-
Για Opel Corsa D 1,4 του 2009 τι προτείνετε; Η Lovato είναι αξιόπιστος εγκαταστάτης; Στο site τους προτείνει COBD II στα 770+φπα με 3 χρόνια εγγύηση. Είναι οκ;
-
@dimgeo said in Υγραεριοκίνηση!:
Για Opel Corsa D 1,4 του 2009 τι προτείνετε; Η Lovato είναι αξιόπιστος εγκαταστάτης; Στο site τους προτείνει COBD II στα 770+φπα με 3 χρόνια εγγύηση. Είναι οκ;
Μια χαρα ειναι.Καλο εγκαταστατη μονο να βρεις.
-
Μήπως έχει αλλάξει κάποιος δεξαμενή σε σύστημα Vialle, και η νέα (52λ) να γεμίζει, από άδεια, με 40 λίτρα, να αναλώνονται τα 20 και να δείχνει άδεια, και να ξαναγεμίζει με 20, σα να έχει πραγματική χωρητικότητα δλδ 20; Λογικά τα άλλα 20 είναι μέσα στη δεξαμενή και δε μπορούν να αξιοποιηθούν.
-
@grkalogiannis said in Υγραεριοκίνηση!:
Μήπως έχει αλλάξει κάποιος δεξαμενή σε σύστημα Vialle, και η νέα (52λ) να γεμίζει, από άδεια, με 40 λίτρα, να αναλώνονται τα 20 και να δείχνει άδεια, και να ξαναγεμίζει με 20, σα να έχει πραγματική χωρητικότητα δλδ 20; Λογικά τα άλλα 20 είναι μέσα στη δεξαμενή και δε μπορούν να αξιοποιηθούν.
Μίλησες με το επίσημο αντιπρόσωπο ;
Γιατί είχα διαβάσει συνεχώς θέματα με τις αλλαγές λόγω λαθών . Αναφέρεται ότι χρειάζεται αλλαγή τα μπαφερ και τα φίλτρα αντλίας όταν αλλάχτει η δεξαμενή υγραερίου στα συγκεκριμένα συστηματα -
Καλησπέρα σας,
σκέφτομαι για εγκατάσταση lpg σε terios 2010 1.5 με 139 χιλ. χλμ.
Μου είπε εγκαταστάτης (γενικά περι υγραερίου) ότι αν πάνε όλα σωστά στα 100.000 χλμ (+/-) θα χρειαστώ άλλαγμα στις βαλβίδες. Μάλιστα μου είπε οτι στη 2η αλλαγή τους θα χρειαστώ αλλαγή μηχανής λόγω νεροφαγομάτων. Το 2ο ίσως πολύ μακρινό για να με ενδιαφέρει αλλά δεν μου ακούστηκε καλά. Επίσης στις 4.000 στροφές θα αλλάζει σε βενζίνη.Το σύστημα είναι πολωνικό χωρίς obd και χωρίς ψεκασμό βενζίνης. Για το obd δεν είμαι σίγουρος.
Εναλλακτικά έχω σκεφτεί της prins vsi 2.0 συν το valve care. Επίσης χωρίς ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης αν εχω καταλάβει σωστά. Η τιμή όμως είναι περί τα €1.400.
Αξίζει κανείς να ανέβει για να πάει σε Prins και το κυριότερο σε ποιον για εγκατάσταση. Όποιος έχει κάποιον να μου προτείνει σε pm είναι εκτιμητέο.
Μηχανικές γνώσεις δεν έχω καθόλου και καμία διάθεση για συχνές επισκέψεις σε συνεργεία. Γι αυτό είμαι και σε μεγάλο δίλημμα.
Ευχαριστώ!
-
Πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο? 1400€ μου φαίνονται υπερβολικά για μετατροπή. Αν υπολογίσεις και πιθανές ζημιές λόγο ηλικίας και λόγο μετατροπής δεν νομίζω να κάνεις απόσβεση ούτε στην 5ετια
-
LPGAS στον Πειραιά.
-
@yem said in Υγραεριοκίνηση!:
Πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο? 1400€ μου φαίνονται υπερβολικά για μετατροπή. Αν υπολογίσεις και πιθανές ζημιές λόγο ηλικίας και λόγο μετατροπής δεν νομίζω να κάνεις απόσβεση ούτε στην 5ετια
Είναι πολλά όντως αλλά αν βγάζει παραπάνω χλμ κ χωρίς ψεκασμό βενζίνης πιθανόν να αξίζει. Τέτοιο στατιστικό αντε βρες το...
-
-
@terios said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλησπέρα σας,
σκέφτομαι για εγκατάσταση lpg σε terios 2010 1.5 με 139 χιλ. χλμ.
Μου είπε εγκαταστάτης (γενικά περι υγραερίου) ότι αν πάνε όλα σωστά στα 100.000 χλμ (+/-) θα χρειαστώ άλλαγμα στις βαλβίδες. Μάλιστα μου είπε οτι στη 2η αλλαγή τους θα χρειαστώ αλλαγή μηχανής λόγω νεροφαγομάτων. Το 2ο ίσως πολύ μακρινό για να με ενδιαφέρει αλλά δεν μου ακούστηκε καλά. Επίσης στις 4.000 στροφές θα αλλάζει σε βενζίνη.Το σύστημα είναι πολωνικό χωρίς obd και χωρίς ψεκασμό βενζίνης. Για το obd δεν είμαι σίγουρος.
Εναλλακτικά έχω σκεφτεί της prins vsi 2.0 συν το valve care. Επίσης χωρίς ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης αν εχω καταλάβει σωστά. Η τιμή όμως είναι περί τα €1.400.
Αξίζει κανείς να ανέβει για να πάει σε Prins και το κυριότερο σε ποιον για εγκατάσταση. Όποιος έχει κάποιον να μου προτείνει σε pm είναι εκτιμητέο.
Μηχανικές γνώσεις δεν έχω καθόλου και καμία διάθεση για συχνές επισκέψεις σε συνεργεία. Γι αυτό είμαι και σε μεγάλο δίλημμα.
Ευχαριστώ!
Λογικά πρέπει να έχεις μηχανικές βαλβίδες(με καπελωτα). Θα κάνεις έλεγχο διακενων βαλβίδων κάθε 40,000-50,000 να βλέπεις τη κατάσταση τους.
Για μένα βάλε σύστημα με obd (είναι καινούργιο μοντέλο) και να βάλεις και μεικτό ψεκασμό βενζίνης σε όλο το φορτίο και σε όλες τις στροφές .
Πολωνικό είχα το Europegas avance 32 σε Mazda 6
Πριν τη μετατροπή το αμάξι να κάνετε έλεγχο δουλεύει σωστά ;;
-
Καλησπέρα ,έχω ένα skoda Octavia 2003 1.4 με 75hp με κωδικό κινητήρα (bca/axp) και θέλω να το βάλω αέριο (lpg) , το αμάξι είναι του πατέρα μου άριστα συντηρημένο με μόλις 103000 ο λόγοι είναι τα χιλιόμετρα που διανύω ετησίως είναι 20000+χλμ ,και επίσης μεγάλωσε η οικογένεια οπότε χρειάζομαι χώρους , και εδώ που έφτασε η βενζίνη 2.3€/lit το κόστος μετακίνησης μου για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά (80χλμ σε ε.ο) αγγίζει τα 320+€/μήνα με το δικό μου αυτοκίνητο ένα mitsubishi colt 2007 1.3 95hp με 350000χλμ, Οπότε το κόστος μετακίνησης μου είναι αγκάθι στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Προσφορές πήρα δύο ( βρίσκομαι Θεσσαλονίκη) η πρώτη στα 1000-1100€ με κιτ της brc και η δεύτερη με κιτ της lovato exr στα 950€ και στις δύο προσφορές περιλαμβάνονται ΚΤΕΟ και διεκπεραίωση αλλαγή άδειας. Η αλήθεια είναι ότι ο εγκαταστατης που πρότεινε το lovato μου φάνηκε πιο επαγγελματίας και με πιο καλό after sale , υπάρχει κάποιο μέλος που έχει τοποθετήσει ένα από τα δύο Κιτ στο συγκεκριμένο κινητήρα για περαιτέρω πληροφορίες?
-
Έχουν ξεφύγει οι τιμές εγκατάστασης ή μου φαίνεται?!
-
@w202-amg said in Υγραεριοκίνηση!:
Έχουν ξεφύγει οι τιμές εγκατάστασης ή μου φαίνεται?!
Σε σχέση με Αθήνα πρέπει να είμαστε 150-200€ +
-
@deste said in Υγραεριοκίνηση!:
Καλησπέρα ,έχω ένα skoda Octavia 2003 1.4 με 75hp με κωδικό κινητήρα (bca/axp) και θέλω να το βάλω αέριο (lpg) , το αμάξι είναι του πατέρα μου άριστα συντηρημένο με μόλις 103000 ο λόγοι είναι τα χιλιόμετρα που διανύω ετησίως είναι 20000+χλμ ,και επίσης μεγάλωσε η οικογένεια οπότε χρειάζομαι χώρους , και εδώ που έφτασε η βενζίνη 2.3€/lit το κόστος μετακίνησης μου για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά (80χλμ σε ε.ο) αγγίζει τα 320+€/μήνα με το δικό μου αυτοκίνητο ένα mitsubishi colt 2007 1.3 95hp με 350000χλμ, Οπότε το κόστος μετακίνησης μου είναι αγκάθι στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Προσφορές πήρα δύο ( βρίσκομαι Θεσσαλονίκη) η πρώτη στα 1000-1100€ με κιτ της brc και η δεύτερη με κιτ της lovato exr στα 950€ και στις δύο προσφορές περιλαμβάνονται ΚΤΕΟ και διεκπεραίωση αλλαγή άδειας. Η αλήθεια είναι ότι ο εγκαταστατης που πρότεινε το lovato μου φάνηκε πιο επαγγελματίας και με πιο καλό after sale , υπάρχει κάποιο μέλος που έχει τοποθετήσει ένα από τα δύο Κιτ στο συγκεκριμένο κινητήρα για περαιτέρω πληροφορίες?
Και τα 2 συστήματα είναι καλά.
Όποιος εγκατάστατης σου φάνηκε πιο καλός πήγαινε . Απλώς να ξέρεις το υγραέριο απαιτεί και καλό ρεύμα . Οπότε να έχεις στο πρόγραμμα ότι ίσως χρειαστεί αλλαγή μπουζοκαλωδια ή πολλ/στες , θα φανεί και στο υγραέριο.
Δε έχουν ακουστεί θέματα στα συγκεκριμένα με το υγραέριο. -
Καλησπερα εχω A-class 2005 με 427000χλμ οταν εβαλα υγραεριο ειχα 410000χλμ και εβαλα STAG.Στην αρχη μου εσβηνε συνεχεια οταν σταματουσα στα φαναρια το πηγα στον μηχανικο και λυθηκε το προβλημα.Αν πριν σβησω τον κινητηρα δεν γυρισω σε βενζινη οταν παω να το εκκινησω και γυρισει στο αεριο παταω το γκαζι και κανει λες και εχει κενο,σαν να μην εχει καυσιμο
-
καλησπερα στην ομαδα, εχεις καποιος βαλει σε volvo s40, 1.6 του 2010 υγραεριο?
αν ναι , εχει βγαλει προβληματα και πιο συστημα εχει βαλει
ευχαριστω -
@dchristogi said in Υγραεριοκίνηση!:
ευχαριστω
εχω το mondeo 1.6 vti 2008 , αν φοραμε τον ιδιο κινητηρα, δεν εχω προβληματα με 300.000 χλμ με υγρο ψεκασμο icom απο το 2010 -
@dchristogi said in Υγραεριοκίνηση!:
ευχαριστωΕίτε θα κοιτάξεις υγρού ψεκασμού σύστημα , αλλιώς κοιτάζεις έμμεσου ψεκασμού με μπεκ τύπου βενζίνης, και σίγουρα μεικτό ψεκασμό βενζίνης. Ρώτησε το άτομο που θα στο αναλάβει εάν χρειάζεται και ηλεκτρονικό σύστημα λίπανσης ,και επιπλέον εάν ο κινητήρας διαθέτει μηχανικές βαλβίδες κάθε πότε θα πρέπει να κάνεις έλεγχο διακενων βαλβίδων.
Να έχεις υπ όψιν ότι το αμάξι θα πρέπει να δουλεύει σωστά στη βενζίνη και στη ανάφλεξη πριν τη μετατροπή με υγραέριο. -
Η αύξηση που έχει πάρει το υγραέριο εδώ και κάμποσο καιρό από το καλοκαίρι που είχε φτάσει στα 0,755Ε και τώρα που είναι στο 0,885Ε είναι διαχρονικά έτσι;
Δηλαδή κάθε χειμώνα αυξάνεται και κάθε καλοκαίρι μειώνεται; -
Ναι τσιμπάει λίγο το χειμώνα αλλά φέτος πήρε αρκετά και είναι ακόμα η αρχή , πριν 2 εβδομάδες έβαλα με 0,75 και στο ίδιο πρατήριο προχτές 0,91 . Ας ελπίσουμε να ΜΗΝ πάρει και άλλο προς τα πάνω
Υγραεριοκίνηση!