Nα και μια άλλη περίεργη περίπτωση:
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Πάντως εγώ για το XSARA 1.6 που έχω έχω δεί 3 διαφορετικές μετρήσεις 0-100 σε περιοδικά........
Η μία είναι 9,6'' (ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΗ) ή άλλη 10,6'' σε πολλά περιοδικά και η τρίτη 11,6'' (Μάλλον για λόγους μάρκετινγκ)
Επειδή έχω GTECH, ασχολήθηκα λίγο με μετρησεις 0-100 και διαπίστωσα ότι ο μέσος όρος του αυτοκινήτου με ένα άτομο μέσα είναι 10,6''. (σε 20 μετρήσεις στην ίδια ευθεία και στισ 2 φορές)
Με 2 άτομα ο μέσος όρος είναι 11,2''
Κατά τα άλλα μπορείς με καλή εκκίνηση να πετύχεις και 10,4''.
Το εργοστάσιο από όσο ξέρω δίνει 10,6'' άρα μάλλον μετράει με ένα άτομο.
Από εβδομάδα που θα φοράω το νέο μου πρόγραμμα που ετοιμάζω θα αρχίσω μετρήσεις με πρόγραμμα για να δούμε τι κερδίζεις σε ένα ατμοσφαιρικό 16βάλβιδο με ΦΠΕ.
Η καλύτερη μέτρηση πάντως επιδόσεων είναι το 400αρι και όχι το 0-100.
Και εξηγώ, ο κόφτης της 2ας μου τώρα φτάνει τα 97χλμ , και η αλλαγή από 2α σε τρίτη μου πιάνει 0,6'' , αν μετατοπίσω τον κόφτη μερικές στροφές επάνω, γλιτώνω μία αλλαγή στο 0-100, οπότε νάσου πολύ εύκολα ένα ξερό 10'' στο 0-100 με μια απλή μετετόπιση κόφτη.
Να και ακόμα μία:
Τελος για τις μετρησεις στην ευθεια πραγματικα μου κανει τρομερη εντυπωση,αν και ορισμενα ξενα περιοδικα τα ειχαν βγαλει ιδιους χρονους σε 0-100.
Δεν αντιλαμβάνομαι τι έχεις με τα ελληνικά περιοδικά.
Και οι 4Τ και το Drive έβγαλαν και τα δύο αυτοκίνητα (CTR 2004 και Mk5 GTI) 7,2 για το 0-100. Και αν θυμάμαι, πολύ ελαφρύ (ασήμαντο) προβάδισμα του CTR στο 0-1000m. Και 0,8 άλογα διαφορά στο δυναμόμετρο (τεύχος 4Τ 01/2005). Τι από αυτά δεν σου αρέσει ?
Αυτό που δεν αρέσει σ΄ εμένα είναι που όταν είχε πρωτοέρθει το CTR (αρχές 2002) το έβγαζαν ΟΛΟΙ 0-100 στα 6,6-6,8 (εργοστασιακή τιμή 6,8, δηλ. ΟΛΟΙ έπιασαν την εργοστασιακή τιμή ή και καλύτερα) και με το μοντέλο του 2004 που είχε βελτιώσεις που σίγουρα επηρέαζαν το 0-100 (ελαφρύτερο σφόνδυλο) και αυτό το αναγνώριζε το εργοστάσιο δίνοντας 0-100 βελτιωμένο στα 6,6, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έπιασε την εργοστασιακή τιμή αλλά ΟΛΟΙ πάλι έπιασαν 7,2 (που στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι και αλλιώς δεν πιάνουν την εργοστασιακή τιμή).
Χώρια που και στην περίπτωση του Golf επιβεβαιώνεται η εργοστασιακή τιμή (7,2)
Εξηγήσεις ?
(Ο κακοπροαίρετος της παρέας θα έλεγε πως το 7,2 είναι το σωστό για το CTR και το 6,8 ήταν 'σπρώξιμο' τότε που ήταν καινούργιο μοντέλο και ομοίως το Golf δεν κάνει 7,2 αλλά 7,5 και πάλι το 'σπρώχνουν' κοκ. κοκ.)
Πολλές πολλές σελίδες πίσω..
Σωστός ο nass
1]Το βρετανικό autocar στο τεύχος της 25/9/2002 στο κλασσικό 0-160-0 πράγματι είχε βγάλει το type-R στα 0-100 6,55δ και συνολικά για 0-160-0 22,60δ επίδοση καλύτερη κι από lotus elise[την απλή],όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.Το παραπάνω άρθρο μεταφέρθηκε στο DRIVE[τεύχος Νοεμβρίου του ίδιου έτους][από κει το διάβασα ]
2]DRIVE,τεύχος Απριλίου 2002:type-R vs. S3,0-100 για το type-R μόλις 6-9δ
3]EVO[ελληνικό],Φεβρουάριος 2003,type-R τα 0-100 σε 6,86
Οι παραπάνω αριθμοί δεν είναι κατασκευαστή,αλλά αποτέλεσμα πραγματικών δοκιμών στο δρόμο.Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι από τότε που κατέφθασε το golf mkV το type-R ...έγινε πιο αργό
Και η συνέχειά της:
Το 0-60μίλια[90χμ περίπου δικά μας] συν οι διαφορετικές συνθήκες[οδόστρωμα κλπ]πράγματι παίζουν ρόλο και μπορεί τα 6,55δ που έβγαλε το autocar να είναι πραγματικά γι'αυτους,πλασματικά για μας.Ωστοσο τα έτη 2002,2003 και τα ελληνικά περιοδικά στο σύνολο τους έβγαζαν το χόντα για τα 0-100 στα 6,8.Στα συγκριτικά όμως με το golf gti ξαφνικά το χόντα ανέβηκε στα 7,2 αν λόγω f/l το χόντα βάρυνε ή γενικά διαφοροποιήθηκε από το προηγούμενιο,τα παιδιά που το δοκίμαζαν θα έπρεπε να γράψουν ότι από 6,8δ που έβγαζε το πρώτο πήγε στα 7,2 λογω αυτού κ αυτού κλπ Κι όμως,αν διαβάσετε οποιοδήποτε συγκριτικό πουθενά δεν γίνεται αναφορά στα 6,8 που έγραφε παλαιότερα το χόντα και στις αλλαγές που έφερε το f/l ώστε να δικαιολογείται το 7.2.Σαν να μην υπήρξαν ποτέ αυτά τα 6,8δ
Έτσι για να είμαστε λίγο ψιλιασμένοι με τις μετρήσεις περιοδικών ειδικά αν έχουν 'παράδοξα' αποτελέσματα και να μην τις δεχόμαστε ¨δογματικά'