-
Ο χρήστης xaris-cd έγραψε:
εκτος απο τις 2 εταιριες vialle kai jCOM υπαρχει αλλο συστημα υγρου ψεκασμου?...εχω ενα peygeot 307 ,1400 , 75 hp
υπαρχει καποιος φιλος στο forym που να εβαλε ενα απο τα παραπανω ?..θελω να μαθω για την αξιοπιστια του ολου συστηματος.
απο τισ 2 παραπανω μαρκες ποια θεωρητικα ειναι ποιο ανωτερη σε τεχνολογια , αποδοση και αξιοπιστοια ?θεωρουντε ισαξιες?..Δεν ξερω για αλλο.Προσωπική γνωμη ειναι αν εχεις αποφασισει να βαλεις, να ειναι υγρου ψεκασμου γιατι εχεις λιγα αλογα και δεν συμφερει να χασεις γκαζι.Εχω βαλει της icom και ειμαι καθ΄ολα ευχαριστημενος: γκαζι-καταναλωση-συμπεριφορα.Ολοι μας ομως ειχαμε τα ΄΄θεματακια΄΄ μας.Δεν μπορω να το συγκρίνω με της vialle γιατι δεν εχω μετρο σύγκρισης.Τεχνολογικα μπορει να σου πει εγκαταστατης που βαζει και τα 2.Η icom πιστευω ειναι απο τις πλεον αξιόπιστες.
Ισάξιες ?Μαστορια τα φωτα σας....
-
Δε νομίζω να υπάρχει προς το παρόν κάποιο άλλο τρίτο σύστημα υγρού ψεκασμού.
Εγώ (μετά τα αρχικά προβλήματα που εν μέρει οφείλονται στον τρόπο εγκατάστασης, εν μέρει σε κακή συνεννόηση σε σχέση με κάποιες βελτιώσεις που έχω στο αυτοκίνητό μου) είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος.
Γενικά για τη vialle έχουν ακουστεί πάρα πολύ λιγότερα σε σχέση με την icom (σε σημείο που μέχρι και οι Ιταλοί προτιμούν την vialle).
Ισως μάλιστα να ήμουν κι ο μόνος που έγραψε για κάποιο πρόβλημα σε Ελληνικό forum.
Μάλλον δεν είναι τυχαίο και το γεγονός οτι είναι η ακριβότερη... -
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Και κάτι άλλο έχω την 52αρα δεξαμενή και όσες φορές έχω γεμίσει εντελώς άδειος το πολύ να χω βάλει μέχρι λίτρα δηλαδα στο 80 %. Σήμερα στο γκαζάδικο στα ΚΤΕΛ χτύπησε το πιστόλι στα λίτρα. Του λέω πως έγινε αυτό μήπως λόγω της παγωνιάς που είχε -2C?? Και μου λέει μάλλον κόλλησε το φλοτέρ.. Θα περιμένω να δω πόσα χλμ θα με βγάλει να δω αν με έκλεψε!! Έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν σας? Είναι 9 λίτρα διαφορά...Τελικά δεν με είχε κλέψει.. Έβαλα σήμερα στον Γεωργιάδη μετά από 580 χλμ και δεν μου είχε τελειώσει.. Το καλύτερο πήρε μόνο 33.5 λίτρα. Όταν τον ρώτησα τι παίζει μου είπε ότι το άλλο γκαζάδικο στα Κτελ όταν γέμισα θα είχε χαμηλή πίεση η αντλία του και έτσι κατάφερε να βάλει παραπάνω. Δηλαδή όταν η αντλία έχει την σωστή-υψηλή πίεση βάζει όσο πρέπει δηλαδή στο 80% της δεξαμενής. Τι καλά να είχα κάψει μόνο τα 33.5 στα 580 δηλαδή 5.77 στα 100....χαχαχα!
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Παντως όλως παραδόξως, ο φαρμακης στην πρεβεζα(λούρο)και μαλλον και στα γιαννενα , εδω και κανα μηνα περιπου το εχει αφησει στα 0,75.Αλλα ξερω οτι και αυτον ακομα τον καντιλιαζουν γιατι παιδες οπως και να το κανεις ειναι δυσκολα τα πραγματα γενικα και ο κοσμος δεν χαριζεται....ειδατε και τον χατζηδακη....μην σου κανει εντυπωση η τιμη στον φαρμακη γιατι εχει δικη του αδεια εμποριας τυπου γ και αγοραζει κατευθειαν απο τα δυιλιστηρια...οποτε βαζει οσο μικρο κερδος θελει...
αντιθετως ολοι οι αλλοι βενζιναδες αγοραζουν μεσω αλλων εταιρειων οπως πετρογκαζ,εκο, coral,shell,jetoil κλπ και ετσι ξεκιναει το μεγαλο παρτυ....... -
Ο χρήστης DIMITRIOSA έγραψε:
Παντως όλως παραδόξως, ο φαρμακης στην πρεβεζα(λούρο)και μαλλον και στα γιαννενα , εδω και κανα μηνα περιπου το εχει αφησει στα 0,75.Αλλα ξερω οτι και αυτον ακομα τον καντιλιαζουν γιατι παιδες οπως και να το κανεις ειναι δυσκολα τα πραγματα γενικα και ο κοσμος δεν χαριζεται....ειδατε και τον χατζηδακη....
μην σου κανει εντυπωση η τιμη στον φαρμακη γιατι εχει δικη του αδεια εμποριας τυπου γ και αγοραζει κατευθειαν απο τα δυιλιστηρια...οποτε βαζει οσο μικρο κερδος θελει...
αντιθετως ολοι οι αλλοι βενζιναδες αγοραζουν μεσω αλλων εταιρειων οπως πετρογκαζ,εκο, coral,shell,jetoil κλπ και ετσι ξεκιναει το μεγαλο παρτυ.......Ας ελπισουμε οτι θα παραμείνει μικρο....ωστε να τον προτιμήσουμε οταν θα ανοιξουν και αλλα πρατηρια.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Παντως όλως παραδόξως, ο φαρμακης στην πρεβεζα(λούρο)και μαλλον και στα γιαννενα , εδω και κανα μηνα περιπου το εχει αφησει στα 0,75.Αλλα ξερω οτι και αυτον ακομα τον καντιλιαζουν γιατι παιδες οπως και να το κανεις ειναι δυσκολα τα πραγματα γενικα και ο κοσμος δεν χαριζεται....ειδατε και τον χατζηδακη....
μην σου κανει εντυπωση η τιμη στον φαρμακη γιατι εχει δικη του αδεια εμποριας τυπου γ και αγοραζει κατευθειαν απο τα δυιλιστηρια...οποτε βαζει οσο μικρο κερδος θελει...
αντιθετως ολοι οι αλλοι βενζιναδες αγοραζουν μεσω αλλων εταιρειων οπως πετρογκαζ,εκο, coral,shell,jetoil κλπ και ετσι ξεκιναει το μεγαλο παρτυ.......Ας ελπισουμε οτι θα παραμείνει μικρο....ωστε να τον προτιμήσουμε οταν θα ανοιξουν και αλλα πρατηρια.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ... http://dailyme.com/story/2010111200004368/lpg-price-review-eurozone.html ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ 'ΦΤΙΑΞΩ' ΑΠΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (ΔΗΛ ΕΜΑΣ...) ΚΑΙ ΑΠΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ ....ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.....ΔΗΛ. ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΠΟΛΥ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ 'ΧΑΣΕΙ' ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ..ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ...ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΡΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΨΗΛΑ ΚΕΡΔΗ....ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ...Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ¨'ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΛΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ' ... ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ..ΔΗΛ. ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟ ΦΠΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ Η ΟΙ ΜΠΑΚΑΛΙΔΕΣ Η ΟΙ ΜΑΝΑΒΙΔΕΣ Η ΟΙ ΧΑΣΑΠΙΔΕΣ ΚΑΙ... ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΟΛΠΟ....ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ...ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ.......ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΝΑ 1000 ΛΙΤΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ....( Price in euro(Oct.25- Nov.rice in euro(Oct. 18-25) Netherlands 749 733 France 747 772 Slovene 728 695 Hungary 721 726 Portugal 685 682 Italy 672 660 Germany 633 627 Estonia 632 632 Belgium 627 609 Spain 609 605 Lithuania 597 596 Bulgaria 585 575 Czech Republic 585 586 Poland 583 581 Luxemburg 580 553 Romania 551 554 Latvia 548 548 Slovakia 526 501…ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ...ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ PLATTS ΛOΓΩ REGION KAI ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙNΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ /ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ...ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ..Η ΤA ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙA (ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ) Η Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ (SHELL, EKO, BP, CORAL, JETOIL…..) Η Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ....Η ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ....
-
Ο χρήστης Dimpolo16v έγραψε:
Λοιπον φιλε beles9 , εδω μεσα διαβαζουμε και γραφουμε για να βγει κατι καλο για ολους μας , ο καθενας μας κρινει και αξιολογει διαφορετικα , Εγω για παραδειγμα εχω βαλει λαδιερα ενω εσυ εισαι δυσπιστος , δεκτον , αλλα για το συστημα που εχεις το zavolli σιγουρα σου εχουν πει οτι δεν χρειαζεται λαδιερα διοτι ψεκαζει βενζινη σε τακτα χρονικα διαστηματα, εχω φιλους που εχουν το ιδιο συστημα και μου παραπονιουνται για αυξημενη καταναλωση βενζινης (ρυθμιζεται να ψεκαζει πολυ η λιγο) . Οποτε ας παρουν το λογο οι εγκαταστατες και οι τεχνικοι να μας πουν τη γνωμη τους, οσον αφορα για το κοστος εχω δινω λιγοτερα για το ψυκτικο λαδι απο οτι εσυ για την παραπανω βενζινη. Το κυριοτερο εγω πιστευω οτι ειναι αποτελεσματικο και βοηθαει.
Φίλε Γίωργο,
δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Απλά θα σου πω τη δική μου γνώμη για τις λαδιέρες και ας μην είμαι ειδικός:- Όσον αφορά το σύστημα zavoli που έχω και εγώ, δεν έχω παρατηρήσει καμία ιδιαίτερη κατανάλωση βενζίνης πέρα από αυτή που έρχεται με την πορεία με βενζίνη από το ξεκίνημα μέχρι να περάσει αυτόματα σε υγραέριο. Επίσης μου είναι αδύνατο να υπολογίσω τη βενζίνη που καταναλώνεται ΜΟΝΟ για τον ψεκασμό όσο κινείται με υγραέριο, οπότε το 'δίνω λιγότερα ή περισσότερα για λιπάντικο ή βενζίνη' για μένα δεν μπορεί να λεχθεί με σιγουριά
- Προσωπικά θα πειστώ για λαδιέρα μόνον όταν δω στατιστικά (και όταν λέμε στατιστικά μιλώ για 1000+ περιπτώσεις) χρήσης αυτοκινήτων με μετατροπή lpg (και μάλιστα θα ήθελα να τα δω από τον ίδιο εγκαταστάτη, ο νοών νοείτο) και προβλημάτων στις βαλβίδες μετά από πχ 50-100.000 χιλιόμετρα. Έχω διαβάσει και γω όλες τις σελίδες και πέρα από μία περίπτωση που θυμάμαι και ίσως και κανα 2 που δεν θυμάμαι, δεν έχω δει κάποιον από εμάς να λέει πως έμεινε με τις βαλβίδες στο χέρι. Ο γνωστός του γνωστού είναι συνήθως. Αλλά και πάλι, το τι λέμε εδώ μέσα δεν φιλτράρεται ούτε μπορεί να διασταυρωθεί. Εφόσον λοιπόν στατιστικές δεν υπάρχουν, μπορεί ο καθένας να έχει τη γνώμη του. Εγώ επέλεξα να μην βάλω λαδιέρα, εσύ να βάλεις, όλα καλά. Μία φορά την άλλαξα την κυλινδροκεφαλή και δεν ήταν το υγραέριο αλλά η γάτα του γείτονα, οπότε τα λεφτά της λαδιέρας τα έφαγα σε αεροβόλο (αστειεύομαι στο τελευταίο).
- Σε 1-2 χρόνια που θεωρητικά θα χρειαστούν για να πάθουμε ζημιά στις βαλβίδες μας εμείς οι αλάδωτοι θα έχουμε όλοι πεθάνει από το άγχος για την τιμή του υγραερίου. Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κίνηση σχετικά με αυτό το θέμα. Δημιουργία συλλόγου καταναλωτών υγραερίου θα είναι αυτή? Τηλεφωνικές απλές ενοχλήσεις σε υπουργεία / ενώσεις καταναλωτών? Μία συγκέντρωση μελών του φόρουμ και συζήτηση? Δεν ξέρω, αλλά στην Ελλάδα που ζούμε ή οργανωνόμαστε ή οργωνόμαστε σαν το στάρι...
Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης
Υ.Γ. Περί της αύξησης της τιμής στα πρατήρια,παραθέτω...:
http://www.gasprice.gr/main/gforum_topic.asp?topicid=291&catid=[/url]ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΠΑΡΟΤΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ CLUB ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΙΧ ΜΟΥ ΕΧΩ 20ΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ...
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ..
.- ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100% ΠΡΟΠΑΝΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ..ΕΙΝΑΙ AUTOGAS
(ΜΙΓΜΑ ΒΟΥΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ) ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΣΕ 'ΕΙΔΙΚΕΣ' ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ....
2)** ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ http://www.platts.com/AboutPlattsHome (.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ) ΚΑΙ ΤΟ REGION ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WEST MEDITERRANEAN...KAI ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΡΩ... **
-
ΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ (ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....) ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟ LPG (LIQUID PETROLEUM GAS) ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΦΥΓΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ...
ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ (ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ) ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ (ΑΡΓΟΥ ΔΗΛ CRUDE OIL) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ 0,60 ΜΕ 0,65 ΕΥΡΩ MAXIMUM ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ....ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ,** ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒP ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΠΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΥΙΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ) ΚΑΙ ΤΗΣ SHELL ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΟΤΟΡΟΙΛ (ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ) ΟΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΥΙΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ 100% ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ..) ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ PLATTS???ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ???ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?? ΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΦΠΑ.....**
ΩΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΜΑΖΙΚΑ ΩΣ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ)...
AΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ....
-
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ... http://dailyme.com/story/20101112000043 ... ozone.html ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ 'ΦΤΙΑΞΩ' ΑΠΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (ΔΗΛ ΕΜΑΣ...) ΚΑΙ ΑΠΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ ....ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.....ΔΗΛ. ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ...ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΠΟΛΥ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ 'ΧΑΣΕΙ' ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ..ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ...ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΡΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΨΗΛΑ ΚΕΡΔΗ....ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ...Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ¨'ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΛΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ' ... ΕΤΣΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ..ΔΗΛ. ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟ ΦΠΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ Η ΟΙ ΜΠΑΚΑΛΙΔΕΣ Η ΟΙ ΜΑΝΑΒΙΔΕΣ Η ΟΙ ΧΑΣΑΠΙΔΕΣ ΚΑΙ... ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΟΛΠΟ....ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ...ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ.......ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΝΑ 1000 ΛΙΤΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ....( Price in euro(Oct.25- Nov.rice in euro(Oct. 18-25) Netherlands 749 733 France 747 772 Slovene 728 695 Hungary 721 726 Portugal 685 682 Italy 672 660 Germany 633 627 Estonia 632 632 Belgium 627 609 Spain 609 605 Lithuania 597 596 Bulgaria 585 575 Czech Republic 585 586 Poland 583 581 Luxemburg 580 553 Romania 551 554 Latvia 548 548 Slovakia 526 501…ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ...ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ PLATTS ΛOΓΩ REGION KAI ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙNΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΥΡΩ /ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ...ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ..Η ΤA ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙA (ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ) Η Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ (SHELL, EKO, BP, CORAL, JETOIL…..) Η Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ....Η ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ....
viewtopic.php?f=6&t=13461&p=2066296&hilit=Netherlands+749+733#p2066296
viewtopic.php?f=6&t=13461&p=2046710&hilit=Netherlands+749+733#p2046710
viewtopic.php?f=6&t=13461&p=2041931&hilit=Netherlands+749+733#p2041931
Στα απο πανω ποστ εχει μπει η ιδια λιστα,ας ελενχουμε λιγο πριν πατησουμε το κουμπι της υποβολης. -
ΟΚ..ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...
-
[quote='DIMITRIOSA']ΟΚ..ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..
ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ....
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟ...ΟΠΩΣ..
Α) ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ (Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ Η Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ)
Β)ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΣΤΑΘΜΟ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Γ)ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ (ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ...5ΗΜ/10ΗΜ...)ΤΙ ΤΖΙΡΟ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ (ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΥΣΙΜΑ) ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ,,,Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ...)
Δ)ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΕΣ.........ΚΕ....ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ...
ΤΟ AUTOGAS ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ /ΒΟΥΤΑΝΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 60/40 ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 15,5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ 0,58/0,50....ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ** 10/12 ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΕΙΧΕ 749 ΕΥΡΩ/ΜΤ ΤΙΜΗ ΔΕΠ (ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ( 0,55) ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ
1 ΜΤ =1000ΚΛ ΔΙΑ 0,55= 1818 ΛΤ ΤΟΤΕ 749 ΕΥΡΩ/ΜΤ ΔΙΑ 1818 ΛΤ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΜΗ ΛΙΤΡΟΥ 0,4119 ΕΥΡΩ /ΛΤ (ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ 0,55 ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ 0,58 ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 1724 ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 749 ΔΙΑ 1724 = 0,4345 ΕΥΡΩ/ΛΤ)**
ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ** ΤΙ ΕΚΛΕΨΙΜΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ** ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ...
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΗΝ ΔΕΠ ΤΙΜΗ 0,44 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ..ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ,ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ,ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ...
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΧ ΜΑΣ....... -
Σε προηγούμενες συζητησεις δεν ειπώθηκε οτι ειναι σκετο προπανιο αλλα οτι τα ι.χ. μας μπορουν να το καψουν το ιδιο καλα ή και καλητερα.
-
Ο χρήστης APNEAS30 έγραψε:
Καλησπέρα,
λοίπον έχω εάν skoda fabia 1.4 2007 78.000 χιλ(8,000 με αέριο) και το έχω κάνει με υγραεροκίνηση...και δεν είχα κανένα πρόβλήμα...πριν λίγες μέρες έβαλα αέριο (Ξάνθη) 1 και μόναδίκο και έχω παρατήρηση το εξήςστο ρελαντί με σβήνει η μηχανη(όταν είμαι στο αέριο)..υπάρχειπερίπτωη το άεριο να μην έχει την σωστή αναλόγια βουτανίο προπανίου και να με κάνει μαγκίες...αυτο το παρατηρω όταν σταματάω σε φανάρια η γενίκος σταμάταω....
στην Βενζίνη δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ευχαρίστω
Μέτρα το μήκος που έχουν τα σωληνάκια παροχής από τα injections του υγραερίου μέχρι την εισαγωγή.
Αν είναι μεγαλύτερα από 10 εκ είναι πιθανό να εξαιτίας αυτού.
Το LOVATO δουλεύει πολύ καλά σαν σύστημα, έχω εγκαταστήσει περισσότερα από 100.
Η λύση είναι είτε να τα κοντίνει ο εγκαταστάτης σου είτα να δώσει λίγη βενζίνη κατά την μείωση στροφών στο ρελαντί, υπάρχει η δυνατότητα από το πρόγραμμα... -
Οταν κατα τον ανεφοδιασμο χτυπαει η μανικα (οταν πλησιαζει στο φουλαρισμα) με τον καιρο δημιουργει προβλημα στο σημειο που κομπλαρει?
Υπαρχει η δυνατοτητα - ρυθμιση ωστε να μην χτυπαει? -
DIMITRIOSA Χρήσιμα αυτά που γράφεις, άλλωστε μόνο οι υγραεριοκέφαλοι πρατηριούχοι μπορούν να διαφωνίσουν, αλλά σε παρακαλούμε να γράφεις με μικρά γράμματα
-
Ο χρήστης dalamaidis έγραψε:
Οταν κατα τον ανεφοδιασμο χτυπαει η μανικα (οταν πλησιαζει στο φουλαρισμα) με τον καιρο δημιουργει προβλημα στο σημειο που κομπλαρει?
Υπαρχει η δυνατοτητα - ρυθμιση ωστε να μην χτυπαει?η απάντηση είναι όχι και στις δύο ερωτήσεις σου...
-
ΤΟ AUTOGAS ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ /ΒΟΥΤΑΝΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 60/40 ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 15,5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ 0,58/0,50....ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ** 10/12 ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΕΙΧΕ 749 ΕΥΡΩ/ΜΤ ΤΙΜΗ ΔΕΠ (ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ( 0,55) ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ
1 ΜΤ =1000ΚΛ ΔΙΑ 0,55= 1818 ΛΤ ΤΟΤΕ 749 ΕΥΡΩ/ΜΤ ΔΙΑ 1818 ΛΤ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΜΗ ΛΙΤΡΟΥ 0,4119 ΕΥΡΩ /ΛΤ (ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ 0,55 ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ 0,58 ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 1724 ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 749 ΔΙΑ 1724 = 0,4345 ΕΥΡΩ/ΛΤ)**
ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ** ΤΙ ΕΚΛΕΨΙΜΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ** ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ...
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΗΝ ΔΕΠ ΤΙΜΗ 0,44 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ..ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ,ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ,ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ...
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΧ ΜΑΣ.......Μια και φαίνεται οτι είσαι 'μέσα' στα πράγματα, πες μας αν υπάρχει τρόπος να μαθαίνουμε τη διυλιστηριακή τιμή σε τακτική βάση (ώστε να ελέγχουμε αν οι αυξομειώσεις στις τιμές των πρατηρίων δικαιολογούνται). Τα ΕΛ.ΠΕ. δε δημοσιεύουν τιμή για το υγραέριο (...ενώ δημοσιεύουν μέχρι και για την άσφαλτο!!!)...
Θα ήθελα επίσης να μας διευκρινίσεις αν η παραπάνω διυλιστηριακή τιμή περιλαμβάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΧ ΜΑΣ.......Μια και φαίνεται οτι είσαι 'μέσα' στα πράγματα, πες μας αν υπάρχει τρόπος να μαθαίνουμε τη διυλιστηριακή τιμή σε τακτική βάση (ώστε να ελέγχουμε αν οι αυξομειώσεις στις τιμές των πρατηρίων δικαιολογούνται). Τα ΕΛ.ΠΕ. δε δημοσιεύουν τιμή για το υγραέριο (...ενώ δημοσιεύουν μέχρι και για την άσφαλτο!!!)...
Θα ήθελα επίσης να μας διευκρινίσεις αν η παραπάνω διυλιστηριακή τιμή περιλαμβάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης...Μπορεις να μαθαινεις** τις τιμες PLATTS αν εχεις αδεια εμπορειας καυσιμων ,κλπ, και αν πληρωνης περιπου 12000ευρω /ετος για την συμμετοχη ως member στην PLATTS.**..Μετα πρεεπι να γνωριζεις τις καθημερινες ισοτιμιες ευρω/δολλαριου,καποιους φορους(σταθερους και ποσοστιαιους) και μετα ολα τα παραπανω να τα βαλεις σε μια φορμουλα οπου θα βρισκεις τον μεσο ορο των τελευταιων 3 ημερων με παραγοντα προβλεψιμο για την 4η μερα (δηλ την ημερα εκδοσης της τιμης...ξεχασα να σου πω οτι η ενημερωση platts καθημερινα εκδιδετε μετα τις 15.00μμ αρα με ακριβεια ξερεις μονον την χτεσινη τιμη...την σημερινη την βρισκης κατα προσεγγιση ενος παραγοντα...) ΛΟΠΟΙ ΦΟΡΟΙ= ΜΙΧΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ=13 ΕΥΡΩ/ΜΤ,ΛΟΙΠΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ= 41 ΕΥΡΩ/ΜΤ ΚΑΙ AUTOGAS= 125 ΕΥΡΩ/ΜΤ , ΔΑΣΜΟΙ (ΒΑΣΕΙ Ν.3054/02= 1,2%, ΔΕΤΕ=0,5%,ΠΑΕ= 0,9, (ΣΤΑΘΕΡΟ/ΜΤ), ΤΕΑΠΕΠ=0,1% )
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ......ΥΓ. Αν μου ζητησεις περαιτερω αναλυση θα σε χρεωσω...................
-
Στο Δερβενι 0,799/λιτρο με 89 δολαρια το βαρελι???
Ελπιζω να μην ξεχασουμε τα 0,83+... To παρτυ τελειωνει σιγα σιγα -
Παιδια μην ξεχνατε να δηλωσετε στην ασφαλεια σας την προσθηκη υγραεριου.
Μου ειπαν απο την ασφαλεια μου (ιντερσαλονικα) οτι η δηλωση στην ασφαλεια ειναι πλεον υποχρεωτικη.
Δεν κοστιζει τιποτα μου ειπαν. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Παιδια μην ξεχνατε να δηλωσετε στην ασφαλεια σας την προσθηκη υγραεριου.
Μου ειπαν απο την ασφαλεια μου (ιντερσαλονικα) οτι η δηλωση στην ασφαλεια ειναι πλεον υποχρεωτικη.
Δεν κοστιζει τιποτα μου ειπαν.εμένα μου είπαν ότι ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα
Υγραεριοκίνηση!