-
Χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα από τα παραπάνω και κρίνοντας μόνο από την αίσθηση που μου έχει αφήσει ο σχολιασμός (όχι εδώ μέσα) τους, ψήφισα το 306...
-
focus rs?
οχι τοσο για το αν ειναι καλυτερο αλλα ισως γιατι ειναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΟΙΚΑΝΩΝ!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Οι περισσότεροι από εμάς μάλλον ψηφίζουμε υποθετικά. Έτσι και εγώ αφού δεν έχω οδηγήσει κανένα από αυτα δεν ψηφίζω και απλά δηλώνω ότι αυτά που συμπαθώ περισσότερο είναι τα Golf II gti, 205 1.9 Gti, Clio Williams και 306 Race.Προσυπογράφω και προσθέτω στη λίστα και το 205 Gti 1.6,Megane Coupe 2.0 lt
-
Εχω μια απορια...εαν το ιδιο ερωτημα γινοταν μετα απο 10-15 χρονια, το TypeR θα επερνε τοσους ψηφους πιστευεται!?
Κατα την γνωμη μου, ακομα και τωρα το TypeR και GTi mk5 δεν θα επρεπε να ειναι στην λιστα και απλα τα εβαλα για να μην φαω κραξιμο...ειλικρινα πιστευω οτι ειναι πολυ μακρια απο αυτο που για εμενα σημαινει GTi...
Με αυτη τη λογικη, ισως και το Punto GT αλλα και καποια αλλα αυτοκινητα επρεπε να ειναι μεσα και ας υστερουσαν σε αισθηση...
Μου φαινετε οτι στο τελος θα καταληξω, το μοναδικο αυτοκινητο που να με συγκινει να ανηκει στην κατηγορια φτερου...βλεπε Elise, Speedster etc
-
Κύριοι, δυστυχώς έχω οδηγήσει μόνο μετατροπή 205 1.9 από χιλιάρι και ήταν ένα δράμα. Δεν είχε καμία σχέση με το γνήσιο, οπότε ουσιαστικά δεν έχω εμπειρία από κανένα. Κάποτε ήθελα να αγοράσω ένα τέτοιο, αργότερα έψαχνα για Rallye, κάποια άλλη περίοδο για Clio Williams αλλά τα πούλαγαν απίστευτα ακριβά τα γνήσια, οπότε... Εμπιστευόμενος τα γραφόμενα του βρετανικού EVO, το οποίο εκτιμώ απεριόριστα, και το οποίο έχει διαπράξει αντίστοιχο άρθρο (και με μετρήσεις στην πίστα ), στο οποίο είχαν συμπεριλάβει και το αυθεντικό Mini, νικητής είναι το 182 Cup. Απλά δεν πρόκειται να ηγηθεί της ψηφοφορίας επειδή δεν το γνωρίζουν στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εμπιστευόμενος τα γραφόμενα του βρετανικού EVO, το οποίο εκτιμώ απεριόριστα, και το οποίο έχει διαπράξει αντίστοιχο άρθρο (και με μετρήσεις στην πίστα ), στο οποίο είχαν συμπεριλάβει και το αυθεντικό Mini, νικητής είναι το 182 Cup. Απλά δεν πρόκειται να ηγηθεί της ψηφοφορίας επειδή δεν το γνωρίζουν στην Ελλάδα.βάλε μας τα αποτελέσματα ντε!
-
Αλλού ο Dimsabas, αλλού τα αρχεία του
-
Golf Mk I
Íáé ôï øÞöéóá, åßíáé ôï ìüíï ðïõ Ý÷ù ïäçãÞóåé (åê ìåôáôñïðÞò ) êáé ãéáôß áðï áõôü Üñ÷éóå ìéá êáôçãïñßá ìå áñêåôü åíäéáöÝñïí ,áí êáé ï ðéï äüêéìïò üñïò èá Þôáí Hot Hatch
O÷é äåí øÞöéóá ôï 5 êáé ïýôå 'áðïêëÞñùóá' ôï ÔÜðåñ áëëÜ äåí ôá Ý÷ù ïäçãÞóåé ïðüôå
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Όσοι, απαντάτε clio williams ή οτιδήποτε άλλο, το έχετε οδηγήσει;
Ή υποθέτετε με βάση αυτά, που έχετε διαβάσει ότι θα είναι το 'καλύτερο'.
..Θα συμφωνησω πλήρως!
Πολλές φορές εχουμε διαβασει τόσα πολλά για αυτοκινητα-μυθους, που δεν σηκώνουμε ουτε μυγα στο σπαθι μας αν καποιος τα θιξει.
(δεν εγινε κάτι τετοιο εδώ, απλά το αναφέρω)Εχω οδηγησει λοιπον κι εγώ 205 GTi 1.9 και 1.6, Clio Williams (πολιτικο και grN), Golf mk2, Civic TypeR, FocusRS (που αν συμπεριλαβεις Golf mk5 και TypeR χωρις αμφιβολία Στράτο θα πρέπει να συμπεριλαβεις και το Focus ) .
Αυτο που δεν έχω οδηγησει, και δεν μπορώνα έχω αποψη ειναι το 106GTi (δεν χρειάζεται να διευκρινήσω οτι κανω πλακα )Λοιπον..
Το Clio Williams δεν ηταν αυτο που περιμενα. Σαφως πιο νωχελικό στις αντιδράσεις του απο το ισως ταπεινοτερο 106GTi. Σαφως και εχει 2 φορές καλύτερο πλαίσιο (απο στιβαροτητα και ακαμψία) απο το 106 αλλά αν και ηταν για ένα διαστημα αυτοκινητο που θα ηθελα πολυ να είχα, αφου το οδηγησα ξαναλέω ότι δεν ηταν αυτο που περιμενα.
Το **TypeR **σιγουρα δεν με ενθουσιαζει σαν αυτοκινητο GTi. Εχει μοτερ (αν εξοικιωθεις με τον τροπο που δουλευει) και σασμαν που σπανια βρισκεις σε αυτοκινητα παραγωγης. Μικρά θαυματα. Αλλά το τιμονι του κυριως χαλάει ολο το πακέτο.
Clio 182 cup.. Οπως και καποιος άλλος εγραψε, οι Αγγλοι του evo το ανακυρήσουν νικητη της κατηγορίας των σημερινών GTi. Και βασικά δεν ειναι οι Αγγλοι (που συχνά γραφουν ο,τι να'ναι) αλλά η γενική ομολογία των συντακτών και αυτα που διαβαζω σε πολλά ξένα αρθρα. Αν μαλιστα κρίνω και απο συντομη γνωριμια που είχα με Clio sport 172 (σε μορφη πολιτικου αλλά και grN -και στις 2 περιπτωσεις συντομη γνωριμια θα ελεγα) το αυτοκινητο πρέπει να ειναι καλό.
Απο εκει και πέρα.. Αν και εχω οδηγησει Golf2 1.8GTi, δεν ειναι αυτοκινητο που μου ταιριαζει στην οδηγηση, και ισως γι'αυτο δεν το εκτιμησα.
309GTi δεν εχω οδηγησει, αλλά ειχα 'τρελα' με αυτο (οχι, δεν το προλαβα στην παραγωγη σαν οδηγος)
Renault5GT δεν εχω οδηγησει.
Golf mk5 δεν εχω οδηγησει.
Golf mk1 δεν εχω οδηγησει.
ΟΜΩΣ ισως δωσω την ψηφο μου κι εγω σε ένα αυτοκινητο που επισης ΔΕΝ εχω οδηγησει (και το θεωρω ανεπιτρεπτο αλλά δεν βρισκω ).. 306Race.. και για να μην αισθανομαι αβολα (που δεν τη δινω στο δικο μου 106Rallye), θα το πω καλυτερα με την Αγγλικη του ονομασία. 306Rallye.
106GTi/Rallye... Το εχω ξαναγραψει. Το αυτοκινητο δεν ειναι τόσο αψογο οσο το εχουν περιγραψει τα περιοδικά. Εχει ελαττωματα (παντα αναφερομενος στο τεχνολογικο-οδηγικο του κομματι, και ειδικα οταν εξελιχθει). Παρ'ολα αυτά τα περιοδικά δεν λένε ψεματα. Παραμενει αψογο (ενταξει.. λιγοτερο αψογο απο το αψογο των περιοδικων, αλλα αψογο ), ειδικα αν αναλογιστουμε μεγεθος και κοστος. Παραγοντες περιοριστικοι, και οι 2.Παντως τελικά δεν θα ψηφισω τίποτα. Γιατι η ψηφος μου είναι ανάμεσα στο θρυλικο και ΘΕΪΚΟ 205 GTI, στο Giant killer 106Rallye/GTi, και στον απόλυτο κυρίαρχο (στα χαρτια) 306Race, στο οποίο και κλίνω. Αλλά επειδη δεν έχω οδηγησει ακόμα 306GTi/Race, δεν θα δώσω την ψηφο μου ουτε σε αυτό.
Απο τα παραπανω 3 αυτοκινητα... Μπορώ να έχω απο ένα?Παρακατω είναι φωτογραφία απο test που ειχαν κανει σε καποιο περιοδικο (δεν θυμαμαι πιο).
Αν και το 206 το θεωρω πολυ ωραιο αυτοκινητο, με προοπτικές καλές, νομιζω οτι θα επρεπε στην θεση τους να ειναι ένα 106GTi, γιανα εχει μεγαλυτερη ιστορική αξία η φωτο.Τελος, να παραδεχθώ οτι ισως δεν ειμαι ο πιο αντικειμενικος κριτής. Εχω μία κλίση στα Peugeot και τους δινω ένα προβαδισμα εξ'αρχης στην κρίση μου, αλλά όχι τόσο ωστε να κρίνει στο μυαλο μου την μάχη. Νομιζω οτι οντως το αξιζουν.
Μου επιτρέπετε άλλη μια φωτο εε?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κύριοι, δυστυχώς έχω οδηγήσει μόνο μετατροπή 205 1.9 από χιλιάρι και ήταν ένα δράμα. Δεν είχε καμία σχέση με το γνήσιο, οπότε ουσιαστικά δεν έχω εμπειρία από κανένα. Κάποτε ήθελα να αγοράσω ένα τέτοιο, αργότερα έψαχνα για Rallye, κάποια άλλη περίοδο για Clio Williams αλλά τα πούλαγαν απίστευτα ακριβά τα γνήσια, οπότε... Εμπιστευόμενος τα γραφόμενα του βρετανικού EVO, το οποίο εκτιμώ απεριόριστα, και το οποίο έχει διαπράξει αντίστοιχο άρθρο (και με μετρήσεις στην πίστα ), στο οποίο είχαν συμπεριλάβει και το αυθεντικό Mini, νικητής είναι το 182 Cup. Απλά δεν πρόκειται να ηγηθεί της ψηφοφορίας επειδή δεν το γνωρίζουν στην Ελλάδα.Το εν λογο αρθρο που αναφερεις δεν περιεχει χρονους πιστας! Ειναι πραγματι μια συγκριση μεταξυ hot hatches, με τιτλο 'The return of the king'!
Ειναι ενα πολυ αξιολογο αρθρο το οποιο περιεχει τα εξης αυτοκινητα:
Clio Sport 182 Cup - Mini Cooper S - Civic TypeR - Focus ST170 - 206 RCΤο αρθρο ειναι του 2004 (αρχες) και το Mini ειναι το παλιο με τα 163ps. Επισης το Golf GTi δεν ειχε βγει ακομα στην παραγωγη...
Θα σας γραψω τον επιλογο του αρθρου για να καταλαβετε ακριβως τη θελει να πει ο dimsabas
'Αυτο που ξερει η Renault ειναι οτι ολα τα γρηγορα GTi εχουν ενα οριο, ενα σημειο που για να το ξεπερασεις πρεπει να εισαι εμπειρος, αλλα αν το κανεις η ευχαριστηση που θα παρεις ειναι ανειπωτη! Το R5 turbo, Peugeot 205 GTi & Renault Clio Williams ειχαν με το παραπανω αυτο τη ξυραφενια ποιοτητα στη συμπεριφορα τους. Τωρα την διαθετει και το Clio 182, το καλυτερο GTi ολων των εποχων! (Evo magazine, 2004)
Εχω και αλλες συγκρισεις απο hot hatches εαν θελετε...
-
Νικο, και μονο που εχεις ηδη δυο θρυλους στο γκαραζ σου φτανει...εγω θα ελεγα το τριτο να μην ειναι γαλλικο ομως...θα προτεινα ενα αυτοκινητο απ'την γηραια αλβιωνα...ναι ναι αυτο στην υπογραφη σου...
-
Έχω οδηγήσει μόνο το mk5 και το R τα υπόλοιπα δυστυχώς όχι οπότε δεν ψηφίζω κανένα
-
Το ειχα ξαναποσταρει παλαιοτερα:
Ο χρήστης GreekRenaultClub forum έγραψε:
Η Renault λανσάρισε στην αγορά αυτό το μικρό GTI για να αποδείξει πως το Peugeot 205 GTI «πέρασε» και πως κάποιος, ενδεχομένως και καλύτερος, αντικαταστάτης βρέθηκε για να κερδίσει τις καρδιές των απανταχού γρήγορων οδηγών που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους ένα γρήγορο hatchback.
Το παν για να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο σαν σημείο αναφοράς στην κατηγορία του είναι να έχει καλό μπροστινό σύστημα που να διαβάζει καλά τον δρόμο. Το Williams μπορεί να μην είχε τιμόνι «ξυράφι» σαν το 205 αλλά ήταν παράλληλα πιο φιλικό και προβλέψιμο. Σε αρκετά περιοδικά έχει γίνει σύγκριση κατά μέτωπο αυτών των 2 αυτοκινήτων και το Williams ήταν παντού μπροστά. Ίσως κάπου να παίζει ρόλο και η διαφορά ηλικίας, η οποία κυμαίνεται στα 7-9 περίπου χρόνια, αλλά ελάχιστοι υπολογίζουν αυτήν την παράμετρο και αυτό γιατί ενδιαφέρονται παραπάνω για την σπιρτάδα του οχήματος παρά για τα «ψιλά γράμματα».
Σε πολλούς δημοσιογράφους δεν άρεσαν οι κραυγαλέες χρυσές ζάντες που έκαναν αντίθεση με το πανέμορφο μπλε χρώμα του 2λιτρου Clio. Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έγινε κοντά στις στροφές του Ράλι Κορσικής και αυτό γιατί μετά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, οι τυχεροί δημοσιογράφοι θα οδηγούσαν το Clio στην διαδρομή του ράλι. Η γόμα από τα λάστιχα των αγωνιστικών αυτοκινήτων ήταν ακόμα φρέσκια στην άσφαλτο και το Williams φαινόταν να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Υπήρχε διάχυτη στην ατμόσφαιρα η επιθυμία να ήταν χειρότερο από το 205, όμως μετά το τέλος της διαδρομής ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι κατέληξαν σε θετικά συμπεράσματα και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κύκλος μιλούσε για ένα νέο δίλιτρο όπλο, που γινόταν πλέον το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των hatchback GTI!
Το Williams κυκλοφόρησε σε 3 φάσεις με ελάχιστες εμφανισιακές διαφορές μεταξύ των τριών μοντέλων. Η Renault ξεκίνησε την παραγωγή το 1993 και κράτησε μέχρι το 1996.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Όσοι, απαντάτε clio williams ή οτιδήποτε άλλο, το έχετε οδηγήσει;Ναι!
Από αίσθηση είναι το καλύτερο, από κράτημα συνεχίζει στην κορυφή, από επιδόσεις -για την εποχή- επίσης (αν και δεν νομίζω ότι τα GTI πρέπει να τα μετράμε σε απόλυτους χρόνους, τουλάχιστον στο δρόμο).
Το φοβερό μ'αυτό το αυτοκίνητο ήταν ότι χρειαζόταν λίγες βόλτες για να μάθεις να το πηγαίνεις γρήγορα, αλλά όσο το οδηγούσες είχε κάτι καινούριο να σου δείξει.
Σε μάθαινε να οδηγείς!Υγ. Δεν ξέρω για τα Golf 1 & 2 πάντως...
-
μου αρεσε το ποστ του Nikos_bugsR. Δεν θα συμφωνησω μαζι του σε ολα, αλλα μου αρεσε ετσι οπως τα ειπε και κυριως γιατι ειπε οτι δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος... και πως να εισαι αντικειμενικος με τετοια διαμαντια?! αδυνατον...
απο την μερια να πω οτι ειχα r5gt, εχω οδηγησει για αρκετο καιρο 205gti, 309gti8v και clio williams... οπωτε να εκφερω γνωμη γιαυτα...
το r5gt ηταν ενα μικρο dragster με ενδιαφερουσα συμπεριφορα στις στροφες, αλλα σε καμια περιπτωση διαμαντι. οκ εστριβε αλλα με πολλα τερτιπια και ετσι κι εστι αισθηση.
υπεροχα τα 205 και 309, υπεροχη αισ8ηση και συνεχες χαμογελο, αλλα σου ελειπε κατι εκει ψηλα
το clio williams μου εχει μεινει στην καρδια και στο μυαλο. Το ενιωθα πολυ 'δικο μου' οταν το οδηγουσα, σε πληρη συμφωνια με τον οδηγο του, ζηταγε την συμμετοχη του και τον κολακευε κιολας χωρις να τα κανει ολα γιαυτον ομως. Για μενα παραμενει το τοπ.
-
Δε θα ψηφίσω, δεν έχω οδηγήσει κανένα και τα υπόλοιπα υπάρχουν σε άρθρα περιοδικών. Πάντα θεωρούσα 'απόλυτο όπλο' το 306 Race και εξαιρετικά τα 205 GTi, αλλά το 205 Rally με τα καρμπιρατέρ σε ΑΙΣΘΗΣΗ δεν πρέπει να παίζεται... Είναι ένα από τα όνειρά μου.
Όλα όσα αναφέρετε είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα που έγραψαν/γράφουν ιστορία αλλά θα συμφωνήσω με κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ πριν. Χάθηκαν τα σπορ αυτοκίνητα και γεμίσαμε καυτά χάτσμπακ που σου επιτρέπουν να πας σουπερμάρκετ κλπ. Γιατί λοιπόν π.χ. Golf GTi MKI και ΙΙ και όχι Scirocco 1.6 και 1.8 16V; Χίλιες φορές S2000 ή Integra Type R παρά Civic... Και άλλοι δε φτιάχνουν καν coupe ή σταμάτησαν πλέον... Το Williams και το Cup είναι οι διάδοχοι των Alpine; -
Κι εγώ συμφωνώ με αρκετούς από τους προλαλήσαντες, αλλά να πω ότι εδώ δεν ψηφίζουμε το καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά αυτό που ήταν/είναι πιο κοντά στον ορισμό ενός GTi. Δε σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα το καλύτερο.
Με βάση αυτό τον ορισμό, για μένα τα Type-R, Golf III κι έπειτα, Clio τελευταίας γενιάς και 306 είναι εκτός κλίματος. Άσχετα αν το 306 ήταν ένα απίστευτο GTi, το Williams για μένα ήταν πιο...GTi από τα άλλα της λίστας
Edit: Μόλις 3 άτομα σε σύνολο 99 (τη στιγμή που τα βλέπω) ψήφισαν τον...πατέρα των GTi!! Isn't that sad or what?
-
Όλα ξεκινούν από το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όρο Gti. Για μένα o όρος Gti δεν έχει να κάνει με επιδόσεις ή με την απόλυτη ταχύτητα (ακόμα και σε πίστα). Ένα gti οφείλει να είναι πανάλαφρο, με αστραπιαίες αντιδράσεις, φθηνό, με επιδόσεις πάνω από ένα άτυπο όριο, αλλά κυρίως η λέξη κλειδί είναι handling. Είναι ρυθμισιμότητα ακόμα και πάνω από το όριο. Τη στιγμή που αρχίζει να γλιστράει και τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας (μετατρέποντας τον οδηγό σε επιβάτη με προσανατολισμό το ατύχημα αλλά πάντα με τη μούρη γιατί έτσι σχεδιάστηκε και είναι ασφαλέστερο) εκεί αρχίζουν να ζουν τα πραγματικά gti. Δεν έχει να κάνει με το στα πόσα χιλιόμετρα συμβαίνει αυτό, είναι απλά η αίσθηση που έχεις αφού κατέβεις ότι πέρασες όμορφα, ότι διασκέδασες, ότι συνομίλησες με έναν καλό και έμπιστο φίλο. Με καποιο μαγικό τρόπο ένα gti πραγματικά σου μιλάει (και είναι κρίμα για όσους δεν το έχουν νιώσει ποτέ με τα new age gti's). Μετά από περιπλάνηση μου, θα μου επιτρέψετε να εχω τη γνώμη ότι τα αυτοκίνητα που μιλανε περισσότερο γεννιούνται στη Γαλλία (που έχει άλλωστε και την ωραιότερη γλώσσα στον κόσμο). Τα new age gti έχουν άλλο σκοπό και προσανατολισμό (κυρίως απευθύνονται σε πρωην κατόχους gti που μεγάλωσαν, πάχυναν λίγο, έχουν και 1-2 παιδιά κτλ settle down που λένε οι αγγλόφωνοι, κυκλοφορεί συνήθως πολύ πιο ήρεμα από ότι στο παρελθόν, θέλει την ηρεμία και την ασφάλεια, θέλει ταχύτατο ταξίδι και όταν ο δρόμος τον βγάλει σε κάποιο επαρχιακό δίκτυο θέλει λίγο να θυμηθεί δόξες του παρελθόντος αλλά στο περίπου...). Έτσι, προέκυψαν αυτοκίνητα που έχουμε σήμερα και είναι καταπληκτικά όπως Golf gti, TypeR, 206RC,Megane trophy κτλ αλλά δεν είναι gti. Απλώς και ο ένθερμος δοκιμαστής δημοσιογράφος, ο οποίος γαλουχήθηκε με παλαιότερα περιοδικά για gti κτλ, θέλει και αυτός να ζήσει τα ίδια και τα αυτοκίνητα αυτά είναι σαν όαση στην έρημο της ανίας, των ανεμικών επιδόσεων και της υποστροφής, εξου και τα διθυραμβικά σχόλια. Τα πρώτα gti έτριζαν, έκαναν φασαρία, χαλούσαν, αλλά τα αγαπούσες γι αυτό που είναι και γι'αυτά που σου εδίναν. Ένα σημερινό, αν έχεις μια υποψία τριγμού το πας στην αντιπροσωπεία εκνευρισμένος. Το clio182 cup είναι το μόνο που δείχνει να αντιστέκεται (έχει φίλος αλλά δεν το έχω τσιμπίσει ακόμα αν και μου λέει ότι δεν είναι σαν το 106 του). Το 306 σε συγκριτικό του Autocar μαζί με 106, clio172, leon και άλλα έβγαζε το 306 ως νικητή but listen to this... θυμάμαι λίγο από την ατάκα ' for the ultimate red mist moment it has to be the 106, it's that much smaller and nimbler and feels that much barmier and more responsive than the 306 as a result. The purest gti of the lot.' 'The 106 positively relishes being grabbed by the scruf of the neck and thrashed to within an inch of it's life.'EVO Ωστόσο, η αλλοίωση στη ράτσα ισχύει και αρκεί να οδηγήσετε ένα 1.3άρι ραλλύ και μετά ένα 16V. Για μένα ανέκαθεν ήταν ανάμεσα στα 205 και williams. Η διαφορά τους έχει να κάνει με τη γεύση που σου αφήνουν, είναι δυο διαφορετικές κορυφαίες εκθέσεις στο ίδιο θέμα. Σαν να συγκρίνεις 2 κορυφαία κρασιά, ένα πιο τραχύ και εύρωστο ταννικό, με ένα εξίσου καλά δομημένο, με ισορροπημένο σώμα, στρογγυλό άλλης ποικιλίας. Δεν είναι συγκρίσιμα, είναι καθαρά θέμα προσωπικής γεύσης και στιγμής. Και καταφεύγοντας πάλι σε 'βιβλιογραφία' : '205...even against the sharp end of todays machinery it feels fantastic, the electrifying throttle response shames anything currently on sale. Legendary lift-off oversteer. I doubt there will ever be a hot hatch sa uncompromisingly sharp as the 205. The steering is so shockingly direct and so quick to react it almost immediately unsettles the tail. Dynamically unstable I think they call it when referring to modern, computer-controlled fighter jets. The steering is breathtakingly precise and perfectly proportional with no rubberiness to cushion your false moves and the throttle's role as a secondary in-line adjuster is far bigger than it is allowed to be in today's hot hatches. But though everyone says you'll spin if you back off too sudenly, you won't if you unwind the steering a little at the same time. Peugeot trusted it's buyers to do so. No car-maker dares now.'
williams' a perfect compromise between the 205's razor - edged reaction and the golf's fluid userfriendly feel, the williams is one of those rare cars that allows you to extract every ounce of pace without exposing you to any nasty traits or depriving you of any fun. Both ends work in perfect harmony rather than fight it's other is the magic ingredient.'Εγώ τυγχαινει να προτειμώ τα λίγο πιο πιπεράτα γι'αυτο το 205 θα παραμείνει στην καρδιά μου αξεπέραστο. Διότι αυτή η εποχή απλά τελείωσε...
Σημείωση... τα χρώματα στο πηγούνι του κράνους μου αποτελούν σύμπτωση...ουδεμία σχέση έχει αυτό το ποστ με πραγματικά συμβάντα και άτομα...
-
Ο χρήστης f1pilot έγραψε:
Όλα ξεκινούν από το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όρο Gti. Για μένα o όρος Gti δεν έχει να κάνει με επιδόσεις ή με την απόλυτη ταχύτητα (ακόμα και σε πίστα). Ένα gti οφείλει να είναι πανάλαφρο, με αστραπιαίες αντιδράσεις, φθηνό, με επιδόσεις πάνω από ένα άτυπο όριο, αλλά κυρίως η λέξη κλειδί είναι handling. Είναι ρυθμισιμότητα ακόμα και πάνω από το όριο. Τη στιγμή που αρχίζει να γλιστράει και τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας (μετατρέποντας τον οδηγό σε επιβάτη με προσανατολισμό το ατύχημα αλλά πάντα με τη μούρη γιατί έτσι σχεδιάστηκε και είναι ασφαλέστερο) εκεί αρχίζουν να ζουν τα πραγματικά gti. Δεν έχει να κάνει με το στα πόσα χιλιόμετρα συμβαίνει αυτό, είναι απλά η αίσθηση που έχεις αφού κατέβεις ότι πέρασες όμορφα, ότι διασκέδασες, ότι συνομίλησες με έναν καλό και έμπιστο φίλο. Με καποιο μαγικό τρόπο ένα gti πραγματικά σου μιλάει (και είναι κρίμα για όσους δεν το έχουν νιώσει ποτέ με τα new age gti's). Μετά από περιπλάνηση μου, θα μου επιτρέψετε να εχω τη γνώμη ότι τα αυτοκίνητα που μιλανε περισσότερο γεννιούνται στη Γαλλία (που έχει άλλωστε και την ωραιότερη γλώσσα στον κόσμο). Τα new age gti έχουν άλλο σκοπό και προσανατολισμό (κυρίως απευθύνονται σε πρωην κατόχους gti που μεγάλωσαν, πάχυναν λίγο, έχουν και 1-2 παιδιά κτλ settle down που λένε οι αγγλόφωνοι, κυκλοφορεί συνήθως πολύ πιο ήρεμα από ότι στο παρελθόν, θέλει την ηρεμία και την ασφάλεια, θέλει ταχύτατο ταξίδι και όταν ο δρόμος τον βγάλει σε κάποιο επαρχιακό δίκτυο θέλει λίγο να θυμηθεί δόξες του παρελθόντος αλλά στο περίπου...). Έτσι, προέκυψαν αυτοκίνητα που έχουμε σήμερα και είναι καταπληκτικά όπως Golf gti, TypeR, 206RC,Megane trophy κτλ αλλά δεν είναι gti. Απλώς και ο ένθερμος δοκιμαστής δημοσιογράφος, ο οποίος γαλουχήθηκε με παλαιότερα περιοδικά για gti κτλ, θέλει και αυτός να ζήσει τα ίδια και τα αυτοκίνητα αυτά είναι σαν όαση στην έρημο της ανίας, των ανεμικών επιδόσεων και της υποστροφής, εξου και τα διθυραμβικά σχόλια. Τα πρώτα gti έτριζαν, έκαναν φασαρία, χαλούσαν, αλλά τα αγαπούσες γι αυτό που είναι και γι'αυτά που σου εδίναν. Ένα σημερινό, αν έχεις μια υποψία τριγμού το πας στην αντιπροσωπεία εκνευρισμένος. Το clio182 cup είναι το μόνο που δείχνει να αντιστέκεται (έχει φίλος αλλά δεν το έχω τσιμπίσει ακόμα αν και μου λέει ότι δεν είναι σαν το 106 του). Το 306 σε συγκριτικό του Autocar μαζί με 106, clio172, leon και άλλα έβγαζε το 306 ως νικητή but listen to this... θυμάμαι λίγο από την ατάκα ' for the ultimate red mist moment it has to be the 106, it's that much smaller and nimbler and feels that much barmier and more responsive than the 306 as a result. The purest gti of the lot.' 'The 106 positively relishes being grabbed by the scruf of the neck and thrashed to within an inch of it's life.'EVO Ωστόσο, η αλλοίωση στη ράτσα ισχύει και αρκεί να οδηγήσετε ένα 1.3άρι ραλλύ και μετά ένα 16V. Για μένα ανέκαθεν ήταν ανάμεσα στα 205 και williams. Η διαφορά τους έχει να κάνει με τη γεύση που σου αφήνουν, είναι δυο διαφορετικές κορυφαίες εκθέσεις στο ίδιο θέμα. Σαν να συγκρίνεις 2 κορυφαία κρασιά, ένα πιο τραχύ και εύρωστο ταννικό, με ένα εξίσου καλά δομημένο, με ισορροπημένο σώμα, στρογγυλό άλλης ποικιλίας. Δεν είναι συγκρίσιμα, είναι καθαρά θέμα προσωπικής γεύσης και στιγμής. Και καταφεύγοντας πάλι σε 'βιβλιογραφία' : '205...even against the sharp end of todays machinery it feels fantastic, the electrifying throttle response shames anything currently on sale. Legendary lift-off oversteer. I doubt there will ever be a hot hatch sa uncompromisingly sharp as the 205. The steering is so shockingly direct and so quick to react it almost immediately unsettles the tail. Dynamically unstable I think they call it when referring to modern, computer-controlled fighter jets. The steering is breathtakingly precise and perfectly proportional with no rubberiness to cushion your false moves and the throttle's role as a secondary in-line adjuster is far bigger than it is allowed to be in today's hot hatches. But though everyone says you'll spin if you back off too sudenly, you won't if you unwind the steering a little at the same time. Peugeot trusted it's buyers to do so. No car-maker dares now.'
williams' a perfect compromise between the 205's razor - edged reaction and the golf's fluid userfriendly feel, the williams is one of those rare cars that allows you to extract every ounce of pace without exposing you to any nasty traits or depriving you of any fun. Both ends work in perfect harmony rather than fight it's other is the magic ingredient.'Εγώ τυγχαινει να προτειμώ τα λίγο πιο πιπεράτα γι'αυτο το 205 θα παραμείνει στην καρδιά μου αξεπέραστο. Διότι αυτή η εποχή απλά τελείωσε...
Σημείωση... τα χρώματα στο πηγούνι του κράνους μου αποτελούν σύμπτωση...ουδεμία σχέση έχει αυτό το ποστ με πραγματικά συμβάντα και άτομα...
Δεν βρισκω το smile που προσκυναει...
Παναγιωτη νομιζω οτι καλυψες πληρως τον ορο GTi...συμφωνω απολυτα, GTi = Handling and the second best handling car is Peugeot 106...υπαρχει και σχετικο βιντεο...
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
μου αρεσε το ποστ του Nikos_bugsR. Δεν θα συμφωνησω μαζι του σε ολα, αλλα μου αρεσε ετσι οπως τα ειπε και κυριως γιατι ειπε οτι δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος... και πως να εισαι αντικειμενικος με τετοια διαμαντια?! αδυνατον...O Νίκος έχει και το δικό μου respect για το ποστ του.
Όλα ξεκινούν από το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όρο Gti. Για μένα o όρος Gti δεν έχει να κάνει με επιδόσεις ή με την απόλυτη ταχύτητα (ακόμα και σε πίστα). Ένα gti οφείλει να είναι πανάλαφρο, με αστραπιαίες αντιδράσεις, φθηνό, με επιδόσεις πάνω από ένα άτυπο όριο, αλλά κυρίως η λέξη κλειδί είναι handling. Είναι ρυθμισιμότητα ακόμα και πάνω από το όριο. Τη στιγμή που αρχίζει να γλιστράει και τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας (μετατρέποντας τον οδηγό σε επιβάτη με προσανατολισμό το ατύχημα αλλά πάντα με τη μούρη γιατί έτσι σχεδιάστηκε και είναι ασφαλέστερο) εκεί αρχίζουν να ζουν τα πραγματικά gti. Δεν έχει να κάνει με το στα πόσα χιλιόμετρα συμβαίνει αυτό, είναι απλά η αίσθηση που έχεις αφού κατέβεις ότι πέρασες όμορφα, ότι διασκέδασες, ότι συνομίλησες με έναν καλό και έμπιστο φίλο. Με καποιο μαγικό τρόπο ένα gti πραγματικά σου μιλάει (και είναι κρίμα για όσους δεν το έχουν νιώσει ποτέ με τα new age gti's). Μετά από περιπλάνηση μου, θα μου επιτρέψετε να εχω τη γνώμη ότι τα αυτοκίνητα που μιλανε περισσότερο γεννιούνται στη Γαλλία (που έχει άλλωστε και την ωραιότερη γλώσσα στον κόσμο).
Πράγματι (το έγραψε και ο Opterios παραπάνω) όλα έχουν να κάνουν με το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τον ορισμό του GTi. Ίσως μια συζήτηση περί αυτού θα είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μια και ο ορισμός στις μέρες μας σίγουρα έχει αλλάξει αρκετά....
Best GTi ever build is...