-
@w202-amg said in Υγραεριοκίνηση!:
@nolimit14 said in Υγραεριοκίνηση!:
Πόσο καιρό αντέχει το υγραέριο μέσα στη δεξαμενή χωρίς να ανανεωθεί?Για την βενζίνη γνωρίζω πως αντέχει κάποιους μήνες.Άλλοι λένε 3,άλλοι λένε 6 και μετά αρχίζουν προβλήματα.Για το υγραέριο τι ισχύει?
Επίσης,πόσο καιρό μπορώ να το δουλεύω μόνο σε βενζίνη χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα?Η λογική λέει ότι αντέχει για πάντα
Όντως τώρα?Και εγώ νόμιζα πως μετά από λίγους μήνες χάνει τις ιδιότητες και αχρηστεύεται η δεξαμενή...
Κάτι άλλο...σε άλλο τόπικ που έγραψα για το Polo που μου άναβε check engine,η τάπα της βενζίνης γράφει πάνω 95 οκτάνια.Επειδή όμως έχει και υγραέριο aftermarket,φτάνουν τα 95 οκτάνια ή πρέπει να βάζω 98 ή 100?
Όταν το πήρα έβαλα 98 αλλά επειδή άναψε check engine έβαλα 95 και μετά ξαναέβαλα 95 και προς το παρόν όλα οκ.
Το οτι πρέπει να βάζεις 98 ή 100 αν έχεις υγραέριο ισχύει ή είναι μύθος? -
Πόσο καιρό αντέχει το υγραέριο μέσα στη δεξαμενή χωρίς να ανανεωθεί?Για την βενζίνη γνωρίζω πως αντέχει κάποιους μήνες.Άλλοι λένε 3,άλλοι λένε 6 και μετά αρχίζουν προβλήματα.Για το υγραέριο τι ισχύει?
Επίσης,πόσο καιρό μπορώ να το δουλεύω μόνο σε βενζίνη χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα?Η λογική λέει ότι αντέχει για πάντα
Όντως τώρα?Και εγώ νόμιζα πως μετά από λίγους μήνες χάνει τις ιδιότητες και αχρηστεύεται η δεξαμενή...
Κάτι άλλο...σε άλλο τόπικ που έγραψα για το Polo που μου άναβε check engine,η τάπα της βενζίνης γράφει πάνω 95 οκτάνια.Επειδή όμως έχει και υγραέριο aftermarket,φτάνουν τα 95 οκτάνια ή πρέπει να βάζω 98 ή 100?
Όταν το πήρα έβαλα 98 αλλά επειδή άναψε check engine έβαλα 95 και μετά ξαναέβαλα 95 και προς το παρόν όλα οκ.
Το οτι πρέπει να βάζεις 98 ή 100 αν έχεις υγραέριο ισχύει ή είναι μύθος?Μύθος. Κοίτα το πόλο σου λογικά συνδέεται εύκολα με vag com, πάρε ένα για να έχεις ένα μπουσουλα επί των βλαβών. Δεν είναι τραγικά αναξιόπιστοι κινητήρες απλά σε κάθε σύμπτωμα υπάρχουν πολλές πιθανές εκδοχές. Εγώ τελευταία φορά που είχα θέμα με ρεταρισμα ήταν μπουζοκαλωδιο π.χ. το κάψιμο λάδια μην σ απασχολει
-
Έκλεισα υγραέριο για ενα Opel Corsa C 1,2 του 2004. Το αμάξι θα κάνει ~120 χιλιόμετρα καθημερινά . Απο κατανάλωση το φέρνει 6,5 με 7,0λτ/100.
Θα μπει ίδιο σύστημα που είχα και σε Mazda 6 με αντίστοιχα μπέκ τύπου βενζίνης .
Πρωτού μπει υγράεριο ανοίχτηκε το μοτέρ γιατι έβγαλε το γνωστο θέμα με τη φλάντζα καθρέφτη . Επειδή ρέταρε κιόλας αλλάχτηκε και πολλ/στης -μπουζι . Απο τη επισκευή το παρακολούθησα για 2500 χιλιόμετρα χωρίς να παρουσιάσει οποιοσήποτε θέμα . Οπότε προχωράω . -
Σε αμάξι που πήγα για έλεγχο lpg μου είπε ο μάστορας ότι δεν είναι σωστά τοποθετημένος ο πνεύμονας και κανα-δυό πράγματα ακόμα.Αν μείνει έτσι θα αρχίσει να καίει αντιψυκτικό κλπ.Πόσο περίπου μπορεί να πάει να κάνει 2-3 αλλαγές πάνω στο υπάρχον σύστημα(δεν μιλάμε για εγκατάσταση ή απεγκατάσταση,απλώς να διορθώσει αυτό που υπάρχει ήδη)?Γιατί ρώτησα και δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.Ρωτάω μη μου έρθει ξαφνικό...
-
Ξαφνικό θα σου έρθει. Δηλαδή δεν ξέρει τι θα χρειαστεί σε υλικά και χρόνο;
-
Το αντιψυκτικό γιατί θα το καίει;
-
Άμα δεν ξέρει με σιγουριά ριξτου ένα TYN και πας στον επόμενο, Οκ υπάρχουν και τα απρόβλεπτα αλλά μια προσφορά με αυτά που βλέπει πρέπει να στην δώσει.
-
Μην αγχώνεσαι για τον πνεύμονα εγώ 10 χρόνια τον είχα στο ύψος του δοχείου διαστολής,λάθος αλλά δούλευε.
-
Κι εγω εκεί τον ειχα, κανενα πρόβλημα.
-
Εμένα ο πνεύμονας είναι από την άλλη μεριά(δίπλα στη μπαταρία προς το φτερό)...ο μάστορας λέει πρέπει να μπει λίγο πιο ψηλά(προς τους υαλοκαθαριστήρες δηλαδή)
-
Εμένα ο πνεύμονας είναι από την άλλη μεριά(δίπλα στη μπαταρία προς το φτερό)...ο μάστορας λέει πρέπει να μπει λίγο πιο ψηλά(προς τους υαλοκαθαριστήρες δηλαδή)
Εγώ τον έχω στο καθρέφτη του κινητήρα, μια χαρά είναι εκεί που το χεις γιατί να αλλάξεις?!
-
Εγώ τον έχω στο καθρέφτη του κινητήρα, μια χαρά είναι εκεί που το χεις γιατί να αλλάξεις?!
Από LPG δεν ξέρω και τόσα πολλά...
Για να πιάσετε το νόημα...ίσως το έχω πει και σε άλλο ποστ...τελευταία φορά είχα βάλει lpg σε πρατήριο στα τέλη Νοεμβρίου και το δούλεψα με lpg τελευταία φορά γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.Μετά η κυλινδροκεφαλή πήγε για ρεκτιφιέ και μου είπαν από εξειδικευμένο VAG για 2-3 μήνες να μην το δουλέψω με lpg για να στρώσει,πράγμα που τήρησα.Εμένα με απασχολεί αν υπάρχει πρόβλημα μετά από τόσο καιρό που έχει μέσα το ίδιο καύσιμο και έχει μείνει αδούλευτο(αν και ο μάστορας είπε ότι το lpg δεν είναι σαν την βενζίνη και το πετρέλαιο που χαλάνε μετά από 6 μήνες)και αν μετά το λύσιμο/δέσιμο της κυλινδροκεφαλής στο εξειδικευμένο VAG τα βάλανε όλα σωστά(μπεκιέρα,πνεύμονα κλπ)ή αν έγινε καμιά στραβή.Υπόψιν ότι την άλλη βδομάδα περνάω ΚΤΕΟ.Τι πρέπει να πω στο μάστορα να ελέγξει και τι να προσέξω?Επίσης,το service του lpg είναι ανά έτος/15000 χλμ.Τελευταία φορά έγινε πριν 9 μήνες και 7000 χιλιόμετρα.Να κάνω με την ευκαιρία και το service μιας και θα γίνει ότι γίνει ή να το αφήσω μετά από 3 μήνες ή 8000 χιλιόμετρα?Τέλος,επειδή δεν είχα ποτέ αμάξι με lpg παλιότερα,σε σχέση με τα συμβατικά βενζίνης/πετρελαίου,ποιά επιπλέον έγγραφα πρέπει να προσκομίσω στο ΚΤΕΟ(εκτός από τα κλασσικά:ταυτότητα,άδεια οδήγησης,άδεια κυκλοφορίας,προηγούμενο δελτίο ΚΤΕΟ κλπ)?Thanks! -
Τελικώς μετά από 6 μήνες ανεφοδιασμού και 4 μήνες χωρίς να χρησιμοποιείται lpg όλα δουλεύουν ρολόι!Έγινε ο έλεγχος,έγινε και προγραμματισμός μέσω PC και με ένα 20άρικο όλα έτοιμα!Μόνο λίγο προσοχή τις πρώτη βδομάδα...να καεί το παλιό καύσιμο και να ελέγχουμε λάδι/αντιψυκτικό καθημερινά και γενικά αν κάτι πάει στραβά...
-
Μια απορία ακόμα...το σύστημα που έχω(STAG)έχει το μικρό "πάνελ" με 4 γραμμές(η στάθμη),1 γραμμή κόκκινη(η ρεζέρβα)και ένα λαμπάκι πράσινο που αναβοσβήνει όταν είναι κρύο το αμάξι και ανάβει όταν φτάσει στην προβλεπόμενη θερμοκρασία και ενεργοποιηθεί το lpg..Όταν άρχισα να ξαναχρησιμοποιώ το σύστημα είχε μέσα 2 γραμμές,μετά από πολλά χιλιόμετρα έπεσε στη 1 γραμμή και μετά από πολλά ακόμα χιλιόμετρα έσβησαν όλες οι πράσινες γραμμές και έμεινε αναμμένη μόνο η κόκκινη.Το λαμπάκι το πράσινο αναβόσβηνε όταν ήτανε κρύο και άναβε όταν έφτανε στη σωστή θερμοκρασία και με 2 πράσινες και με 1 πράσινη και με την κόκκινη.Πριν λίγο έκανε έναν ήχο(ένα μπιιιπ)και άρχισε να αναβοσβήνει ακόμα και όταν είναι ζεστό το αμάξι.Αυτό σημαίνει ότι τελείωσε και πλέον δουλεύει με βενζίνη ή ότι είναι πολύ κοντά να τελειώσει?Επειδή δεν είχα άλλο αμάξι με lpg,όταν αδειάζει η δεξαμενή σβήνει εντελώς το πάνελ με τις γραμμές της στάθμης ή όχι?
Να ξέρω τι να κάνω.Το παιδί από το συνεργείο με lpg μου είπε να κάψω όλο το παλιό καύσιμο,να βάλω καινούριο και να το ξαναρυθμίσουμε... -
Το "πολλά" χιλιόμετρα είναι κάπως σχετικό.
Η λογική λέει ότι άδειασε και αναβοσβήνει για να στο δείξει και έχει γυρίσει σε βενζίνη.
Πήγαινε στον τεχνικό να το ρυθμίσει και φουλαρε να το ευχαριστηθείς -
@yem said in Υγραεριοκίνηση!:
Το "πολλά" χιλιόμετρα είναι κάπως σχετικό.
Η λογική λέει ότι άδειασε και αναβοσβήνει για να στο δείξει και έχει γυρίσει σε βενζίνη.
Πήγαινε στον τεχνικό να το ρυθμίσει και φουλαρε να το ευχαριστηθείςΕπειδή τα καταγράφω...έκανε 50 χιλιόμετρα από την 2η πράσινη γραμμή στην 1η πράσινη,80 χιλιόμετρα από την 1η πράσινη στην κόκκινη και κάπου 105-110 χιλιόμετρα στην κόκκινη(με σταθερά αναμμένο λαμπάκι,μέχρι που έκανε το μπιιπ και άρχισε να αναβοσβήνει).
Εγώ νόμιζα ότι αν αδειάσει εντελώς,κλείνει το πάνελ και δεν δείχνει τίποτα,όπως είναι όταν είναι σβηστό το αμάξι.
Κάτι ακόμα επειδή είπες για φουλάρισμα.Αν βάλω πχ 20 ευρώ lpg θα είναι εντάξει ή πρέπει να το γεμίζω αναγκαστικά?Γιατί το έχω ακούσει και αυτό... -
Αν αδειάσει το δικό μου - Δεν είναι stag αλλα Όλα κάπως έτσι δουλεύουν - μένει το κόκκινο λαμπάκι αναμμένο ( που σου λέει ότι άδειασε το αέριο) και έχει και ένα πορτοκαλί που δείχνει με ποιο καύσιμο Κινείται και αυτό σε άδειο αέριο δείχνει την βενζίνα.
Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο τεχνικός σου. Μήπως θέλει να του το πας τελείως άδειο?
-
Αν αδειάσει το δικό μου - Δεν είναι stag αλλα Όλα κάπως έτσι δουλεύουν - μένει το κόκκινο λαμπάκι αναμμένο ( που σου λέει ότι άδειασε το αέριο) και έχει και ένα πορτοκαλί που δείχνει με ποιο καύσιμο Κινείται και αυτό σε άδειο αέριο δείχνει την βενζίνα.
Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει ο τεχνικός σου. Μήπως θέλει να του το πας τελείως άδειο?
Τελικώς βρήκα το manual ιντερνετικά!
Όταν αναβοσβήνει πολύ γρήγορα σημαίνει πως τέλειωσε το αέριο....
Εμένα μου είπε να κάψω ότι παλιό καύσιμο έχει,να βάλω καινούριο(δεν μου είπε όμως αν πρέπει απλά να βάλω πχ 10 ευρώ ή 20 ευρώ ή να το γεμίσω)και να πάμε να το ρυθμίσουμε.
Α τι άλλο...μπορεί να ακουστεί κάπως αλλά δεν το γνωρίζω πραγματικά...αν πηγαίνω με lpg και θέλω να το γυρίσω στη βενζίνη,μπορώ να το κάνω όποια στιγμή θέλω ή μόνο χωρίς στροφές?Δηλαδή αν κινούμαι πχ σε ένα δρόμο με 70 χλμ/ώρα,4η στο κιβώτιο και 3000 στροφές,μπορώ να πατήσω το κουμπί να γυρίσει βενζίνη ή είναι καλύτερα να πατήσω αμπραγιάζ ώστε να μην έχει στροφές η μηχανή η να το κλείσω όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι πχ? -
Γυρνάει σε αέριο ανά πάσα ώρα και στιγμή αλλά επειδή κάνει ένα μικρό "λόξιγκα" εκείνη την στιγμή καλύτερα να είσαι σε χαλαρές στροφές ή σε πορεία.
-
Γυρνάει σε αέριο ανά πάσα ώρα και στιγμή αλλά επειδή κάνει ένα μικρό "λόξιγκα" εκείνη την στιγμή καλύτερα να είσαι σε χαλαρές στροφές ή σε πορεία.
Σε ρελαντί είναι καλό?
Υγραεριοκίνηση!