-
Απαντώντας λίγο ψύχραιμα,πραγματικά η VW θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ για να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία των Polo. Οι παλιότερες γενιές είχαν ένα σωρό προβλήματα! Για την αμέσως προηγούμενη προσωπικά δεν έχω πολλά στοιχεία.
Από την άλλη μεριά, τα Golf 5ης και 6ης γενιάς έχουν κάνει θετικά βήματα. Αν τα ίδια standards υιοθετηθούν και στο Polo θα έχουμε ένα αξιόλογο όχημα όχι μόνον σχεδιαστικά (όπου είναι πολύ καλό) αλλά και κατασκευαστικά. Ϊδωμεν... -
Ο χρήστης ppp3 έγραψε:
ego exo paraggeilei to 1.2 tsi dsg comfortlineerotisi:1.pia i diafora tis sport anartisis pou prosferoun stin highline apo tin apli?exei odigisei kaneis kai tis duo ekdoseis?
2.to esp einai apenergopeioumeno se oles tis ekdoseis?rotisa ton politi kai dn iksere na mou apantiseiTα greeklish απαγορευονται,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες[mod]
Αλήθεια, το παράγγειλες με κλειστή ή ανοικτή τιμή; Και ποιά ακριβώς;
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
ego exo paraggeilei to 1.2 tsi dsg comfortline
erotisi:1.pia i diafora tis sport anartisis pou prosferoun stin highline apo tin apli?exei odigisei kaneis kai tis duo ekdoseis?
2.to esp einai apenergopeioumeno se oles tis ekdoseis?rotisa ton politi kai dn iksere na mou apantiseiTα greeklish απαγορευονται,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες[mod]
Αλήθεια, το παράγγειλες με κλειστή ή ανοικτή τιμή; Και ποιά ακριβώς;
Ευχαριστώναι,αληθεια το παρηγγειλα!τι εννοεισ κλειστη η ανοικτη τιμη?η τελικη τιμη για το αυτοκινητο που παραγγειλα ειναι 17.200.Η εκδοση που τελικα πηρα ειναι ειναι η 1.2tsi dsg highline χωρις κανενα extra
-
Με ανοιχτή τιμή το πήρες.
Αν αύριο μεθαύριο η εισαγωγική ανακοινώσει νέους τιμοκαταλόγους για το 2010, το αυτοκίνητο θα τιμολογηθεί βάσει αυτών καθώς αναιρούν τους προηγούμενους.
-
Σήμερα το ξαναειδα...
Πολύ κουτί, πολύ μουντό αλλά και ποιοτικό εσωτερικό. -
Η μασκα και ο υπερκλασσικος σχεδιασμος των μπροστινων φαναριων ειναι που χαλανε το συνολο,το βλεπεις και ενω δεν το λες ασχημο σου βγαζει μια απιστευτη νυστα κ βαρεμαρα απο μπροστα.
-
Eυκαιρια οταν εχεις αυπνιες να πηγαινεις σε εκθεσεις VW για να γλυτωνεις και τα χαπια. Οτι να'ναι!!!
-
Ο χρήστης Brutalos έγραψε:
Eυκαιρια οταν εχεις αυπνιες να πηγαινεις σε εκθεσεις VW για να γλυτωνεις και τα χαπια. Οτι να'ναι!!!Δεν καταλαβα,ειπα κατι κακο? Δεν μπορω να εκφερω μια αποψη?? Εντελως ακυρο το 'Οτι να'ναι' σου...
Απο ποτε το να λεει καποιος οτι ενα αυτοκινητο του φαινεται σχεδιαστικα βαρετο αυτο μεταφραζεται σε 'Οτι να'ναι'.?
-
Δεν νομίζω ότι το λέει ειρωνικά!! Και δεν έχει και άδικο!
-
Ακριβως, δεν εχω ειρωνικο υφος. Αλλα το να μπαινεις και να ποσταρεις σε ενα θεμα για το Polo, πως ειναι βαρετο, τι καταφερνεις? Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ ωραιο σαν συνολο, αλλα δεν τρελαινομαι κιολας. Εχοντας μπει και εχοντας κανει τεστ-drive δεν συγκρινεται με κανενα απο τα αλλα 5 (ναι πεντε) που εχω δοκιμασει.. Αλλη κατηγορια!
-
Για να λέμε του στραβού το δίκιο πράγματι σχεδιαστικά δεν είναι και το καλύτερο. Δεν είναι όμως και σαν τα TOYOTA που είναι τουλάχιστον μία γενιά πίσω τουλάχιστον.
Πράγματι κι εγώ σαν οπαδός των Ιταλών (λόγω σχεδίου βέβαια) η Alfa Romeo (157, Mito, Guiletta) και τα τελευταία Lancia (Delta) για μένα είναι εκτός συναγωνισμού μακράν από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή, όμως τεχνολογικά πιστεύω οι Γερμανοί είναι πιο μπροστά και γι' ατό έκανα την επιλογή να πάρω το Polo.
-
Ο χρήστης Brutalos έγραψε:
Ακριβως, δεν εχω ειρωνικο υφος. Αλλα το να μπαινεις και να ποσταρεις σε ενα θεμα για το Polo, πως ειναι βαρετο, τι καταφερνεις?Μισο,ειπα οτι το polo δειχνει βαρετο,δεν ειπα οτι δειχνει κακασχημο ουτε οτι ειναι χαλια αυτοκινητο.Που ειναι το μεμπτο και το λαθος? Δεν το λεω για να καταφερω κατι,οπως εσυ βγαινεις κ λες οτι το polo σου φαινεται ενα ωραιο συνολο(το λες για να καταφερεις κατι?),ετσι κ εγω λεω οτι σαν μουρη βγαζει κατι το βαρετο.Τοσο απλο.
Απο το πουθενα και χωρις λογο δλδ να δημιουργησουμε θεμα?Γιατι?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Μισο,ειπα οτι το polo δειχνει βαρετο,δεν ειπα οτι δειχνει κακασχημο ουτε οτι ειναι χαλια αυτοκινητο.Που ειναι το μεμπτο και το λαθος? Δεν το λεω για να καταφερω κατι,οπως εσυ βγαινεις κ λες οτι το polo σου φαινεται ενα ωραιο συνολο(το λες για να καταφερεις κατι?),ετσι κ εγω λεω οτι σαν μουρη βγαζει κατι το βαρετο.Τοσο απλο.
Απο το πουθενα και χωρις λογο δλδ να δημιουργησουμε θεμα?Γιατι?
Σεβαστη η αποψη σου. Σκοπος μου ηταν να επισημανω πως σαν συνολο ειναι αποδεκτο, ενω ειδικα η μουρη του ειναι αυτη που με τραβαει περισσοτερο. Αρα οσο και αν προσπαθουμε να υποστηριζουμε τις αποψεις μας, παντα θα διαφωνουμε. Ας μην αλλαζουμε θεμα λοιπον. Εμαθα πως τα πρωτα 1.2TSI θα ειναι στις αντιπροσωπειες απο 20 του μηνα...
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Απαντώντας λίγο ψύχραιμα,πραγματικά η VW θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ για να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία των Polo. Οι παλιότερες γενιές είχαν ένα σωρό προβλήματα! Για την αμέσως προηγούμενη προσωπικά δεν έχω πολλά στοιχεία.
Από την άλλη μεριά, τα Golf 5ης και 6ης γενιάς έχουν κάνει θετικά βήματα. Αν τα ίδια standards υιοθετηθούν και στο Polo θα έχουμε ένα αξιόλογο όχημα όχι μόνον σχεδιαστικά (όπου είναι πολύ καλό) αλλά και κατασκευαστικά. Ϊδωμεν...Σχεδιαστικά πολύ καλό???
-
Εγω οταν ρωτησα για το 1.2 tsi μου ειπαν οτι αν υπαρχει ετσι οπως το θελω απο τη στιγμη που θα ερθει το πρωτο stock απο 1.2 tsi δλδ γυρω στις 20 του μηνα θα το εχω σε 15 μερες αλλιως θα κανω παραγγελια.Τωρα ποσο ηταν αληθεια αυτα που μου ελεγαν στην αντιπροσωπεια δεν ξερω
-
Ε γιατί να σου πουν ψέματα οι άνθρωποι, λογικό μου ακούγεται Άντε με το καλό να το πάρεις σύντομα!
-
Ο χρήστης g_alex έγραψε:
Εγω οταν ρωτησα για το 1.2 tsi μου ειπαν οτι αν υπαρχει ετσι οπως το θελω απο τη στιγμη που θα ερθει το πρωτο stock απο 1.2 tsi δλδ γυρω στις 20 του μηνα θα το εχω σε 15 μερες αλλιως θα κανω παραγγελια.Τωρα ποσο ηταν αληθεια αυτα που μου ελεγαν στην αντιπροσωπεια δεν ξερωΜακάρι να θες να είναι χωρίς κανένα επιπλέον εξοπλισμό, αλλιώς Καλό Πάσχα. Γιατί κι εμείς που παραγγείλαμε αρχές Δεκέμβρη μας είπαν Μάρτιο...
-
Θελήσαμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο segment B για την μητέρα, όχι πάνω από 1.4l, εννοείται 5* παθητική, τουλ. 6 αερόσακους, esp-asr και αυτόματο κιβώτιο. Κατέληξα σε 2 υποψήφια, Clio & Polo, επέλεξα τελικά το Polo (ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2010, το Clio πολύ καλό και αξιόπιστο αλλά θα αντικατασταθεί του χρόνου). Το Polo εκτός από το πολύ καλό dsg7 έχει και κάποια άλλα 'καλούδια', όπως MSR, ADL (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), σύστημα προειδοποίησης χαμηλής πίεσης ελαστικών κλπ. Υπήρχε λευκό διαθέσιμο αλλά στην έκδοση 1.4 Comfort. Σκέφτηκα και το 1.2 TSI αλλά εκτός της αναμονής-και για αυτό κυρίως γράφω- ας σκεφτούν οι πιθανοί υποψήφιοι αγοραστές πως ο 1.2 TSI εκτός του ότι είναι καινούργιος κινητήρας (λιγότερο από χρόνο κυκλοφορεί, άρα αδοκίμαστος-νομίζω μόνο στο Yeti έχει μπει προς το παρόν-στην Ελλάδα τουλάχιστον από όσα γνωρίζω, πέρα από τα αναφερόμενα προβλήματα των 1.4ΤSI για 'ευαισθησία' σε βενζίνη κλπ) έχει και αυξημένη κατανάλωση καθώς και αυξημένες εκπομπές ρύπων οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αυξημένα τέλη μιας και του χρόνου ο υπολογισμός των τελών θα αλλάξει (θα γίνεται με βάση τους ρύπους και την χρήση, ίσως και την ιπποδύναμη).
Ας τα σκεφτούν και αυτά οι υποψήφιοι αγοραστές πέρα των προφανών πλεονεκτημάτων (αυξημένη ισχύ και ροπή). -
Με το συμπάθειο αλλά !
Ο 1.2 TSI έχει μπει ήδη στο στο Golf, στο Golf plus, στο Polo, στο Yeti, και τους επόμενους μήνες θα μπει και σε πολλά άλλα μοντέλα, όπως το Φλεβάρη στο Cross Polo, στο Leon και στο Octavia, το Μάρτιο στο A3, τον Απρίλιο στο Altea , αλλά και στο Ibiza, στο Fabia κλπ. -
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS έγραψε:
Θελήσαμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο segment B για την μητέρα, όχι πάνω από 1.4l, εννοείται 5* παθητική, τουλ. 6 αερόσακους, esp-asr και αυτόματο κιβώτιο. Κατέληξα σε 2 υποψήφια, Clio & Polo, επέλεξα τελικά το Polo (ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2010, το Clio πολύ καλό και αξιόπιστο αλλά θα αντικατασταθεί του χρόνου). Το Polo εκτός από το πολύ καλό dsg7 έχει και κάποια άλλα 'καλούδια', όπως MSR, ADL (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), σύστημα προειδοποίησης χαμηλής πίεσης ελαστικών κλπ. Υπήρχε λευκό διαθέσιμο αλλά στην έκδοση 1.4 Comfort. Σκέφτηκα και το 1.2 TSI αλλά εκτός της αναμονής-και για αυτό κυρίως γράφω- ας σκεφτούν οι πιθανοί υποψήφιοι αγοραστές πως ο 1.2 TSI εκτός του ότι είναι καινούργιος κινητήρας (λιγότερο από χρόνο κυκλοφορεί, άρα αδοκίμαστος-νομίζω μόνο στο Yeti έχει μπει προς το παρόν-στην Ελλάδα τουλάχιστον από όσα γνωρίζω, πέρα από τα αναφερόμενα προβλήματα των 1.4ΤSI για 'ευαισθησία' σε βενζίνη κλπ) έχει και αυξημένη κατανάλωση καθώς και αυξημένες εκπομπές ρύπων οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αυξημένα τέλη μιας και του χρόνου ο υπολογισμός των τελών θα αλλάξει (θα γίνεται με βάση τους ρύπους και την χρήση, ίσως και την ιπποδύναμη).
Ας τα σκεφτούν και αυτά οι υποψήφιοι αγοραστές πέρα των προφανών πλεονεκτημάτων (αυξημένη ισχύ και ροπή).Μεγιές καταρχήν για το νέο σου απόκτημα! Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Όσον αφορά την ευαισθησία στη βενζίνη, τα προβλήματα που αναφέρεις παρουσιάζονται στους FSI κινητήρες και οχι στους TSI. Η ίδια η VW αν ανοίξεις την τάπα βενζίνης στα TSI, θα δεις πως έχει το μαγικό αριθμό 95, που σημαίνει πως άνετα το τροφοδοτείς με 95αρα βενζίνη.
Όσον αφορά την κατανάλωση. Μιλάμε για 1200κ.ε. κινητήρα. Παρόλο που είναι τούρμπο πρόκειται για κινητήρα νέας γενιάς (όπως πολύ σωστά αναφέρεις) με ότι αυτό συνεπάγεται -ανώτερη ποιότητα κατασκευής, βελτιωμένες τριβές, αυξημένες επιδόσεις, μειωμένες καταναλώσεις, κ.ο.κ.!
Γενικά η κατανάλωση τους είναι με διαφορά καλύτερη από το αντίστοιχο 1.4 ενώ είναι σχεδόν ίδια με τον απλό (ατμοσφαιρικό) 1.2 !!
Ολ' αυτά με την προϋπόθεση πως δεν οδηγούμε επιθετικά!
VW Polo 2009