-
Όμορφο και απλό αλλά το είπες μόνος σου. Μικρή διάμετρος... Το ρολόι πρέπει να ταιριάζει με το χέρι όπως και τα γυαλιά με το πρόσωπο. Αν είναι όμορφο μόνο του, τότε ασε το μόνο του.
-
Το 38,5 δεν είναι μικρό εξαρτάται από το χέρι βέβαια αλλά εκτός αν έχεις τεράστιο χέρι είναι οκ. Η κλασσική αντρική διάμετρος είναι άλλωστε εκεί περίπου. Προσωπικά θεωρώ οτιδήποτε πάνω από 42 υπερβολή και την διάσταση 36-37 οριακή. 38-40 για μένα είναι ιδανικό. μπορείς όμως να μετρήσεις με μια μεζούρα το καρπό σου και να βρεις με μια φόρμουλα που υπάρχει την ιδανική διάμετρο για το δικό σου χέρι. Την είχα διαβάσει κάποτε σε περιοδικό ωρολογοποιίας αλλά φαντάζομαι θα τη βρεις ψάχνοντας στο ίντερνετ.
-
Γνωρίζει κάποιος άν ο Βήχος (http://www.vichosgroup.gr/) δίνει ανταλλακτικά ? Δε θέλω να το πάω στο service του.
Αποφύγετε, τα Vostok-Europe.
-
Tissot Chronograph automatic. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με γυαλί Σαπφείρου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
-
Τι λες τώρα!!!
-
Ένα πραγματικά απίστευτο RO:
Audemars Piguet Royal Oak RD#2, The World’s Thinnest Self-Winding Perpetual Calendar -
Εξαιρετικό ρολόι και πανέμορφο!!
-
Πάντως εγώ θα προτιμούσα ένα Apple watch με μια όμως σοβαρή αυτονομία (1 μήνα) από οποιοδήποτε πολυτελές ρολόι.
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Πάντως εγώ θα προτιμούσα ένα Apple watch με μια όμως σοβαρή αυτονομία (1 μήνα) από οποιοδήποτε πολυτελές ρολόι.μεγαλώνοντας θα μάθεις!
-
Απεναντίας, πιο μικρός μου άρεσαν πολύ τα Zenith.
Πλέον ως λάτρης της τεχνολογίας προτιμώ κάτι που κάνει πιο πολλά από το λέει την ώρα (σχεδόν) σωστά.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλά το ρολόι δε το φοράς απαραίτητα για να λέει την ώρα αλλά και ως αξεσουάρ. Συμφωνώ ότι ένα smartwatch είναι πρακτικότατο αλλά μέχρι εκεί.
Φυσικά οι λάτρεις έχουν κόλλημα και με τους μηχανισμούς. -
Το Apple Watch το έχω καταβολευτεί. Αν είχε μεγαλύτερη αυτονομία θα ήταν ήταν άριστο αξεσουάρ!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Χτύπησα ενα VOSTOK σειρά Expedition μόλις 250€.Νομίζω αγοράζεις περισσότερο ρολόι με τα χρήματα που δίνεις.Τί λέτε;;;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@The Ace
Ευχαριστω για την προταση, θα το εχω στα υποψιν.@bujinkan
Το budget εχει 'οροφη' τα 300ευρω...Γενικα για το συγκεκριμενο Seiko Kinetic, που εβαλα στην φωτο πιο πανω, ποια ειναι η γνωμη σας, σε οτι αφορα τον μηχανισμο, σε θεματα αξιοπιστιας, υποστηριξης κτλ?
Μιας και ξεθάφτηκε το συγκεκριμένο thread, παρατήρησα ότι μου ξέφυγε η συγκεκριμένη ερώτηση για τους Kinetic μηχανισμούς. Έχοντας kinetic ρολόγια για πάνω από 10 χρόνια, έχω να παρατηρήσω δύο πράγματα:
-
αρκετά efficient, σε σημείο που να θέλουν ελάχιστο φόρεμα (3-4 ημερών) για να φορτίσουν για σχεδόν ένα μήνα καθισιό. Σε κάθε περίπτωση όμως προτείνω σφόδρα τη χρήση ενός Kinetic winder (ειδικά διαμορφωμένο για να φορτίζει τους kinetic, οι οποίοι θέλουν επικαμπύλια -και μάλιστα εκκρεμούς- κίνηση). Ειδικά αν το kinetic είναι μέρος συλλογής και κάθεται, ο charger είναι απαραίτητος. Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε τον αυθεντικό της Seiko, και ένας απλός μηχανικός αρκεί.
-
υπάρχει αρκετή τεχνογνωσία και υποστήριξη σε ελληνικά μαγαζιά, δεν θα υπάρξει δηλαδή το παραμικρό πρόβλημα, ότι και αν προκύψει. Καλό θα ήταν να μιλάμε με τους επίσημους, γιατί κάθε 'μεγάλο' service συνοδεύεται και από εγγύηση.
-
-
Ρολόγια που ξεχώρισαν στη φετεινή οτ ορλοζερί
-
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση...
Έπεσε στα χέρια μου ρολοϊ του '60, ενα Omega Seamster Automatic σαν και αυτό :https://picclick.com/Vintage-60s-Omega-Seamaster-Swiss-Automatic-Silver-tone-112639406990.html
και φωτο ιδιο σαν αυτό αλλά χωρις το MEISTER
Δεν έχω τη παραμικρή ιδεά αν μπορω να το θέσω σε λειτουργία αλλά και αν ειναι δυνατόν να ειναι σε λειτουργία κλπ κλπ, και θα ήθελα να μου πειτε αν ξέρει καποιος από εσας κάποιο κατάστημα, τεχνήτη στην Αθήνα που θα μπορούσα να το πάω και να μη με 'γδύσει'. Θα μπορούσα να ρωτήσω τoν εισαγωγέα Ω στην Ελλάδα αλλά δε το βλέπω σα κάλή ιδεά.
Α! Για να μείνω και στο θέμα τι θα ήθελα, ελπίζω μέσα στο χρόνο να έχω ενα τετοιο...
Grand Seiko SBGW251
https://www.hodinkee.com/articles/grand-seiko-independent-brand-sbgw251-sbgw252-sbgw255-introducing
日本 απλά και μονο (εκτός από Σουζούκι... χεχεχε)
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
...θα ήθελα να μου πειτε αν ξέρει καποιος από εσας κάποιο κατάστημα, τεχνήτη στην Αθήνα που θα μπορούσα να το πάω και να μη με 'γδύσει'. Θα μπορούσα να ρωτήσω τoν εισαγωγέα Ω στην Ελλάδα αλλά δε το βλέπω σα κάλή ιδεά.Αυτός είναι πολύ καλός και σαφώς σε λογικότερες τιμές από την αντιπροσωπεία: http://www.atelier-kiamos.gr/
Υπάρχουν και άλλοι στην Αθήνα, αλλά δεν έχω άποψη.
-
Δεν έχω τη παραμικρή ιδεά αν μπορω να το θέσω σε λειτουργία αλλά και αν ειναι δυνατόν να ειναι σε λειτουργία κλπ κλπ, και θα ήθελα να μου πειτε αν ξέρει καποιος από εσας κάποιο κατάστημα, τεχνήτη στην Αθήνα που θα μπορούσα να το πάω και να μη με 'γδύσει'. Θα μπορούσα να ρωτήσω τoν εισαγωγέα Ω στην Ελλάδα αλλά δε το βλέπω σα κάλή ιδεά.
Δοκιμασε να ρωτησεις εδω,εχω καλη εμπειρια,αν και με οχι τοσο παλιο ρολοι
-
Fani75/Tiger, σας ευχαριστώ μιας και δεν έχω ιδεά από που να ξεκινήσω και για συναισθηματικούς λόγους θα ήθελα να το ξαναδω να δουλεύει και να το φορέσω (με ένα πιο 'κακό' και φανταχτερό λουράκι )
Καλημέρα -
alejandro ωραίο το Seiko αλλά δεν είναι για 30 χιλιάρικα.
Πας σε άλλες εταιρίες σε τέτοια χρήματα.
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.