-
By the way ειπα 'πριν'.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Λεω οτι στο tucson μου ειχα ασταθεια στο ρελαντι, ψιλιαζομουν βαλβιδες. Πριν τις ελεγξουμε πηραμε συμπιεση και ηταν πενα. Κατοπιν μετρησαμε βαλβιδες και ηταν στα 0.10mm εως 0.05mm αντι για 0.25-0.35mm
Αρα μια μετρηση συμπιεσης δεν δειχνει τιποτα για την κατασταση των βαλβιδων.Εχω υδραυλικα ωστηρια και δεν πηγε καν το μυαλο μου!Νομισα ότι καπως εκανες τον εκκεντροφορο εξαγωγης να μην γυριζει και λεω...μα τι εκανε ο καλλιτεχνης
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
το μοναδικο σχολιο που θα κανω ειναι οτι αποφασισες να βαλεις ενα συστημα το οποιο οπως λες το αναλαμβανουν μονο 2 στην Αττικη, κριμα.Τι να πώ και γω που εδώ κάτω όχι μόνο δεν υπήρχε προ 10 χρόνια που το έβαλα, αλλά ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στο συγκεκριμένο (Omvl), απλά έτυχε να πέσω σε ένταξη εγκαταστάτη.
Εξ, αφορμής ( και όχι επι του συγκεκριμενου περιστατικου ) Ποσοι από εμας, ναι βαζω και εμενα μεσα, είχαμε επιγνωση της πραγματικής κατάστασης του κινητηρα μας πριν βαλουμε υγραεριο???
Ποσοι είχαμε ελενξει βαλβιδες ( ρυθμιση )
Ποσοι είχαμε παρει εστω μια μετρηση συμπιεσης????Που να προλάβω, σχεδόν με το που πήρα το αμάξι το πατένταρα.
Όχι ότι διαφωνώ, καλά τα λέτε και οι δυό σας.
-
Μια απορία για αμάξι φίλου. Στο BMW 116 πώς γίνεται να μπει υγραέριο; Όπως είναι γνωστό δεν έχει ρεζέρβα. Πού μπορεί να μπει η μπουκάλα; Αν ξέρει κάποιος, ας βοηθήσει.
-
Kαλημέρα. Ο αδερφός μου ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει υγραέριο σε Toyota Auris 1.6 valvmetic (132PS) μοντέλο 2009 (άδεια 01/2010). Το αμάξι έχει πολύ λίγα χλμ (41000) αλλά από τον τελευταίο χρόνο γράφει περί τα 150000χλμ ετησίως.
Θα ήθελα αν γνωρίζετε να προτείνετε αξιόπιστη εταιρεία για τον συγκεκριμένο κινητήρα καθώς και τυχόν παρατηρήσεις/προβλήματα από φίλους που έχουν κάνει τη μετατροπή στο συγκεκριμένο κινητήρα.
Από κάποιες πρώτες πληροφορίες που μάζεψε, φαίνεται πως προτιμώνται συστήματα των Vialle και Landirenzo με το πρώτο να κοστίζει και αρκετά ακριβά (περί τα 1300-1400 ευρώ).
Έχετε άποψη για τις συγκεκριμένες; -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Kαλημέρα. Ο αδερφός μου ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει υγραέριο σε Toyota Auris 1.6 valvmetic (132PS) μοντέλο 2009 (άδεια 01/2010). Το αμάξι έχει πολύ λίγα χλμ (41000) αλλά από τον τελευταίο χρόνο γράφει περί τα 150000χλμ ετησίως.
Θα ήθελα αν γνωρίζετε να προτείνετε αξιόπιστη εταιρεία για τον συγκεκριμένο κινητήρα καθώς και τυχόν παρατηρήσεις/προβλήματα από φίλους που έχουν κάνει τη μετατροπή στο συγκεκριμένο κινητήρα.
Από κάποιες πρώτες πληροφορίες που μάζεψε, φαίνεται πως προτιμώνται συστήματα των Vialle και Landirenzo με το πρώτο να κοστίζει και αρκετά ακριβά (περί τα 1300-1400 ευρώ).
Έχετε άποψη για τις συγκεκριμένες;Νομιζω ότι ο κινητήρας αυτος είναι σε black list.Ωστοσο αρκετοι εχουν βαλει υγραεριο.Θελει τακτικο ρυθμισμα στις βαλβιδες παραλληλο ψεκασμο με βενζινη ειτε 4000+σαλ να γυρνα σε βενζινη μονο του.Ειμαι της αποψης ότι τα πανάκριβα συστηματα είναι μονο για εφε.Βαλε με 700-1000 ευρω .Ο εγκαταστάτης μετραει....το συστημα και φθηνο να είναι δεν εχει θεμα.Μην σκέφτεσαι την επισκευή....κατευθείαν μεταχειρισμενο κινητηρα όταν χαλασει....
Περισσοτερα θα σου πουν εγκαταστάτες εδώ στο φορουμ. -
Επανέρχομαι στο πρόβλημά μου με το Mercedes στο οποίο εγκατέστησα το Prins Silveriline. Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Fgas Φαρμάκης στα Γιάννενα ανακαλύψαμε κάτι επιπλέον που αναδεικνύει πόσο μπουμπούκι είναι ο εγκαταστάτης μου. Δεν είχε καταχωρήσει τα στοιχεία του συστήματος στο ειδικό ηλεκτρονικό δίκτυο της Prins με αποτέλεσμα να μην ισχύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση για το σύστημα!!! Ευτυχώς η FGAS είναι σοβαρή και συνεργάσιμη εταιρεία. Τους έστειλα όλα τα serial numbers των εξαρτημάτων του συστήματος, τα έστειλαν με email στην Ολλανδία και μας κάλυψαν οι Ολλανδοί για την εγγύηση των εξαρτημάτων. Μου έδωσαν τη λύση να επισκεφθώ τον έτερο εγκαταστάτη Prins στην Αττική, μια πολύ διαφημισμένη εταιρεία στην τηλεόραση που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση . Ο τεχνικός της Prins που έλεγξε το όχημά μου μου φάνηκε εξαιρετικός γνώστης του συστήματος. Μου είπε ότι υπήρχε ανάκληση για αλλαγή του αισθητήρα πίεσης από την Prins (πρέπει αντί για αυτόν με το καφέ χρώμα να αλλαχτεί με άλλον της Bosch που έχει μαύρο χρώμα). Βέβαια για την ανάκληση ούτε λόγος από τον εγκαταστάτη μου. Ο αισθητήρας είναι πάνω στο φίλτρο αέριας φάσης. Άλλαξε τον αισθητήρα χωρίς να πληρώσω το ανταλλακτικό λόγω εγγύησης και ανάκλησης. Μου χρέωσαν μόνο 30 ευρώ για έναν συνολικό έλεγχο του συστήματος και επαναρύθμιση. Αυτό έγινε πριν από τρεις ημέρες και μέχρι σήμερα το σύστημα πηγαίνει καλά.
Ας ελπίσω ότι τα βάσανά μου και και η οικονομική αιμορραγία θα τελειώσει εδώ.
-
Ο χρήστης cidelip1234 έγραψε:
Επανέρχομαι στο πρόβλημά μου με το Mercedes στο οποίο εγκατέστησα το Prins Silveriline. Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Fgas Φαρμάκης στα Γιάννενα ανακαλύψαμε κάτι επιπλέον που αναδεικνύει πόσο μπουμπούκι είναι ο εγκαταστάτης μου. Δεν είχε καταχωρήσει τα στοιχεία του συστήματος στο ειδικό ηλεκτρονικό δίκτυο της Prins με αποτέλεσμα να μην ισχύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση για το σύστημα!!! Ευτυχώς η FGAS είναι σοβαρή και συνεργάσιμη εταιρεία. Τους έστειλα όλα τα serial numbers των εξαρτημάτων του συστήματος, τα έστειλαν με email στην Ολλανδία και μας κάλυψαν οι Ολλανδοί για την εγγύηση των εξαρτημάτων. Μου έδωσαν τη λύση να επισκεφθώ τον έτερο εγκαταστάτη Prins στην Αττική, μια πολύ διαφημισμένη εταιρεία στην τηλεόραση που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση . Ο τεχνικός της Prins που έλεγξε το όχημά μου μου φάνηκε εξαιρετικός γνώστης του συστήματος. Μου είπε ότι υπήρχε ανάκληση για αλλαγή του αισθητήρα πίεσης από την Prins (πρέπει αντί για αυτόν με το καφέ χρώμα να αλλαχτεί με άλλον της Bosch που έχει μαύρο χρώμα). Βέβαια για την ανάκληση ούτε λόγος από τον εγκαταστάτη μου. Ο αισθητήρας είναι πάνω στο φίλτρο αέριας φάσης. Άλλαξε τον αισθητήρα χωρίς να πληρώσω το ανταλλακτικό λόγω εγγύησης και ανάκλησης. Μου χρέωσαν μόνο 30 ευρώ για έναν συνολικό έλεγχο του συστήματος και επαναρύθμιση. Αυτό έγινε πριν από τρεις ημέρες και μέχρι σήμερα το σύστημα πηγαίνει καλά.Ας ελπίσω ότι τα βάσανά μου και και η οικονομική αιμορραγία θα τελειώσει εδώ.
Μακαρι να βρηκες λυση.
Το μπουμπουκι βρισκεται στα νοτια προαστια; -
Ναι.
-
Ο χρήστης cidelip1234 έγραψε:
Ναι.Πιστεύω ότι τέτοια ονόματα θα έπρεπε να τα «διαφημίζουμε» στο φόρουμ για να μη πέσουν και άλλοι στη παγίδα τους. Δεν αναφέρομαι τόσο στην ασχετοσύνη τους, αλλά στη συμπεριφορά τους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, αυτοί πουλάνε και μαγκιές. Άμα δεν έχεις σκοπό να τους πάς στο δικαστήριο, τουλάχιστον (και) γράψε ποιοι απατεώνες είναι μήπως και γλυτώσεις κανένα άλλο.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Ναι.
Πιστεύω ότι τέτοια ονόματα θα έπρεπε να τα «διαφημίζουμε» στο φόρουμ για να μη πέσουν και άλλοι στη παγίδα τους. Δεν αναφέρομαι τόσο στην ασχετοσύνη τους, αλλά στη συμπεριφορά τους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, αυτοί πουλάνε και μαγκιές. Άμα δεν έχεις σκοπό να τους πάς στο δικαστήριο, τουλάχιστον (και) γράψε ποιοι απατεώνες είναι μήπως και γλυτώσεις κανένα άλλο.
Το ωραίο είναι πως στο άλλο φόρουμ το σχετικό με το υγραέριο ο συγκεκριμένος το παίζει φίρμα και παντογνώστης..
-
αυτος δε μου αρεσε καθολου, όταν αρχισε να γραφει ότι παντου πρεπει να μπαινει λαδιερα! Ακομα και όταν ειναι υγρου ψεκασμου με μικροψεκασμους βενζινης
-
στήν ελλάδα μάς εχει φάει ή μυστικοπάθεια ... γράψε ποιός ειναι απορώ τί φοβάσαι ? εδώ θά σού κατέστρεφε τό αμάξι σου κ μετά τό επαιζε κ πονηρός κ μάγκας κ αδιάφορος κ φαίνεται κ ασχετος μέ τό προβλημά πού ο ιδιος σού δημιούργησε κ εσύ δέν τολμάς νά αναφέρεις τό ονομά του μπάς κ σωθεί κάποιος αλλος μελλοντικός πελάτης του πού ψάχνεται γιά υγραέριο ? πρέπει νά μαθαίνουμε κ τούς καλούς κ τούς κακούς μαστόρους , οπως κ τά καλά κ τά βρώμικα ... βενζινάδικα κλπ κλπ
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
στήν ελλάδα μάς εχει φάει ή μυστικοπάθεια ... γράψε ποιός ειναι απορώ τί φοβάσαι ? εδώ θά σού κατέστρεφε τό αμάξι σου κ μετά τό επαιζε κ πονηρός κ μάγκας κ αδιάφορος κ φαίνεται κ ασχετος μέ τό προβλημά πού ο ιδιος σού δημιούργησε κ εσύ δέν τολμάς νά αναφέρεις τό ονομά του μπάς κ σωθεί κάποιος αλλος μελλοντικός πελάτης του πού ψάχνεται γιά υγραέριο ? πρέπει νά μαθαίνουμε κ τούς καλούς κ τούς κακούς μαστόρους , οπως κ τά καλά κ τά βρώμικα ... βενζινάδικα κλπ κλπΗ χυμα αναγραφη ονοματων επιχειρησεων εδω μεσα σηκωνει διάφορα για το φορουμ, πχ συκοφαντικη δυσφημιση.
Φαντασου πχ οτι εχουμε ενα χρηστη που γραφει παραπονα για τον εγκαταστατη του. Παιρνω το παραδειγμα του παραπανω χρηστη, ο οποιος (χωρις παρεξηγηση ελπιζω) θα μπορουσε να ειναι:- οντως δυσαρεστημενος πελατης που θελει να βρει το δικιο του γιατι εγινε σκατοδουλεια και θελει να σωσει αλλους
- τυπος που δεν καταλαβε τι του ειπε ο εγκαταστατης να προσεχει και εκανε τα δικα του λιωνοντας το αυτοκινητο
- ανταγωνιστης που θελει να τον μειωσει
- η γυναικα του εγκαταστατη που θελει να τον εκδικηθει επειδη την κερατωσε
- οτι αλλη πίπα μας κατεβει στο κεφαλι
αν θελεις στειλε ενα pm στον φιλο παραπανω και ρωτα τον, ετσι θα μαθεις ποιος ειναι χωρις να δημοσιευτει κατι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...κ εσύ δέν τολμάς νά αναφέρεις τό ονομά του ...
αν θελεις στειλε ενα pm στον φιλο παραπανω και ρωτα τον, ετσι θα μαθεις ποιος ειναι χωρις να δημοσιευτει κατι.
τι να ρωτήσει;
αν οπως λεει, υπαρχουν δυο μονο 'επισημοι συνεργάτες' της prins στην Αθηνα, ενας βορεια και ενας νοτια, δεν χρειαζεται να εισαι και μαντης για να βρεις ποιον εννοεί...
Νομίζω οτι ειχε κανει και αρκετα ποσταρισματα εδω απαντωντας σε καποιες απορίες μελων
Μου έδωσαν τη λύση να επισκεφθώ τον έτερο εγκαταστάτη Prins στην Αττική, μια πολύ διαφημισμένη εταιρεία στην τηλεόραση που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση .
-
Δεν γνωριζουμε απο πρωτο χερι τι συμβαινει πραγματικα. Διαβαζουμε τα πραγματα οπως τα εχει αντιληφθει ο πελατης. Δεν λεω οτι λεει ψεμματα ο ανθρωπος. Απλα εξηγω ρεαλιστικα πως εχει η κουβεντα στο φορουμ. Οποτε καλα κανει και δεν αναφερει ονομα. Αν και ολοι ξερουμε ποιος ειναι, και μου ειναι καπως δυσκολο να το πιστεψω.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
το μοναδικο σχολιο που θα κανω ειναι οτι αποφασισες να βαλεις ενα συστημα το οποιο οπως λες το αναλαμβανουν μονο 2 στην Αττικη, κριμα.
Τι να πώ και γω που εδώ κάτω όχι μόνο δεν υπήρχε προ 10 χρόνια που το έβαλα, αλλά ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στο συγκεκριμένο (Omvl), απλά έτυχε να πέσω σε ένταξη εγκαταστάτη.
Όχι ότι διαφωνώ, καλά τα λέτε και οι δυό σας.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν γνωριζουμε απο πρωτο χερι τι συμβαινει πραγματικα. Διαβαζουμε τα πραγματα οπως τα εχει αντιληφθει ο πελατης. Δεν λεω οτι λεει ψεμματα ο ανθρωπος. Απλα εξηγω ρεαλιστικα πως εχει η κουβεντα στο φορουμ. Οποτε καλα κανει και δεν αναφερει ονομα. Αν και ολοι ξερουμε ποιος ειναι, και μου ειναι καπως δυσκολο να το πιστεψω.μα αν διαβασσεις λιγο τις απαντησεις του στο άλλο φορουμ, καταλαβαινεις περι τίνος προκειται. Το περιμενα
Μα καλα μπορει καποιος να σου κανει μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση στο Ίντερνετ, δεν εχει βγει δεδικασμενο που δεν μπορει να καταδικαστει κανεις βασει δημοσιευσεων σε φορουμ;
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Μα καλα μπορει καποιος να σου κανει μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση στο Ίντερνετ, δεν εχει βγει δεδικασμενο που δεν μπορει να καταδικαστει κανεις βασει δημοσιευσεων σε φορουμ;
Ναι. Μηνηση ΕΧΕΙ γινει για αναρτηση που εγινε σε φορουμ. ( Όχι αυτό).
Ζητηθηκαν οι IP από τον διαχειριστή και αλλα πραγματα - μεσω εισαγγελειαςΕυτυχως επεκρατησαν οι ψυχραιμότεροι κοινοι γνωστοι και επεισαν ενθεν και ενθεν να μην προχωρήσει το 'θεμα' δικαστικά. Αλλα νομικά η μηνηση στοιχειοθετηθηκε και ειχε παρει δικάσιμο.
-
Έχει κανείς άποψη (εμπεριστατωμένη) για το σύστημα Bluemec Cosmos?
Υγραεριοκίνηση!