-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ έγραψε:
Ξαναερχομαστε ξανα και ξανα στο ιδιο θεμα , Ο asteris o antonois -team kai o leonp εχουν δωσει ρεσιταλ στο θεμα της διαφορετικοτητας μεταξυ αβανς βενζινης και lpg και στη ρυθμιση αυτης. Ακομα και στην χρησιμοτητα της λαδιερας. Εχουν κανει διατριβη ... καποιοι δεν θελετε να το καταλαβεται . Αλλα το επιχειρημα καποιου οτι διαβασα ξενα φορουμ και δεν χρησιμοποιουν λαδιερα δεν στεκει. Ξαναγυριστε μερικοι πισω και ξαναδιαβαστε και μην εισται τοσο απολυτοι .Το εχω διαβασει ολο το νημα απο την αρχη, η μονη ευκολη λυση ειναι η λαδιερα για μερικους, αν θες εγω παρεθεσα και το παραπανω που πιστευω σαν συσκευη δεν το ανεφερε κανεις, εκτος απο το να μιλαμε για προπορεια!!
Τα παιδια που κανουν εγκατασταση και ειναι ποιο γνωστες απο εμας εδω μεσα, ρωτω εχουν προυπηρεσια απο τετοια μηχανακια??
-
Λοιπον φιλε beles9 , εδω μεσα διαβαζουμε και γραφουμε για να βγει κατι καλο για ολους μας , ο καθενας μας κρινει και αξιολογει διαφορετικα , Εγω για παραδειγμα εχω βαλει λαδιερα ενω εσυ εισαι δυσπιστος , δεκτον , αλλα για το συστημα που εχεις το zavolli σιγουρα σου εχουν πει οτι δεν χρειαζεται λαδιερα διοτι ψεκαζει βενζινη σε τακτα χρονικα διαστηματα, εχω φιλους που εχουν το ιδιο συστημα και μου παραπονιουνται για αυξημενη καταναλωση βενζινης (ρυθμιζεται να ψεκαζει πολυ η λιγο) . Οποτε ας παρουν το λογο οι εγκαταστατες και οι τεχνικοι να μας πουν τη γνωμη τους, οσον αφορα για το κοστος εχω δινω λιγοτερα για το ψυκτικο λαδι απο οτι εσυ για την παραπανω βενζινη. Το κυριοτερο εγω πιστευω οτι ειναι αποτελεσματικο και βοηθαει.
-
Διευκρινιζω ......Βοηθαει στις βαλβιδες , σ'αυτο που μας καιει ! Κυριολεκτικα !
-
Λοιπον φιλε beles9 , εδω μεσα διαβαζουμε και γραφουμε για να βγει κατι καλο για ολους μας , ο καθενας μας κρινει και αξιολογει διαφορετικα , Εγω για παραδειγμα εχω βαλει λαδιερα ενω εσυ εισαι δυσπιστος , δεκτον , αλλα για το συστημα που εχεις το zavolli σιγουρα σου εχουν πει οτι δεν χρειαζεται λαδιερα διοτι ψεκαζει βενζινη σε τακτα χρονικα διαστηματα, εχω φιλους που εχουν το ιδιο συστημα και μου παραπονιουνται για αυξημενη καταναλωση βενζινης (ρυθμιζεται να ψεκαζει πολυ η λιγο) . Οποτε ας παρουν το λογο οι εγκαταστατες και οι τεχνικοι να μας πουν τη γνωμη τους, οσον αφορα για το κοστος εχω δινω λιγοτερα για το ψυκτικο λαδι απο οτι εσυ για την παραπανω βενζινη. Το κυριοτερο εγω πιστευω οτι ειναι αποτελεσματικο και βοηθαει.Φίλε Γίωργο,
δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Απλά θα σου πω τη δική μου γνώμη για τις λαδιέρες και ας μην είμαι ειδικός:- Όσον αφορά το σύστημα zavoli που έχω και εγώ, δεν έχω παρατηρήσει καμία ιδιαίτερη κατανάλωση βενζίνης πέρα από αυτή που έρχεται με την πορεία με βενζίνη από το ξεκίνημα μέχρι να περάσει αυτόματα σε υγραέριο. Επίσης μου είναι αδύνατο να υπολογίσω τη βενζίνη που καταναλώνεται ΜΟΝΟ για τον ψεκασμό όσο κινείται με υγραέριο, οπότε το 'δίνω λιγότερα ή περισσότερα για λιπάντικο ή βενζίνη' για μένα δεν μπορεί να λεχθεί με σιγουριά
- Προσωπικά θα πειστώ για λαδιέρα μόνον όταν δω στατιστικά (και όταν λέμε στατιστικά μιλώ για 1000+ περιπτώσεις) χρήσης αυτοκινήτων με μετατροπή lpg (και μάλιστα θα ήθελα να τα δω από τον ίδιο εγκαταστάτη, ο νοών νοείτο) και προβλημάτων στις βαλβίδες μετά από πχ 50-100.000 χιλιόμετρα. Έχω διαβάσει και γω όλες τις σελίδες και πέρα από μία περίπτωση που θυμάμαι και ίσως και κανα 2 που δεν θυμάμαι, δεν έχω δει κάποιον από εμάς να λέει πως έμεινε με τις βαλβίδες στο χέρι. Ο γνωστός του γνωστού είναι συνήθως. Αλλά και πάλι, το τι λέμε εδώ μέσα δεν φιλτράρεται ούτε μπορεί να διασταυρωθεί. Εφόσον λοιπόν στατιστικές δεν υπάρχουν, μπορεί ο καθένας να έχει τη γνώμη του. Εγώ επέλεξα να μην βάλω λαδιέρα, εσύ να βάλεις, όλα καλά. Μία φορά την άλλαξα την κυλινδροκεφαλή και δεν ήταν το υγραέριο αλλά η γάτα του γείτονα, οπότε τα λεφτά της λαδιέρας τα έφαγα σε αεροβόλο (αστειεύομαι στο τελευταίο).
- Σε 1-2 χρόνια που θεωρητικά θα χρειαστούν για να πάθουμε ζημιά στις βαλβίδες μας εμείς οι αλάδωτοι θα έχουμε όλοι πεθάνει από το άγχος για την τιμή του υγραερίου. Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κίνηση σχετικά με αυτό το θέμα. Δημιουργία συλλόγου καταναλωτών υγραερίου θα είναι αυτή? Τηλεφωνικές απλές ενοχλήσεις σε υπουργεία / ενώσεις καταναλωτών? Μία συγκέντρωση μελών του φόρουμ και συζήτηση? Δεν ξέρω, αλλά στην Ελλάδα που ζούμε ή οργανωνόμαστε ή οργωνόμαστε σαν το στάρι...
Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης
Υ.Γ. Περί της αύξησης της τιμής στα πρατήρια,παραθέτω...:
http://www.gasprice.gr/main/gforum_topic.asp?topicid=291&catid= -
Ένα ακόμη βενζινάδικο πάνω στην Εθνική Οδό, σε στρατηγικό σημείο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα να διαθέτει LPG!
Σχετικό μήνυμα εδώ.Για όσους κινουνται στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας το γνωστό βενζινάδικο της AEGEAN στο 147 χλμ (ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ) στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα εφοδιαστηκε με αντλία υγραερίου και μες τις επόμενες μερες περιμένει και την επίσημη εγγραφη αδεια για να ξεκινήσει να πουλάει!
-
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
Το lpg έχει πρόσθετα λιπαντικά και σε αυτό διαφέρει από το φυσικό αέριο και είναι κατάλληλο για αυτοκίνητα.
Απο που προκυπτει οτι εχει λιπαντικα?Δυστυχώς δεν εχει....
Προς απόδειξη των ανωτερω: http://en.wikipedia.org/wiki/Liquefied_petroleum_gasΤο μόνο σίγουρο είναι ότι το μίγμα του lpg έχει τα απαραίτητα συστατικά για να λειτουργεί ό κινητήρας χωρίς προβλήματα.
Παλι, πολυ σιγουρος εισαι.Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις - μαθεις τι εχει μεσα η δεξαμενη στο πρατηριο.UNANISTAN αδελφε μου.....
-
Φιλε Dimpolo16v , το ειπα προηγουμενως ο καθενας μας κανει τις επιλογες του , ελευθερα , απλα διαβαζουμε αξιολογουμε και αποφασιζουμε , για τα τρια παλικαρια που προανεφερα οτι καναν διατριβη στο θεμα , οντως εχουν επεξηγησει με πολυ ωραιο τροπο τα περι διαφορετικης αβανς. Καλο ειναι οσοι δεν τους διαβασαν να ανατρεξουν λιγο πισω. Και τωρα συνδεω αυτο που εγραψες για την τιμη του Υγραεριου με αυτο του dti : καινουργιο πρατηριο Aeagean παρακαλω ! Ελα ρε Μελλισανιδη κανε μια ανταγωνιστικη τιμη στα πρατηρια σου , να μην μας ξαναδουν οσοι κερδοσκοπουν ! Ερχεται και η Ελινοιλ !
-
ο φίλος που έγραψε για καινούργιο πρατήριο υγραερίου της AEGEAN μπορεί να παραθέσει το link που το διάβασε? Στον Πειραιά η AEGEAN στην πλατεία Ιπποδαμείας είναι εκτός λειτουργίας εδώ και και 2 εβδομάδες. Μέσα υπάρχουν μπουλντόζες και σκάβουν σαν να φτιάχνουν δεξαμενές. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω?
-
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μίγμα του lpg έχει τα απαραίτητα συστατικά για να λειτουργεί ό κινητήρας χωρίς προβλήματα.
Παλι, πολυ σιγουρος εισαι.Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις - μαθεις τι εχει μεσα η δεξαμενη στο πρατηριο.UNANISTAN αδελφε μου.....[/quote]
εσυ πως εισαι τοσο σιγουρος για το αντιθετο?
κανένας που επαγγελματίζεται γύρο από την υγραεριοκίνηση δεν τον συμφέρει να προκαλούνται φθορές στους κινητήρες. γι΄αυτο και παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.
έχεις δει όταν εξατμίζεται το υγραέριο σε φυσιολογικές συνθήκες τι μένει στο τέλους? -
Ο χρήστης georgenew έγραψε:
ο φίλος που έγραψε για καινούργιο πρατήριο υγραερίου της AEGEAN μπορεί να παραθέσει το link που το διάβασε?Το έγραψα ήδη.
Σχετικό μήνυμα εδώ.
Το πρατήριο δεν είναι καινούργιο, υπάρχει καιρό.
Η πληροφορία προέρχεται από κάτοικο της περιοχής, οπότε τη θεωρώ αξιόπιστη. -
Ο χρήστης beles9 έγραψε:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μίγμα του lpg έχει τα απαραίτητα συστατικά για να λειτουργεί ό κινητήρας χωρίς προβλήματα.
Παλι, πολυ σιγουρος εισαι.Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις - μαθεις τι εχει μεσα η δεξαμενη στο πρατηριο.UNANISTAN αδελφε μου.....
εσυ πως εισαι τοσο σιγουρος για το αντιθετο?
κανένας που επαγγελματίζεται γύρο από την υγραεριοκίνηση δεν τον συμφέρει να προκαλούνται φθορές στους κινητήρες. γι΄αυτο και παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.
έχεις δει όταν εξατμίζεται το υγραέριο σε φυσιολογικές συνθήκες τι μένει στο τέλους?Σ΄αυτο που ειμαι σιγουρος ειναι η ασχετοσηνη, ο μη-επαγγελματισμός και η κουτοπονηρια που δείχνουν πολλοί επαγγελματιες του χωρου(σε αυτη την περιπτωση οι πρατηριουχοι) της υγραεριοκινηση.Και πες μου τωρα,πως οταν π.χ. σου ρεταρει το αυτοκινητο σου δεν σου παει πρωτα στο μυαλο οτι εκανε μαμακία ο μαστορας.Ποιος σου λεει οτι δεν ειναι το καυσιμο? Εχεις ρωτησει πρατηριουχο να σου πει τι αναλογιες εχει το καυσιμο που δινει τωρα στην αντλια?Καντο και θα σε κοιτά λες του ανέπτυξες την θεωρια του χαους..... Οταν παθεις ζημια στα 50.000 ή 100.000χλμ,στο μαστορα θα πας οχι στον πρατηριουχο... Και απ οσες φορες εχω δει υγραεριο να εξατμίζεται, δεν μενει τιποτα, παρα μονο διακρίνεις αμυδρά την οσμη.Αν εχεις εντοπίσει κατι αλλο θα ηθελα πραγματικα να μαθω
Φιλικα -
Διευκρινιζω ......Βοηθαει στις βαλβιδες , σ'αυτο που μας καιει ! Κυριολεκτικα !Το προβλημα με την χρήση του lpg (για μένα) είναι ότι αναπτύσσονται πιο μεγάλες θερμοκρασίες απο την βενζίνη γι΄αυτό και μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μπορεί να πάρουμε τις βαλβίδες στο χέρι, και μετά άντε να κάνεις απόσβεση τα χρήματα για την μετατροπή. Μηχανικό που ρώτησα μου είπε οτι οι βαλβίδες πρέπει να ρυθμιστούν γιατί αν ειναι πιο κλειστές από ότι πρέπει.....άντε γειά
-
Σιγα πια με αυτες τις βαλβιδες και να σου καψει καποια στιγμη το πολυ απο 2-4 θα ειναι,ΑΝ θα γινει και οταν θα γινει,μπορει να καψεις νωριτερα τον κινητηρα απο καποια υπερθερμανση, η να αρχισει να καιει λαδια, η να το εχεις πουλησει ως τοτε δεν θα το κρατησετε αιωνια αυτο το αυτοκινητο, κανετε κατι με θετικες προοπτικες και να το αντικαταστησετε το οχημα μετα απο 5-7 χρονια (ηδη θα ειναι ενα 7-10τιας οχημα και θα το εχετε βαρεθει)
Και με αυτες τις λαδιερες μονο ζημια στον καταλυτη και στον προκαταλυτη θα κανετε,αυτοκινητα euro 4 τωρα να εχουν λαδιερες να μη φθαρουν οι βαβιδες σαν να εχετε σκουτερ σε λιγο ριξτε και 2Τ premix και στο ρεζερβουαρ για σιγουρια
Μα ειναι απλο υπαρχει ενας καταλογος που γραφει ποια συγκεκριμενα μοντελα δεν προτεινεται η μετατροπη τους σε υγραεριο επειδη δεν 'εχουν ενισχυμενες βαλβιδες' για αυτο το καυσιμο τωρα με μελλοντικες θεωριες που προκειται να παθει ο κινητηρας με το υγραεριο και τι να κανω για να το προλαβω,μονο να περναει η ωρα με κους κους -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Σιγα πια με αυτες τις βαλβιδες και να σου καψει καποια στιγμη το πολυ απο 2-4 θα ειναι,ΑΝ θα γινει και οταν θα γινει,μπορει να καψεις νωριτερα τον κινητηρα απο καποια υπερθερμανση, η να αρχισει να καιει λαδια, η να το εχεις πουλησει ως τοτε δεν θα το κρατησετε αιωνια αυτο το αυτοκινητο, κανετε κατι με θετικες προοπτικες και να το αντικαταστησετε το οχημα μετα απο 5-7 χρονια (ηδη θα ειναι ενα 7-10τιας οχημα και θα το εχετε βαρεθει)
Και με αυτες τις λαδιερες μονο ζημια στον καταλυτη και στον προκαταλυτη θα κανετε,αυτοκινητα euro 4 τωρα να εχουν λαδιερες να μη φθαρουν οι βαβιδες σαν να εχετε σκουτερ σε λιγο ριξτε και 2Τ premix και στο ρεζερβουαρ για σιγουρια
Μα ειναι απλο υπαρχει ενας καταλογος που γραφει ποια συγκεκριμενα μοντελα δεν προτεινεται η μετατροπη τους σε υγραεριο επειδη δεν 'εχουν ενισχυμενες βαλβιδες' για αυτο το καυσιμο τωρα με μελλοντικες θεωριες που προκειται να παθει ο κινητηρας με το υγραεριο και τι να κανω για να το προλαβω,μονο να περναει η ωρα με κους κουςΦίλε εγώ νόμιζα ότι σε αυτό το φόρουμ λέμε και τα αρνητικά του lpg, αλλά και αυτά που εγραψα αφορούσαν το δικό μου αμάξι toyota corolla, και επειδή σκέφτομαι να το κρατήσω καμιά οκταετία και βάλε θέλω να ξέρω αν άξιζε που έκανα την μετατροπή.
-
λοιπον.....μην πληρωνετε λεφτα για λαδιερες
εγω βαζω 300ml 2t premix σε καθε γεμισμα μεσα την βενζινη....και ολα καλα....αχρειαστο να ειναι το λαδωμα !!!ααα ξεχασα να συστηθω......fiat stilo 1,2 16v omvl kit 20.000 μεχρι τωρα
ολα αψογα.....πολυ καλη αποδοση...καλη οικονομια
.....εκαιγα με πολυ βαρι ποδι 8.5 λιτρα βενζινη
.....και και με γκαζι....8 λιτρα αεριο...+ την βενζινη εκιννησης....αλλο 0,5-1 λιτρο στα 100χιλ....αρα 8,5-9 συνολο
.....σχεδον 50% οικονομιαμοναδικο προβλημα....στα πολυ πολυ κρυα των περασμενων ημερων....οταν ο κινητηρας δεν ανεβαζε με τιποτα θερμοκρασια
.....μου γυριζε με το παραμικρο....δυνατο πατημα στο γκαζι.....στην βενζινη
δεν μπορουσε να δωσει αεριο....στα μπεκ
φιλος βουλγαρος εγκαταστατης 10 χρονια καθηγητης στο αεριο....μην γελατε οι ανθρωποι εκει ειναι πολυ μπροστα....
μου ειπε οτι θελει ρυθμιση η πιεση....ρυθμιζετε ειτε απο στο software....η χειροκινητα....απο τον ρυθμιστη πιεσης....εκει που ερχετε το ζεστο νερο....για να ζεστανει το αεριο....και να γινει αεριο ...απο την υγρη μορφη του
....ο ελληνας εγκαταστατης μου.....λεει....τι γλυκα κελαιδουν τα πουλακια.....σηκωνει τα χερια !!!ελπιζω καποτε να μαθει το το ρυθμιζει !!!
για ολους τους φιλους στην θεσσαλονικη....εχω καλα νεα
.....βαζει αεριο το jet oil που ειναι απεναντι απο την σιδενορ.....βιοχαλκο....λιγο πριν μπουμε στα διαβατα-ιωνια
αυτη την στιγμη ρυχνει το καζανι....προβλεψει....15 ιανουαριουαντε να υπαρχει και λιγος ανταγωνισμος !!!
-
Καλησπέρα,
λοίπον έχω εάν skoda fabia 1.4 2007 78.000 χιλ(8,000 με αέριο) και το έχω κάνει με υγραεροκίνηση...και δεν είχα κανένα πρόβλήμα...πριν λίγες μέρες έβαλα αέριο (Ξάνθη) 1 και μόναδίκο και έχω παρατήρηση το εξήςστο ρελαντί με σβήνει η μηχανη(όταν είμαι στο αέριο)..υπάρχειπερίπτωη το άεριο να μην έχει την σωστή αναλόγια βουτανίο προπανίου και να με κάνει μαγκίες...αυτο το παρατηρω όταν σταματάω σε φανάρια η γενίκος σταμάταω....
στην Βενζίνη δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ευχαρίστω
-
Και άλλη να είναι η αναλογία, ο εγκέφαλος του υργαερίου θα έπρεπε να διαβάζει τον λάμδα και να πλουτίζει το μίγμα, για να το φέρει στο στοιχειομετρικό και να κρατήσει το ρελαντί. Το σύστημα θα έπρεπε να είναι αυτορυθμιζόμενο, closed loop όπως λέγεται στα αγγλικά...
Εκτός αν ο εγκαταστάτης σου πιστεύει ότι έχει φτιάξει τον τέλειο (φτωχό για να καμαρώνει ότι καίει τα ίδια βενζίνα και υγραέριο...) χάρτη και δεν θέλει ο κακός ο λάμδα να του χαλάει τα σχέδια. Οπότε με την παραμικρή απόκλιση του καυσίμου προς τα κάτω θα έχεις τέτοια κόλπα...
-
όλλα τα εξαρτήματα είναι LOVATO(50 χρόνια ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ )...μιλησα κα με τον εγκαταστατη και θα παώ να το τσεκαρουμε...πάντος μου φαίνεται αρκέτα περίεργο γιατί το αμάξι δεν εχεί κανένα πρόβλημα ,στην πόρεια πάει τελεια.....
-
Και από την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα να βγάζει υγραέρια η Lovato, αν ο εγκαταστάτης δεν τα τοποθετήσει και ρυθμίσει σωστά, το αυτοκίνητο θα έχει μικρά ή μεγάλα θέματα...
-
εκτος απο τις 2 εταιριες vialle kai jCOM υπαρχει αλλο συστημα υγρου ψεκασμου?...εχω ενα peygeot 307 ,1400 , 75 hp
υπαρχει καποιος φιλος στο forym που να εβαλε ενα απο τα παραπανω ?..θελω να μαθω για την αξιοπιστια του ολου συστηματος.
απο τισ 2 παραπανω μαρκες ποια θεωρητικα ειναι ποιο ανωτερη σε τεχνολογια , αποδοση και αξιοπιστοια ?θεωρουντε ισαξιες?..
Υγραεριοκίνηση!