-
Φιλε hpdra, δεν παιζει ρολο για μενα το το συστημα. Αλλα το ποιο ειναι το καταλληλο. Υγρου ψεκασμου ή αεριου. Αυτο που λες οτι το οτι ψεκαζει βενζινη ή λιπαντικο δεν σημαινει οτι ειναι και υγρου ψεκασμου ειναι σιγουρο?
Και τελος οσον αφορα το θεμα των χρηματων, μεχρι τωρα ελεγα οτι θα κοιταξω να βρω οτι πιο φθηνο... ακουγα για 2-3 μαστορους που το τοποθετουν με 1000 ευρω και εκλεινα προς τα εκει. Τις τελευταιες μερες ομως λογω του φοβου που μου προκαλει το αγνωστο του αντικειμενου. μαλλον παω για τα 1400 του Θεοδωρου, που ειναι απο τους πιο γνωστους, και διαβασα και καλα λογια στο φορουμ... Απο την αλλη... πως γινεται να τοποθετει υγρου ψεκασμου με μονο 1400?
-
παιδια αγορασα αυτο απο Ιταλια
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... _500wt_922
ειναι 2 μπουκαλακια tunup 164 και 2 ανταπτορες για να τα βαλω μεσα στην δεξαμενη υγραεριου.
Πειτε μου ποιος ξερει πως γινεται αυτο?
Εχει τα μπουκαλακια και 2 ανταπτορες εναν μαυρο και εναν μπλε οπως φαινεται και απο το link
Ποιος ανταπτορας που και πως μπαινει? -
Φίλε xtbabis, o Θεοδώρου δεν περνάει συστήματα υγρού ψεκασμού. Περνάει το (πολύ καλό κατά τα άλλα) σύστημα της Zavoli, που είναι σύστημα αέριου ψεκασμού, ρίχνοντας και λίγη βενζίνη μαζί απ' όσο λέει. Αυτό το ονομάζει '6ης γενιάς', αλλά βασικά είναι αέριος ψεκασμός σαν όλα τα '4ης γενιάς'.
Το τι είναι καλύτερο (υγρός η αέριος) είναι μεγάλη κουβέντα, που την έχουν αναλύσει σε προηγούμενες σελίδες πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου. Σίγουρα ο υγρός ψεκασμός είναι η πιο 'σύγχρονη' προσέγγιση, η πιο ακριβή.
Φίλε sdaoulas2, απ' όσο ξέρω, ο ένας αντάπτορας παρεμβάλλεται μεταξύ της φιάλης και της δεξαμενής, και ο άλλος μπαίνει στο πίσω μέρος της φιάλης, όπου εφαρμόζεις πίεση μέσω πιεστικού μηχανήματος αέρα. Μέσα στη φιάλη δηλαδή υπάρχει μια λαστιχένια φούσκα, την οποία φουσκώνεις από την μια μεριά με αέρα, και αυτή με τη σειρά της πιέζει το λιπαντικό να μετακινηθεί από τη φιάλη προς τη δεξαμενή.
-
Ο χρήστης xtbabis έγραψε:
Φιλε hpdra, δεν παιζει ρολο για μενα το το συστημα. Αλλα το ποιο ειναι το καταλληλο. Υγρου ψεκασμου ή αεριου. Αυτο που λες οτι το οτι ψεκαζει βενζινη ή λιπαντικο δεν σημαινει οτι ειναι και υγρου ψεκασμου ειναι σιγουρο?Και τελος οσον αφορα το θεμα των χρηματων, μεχρι τωρα ελεγα οτι θα κοιταξω να βρω οτι πιο φθηνο... ακουγα για 2-3 μαστορους που το τοποθετουν με 1000 ευρω και εκλεινα προς τα εκει. Τις τελευταιες μερες ομως λογω του φοβου που μου προκαλει το αγνωστο του αντικειμενου. μαλλον παω για τα 1400 του Θεοδωρου, που ειναι απο τους πιο γνωστους, και διαβασα και καλα λογια στο φορουμ... Απο την αλλη... πως γινεται να τοποθετει υγρου ψεκασμου με μονο 1400?
Μην πελαγωνεις. Δεν εχουν καμια σχεση τα λιπαντικα με τον ψεκασμο ή αν ακομα ψεκαζει βενζινη.
Βασικες διαφορες μεταξύ υγρου και αεριου ψεκασμου ειναι οι εξης:
Στον αεριο ψεκασμο το lpg, ερχόμενο σε υγρη μορφη αεροποιείται στον πνευμονα http://img546.imageshack.us/i/p1266589.jpg/ που διαθετει και μετα ψεκαζεται. Ενω στον υγρο ψεκασμο δεν χρησιμοποιείται πνευμονας αλλα αντίστοιχος υποβιβαστης πιεσης http://img152.imageshack.us/i/34681551.jpg/ και ψεκαζεται σε υγρη μορφη. Και μιας και δεν εχει πνευμονα, δεν χρησιμοποιεί τα νερα του ψυγειου, αρα λιγοτερες μετατροπες στον χωρο του κινητηρα.
Αλλη 1 διαφορα ειναι η πιεση που λειτουργει το συστημα(στον υγρο ειναι πιο υψηλη).
Βασικη επισης διαφορα ειναι ο τροπος προγραμματισμου (σε πολλα αλλα οχι σε ολα). Στον αεριο( στα πιο πολλα συστηματα ), βαζει χερι στο προγραμμα ο εγκαταστατης ενω στον υγρο ειναι ''κλειδωμενο'' απο την εταιρια(χοντροκομενη περιγραφη).
Τελος, (και ο πιο απλος τροπος να το καταλαβεις) ειναι μονο 2 εταιριες μεχρι στιγμης υγρου ψεκασμου στην αγορα : Η ICOM με το JTG, και η VIALLE με το LPi. Κοστος στο icom(για 4κυλινδρο)απο 1850ευρω και στο vialle απο 2200περιπου.Αν ριξεις 1 ματια σε παλιότερες σελιδες θα εχεις καλύτερη εικόνα καθως υπαρχουν αναλυτικές περιγραφές.
Ριξε μια ματια και δω http://www.lpgforum.gr/viewtopic.php?f= ... b8098e2a39 -
Τελος, (και ο πιο απλος τροπος να το καταλαβεις) ειναι μονο 2 εταιριες μεχρι στιγμης υγρου ψεκασμου στην αγορα : Η ICOM με το JTG, και η VIALLE με το LPi. Κοστος στο icom(για 4κυλινδρο)απο 1850ευρω και στο vialle απο 2200περιπου.
και η prins με το http://www.prinsautogas.com/view_attach ... Max_EN.pdf
αν και σε καποια μοντελα tsi fsi υπαρχει και η εναλλακτική direct injection http://www.prinsautogas.com/view_attach ... nglish.pdfριξτε μια ματιά για να δείτε τις διαφορές
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
ειναι 2 μπουκαλακια tunup 164 και 2 ανταπτορες για να τα βαλω μεσα στην δεξαμενη υγραεριου.
Εχει τα μπουκαλακια και 2 ανταπτορες εναν μαυρο και εναν μπλε οπως φαινεται και απο το link
Ποιος ανταπτορας που και πως μπαινει?Πριν από λίγο είδα στον εγκαταστάτη μου το σετ των 2 tunap 163 &164, ένα για τη δεξαμενή και το άλλο για τη βενζίνη. Είπε οτι υποχρεωτικά μπαίνουν μαζί για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά. Το κόστος 50€.
-
Ο χρήστης Iceman21 έγραψε:
Ρώτησα την Παρασκευή για υγραέριο για Seicento Sporting.
Μου είπε ότι είναι 6ης γενιάς, ιταλικό, νομίζω Zavolli και ψεκάζει και 3% βενζίνη ταυτόχρονα για προστασία του κινητήρα.
Μου είπε επίσης ότι θα καίει όσο και με βενζίνη και του είπα 'Από το forum του 4 τροχοί μου είπαν πως όποιος σου πει τέτοιο πράγμα να φύγεις αμέσως' και υποστήριξε ότι ισχύει αυτό μόνο για αυτό το σύστημα. Σαν άνθρωπος καλός φάνηκε.
Τιμή 1495€ μετρητοίς. Το μαγαζί έλεγε Θεοδώρου απέξω.
Το κακό ήταν ότι δε χωράει δεξαμενή ντόνατ στο Seicento του δικού τους συστήματος και πρέπει να κλείσει σχεδόν όλο το ήδη πολύ μικρό πορτ μπαγκάζ..
Θα ρωτήσω κι αλλού από κοντά. Στο Ρέντη έχει άλλα 2 με υγραέριο εκεί κοντά και θα πάω σύντομα.
Ακούω γνώμες προς το παρόν!Φίλε μου δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο εγκαταστάτη και το σύστημα του. Από δική μου εμπειρία (λιγοστή καθότι σε λίγο φτάνω τα 10.000 χιλιόμετρα με υγραέριο) θα σου πω τα εξής: Έχω βάλει σύστημα zavoli στον Θεοδώρου χωρίς σύστημα λίπανσης (δεν μου είπε τίποτα για αυτή την επιλογή αλλά και εγώ δεν τη ζήτησα για δικούς μου λόγους) και όντως καίει ένα πολύ μικρό ποσό βενζίνης (πρέπει να έχω βάλει σύνολο 3 φορές από 20 ευρώ αν δεν κάνω λάθος, δηλαδή περίπου 40 λίτρα βενζίνης στα 9500 χιλιόμετρα με υγραέριο, χονδρικά) και η κατανάλωση μου είναι περίπου 8-8,5 λίτρα υγραέριο ανά 100 χιλιόμετρα σε σχέση με τα 7,5 λίτρα βενζίνης που έκαιγε βενζίνη, με περίπου την ίδια προσοχή στο πάτημα του γκαζιού...
Σύμφωνα με τους απλούς υπολογισμούς καίω περίπου 6-6,5 ευρώ υγραέριο στα 100 χιλιόμετρα χωρίς να υπολογίζω την επιπλέον βενζίνη. Από άποψη ιπποδύναμης μπορώ μόνο να σου πω ότι έχω την αίσθηση ότι έχω χάσει πχ 5 ίππους το πολύ. Με λίγα λόγια, οικονομία γύρω στο 35-40% στα λεφτά με χονδρικούς υπολογισμούς και χωρίς κάποιο πρόβλημα ρεταρίσματος κτλ
Ελπίζω να σε βοήθησα
Δημήτρης -
Ναι λένε ψέματα .
-
Kανείς εγκαταστάτης PRINS (εκτός από Γιάννενα) στη Θεσσαλονίκη υπάρχει (ή Βόρεια)?
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
Ποιος ανταπτορας που και πως μπαινει?Προχθές έβαλα στον εγκαταστάτη μου το 164 έναντι 23 ευρώ. Δεν έχω προσέξει ακριβώς τον αντάπτορα, αλλά σίγουρα δεν κάνει για όλες της βαλβίδες πλήρωσης, π.χ. σε γνωστό μου που έστειλα εκεί με 4ης γενιάς δεν μπόρεσε να το τοποθετήσει επειδή ήθελε διαφορετικό εξάρτημα. Ελπίζω στο κιτ που πήρες, να υπάρχουν αντάπτορες για όλες τις βαλβίδες. Την πρώτη φορά κάποιος πρέπει να σου δείξει πως εφαρμόζεται. Πάντως από ότι κατάλαβα πρέπει να είναι από τα πιο προηγμένα προιόντα προστασίας, γι' αυτό ίσως είναι πιο ακριβό από άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά.
'lyggas' suzuki gv (icom jtg - 13.000 χλμ.)
-
Ο χρήστης neotoys έγραψε:
Ποιος ανταπτορας που και πως μπαινει?Πριν από λίγο είδα στον εγκαταστάτη μου το σετ των 2 tunap 163 &164, ένα για τη δεξαμενή και το άλλο για τη βενζίνη. Είπε οτι υποχρεωτικά μπαίνουν μαζί για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά. Το κόστος 50€.
Εγώ τα παίρνω από τον δικό μου 44 ευρώ τα δύο (23 το 164 και 21 το 163). Το 164 το τοποθετώ κάθε 10.000 χλμ. όπως λέει και η tunap αλλά το 163 το ρίχνω πάντα κάθε φορά που γεμίζω βενζίνη (125 από τα 375ml που έχει η φιάλη για κάθε 25 λίτρα βενζίνης). Υπ' όψιν ότι το περιεχόμενο του 163 επαρκεί για 80 λίτρα καυσίμου, οπότε το αγοράζει κανείς σχεδόν μια φορά και τον καλύπτει με την παραπάνω χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
'lyggas' suzuki gv (icom jtg - 13.000 χλμ.)
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
Εχω το opel vectra με τον ίδιο κινητήρα και στη λίστα της prins αναφέρει οτι πρόβλημα έχουν αυτοί οι κιν ητήρες που είναι 2004> δηλ. πριν το 2004. Εγώ εγκατέστησα το 4ης γενιας της zavoli στο συνεργάτη εδώ στην Αθήνα του Θεσσαλονικιού Θεοδώρου και γενικά είμαι ευχαριστημένος - έχω κάνει έως τώρα 7000χλμ. Ο Θεοδώρου σε επικοινωνία που είχα μαζί του μου είπε ότι σε οχήματα honda , mazda ,mitsubishi και σε μερικα nissan βάζει τη λαδιέρα ή ένα πρόσθετο στο ντεπόζιτο βενζίνης. Επειδή και εμένα με προβληματίζει το θέμα της φθοράς των βαλβίδων τον ρώτησα αν πρέπει να βάλω τη λαδιέρα και μου απάντησε αρνητικά διότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν έχει πρόβλημα λέει. Επιπλέον το σύστημά μου όπως είπε και έτσι είναι ψεκάζει και βενζίνη ( σε κάθε 150λ υγραέριο καταναλώνω και 20λ βενζινη ) οπότε όπως είπε λιπαίνονται και οι βαλβίδες. Πάντως οι απόψεις γενικά διίστανται στο θέμα αυτό πχ. ο αντιπρόσωπος εδώ της prins που εγκαθιστά το flashlube έπέμεινε ότι χρειάζομαι λαδιέρα ( με κόστος 130 ευρώ έναντι 70 του Θεοδώρου)
Θα παρακαλούσα οι φίλτατοι εγκαταστάτες του φόρουμ όπως ο antonis-team , doukias κ.ά.και άλλοι να μου πουν τη γνώμη τους αν χρειάζομαι όντως λαδιέρα ( θυμίζω οτι το όχημα μου είναι opel vectra 1600cc του 2008 με κινητήρα z16xep)και γενικά να αναπτύξουν την άποψή τους για το θέμα της λίπανσης των βαλβίδωνστο δικό μου vectra 1.8 2006 φίλος εγκαταστάτης μου είπε ότι δεν χρειάζεται λαδιέρα λόγω αυτορυθμιζόμενων βαλβίδων.Οπωσδήποτε βάζει σε honda, toyota και κανα δυο άλλες μάρκες που δεν θυμάμαι
-
Για τους εγκαταστάτες που τάζουν 6ης γενιάς με 1000-1200 € εκμεταλέυονται την ασχετοσύνη των πελατών, όχι απαραίτητα αλλά έτσι νομίζουν. Νομίζουν μερικοί ότι μόλις κατεβήκαμε από τα βουνά και θα μας πουλήσουν 6-7-8ης γενιάς συστήματα χωρίς να πάρουμε χαμπάρι. Αν τους πεις ότι διάβασες στο internet και ενημερώθηκες σε κοιτούν όπως η αγελάδα το τραίνο και στο τέλος σου λένε .
Οι Έλληνες επαγγελματίες επενδύουν ακόμα στον βοσκό της δεκαετίας του '80, γιαυτό δεν πάμε μπροστά.Είμαστε 40 χρόνια πίσω από την Ευρώπη και την Αμερική σε θέματα νοοτροπίας των επαγγελματιών, οι οποίοι είναι κατά βάση εξαιρετικά αμορφωτοι. Καμιά επαφή με τις σύγχρονες τεχνολογίες ο μπαρμπαμήτσος μπαρμπαγιώργος κοκ. -
Υποψιν οτι η VIALLE σε ερωτηση μου για το προσθετα λιπανσης βαλβιδων μεσα στην δεξαμενη του υγραεριου μου απαντησε οτι δεν συνισταται γιατι μπορει να προκαλεσει βλαβη στην αντλια της δεξαμενης και στα μπεκ!Τωρα για το προσθετο του ρεζερβουαρ της βενζινης με παρεπεμψε στον εγκαταστατη...για το αν χρειαζεται ή οχι!
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Kανείς εγκαταστάτης PRINS (εκτός από Γιάννενα) στη Θεσσαλονίκη υπάρχει (ή Βόρεια)?http://prins-fgas.eu/dealer/map-of-dealers
αν και όταν έβαλα το δικο μου στα Γιάννενα εκπαιδευοταν ένας νεαρός απο Θεσσαλονίκη που βοήθησε στο αμάξι μου πολυ γατονι με σκοπό να ανοίξει στην Θεσσαλονίκη τον είδα και πολυ μου άρεσε ο τρόπος σκέψης και γνώσης πάνω στο αυτοκίνητο προσεκτικός με καταγραφή τι μπαίνει που κτλ μακάρι να έχει ανοίξει το παλικάρι και να βάζει
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
η prins με το http://www.prinsautogas.com/view_attach ... Max_EN.pdf
Καινουργιο ειναι, απο το 2011 λεει !!!!!!! Καλο φαινεται και μαλλον θα ειναι αλλα να δουμε και τιμη(μαλλον πολλα...). Να αρχισε να το βαζει ο Φαρμακης ?
Ειναι ιδιο με το ICOM JTG-HP για FSI http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html
Πριν από λίγο είδα στον εγκαταστάτη μου το σετ των 2 tunap 163 &164, ένα για τη δεξαμενή και το άλλο για τη βενζίνη. Είπε οτι υποχρεωτικά μπαίνουν μαζί για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά. Το κόστος 50€.
Δεν βλεπω τον λογο να βαζεις προσθετο και στη βενζινη εκτος και αν καις και αρκετη απο αυτη.Κακο δεν κανει παντως.
Δεν έχω προσέξει ακριβώς τον αντάπτορα, αλλά σίγουρα δεν κάνει για όλες της βαλβίδες πλήρωσης, π.χ. σε γνωστό μου που έστειλα εκεί με 4ης γενιάς δεν μπόρεσε να το τοποθετήσει επειδή ήθελε διαφορετικό εξάρτημα. Ελπίζω στο κιτ που πήρες, να υπάρχουν αντάπτορες για όλες τις βαλβίδες.
Εχω την εντυπωση οτι η ταπα πληρωσης ειναι universal, δηλαδη για την ευρωπη ειναι ιδια σιγουρα 100%. Αρα δεν θα επρεπε να υπαρχει προβλημα. Μηπως εκανε καμια ''πατατα'' κανενας στην εφαρμογη ?
στο δικό μου vectra 1.8 2006 φίλος εγκαταστάτης μου είπε ότι δεν χρειάζεται λαδιέρα λόγω αυτορυθμιζόμενων βαλβίδων.Οπωσδήποτε βάζει σε honda, toyota και κανα δυο άλλες μάρκες που δεν θυμάμαι
Σε ολα τα σύγχρονα οχήματα, αυτορυθμιζόμενες ειναι. Ασε που αυτο δεν εχει σχεση με τους λογους που προκαλουν τη φθορα τους.
Αυτα που λεγαμε για μερικους εγκαταστατες......οτι να'νε !!!!! -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Τo δικό μου αυτοκίνητο τώρα είναι ένα VW BORA 1.4L μοντέλο 1999 έχει διανύσει 200.000 χιλιόμετρα μέ υγραέριο
Λαδιερα εχεις βαλει ? Ποιον τροπο οδηγησης ακολουθησες με το υγραεριο, π.χ. νορμαλ ή πιο συντηριτικο ?
Oxι λαδιερα δεν έχω οί βαλβίδες δέν ειναι ανθρωπινος οργανισμος καί η λαδιέρα γιά μένα είναι περιττή.Του εχω φερθει χειροτερα απο αισχρα αλλαγη λαδιων καθε 30000 χιλιομετρα και μπουζι στα 50000 καταλοιπο απο τούς ταξιτζηδες βλεπεις... τωρα καιει και δυο κιλα λαδι καθε 1500 χιλιομετρα αλλα ολα τα VW το ιδιο κανουν μετα τα 120000 χιλιομετρα. Θελει ελατήρια, αλλά δέν πάει να θελει με τη διαφορα απο το καύσιμο πού είχα αυτά τά χρόνια και να το πετάξω κέρδος θά εχω.Ρώτα όμως καί κάποιον ταξιτζή πού εχει δουλεψει υγραέριο στό παρελθόν και είχε σίγουρα περάσει το εκατομυριο σε χιλιόμετρα και θά με θυμηθείς.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Καινουργιο ειναι, απο το 2011 λεει !!!!!!! Καλο φαινεται και μαλλον θα ειναι αλλα να δουμε και τιμη(μαλλον πολλα...). Να αρχισε να το βαζει ο Φαρμακης ?
Δεν ξέρω δεν τον ρωτάς ΕΣΥ που είσαστε και γείτονες ? τόσο LPG αγοράζεις απο αυτόν
-
Ο χρήστης Iceman21 έγραψε:
Ρώτησα την Παρασκευή για υγραέριο για Seicento Sporting.
Μου είπε ότι είναι 6ης γενιάς, ιταλικό, νομίζω Zavolli και ψεκάζει και 3% βενζίνη ταυτόχρονα για προστασία του κινητήρα.
Μου είπε επίσης ότι θα καίει όσο και με βενζίνη και του είπα 'Από το forum του 4 τροχοί μου είπαν πως όποιος σου πει τέτοιο πράγμα να φύγεις αμέσως' και υποστήριξε ότι ισχύει αυτό μόνο για αυτό το σύστημα. Σαν άνθρωπος καλός φάνηκε.
Τιμή 1495€ μετρητοίς. Το μαγαζί έλεγε Θεοδώρου απέξω.Ρωτησα κι εγω για το μικρο το δικο μου και μου ειπαν οτι αυτο τον μηνα εχουν...εκπτωσεις
1369,00€ το zavoli.1600 € το viale απο τον κυριο που ηταν στο βιντεάκι
Youtube Videoπιστευω και στις δυο περιπτωσεις θα γινει καλη δουλεια, το θεμα ειναι να μετρησω αν με συμφερει, γιατι ειναι το 2ο αυτοκινητο
edit: + BRC με 1300€ (και ΚΤΕΟ περασμενο)
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Δεν ξέρω δεν τον ρωτάς ΕΣΥ που είσαστε και γείτονες ? τόσο LPG αγοράζεις απο αυτόν
Εγω βαζω πρεβεζα και σπανια γιαννενα. Ποιον να ρωτησω ? Τους πακιστανους που εχει εκει για το Direct_Liqui_Max ????
Υγραεριοκίνηση!