-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Eιχα παει στην υγραεριοκινηση Μαιο και εκλεισα ραντεβου για Δεκεμβρη(συγκεκριμενη ημερομηνια). Εγω ομως βρηκα και το βαλα αλλου σε αυτο το χρονικο διαστημα. Ε λοιπον αυτος δεν με πηρε ουτε ενα τηλ οταν εφτασε η ημερομηνια. Επαγγελματιας!!
Εσύ τον πήρες τηλ για να ακυρώσεις το ραντεβού; Ή είπες 'δε βαριέσαι' (Ελληνάρας!) κι έμεινε ένα ραντεβού κενό όπου θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί κάποιος άλλος;
Κι εγώ που είχα περάσει πέρυσι τον Απρίλιο και του είχα ζητήσει ραντεβού, μου έλεγε αόριστα από Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, δεν ενδιαφέρθηκε καν να κρατήσει το τηλέφωνό μου και απλά μου είπε να τον ξαναπάρω τον Μάϊο...
Με αυτά που είχα δει τότε (πρόχειρο υπόστεγο, πολλά αυτοκίνητα με ανάγκη ρύθμισης, ανοιγμένα καπώ και ρυθμίσεις μέσα στον ήλιο), φυσικά και δεν τον ξαναπήρα τηλέφωνο...
-
Ο χρήστης Panos_74 έγραψε:
ρε παιδια καποιος για το lovato σε opel astra G 1400....ειναι καλο.... αξιζει;ευχαριστω!!Φιλε μου, γιατι επιμενεις να ρωτας αν υπαρχει ντε και καλα loνato σε astra ? Και πως να σου απαντησει καποιος αν ειναι καλο, αν φοραει αλλο συστημα ?
Καλο ειναι αν το τοποθετησουν σωστα. Το αν αξιζει ειναι προσωπικη αποφαση. Εχεις ριξει καμια ματια και σε αλλα συστηματα για να καταλήξεις εκει ? Οταν το βαλεις, μετα ειναι αργα αν δεν σου αρεσει κατι. Σε ρωταω, γιατι επιμενεις στο συγκεκριμενο.Φιλικα
-
[quote='lyggas']Επειδή παραπάνω έγινε μεγάλος λόγος για την φθορά των βαλβίδων, νομίζω ότι στα συστήματα 5ης γενιάς δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης λαδιέρας, αφού υποτίθεται ότι κατασκευάστηκαν για να περιορίσουν αυτό το πρόβλημα. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα παρακαλώ ας τα καταθέσει, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Πάντως πιστεύω ότι κάθε μέτρο προστασίας είναι καλό. Εξ'άλλου το υγρό που μπαίνει στη λαδιέρα δεν είναι λάδι, αλλά κάποιο συγκεκριμένο για αυτή τη χρήση χημικό πρόσθετο, που δεν βλάπτει κινητήρα ή καταλύτη.Υ.Γ. Απέστειλα mail στην icom και ρωτώ, αν υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή σκευασμάτων προστασίας (βλέπε tunap, pro-tec κ.λ.π.) στη δεξαμενή lpg και θα επανέλθω αν λάβω απάντηση.
'lyggas' suzuki gv (icom jtg)[/quot
Και η απάντηση της icom :
we have no experience on liquid additive for LPG because we never test them.
Best regards,
Gabriele Paterlini
Service Manageri.co.m S.p.A.
Via Appia, 32B
04012 Cisterna di Latina (LT)
ITALY
Tel. +39 06 96 81 174
Fax +39 06 96 81 049
paterlini@icomitalia.it
http://www.icomitalia.it'lyggas' suzuki gv (icom jtg)
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
we have no experience on liquid additive for LPG because we never test them.Αυτο μπορει να μεταφραστει ως εξης:
ή 1) δεν εχουμε ασχοληθει (μαλλον αυτο λεει)
ή 2) αυτα ειναι π@π@ριες.... (αλλα παιζει να εννοουν κι αυτο.....) -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Eιχα παει στην υγραεριοκινηση Μαιο και εκλεισα ραντεβου για Δεκεμβρη(συγκεκριμενη ημερομηνια). Εγω ομως βρηκα και το βαλα αλλου σε αυτο το χρονικο διαστημα. Ε λοιπον αυτος δεν με πηρε ουτε ενα τηλ οταν εφτασε η ημερομηνια. Επαγγελματιας!!
Εσύ τον πήρες τηλ για να ακυρώσεις το ραντεβού; Ή είπες 'δε βαριέσαι' (Ελληνάρας!) κι έμεινε ένα ραντεβού κενό όπου θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί κάποιος άλλος;
Περναγα ανα τακτα διαστηματα να δω αν υπαρχει κενο(αλλα προφανως ηθελε ''λαδακι'' για να με βαλει σε προτεραιοτητα) και αφοτου το εβαλα ξαναπερναγα και ρωτουσα απο περιεργεια. Και τελικα επιτηδες δεν το ακυρωσα. Αλλα προφανως με ειχε γραμμενο, ή μαλλον διαγεγραμμενο απο την λιστα του, προ πολλου. Ποιος ειναι ο Ελληναρας φιλε? Και επισης δεν θελω να με λενε ελληνα.Ντρεπομαι!!
-
Νεοέλληνες είμαστε. Μην τα γ....σουμε όλα. Μην κατηγορούμε για την κατάντια μας τους αρχαίους!
Κανένας με versus σε mazda6; -
Κοιταξτε και εγω κανένα σοβαρό δεν είδα απλά κάποιοι έχουν και συνεργεία παράλληλα και θεωρώ ότι είναι πιο σχετικοί δηλαδή όταν ο άλλος έχει και ένα σωστό συνεργείο και βάζει και Υγραεριο αλλιώς είναι είδα μαι εγκατάσταση σε πρώην μεγάλο καραφλο ποδοσφαιριστη του πειραιά σε ένα escalade και εφριξα και υποτιθετε ότι πήγε στον καλύτερο μάστορα στο καματερο και είχε και 5ης γενειας αλλα είχε 2 πνεύμονες οκτακυλυνδρο γαρ και δεξαμενη στην ρεζερβα απο κάτω πίσω 95 λίτρων μόνο που ήταν και 5 -10 ποντους πιο κάτω σε ύψος απο την ρεζερβα την βλέπεις απο πίσω σαν ξένο σώμα και έδωσε και 2500, e
Είδε λοιπόν την δική μου εγκατάσταση Φαρμάκης Γιάννενα prins και εμεινε μακακας , τώρα τι να πούμε καλή εγκατάσταση είδα στον βαρσαμακη στη Συγγρού εξουσιοδοτημένο συνεργείο σιτροεν μετα το φιξ δεξιά και αντιπρόσωπο της prins στην αθήνα όπως και στην http://www.greenautogas.gr/ αν και ο χώρος δεν λέει πολλα, έχουν πολυ εμπειρία και γνώση, επίσης φθηνος είναι ο νέος στο Χαϊδάρι ο κοντογουλιδης που βαζει brc , που έβαλε φίλος στα 1350 με λαδιερα, και δεν έχει κανένα πρόβλημα εδω και μια εβδομάδα που εκανε 1000 χιλιόμετρα βανακι ford connect 1800 όλα καλα λίγο τσαπατσουλικη δουλειά στο φινιρισμα μάζεμα σωληνων καλωδίων ίσως γιατί ήταν ένα ρημαδι βανακι έτσι και αλλιώς αλλα πρόβλημα ΜΗΔΈΝ .Πάντως να προτιμάτε συνεργεία και γκαζαδικα όχι βενζινάδικα γκαζαδικα
Ελπίζω να βοηθησα
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Νεοέλληνες είμαστε. Μην τα γ....σουμε όλα. Μην κατηγορούμε για την κατάντια μας τους αρχαίους!
Κανένας με versus σε mazda6;+1 Εγώ
+1 Τζιμάκος http://www.youtube.com/watch?hl=el&v=VrFRMakeL1w
+1 Ντομινικ http://www.youtube.com/watch?v=BcO-O8Gho1Y -
καλησπέρα στο forum.
πάνω από ένα χρόνο τώρα γυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα εγκατάστασης υγραερίου στο peugeot μου 1.6 / mod 2006.
όλο λέω να το κάνω, και όλο τελευταία στιγμή κάνω πίσω. Φυσικά αυτό που με προβληματίζει δεν είναι τόσο το κόστος εγκατάστασης και η απόσβεση της επένδυσης( μήπως ζάντες, dvd/tv και ζελατίνες κόστους περίπου 2200 euros , θα αποσβεστούν ποτέ?). Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως τίθεται σε κίνδυνο η καλή λειτουργία του κινητήρα.έχω διαβάσει δεκάδες αναφορές για βαλβίδες , έδρανα. Ο.Κ έχω καταλήξει προσωπικά ότι με όχι επιθετική οδήγηση, χρήση βενζίνης περιοδικά και λίγη τύχη(εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος) μπορεί να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα με βαλβίδες και πραγματικά πολλά χλμ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ πραγματικά είναι οι αναφορές για πιθανή καταστροφή του καταλύτη.Κάτι το οποίο μου έχει τεθεί από μηχανικό της peugeot που ρώτησα αλλά και από οδηγό peugeot που συνάντησα στο δρόμο.Τον ρώτησα εντυπώσεις,
μου είπε ότι πολύ γρήγορα του έκαψε καταλύτη(περίπου 600- 700 ευρο),μάλλον από λάθος ρύθμιση ΕΊΠΕ, ότι τώρα είναι Ο.Κ έχοντας όμως λαμπάκι μηχανης συνέχεια αναμένο??? Δυστυχώς άναψε πράσινο και δε πρόλαβα να ρωτήσω εάν ο εγκαταστάτης αναγνώρησε κάποια ευθύνη για τη τόσο σύντομα φθορά του καταλύτη (μετά την απομακρύνση από το ταμείο δε πιστεύω)
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΊΝΩ:
Η Φθορά-κάψιμο του καταλύτη επέρχεται από τη χρήση lpg ως καύσιμο( βλέπε και βαλβίδες ) ή η πραγματική αιτία είναι όχι το ίδιο το υγραέριο αλλά η πιθανή κακή τελική ρύθμιση ποσότητας ψεκασμού?
Δηλαδή η επιλογή ενός έμπειρου με πολλά χρόνια στο χώρο εγκαταστάτη εκμηδενίζει τον κίνδυνο ''καταλύτης''
Δικαιολογείται μετά από μία σωστή εγκατάσταση να ανάβει συνέχεια το λαμπάκι βλάβης μηχανής?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. -
εχει παρει φωτια το θεμα σε ολα τα φορουμ λεμε,ειμαι σε 4 αυτη τη στιγμη και το θεμα βρισκεται πρωτο.θα κανω κι εγω μια επισκεψη σε αυτον τον κοντογουλιδη στο χαιδαρι.μενω κοντα.μετα ια σας πω εντυπωσεις.
-
Παρέλαβα σήμερα το 307 με το JTG φορεμένο. Μου έκανε εντύπωση, στα λίγα χιλιόμετρα που πρόλαβα να το οδηγήσω ότι δεν κατάλαβα καμία διαφορά στον ήχο, ή στην μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο. Έβαλα δεξαμενή 56lt που γεμίζει με 45lt περίπου, και γέμισα 48;;lt με 0,75 στον Φαρμάκη. Η μετατροπή έγινε στο νέο υποκατάστημα της Υγραεριοκίνησης στα Γιάννενα. Το θέμα είναι ότι ο υπεύθυνος, εκπαιδευθείς εις Ιταλία icom, δεν πολυασχολήθηκε στην μετατροπή αλλά είχε 2 πιτσιρίκια που έκαναν αυτή την δουλειά. Αυτό δεν μου πολυάρεσε, αλλά θα δούμε και στην πράξη τα αποτελέσματα. Ο χώρος καινούριος, τακτοποιημένος, το ίδιο και η μηχανή μετά την μετατροπή. Το πήγα Τετάρτη πρωί και το πήρα Παρασκευή μεσημέρι. Αύριο φεύγω για ταξίδι. Θα το δω και στον δρόμο. Σφύριγμα από την αντλία της δεξαμενής δεν άκουσα, αλλά προνόησα και έβαλα ένα φύλλο μονωτικού πάνω από την δεξαμενή.
Αυτά τα ολίγα για αρχή και βλέπουμε... -
Ο χρήστης christos13 έγραψε:
καλησπέρα στο forum.
πάνω από ένα χρόνο τώρα γυρίζει στο μυαλό μου η ιδέα εγκατάστασης υγραερίου στο peugeot μου 1.6 / mod 2006.
όλο λέω να το κάνω, και όλο τελευταία στιγμή κάνω πίσω. Φυσικά αυτό που με προβληματίζει δεν είναι τόσο το κόστος εγκατάστασης και η απόσβεση της επένδυσης( μήπως ζάντες, dvd/tv και ζελατίνες κόστους περίπου 2200 euros , θα φθορά του καταλύτη (μετά την απομακρύνση από το ταμείο δε πιστεύω)
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΊΝΩ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
Φιλε μου λαμπακι αναμενο σημαίνει κινητήρας off σε λίγο καιρο οχι μονο ο καταλύτης έχει φυσικά να κάνει με τη ρύθμιση και με. το σύστημα που θα επιλεξεις αν θέλεις συμβουλή πήγαινε για ολλανδικο σύστημα αν μπορείς να το αντεξεις
-
Ο χρήστης christos13 έγραψε:
καλησπέρα στο forum.
όλο λέω να το κάνω, και όλο τελευταία στιγμή κάνω πίσω. Φυσικά αυτό που με προβληματίζει δεν είναι τόσο το κόστος εγκατάστασης και η απόσβεση της επένδυσης( μήπως ζάντες, dvd/tv και ζελατίνες κόστους περίπου 2200 euros , θα αποσβεστούν ποτέ?). Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως τίθεται σε κίνδυνο η καλή λειτουργία του κινητήρα.έχω διαβάσει δεκάδες αναφορές για βαλβίδες , έδρανα. Ο.Κ έχω καταλήξει προσωπικά ότι με όχι επιθετική οδήγηση, χρήση βενζίνης περιοδικά και λίγη τύχη(εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος) μπορεί να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα με βαλβίδες και πραγματικά πολλά χλμ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ πραγματικά είναι οι αναφορές για πιθανή καταστροφή του καταλύτη.Κάτι το οποίο μου έχει τεθεί από μηχανικό της peugeot που ρώτησα αλλά και από οδηγό peugeot που συνάντησα στο δρόμο.Τον ρώτησα εντυπώσεις,
μου είπε ότι πολύ γρήγορα του έκαψε καταλύτη(περίπου 600- 700 ευρο),μάλλον από λάθος ρύθμιση ΕΊΠΕ, ότι τώρα είναι Ο.Κ έχοντας όμως λαμπάκι μηχανης συνέχεια αναμένο??? Δυστυχώς άναψε πράσινο και δε πρόλαβα να ρωτήσω εάν ο εγκαταστάτης αναγνώρησε κάποια ευθύνη για τη τόσο σύντομα φθορά του καταλύτη (μετά την απομακρύνση από το ταμείο δε πιστεύω)
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΊΝΩ:
Η Φθορά-κάψιμο του καταλύτη επέρχεται από τη χρήση lpg ως καύσιμο( βλέπε και βαλβίδες ) ή η πραγματική αιτία είναι όχι το ίδιο το υγραέριο αλλά η πιθανή κακή τελική ρύθμιση ποσότητας ψεκασμού?
Δηλαδή η επιλογή ενός έμπειρου με πολλά χρόνια στο χώρο εγκαταστάτη εκμηδενίζει τον κίνδυνο ''καταλύτης''
Δικαιολογείται μετά από μία σωστή εγκατάσταση να ανάβει συνέχεια το λαμπάκι βλάβης μηχανής?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.Για να χαλάσει ο καταλύτης, πρέπει να ανεβάσει για πολύ ώρα θερμοκρασία πάνω από 800 βαθμούς. Αυτό συμβαίνει αν τα καυσαέρια ανέβουν πάνω από τους 900 βαθμούς στην εξαγωγή από φτωχό μίγμα ή κακό αβάνς, ή, αντίθετα αν το μίγμα είναι πολύ πλούσιο, οπότε έχεις πολλούς υδρογονάνθρακες και μονοξείδιο του άνθρακα που καίγονται περνώντας από τον καταλύτη και του ανεβάζουν την θερμοκρασία. Χρειάζεται βέβαια μεσαία και πάνω φορτία για να πιάσει τέτοιες συνθήκες, οπότε η ήρεμη οδήγηση βοηθάει, όχι όμως και να αφήνουμε τον εγκαταστάτη να τα κάνει σκατά και μετά να φοβόμαστε να πατήσουμε το γκάζι.
Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω ξαναπεί, όταν μπαίνει χέρι σε ρυθμίσεις του μοτέρ, καλό είναι να μπαίνει και ένα σύστημα ελέγχου για τον οδηγό. Με ένα πενηντάρικο μπορείτε να βάλετε ένα όργανο Air/fuel meter, το οποίο θα σας δίνει μιά πρώτη ένδειξη για το τι γίνεται στο μοτέρ σας. Είναι μάλιστα αρκετά βολικό, ότι θα μπορείτε άμεσα να τσεκάρετε τα μίγματα του υγραερίου, συγκρίνοντας με αυτά όταν δουλεύει βενζίνη, οπότε και δεν θα μπορεί να σας παραμυθιάζει κανένας εγκαταστάτης ότι 'έτσι' πρέπει να δουλεύει, με ίδια κατανάλωση βενζίνη/υγραέριο.
-
Μηπως οι εγκαταστατες γνωριζουν οτι δουλευοντας ελαφρως με φτωχο μιγμα(αρα και λαμπακι αναμενο) πετυχαινουν το να μην εχουμε υψηλες θερμοκρασιες καυσαεριων?
Ο leonp ειχε πει οτι στην βενζινη φτωχο μιγμα = υψηλες θερμοκρασιες καυσαεριων και πλουσιο μιγμα στην βενζινη = ''δροσερα'' καυσαερια. Ακριβως το αντιθετο ειπε οτι ισχυει στο υγραεριο.
-
Σε mitsubishi carisma 1,6 1997 που έβαλα πρόσφατα το BRC έχει ανάψει το λαμπάκι του κινητήρα και αναβοσβήνει περιοδικά. Αυτό τι μπορεί να σημαίνει; φτωχό μίγμα; από πλευράς επιδόσεως μπορώ να πω ότι πάει καλύτερα με το υγραέριο. Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει; Το αυτοκίνητο έχει 300.000 χλμ απροβλημάτιστα (μια αλλαγή αντλίας καυσίμου έχει αλλάξει μόνο).
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μηπως οι εγκαταστατες γνωριζουν οτι δουλευοντας ελαφρως με φτωχο μιγμα(αρα και λαμπακι αναμενο) πετυχαινουν το να μην εχουμε υψηλες θερμοκρασιες καυσαεριων?Ο leonp ειχε πει οτι στην βενζινη φτωχο μιγμα = υψηλες θερμοκρασιες καυσαεριων και πλουσιο μιγμα στην βενζινη = ''δροσερα'' καυσαερια. Ακριβως το αντιθετο ειπε οτι ισχυει στο υγραεριο.
Το υγραέριο καίγεται πιό γρήγορα από την βενζίνη και καταλήγει να δίνει μέγιστη πίεση στον κύλινδρο νωρίτερα από τις 15 μοίρες μετά το ΑΝΣ, οπότε έχεις αυξημένη θερμοκρασία και υδρογονάθρακες. Επειδή δεν γίνεται να πειράξεις το αβάνς, φτωχαίνεις το μίγμα για να πετύχεις επιβράδυνση της καύσης και να έρθει η μέγιστη πίεση πιό κοντά στις 15 μοίρες μετά το ΑΝΣ. Αυτό προκαλεί και ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με πριν, για αυτό και λέγεται ότι φτωχαίνοντας στο LPG δροσίζεται ο κινητήρας. Κάποιοι κινητήρες για έρθουν στα σωστά τους, πρέπει να φτωχύνει το μιγμα τόσο πολύ, ώστε αρχίζουν να ρετάρουν, σκορτσάρουν, χάνουν δύναμη στις ανηφόρες κλπ.
Οι κινητήρες βενζίνης χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική στην πορεία με ελαφρύ φορτίο (Cruise leaning) με ταυτόχρονη αύξηση αβάνς για να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση, αλλά μόλις ανέβει το φορτίο γυρνάνε σε στοιχειομετρική καύση και κνονικό αβάνς, για να ανεβάσουν ροπή και να πετύχουν σωστούς ρύπους παντού. Στο υγραέριο με τα περισσότερα οκτάνια, αυτήν η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγο παραπάνω, ανάλογα με το πόσο άγριο αβάνς έχει ο κάθε κινητήρας. Τα Honda πχ, σε cruise leaning φτάνουν και το 18:1 με 40 μοίρες αβάνς (λόγω Vtec), το υγραέριο εκεί θα ήθελε 10 μοίρες λιγότερο αβάνς, οπότε δύσκολο να φτωχύνεις κι άλλο το μίγμα χωρίς να αρχίσει τα ρεταρίσματα, ενώ με 40 μοίρες και υγραέριο οι θερμοκρασίες είναι στον θεό.
Αν αυτές τις ρυθμίσεις πάντως δεν τις κάνει κατευθείαν το εργοστάσιο με έτοιμο χάρτη ψεκασμού, καταλαβαίνετε πόσο γνώστης πρέπει να είναι ο εγκαταστάτης για να τις κάνει μόνος του. Και αυτό ΑΝ έχει πεντάβολτο λάμδα, πυρόμετρο για ρυθμισεις και όρεξη να βγει να κάνει καλό χάρτη σε δρόμο ή δυναμόμετρο για κάμποση ώρα.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Υπάρχει κάποιος που να τοποθέτησε σύστημα της Πολωνικής VERSUS να μας πει εντυπώσεις.
Το εγκαθιστά η mazda στο επίσημο δίκτυο της σε όλα τα αυτοκίνητα.Εγώ το έβαλα Λάμπρο, σε Mazda 2 1.5.
Εντυπώσεις πολύ καλές, αρκετή αύξηση κατανάλωσης, σχεδόν καμία διαφορά σε απόδοση και ανάγκη για μικρορυθμίσεις... -
Ο leonp ειχε πει οτι στην βενζινη φτωχο μιγμα = υψηλες θερμοκρασιες καυσαεριων και πλουσιο μιγμα στην βενζινη = ''δροσερα'' καυσαερια. Ακριβως το αντιθετο ειπε οτι ισχυει στο υγραεριο.[/quote]
Το υγραέριο καίγεται πιό γρήγορα από την βενζίνη και καταλήγει να δίνει μέγιστη πίεση στον κύλινδρο νωρίτερα από τις 15 μοίρες μετά το ΑΝΣ, οπότε έχεις αυξημένη θερμοκρασία και υδρογονάθρακες. Επειδή δεν γίνεται να πειράξεις το αβάνς, φτωχαίνεις το μίγμα για να πετύχεις επιβράδυνση της καύσης και να έρθει η μέγιστη πίεση πιό κοντά στις 15 μοίρες μετά το ΑΝΣ. Αυτό προκαλεί και ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με πριν, για αυτό και λέγεται ότι φτωχαίνοντας στο LPG δροσίζεται ο κινητήρας. Κάποιοι κινητήρες για έρθουν στα σωστά τους, πρέπει να φτωχύνει το μιγμα τόσο πολύ, ώστε αρχίζουν να ρετάρουν, σκορτσάρουν, χάνουν δύναμη στις ανηφόρες κλπ.
Οι κινητήρες βενζίνης χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική στην πορεία με ελαφρύ φορτίο (Cruise leaning) με ταυτόχρονη αύξηση αβάνς για να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση, αλλά μόλις ανέβει το φορτίο γυρνάνε σε στοιχειομετρική καύση και κνονικό αβάνς, για να ανεβάσουν ροπή και να πετύχουν σωστούς ρύπους παντού. Στο υγραέριο με τα περισσότερα οκτάνια, αυτήν η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγο παραπάνω, ανάλογα με το πόσο άγριο αβάνς έχει ο κάθε κινητήρας. Τα Honda πχ, σε cruise leaning φτάνουν και το 18:1 με 40 μοίρες αβάνς (λόγω Vtec), το υγραέριο εκεί θα ήθελε 10 μοίρες λιγότερο αβάνς, οπότε δύσκολο να φτωχύνεις κι άλλο το μίγμα χωρίς να αρχίσει τα ρεταρίσματα, ενώ με 40 μοίρες και υγραέριο οι θερμοκρασίες είναι στον θεό.
Αν αυτές τις ρυθμίσεις πάντως δεν τις κάνει κατευθείαν το εργοστάσιο με έτοιμο χάρτη ψεκασμού, καταλαβαίνετε πόσο γνώστης πρέπει να είναι ο εγκαταστάτης για να τις κάνει μόνος του. Και αυτό ΑΝ έχει πεντάβολτο λάμδα, πυρόμετρο για ρυθμισεις και όρεξη να βγει να κάνει καλό χάρτη σε δρόμο ή δυναμόμετρο για κάμποση ώρα.[/quote]
Εχω τοποθετηση πυρομετρο και ειτε με αεριο ειτε με βενζινη οταν το παταω μεχρι 5000στρφες βλεπω θερμοκρασιες μεχρι 600-650 βαθμους.
Σε πορεια στην πολη δεν περναει τους 500.
ερωτηση ποια ειναι η μεγιστη ασφαλη θερμοκρασια με βενζινη που μπορει να δουλευει το μοτερ χωρις να δημιουργουνται προβληματα?
Στις ιδιες στροφες αν η θερμοκρασια ειναι ιδια ειτε με βενζινη ειτε με αεριο αυτο ειναι ενδειξη σωστης ρυθμισης του αεριου?
Το οργανο fuel ratio το συνδεσα στο ενα απο τα 4 καλωδια που βγαινουν απο τον Λ και αυτο που κανει ειναι να παιζει απο το φτωχο στο πλουσιο ανα 1-2 δευτεπολεπτα με ταση να ειναι πιο πολυ προς το πλουσιο.
Το οργανο το συνδεσα σωστα απευθιας στον Λ η' πρεπει να συνδεθει αλλου και να δινει σταθερη ενδειξη και να μην παιζει πανω κατω?
-
Καλά είσαι, μην πειράζεις τίποτα...
-
Καλησπερα πριν 8 μηνες περιπου εβαλα στο σορεντο 3,5 εγκατασταση υγραεριου απο πολωνια, η εταιρεια ειναι η ac.com.pl ( ετσι την βρισκεις στο ιντερνετ) κ το μοντελο ειναι το stag 300 εχω κανει περιπου 5000 χλ απροβληματιστα με 2 επισκεψεις για ρυθμιση , η μπουκαλα ειναι 95 λτ κ κανω γυρω στα 400χλ, το ζητουμενο μου ειναι αν θα βαλω λαδιερα κ γι αυτο εστειλα ενα e mail στην εταιρεια να δω αυτη τη προτεινουν ελπιζω να εχω απαντηση συντομα . Ολο το συστημα μου στοιχησε 1700 euro ανευ φπα . Απο την ολη εγκατασταση ειμαι πολυ ικανοποιημενος χωρις προβληματα . Η πρωτη επαφη ηταν με τον Μπιρμπο που μου ειπε τοτε 2.500 κ μετα απο 1 χρονο αναμονη η 2επισκεψη ηταν σε αυτον που ειναι στη Λ σπατων σε μια παλια ΒP ακομα περιμενω να με παρει τηλ (η δευτερη φορα που με ξεχναει) . Να εκφρασω κ μια απορια για ποσο ακομα οι κυβερνωντες βολευτες θα αφησουν το lpg χωρις προσθετους φορους ? κ μην μου πει καποιους για κοινοτικες οδηγιες κτλ εδω ειναι ελλαδα, προσφατος ο νομος για τα διοδια σε μια νυχτα το εκαναν παραβαση . Καλο απογευμα σε ολους .
Υγραεριοκίνηση!