-
[b].....Προτείνω όλοι μας να πάρουμε τηλέφωνο τον κ Μωραϊτακη στο 210-3893574 στη Γενική Γραμματεία εμπορίου και να διαμαρτυρηθούμε ο καθένας χωριστά για την κερδοσκοπία στο υγραέριο και να απαιτήσουμε να παρέμβει η πολιτεία[/b]
-
παιδιά.. τα πράγματα είναι απλά... επειδή κράτος δεν υπάρχει.. όσο φιλότιμη να ειναι και η γενική γραμματεία.. μέχρι να ανοίξουν περισσότερα πρατήρια και να μαυρίσουμε όσους τώρα κερδοσκοπούν, για να σπάσουμε το καρτέλ μια είναι η λύση:
- Υγραέριο τέλος, το γυρίζουμε στη βενζίνη και μαυρίζουμε όπου ξέρουμε και δε ξέρουμε τον ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟ πρατηριούχο!
- όποιος μας ρωτάει αν συμφέρει λεμε ΟΧΙ!!! εκτός αν θέλεις να κάνεις πλούσιους τους ευσεβείς επιχειρηματίες που σου λένε.. αμα δε σου αρέσει τράβα να βάλεις αλλού!!! που είναι και η αλήθεια....
γιατί:
- και το αμάξι σου ρισκάρεις μιας και δεν ειναι αποδεδειγμένες οι συνέπειες του σε όλα τα αυτοκίνητα
- τη μεταπωλητική σου τη ξεχνας..
- θα σε έχουν όμηρο με τις τιμές των καυσίμων
- τα λεφτά της εγκατάστασης τα πετάς
Αν η τιμή δεν πέσει κάτω από 0,70 το υγραέριο ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ τον ιδιώτη καταναλωτή με τα ρίσκα που καλείτε να πάρει.. δεν ειναι μόνο το πόσο κάνει άρα και σε πόσες χιλιάδες κάνεις απόσβεση.. μετράνε και άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να αξίζει κατι παραπάνω από μια διαίρεση για να το ρισκάρεις.. μόνο τον επαγγελματία συμφέρει που κάνει και θα κάνει πάρα πολλα χιλιόμετρα όπως παλιά...
-
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Και 30% και 20% οικονομια να εχεις με το υγραεριο συμφερει. Την αρχικη επενδυση πολλες φορες κανενας δεν την υπολογιζει για πολλους και διαφορους λογους, ειτε γιατι δεν μπορει να πουλησει το αυτοκινητο του ειτε γιατι το σκεφτεται σαν το μονο τροπο για να κανει οικονομια, αφου δεν μπορει να κοψει τα χλμ που διανυει. Ο καθενας τα βαζει κατω και ζυγιζει τα υπερ και τα κατα. Εγω ας πουμε που καιω μονο 100αρα, με συμφερει ακομη και αν το υγραεριο ανεβει στο 1.10 Euros
-
Ο χρήστης christos80 έγραψε:
Εγω ας πουμε που καιω μονο 100αρα, με συμφερει ακομη και αν το υγραεριο ανεβει στο 1.10 Eurosετσι οριζει ο κατασκευαστης?
http://www.motorauthority.com/answers/1 ... eaded-fuel
http://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Forester
http://www.answerbag.com/q_view/2223148 -
Ο χρήστης NasosΝ έγραψε:
παιδιά.. τα πράγματα είναι απλά... επειδή κράτος δεν υπάρχει.. όσο φιλότιμη να ειναι και η γενική γραμματεία.. μέχρι να ανοίξουν περισσότερα πρατήρια και να μαυρίσουμε όσους τώρα κερδοσκοπούν, για να σπάσουμε το καρτέλ μια είναι η λύση:- Υγραέριο τέλος, το γυρίζουμε στη βενζίνη και μαυρίζουμε όπου ξέρουμε και δε ξέρουμε τον ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟ πρατηριούχο!
- όποιος μας ρωτάει αν συμφέρει λεμε ΟΧΙ!!! εκτός αν θέλεις να κάνεις πλούσιους τους ευσεβείς επιχειρηματίες που σου λένε.. αμα δε σου αρέσει τράβα να βάλεις αλλού!!! που είναι και η αλήθεια....
γιατί:
- και το αμάξι σου ρισκάρεις μιας και δεν ειναι αποδεδειγμένες οι συνέπειες του σε όλα τα αυτοκίνητα
- τη μεταπωλητική σου τη ξεχνας..
- θα σε έχουν όμηρο με τις τιμές των καυσίμων
- τα λεφτά της εγκατάστασης τα πετάς
Αν η τιμή δεν πέσει κάτω από 0,70 το υγραέριο ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ τον ιδιώτη καταναλωτή με τα ρίσκα που καλείτε να πάρει.. δεν ειναι μόνο το πόσο κάνει άρα και σε πόσες χιλιάδες κάνεις απόσβεση.. μετράνε και άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να αξίζει κατι παραπάνω από μια διαίρεση για να το ρισκάρεις.. μόνο τον επαγγελματία συμφέρει που κάνει και θα κάνει πάρα πολλα χιλιόμετρα όπως παλιά...
Φίλε, είσαι όαση μέσα στο χάος. Δεν πετώ ούτε λέξη από τα γραφόμενα σου. Είσαι συνειδητοποιημένος καταναλωτής. Μα διστιχός είμαστε μικρό ποσοστό στο σύνολο των, «να χασάπη δώσε μου κρέας».
Το να τηλεφωνούμε στον εγκάθετο της παιδικής χαράς, που χτες και προχτές κάλεσαν τον ένα για να μας πει ότι «….τα δύσκολα δεν ήλθαν ακόμα!…» και μετά ο άλλος, «…….παράτησα το ποδόσφαιρο που παίζω για να σκέπτομαι για εσάς!…», σκέψου, ποιοι δίνουν τα προσχήματα στην παιδική χαρά, που μας σκίζει.
Και σωστά είπε το πρωί η κυρία βουλευτής, που ύστατε εκ διαμέτρου αντίθετα ιδεολογικά με εμένα, ότι θα του πέταγε παπούτσι!.
Ναι να τηλεφωνήσουμε για να ενοχλήσουμε. Τηλεφώνησα μα δεν απάντησαν. Θα επιμείνω.
Μα θα θεωρώ κνώδαλο του κερατά, οποίον δεν σταματήσει για μια βδομάδα τουλάχιστον, να τοποθετήσει την μετατροπή, και να βάλει αέριο στο αυτοκίνητο του. Και σίγουρα όχι για να πεινάσει ο συνάδελφος εγκαταστάτης, που για εμένα πουλάει την δουλειά του φτηνά, μα για να πίεση και αυτός από την σκοπιά του, τα τρωκτικά ανθρωπόμορφα τέρατα, της περιστασιακής εκμετάλλευσης, σε καιρούς χαλεπούς, φτώχιας και εξευτελισμού των αξιών μας.
ΝΑΙ ΡΕΕΕΕ…..δηλώστε τον θυμό σας, για να μπορείτε να ζήσετε ανθρώπινα, για να περισσέψουν χρήματα για το σπίτι σας.
Θα κερδίσετε, όχι γιατί θα σας φοβηθούν, αλλά γιατί θα χάσουν λεφτά.
Είναι λευκή απεργία, βλάπτονται μόνον οι εκμεταλλευτές, που κάνουν ότι φοβόμουνα, και φώναζα ΦΕΕΕΤΑΑΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ NasosN
Antonis-team. -
Ο χρήστης christos80 έγραψε:
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Και 30% και 20% οικονομια να εχεις με το υγραεριο συμφερει. Την αρχικη επενδυση πολλες φορες κανενας δεν την υπολογιζει για πολλους και διαφορους λογους, ειτε γιατι δεν μπορει να πουλησει το αυτοκινητο του ειτε γιατι το σκεφτεται σαν το μονο τροπο για να κανει οικονομια, αφου δεν μπορει να κοψει τα χλμ που διανυει. Ο καθενας τα βαζει κατω και ζυγιζει τα υπερ και τα κατα. Εγω ας πουμε που καιω μονο 100αρα, με συμφερει ακομη και αν το υγραεριο ανεβει στο 1.10 Euros
Ποιο αυτοκίνητο έχεις που καίει «μονο 100αρα».
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Όλοι εμείς που μιλάμε καθισμένοι στα βολικά καθίσματα και τους καναπέδες μας, δε θα ήταν προτιμότερο να κανονίσουμε μία συνάντηση - πορεία- διαμαρτυρία κάπου εκεί έξω από τη βουλή ή οπουδήποτε το κρίνετε πιο χρήσιμο, και να μαζευτούμε πολλοί, να δείξουμε πως δε μιλάμε μόνο από τα σπίτια μας μέσα στη ζεστούλα αλλά έχουμε και φωνή εκεί έξω, στο δρόμο. Να ζητήσουμε να λιώσουν κάθε κατεργάρη που μας λιώνει καθημερινά τραβώντας από το υστέρημά μας για να αισχροκερδεί, για να νιώθει και αυτός ένας μικρός δικτάτορας, σε αυτή τη χαμένη Ουγκάντα, για να φτιάξει περιουσία με το αίμα των άλλων και όλα αυτά μέσα σε λίγο χρόνο, όσο ακόμα έχει μέχρι να ανοίξει η αγορά.
Έτσι λοιπόν λέω εγώ..... γιούργια στα καβούρια να τους κάνουμε να καταλάβουν πως δεν κοιμόμαστε πλέον.
Με 'επαναστατικό' χαιρετισμό.....
Νίκος -
Ο χρήστης dlag έγραψε:
[b].....Προτείνω όλοι μας να πάρουμε τηλέφωνο τον κ Μωραϊτακη στο 210-3893574 στη Γενική Γραμματεία εμπορίου και να διαμαρτυρηθούμε ο καθένας χωριστά για την κερδοσκοπία στο υγραέριο και να απαιτήσουμε να παρέμβει η πολιτεία[/b]Ποιόν Μωραιτάκη εννοείτε, γιατι ο Αλέξανδρος Μωραιτάκης δεν εχει καμια σχέση με το αντικείμενο. Πριν λίγο του μίλησα. Ούτε το τηλ είναι δικό του.
-
Ο χρήστης dlag έγραψε:
.....Προτείνω όλοι μας να πάρουμε τηλέφωνο τον κ Μωραϊτακη στο 210-3893574 στη Γενική Γραμματεία εμπορίου και να διαμαρτυρηθούμε ο καθένας χωριστά για την κερδοσκοπία στο υγραέριο και να απαιτήσουμε να παρέμβει η πολιτείαΜίλησα κι εγώ μαζί του σήμερα (ενώ μου ανέφερε οτι τον είχε καλέσει κι άλλος για το ίδιο θέμα).
Μου είπε οτι το θέμα όντως το εξετάζουν και γίνονται διάφορες συσκέψεις.
Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με το υγραέριο στο fuelprices.gr του είπα οτι πρέπει να υποχρεώσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια να δημοσιεύουν τιμή διυλιστηρίου για το υγραέριο (...εδώ δημοσιεύουν τιμή για την άσφαλτο!!!) καθώς η τιμή του έχει αυξηθεί περίπου 30% το τελευταίο διάστημα. Παραδέχθηκε οτι όντως η τιμή του προπανίου σε τιμές διυλιστηρίου από 17/9 μέχρι 6/12 ανέβηκε κατά 40,02%. Πιθανότατα βέβαια αυτό οφείλεται και στην αυξημένη ζήτηση και στην άνοδο της τιμής πετρελαίου διεθνώς.
Του είπα οτι παρακολουθώντας τις τιμές μέσω του gasprice.gr (το οποίο αγνοούσε) βλέπω αδικαιολόγητες μεταβολές σε καθημερινή βάση.
Μου διευκρίνισε οτι η αγορά είναι εντελώς ελεύθερη και μπορεί να πωλεί ο οποιοσδήποτε πρατηριούχος όσο θέλει, ανεξάρτητα πόσο είχε αγοράσει χονδρική...
Του εξήγησα οτι πέρα από την πιθανή κερδοσκοπία που υπάρχει, δεν συμφέρει το κράτος να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα η τιμή του υγραερίου διότι αυτό θα οδηγήσει σε ανακοπή του ρυθμού των μετατροπών με αποτέλεσμα να χάσει το κράτος από το ΦΠΑ που (θεωρητικά) εισπράττει ζεστό-ζεστό.
Σημείωσε τα τηλέφωνά μου και μου υποσχέθηκε οτι θα με ενημερώσει σύντομα... -
Πιστεύεται οτι αν γίνουν τα πρατήρια πιο πολλά θα πέσει και η τιμή? Εγώ δεν το νομίζω γιατί τα πρατήρια βενζίνης που ειναι πολλα δεν βλέπω τα αποτελέσματα που θα ήθελα. Πάντως ρώτησα έναν πρατηριούχο γιατί ανέβηκε τόσο η τιμή του αερίου και με είπε ότι τον χειμώνα λόγο ζήτησης ανεβαίνει και το καλοκαίρι πέφτει. Σιγά μην πέσει....
-
Φιλος μου που δουλευει στο Υπουργειο Αναπτυξης μου ειπε οτι δεν γλυτωνουμε την αυξηση στο υγραεριο...υπολογιζουν περιπου 1.20 μεγιστη τιμη μεσα στον ιανουαριο... Πανω που ετοιμαζομοθν να κανω την μετατροπη με φρεναρανε οι κεραταδες...σημερα εβαλα βενζινη με 1.520 ευρω!!!!!!
-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Φίλε συμβουλή απο έναν πρώην ιδιοκτήτη υγραεριουκίνητου ,έχεις οικονομικό και καλό αυτοκίνητο, σχετικά καινούργιο, που πας να μπλέξεις.
Αλήθεια πόσες φορές έχεις πάει συνεργείο αυτά τα τρία χρόνια 2, 3; Για τα servise,έτσι ; Αν κάνεις το λάθος ετοιμάσου για 2-3 το μήνα ,κοίτα προσεκτικά τις δημοσιεύσεις των φίλων που έκαναν τη μετατροπή και σου λέω απο δική μου εμπειρία,που οι ρυθμίσεις του συστήματος είναι σα να ελέγχεις τις πιέσεις στα λάστιχα, τη μια check engine, την άλλη ρεταρίσματα ,πότε αλλάξανε το μίγμα οι υγραεράδες γιατί χειμώνιασε, την άλλη τέλιωσε το flashlube. Την οικονομία που ψάχνεις ίσως τη πετύχεις αλλα** το αντίτιμο θα είναι η ψυχική σου ηρεμία**.Συνέχισε να οδηγείς οικονομικά με τη βενζίνη όπως βλέπω ότι κάνεις και θα είσαι οκΕυχαριστώ για τη συμβουλή. Έχω διαβάσει το δικό σου περιστατικό και στενοχωρήθηκα.
Σίγουρα το αντίτιμο είναι και η ψυχική ηρεμία. Μιλάμε για ένα ξεχωριστό σύστημα μετάδοσης-διαχείρησης καυσίμου, που -αν ειναι δυνατον !!!- σου το περνανε σε 1-2 ημέρες και αντικαθιστά το εργοστασιακό. Συνεπώς η δουλειά τους πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεγμένη, σαν να δουλεύανε στο εργοστάσιο παραγωγής του αυτοκινήτου, με όλες τις φάσεις των ελέγχων.
Μπράβο στον dti που το πέρασε στην Ιταλία για καλύτερα. Όμως και σ΄αυτόν παρουσιάστηκαν προβλήματα και αναγκάστηκε να ξαναπάει.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Φιλος μου που δουλευει στο Υπουργειο Αναπτυξης μου ειπε οτι δεν γλυτωνουμε την αυξηση στο υγραεριο...υπολογιζουν περιπου 1.20 μεγιστη τιμη μεσα στον ιανουαριο... Πανω που ετοιμαζομοθν να κανω την μετατροπη με φρεναρανε οι κεραταδες...σημερα εβαλα βενζινη με 1.520 ευρω!!!!!!ποσα χιλιόμετρα κανεις το χρονο? με τι κατανάλωση?
τωρα πολλά ακουγονται, κανεις δε ξερει
για μενα αφου εχεις το βενζινοβορο suv (σωστα?) βαλτο -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Φιλος μου που δουλευει στο Υπουργειο Αναπτυξης μου ειπε οτι δεν γλυτωνουμε την αυξηση στο υγραεριο...υπολογιζουν περιπου 1.20 μεγιστη τιμη μεσα στον ιανουαριο... Πανω που ετοιμαζομοθν να κανω την μετατροπη με φρεναρανε οι κεραταδες...σημερα εβαλα βενζινη με 1.520 ευρω!!!!!!
ποσα χιλιόμετρα κανεις το χρονο? με τι κατανάλωση?
τωρα πολλά ακουγονται, κανεις δε ξερει
για μενα αφου εχεις το βενζινοβορο suv (σωστα?) βαλτοDen εχεις και αδικο.... αν καποιο παιδι εχει βαλει κιτ και ειναι ευχαριστημενος ας μου στειλει πμ για λεπτομερειες να παω και εγω...ευχαριστω..
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Του εξήγησα οτι πέρα από την πιθανή κερδοσκοπία που υπάρχει, δεν συμφέρει το κράτος να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα η τιμή του υγραερίου διότι αυτό θα οδηγήσει σε ανακοπή του ρυθμού των μετατροπών με αποτέλεσμα να χάσει το κράτος από το ΦΠΑ που (θεωρητικά) εισπράττει ζεστό-ζεστό...Αυτο το τελευταιο δεν χρειαζοταν
το ΦΠΑ ειναι πιο πολυ και με διαφορα οταν υπαρχει μεγαλη αποκλιση απο την τιμη αγορας στην τιμη πωλησης,
βαλε και το ΦΠΑ που χανει το κρατος απο την χρηση του αρκετα φτηνοτερου υγραεριου σε σχεση με την βενζινη
και θα εχουμε το σεναριο της ταινιας που θα παιχτει προσεχως και που σιγουρα θα ειναι δραματικη. -
Σε συνολικό κόστος μετατροπής 1600 ευρώ, το ΦΠΑ (23%) είναι 300 ευρώ και το εισπράττει μέσα σε ένα δίμηνο το πολύ.
Για να βγάλει το κράτος 300 ευρώ από ΦΠΑ από βενζίνη πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 8-9 μήνες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να κάνει πάνω από 15.000 χλμ. το χρόνο και να έχει σχετικά υψηλή κατανάλωση...
Από την άλλη, ο ειδικός φόρος στη βενζίνη είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με το υγραέριο, οπότε η προοπτική να αυξηθεί αυτός και στο υγραέριο είναι πιθανή, αλλά θα είναι ένα ακόμη πλήγμα τόσο για το 'οικολογικό' προφίλ της κυβέρνησης όσο και για το ενεργειακό αποτύπωμα της Ελλάδας, που είναι υποχρεωμένη να μειώσει αρκετά, μέσα στα επόμενα χρόνια.
Ένα πιθανό πρόστιμο από την Ε.Ε. ίσως να είναι κι ο λόγος που δεν έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο (είμαστε κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε. αν θυμάμαι καλά). -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Σε συνολικό κόστος μετατροπής 1600 ευρώ, το ΦΠΑ (23%) είναι 300 ευρώ και το εισπράττει μέσα σε ένα δίμηνο το πολύ.
Για να βγάλει το κράτος 300 ευρώ από ΦΠΑ από βενζίνη πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 8-9 μήνες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να κάνει πάνω από 15.000 χλμ. το χρόνο και να έχει σχετικά υψηλή κατανάλωση...
Από την άλλη, ο ειδικός φόρος στη βενζίνη είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με το υγραέριο, οπότε η προοπτική να αυξηθεί αυτός και στο υγραέριο είναι πιθανή, αλλά θα είναι ένα ακόμη πλήγμα τόσο για το 'οικολογικό' προφίλ της κυβέρνησης όσο και για το ενεργειακό αποτύπωμα της Ελλάδας, που είναι υποχρεωμένη να μειώσει αρκετά, μέσα στα επόμενα χρόνια.
Ένα πιθανό πρόστιμο από την Ε.Ε. ίσως να είναι κι ο λόγος που δεν έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο (είμαστε κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε. αν θυμάμαι καλά).Συγνώμη, στην Ελλάδα αναφέρεσαι;
και αν ναι σε ποια;
στην ανασυγκρότηση του κράτους του ΚΝΚ;
στην λεφτά υπάρχουν-πράσινη ανάπτυξη του ΓΑΠ;
σε αυτούς που διώχνουν τα κρουαζιορόπλοια; ΚΚΕ, ΞΥΡΙΖΑ:ysterical:
η σε αυτούς που πιστεύουν ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες ΧΑΟΣ; -
Και επιτέλους για πρώτη φορά από το καλοκαίρι, η τιμή που φούλαρα είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη φορά!
Σήμερα στο Θεοδώρου είχε κάτω από 0,8 ευρώ.
Ήταν 0,798 ή 0,789 (χάζευα έναν κορίτσαρο και δεν το συγκράτησα...) -
Καλησπέρα σε όλους, νέος εδώ.
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Και επιτέλους για πρώτη φορά από το καλοκαίρι, η τιμή που φούλαρα είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη φορά!Σήμερα στο Θεοδώρου είχε κάτω από 0,8 ευρώ.
Ήταν 0,798 ή 0,789 (χάζευα έναν κορίτσαρο και δεν το συγκράτησα...)και χάρηκες???
Οι αγγλομαθείς διαβάστε το παρακάτω link:
http://dailyme.com/story/2010111200004368/lpg-price-review-eurozone.htmlΓΙα τους υπόλοιπους φίλους, παραθέτω
Xώρα (τιμή Oct.25- Nov.8 ) (τιμή Oct. 18-25 )
Netherlands 749 733
France 747 772
Slovene 728 695
Hungary 721 726
Portugal 685 682
Italy 672 660
Germany 633 627
Estonia 632 632
Belgium 627 609
Spain 609 605
Lithuania 597 596
Bulgaria 585 575
Czech Republic 585 586
Poland 583 581
Luxemburg 580 553
Romania 551 554
Latvia 548 548
Slovakia 526 501ΘΑΜΑΞΑΤΕ????????????!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Και επιτέλους για πρώτη φορά από το καλοκαίρι, η τιμή που φούλαρα είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη φορά!Σήμερα στο Θεοδώρου είχε κάτω από 0,8 ευρώ.
Ήταν 0,798 ή 0,789 (χάζευα έναν κορίτσαρο και δεν το συγκράτησα...)Ωραίος! Προχθές φούλαρα στο Δερβένι με 0,829!!!
Υγραεριοκίνηση!