-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Εντάξει, για να μην γινόμαστε και υπερβολικοί, δεν είναι και κανένα χρέπι το νέο polo 1.4 (85 hp). Και αν το 1.2 tsi έρθει κάνα 1500άρι ακριβότερα (όπως το βλέπω να είναι στα γερμανικά sites), παραμένει μια καλή λύση συμβιβασμού.εννοειται οτι δεν ειναι χρεπι, μια χαρα και πολύ καλό αυτοκίνητο, απλα προσωπικα πιστευω οτι δεν αξιζει καθολου τα λεφτα του
-
Εδώ η διαφορά θα είναι σίγουρα κάτω από 1000άρικο (Προβλέπω 500-800 ευρώ χωρίς να έχω εσωτερική πληροφόρηση). Η λογική μου λέει ότι από τη μία υπάρχει το μικρότερο τέλος ταξινόμησης λόγω κυβισμού που συνειγορεί σε αυτό, και από την άλλη υπάρχει το θέμα με την κοστολόγηση του Golf 1,2 TSI που έχει βγει ήδη στους καταλόγους της VW στη Γερμανία και τοποθετείται ανάμεσα στα 1,4 MPI και 1,4 TSI. Δε γίνεται οι βασικές σε εξοπλισμό εκδόσεις Golf και Polo να έχουν διαφορά μικρότερη από 1500 ευρώ
-
αντε αντιμινιστρειτορ (πρωτη φορα βλεπςωπως γραφεται στα ελληνικα αυτο) να σου κανω το χατηρι και να γραψω με ελληικους χαρακτηρες...αν και δεν καταλαβαινω τη λογικη σας πισω απ' αυτον τον κανονα θα συμμορφωθω ομως.
μ αρεσει η λογικη σου shoumakos!με βρισκει συμφωνο!
προσωπικα περιμενω την τιμολογιση του TSI αλλα αν οντως φυγει πανω απο 900Ε μαλλον δεν το βλεπω.
τουλαχιστον αυτο ειναι το ταβανι που εχω βαλει εγω.
κ κατι τελευταιο.
αν κ ειχα πειστει για εκδοση comforline επειδη με ενδιαφερει κ η ζαντα (σαν εξτρα) επεξεργαζομαι την επομενη εκδοση highline η οποια ειναι 550Ε παραπανω κ εχει καποια αλλα πραγματακια εκτος της ζαντας.
το ερωτημα ειναι ποσο κοστιζει παραπανω η ζαντα σαν παραγγελια κ αν προσθετει επιπλεον καθυστερηση (σημαντικη) η' αν γνωριζει καποιος ποσο θα κοστιζε αν την αλλαζα τη ζαντα μετα τη παραγγελια ποσο πιο ακριβο θα ηταν.
ευχαριστω ιν αντβανς! -
Ο χρήστης nikoswithout έγραψε:
αντε αντιμινιστρειτορ (πρωτη φορα βλεπςωπως γραφεται στα ελληνικα αυτο) να σου κανω το χατηρι και να γραψω με ελληικους χαρακτηρες...αν και δεν καταλαβαινω τη λογικη σας πισω απ' αυτον τον κανονα θα συμμορφωθω ομως.
μ αρεσει η λογικη σου shoumakos!με βρισκει συμφωνο!
προσωπικα περιμενω την τιμολογιση του TSI αλλα αν οντως φυγει πανω απο 900Ε μαλλον δεν το βλεπω.
τουλαχιστον αυτο ειναι το ταβανι που εχω βαλει εγω.
κ κατι τελευταιο.
αν κ ειχα πειστει για εκδοση comforline επειδη με ενδιαφερει κ η ζαντα (σαν εξτρα) επεξεργαζομαι την επομενη εκδοση highline η οποια ειναι 550Ε παραπανω κ εχει καποια αλλα πραγματακια εκτος της ζαντας.
το ερωτημα ειναι ποσο κοστιζει παραπανω η ζαντα σαν παραγγελια κ αν προσθετει επιπλεον καθυστερηση (σημαντικη) η' αν γνωριζει καποιος ποσο θα κοστιζε αν την αλλαζα τη ζαντα μετα τη παραγγελια ποσο πιο ακριβο θα ηταν.
ευχαριστω ιν αντβανς!Φιλε μου εγω εχω αρχικα ειχα παραγγειλει την confortline με εξτρα της 16'' ζαντες,τον αυτοματο κλιματισμο,το ηχοσυστημα rcd310 και το πολυλειτουργικο τιμονι!!αλλα ανακαλυψα οτι η εκδοση highline με τα ιδια αξεσουαρ μου εβγαινε 70ε φθηνοτερα!!!!ετσι αλλαξα την παραγγελια μου!
Αυτο γινεται γιατι τα αξεσουαρ στην highline ειναι πιο φθηνα! π.χ η 16αρα ζαντα στην conf. εχει περιπου 650ε ενω στην highline 300!!αυτο ειναι το αποτελεσμα του δικου μου που μου βγηκε 15.700ε τελικη
http://autoworld.files.wordpress.com/20 ... -img_9.jpgΕπειδη διαβαζω διαφορα οσον αφορα το πολο και το φιεστα να σας πω οτι τα οδηγησα και τα 2 πριν καταληξω στο πολο.Οσον αφορα ποιοτητα κυλισης,ποιοτητα κατασκευης,θορυβο κινητηρα κτλ. το πολο υπερταιρει αρκετα!!!Σε θεματα standar εξοπλισμου το πολο ειναι χλμ μπροστα αφου το φιεστα μεχρι και στην πιο ακριβη του εκδοση δεν εχει esp και πισω εχει χερουλια για τα παραθυρα!!!!!!!!!!!ημαρτον βρε ford 2010 μπαινει....
Στο μονο που για μενα υπερτερει το φιεστα ειναι στην εξωτερικη σχεδιαση και το φουτουριστικο νεανικο εσωτερικο!σε επιδοσεις:
polo fiesta
0-100 12.1 12.2
hp 85 96
καταναλωση 5.9/100 5.7/100
ροπη 13.4/3800 13.0/4200
τελικη 177 175
βαρος 1070 979Δεν βλεπω το γιατι το φιεστα θεωρειται πιο γρηγορο.....Α! και απο τιμες στισ πιο πλουσιες εκδοσεις πολο 14800 και φιεστα 14508....αλλα με τι εξοπλισμο....
-
Ο χρήστης stavros1926 έγραψε:
Δεν βλεπω το γιατι το φιεστα θεωρειται πιο γρηγορο.....Α! και απο τιμες στισ πιο πλουσιες εκδοσεις πολο 14800 και φιεστα 14508....αλλα με τι εξοπλισμο....
Είναι πιο παιχνιδιάρικο στις στροφές, το οποίο με τα ελληνικά sites μεταφράζεται σε πιο γρήγορο
Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω στην highline έκδοση παίρνεις και sport ανάρτηση και καθίσματα ενώ έχεις και πίσω δίσκους σε σχέση με fiesta.
-
Σταύρο το Fiesta είναι πιο γρήγορο γιατί είναι μετρημένο στα 11.8 για τα 100 την ώρα που το Polo μετρήθηκε στα 12.5. Απο εκεί και πάνω, οι διαφορές μεγαλώνουν κι άλλο υπέρ του Ford. Μην κοιτάς ποτέ τις τιμές επιδόσεων των κατασκευαστών. Βέβαια μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν όλα αυτά, οπότε καλοτάξιδο το νέο σου Polo.
-
@REALZEUS το polo έχει την ροπή του αρκετά χαμηλά και πιστεύω είναι πιο γεμάτο στις χαμηλές στροφές από το ford fiesta.
Για έναν συντηρητικό οδηγό που δεν θέλει να καίει καύσιμο και αλλάζει σχέση στις 3500-4000 max στροφές, θεωρώ πως μπορεί να αποδυκνείεται πιο γρήγορο τελικά στο συγκεκριμένο φάσμα λειτουργίας.
Έν τέλει βέβαια το fiesta μπορεί να είναι πιο ευχάριστο οδηγικά από θέμα ανάρτησης και όλα και αν ήταν να επιλέξω κάποιο απο τα δύο θα έπερνα το fiesta (το sport όμως )
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μην κοιτάς ποτέ τις τιμές επιδόσεων των κατασκευαστών.η αλήθεια πάντως είναι ότι τα νούμερα που δηλώνει το vag(προς τιμή του θα έλεγα) είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, μερικές φορες μάλιστα είναι και μετριοφρονο
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
Μην κοιτάς ποτέ τις τιμές επιδόσεων των κατασκευαστών.
η αλήθεια πάντως είναι ότι τα νούμερα που δηλώνει το vag(προς τιμή του θα έλεγα) είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, μερικές φορες μάλιστα είναι και μετριοφρονο
Πολλές φορές ναι αλλά όχι πάντα. Το Ibiza Cupra πχ μετρήθηκε από αυτό το περιοδικό 1 δεύτερο πιο αργό από ότι λέει ο κατασκευαστής.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Δεν βλεπω το γιατι το φιεστα θεωρειται πιο γρηγορο.....Α! και απο τιμες στισ πιο πλουσιες εκδοσεις πολο 14800 και φιεστα 14508....αλλα με τι εξοπλισμο....
Είναι πιο παιχνιδιάρικο στις στροφές, το οποίο με τα ελληνικά sites μεταφράζεται σε πιο γρήγορο
Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω στην highline έκδοση παίρνεις και sport ανάρτηση και καθίσματα ενώ έχεις και πίσω δίσκους σε σχέση με fiesta.
Γεια σου φιλε μου.
Ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες ... -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Vasgti θυμαμαι είχες οδηγησει ενα πολο 1,4.. Οι επιδόσεις του πως ειναι σε σχεση με τον ανταγωνισμο;;; (πχ fiesta, corsa 1.4 , 207 1.4)
Δεν εχει τύχει να οδηγήσω ουτε να συνοδηγήσω πολο 1,4.. Κορσα 1,4 οδήγησα και μου φανηκε αργό....
Επειδή είναι υποψήφιο στην οικογένεια και δεν επείγει γι αυτό και περιμένω να δω το 1,2Τ (αρκει βεβαια να ερθει κ σε λογική τιμή )Αυτή είναι και η πιο σωστή κίνηση, να περιμένεις να δεις τον 1.2 TSI και μετά να αποφασίσεις.
Το 1.4 δεν είναι αργό με την έννοια ότι δεν επιταχύνει, αλλά από την άλλη δεν βάζει και φωτιά στο δρόμο. Τον συγκεκριμένο κινητήρα θα τον χαρακτήριζα απλά επαρκή για το Polo. Αν και αυτό που οδήγησα ήταν με μόλις 200km στο κοντέρ, οπότε ο κινητήρας ήταν αρκετά 'κουμπωμένος'. Όπως και να 'χει πάντως δεν είχε το μπαμ και την σπιρτάδα που έχει ένας turbo κινητήρας. Π.χ. έχοντας οδηγήσει και το Clio 1.2 TCE, ναι το Clio συγκριτικά με το Polo 1.4 ήταν πολύ πιο ζωντανό και σβέλτο στο δρόμο.
Αν για σένα αυτός ο τομέας των επιδόσεων έχει σημασία, περίμενε το Polo 1.2 TSI. Θα πάρεις ένα πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και δεν θα το μετανιώσεις.
-
Ευχαριστώ φίλε vasgti για την απάντηση. Αναμονή λοιπόν λίγους μήνες ακόμη
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Ευχαριστώ φίλε vasgti για την απάντηση. Αναμονή λοιπόν λίγους μήνες ακόμηπολυ σωστα
-
Υπάρχει κάποια ανακοίνωση/έχετε ακούσει κάτι, για το πότε θα ανακοινωθεί και θα προσφέρεται ο 1.2 tsi?
Μιλάμε για Γενάρη-Φλεβάρη στην ελληνική αγορά η πολύ πιο μετά ? -
Έχω την εντύπωση ότι η τιμή του Polo με το 1.2 DSG θα είναι τσουχτερή.
Στο Γερμανικό site, η διαφορά μεταξύ του 1.4 των 85 ίππων με χειροκίνητο πεντάρι και του 1.4 με DSG είναι 1.400 Ευρώ. Επίσης η διαφορά μεταξύ 1.4/85 και 1.2/105 στα χειροκίνητα είναι πάλι σχεδόν 1.400 Ευρώ.
Στο νέο Skoda Yeti , η έκδοση Ambition 1.2 TSI με χειροκίνητο έχει 18.490 Ευρώ και η ίδια έκδοση με το DSG είναι στα 20.790, δηλαδή 2.300 Ευρώ, εννιά κατοστάρικα παραπάνω από την διαφορά του DSG στον κινητήρα με τα 1.4 λίτρα.
Συμπεραίνω λοιπόν ότι η υλοποίηση του DSG στον κινητήρα 1.2 είναι διαφορετική από του 1.4, πιθανόν λόγω αυξημένης ροπής.
Εμείς έχουμε παραγγείλει το 1.4 DSG 5θυρο Trendline για τη γυναίκα μου, και μας κόστισε 17.000 Ευρώ με το μεταλλικό κλπ., και το περιμένουμε μέχρι τις γιορτές.
Αν τελικά η διαφορά τιμής με το αντίστοιχο 1.2 DSG είναι +1.400 Ευρώ λόγω καλύτερου μοτέρ, και +900 Ευρώ λόγω διαφοράς στην επιβάρυνση του DSG, θα κοστίσει 19.300 , που είναι πάρα πολλά λεφτά για Polo.
-
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι η τιμή του Polo με το 1.2 DSG θα είναι τσουχτερή.Στο Γερμανικό site, η διαφορά μεταξύ του 1.4 των 85 ίππων με χειροκίνητο πεντάρι και του 1.4 με DSG είναι 1.400 Ευρώ. Επίσης η διαφορά μεταξύ 1.4/85 και 1.2/105 στα χειροκίνητα είναι πάλι σχεδόν 1.400 Ευρώ.
Στο νέο Skoda Yeti , η έκδοση Ambition 1.2 TSI με χειροκίνητο έχει 18.490 Ευρώ και η ίδια έκδοση με το DSG είναι στα 20.790, δηλαδή 2.300 Ευρώ, εννιά κατοστάρικα παραπάνω από την διαφορά του DSG στον κινητήρα με τα 1.4 λίτρα.
Συμπεραίνω λοιπόν ότι η υλοποίηση του DSG στον κινητήρα 1.2 είναι διαφορετική από του 1.4, πιθανόν λόγω αυξημένης ροπής.
Εμείς έχουμε παραγγείλει το 1.4 DSG 5θυρο Trendline για τη γυναίκα μου, και μας κόστισε 17.000 Ευρώ με το μεταλλικό κλπ., και το περιμένουμε μέχρι τις γιορτές.
Αν τελικά η διαφορά τιμής με το αντίστοιχο 1.2 DSG είναι +1.400 Ευρώ λόγω καλύτερου μοτέρ, και +900 Ευρώ λόγω διαφοράς στην επιβάρυνση του DSG, θα κοστίσει 19.300 , που είναι πάρα πολλά λεφτά για Polo.
εδώ η σκόντα χρεώνει 800 ευρώ στο οκτάβια για να σου βάλει τριάκτινο τιμόνι με paddles το παίζει premium και αυτή όπου μπορεί
δε νομίζω πως η επιβάρυνση θα είναι αυτή που λες, αλλά τα κλασικά 1500 ευρώ ή και πιο κάτω!. κ ταπεινή μου γνώμη είναι πως αν μπορούσατε καλό θα ήταν να περιμένετε λίγο μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, αφού το 1.2 θα εχει αρκετά καλύτερες επιδόσεις κ κατανάλωση.
στους 4 τροχούς το 1.4 dsg είχε κατανάλωση στο τεστ μόνο 7.1!!! δηλαδή το 1.2 θα πάει κάτω από 7? -
Η τιμή που αναφέρεις πιο πολύ μου κάνει για βασικό 5πορτo Golf 1,2 TSI DSG.
Στην Ελλάδα μπαίνει στην εξίσωση και η μείωση λόγω του μικρότερου κυβισμού μιας και υπάρχει το τέλος ταξινόμησης που υπολογίζεται με ποσοστό επί της εργοστασιακής αξίας βάσει κυβικών. Οπότε η διαφορά για δύο ακριβώς ίδια αυτοκίνητα 1,2 TSI και 1,4 MPI πρέπει να είναι κάτω απο 1000άρικο. Αν ρίξουμε μία ματιά στη διαφορά τιμής του μικρού 1,2 70hp με το 1,4 85hp σε Ελλάδα και εξωτερικό θα γίνει πιο εμφανές. Εδώ η διαφορά είναι γύρω στα 2000 ευρώ για 2 ιδίου εξοπλισμού αυτοκίνητα ενώ στη Γερμανία είναι μετά βίας 1000 ευρώ. Το κιβώτιο είναι ακριβώς το ίδιο σε 1,4 MPI και 1,2 ΤSI οπότε και η επιβάρυνση λογικά θα είναι είναι η ίδια.
EDIT Είχα λανθασμένη εντύπωση για τη διαφορά τιμής 1,2 70hp - 1,4 85 hp. Και εδώ στο 1000άρικο είναι. Πάντως επιμένω στην άποψή μου για 1000 ευρώ αρκιβότερο 1,2 TSI σε σχέση με 1,4 MPI. Μην βγει και ακριβότερο το 1,2 TSI DSG από Ibiza FR!!!
-
Αυτοκίνητο της Χρονιάς το VW Polo
Με 347 βαθμούς, έναντι 337 του Toyota iQ, το μοντέλο της Volkswagen επικράτησε στο διαγωνισμό «Car Of The Year 2010». Το γερμανικό σουπερμίνι ψήφισαν και οι 59 Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, 25 εκ των οποίων το επέλεξαν ως το κορυφαίο μοντέλο του 2010. Από την πλευρά του, το αυτοκίνητο πόλης της Toyota ήταν η πρώτη επιλογή 20 δημοσιογράφων.
- Volkswagen Polo 347
- Toyota iQ 337
- Opel/Vauxhall Astra 221
- Skoda Yeti 158
- Mercedes E-Class 155
- Peugeot 3008 144
- Citroen C3 Picasso 113
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Η τιμή που αναφέρεις πιο πολύ μου κάνει για βασικό 5πορτo Golf 1,2 TSI DSG.
Στην Ελλάδα μπαίνει στην εξίσωση και η μείωση λόγω του μικρότερου κυβισμού μιας και υπάρχει το τέλος ταξινόμησης που υπολογίζεται με ποσοστό επί της εργοστασιακής αξίας βάσει κυβικών. Οπότε η διαφορά για δύο ακριβώς ίδια αυτοκίνητα 1,2 TSI και 1,4 MPI πρέπει να είναι κάτω απο 1000άρικο. Αν ρίξουμε μία ματιά στη διαφορά τιμής του μικρού 1,2 70hp με το 1,4 85hp σε Ελλάδα και εξωτερικό θα γίνει πιο εμφανές. Εδώ η διαφορά είναι γύρω στα 2000 ευρώ για 2 ιδίου εξοπλισμού αυτοκίνητα ενώ στη Γερμανία είναι μετά βίας 1000 ευρώ. Το κιβώτιο είναι ακριβώς το ίδιο σε 1,4 MPI και 1,2 ΤSI οπότε και η επιβάρυνση λογικά θα είναι είναι η ίδια.
EDIT Είχα λανθασμένη εντύπωση για τη διαφορά τιμής 1,2 70hp - 1,4 85 hp. Και εδώ στο 1000άρικο είναι. Πάντως επιμένω στην άποψή μου για 1000 ευρώ αρκιβότερο 1,2 TSI σε σχέση με 1,4 MPI. Μην βγει και ακριβότερο το 1,2 TSI DSG από Ibiza FR!!!
καλησπέρα σε ολους.παρήγγειλα για την γυναίκα μου polo 1.2tsi dsg με εξτρά 16'' ζαντες,climatronic,πακέτο cruise control και αισθητήρες,πακέτο φωτισμού,rcd 310,σκούρα τζάμια πίσω και θα βγεί περίπου 18.600€.
500€ περίπου πιό ακριβό θα είναι το 1.2 απο το 1.4. -
Ο χρήστης dwbh έγραψε:
καλησπέρα σε ολους.παρήγγειλα για την γυναίκα μου polo 1.2tsi dsg με εξτρά 16'' ζαντες,climatronic,πακέτο cruise control και αισθητήρες,πακέτο φωτισμού,rcd 310,σκούρα τζάμια πίσω και θα βγεί περίπου 18.600€.
500€ περίπου πιό ακριβό θα είναι το 1.2 απο το 1.4.Μήπως γνωρίζεις να μας πείς πόσο στοιχίζει η βασική 1.2 tsi;
VW Polo 2009