-
Καλή χρονία σε όλους ,ευτυχισμένο το νέο έτος και καλή δύναμη!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσο πουλάει ο Φαρμάκης το υγραέριο στα Γιάννενα και την Πρέβεζα;Edit: Το βρήκα, 0,75 ακόμα.............μπράβο.
Σταθερά 0,75 από τον Μάιο......
-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
Πολύ ωραία τοποθέτηση στην μία πλευρά του νομίσματος όμως. Καταρχήν συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που γράφεις και ιδιαίτερα στο θέμα του ψυχολογικού τομέα. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος και εξηγούμαι τι εννοώ :Μέχρι να τοποθετήσω το κίτ είχα πάρει τουλάχιστον 10 με 15 τηλέφωνα σε επίσημες και ανεπίσημες αντιπροσωπίες για να μιλήσω μαζί τους να μου θέσουν τα επιχειρηματά τους και να φτάσουμε τελικά σε μια συμφωνία. Όλοι μα όλοι τους με διαβεβαίωναν ότι η οικονομία που θα είχα θα είναι μεταξύ 40-45% και μερικοί μου έλεγαν ότι μπορεί να φτάσει και το 50%.Όταν όμως έχεις οικονομία της ταξης του 28-30% η απόσταση είναι μεγάλη. Κανείς δεν σου βάζει το πιστόλι στο κρόταφο αλλά όταν πας να αγοράσεις οτιδήποτε καταναλωτικό αγαθό θέλεις αυτό που σου λέει ο αντίστοιχος πωλητής αυτο να είναι και στην πράξη. Μη μου πεις ότι δεν σε ενοχλεί η αναντιστοιχια της θεωρίας με την πράξη; Και εγώ μόλις το έβαλα πήγα ανεβασμένος (ψυχολογικά) στο βενζινάδικο όχι να δω 50% αλλά τουλάχιστον ένα 35 για αρχή. Τελικά είδα 28-30. Αυτο εννοουσα μουφα , και αυτό με χάλασε. Εάν όμως μου είχαν πει την αλήθεια από την αρχή το κιτ πάλι θα το έβαζα γιατί έχω αποφασίσει να κρατήσω το αυτοκίνητο για χρόνια αλλά η ψυχική ηρεμία που θα ένοιωθα θα ήταν τελείως διαφορετική. Αυτά προς το παρόν και εύχομαι σε όλου σας Καλή Χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα και όλα τα άλλα έπονται.
Kωστα μην αγχώνεσαι.
πιστευω οτι το 40% θα το πιασεις.
πρεπει ομως να κανεις μερικα γεμισματα για να εχεις ολοκληρωμενη εικονα.
Για να μετρησεις ακριβως το κοστος, γεμισε ταυτοχρονα και τα δυο ρεζεβουαρ (βενζινη και αεριο).
μετα απο 1000-1500 χιλιομετρα γεμισε ξανα τα δυο ρεζεβουαρ ταυτοχρονα και θα εχεις μια σοβαρη ενδειξη.Αν κανεις πολλες διαδρομες μικρες θα εχεις σχετικα αυξημενη καταναλωση σε βενζινη, επισης το χειμωνα ειναι επισης αυξημενη η καταναλωση της βενζινης.
κανε τις δοκιμες σου κι εμεις εδω ειμαστε
(δεν θυμαμαι, μας ειπες τι αυτοκινητο εχεις;
τι καταναλωση ειχες με βενζινη;
το ειχες μετρησει συστηματικα;)Αντε και καλη χρονια να εχουμε
-
Καλή χρονιά σε όλους.
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσο πουλάει ο Φαρμάκης το υγραέριο στα Γιάννενα και την Πρέβεζα;
Edit: Το βρήκα, 0,75 ακόμα.............μπράβο.
Σταθερά 0,75 από τον Μάιο......
Καλη χρόνια χρόνια πολλά σε όλους ,
Εκτός του οτι ο Φαρμάκης πουλάει 0,75 στα Γιάννινα η βενζίνη ξεκινά απο 1,65 απο οτι ειδα στο gas price δεν έχεις λοιπόν 50 %. ? ακόμα και με τα ξεκινηματα έχεις 50 % τυχεροί γιαννιωτες !!
Επίσης έχει προσφορά το σύστημα silver line της prins για μέχρι 180 άλογα για λίγες μέρες ακόμα σε τιμη γύρω στα 1000 ευρω + ΦΠΑ με τοποθέτηση !!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πολύ ωραία τοποθέτηση στην μία πλευρά του νομίσματος όμως. Καταρχήν συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που γράφεις και ιδιαίτερα στο θέμα του ψυχολογικού τομέα. Κατά την προσωπική μου άποψη όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος και εξηγούμαι τι εννοώ :Μέχρι να τοποθετήσω το κίτ είχα πάρει τουλάχιστον 10 με 15 τηλέφωνα σε επίσημες και ανεπίσημες αντιπροσωπίες για να μιλήσω μαζί τους να μου θέσουν τα επιχειρηματά τους και να φτάσουμε τελικά σε μια συμφωνία. Όλοι μα όλοι τους με διαβεβαίωναν ότι η οικονομία που θα είχα θα είναι μεταξύ 40-45% και μερικοί μου έλεγαν ότι μπορεί να φτάσει και το 50%.Όταν όμως έχεις οικονομία της ταξης του 28-30% η απόσταση είναι μεγάλη. Κανείς δεν σου βάζει το πιστόλι στο κρόταφο αλλά όταν πας να αγοράσεις οτιδήποτε καταναλωτικό αγαθό θέλεις αυτό που σου λέει ο αντίστοιχος πωλητής αυτο να είναι και στην πράξη. Μη μου πεις ότι δεν σε ενοχλεί η αναντιστοιχια της θεωρίας με την πράξη; Και εγώ μόλις το έβαλα πήγα ανεβασμένος (ψυχολογικά) στο βενζινάδικο όχι να δω 50% αλλά τουλάχιστον ένα 35 για αρχή. Τελικά είδα 28-30. Αυτο εννοουσα μουφα , και αυτό με χάλασε. Εάν όμως μου είχαν πει την αλήθεια από την αρχή το κιτ πάλι θα το έβαζα γιατί έχω αποφασίσει να κρατήσω το αυτοκίνητο για χρόνια αλλά η ψυχική ηρεμία που θα ένοιωθα θα ήταν τελείως διαφορετική. Αυτά προς το παρόν και εύχομαι σε όλου σας Καλή Χρονιά με υγεία πάνω απ' όλα και όλα τα άλλα έπονται.
Kωστα μην αγχώνεσαι.
πιστευω οτι το 40% θα το πιασεις.
πρεπει ομως να κανεις μερικα γεμισματα για να εχεις ολοκληρωμενη εικονα.
Για να μετρησεις ακριβως το κοστος, γεμισε ταυτοχρονα και τα δυο ρεζεβουαρ (βενζινη και αεριο).
μετα απο 1000-1500 χιλιομετρα γεμισε ξανα τα δυο ρεζεβουαρ ταυτοχρονα και θα εχεις μια σοβαρη ενδειξη.Αν κανεις πολλες διαδρομες μικρες θα εχεις σχετικα αυξημενη καταναλωση σε βενζινη, επισης το χειμωνα ειναι επισης αυξημενη η καταναλωση της βενζινης.
κανε τις δοκιμες σου κι εμεις εδω ειμαστε
(δεν θυμαμαι, μας ειπες τι αυτοκινητο εχεις;
τι καταναλωση ειχες με βενζινη;
το ειχες μετρησει συστηματικα;)Αντε και καλη χρονια να εχουμε
Καλή χρονιά με υγεία . Όπως το είπες ακριβώς αυτό έκανα και θα το μετρήσω συνολικά ύστερα από 1000-1500km για να έχω μια πιό ολοκληρωμένη άποψη . Το αυτοκινητό μου το έχω ξαναγράψει ειναι το hyundai tucson 2.0 με μετρημένη την μέση κατανάλωση όχι από το trip αλλ'α σε πραγματικές συνθήκες 12-13,5lt /100km ανάλογα και με την οδήγηση βέβαια. Στην συγκεκριμένη διαδρομή έκαιγα σε απόλυτες τιμές 15,5 ευρώ και τώρα με το υγρέριο 11 ευρώ. Πάντως εάν πιάσω 35% μείωση θα είμαι πολύ ευχαριστημένος εαν δε χτυπήσω το 40 που λες θα έχω κάνει διάνα. Είδωμεν σε μιά εβδομάδα θα γνωρίζω. Σε ευχαριστώ και καλή χρονιά.
****΄ Τι σύστημα έχεις βάλει; Έχεις βάλει λαδιέρα;
-
Απ' ότι καταλαβα έχεις το forester diesel οπότε άκυρον η ερωτησή μου. Πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο θα ήθελα να μου πεις τι κατανάλωση έχεις σε lt/100km.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Τα κομπιάσματα που έχω στο MAZDA 6 κάτω από τις 2000 RPM με το BRC PLUG N DRIVE τελικά οφείλονται (κατά μια νέα εκτίμηση τρίτου μάστορα) στα δηλαδή προβληματικό καλώδιο ή πολλαπλασιαστής και το γεγονός ότι δεν το κάνει στην βενζίνη είναι ότι δεν το αντιλαμβάνομαι αφού το κάνει σε πολύ μικρότερο βαθμό.
Γνωστός μου με υγραέριο όντως είχε πρόβλημα στο ίδιο αυτοκίμητο στους πολλαπλασιαστές και ενδεχομένως να μην φταίει το υγραέριο αλλά να επιταχύνει την ζημιά.
Θα ήθελα και την άποψη των ειδικών.
Άλλωστε γι αυτό μοιραζόμαστε εμπειρίες για να βοηθάμε τους άλλους συναγωνιστές και για αυτό έχουμε και τους μαστόρους (εκτιμώ...).
Πόλύ τακτικό φαινόμενο καί δύσκολο νά γίνει πιστευτό από τόν πελάτη γιατί σού λέει ΄΄στήν βενσίνη δέν τό κάνει΄΄.
Δέν τό κάνει διότι εκεί έχουμε πλουσιότερο μίγμα σέ θερμίδες κάτι πού τό αναπληρώνουμε στό υγραέριο μέ τήν παραπάνω ποσότητα ψεκασμού,έχουμε μεγαλήτερους βαθμούς αυτανάφλεξης (470 καί πάνω έναντι 330 τής βενσίνης) καί έτσι κάθε πρόβλημα αγωγιμότητας στό σύστημα ανάφλεξης εμφανήσεται εντονότερα στό υγραέριο.καλή χρονιά σε όλους!!!ψάχνω και εγώ,όπως όλοι και αυτό το σημείο μου φάνηκε ενδιαφέρον να κάνω και εγώ μια ερώτηση.αυτή η διαφορά θερμοκρασίας πειράζει το κινητήρα;
-
Αυτές είναι οι θερμοκρασίες στις οποίες αναφλέγεται το υγραέριο και η βενζίνη αντίστοιχα.
Αυτή η υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης είναι ο λόγος που το υγραέριο (συγκεκριμένα το προπάνιο)
έχει περισσότερα οκτάνια από τη βενζίνη.Δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στον κινητήρα.
-
Αυτές είναι οι θερμοκρασίες στις οποίες αναφλέγεται το υγραέριο και η βενζίνη αντίστοιχα.
Αυτή η υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης είναι ο λόγος που το υγραέριο (συγκεκριμένα το προπάνιο)
έχει περισσότερα οκτάνια από τη βενζίνη.Δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στον κινητήρα.
ΣΩΣΤΑ!!
-
Έχει βάλει κανείς δεξαμενή υγραερίου σε σμαρτ κάτω απο το αμάξωμα? Αν ναι, είχε θέμα με λακούβες και τη σκληρή ανάρτηση του εν λόγω αυτοκινήτου?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τί μπουζί κυκλοφορούνε στην αγορά για lpg?
προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο?
βρήκα της ngk
http://www.ebay.co.uk/itm/Spark-Plugs-NGK-LPG1-/320792046750?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4ab0b22c9eΤα NGK θεωρουνται απο τα καλυτερα για lpg (υπάρχει αντίστοιχη σειρά).Αλλά οι τιμές που βρηκες δεν απεχουν απο τις τιμές στην εγχώρια αγορά.Κοντά στα 19 ευρώ το 1 !!!!!!
Και μετά υπάρχουν ''ειδικά'' λάδια, ''ειδικό'' παραφλού κλπ κλπ κλπ... Θελει προσοχή παντως στην επιλογή μπουζί lpg ,μην χαλασεις τις ρυθμισεις του αυτοκινήτου σου.Ρωτα στην αντιπροσωπεια να σου πουν την αντιστοιχια σε τετοια μπουζι.Επισης δες και τα Denso(φθηνοτερα) .Υπάρχει πινακας αντιστοιχιας μεταξυ denso -NGK
http://www.best-spares.gr/times_mpouzi_ ... prices.php -
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
βρήκα της ngk
http://www.ebay.co.uk/itm/Spark-Plugs-NGK-LPG1-/320792046750?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4ab0b22c9eΤα NGK θεωρουνται απο τα καλυτερα για lpg (υπάρχει αντίστοιχη σειρά).Αλλά οι τιμές που βρηκες δεν απεχουν απο τις τιμές στην εγχώρια αγορά.Κοντά στα 19 ευρώ το 1 !!!!!!
Και μετά υπάρχουν ''ειδικά'' λάδια, ''ειδικό'' παραφλού κλπ κλπ κλπ... Θελει προσοχή παντως στην επιλογή μπουζί lpg ,μην χαλασεις τις ρυθμισεις του αυτοκινήτου σου.Ρωτα στην αντιπροσωπεια να σου πουν την αντιστοιχια σε τετοια μπουζι.Επισης δες και τα Denso(φθηνοτερα) .Υπάρχει πινακας αντιστοιχιας μεταξυ denso -NGK
http://www.best-spares.gr/times_mpouzi_ ... prices.phpέχουμε βάλει lpg σε 3 αμαξια κ έχουν χοντρικά από 40χλδ χιλιόμετρα.
στα δυο μας έκαψε από 2 πολλαπλασιαστές, στο τρίτο έναν. Νομίζω πως η θεωρία πως το lpg ζορίζει τους πολλαπλασιαστές ισχύει! -
Ισχύει κανονικότατα. Γι' αυτό το λιγότερο που κάνεις είναι να βάλεις μικρότερα διάκενα και να τα ελέγχεις συχνά, 10000χλμ μαξ (κατά τη γνώμη μου το νούμερο).
-
Ισχύει κανονικότατα. Γι' αυτό το λιγότερο που κάνεις είναι να βάλεις μικρότερα διάκενα και να τα ελέγχεις συχνά, 10000χλμ μαξ (κατά τη γνώμη μου το νούμερο).Μπωρεί κανείς νά τεκμηριώσει έναν τέτοιο ισχυρισμό ,διότι είναι πολύ αίολος καί μπάσει αέρα από πολλές πλευρές.
¨Οχι ΄''εγώ νομίσω'' ,τεχνικά τεκμηριωμένον παρακαλώ.
Καί δέν μιλάμε γιά περιπτώσεις αλλαγής μπουσί 'οπου αλλάσουν οί αντιστάσεις καί οί αγωγιμώτητες αλλά ότι ''τό υγραέριο ....καίει τούς πολλαπλασιαστές''. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
βρήκα της ngk
http://www.ebay.co.uk/itm/Spark-Plugs-NGK-LPG1-/320792046750?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4ab0b22c9e
A.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Ισχύει κανονικότατα. Γι' αυτό το λιγότερο που κάνεις είναι να βάλεις μικρότερα διάκενα και να τα ελέγχεις συχνά, 10000χλμ μαξ (κατά τη γνώμη μου το νούμερο).
Μπωρεί κανείς νά τεκμηριώσει έναν τέτοιο ισχυρισμό ,διότι είναι πολύ αίολος καί μπάσει αέρα από πολλές πλευρές.
Καί δέν μιλάμε γιά περιπτώσεις αλλαγής μπουσί 'οπου αλλάσουν οί αντιστάσεις καί οί αγωγιμώτητες αλλά ότι ''τό υγραέριο ....καίει τούς πολλαπλασιαστές''.Όταν καις υγραέριο ο σπινθήρας περνάει πιο δύσκολα το διάκενο του μπουζί από το να καις βενζίνη.
Πιο δύσκολα => ζεσταίνεται περισσότερο ο πολλαπλασιαστήςΆλλοι πολλαπλασιαστές δεν καταλαβαίνουν τίποτε και άλλοι καίγονται.
Με μικρότερο διάκενο ο σπινθήρας περνάει πιο εύκολα, ή με μπουζί για lpg.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπωρεί κανείς νά τεκμηριώσει έναν τέτοιο ισχυρισμό ,διότι είναι πολύ αίολος καί μπάσει αέρα από πολλές πλευρές.
Καί δέν μιλάμε γιά περιπτώσεις αλλαγής μπουσί 'οπου αλλάσουν οί αντιστάσεις καί οί αγωγιμώτητες αλλά ότι ''τό υγραέριο ....καίει τούς πολλαπλασιαστές''.Όταν καις υγραέριο ο σπινθήρας περνάει πιο δύσκολα το διάκενο του μπουζί από το να καις βενζίνη.
Πιο δύσκολα => ζεσταίνεται περισσότερο ο πολλαπλασιαστήςΆλλοι πολλαπλασιαστές δεν καταλαβαίνουν τίποτε και άλλοι καίγονται.
Οταν καιμε βενζινη δημιουργει παρενεργειες το μπουζι για lpg?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ακριβώς έτσι. Το υγραέριο εμποδίζει περισσότερο τον σπινθήρα από ότι η βενζίνη, οπότε ο πολλαπλασιαστής αναγκάζεται να δημιουργεί τελικά αρκετά υψηλότερη τάση. Αυτή η υψηλότερη τάση όμως, και ανάλογα με τον πολλαπλασιαστή, αρχίζει να πηδάει από σύρμα σε σύρμα μέσα στο δευτερεύον πηνίο του και έτσι τελικά καίγεται.
Επίσης, η υψηλότερη τάση φθείρει πιο γρήγορα το μπουζί λόγω του ότι περισσότερα μόρια ξεκολλάνε με κάθε σπινθήρα μαζί με τα ηλεκτρόνια. Χρειάζεται επομένως συχνότερος έλεγχος-ρύθμιση-αντικατάσταση, καθώς και μικρότερο διάκενο από αυτό που δίνει ο κατασκευαστής. Το μικρότερο διάκενο μειώνει την τάση που χρειάζεται να αναπτυχθεί και σώζει τους πολλαπλασιαστές.
Το 'έλεγχος κάθε 10000 χλμ' είναι ένα δικό μου νούμερο που εφαρμόζω μαζί με διάκενα 0,9χιλ από 1,1 χιλ. Δεν έχω περισσότερα δεδομένα για να προτείνω κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από πού συνάδεις πώς ''μέ τό υγραέριο περνά πιό δύσκολα ό σπινθήρας''?
Μήπως από τό ότι ή βενσίνη είναι υγρό άρα καλός αγωγός?Αυτό δέν στέκει ,πρώτον διότι είναι κακός αγωγός όπως κάθε πετρελαιοειδές καί δεύτερον διότι ή δυσκολία τού σπινθήρος εξαρτάται από τόν βαθμό συμπίεσης (όσο μεγαλήτερη τόσο πιό πολύ ''φορτώνει'' ό πολλαπλασιαστής γιά νά ξεπεράσει τήν αντίσταση πού δημιουργείται από τήν αυξημένη πίεση.Σέ συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης ό πολλαπλασιαστής ''ξεφορτώνει''αρκετά μιλισέκοντ νωρίτερα καί βέβαια πιό ξεκούραστα.
Αυτό δέν έχει νά κάνει μέ τό είδος τού καυσίμου καθόλου. Μέ τό είδος τού μπουσί ΝΑΙ γιατί αλλάσουν άρδην ΟΛΑ εάν οί τιμές του δέν ακολουθούν τήν αντιστοιχία τού κατασκευαστή.
Πρωτού λοιπόν νά προβαίνουμε σέ απλοηκούς συνειρμούς πού τόσο έχουν παραπληροφορήσει τόν κόσμο καί τού στερούσανε
τήν οικονομικότερη ,ασφαλέστερη,περιβαλοντικότερη.καί εν κατακλείδει τήν πλέον μακροσωηκότερη λύση,άς σκύβουμε ώς καλοί μαθητές πρώτα νά αποκτούμε γνώση καί μετά μέ τό κύρος τής φόρμας μας νά δίνουμε τίς έγκυρες απόψεις μας.
Διαφορετικά θυμήσουμε τόν κάθε ''ειδικό'' πού στό παρελθόν γνώρισε τό κάθε τί γύρω από τό χρηματιστήριο.
Υγραεριοκίνηση!