-
Αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε. Εχω τους 4τροχους ,το drive ,το autotriti,το car και ολα εχουν τις ιδιες μετρησεις. Εχουμε λοιπον μια Ελληνικη συμομωσια εναντιον της alfa gt.
Λοιπον η αλφα gt φιλε μπορει στα χαρτια να αποδιδει και 1000 αλογα.Το θεμα ειναι ποσα ειναι στον τροχο και επισης παιζουν ρολο και οι ζαντες κ.τ.λ.
Το μαζντα 3 για παραδειγμα εχει 105 αλογα στα χαρτια και στον τροχο βγαινουν 105 αλογα ενω το οπελ αστρα 1600 βγαζει στον τροχο 90 αλογα αν και αυτο εχει 105 αλογα στα χαρτια. -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε. Εχω τους 4τροχους ,το drive ,το autotriti,το car και ολα εχουν τις ιδιες μετρησεις. Εχουμε λοιπον μια Ελληνικη συμομωσια εναντιον της alfa gt.
Λοιπον η αλφα gt φιλε μπορει στα χαρτια να αποδιδει και 1000 αλογα.Το θεμα ειναι ποσα ειναι στον τροχο και επισης παιζουν ρολο και οι ζαντες κ.τ.λ.
Το μαζντα 3 για παραδειγμα εχει 105 αλογα στα χαρτια και στον τροχο βγαινουν 105 αλογα ενω το οπελ αστρα 1600 βγαζει στον τροχο 90 αλογα αν και αυτο εχει 105 αλογα στα χαρτια.Διάβασες τι είπα?
Tα ίδια μηχανικά μέρη με την 147,156,GT2.0JTS δεν έχουν απώλειες που να επηρρεάζουν τις επιδόσεςις και έχουν απώλειες στην 1.8? Δεν είναι περίεργο?
όλα τα αμάξια έχουν απώλειες 10-15 άλογα. Κανένα δεν μπορέι να εχει στους τροχούς όσο στον στρόφαλο. εκτός και αν το σύστημα μετάδοσης είναι χωρίς μάζα
η 147 σε δυναμομέτρηση εχασε 10-11 άλογα. Άρα λογικά τα ίδια μηχανικά μέρη θα έχουν απώλεια 10-11 αλόγων στην GT. Ακόμα και 20 άλογα να χάσει η GT δηλαδή να πάει στα 120 και 10 και χάσουν οι άλλοι δηλαδή από τα 110 να πανε στα 100 τότε πάλι υπάρχουν 20 άλογα διαφορά!!
Θα παρακαλούσα ξανά πιο χαμηλούς τόνους
Δεν λέω για συνωμωσίες ζητώ μια επιστημονική εξήγηση και όχι εμπάθεια .
Επίσης ζητώ να διαβάσετε πιο προσεκτικά το μεγάλο ποστ με την ανάλυση που παρέθεσα και τις 'άτοπες' εξηγήσεις που έβγαλα.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Αντε να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε. Εχω τους 4τροχους ,το drive ,το autotriti,το car και ολα εχουν τις ιδιες μετρησεις. Εχουμε λοιπον μια Ελληνικη συμομωσια εναντιον της alfa gt.Κατ'αρχήν ποιος μίλησε για συνωμοσία; 10.6 ανακοινώνει και η AR. Ο Μπάμπης εξέφρασε μια εύλογη απορία (ούτε κι εγώ είμαι μηχανολόγος) και έδωσε και μια πιθανή εξήγηση η οποία δεν έχει καμμία σχέση με τα περιοδικά αλλά με τις συνθήκες μέτρησης.
Να δώσω κι εγώ άλλη μία; Υπάρχει η φήμη ότι οι Alfa Romeo από την εμφάνιση του JTS και μετά είναι συντηρητικά ρυθμισμένες (στον εγκέφαλο) για τα πρώτα 20000χλμ και μετά είναι σαν ξαφνικά αποκτούν άλλα 15 άλογα. Το έχω ακούσει από ιδιοκτήτες GT ότι δηλαδή οι κινητήρες ανοίγουν αισθητά μετά τα 20000χλμ.
Το μαζντα 3 για παραδειγμα εχει 105 αλογα στα χαρτια και στον τροχο βγαινουν 105 αλογα
Αυτό είναι αδύνατον, εκτός κι αν στη Μάζντα έχουν εφεύρει το αεικίνητο ή αν κάποιος ψεύδεται για την ιπποδύναμη είτε η Μάζντα είτε το δυναμόμετρο.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Θα διατυπωσω λοιπόν μια θεωρία που μου φαίνεται πιο λογική:
Η GT δίνεται στα AMS(Autotriti,Spor Auto), Car and Driver, Auto Tύπος αλλά και σε αρκετά sites του εξωτερικού 0-100 σε 9.9.
οι 4Τροχοί την δίνουν 10.6 όπως και άλλα sites
Η Alfa Romeo δίνει 10.6.
Δίνει όμως και 9.4 στην 156 1.8 με ίδιο κινητήρα και μηχανικά μέρη και μόλις 40 κιλά λιγότερο βάρος.
Οι αποκλίσεις στους πίνακες περιοδικών αλλά και στην 156 εμένα μου λένε ότι η Alfa Romeo μετρούσε παλιά όπως οι περισσότεροι κατασκευαστες με μόνο τον οδηγό χωρίς βάρος και ρεζερβουάρ άδειο και έβγαλε 9.9.
Στην συνέχεια ανακοίνωσε το 9.9 στον τύπο. Κάποια στιγμή άλλαξε τον τρόπο μέτρησης και πήγε κατά Din-ready-to drive δηλαδή με 100% καυσιμα,υγρα(φουλ λάδια, φρέον κλπ),75kg(οδηγος και αποσκευες-συγκεκριμενα στο 0-100 αν και γινεται σε ευννοικες συνθηκες χρησιμοποιουν 2 ενηλικες).
Έτσι έστειλε τις νέες μετρήσεις που λένε 10.6. Αυτό δεν το έκανε για την 156 που είναι παλιό μοντέλο αλλά μόνο για την GT που έπεσε το release της με την αλλαγή τρόπου μέτρησης.
Άρα για να συγκρίνουμε με την corolla ή την 318 πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την άρχική και ευνοική τιμη των 9.9Mπάμπη εγώ απλά παρέθεσα μερικές πιθανές αιτίες. Μη συγκρίνεις τα 140 άλογα της 156 με τα 140 άλογα της GT. Μπορεί οι κινητήρες να είναι ίδιοι σχεδιαστικά και στην ονομαστική απόδοση αλλά το 'πρόγραμμα' είναι εντελώς διαφορετικό. Στην GT είναι σαφέστατα πιο φιμωμένο και μάλιστα με ηλεκτρονικό γκάζι τη στιγμή που η 156 έχει με συρματόσχοινο (τουλάχιστον η πρώτη έκδοση της οποία παραθέτεις την επίδοση 0-100).
Η θεωρία που αναπτύσεις βέβαια έχει μία λογική... Αλλά δεν χρειάζεται να αναλύουμε τόσο τις επιδόσεις και μάλιστα το 0-100. Είναι λίγο ανούσιο. Προσωπικά θα επέλεγα την GT 1.8 για στρίψιμο σε σχέση με μια μαμά corolla, ακόμα και αν είχε 12' τα 0-100... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Θα διατυπωσω λοιπόν μια θεωρία που μου φαίνεται πιο λογική:
Η GT δίνεται στα AMS(Autotriti,Spor Auto), Car and Driver, Auto Tύπος αλλά και σε αρκετά sites του εξωτερικού 0-100 σε 9.9.
οι 4Τροχοί την δίνουν 10.6 όπως και άλλα sites
Η Alfa Romeo δίνει 10.6.
Δίνει όμως και 9.4 στην 156 1.8 με ίδιο κινητήρα και μηχανικά μέρη και μόλις 40 κιλά λιγότερο βάρος.
Οι αποκλίσεις στους πίνακες περιοδικών αλλά και στην 156 εμένα μου λένε ότι η Alfa Romeo μετρούσε παλιά όπως οι περισσότεροι κατασκευαστες με μόνο τον οδηγό χωρίς βάρος και ρεζερβουάρ άδειο και έβγαλε 9.9.
Στην συνέχεια ανακοίνωσε το 9.9 στον τύπο. Κάποια στιγμή άλλαξε τον τρόπο μέτρησης και πήγε κατά Din-ready-to drive δηλαδή με 100% καυσιμα,υγρα(φουλ λάδια, φρέον κλπ),75kg(οδηγος και αποσκευες-συγκεκριμενα στο 0-100 αν και γινεται σε ευννοικες συνθηκες χρησιμοποιουν 2 ενηλικες).
Έτσι έστειλε τις νέες μετρήσεις που λένε 10.6. Αυτό δεν το έκανε για την 156 που είναι παλιό μοντέλο αλλά μόνο για την GT που έπεσε το release της με την αλλαγή τρόπου μέτρησης.
Άρα για να συγκρίνουμε με την corolla ή την 318 πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την άρχική και ευνοική τιμη των 9.9Mπάμπη εγώ απλά παρέθεσα μερικές πιθανές αιτίες. Μη συγκρίνεις τα 140 άλογα της 156 με τα 140 άλογα της GT. Μπορεί οι κινητήρες να είναι ίδιοι σχεδιαστικά και στην ονομαστική απόδοση αλλά το 'πρόγραμμα' είναι εντελώς διαφορετικό. Στην GT είναι σαφέστατα πιο φιμωμένο και μάλιστα με ηλεκτρονικό γκάζι τη στιγμή που η 156 έχει με συρματόσχοινο (τουλάχιστον η πρώτη έκδοση της οποία παραθέτεις την επίδοση 0-100).
Η θεωρία που αναπτύσεις βέβαια έχει μία λογική... Αλλά δεν χρειάζεται να αναλύουμε τόσο τις επιδόσεις και μάλιστα το 0-100. Είναι λίγο ανούσιο. Προσωπικά θα επέλεγα την GT 1.8 για στρίψιμο σε σχέση με μια μαμά corolla, ακόμα και αν είχε 12' τα 0-100...Μιχάλη, διάβασε το προηγούμενό μου post.
Πάντως το ηλ.γκάζι δε νομίζω να μπορεί να επηρρεάσει αισθητά τη μέτρηση 0-100 αφού τα αποτελέσματά του είναι αισθητά μονάχα στις χαμηλές στροφές.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Mπάμπη εγώ απλά παρέθεσα μερικές πιθανές αιτίες. Μη συγκρίνεις τα 140 άλογα της 156 με τα 140 άλογα της GT. Μπορεί οι κινητήρες να είναι ίδιοι σχεδιαστικά και στην ονομαστική απόδοση αλλά το 'πρόγραμμα' είναι εντελώς διαφορετικό. Στην GT είναι σαφέστατα πιο φιμωμένο και μάλιστα με ηλεκτρονικό γκάζι τη στιγμή που η 156 έχει με συρματόσχοινο (τουλάχιστον η πρώτη έκδοση της οποία παραθέτεις την επίδοση 0-100).
Η θεωρία που αναπτύσεις βέβαια έχει μία λογική... Αλλά δεν χρειάζεται να αναλύουμε τόσο τις επιδόσεις και μάλιστα το 0-100. Είναι λίγο ανούσιο. Προσωπικά θα επέλεγα την GT 1.8 για στρίψιμο σε σχέση με μια μαμά corolla, ακόμα και αν είχε 12' τα 0-100...Ρε παιδιά επιτέλους ένας άνθρωπος να μιλήσει κόσμια και ευγενικά χωρίς να προκαλέσει.
Την επίδοση 0-100 την αναλύω γιατί στο 99% των περιπτώσεων δείχνει και το ποιος είναι πιο γρήγορος στο 400άρι και στο 1000άρι. Κι επειδή πιο εύκολα βρίσκουμε μετρήσεις 0-100 από ότι στο 1000άρι και στο 400άρι ή ακόμα και γύρους πίστας την χρησιμοποιώ σαν ένδειξη!!
Ευχαριστώ για το ύφος σου
@kyan αν αληθεύει αυτό που λες γιατί το κάνει η AR στην GT και όχι στα άλλα μοντέλα? Τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια ρύθμιση στον εγκέφαλο?
Πάντως δεν το αποκλείω καθότι η δικία μου στα 10000 χλμ που είναι τώρα είναι άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με τα 5 ή τα 7000 χλμ! Δεν το συζητάω για τα πρωτα 2-3000χλμ
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
@kyan αν αληθεύει αυτό που λες γιατί το κάνει η AR στην GT και όχι στα άλλα μοντέλα? Τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια ρύθμιση στον εγκέφαλο?Κοίτα, κατ'αρχήν αυτό έχει ειπωθεί για τους JTS και όχι για τον TS. Αν όμως η AR έχει πάρει τέτοια απόφαση ίσως να την εφαρμόζει και στους TS. Το γιατί την πήρε δεν το ξέρω αλλά μπορώ να φανταστώ π.χ. την (φυσιολογικά) αυξημένη κατανάλωση λαδιού σε άστρωτους κινητήρες, σε συνδυασμό με το ότι όλοι βιάζονται να την κατηγορήσουν για αναξιοπιστία.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
@kyan αν αληθεύει αυτό που λες γιατί το κάνει η AR στην GT και όχι στα άλλα μοντέλα? Τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια ρύθμιση στον εγκέφαλο?
Κοίτα, κατ'αρχήν αυτό έχει ειπωθεί για τους JTS και όχι για τον TS. Αν όμως η AR έχει πάρει τέτοια απόφαση ίσως να την εφαρμόζει και στους TS. Το γιατί την πήρε δεν το ξέρω αλλά μπορώ να φανταστώ π.χ. την (φυσιολογικά) αυξημένη κατανάλωση λαδιού σε άστρωτους κινητήρες, σε συνδυασμό με το ότι όλοι βιάζονται να την κατηγορήσουν για αναξιοπιστία.
Άρα λες οτι απλά προσπαθεί να 'προστατέψει' το μοντέλο που ουσιαστικά κλείνει τον πρώτο κύκλο της 'νέας εποχής' (147-156-GT)!1
sounds reasonable .
Mια άλλη εκδοχή που σκέφτηκα για τηνcorolla είναι να έχει πολύ ελαφρύ στρόφαλο! Αλλά μου φαίνεται περίεργο για μοντέλο που δεν σχεδιάστηκε εξ αρχής ως σπορ να έχει τόσο ελαφρύ σφόνδυλο που να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά!
Αυτό θα το ανέμενα σε μοντέλο του στυλ top gun, clio spor, punto hgt κλπ, ακι όχι σε απλή έκδοση 1600 κυβικών.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Mια άλλη εκδοχή που σκέφτηκα για τηνcorolla είναι να έχει πολύ ελαφρύ στρόφαλο! Αλλά μου φαίνεται περίεργο για μοντέλο που δεν σχεδιάστηκε εξ αρχής ως σπορ να έχει τόσο ελαφρύ σφόνδυλο που να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά!Αυτό θα το ανέμενα σε μοντέλο του στυλ top gun, clio spor, punto hgt κλπ, ακι όχι σε απλή έκδοση 1600 κυβικών.
Δε νομίζω πως ο ελαφρύς σφόνδυλος μπορεί να κάνει μετρήσιμες βελτιώσεις στις επιδόσεις 0-100. Για την ακρίβεια πιστεύω πως μόνο σε πίστα θα δεις κάποια βελτίωση του συνολικού χρόνου γύρου από ελαφρωμένο σφόνδυλο.
-
Τώρα να μιλάμε σοβαρά... Κάθεστε και ψειρίζετε τα 2 δέκατα στο 0-100 και το μισό δευτερόλεπτο στο χιλιόμετρο; Τόσο χεράδες 'οδηγοί αγώνων' μου γίνατε ώστε από εκεί να κρίνετε, τη στιγμή που αυτές οι τιμές μπορούν πανεύκολα να ανατραπούν με άλλες μετεωρολογικές συνθήκες και συνθήκες φορτίου του οχήματος;
Επιπλέον, η εξαγωγή συμπερασμάτων για την GT βάσει της 1800άρας έκδοσης μου θυμίζει κάποιους (δεν θα τους χαρακτηρίσω...) που καταδίκαζαν την Xantia ως σαλίγκαρο λόγω της (ειδικής για το Γιουνανιστάν) 1600άρας έκδοσης, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη βασική έκδοσή της ήταν η 1800άρα. Η Alfa Romeo έβγαλε τη 1800άρα έκδοση της GT ξέροντας ότι ΔΕΝ είναι αυτό που ήθελε να είναι η GT, μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερα κομμάτια εδώ πέρα. Αν θέλετε να βγάλετε συμπεράσματα, μιλήστε για τη δίλιτρη και την τρίλιτρη.
Εκτός αν βαλθούμε τώρα να βγάλουμε χρέπια κι ένα σωρό άλλα αυτοκίνητα μόνο και μόνο από τις 'ειδικές για την - σοσιαλΗστική - Ελλάδα' εκδόσεις με τους ασθενικούς κινητήρες.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Mια άλλη εκδοχή που σκέφτηκα για τηνcorolla είναι να έχει πολύ ελαφρύ στρόφαλο! Αλλά μου φαίνεται περίεργο για μοντέλο που δεν σχεδιάστηκε εξ αρχής ως σπορ να έχει τόσο ελαφρύ σφόνδυλο που να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά!
Αυτό θα το ανέμενα σε μοντέλο του στυλ top gun, clio spor, punto hgt κλπ, ακι όχι σε απλή έκδοση 1600 κυβικών.
Δε νομίζω πως ο ελαφρύς σφόνδυλος μπορεί να κάνει μετρήσιμες βελτιώσεις στις επιδόσεις 0-100. Για την ακρίβεια πιστεύω πως μόνο σε πίστα θα δεις κάποια βελτίωση του συνολικού χρόνου γύρου από ελαφρωμένο σφόνδυλο.
Άρα αποκλείεται κι αυτό
Το μόνο που στέκει μέχρι τώρα είναι η εκδοχή σου για το πρόγραμμα εγκεφάλου που την υπονόεισαι κι ο meco.
Y.Γ. αποκλείω συνομωσία γιατί δεν έχει νόημα η συνομωσία σε μία έκδοση ένός μόνο μοντέλου μιας εταιρίας(GT1..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τώρα να μιλάμε σοβαρά... Κάθεστε και ψειρίζετε τα 2 δέκατα στο 0-100 και το μισό δευτερόλεπτο στο χιλιόμετρο; Τόσο χεράδες 'οδηγοί αγώνων' μου γίνατε ώστε από εκεί να κρίνετε, τη στιγμή που αυτές οι τιμές μπορούν πανεύκολα να ανατραπούν με άλλες μετεωρολογικές συνθήκες και συνθήκες φορτίου του οχήματος;Επιπλέον, η εξαγωγή συμπερασμάτων για την GT βάσει της 1800άρας έκδοσης μου θυμίζει κάποιους (δεν θα τους χαρακτηρίσω...) που καταδίκαζαν την Xantia ως σαλίγκαρο λόγω της (ειδικής για το Γιουνανιστάν) 1600άρας έκδοσης, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη βασική έκδοσή της ήταν η 1800άρα. Η Alfa Romeo έβγαλε τη 1800άρα έκδοση της GT ξέροντας ότι ΔΕΝ είναι αυτό που ήθελε να είναι η GT, μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερα κομμάτια εδώ πέρα. Αν θέλετε να βγάλετε συμπεράσματα, μιλήστε για τη δίλιτρη και την τρίλιτρη.
Εκτός αν βαλθούμε τώρα να βγάλουμε χρέπια κι ένα σωρό άλλα αυτοκίνητα μόνο και μόνο από τις 'ειδικές για την - σοσιαλΗστική - Ελλάδα' εκδόσεις με τους ασθενικούς κινητήρες.
Το θέμα πια έχει πάψει να είναι οι επιδόσεις της GT per se αλλά το γιατί (φαίνονται να) είναι τόσο χαμηλές.
Κατά τ'άλλα συμφωνώ.
-
Μεταφορά:
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μιχάλη, διάβασε το προηγούμενό μου post.
Πάντως το ηλ.γκάζι δε νομίζω να μπορεί να επηρρεάσει αισθητά τη μέτρηση 0-100 αφού τα αποτελέσματά του είναι αισθητά μονάχα στις χαμηλές στροφές.
Ναι το διάβασα ενδιαφέρον μου φαίνεται, αλλά δε νομίζω να ισχύει...
Πάντως έχω παρατηρήσει το εξής (άσχετο λιγάκι με το θέμα μας, αλλά πιστύω ότι έχει σημασία):
Τα σύγχρονα αυτοκίνητα ΓΕΝΙΚΑ έχουν χειρότερες επιδόσεις από στάση σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα ενώ στις ρεπρίζ είναι πιο γρήγορα .
Σας φαίνεται περίεργο το τελευταίο? Για κοιτάξτε τους πίνακες μετρήσεων στο συγκριτικο με τα 4 GTI τον Σεπτέμβριο του 1996 ανάμεσα σε GTi του τότε (Αlmera, 145, Brava και Megane).
Συγκρινετε τις τιμές με αυτές του δίλιτρου Golf V FSI το οποίο ονομαστικά αποδίσει όσο και τα παραπάνω αυτοκίνητα με τη διαφορά είναι σημαντικά βαύτερο. Θα δείτε ότι από στάση χάνει εύκολα. Όλα έχουν από 8' έως 8,7' 0-100 ενώ το Golf 9.5'+
Στις ρεπρίζ όμως το Golf είναι εξίσου γρήγορο και σε μερικές περιπτώσεις γρηγορότερο. Σύμφωνοι είναι 6χυτο αλλά οι 5 πρώτες σχέσεις του είναι στα ίδια επίπεδα με των συγκεκριμένων ανταγωνιστών...
Όλα αυτά βέβαια στις τυποποιημένες μετρήσεις. -
Εδω εβγαλαν το Οκταβια με 1400 κυβικα και εσυ μιλας για το ξαντια 1600??
(ΟΠως καταλαβες ξαντια 1600 έχουμε, και απλα το αναφερω για να αισθανομαι οτι υπαρχουν και πιο αργοι από μας!!!)
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τώρα να μιλάμε σοβαρά... Κάθεστε και ψειρίζετε τα 2 δέκατα στο 0-100 και το μισό δευτερόλεπτο στο χιλιόμετρο; Τόσο χεράδες 'οδηγοί αγώνων' μου γίνατε ώστε από εκεί να κρίνετε, τη στιγμή που αυτές οι τιμές μπορούν πανεύκολα να ανατραπούν με άλλες μετεωρολογικές συνθήκες και συνθήκες φορτίου του οχήματος;Επιπλέον, η εξαγωγή συμπερασμάτων για την GT βάσει της 1800άρας έκδοσης μου θυμίζει κάποιους (δεν θα τους χαρακτηρίσω...) που καταδίκαζαν την Xantia ως σαλίγκαρο λόγω της (ειδικής για το Γιουνανιστάν) 1600άρας έκδοσης, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη βασική έκδοσή της ήταν η 1800άρα. Η Alfa Romeo έβγαλε τη 1800άρα έκδοση της GT ξέροντας ότι ΔΕΝ είναι αυτό που ήθελε να είναι η GT, μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερα κομμάτια εδώ πέρα. Αν θέλετε να βγάλετε συμπεράσματα, μιλήστε για τη δίλιτρη και την τρίλιτρη.
Κοίτα προσωπικά θεωρώ ενδιαφέρουσα την συζήτηση γιατι έτσι μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για παράγοντες που επηρρεάζουν το 0-100, συμπεράσματα για το αν τα περιοδικά μετράνε 'αξιόπιστα', συμπεράσματα για το αν τα 'τεστ ντραιβ' μοντέλα που δίνουν οι εταιρίες κρύβουν 'κρυφά κολπα'.
Ειδικά αν βγαίνουν και λένε πολλοί ότι είναι η GT πιο αργή από τα 1600άρια της αγοράς.
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο χαμένος χρόνος
-
Α, και κάτι ακόμα: το 0-100 ευνοείται από ένα μακρύ κιβώτιο, αφού απαιτείται μια λιγότερη αλλαγή.
-
ειναι πολλοι και συνθετοι οι παραγοντες που μπορουν να κανουν μικρες διαφορες στην επιταχυνση δυο αυτοκινητων.
ενα (απο τα πολλα) παραδειγμα, ο σφονδυλος (βολαν)
ενα ελαφρυτερο βολαν μπορει να βελτιωσει κατα μισο δευτερολεπτο για παραδειγμα μια δεδομενη επιταχυνση, γιατι ο κινητηρας εχει μικροτερη αδρανεια και 'αρπαζει' στροφες πιο γρηγορα... γιαυτο και ενας καθαροαιμος αγωνιστικος κινητηρας μπορει να εχει την ιδια ιπποδυναμη με εναν νορμαλ, αλλα να δινει σαφως πιο δυνατη αισθηση και αποδοση.
υπαρχουν ομως και μειονεκτηματα, μειωμενες ρεπριζ, αδυναμια του κινητηρα να κρατησει τις στροφες στου σε ανηφορες (με σταθερο γκαζι), κραδασμοι, κλπ κλπτι θελω να πω? δεν κανουν λαθος τα περιοδικα στις μετρησεις τους, ειδικα αν παραπανω απο 2-3 εχουν τα ιδια αποτελεσματα, οσο κι αν φενεται το αποτελεσμα παραδοξο. απλα δεν γνωριζουμε ολες τις λεπτομερειες
-
Nα και μια άλλη περίεργη περίπτωση:
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Πάντως εγώ για το XSARA 1.6 που έχω έχω δεί 3 διαφορετικές μετρήσεις 0-100 σε περιοδικά........
Η μία είναι 9,6'' (ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΗ) ή άλλη 10,6'' σε πολλά περιοδικά και η τρίτη 11,6'' (Μάλλον για λόγους μάρκετινγκ)
Επειδή έχω GTECH, ασχολήθηκα λίγο με μετρησεις 0-100 και διαπίστωσα ότι ο μέσος όρος του αυτοκινήτου με ένα άτομο μέσα είναι 10,6''. (σε 20 μετρήσεις στην ίδια ευθεία και στισ 2 φορές)
Με 2 άτομα ο μέσος όρος είναι 11,2''
Κατά τα άλλα μπορείς με καλή εκκίνηση να πετύχεις και 10,4''.Το εργοστάσιο από όσο ξέρω δίνει 10,6'' άρα μάλλον μετράει με ένα άτομο.
Από εβδομάδα που θα φοράω το νέο μου πρόγραμμα που ετοιμάζω θα αρχίσω μετρήσεις με πρόγραμμα για να δούμε τι κερδίζεις σε ένα ατμοσφαιρικό 16βάλβιδο με ΦΠΕ.Η καλύτερη μέτρηση πάντως επιδόσεων είναι το 400αρι και όχι το 0-100.
Και εξηγώ, ο κόφτης της 2ας μου τώρα φτάνει τα 97χλμ , και η αλλαγή από 2α σε τρίτη μου πιάνει 0,6'' , αν μετατοπίσω τον κόφτη μερικές στροφές επάνω, γλιτώνω μία αλλαγή στο 0-100, οπότε νάσου πολύ εύκολα ένα ξερό 10'' στο 0-100 με μια απλή μετετόπιση κόφτη.Να και ακόμα μία:
Τελος για τις μετρησεις στην ευθεια πραγματικα μου κανει τρομερη εντυπωση,αν και ορισμενα ξενα περιοδικα τα ειχαν βγαλει ιδιους χρονους σε 0-100.
Δεν αντιλαμβάνομαι τι έχεις με τα ελληνικά περιοδικά.
Και οι 4Τ και το Drive έβγαλαν και τα δύο αυτοκίνητα (CTR 2004 και Mk5 GTI) 7,2 για το 0-100. Και αν θυμάμαι, πολύ ελαφρύ (ασήμαντο) προβάδισμα του CTR στο 0-1000m. Και 0,8 άλογα διαφορά στο δυναμόμετρο (τεύχος 4Τ 01/2005). Τι από αυτά δεν σου αρέσει ?
Αυτό που δεν αρέσει σ΄ εμένα είναι που όταν είχε πρωτοέρθει το CTR (αρχές 2002) το έβγαζαν ΟΛΟΙ 0-100 στα 6,6-6,8 (εργοστασιακή τιμή 6,8, δηλ. ΟΛΟΙ έπιασαν την εργοστασιακή τιμή ή και καλύτερα) και με το μοντέλο του 2004 που είχε βελτιώσεις που σίγουρα επηρέαζαν το 0-100 (ελαφρύτερο σφόνδυλο) και αυτό το αναγνώριζε το εργοστάσιο δίνοντας 0-100 βελτιωμένο στα 6,6, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έπιασε την εργοστασιακή τιμή αλλά ΟΛΟΙ πάλι έπιασαν 7,2 (που στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι και αλλιώς δεν πιάνουν την εργοστασιακή τιμή).
Χώρια που και στην περίπτωση του Golf επιβεβαιώνεται η εργοστασιακή τιμή (7,2)
Εξηγήσεις ?
(Ο κακοπροαίρετος της παρέας θα έλεγε πως το 7,2 είναι το σωστό για το CTR και το 6,8 ήταν 'σπρώξιμο' τότε που ήταν καινούργιο μοντέλο και ομοίως το Golf δεν κάνει 7,2 αλλά 7,5 και πάλι το 'σπρώχνουν' κοκ. κοκ.)
Πολλές πολλές σελίδες πίσω..
Σωστός ο nass
1]Το βρετανικό autocar στο τεύχος της 25/9/2002 στο κλασσικό 0-160-0 πράγματι είχε βγάλει το type-R στα 0-100 6,55δ και συνολικά για 0-160-0 22,60δ επίδοση καλύτερη κι από lotus elise[την απλή],όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.Το παραπάνω άρθρο μεταφέρθηκε στο DRIVE[τεύχος Νοεμβρίου του ίδιου έτους][από κει το διάβασα ]
2]DRIVE,τεύχος Απριλίου 2002:type-R vs. S3,0-100 για το type-R μόλις 6-9δ
3]EVO[ελληνικό],Φεβρουάριος 2003,type-R τα 0-100 σε 6,86Οι παραπάνω αριθμοί δεν είναι κατασκευαστή,αλλά αποτέλεσμα πραγματικών δοκιμών στο δρόμο.Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι από τότε που κατέφθασε το golf mkV το type-R ...έγινε πιο αργό
Και η συνέχειά της:
Το 0-60μίλια[90χμ περίπου δικά μας] συν οι διαφορετικές συνθήκες[οδόστρωμα κλπ]πράγματι παίζουν ρόλο και μπορεί τα 6,55δ που έβγαλε το autocar να είναι πραγματικά γι'αυτους,πλασματικά για μας.Ωστοσο τα έτη 2002,2003 και τα ελληνικά περιοδικά στο σύνολο τους έβγαζαν το χόντα για τα 0-100 στα 6,8.Στα συγκριτικά όμως με το golf gti ξαφνικά το χόντα ανέβηκε στα 7,2 αν λόγω f/l το χόντα βάρυνε ή γενικά διαφοροποιήθηκε από το προηγούμενιο,τα παιδιά που το δοκίμαζαν θα έπρεπε να γράψουν ότι από 6,8δ που έβγαζε το πρώτο πήγε στα 7,2 λογω αυτού κ αυτού κλπ Κι όμως,αν διαβάσετε οποιοδήποτε συγκριτικό πουθενά δεν γίνεται αναφορά στα 6,8 που έγραφε παλαιότερα το χόντα και στις αλλαγές που έφερε το f/l ώστε να δικαιολογείται το 7.2.Σαν να μην υπήρξαν ποτέ αυτά τα 6,8δ
Έτσι για να είμαστε λίγο ψιλιασμένοι με τις μετρήσεις περιοδικών ειδικά αν έχουν 'παράδοξα' αποτελέσματα και να μην τις δεχόμαστε ¨δογματικά'
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Α, και κάτι ακόμα: το 0-100 ευνοείται από ένα μακρύ κιβώτιο, αφού απαιτείται μια λιγότερη αλλαγή.Κι αυτό σχετικό είναι. Αν έχεις ένα κοντό κιβώτιο και το μοτέρ σου στροφάρει ΨΗΛΑ, είσαι ακόμα πιο ευνοημένος, γιατί πάλι θα πιάσεις τα 100 με 2α
επείδή το θέμα πήγε στην κορόλα: έχετε υπόψιν ότι οι τιμές που δίνει η Τογιότα για τις επιδόσεις των μοντέλων της, σχεδόν πάντα είναι χειρότερες από τις πραγματικές? Προσωπικά δεν μου κάνει καμία εντύπωση να είναι η 1,6 Κορόλα πιο γρήγορη σε 0-100 από την GT 1,8.
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
ειναι πολλοι και συνθετοι οι παραγοντες που μπορουν να κανουν μικρες διαφορες στην επιταχυνση δυο αυτοκινητων.ενα (απο τα πολλα) παραδειγμα, ο σφονδυλος (βολαν)
ενα ελαφρυτερο βολαν μπορει να βελτιωσει κατα μισο δευτερολεπτο για παραδειγμα μια δεδομενη επιταχυνση, γιατι ο κινητηρας εχει μικροτερη αδρανεια και 'αρπαζει' στροφες πιο γρηγορα... γιαυτο και ενας καθαροαιμος αγωνιστικος κινητηρας μπορει να εχει την ιδια ιπποδυναμη με εναν νορμαλ, αλλα να δινει σαφως πιο δυνατη αισθηση και αποδοση.
υπαρχουν ομως και μειονεκτηματα, μειωμενες ρεπριζ, αδυναμια του κινητηρα να κρατησει τις στροφες στου σε ανηφορες (με σταθερο γκαζι), κραδασμοι, κλπ κλπτι θελω να πω? δεν κανουν λαθος τα περιοδικα στις μετρησεις τους, ειδικα αν παραπανω απο 2-3 εχουν τα ιδια αποτελεσματα, οσο κι αν φενεται το αποτελεσμα παραδοξο. απλα δεν γνωριζουμε ολες τις λεπτομερειες
Αγαπητέ Aristotelis σε παρακολουθώ καιρό και σέβομαι και το ύφος σου και τις γνώσεις σου στον χώρο του αυτοκινήτου.
Την συζήτηση την ξεκίνησα για να συζητήσουμε για τις 'κρυμμένες' λεπτομέρειες που αναφέρεις κι εσύ και θα ήμου ευτυχής αν μπορούσες να γράψεις κάποιες σκέψεις.
Alfa GT, επιδόσεις και μετρήσεις