οποίος γίνεται και τα αποτελέσματα που επιφέρει ευνοούν μοναχά τα κομματόσκυλα. Αν είχαν έστω και λίγη τσίπα, θα έκαναν κατάληψη μόνο όταν είχε εξασφαλιστεί στη συνέλευση συμμετοχή φοιτητών άνω του 50%. Ειδάλλως, πέραν πάσης αμφιβολίας, πρόκειται περί κίνησης φασιστικής.
-
Αλλά, τι να περιμένεις κανείς όταν οι λίγοι ψευτομάγκες προκαλούν τέτοια αναστάτωση σε τόσους πολλούς, η πλειοψηφία των φοιτητών βλέπουν το πανεπιστήμιο ως καφετέρια και ουδείς έχει τη διάθεση να συμμετέχει σε αυτό που αποτελεί την πεμπτουσία του ακαδημαϊκού χώρου: την έρευνα.
-
Γιατί, μπορεί να βλέπουν ορισμένοι το πανεπιστήμιο ως χώρο διακίνησης ελεύθερων ιδεών, αλλά από τη στιγμή που έχουμε δημοκρατία, οποιοσδήποτε χώρος μπορεί να αποτελέσει πεδίο ελεύθερου διαλόγου ή αμπελοφιλοσοφίας. Άρα, ας αφήσουμε τις σχολές να επιδείξουν και κάποιο ακαδημαϊκό έργο, και ας μεταφέρουμε τις αναρχοπ@π@ριές μας σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.
Δε δίστασα να προκαλέσω τους θρασύδειλους όταν ήμουν φοιτητής, και τώρα από άλλο ακαδημαϊκό πόστο κάνω ακριβώς το ίδιο. Δε γίνεται προκειμένου να κάνουν το παιχνίδι τους τα κακομαθημένα να καθυστερεί όλο το πανεπιστημιακό πρόγραμμα, να δημιουργείται αναταραχή, να έρχονται πίσω οι έρευνες και οι δημοσιεύσεις/ εισηγήσεις στα συνέδρια επειδή ορισμένοι έχουν κάνει το πανεπιστήμιο παιδική χαρά. Είναι κρίμα που πρέπει να εκπέσει ενίοτε η κατάσταση στο επίπεδο της άμεσης αντιπαράθεσης (νόμος της ζούγκλας), αλλά αυτή είναι η συνεισφορά των θιασωτών της αναρχοαριστεράς σε αυτό το χώρο- να βλέπεις έγκριτους ανθρώπους να χάνουν τη ψυχραιμία τους.
Μπορεί και εγώ ως φοιτητής 18 ετών να χαιρόμουν όταν χάναμε τις εξεταστικές για διάφορους λόγους, αλλά τώρα έχω συνειδητοποιήσει πολύ καλά πόσο ζημιογόνο είναι για τον ακαδημαϊκό χώρο. Φυσικά, όχι για ορισμένους καλοβολεμένους καθηγητές, όσο για όσους προσπαθούν να διεξάγουν ερευνητικό έργο.
Και αν αναρωτιέστε γιατί εδώ έχουμε τόσους κηφήνες που παρουσιάζουν τις διπλωματικές των φοιτητών ως δικές τους δημοσιεύσεις, ενώ οι πλέον αξιόλογοι 'διαρρέουν' στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, η απάντηση είναι μία: εδώ το μόνο που μας νοιάζει είναι το αν θα μπορέσουμε εντός του ασύλου να κρύψουμε τον εγκληματία, τον κακομαθημένο, την παράνομη πράξη.
Ας κάνουμε λοιπόν ένα θέμα για το πόσο αδαείς, ακόμη και μετά την αποφοίτηση τους, γύρω από το νευραλγικό τομέα της ακαδημαϊκής έρευνας είναι όσοι βρίσκονται στα πανεπιστήμια. Οι μόνοι που διασώζονται είναι λίγοι μεταπτυχιακοί και οι διδακτορικοί.
Για την κατάληψη και τους αστυνομικούς όμως, όλοι έχουν κάτι να πούνε...- Πώς μπορούν να διαχειριστούν το άσυλο;;;!!! Δεν σε κατάλαβα...
- Αν πρόσεξες και εγώ είμαι κατά των παρατάξεων...
- Σε τι ακριβώς διαφωνείς (σ' αυτά που είπα εγώ) ;
- Αυτά είναι άλλο θέμα ... φυσικά και θα έπρεπε να ισχύουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα λεγόμενά μου
-
-
Ο χρήστης mixmavros έγραψε:
- Πώς μπορούν να διαχειριστούν το άσυλο;;;!!! Δεν σε κατάλαβα...
- Αν πρόσεξες και εγώ είμαι κατά των παρατάξεων...
- Σε τι ακριβώς διαφωνείς (σ' αυτά που είπα εγώ) ;
- Αυτά είναι άλλο θέμα ... φυσικά και θα έπρεπε να ισχύουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα λεγόμενά μου
Μάλλον δεν το έθεσα καλά... δε διαφωνώ μαζί σου!
Απλά έκανα παράθεση επειδή ανέφερες φοιτητές και συνελεύσεις. Δεν είναι δηλαδή ότι διαφωνώ με τη δική σου θέση, απλά επειδή έθιξες αυτά τα δύο θέματα, πιάστηκα από εκεί για να συνεχίσω και να εκθέσω τις όποιες απόψεις μου. Εκεί που δε με βρίσκεις σύμφωνο είναι στο ότι μπορούν οι φοιτητές να διαχειρίζονται τα θέματα του ασύλου. Ως θεσμός εννοώ.
Ήθελα μάλιστα να γράψω ότι δεν απευθύνομαι προσωπικά, αλλά το ξέχασα
Ίσως, συνεπώς, έπρεπε να είμαι πιο σαφής στο ότι απευθύνομαι γενικά σε όσους θέτουν το ζήτημα σε βάσεις μάλλον μακριά από την απτή πραγματικότητα, παρά φυσικά σε εσένα!
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!