-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Meanwhile in Australia
http://www.carpoint.com.au/news/2012/toyota/lpg-for-hybrids-30476
Θα ψάξω να βρω να σου στείλω, την παράθεση ενός manager αυτοκινητοβιομηχανίας, καναδό. Σίγουρα εκεί το ρεύμα είναι τζάμπα…. Είναι πιο πραγματιστής. Και σίγουρα δεν ευχολογεί οραματιζόμενος.
Οπωσδήποτε σε ένα όχημα με ζεύξη
Ward Leonard, εκεί πολλά μπορούν να παίξουν!.
Σταθερές στροφές, σταθερές ρυθμίσεις, κατάλληλα ανταλλακτικά = μακροζωία οικονομία.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Meanwhile in Australia
http://www.carpoint.com.au/news/2012/toyota/lpg-for-hybrids-30476
Θα ψάξω να βρω να σου στείλω, την παράθεση ενός manager αυτοκινητοβιομηχανίας, καναδό. Σίγουρα εκεί το ρεύμα είναι τζάμπα…. Είναι πιο πραγματιστής. Και σίγουρα δεν ευχολογεί οραματιζόμενος.
Οπωσδήποτε σε ένα όχημα με ζεύξη
Ward Leonard, εκεί πολλά μπορούν να παίξουν!.
Σταθερές στροφές, σταθερές ρυθμίσεις, κατάλληλα ανταλλακτικά = μακροζωία οικονομία.
Α.Έχουν ανακαλυφθεί τα θυρίστορ
-
Ward Leonard
Σε αυτοκίνητο
το 2012ρε μαστορα, ειλικρινά δλδ, δεν αντέχουμε άλλο τέτοια ασχετοσύνη, ΗΜΑΡΤΟΝ
υγ. για όσους δεν ξέρουν για τί μιλάμε
http://en.wikipedia.org/wiki/Ward_Leonard_control -
was a widely used DC motor speed control system introduced by Harry Ward Leonard in 1891
Φρέσκο πράμα.
Και γιατί χρειάζεται στο αυτοκίνητο; -
Αναμφίβολα από τότε που ήμουν μαθητής, έχουν περάσει πολλά χρόνια, και πιθανών να έχω ξεχάσει μια ονοματολογία, και ερωτώ. Η σύνδεση ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους με αυξομειούμενη ιπποδύναμη και σταθερές στροφές και τάση με κάποια μοτέρ μέσω ενός αυτομετασχηματισμού – ρυθμιζόμενη αντίσταση, πως ονομάζονται αγγλικά?. αυτός ο σχεδιασμός έχει ένα όνομα.
Ευχαριστώ.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αναμφίβολα από τότε που ήμουν μαθητής, έχουν περάσει πολλά χρόνια, και πιθανών να έχω ξεχάσει μια ονοματολογία, και ερωτώ. Η σύνδεση ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους με αυξομειούμενη ιπποδύναμη και σταθερές στροφές και τάση με κάποια μοτέρ μέσω ενός αυτομετασχηματισμού – ρυθμιζόμενη αντίσταση, πως ονομάζονται αγγλικά?. αυτός ο σχεδιασμός έχει ένα όνομα.
Ευχαριστώ.
Α.Δε νομίζω ότι χρησιμοποιεί κανένας ρυθμιζόμενη αντίσταση, θα είναι πολύ μεγάλες οι απώλειες.
Σε γεννήτριες ~100 ίππων που έχω δει, ελέγχεται ηλεκτρονικά το γκάζι του κινητήρα από ότι κατάλαβα.
Όταν πχ αυξάνεται το φορτίο, αυξάνεται και το γκάζι, ώστε οι στροφές και άρα η τάση και η συχνότητα να μείνουν ίδιες. Το ρεύμα αυξάνεται λόγω της χαμηλότερης αντίστασης του φορτίου. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ευχαριστώ.
Α.Δε νομίζω ότι χρησιμοποιεί κανένας ρυθμιζόμενη αντίσταση, θα είναι πολύ μεγάλες οι απώλειες.
Σε γεννήτριες ~100 ίππων που έχω δει, ελέγχεται ηλεκτρονικά το γκάζι του κινητήρα από ότι κατάλαβα.
Όταν πχ αυξάνεται το φορτίο, αυξάνεται και το γκάζι, ώστε οι στροφές και άρα η τάση και η συχνότητα να μείνουν ίδιες. Το ρεύμα αυξάνεται λόγω της χαμηλότερης αντίστασης του φορτίου.
Αναμφίβολα δεν αυξομειώνετε η ιπποδύναμη, χωρίς να παίζει το γκάζι, και οπωσδήποτε σήμερα με κάποια ηλεκτρονική διάταξη, ελεγχόμενη με το πεντάλ. Διότι εγώ μιλάω για αυτοκίνητα, που το εσωτερικής καύσης τμήμα του ζεύγους, μπορεί να κάψει βενζίνα πετρέλαιο ή αέριο.
Η παλιά αντίσταση, ρεοστάτης, δεν υπάρχει σήμερα, διότι θερμαινόμενη κατανάλωνε έργο.
Υπάρχουν κάποιοι μεταβλητοί ηλεκτρονικά αυτομετασχηματιστές, οι οποίοι ανέξοδα κάνουν την ίδια δουλειά. Δεν τολμώ να παραθέσω τον όρο!.
Μα περιμένω το όνομα της ερώτησης μου.
Α. -
Πήγαινε σε ένα κατάστημα βιομηχανικών ηλεκτρολογικών και πάρε ένα μικρό inverter με τριφασική έξοδο.
Θα καταλάβεις. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Meanwhile in Australia
http://www.carpoint.com.au/news/2012/toyota/lpg-for-hybrids-30476Μην πας μακρυά εδω στην αθηνα
http://www.qgas.gr/lpgconversions/130-t ... ius-hybrid
-
Μετα την πτωση των τελευταιων ημερων, η τιμη πωλησης απο τα διυλιστήρια ειναι αντίστοιχη με πριν απο 40 μερες
Τιμές Αγοράς Υγραερίου Τετάρτη 24/10/2012
Οκτ 24th, 2012
by ΕΛ.ΠΕ..Τιμές Αγοράς Υγραερίου Τετάρτη 24/10/2012 από ΕΛ.ΠΕ. χωρίς επιβαρύνσεις.
Ενδεικτικές τιμές αγοράς υγραερίου
ΕΙΔΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΝΟΤΟΣ L.P.G (AUTO) BEA ΒΟΡΡΑΣ L.P.G. (AUTO) ΒΕΘ
EURO/MT 790,430 796,980ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΥΠ.Ε.Α. Rotating Header Image
Τιμές Αγοράς Υγραερίου Παρασκευή 30/11/2012
Νοε 30th, 2012
by ΕΛ.ΠΕ..Τιμές Αγοράς Υγραερίου Παρασκευή 30/11/2012 από ΕΛ.ΠΕ. χωρίς επιβαρύνσεις.
Ενδεικτικές τιμές αγοράς υγραερίου
ΕΙΔΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΝΟΤΟΣ L.P.G (AUTO) BEA ΒΟΡΡΑΣ L.P.G. (AUTO) ΒΕΘ
EURO/MT 790,550 797,140με τη διαφορα οτι πριν 40 μερες εβαζα με 0.808€
αντε να βαλουμε και 10 λεπτα την αυξηση του φορου, επρεπε να πουλανε 0,91€θα περασω αυριο απο το πρατηριο να ρωτησω...
edit: ειδα οτι το ενα απο τα φτηνα πρατηρια κατεβασε απο 0,95 σε 0,93€
λογικα θα ακολουθησει και ο αλλος -
Σε αντίθεση με την πρεβεζα που ο μοναδικός που έχει υγραεριο μέσα στην πόλη ακολουθεί ανάποδη πορεία ,παρα το κράξιμο που έφαγε πρόσφατα,με την τιμη σήμερα να έχει 99 λεπτα.
-
Φαρμακης Γιαννενα σταθερα 0,92 απο την μερα της αυξησης του ΕΦΚ. Σημερα που ρωτησα το 0,90 ειναι πολυ κοντα.......(οσο ειχε δηλαδη πχ Θεσνικη προ αυξησης)............και οι υπόλοιποι δεν μπορούν να καρτελιάσουν γιατι θα τους φαει η μαρμάγκα..........
-
θεσσαλονικη σημερα 0,986 ολοι μα ολοι. Το ειχαν μεχρι χθες και για αρκετο καιρο 1,026-1,028
-
Στην Άρτα έχουν μείνει στο 0,99. Έφτασε εκεί και έμεινε, άσχετα αν στο μεταξύ η τιμή χονδρικής έπεσε, όπως ειπώθηκε παραπάνω. Αν είναι για κανένα λεπτό άνοδο, με το που ανακοινώνεται έφτασε και στην αντλία. Ωραίοι ως Έλληνες!
-
Το θέμα έχει πάρα πολλές σελίδες και αδυνατώ να ανατρέξω σε όλες για να δω αν έχει συζητηθεί. Κατά συνέπεια ρωτάω: γνωρίζετε για την απαγόρευση εισόδου των υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων σε κλειστά πάρκινγκ;
Πρόσφατη φωτό από την είσοδο του Mall εδώ:http://yourgear.gr/index.php/daily-pick/15-daily-pick/294-telika-ta-oximata-pou-kinountai-me-lpg-einai-kinites-bombes.
Προφανώς υπάρχει σχετική νομοθεσία που επιβάλλει την απαγόρευση, ειδάλλως οι διαχειριστές του εμπορικού κέντρου δεν θα είχαν κανένα λόγο να προχωρήσουν σε αυτή. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν πολλά:
[list:1t6v8z5a]υπάρχει κίνδυνος και πώς μπορεί να προκύψει ή πρόκειται για κάποιο γραφειοκρατικό τερτίπι;
αν όντως υπάρχει κίνδυνος, πώς μπορεί να γίνει έλεγχος;
ενημερώνει κανείς εγκαταστάτης για τη σχετική νομοθεσία;[/list:u:1t6v8z5a]Εσείς τι γνωρίζετε;
-
Εχω παρει προσφατα ενα Mini cooper s 2007 δλδ ειναι το 2nd gen. και επειδη πινει πολυ..... ψαχνω μηπως υπαρχει καποιος π εχει κανει την τοποθετηση συστηματος υγραεριοκινησης κ το αποτελεσμα π ειχε δλδ μηπως επεσε η αποδοση, η ειχε οποιαδηποτε δησλειτουργεια αν ξερει καποιος ευχαριστω εκ τον προτερων. Η αν ξερετε καποιο συστημα (vialle, prins,...) π ν τοποθετειτε στο cooper s 2007----> ,δεν εχω βρει κατι στο ιντερνετ για αυτο ρωταω. Για cooper s πριν το 2007 εχω δει αλλα τ δικο μ εχει τ επομενο κινητηρα....
-
Ειναι άμεσου ψεκασμου δεν υπάρχει κιτ γιαυτο ακόμα , νομίζω οτι αναμένεται απο κάποιες εταιρίες με υγρο ψεκασμό πχ prins
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
θεσσαλονικη σημερα 0,986 ολοι μα ολοι. Το ειχαν μεχρι χθες και για αρκετο καιρο 1,026-1,028Ο καίσης στην μουδανίων το έχει 93.8.
-
κανας εγκαταστατης εριξε τις τιμες?
-
650€ οι πιο φθηνοί που έχω δει στην Αθηνα
Υγραεριοκίνηση!