-
@w202-amg said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@megane98hp said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Έβαλα το L200 σε "αχρηστία".
Έβγαλα τον πόλο της μπαταρίας αφού δύσκολα θα το χρησιμοποιήσω για 3-4 μήνες.
Όταν με το καλό ξανά βάλω τον πόλο θα πάρει μπροστά αμέσως? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο?Ούτε σαν σκέψη 3-4 μήνες έξω ακόμη καί χωρίς τους πόλους βιδωμενους.
Πάντως με 3-4 μήνες ακίνητο μόνο προβλήματα θα προκύψουν!!!
-
Και τι να κάνω ρε παιδιά? Να αφήσω συνδεδεμένο τον πόλο και να το βάζω μπροστά κάθε 2-3 μέρες? Πώς να προστατέψω την μπαταρία αν το αμάξι δεν κυκλοφορεί?
-
Κάθε 2-3 μέρες, μάλλον θα βαρεθείς και δεν θα ασχολείσαι.
Βάλε προγραμματισμό για μιά φορά την βδομάδα.
Επίσης, αν είχες έναν φορτιστή και έναν χρονοδιακόπτη πρίζας, θα ησύχαζες ίσως.
Και ένα τροφοδοτικό, από κάποια συσκευή 12volt, θα μπορούσες να συνδέεις, έστω παροδικά.Τόσες λύσεις σου δώσαμε, το μόνο που μένει είναι να μας δώσεις τα κλειδιά να το πηγαίνουμε εμείς βόλτα!
-
@megane98hp said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Και τι να κάνω ρε παιδιά? Να αφήσω συνδεδεμένο τον πόλο και να το βάζω μπροστά κάθε 2-3 μέρες? Πώς να προστατέψω την μπαταρία αν το αμάξι δεν κυκλοφορεί?
Η μπαταρία ίσως είναι το μικρότερο σου πρόβλημα,η ακινησία σκοτώνει ένα αυτοκίνητο.
-
@bassstarlet said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Κάθε 2-3 μέρες, μάλλον θα βαρεθείς και δεν θα ασχολείσαι.
Βάλε προγραμματισμό για μιά φορά την βδομάδα.
Επίσης, αν είχες έναν φορτιστή και έναν χρονοδιακόπτη πρίζας, θα ησύχαζες ίσως.
Και ένα τροφοδοτικό, από κάποια συσκευή 12volt, θα μπορούσες να συνδέεις, έστω παροδικά.Τόσες λύσεις σου δώσαμε, το μόνο που μένει είναι να μας δώσεις τα κλειδιά να το πηγαίνουμε εμείς βόλτα!
Πονηρουλη, βόλτα στα χιόνια θέλεις ε? -
Πάρε έναν CTEK και άστον μόνιμα επάνω. Έχεις πρόσβαση σε μπρίζα κοντά;
-
Όχι, να μην πάρει φορτιστήρα, που είναι ακριβότερος από κάρτα γραφικών!
Είναι κοροϊδία και σπατάλη. -
Σήμερα είχα κι εγώ τη σχετική ταλαιπωρία μου, βασικά λόγω μπαταρίας. Το αμάξι έχει πάνω μια μπαταρία ΤΑΒ 55ΑΗ/500CCA που μπήκε αρχές Δεκέμβρη του 2018 (4 χρόνια και 8 μήνες ακριβώς).
Η μπαταρία τσεκαρίστηκε τελευταία φορά με τέστερ Lancol Micro200 που διαθέτω πέρσι τον Οκτώβρη, και ήταν ΟΚ (405Α CCA, εσωτερική αντίσταση 6,78mΩ, τάση 12,59V λίγο μετά το σβήσιμο του κινητήρα). Αυτός ήταν και ο λόγος που την άφησα να βγάλει και τον περσινό χειμώνα.
Σήμερα νωρίς το πρωί κατεβαίνω να βάλω μπροστά το αμάξι για να πάω στη δουλειά μου. Με το που βάζω κλειδί και γυρνώ διαδοχικά τις σκάλες μέχρι την τελευταία πριν το μιζάρισμα βλέπω ότι οι λυχνίες στο ταμπλό σα να μην ανάβουν σωστά (πήγαν να ανάξουν κι έσβησαν) ενώ με το που γυρνάω το κλειδί στη σκάλα πριν το μιζάρισμα, αντί να ανάψουν όλες οι λυχνίες του καντράν, δεν άναψε απολύτως τίποτα, και φυσικά το αμάξι δεν μιζάριζε.
Αμάν σκέφτομαι, τι έγινε. Ανεβαίνω πάνω στο διαμέρισμα, κατεβάζω το πολύμετρο και μετράω τάση στους πόλους της μπαταρίας 12,4V. Δεν δικαιολογούσε τέτοιο νέκρωμα σκέφτομαι. Ξανά προσπάθειες με το κλειδί, βάλε-βγάλε κλπ, τίποτα. Σκέφτομαι να αφαιρέσω πόλο μήπως έχει κρατήσει κάποια περίεργη κατάσταση ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου και το εμποδίζει να μιζάρει (χαζή σκέψη αλλά την έκανα πάνω στην απελπισία μου), αποτέλεσμα μηδέν.
Οι σκέψεις μου αρχίζουν να πηγαίνουν σε πιθανό πρόβλημα με την κλειδαριά στο τιμόνι (επίσης χαζομάρα μου που το σκέφτηκα), μια που η μπαταρία βγήκε στο μυαλό μου από το κάδρο, εφόσον το πολύμετρο δεν την έδειχνε χώμα (12,4 V μετά από ακινησία 16 ωρών δεν είναι κακό νούμερο, ειδικά για παλιά μπαταρία όπως η δική μου).
Ευτυχώς σκέφτηκα να κάνω και δοκιμή με το τέστερ, οπότε συνδέοντας το, βλέπω την πραγματική αιτία του προβλήματος: Η τάση εξακολουθούσε να είναι σχεδόν 12,4V (12,38V) ωστόσο, τα CCA ήταν μόλις 65 (αυτά είναι το πολύ για παπάκι 125 κυβικών) και η εσωτερική αντίσταση είχε σκαρφαλώσει στα 41,32 mΩ (όταν σύμφωνα με ξένα σάιτ που έψαξα μετά, αν ξεπεράσει τα 30 mΩ, τότε η μπαταρία πηγαίνει επειγόντως για αλλαγή). Φυσικά με αυτές τις μετρήσεις, η τελική ένδειξη που εμφανιζόταν στο τέστερ ήταν (με μεγάλα γράμματα): REPLACE.
Με λίγα λόγια η πραγματική αιτία του κακού δεν ήταν άλλη από την ίδια την μπαταρία, η οποία νέκρωσε όχι λόγω τάσης, αλλά λόγω υπερβολικά υψηλής εσωτερικής αντίστασης.
Για καλή μου τύχη έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα jump starter 11000mAh το οποίο είχα φροντίσει να φορτίσω πλήρως στα μέσα Ιουλίου (λόγω του ότι θα ακινητούσα το αμάξι για 17 μέρες σε πάρκινκ λόγω θερινής άδειας και σκέφτηκα να έχω μια πισινή σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά (όπως κι έγινε, 21 μέρες αφού αρχικά ακινήτησε το όχημα, αλλά όχι από την πρώτη μέρα που το ξαναδούλεψα μετά την ακινησία, την περασμένη Δευτέρα). Θα ήταν η πρώτη φορά (κι ελπίζω και τελευταία) που θα το χρησιμοποιούσα.
Συνδέω το jump starter, δοκιμάζω να βάλω μπροστά (βλέποντας ότι στην τελευταία σκάλα πλέον μου ανάβουν όλες οι λυχνίες του καντράν), και το μοτέρ σχετικά δύσκολα καταφέρνει και παίρνει μπροστά.
Το αφήνω 3-4 λεπτά ρελαντί, αλλά επειδή ήταν πολύ πρωί ακόμα (πριν τις 7) και τα ηλεκτρολογεία/μπαταριομάγαζα ανοίγουν μετά τις 8, αναγκάστηκα να το σβήσω και να ανέβω στο διαμέρισμα μέχρι να περάσει η ώρα.
Εν τω μεταξύ τηλεφωνώ σε 2-3 μαγαζιά για διαθεσιμότητα και τιμές, και αφού καταλήγω στο ίδιο μαγαζί που μπήκε και αυτή που φορούσα (παρεπιπτόντως εξαιρετικός επαγγελματίας και καλό value for money οι μπαταρίες που εισάγει), ξανακατεβαίνω να βάλω μπροστά με το jump starter (το οποίο για καλού κακού ξαναέβαλα στη φόρτιση όσο ήμουν στο διαμέρισμα και περίμενα να περάσει η ώρα).
Ξαναπήρε λίγο δύσκολα το μοτέρ (ευτυχώς), και με το που κάνω 20 μέτρα να κινηθώ συνειδητοποιώ ότι χάνω την υποβοήθηση στο τιμόνι, η οποία επανέρχεται ανά διαστήματα ενώ παράλληλα μου ανάβει 1-2 φορές η ένδειξη του ESP, του IDS+ και των αερόσακων (ευτυχώς άναβαν και έσβηναν σχεδόν αμέσως μετά).
Επειδή το μαγαζί ήταν κοντά (2 χλμ από το σπίτι) κατάφερα με το ζόρι και κινούμενος πολύ σιγά να φτάσω.
Επί τόπου αφαιρέθηκε η παλιά μπαταρία (αφού μετρήθηκε και με το τέστερ του έμπορου, και έβγαλε μόλις 50CCA) και μπήκε η καινούρια. Φτιάξαμε τα παράθυρα (ως γνωστό αν αφαιρεθεί πόλος μπαταρίας χάνουν τη λειτουργία συνεχόμενου ανεβάσματος-κατεβάσματος) όπως και την ώρα/ημερομηνία στον πίνακα οργάνων και όλα ΟΚ.
Πληρώνω, ευχαριστώ τον άνθρωπο και ξεκινώ για να πάω στη δουλειά μου. Όπως αποδείχθηκε θα είχα και συνέχεια στην ταλαιπωρία, αλλά άλλου τύπου...
Στο δρόμο για τη δουλειά (17 χλμ απόσταση) συνειδητοποιώ ότι σα να βάρυνε κάπως το τιμόνι του αυτοκινήτου. Φτάνοντας στο πάρκινκ της δουλειάς, κι ενώ έχω σβήσει τον κινητήρα, ακούω ένα θόρυβο σαν φύσημα. Βγαίνω έξω και βλέπω να χάνει αέρα ο μπροστά αριστερός τροχός, ενώ παραδίπλα από τον τροχό βλέπω μια μικρή λαμαρινόβιδα (είχα πατήσει τη βίδα και για κάποιο λόγο έφυγε από το λάστιχο με το που πάρκαρα και άφησε ανοιχτή τη σχισμή στο πέλμα). Έτσι εξηγείται και η βαριά αίσθηση του τιμονιού, σκέφτηκα.
Ευτυχώς που επειδή εργάζομαι σε βιομηχανικό περιβάλλον, οι καλοί συνάδελφοι είχαν διαθέσιμα (για δική τους χρήση) κορδόνια ελαστικών και το σχετικό συνοδευτικό εξοπλισμό (μέχρι και αέρα υπό πίεση) οπότε μέσα σε 10 λεπτά λύσαμε κι αυτό το θέμα χωρίς καν να χρειαστεί να βγει ο τροχός, απλά στρέφοντας τέρμα το τιμόνι για να βγει εκτός θόλου όσο πάει...
Μια δύσκολη μέρα με βασικό πρωταγωνιστή τη μπαταρία του αυτοκινήτου, έλαβε αίσιο τέλος. -
Και μερικά χρήσιμα συμπεράσματα, με βάση τη μικρή μου "περιπέτεια": Μην αρκείστε στη μέτρηση βολτ της μπαταρίας. Δε λένε όλη την αλήθεια για την κατάστασή της. Με βάση σχετικούς πίνακες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με τη δική μου μέτρηση τάσης η μπαταρία ήταν (θεωρητικά) κοντά στο 40-45%, ενώ στην πραγματικότητα ήταν εντελώς πεθαμένη για το αμάξι, λόγω μεγάλης εσωτερικής αντίστασης.
Επίσης, καλό είναι να έχουμε jump starter στο αμάξι, αλλά και ένα τυπικά σωστό τέστερ, ανάλογο με το δικό μου (και τα 2 μαζί κοστίζουν γύρω στα 100 ευρώ, αλλά μας γλυτώνουν από πολλαπλάσιας αξίας ταλαιπωρία αν τα χρειαστούμε, πόσο μάλλον σε περιόδους διακοπών, που μπορεί να είμαστε στη μέση του πουθενά και να την πατήσουμε, ή επίσης να απουσιάζουν λόγω διακοπών αρκετοί από τους επαγγελματίες του χώρου και να μη βρίσκουμε κατάστημα να μας εξυπηρετήσει). Το jump starter καλό είναι να το φορτίζουμε-ξεφορτίζουμε τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο, για να κρατάμε τη μπαταρία του σε σχετικά καλή κατάσταση (ουσιαστικά να επιβραδύνουμε την πτώση της απόδοσής της στο χρόνο).
Τέλος, όταν η μπαταρία του οχήματος πλησιάσει ή και υπερβεί τα 4 χρόνια, φρόνιμο είναι είτε να την πάμε για μέτρηση κατάστασης (κι ενδεχομένως αλλαγή) σε κάποιο κατάστημα/ηλεκτρολογείο, είτε, εφόσον έχουμε δικό μας τέστερ, να τη μετράμε συχνά με αυτό (τουλάχιστον 1-2 φορές το μήνα, και σίγουρα μετά κάθε από ακινησία άνω των 6-7 ημερών).
Στη δική μου περίπτωση, το γεγονός ότι κινώ το αμάξι πολύ συχνά χειμώνα-καλοκαίρι αλλά και το ότι κάνω συχνά ταξίδια 2-3 ωρών διάρκειας, ήταν που με έκανε (κακώς) να επαναπαυθώ και να αμελήσω να μετρήσω τους τελευταίους μήνες την κατάσταση της μπαταρίας με το τέστερ που έχω (αν το έκανα σίγουρα θα την προλάβαινα και θα ήμουν κύριος που λένε).
Τέλος, ακόμα και σε ένα αμάξι παλιό όπως το δικό μου, είναι πολλά τα υποσυστήματα που μπορεί να επηρεαστούν από μια ετοιμοθάνατη μπαταρία, με ένα βασικότατο την ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού.
Ατυχώς για μένα, ακόμα και χθες που κίνησα για περίπου 35 χλμ συνολικά το αμάξι δεν παρατήρησα το παραμικρό, ούτε σε ευκολία μιζαρίσματος, ούτε σε περίεργες ενδείξεις λυχνιών στο καντράν ούτε (κυρίως σε μείωση της υποβοήθησης στο τιμόνι).
Εν ολίγοις, δεν παίζουμε με την υγεία της μπαταρίας παιδιά, ειδικά Αυγουστιάτικα. -
Μια απορία.
Έχω έναν φορτιστή CTEK 5 που το χρησιμοποίησα κατά κόρον στην πανδημία. Μετά όμως που άλλαξα τη μπαταρία στο αυτοκίνητο, έπαψε να την αναγνωρίζει. Δεν υπάρχει πρόσβαση στην μπαταρία από μένα για να δω τον τύπο, αλλά στα χαρτιά ήταν ακριβώς ίδιου τύπου με την προηγούμενη. Σε άλλες μπαταρίες δουλεύει κανονικά. Έχετε καμιά ιδέα; -
Δηλαδή συνδέεις τον ctek στην καινούργια μπαταρία, και δεν δείχνει τίποτα;
-
Γεια σας ρε παιδια..θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Θελω να παρω μια μπαταρια agm fiamm για το αυτοκινητο,η απορια μου ειναι πως διαβαζω το ετος και τον μηνα της?
-
@oneironaut84 said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Γεια σας ρε παιδια..θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Θελω να παρω μια μπαταρια agm fiamm για το αυτοκινητο,η απορια μου ειναι πως διαβαζω το ετος και τον μηνα της?
Καλη ερωτηση. Προσωπικα δεν το εχω ψαξει ποτε. Αλλά συνηθως βαζουν ενα αυτοκολλητο ή γραφουν πανω ποτε τοποθετηθηκε. Και απο τοτε ισχυει η εγγυηση που δινουν (κρατα και την αποδειξη ομως)
Αμα την παρεις απο μαγαζι που εχει κινηση , δεν πιστευω να ειναι παλια . Επισης πες τους να ειναι φορτισμενη -
Χτυπάνε μήνα και έτος στον πόλο.
-
Να ρωτησω κι εγω κατι ισως αφελες. Αν μια μπαταρια ειναι νεκρη και μετα φορτιστει πληρως, υπαρχει περιπτωση να βγαλει αρκετο καιρο (αν χρησιμοποιεις το αυτοκινητο τακτικα) ή ειναι ζητημα χρονου να σε αφησει στα κρυα του λουτρου?
Στην 320 μου επαθα το εξης, ειχα να την κυκλοφορησω κανα δεκαημερο και την πηρα πριν καμια βδομαδα για μια διαδρομη 15 περιπου χιλιομετρων. Πηρε μπρος κανονικα κι εφτασα στον προορισμο μου. Μετα απο λιγο εκανα ακομα μια διαδρομη 2 χλμ, ολα καλα παλι, και μετα παω να ξαναβαλω μπρος και...τιποτα. Πηρα την οδικη, βαλαμε μπροστα με καλωδια και γυρισα σπιτι. Απο τοτε χρησιμοποιω το αμαξι 5 μερες (και σαν δοκιμη) και παιρνει μπροστα ανετα και γενικα ολα δειχνουν ενταξει.
Ρωταω λοιπον, αν η μπαταρια ειναι στα τελευταια της δεν θα'πρεπε να δυσκολευεται στην εκκινηση εστω? Απ'την αλλη κι οταν εμεινα δεν ειχε δυσκολευτει, απλα ειχα και πολλες μερες να χρησιμοποιησω.το αμαξι και στα 15χλμ λογικα δεν θα προλαβε να φορτισει.Ρωτησα παντως στην αντιπροσωπεια και η τιμη που μου εδωσαν για exide ή banner (οχι γνησιες κι ας ηταν αντιπροσωπεια!) ηταν 270 ευρω και 50 περαστικα με κωδικοποιηση. Για απλη (οχι agm) μπαταρια 70ah. Mιλαμε για απιστευτη γελοιοτητα. Ο μονος λογος αλλωστε να αλλαζα εκει μπαταρια ηταν για να βαλω γνησια που εχει αντεξει κυριολεκτικα 15 χρονια κι επειδη χρειαζεται κωδικοποιηση. Αλλα προφανως θα παω σε εξειδικευμενο αλλου με υποθετω λιγο παραπανω απ'τα μισα το πολυ.
Το θεμα μου ομως ειναι ν'αλλαξω μπαταρια αμεσα ή να το τρεναρω οσο δεν μου δινει καποια ενδειξη προβληματος κι αν ξαναμεινω να αλλαξω τοτε? Αν ηταν για 80-90 ευρω δεν θα το σκεφτομουν καν αλλα επειδη θα παει κανα 200αρι και μπαταρια σαν την εργοστασιακη δεν παιζει να ξαναβρω, γι'αυτο δισταζω λιγο ακομα.
-
@driver-m said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Να ρωτησω κι εγω κατι ισως αφελες. Αν μια μπαταρια ειναι νεκρη και μετα φορτιστει πληρως, υπαρχει περιπτωση να βγαλει αρκετο καιρο (αν χρησιμοποιεις το αυτοκινητο τακτικα) ή ειναι ζητημα χρονου να σε αφησει στα κρυα του λουτρου?
Στην 320 μου επαθα το εξης, ειχα να την κυκλοφορησω κανα δεκαημερο και την πηρα πριν καμια βδομαδα για μια διαδρομη 15 περιπου χιλιομετρων. Πηρε μπρος κανονικα κι εφτασα στον προορισμο μου. Μετα απο λιγο εκανα ακομα μια διαδρομη 2 χλμ, ολα καλα παλι, και μετα παω να ξαναβαλω μπρος και...τιποτα. Πηρα την οδικη, βαλαμε μπροστα με καλωδια και γυρισα σπιτι. Απο τοτε χρησιμοποιω το αμαξι 5 μερες (και σαν δοκιμη) και παιρνει μπροστα ανετα και γενικα ολα δειχνουν ενταξει.
Ρωταω λοιπον, αν η μπαταρια ειναι στα τελευταια της δεν θα'πρεπε να δυσκολευεται στην εκκινηση εστω? Απ'την αλλη κι οταν εμεινα δεν ειχε δυσκολευτει, απλα ειχα και πολλες μερες να χρησιμοποιησω.το αμαξι και στα 15χλμ λογικα δεν θα προλαβε να φορτισει.Ρωτησα παντως στην αντιπροσωπεια και η τιμη που μου εδωσαν για exide ή banner (οχι γνησιες κι ας ηταν αντιπροσωπεια!) ηταν 270 ευρω και 50 περαστικα με κωδικοποιηση. Για απλη (οχι agm) μπαταρια 70ah. Mιλαμε για απιστευτη γελοιοτητα. Ο μονος λογος αλλωστε να αλλαζα εκει μπαταρια ηταν για να βαλω γνησια που εχει αντεξει κυριολεκτικα 15 χρονια κι επειδη χρειαζεται κωδικοποιηση. Αλλα προφανως θα παω σε εξειδικευμενο αλλου με υποθετω λιγο παραπανω απ'τα μισα το πολυ.
Το θεμα μου ομως ειναι ν'αλλαξω μπαταρια αμεσα ή να το τρεναρω οσο δεν μου δινει καποια ενδειξη προβληματος κι αν ξαναμεινω να αλλαξω τοτε? Αν ηταν για 80-90 ευρω δεν θα το σκεφτομουν καν αλλα επειδη θα παει κανα 200αρι και μπαταρια σαν την εργοστασιακη δεν παιζει να ξαναβρω, γι'αυτο δισταζω λιγο ακομα.
Αν καταλαβα καλα η μπαταρια ειναι 15 ετων . Η εργοστασιακη. Δεν θα αντεξει πολυ. Αν το χρησιμοποιεις συχνα , θα ειναι οκ . Αν το αφησεις παλι 10 μερες τα ιδια θα κανει, θα μεινει
-
Πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε από αντιπροσωπεία, μπαταρία, για να γίνει κωδικοποίηση;
15 έτη μπαταρία, μην το πεις ούτε του παπά, κι΄ας είναι και ξάδελφός σου!
Απέφυγε την Banner. -
@alexandros-k said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
@driver-m said in Μπαταρία αυτοκινήτου...:
Αν καταλαβα καλα η μπαταρια ειναι 15 ετων . Η εργοστασιακη. Δεν θα αντεξει πολυ. Αν το χρησιμοποιεις συχνα , θα ειναι οκ . Αν το αφησεις παλι 10 μερες τα ιδια θα κανει, θα μεινει
Αν χρησιμοποιειται σχετικα συχνα (ανα 4-5 μερες αλλα για αρκετα χλμ) πιστευεις οτι θα ειμαι ενταξει για μηνες δηλαδη? Η μπαταρια ειναι οντως 16 ετων, ουτε εγω ξερω πως αντεξε τοσο. Απλα εκει που ημουν ετοιμος να την αλλαξω αμεσα, βλεπω οτι το αυτοκινητο παιρνει μπρος εντελως νορμαλ και δεν εχω και καμια αλλη αρνητικη ενδειξη και καπως το ξανασκεφτομαι. Απλα επειδη κανω και ταξιδια φοβαμαι μην ξεμεινω πουθενα. Αν ομως με συχνη χρηση παιζει να αντεξει, λεω να το ρισκαρω.
@bassstarlet οχι κωδικοποιηση γινεται σε οποια συμβατη μπαταρια κι αν βαλεις. Απλα δεν θελω να παω σε καποιο απλο ηλεκτρολογειο αλλα καπου που να εχουν το λογισμικο της bmw για να γινει η δουλεια. Κι επειδη και καλα γραφουν για καποια value services στα επισημα συνεργεια κι εδινε τιμες απο 140 εως 370 ευρω για το μοντελο μου (αστεια διακυμανση εντωμεταξυ), ειπα μηπως ημουν πιο κοντα στα 140 απο τα 370 και πηγαινα εκει να τελειωνω. Μολις μου ειπαν 320 ευρω για μη γνησια μπαταρια θυμηθηκα και παλι γιατι δεν πρεπει να περνα κανεις απ'τους απατεωνες των εξουσιοδοτημενων ουτε απ'εξω. Θα το παω οταν ειμαι στο εξειδικευμενο που κανω και τα σερβις για αλλαγη μιας κι αυτος εχει κανονικα το λογισμικο και δεν ειναι κι αγιογδυτης.
Απλα αν μπορουσα να το καθυστερησω κανα 6μηνο τοσο το καλυτερο. -
@driver-m said in [Μπαταρία αυτοκινήτου...]
Αν χρησιμοποιειται σχετικα συχνα (ανα 4-5 μερες αλλα για αρκετα χλμ) πιστευεις οτι θα ειμαι ενταξει για μηνες δηλαδη? Η μπαταρια ειναι οντως 16 ετων, ουτε εγω ξερω πως αντεξε τοσο. Απλα εκει που ημουν ετοιμος να την αλλαξω αμεσα, βλεπω οτι το αυτοκινητο παιρνει μπρος εντελως νορμαλ και δεν εχω και καμια αλλη αρνητικη ενδειξη και καπως το ξανασκεφτομαι. Απλα επειδη κανω και ταξιδια φοβαμαι μην ξεμεινω πουθενα. Αν ομως με συχνη χρηση παιζει να αντεξει, λεω να το ρισκαρω.
To κρυο θα χειροτερεψει την αποδοση της. Δεν μπορω να ξερω αν θα ανταποκριθει ή οχι στην χρηση που περιγραφεις . Πιθανον αν κανεις πολλά χλμ συνεχομενα να αντεξει . Αρκει μετα να μην το ξαναπαρεις να πας στο περιπτερο και λοιπες μικρες αποστασεις . Δλδ αμεσως μετα την μεγαλη διαδρομη θα ειναι οκ . Αν μετα κανεις μια μικρη διαδρομη μπορει και να μην ειναι. Αυτα στα λεω απο δικια μου εμπειρια κυριως
-
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Πραγματικά να σαι καλα ρε driver-m
Νόμιζα διάβαζα ανέκδοτο
Περίμενε λίγο ακόμα, στα 20 έτη θα κάνει απόσβεση και τότε την αλλάζεις, Να πάρεις μαζί σου booster για να βάζεις μπροστά.
Μπαταρία αυτοκινήτου...