-
Είχα φτάσει πριν κάποια χρόνια τις 10 ώρες/εβδομάδα τέννις και όσο περνάνε τα χρόνια φτάνω και στις 5 ώρες/μήνα
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Είχα φτάσει πριν κάποια χρόνια τις 10 ώρες/εβδομάδα τέννις και όσο περνάνε τα χρόνια φτάνω και στις 5 ώρες/μήναΤώρα όμως δεν έχεις δικαιολογία. Η θητεία σου δίνει πολλές ελεύθερες ώρες και οι Μονάδες πάντα κάτι έχουν για να ασχοληθείς.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Είχα φτάσει πριν κάποια χρόνια τις 10 ώρες/εβδομάδα τέννις και όσο περνάνε τα χρόνια φτάνω και στις 5 ώρες/μήνα
Τώρα όμως δεν έχεις δικαιολογία. Η θητεία σου δίνει πολλές ελεύθερες ώρες και οι Μονάδες πάντα κάτι έχουν για να ασχοληθείς.
Μανώλη το γόπινγκ/καλλιόπινγκ θεωρείται αθλητισμός?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τώρα όμως δεν έχεις δικαιολογία. Η θητεία σου δίνει πολλές ελεύθερες ώρες και οι Μονάδες πάντα κάτι έχουν για να ασχοληθείς.
Ξέρω καλά τι λέω. Μην με βάζεις να βγάλω στη φόρα πράγματα!!! Κώστα καλά δεν λέω;
-
Εγω που παιζω ποδοσφαιρο στη Γ' Αθηνων μπαινω στην κατηγορια του πρωταθλητισμου??
Παντως εκτος της εκγυμνασης που προσφερει ο αθλητισμος και ειναι απαραιτητη, εγω το βλεπω και σαν μια καλη ευκαιρεια για να κρατας καποιες μακροχρονιες φιλικες σχεσεις και να γινεσαι πιο κοινωνικος (ομαδικα αθληματα). Τα θεωρω και τα δυο εξισου σημαντικα... -
Παλια... στο Φαρ ουεστ....
Αρση Βαρων....
Μεχρι που το 99 ενας ταριφας αποφασησε οτι η 'απο δεξια πρωταιρεοτητα' δεν ισχυει για ολους τους αλλους αλλα οχι για παρτυ του και με εμβολησε με καμια 50 χιλιομετρα.
Το αμαξι μο..ι...4.000.000 ζημια, 6 μηνες συνεργιο.
2 μερες ξαπλα, παραλυτος απο την μεση και κατω.
Και ενα μεγαλο ΑΝΤΙΟ στον αθλητισμο.
Μεταγενεστερη προσπαθεια αθλησης -Κick Boxing- απετυχε παταγοδως, καθως ολες οι προπονησεις κατελειγαν σε εντονους πονους.... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ξέρω καλά τι λέω. Μην με βάζεις να βγάλω στη φόρα πράγματα!!! Κώστα καλά δεν λέω;
Μια χαρά τα λες...
-
Το επαναφέρω για να κάνω μια ερώτηση σχετική με την άθληση. Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, έτρεξα αρκετά με αποτέλεσμα να με 'πιάσει/πονέσει' η σπλήνα μου. Κάποτε είχα διαβάσει την επιστημονική εξήγηση αυτού συμπτώματος, αλλά την έχω ξεχάσει. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
By the way, κατά καιρούς έχω ασχοληθεί με μπάσκετ, κολύμβηση, kick boxing, παγκράτιο, ποδήλατο και γυμναστήριο. Δυστυχώς βαριέμαι εύκολα και το μόνο με το οποίο έχω ξεπεράσει τον ένα χρόνο συνεχούς ενασχόλησης είναι το γυμναστήριο. Αυτό τον καιρό πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο. Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσω και πάλι είτε το παγκράτιο είτε το kick boxing γιατί η ευλυγισία μου και η φυσική μου κατάσταση πάνε κατά διαόλου.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το επαναφέρω για να κάνω μια ερώτηση σχετική με την άθληση. Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, έτρεξα αρκετά με αποτέλεσμα να με 'πιάσει/πονέσει' η σπλήνα μου. Κάποτε είχα διαβάσει την επιστημονική εξήγηση αυτού συμπτώματος, αλλά την έχω ξεχάσει. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;By the way, κατά καιρούς έχω ασχοληθεί με μπάσκετ, κολύμβηση, kick boxing, παγκράτιο, ποδήλατο και γυμναστήριο. Δυστυχώς βαριέμαι εύκολα και το μόνο με το οποίο έχω ξεπεράσει τον ένα χρόνο συνεχούς ενασχόλησης είναι το γυμναστήριο. Αυτό τον καιρό πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο. Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσω και πάλι είτε το παγκράτιο είτε το kick boxing γιατί η ευλυγισία μου και η φυσική μου κατάσταση πάνε κατά διαόλου.
Mια γνώμη και τίποτα παραπέρα : Το είχα κι εγώ . Μείωσα την ένταση και αύξησα τη διάρκεια και όλα καλά από τότε. Νομίζω ότι φράση κλειδί είναι αυτή που εχω με bold. Χαλαρά στη αρχή μέχρι να ξαναμπείς στους συνηθισμένους ρυθμούς σου.
Και κάτι άλλο που μπορεί να έχει σχέση με σένα μπορεί και όχι.
Εάν αθλείσαι με βάρη, καλό θα είναι να προηγείται η αερόβια άσκηση.
Η καρδιά είναι πιο υγιεινό να 'κουράζεται' από την αερόβια άσκηση παρά από την αναερόβια.
Βέβαια μπορεί στα βάρη να έχεις ελαφρώς μειωμένη απόδοση μετά από 30 ή 50 λεπτά αερόβιας άσκησης αλλά είναι σαφώς ασφαλέστερο και υγιεινότερο. -
Το επαναφέρω για να κάνω μια ερώτηση σχετική με την άθληση. Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, έτρεξα αρκετά με αποτέλεσμα να με 'πιάσει/πονέσει' η σπλήνα μου. Κάποτε είχα διαβάσει την επιστημονική εξήγηση αυτού συμπτώματος, αλλά την έχω ξεχάσει. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;Ενας γυμναστής στο Λύκειο μας είχε πει οτι πρόκειται για κράμπα στο διάφραγμα.
Το φόρουμ έχει ένα σωρό γιατρούς, κάποιος θα μας πει στα σίγουρα... -
Το επαναφέρω για να κάνω μια ερώτηση σχετική με την άθληση. Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό, έτρεξα αρκετά με αποτέλεσμα να με 'πιάσει/πονέσει' η σπλήνα μου. Κάποτε είχα διαβάσει την επιστημονική εξήγηση αυτού συμπτώματος, αλλά την έχω ξεχάσει. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;By the way, κατά καιρούς έχω ασχοληθεί με μπάσκετ, κολύμβηση, kick boxing, παγκράτιο, ποδήλατο και γυμναστήριο. Δυστυχώς βαριέμαι εύκολα και το μόνο με το οποίο έχω ξεπεράσει τον ένα χρόνο συνεχούς ενασχόλησης είναι το γυμναστήριο. Αυτό τον καιρό πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο. Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσω και πάλι είτε το παγκράτιο είτε το kick boxing γιατί η ευλυγισία μου και η φυσική μου κατάσταση πάνε κατά διαόλου.
Δεν είναι τίποτα, της ηλικίας είναι, χεχεχε...
kick και παγκράτιο φίλε, όλα τα λεφτά!!! Κορυφαία γυμναστική! Κι εγώ τα έχω παρατήσει απ' όταν πήγα στρατό, με ένα διάστημα επιστροφής 2 μηνών περίπου, αλλά μετά ξενέρωσα γιατί δεν είχα παρέα... Ψήνεσαι να πάμε μαζί; (αν και είμαστε λίγο μακριά, χεχεχε...)
Πάντως, πολεμικές τέχνες σε καινούριο γυμναστήριο χωρίς άτομο γνωστό για παρέα, για εμένα είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσω... Και αυτό με έχει κρατήσει εκτός γυμναστηρίων από τότε που άφησα το Βόλο όπου σπούδαζα... (και γι' αυτό είμαι 20 κιλά πάνω απ' όταν παρουσιάστηκα...)
-
Τον τελευταίο χρονο πολύ ποδήλατο (βουνο) και γυμναστήριο (μέτρια βάρη σε συγκεκριμένες ομάδες, αρκετή αερόβια)..
Από συμπληρώματα πρωτείνη τον τελευαιο 1,5 μηνα (ειμαι σε προπονητικό προγραμμα) και υδατάθρακες κατά τη διάρκεια της προπόνησης..
Εχω στόχο να κατεβω σε 3 αγώνες τους επόμενους 3 μήνες στην ερασιτεχνική κατηγορία (ΟΠΕΝ)...
Και φυσικά θα είμαι στο Παγκόσμιο ΜΤΒ στη Ναουσσα αρχές Μαιου...!!!! (τελευταιος αλλα δεν εχει σημασια)..
-
Να στείλεις pm στον StAz να το ξέρει! θα σου φέρει ωραία ροδάκινα!!!
Καλή επιτυχια σου εύχομαι!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Πάντως, πολεμικές τέχνες σε καινούριο γυμναστήριο χωρίς άτομο γνωστό για παρέα, για εμένα είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσω... Και αυτό με έχει κρατήσει εκτός γυμναστηρίων από τότε που άφησα το Βόλο όπου σπούδαζα... (και γι' αυτό είμαι 20 κιλά πάνω απ' όταν παρουσιάστηκα...)
Παγκράτιο πήγαινα στο 'ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ' πίσω από τον Άγιο Μηνά. Έχει εκεί κάτι παλικάρια που μπορούν να σε 'δέσουν κόμπο' πριν προλάβεις να κουνηθείς Είναι φοβερή πολεμική τέχνη γιατί συνδυάζει kick boxing, τζούντο, πάλη εδάφους και εξαρθρώσεις σε ένα. Αλλά για να πεις ότι ξέρεις πρέπει να περάσουν πολλάααααα χρόνια. Πέρνα μια βόλτα από εκεί, κάνε 1-2 προπονήσεις. Μπορεί να κολλήσεις ακόμα κι αν πας χωρίς γνωστό.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο δάσκαλος-ιδιοκτήτης είναι καλός και σαν άνθρωπος, και όχι τρελαμένος. -
Παγκράτιο πήγαινα στο 'ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ' πίσω από τον Άγιο Μηνά. Έχει εκεί κάτι παλικάρια που μπορούν να σε 'δέσουν κόμπο' πριν προλάβεις να κουνηθείς Είναι φοβερή πολεμική τέχνη γιατί συνδυάζει kick boxing, τζούντο, πάλη εδάφους και εξαρθρώσεις σε ένα. Αλλά για να πεις ότι ξέρεις πρέπει να περάσουν πολλάααααα χρόνια. Πέρνα μια βόλτα από εκεί, κάνε 1-2 προπονήσεις. Μπορεί να κολλήσεις ακόμα κι αν πας χωρίς γνωστό.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο δάσκαλος-ιδιοκτήτης είναι καλός και σαν άνθρωπος, και όχι τρελαμένος.Βουλγαρίδης λέγεται... Σ' αυτόν πήγαινα, αλλά θα σου πω τι έγινε...
Ο Δάσκαλος είναι πολύ καλός! Και αυτός και οι υπόλοιποι. Θα ξέρεις βέβαια ότι έχει 2-3 παιδιά που είναι στην Ολυμπιακή Ομάδα, έτσι; Λοιπόν...
Στα τμήματα kick boxing έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να είναι στενάχωρες και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και δύσκολο να ολοκληρωθούν σωστά.
Στο Παγκράτιο (που είναι όντως Η κορυφαία και η αρχαιότερη μάλλον Πολεμική Τέχνη, ίδια περίπου με το Ju-Jizu για όσους γνωρίζουν), τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά θα σου πω γιατί το παράτησα εγώ. Το τμήμα αποτελείτο από προχωρημένους. Εγώ έκανα 1,5 χρόνο kick στο Βόλο και εκεί είμαι-ήμουν οκ. Αλλά στο Παγκράτιο, στο θέμα των λαβών και της πάλης ήμουν μάπας εντελώς! Και αυτό που είδα ήταν ότι απλά ταλαιπωρούσα τους άλλους αθλητές, χωρίς να έχω και ο ίδιος κάποια ουσιαστική βελτίωση! Οπότε το άφησα!
Βλέπεις, εκεί σου λέω για την παρέα! Αν έχεις παρέα, στο ίδιο επίπεδο, μπορείς να πας με την ησυχία σου και να ανεβαίνεις σιγά-σιγά, χωρίς να ενοχλείς! Αλλά τέλος πάντων...
Ο Δάσκαλος πάντως είναι όντως φοβερός τύπος, πολύ καλός άνθρωπος και πολύ φιλικός! Απ' την Καβάλα είναι, το ξέρεις;
Και κάτι ακόμα... Τι έκανες εσύ στο Ηράκλειο φίλε μου;;;
-
Το καλύτερο για εμένα είναι basket με παρέα
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Βουλγαρίδης λέγεται... Σ' αυτόν πήγαινα, αλλά θα σου πω τι έγινε...
Ο Δάσκαλος είναι πολύ καλός! Και αυτός και οι υπόλοιποι. Θα ξέρεις βέβαια ότι έχει 2-3 παιδιά που είναι στην Ολυμπιακή Ομάδα, έτσι; Λοιπόν...
Στα τμήματα kick boxing έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να είναι στενάχωρες και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και δύσκολο να ολοκληρωθούν σωστά.
Στο Παγκράτιο (που είναι όντως Η κορυφαία και η αρχαιότερη μάλλον Πολεμική Τέχνη, ίδια περίπου με το Ju-Jizu για όσους γνωρίζουν), τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά θα σου πω γιατί το παράτησα εγώ. Το τμήμα αποτελείτο από προχωρημένους. Εγώ έκανα 1,5 χρόνο kick στο Βόλο και εκεί είμαι-ήμουν οκ. Αλλά στο Παγκράτιο, στο θέμα των λαβών και της πάλης ήμουν μάπας εντελώς! Και αυτό που είδα ήταν ότι απλά ταλαιπωρούσα τους άλλους αθλητές, χωρίς να έχω και ο ίδιος κάποια ουσιαστική βελτίωση! Οπότε το άφησα!
Βλέπεις, εκεί σου λέω για την παρέα! Αν έχεις παρέα, στο ίδιο επίπεδο, μπορείς να πας με την ησυχία σου και να ανεβαίνεις σιγά-σιγά, χωρίς να ενοχλείς! Αλλά τέλος πάντων...
Ο Δάσκαλος πάντως είναι όντως φοβερός τύπος, πολύ καλός άνθρωπος και πολύ φιλικός! Απ' την Καβάλα είναι, το ξέρεις;
Τρία χρόνια πήγαινα σε αυτό το γυμναστήριο (με μικρά διαλείμματα). Άλλοτε για βάρη, άλλοτε για kick boxing, άλλοτε για παγκράτιο, κατά περιόδους και για τα τρία!
Ναι μεν νομίζεις ότι ταλαιπωρείς τους άλλους όντας άπειρος, αλλά:- Παγκράτιο πήγαινα με έναν φίλο μου και είχα παρατηρήσει ότι, όσο κάναμε μαζί προπόνηση, μαθαίναμε πολύ πιο αργά γιατί όσα ήξερε ο ένας ήξερε και ο άλλος.
- Όταν έκανα με πολύ πιο έμπειρα παιδιά, παρόλο που ήμουν σχετικά άπειρος, τα βοηθούσα. Όντας 1.94 και 95 κιλά, αποτελούσα ένα πολύ καλό 'σάκο' για προπόνηση. Δεν ήταν πάντα τόσο εύκολο για παιδιά 25 κιλά λιγότερα να μου κάνουν εξάρθρωση
Μην αποκλείεις το ότι μπορείς να αποδειχθείς χρήσιμος στην προπόνηση κάποιου πιο έμπειρου.
Και κάτι ακόμα... Τι έκανες εσύ στο Ηράκλειο φίλε μου;;;
7,5 χρόνια φοιτητής ήμουν στο Ηράκλειο! Έφυγα πέρισυ τον Απρίλιο.
-
Αν και εκ των πραγμάτων γυμνάζομαι σχεδόν αποκλειστικά εντός γυμναστηρίου, το μπάσκετ ή ποδόσφαιρο με παρέα (και δη φίλους) είναι κορυφαία φάση... ευτυχώς που πάμε για κανά 5x5 δηλαδή...
Όπως όλοι, 3-4 φορές την εβδομάδα για βάρη κτλ, για να ξεπιαστούμε από τον καταραμένο Η/Υ... είμαι πάντως αρκετά τακτικός θαμώνας εδώ και μερικά χρόνια, όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή πραγματικά δε μπορώ την αίσθηση της πλήρους έλλειψης ασκήσεως (ιδίως όσο σπανίζει η ομαδική άθληση!).
Παρατηρώ όμως, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, πως η πλειοψηφία των θαμώνων του γυμναστηρίου είναι άτομα ούτως ή άλλως αθλητικά, αρκετά συχνά με δουλειές κάθε άλλο παρά καθιστικές- ενώ αντιθέτως σπανίζουν αυτοί που ίσως έχουν πραγματικά ανάγκη την άσκηση, εξ' αιτίας της αμιγώς καθιστικής εργασίας και του τρόπου ζωής τους. Σαν έναν φαύλο κύκλο, τρόπο τινά...
Μακριά πάντως από το επιθυμητό ή ανεπιθύμητο 'φούσκωμα', θεωρώ πως η γυμναστική με αντιστάσεις μπορεί κάλλιστα να σου φτιάξει την ημέρα, όταν όοοοολα συνομωτούν εναντίον σου...
-
Γνωρίζει κανείς κάποιο γυμναστήριο στην περιοχή Β. Προαστίων (κατα προτίμηση Βαρυμπόμπη, Λυκόβρυση κτλ) που να λειτουργεί απο νωρίς (7.00 πμ) και να εχει καλές εγκαταστάσεις?
Μιας και μένω νότια και ανεβαίνω απο το ποτάμι, σκεφτόμουνα να ξεκινάω κατα τις 6μιση (είμαι πρωινός τύπος, το αντέχω) να αρχίζω κατα τις 7 τη γυμναστική, οπότε μεχρι να τελειώσω, μπανάκι, ενα πρωινό κτλ να ειμαι στο γραφείο γυρω στις 9. Ετσι και ολη την κίνηση γλυτώνω και κάνω και γυμναστική, καθώς τα απογεύματα είμαι πεσμένος γενικά και αποκλείεται να ασχοληθώ.
-
Ψάξε μην έχει Joe Weider προς τα κει(στανταρ κάπου θα έχει) που είναι 24ωρα
Αθλητισμός. Για μας ή για τους άλλους?