-
Ο χρήστης dimitrisc4vts έγραψε:
Παιδια καλησπέρα έχω ενα c4 2.0λιτρο και εχω εγκαταστήσει αέριο. Ολα καλά αλλά εχω ενα θεματακι, κατα την αλλαγή απο αέριο σε βενζίνη κάνει ενα σκορτσαρισμα το αυτοκίνητο σαν ρετάρισα κατι τέτοιο. Το κανει μονο για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η αλλαγή, μετα όλα καλά. Απο βενζίνη σε αέριο δεν μου κάνει τίποτα. Επισης παρατήρησα οτι το κάνει όταν είναι ζεστο το αυτοκίνητο. Πήγα στον μάστορα το προγραμματισε, κάτι αλλαξε στους χρόνους των μπεκ, για μια βδομάδα ολα καλά τωρα πάλι τα ίδια. Ξαναπάω και μου λέει οτι λίγο πολύ σε ολα τα αυτοκίνητα καταλαβαινεις ενα τρέμουλο στην αλλαγή (τα γνωστα μαστορικα λογια). Εχετε ιδεα τι μπορεί να είναι? Το εχω 8.000 χλμ. σε εσας καταλαβαινετε κάτι κατα την αλλαγή καυσίμου? ευχαριστωΕχει εξαιρετικα παραξενη διαχειριση ψεκαςμου στα χαμηλα .. Η κακη αλλαγη οφειλετε στις διαφορές χρονου ψεκασμου πρεπει τα μπεκ αεριου να κατεβουν κατω απο 2 ms .. Η βενιζινη στα χαμηλα ειναι απο 1.50 - 2 ms .. Αναλογα το συτημα λυσεις υπαρχουν
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Οχι υοαρχουν μιντελα στην ιδια ετιαρια χωρις θεμα και καποια με θεμα γραψε τι θες και θα σου πουμε
Opel Astra H 1.4 2007 και Yaris 1.3 2008. Βγάζουν θεματάκια στη μετατροπή;
Με σωστα μειγματα και αφθονη λιπανση θα εισαι ΟΚ .. Και στα δυο θελει λιπανση με ψεκασμο βενζνης η με λαδιερα ανα κιλινδρο ..
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Οχι υοαρχουν μιντελα στην ιδια ετιαρια χωρις θεμα και καποια με θεμα γραψε τι θες και θα σου πουμε
Μια που θα κοιτάξεις δες και το δικό μου. Honda Jazz 1.3 mod.05 στην εδώ αντιπροσωπεία μου είπαν μακριά από αέριο.
Μην ανησυχεις ιδιαιτερα ειναι πριν τα ανακυκλωμενα μεταλα των ιαπωνων .. Φυσικα λογο προελευσης λιπανση καλυτερα με ψεκαμσο βενζινης αν εχει το κιτ σου 5% του συνολικου καυσιμου θα εισαι μια χαρα ..
-
Ο χρήστης tsigpan13 έγραψε:
Καλησπέρα.Καινούργιος στο φορουμ, ειμαι κατοχος ενος toyota avensis μοντέλο 2004 , 1600 cc. Έχω κάνει 107.000 χλμ και σκέφτομαι να βάλω υγραεριοκινηση. υπάρχει κάποιος φίλος με αντίστοιχο μοντέλο που έχει κάνει την μετατροπή;Γενικά σαν σύστημα ποιο είναι το πιο αξιόπιστο; Αν γίνεται στο νομό Καρδίτσας μπορείτε να μου προτείνεται αξιόπιστο τεχνίτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Εχουν ακουστει πολλα για αυτους τους κινητηρες με υγραεριο
Με προβληματισες τωρα φιλε μου. Παντως γνωστοι μου με ιδια αυτοκινητα που εχουν κανει την μετατροπη μεχρι στιγμής δεν εχουν πρόβλημα, εχοντας κανει ομως λιγα χλμ (10000 περιπου).
Και εγω ξερω γνωστους που εχουν βαλει αλλα δεν εχουν προβλημα.Αλλα εχουν ακουστει αρκετα θεματα στις βαλβιδες αυτων των κινητηρων λογω ποιοτητας μεταλλων.Αν ψεκαζεις και βενζινη δεν νομιζω να χεις θεμα συντομα αφου δεν σπανε ολα...μονο καποιες περιπτωσεις.Παλια οταν κυκλοφορουσαν μπλακ λιστ ηταν μεσα παντως.
-
Lovato easy fast δεν γυρνάει σε υγραέριο. Με το που πάει να γυρίσει ή θα σβήσει το αμάξι ή αν προλάβει θα με γυρίσει σε βενζίνη. Δεν το κάνει πάντα, συνήθως το κάνει συχνότερα όσο πέφτει η στάθμη του αερίου. Αν γυρίσει σε υγραέριο δουλεύει κομπλέ. Πίεση πνεύμονα οκ, μπέκ οκ, σφάλμα κανένα. Πρίν αρχίσει το φαινόμενο είχα αλλάξει φιλτράκια. Μήπως θέλει καθάρισμα η πολυβαλβίδα? Ο μηχανικός όταν έβγαλε το πάνω σωληνάκι του πνεύμονα δεν το καθάρισε αν και είχε μπόλικη μπίχλα-σκουριά στο στόμιό του. Γίνεται αυτή η μπίχλα να έχει επικαθίσει στην πολυβαλβίδα και να κόβει στιγμιαία την παροχή όταν πάει να τραβήξει? Υποθέσεις κάνω, αν λέω βλακείες sorry (λέμε και καμιά μ@λ@κί@ να περνάει ώρα).
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Lovato easy fast δεν γυρνάει σε υγραέριο. Με το που πάει να γυρίσει ή θα σβήσει το αμάξι ή αν προλάβει θα με γυρίσει σε βενζίνη. Δεν το κάνει πάντα, συνήθως το κάνει συχνότερα όσο πέφτει η στάθμη του αερίου. Αν γυρίσει σε υγραέριο δουλεύει κομπλέ. Πίεση πνεύμονα οκ, μπέκ οκ, σφάλμα κανένα. Πρίν αρχίσει το φαινόμενο είχα αλλάξει φιλτράκια. Μήπως θέλει καθάρισμα η πολυβαλβίδα? Ο μηχανικός όταν έβγαλε το πάνω σωληνάκι του πνεύμονα δεν το καθάρισε αν και είχε μπόλικη μπίχλα-σκουριά στο στόμιό του. Γίνεται αυτή η μπίχλα να έχει επικαθίσει στην πολυβαλβίδα και να κόβει στιγμιαία την παροχή όταν πάει να τραβήξει? Υποθέσεις κάνω, αν λέω βλακείες sorry (λέμε και καμιά μ@λ@κί@ να περνάει ώρα).λογικα χαμηλη πιεση υγραεριου εχεις, απο το φιλτρακι της πολυβαλβιδας-τσακισμενο σωληνακι μεταφορας- ολα αυτα που ειπες, καλο θα ειναι ο εγκαταστατης σου να βαλει ενα μανομετρο και να μετρησει την πιεση του αεριου πριν τον πνευμονα.
-
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
Καλησπέρα.Καινούργιος στο φορουμ, ειμαι κατοχος ενος toyota avensis μοντέλο 2004 , 1600 cc. Έχω κάνει 107.000 χλμ και σκέφτομαι να βάλω υγραεριοκινηση. υπάρχει κάποιος φίλος με αντίστοιχο μοντέλο που έχει κάνει την μετατροπή;Γενικά σαν σύστημα ποιο είναι το πιο αξιόπιστο; Αν γίνεται στο νομό Καρδίτσας μπορείτε να μου προτείνεται αξιόπιστο τεχνίτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Εχουν ακουστει πολλα για αυτους τους κινητηρες με υγραεριο
Μετα το 2006-7 ..
Δεν κατάλαβα τι εννοεί ο φίλος. Σε μοντέλα μετά το 2006-7;
-
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
Opel Astra H 1.4 2007 και Yaris 1.3 2008. Βγάζουν θεματάκια στη μετατροπή;
Με σωστα μειγματα και αφθονη λιπανση θα εισαι ΟΚ .. Και στα δυο θελει λιπανση με ψεκασμο βενζνης η με λαδιερα ανα κιλινδρο ..
Μάααααστα. Με απογοητεύεις λίγο με τις λαδιέρες αλλά ευχαριστώ.
-
Τι προτείνετε για Εγκατάσταση σε SEAT IBIZA 1.2 TSI 77kw - ΜΟΝΤΕΛΟ 2011?
-
seat leon 1.8 tsi 160hp 2010 montelo..το πηρα μεταχειρησμενο και του ειχε τοποθετηθει υγραεριο απο τον προηγουμενο κατοχο..συγκεκριμενα εχει υγραεριο της prins απο τις καλυτερες και ακριβοτερες..η εγκατασταση εχει γινει στον τσοπελογιαννη πολυ καλη δουλεια!(δεν ειναι διαφημιση αφου δεν το βαλα εγω ετσι κι αλλιως)..το αμαξι λειτουργει αριστα δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα το πηρα με 90 χιλιαρικα χιλομετρα και εχω φτθασει 130..και ο ιδιος μου χε πει ουτε αυτος ειχε καποιο θεμα..οσο για εξοικονομηση τι να πεις..καμια σχεση με βενζινη..το αμαξι μου γενικα κινειται πολυ οποτε και εγω να ειχα πληρωσει την εγκατασταση θα εκανα πολυ γρηγορα αποσβεση..πληροφοριακα του κοστισε 2.000=2.500..γενικα για κινητηρες tsi-tfsi o μηχανικος μου, μου πε πως ειναι καλο να τους τοποθετηθει καλη μαρκα υγραεριου και να γινει και καλη δουλεια αλλιως ειναι πολυ πιθανο να εχουν διαφορα προβληματα σε διαφορους τομεις..για την αποδοση δεν μπορω να πω κατι γιατι δεν το ειχα ποτε χωρις την εγκατασταση του υγραεριου και ο προηγουμενος που το ειχε δεν ηταν πολυ του τρεξιματος οποτε δεν ηξερε να μου πει..παντως μια χαρα παει ειτε αν το εχω με υγραεριο ειτε αν το εχω μετατρψει σε βενζινη..
Ηταν ενα ενημερωτικο μηνυμα οχι απορια..ευχαριστως θα δεχθω αποψεις!
-
Τι συστημα ειναι? Υγρου η αερίου ψεκασμου? Καίει και βενζίνη παράλληλα? Ποσα χλμ έχει με αέριο συνολικά? Εγω εχω σε 1.4 tsi vialle υγρου ψεκασμού και μέχρι στιγμής όλα καλά
-
Γνωμη?
Για μενα οποιος βαζει υγραεριο στο αυτοκινητο ας βαλει και μια ημερομηνια ληξης στον κινητηρα...
Δε θα περνα η δε θα βαζα ποτε υγραεριοκινηση στο αμαξι, διολου τυχαιο που καμια μαρκα σε ολο το κοσμο δε το εγκρινει. Οι περισσοτεροι θα το καταλαβουν σε βαθος χρονου αν δε το παιξουν κλασσικοι ελληναρες και δε πουλανε τα αμαξια τους καθε 2 χρονια. -
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Γνωμη?Για μενα οποιος βαζει υγραεριο στο αυτοκινητο ας βαλει και μια ημερομηνια ληξης στον κινητηρα...
Δε θα περνα η δε θα βαζα ποτε υγραεριοκινηση στο αμαξι, διολου τυχαιο που καμια μαρκα σε ολο το κοσμο δε το εγκρινει. Οι περισσοτεροι θα το καταλαβουν σε βαθος χρονου αν δε το παιξουν κλασσικοι ελληναρες και δε πουλανε τα αμαξια τους καθε 2 χρονια.χωρις να μιλησω για καποιες εκατονταδες χιλιαδες μετροπες στην ελλαδα, μερικες δεκαδες χιλιαδες κινητηρες με πανω απο 150.000km στην πλατη τους με υγραεριο, αρκετες εταιριες πλεον προσφερουν αυτοκινητα με διπλο καυσιμο, οχι ο ελληνας αντιπροσωπος αλλα η μαμα εταιρια, οποτε μαλλον ατοπο ειναι και το σχολιο σου και η επιβεβαιωση του.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Γνωμη?
Για μενα οποιος βαζει υγραεριο στο αυτοκινητο ας βαλει και μια ημερομηνια ληξης στον κινητηρα...
Δε θα περνα η δε θα βαζα ποτε υγραεριοκινηση στο αμαξι, διολου τυχαιο που καμια μαρκα σε ολο το κοσμο δε το εγκρινει. Οι περισσοτεροι θα το καταλαβουν σε βαθος χρονου αν δε το παιξουν κλασσικοι ελληναρες και δε πουλανε τα αμαξια τους καθε 2 χρονια.χωρις να μιλησω για καποιες εκατονταδες χιλιαδες μετροπες στην ελλαδα, μερικες δεκαδες χιλιαδες κινητηρες με πανω απο 150.000km στην πλατη τους με υγραεριο, αρκετες εταιριες πλεον προσφερουν αυτοκινητα με διπλο καυσιμο, οχι ο ελληνας αντιπροσωπος αλλα η μαμα εταιρια, οποτε μαλλον ατοπο ειναι και το σχολιο σου και η επιβεβαιωση του.
για εξακριβωσε μου ποσο σιγουρος εισαι οτι το υγραεριο το τοποθετησε το ιδιο το εργοστασιο και οχι καποιος αντιπροσωπος που φερνει τα οχηματα στην Ελλαδα? αυτο για μενα δεν ειναι εγγυσηση. Το μονο που ειναι συζητησιμο σε προτασεις ειναι οτι ο ομιλος της vw καποιοι ακομα συζητανε το ενδεχομενο για κινητηρες με ΦΥΣΙΚΟ αεριο που διχνει πιο αξιοπιστο αλλα ακομα δε το ξερουμε.
-
'Ριχτο Ηλια' ...
-
Γνωμη?
για εξακριβωσε μου ποσο σιγουρος εισαι οτι το υγραεριο το τοποθετησε το ιδιο το εργοστασιο και οχι καποιος αντιπροσωπος που φερνει τα οχηματα στην Ελλαδα? αυτο για μενα δεν ειναι εγγυσηση. Το μονο που ειναι συζητησιμο σε προτασεις ειναι οτι ο ομιλος της vw καποιοι ακομα συζητανε το ενδεχομενο για κινητηρες με ΦΥΣΙΚΟ αεριο που διχνει πιο αξιοπιστο αλλα ακομα δε το ξερουμε.
http://www.autogreeknews.gr/afierwmata/ ... raerio-lpg
αν δεν σου αρκουν αυτα τα 14 ξαναριξε συρμα. -
Αγγελε και γω δεν εχω κανενα θεμα μεχρι στιγμης ουτε ο προηγουμενος κατοχος γεμιζει με 35 ευρω περιπου και κανει 450 χιλιομετρα με καλη οδηγηση και γυρω στα 380-390 πολλες φορες που το λιωνω..Πολυ καλη και η δικια σου μαρκα οι 2 καλυτερες ειναι νομιζω..εσυ τι αμαξι εχεις αν επιτρεπεται (κυβικα,αλογα) και με ποσο γεμιζεις και ποσο κανεις?
-
Ο χρήστης filippos seat έγραψε:
Αγγελε και γω δεν εχω κανενα θεμα μεχρι στιγμης ουτε ο προηγουμενος κατοχος γεμιζει με 35 ευρω περιπου και κανει 450 χιλιομετρα με καλη οδηγηση και γυρω στα 380-390 πολλες φορες που το λιωνω..Πολυ καλη και η δικια σου μαρκα οι 2 καλυτερες ειναι νομιζω..εσυ τι αμαξι εχεις αν επιτρεπεται (κυβικα,αλογα) και με ποσο γεμιζεις και ποσο κανεις?Καλό θα είναι να μην το ζοριζεις και πολύ με το αέριο. Το εχω σε scirocco 1.4 tsi 122. Με 36 λιτρα κανει περιπου 400 χλμ. 9 λιτρα στα 100 περιπου.
-
Η vw (και άλλοι) κατασκευάζουν κινητήρες φυσικού αερίου τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια και κυκλοφορούν αντίστοιχα μοντέλα.
Για lpg όντως δεν γνωρίζω να κυκλοφορούν/ρουσαν πολλά με εργοστασιακά τοποθετημένα συστήματα (η Volvo νομίζω είχε κάποια μοντέλα). Πάντως το θέμα δε νομίζω να ήταν το ότι δεν μπορούσαν να τα φτιάξουν αξιόπιστα, αλλά η μάλλον η μικρή ζήτηση και ο εσωτερικός ανταγωνισμός από τα diesel.
Edit: Τώρα είδα το link απο πάνω με τα μοντέλα που έχουν factory-fitted lpg
-
Mου κανει εντυπωση που μπαινουν καποιοι 'αλεξιπτωτιστες' απο το πουθενα σε φορουμ για το υγραεριο με 1000 σελιδες και το πρωτο που γραφουν ειναι οτι τα αυτοκινητα με υγραεριο λειωνουν μετα απο 10-20 χιλ χιλιομετρα, δεν υπαρχουν εργοστασιακα αυτοκινητα με υγραεριο, το ΦΥΣΙΚΟ αεριο ειναι 'πιο αξιοπιστο' (δηλαδη τι, αυτο δεν κανει μπουμ και απο που το εβγαλαν αυτο αφου απο τα γραφομενα τους ειναι ΑΣΧΕΤΟΙ με το θεμα?) χωρις καν να ξερουν τι εστι υγραεριο/φυσικο αεριο και ιδιοτητες τους, και οτι αλλο! Αποτελεσμα να βαζουν κοσμο να γραφει και να δειχνει τα αυτονοητα ενω πραγματικα για τετοιες περιπτωσεις δεν θα επρεπε να ασχολειται κανενας μας και απλα να τα προσπερναμε σαν να μην υπηρξε ποτε γιατι αυτο το υφος τετοια αντιμετωπιση θελει, και πανω απ'ολα αυτοι οι ασχετοι να μην εχουν καν το θαρρος να παραδεχτουν την αγνοια τους (εκτος και αν το κανουν επιτηδες οπως εχει ξανασυμβει βεβαια) αλλα να πουν και κανα ευχαριστω σε αυτους που ειχαν την ευγενεια να αφιερωσουν τον χρονο τους , να απαντησουν στις οποιες 'αποριες' , αν ηταν πραγματι αποριες και οχι οπως διαφαινεται κακοβουλη παρεμβαση. Ισως να ηταν καλυτερο να αγνοουνται και ταχιστα να προσπερνουνται τετοιες 'παρεμβασεις' και μαλλον καλυτερο να μην υπαρχουν απαντησεις οπως ακομα και αυτη εδω.
Υγραεριοκίνηση!