-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
γιατι οχι!? επιδη δεν ειμαι σιγουρος ουτε και ο πατερας μου θυματε...δεν ειναι και δυσκολο αυτο που λεω γιατι δουλευουν παραλλιλα και τα 2 καυσιμα 60%πετρελαιο-40%λπγ ...ποσο δε σε παλιάς τεχνολογίας αμάξια που ολα ηταν πιο εύκολα...
Τα μπουζι θελουν αλλαγη πιο συχνα και θα δουλευει μια χαρα.
μου αρεσει που ειπα δεν ειμαι σίγουρος και με ειρωνεύεσε...κουβεντα κανουμε,ξερω οτι ειναι απο τεχνικης αποψης δυσκολο αλλα το θεμα ειναι οτι υπαρχουν (υπηρχαν!? )κιτακια με αυτο το 60-40 που λεω για πετρελαιοκινητα ...
-
Μηπως αν δεν ξερουμε κατι να μην εχουμε αποψη (οπωσδηποτε);;;;;;;;
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
γιατι οχι!? επιδη δεν ειμαι σιγουρος ουτε και ο πατερας μου θυματε...δεν ειναι και δυσκολο αυτο που λεω γιατι δουλευουν παραλλιλα και τα 2 καυσιμα 60%πετρελαιο-40%λπγ ...ποσο δε σε παλιάς τεχνολογίας αμάξια που ολα ηταν πιο εύκολα...
Τα μπουζι θελουν αλλαγη πιο συχνα και θα δουλευει μια χαρα.
μου αρεσει που ειπα δεν ειμαι σίγουρος και με ειρωνεύεσε...κουβεντα κανουμε,ξερω οτι ειναι απο τεχνικης αποψης δυσκολο αλλα το θεμα ειναι οτι υπαρχουν (υπηρχαν!? )κιτακια με αυτο το 60-40 που λεω για πετρελαιοκινητα ...
Ξερεις πως γινεται η αναφλεξη σε καθε καυσιμο;
-
Εχει ψωμι η υποθεση..
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα μπουζι θελουν αλλαγη πιο συχνα και θα δουλευει μια χαρα. :thumbsup
Ξερεις πως γινεται η αναφλεξη σε καθε καυσιμο;
προφανώς
πετρελαιο με την συμπίεση και λπγ,βενζινη με μπουζι....εγω ειπα για μείγμα καυσιμου αυτο προμοταρει και η prins, ωστόσο πιστεύω οτι ηταν παλια πατεντα...http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html
μαλιστα αυτο που λεω το λεει ως
dieselblendενδιαφέρων και αυτο το λινκ που βρήκα http://hal.inria.fr/docs/00/65/35/78/PD ... _blend.pdf
-
Και υπηρχε αυτο το συστημα για τα παλια ταξι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
είδα ταξι στη Θεσσαλονικη υγραεριοκίνητο.
το περίεργο της υπόθεσης ειναι οτι το αυτοκινητο ήταν Honda civic HYDRID
Υδριδικό υγραεριοκινητο, ποση οικονομια να κανει;
ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ κράζω, μα το να εισακουστώ είναι δύσκολο. Φαίνετε τσίμπησε στης φωνές των Σειρήνων που τελευταία έχουν κατακλίσει και τα κανάλια. 60% οικονομία λένε. Και αυτοί μεν δεν ντρέπονται, μα και οι άλλοι δεν σκέπτονται!.
Πίρε ταξί και δεν είναι diesel?!........
Α.δεν μου ειναι καθολου περιεργο απο την στιγμη που φιλος-συγχωριανος του πατερα μου και ταριφας παλεας κοπης(πλεον συνταξιουχος)ειχε προ 20ετιας στο ταξι του υγραεριο....και μαλιστα προφανος και συμφερει...τωρα δεν θυμαμαι αν ηταν πετρελαιο η βενζινη το ταξι του αλλα νομιζω οτι ηταν πετρελαιο...
Πετρελαιο και γκαζι;
Παραμύθι της Χαλιμάς φίλε μου Βασίλη….
Α. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To περίεργο που ακριβώς είναι Αντώνη; Απο υβριδικά βενζινοκίνητα ταξί είναι γεμάτη η Ευρώπη.
Και σίγουρα το γνωρίζω!. Είμαι αρωγός αυτής της ιδέας διότι αγγίζουν την αιχμή του δόρατος στην οικονομία. Μα είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένο καύσιμο, από μελετητές αιχμής.
Η έξτρα φθορά με υγραέριο, καθιστά την μετατροπή, εγκληματική οικονομικά και σφαιρικά.
Δεν είναι δυνατόν να μηδενίζουμε την γνώση τόσων εργοστασιακών μελετητικών γραφείων.
Τα εξαρτήματα μονταρίσματος ενός κινητήρα, έχουν συγκεκριμένη αντοχή. Η τεχνολογία αιχμής μόνον από τους ειδήμονες.
Α. -
Η dieselblend ψόφησε εν τι γενέσει της. Με μηδαμινό κέρδος και ζημιές πολλές.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
To περίεργο που ακριβώς είναι Αντώνη; Απο υβριδικά βενζινοκίνητα ταξί είναι γεμάτη η Ευρώπη.
Και σίγουρα το γνωρίζω!. Είμαι αρωγός αυτής της ιδέας διότι αγγίζουν την αιχμή του δόρατος στην οικονομία. Μα είναι σχεδιασμένα για συγκεκριμένο καύσιμο, από μελετητές αιχμής.
Η έξτρα φθορά με υγραέριο, καθιστά την μετατροπή, εγκληματική οικονομικά και σφαιρικά.
Δεν είναι δυνατόν να μηδενίζουμε την γνώση τόσων εργοστασιακών μελετητικών γραφείων.
Τα εξαρτήματα μονταρίσματος ενός κινητήρα, έχουν συγκεκριμένη αντοχή. Η τεχνολογία αιχμής μόνον από τους ειδήμονες.
Α.Στις 'βελτιωσεις' τουρμπισματα εξτρα αλογα τσιπαρισματα κλπ κλπ δεν ισχυει η εξτρα φθορα;;;;;;
η εκει δεν εχουν αναγκη.......... -
Α.Σε πληροφορώ πάντως πως υπάρχουν ουκ ολίγα Prius, από όλες τις γενιές, με μετατροπή σε lpg. Πολλές εταιρείες έχουν κιτ ενώ της Vialle το κιτ LPi για τα Prius συνεργάζεται και με το Stop/Start του χωρίς να απαιτεί βενζίνη σε κάθε εκκίνηση.
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Στις 'βελτιωσεις' τουρμπισματα εξτρα αλογα τσιπαρισματα κλπ κλπ δεν ισχυει η εξτρα φθορα;;;;;;
η εκει δεν εχουν αναγκη..........εκεί παίζει ρόλο η πολύχρονη εμπυρία του κάθε βελτιωτή σε κάθε είδους βελτιώσεις και δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο στο υγραέριο έχει εξτρά φθορά και εκεί λύνεται με λαδιέρα σε **καθε ** περίπτωση
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Α.Στις 'βελτιωσεις' τουρμπισματα εξτρα αλογα τσιπαρισματα κλπ κλπ δεν ισχυει η εξτρα φθορα;;;;;;
η εκει δεν εχουν αναγκη..........
Καλέ μου φίλε κάθε ένα αυτοκίνητο εξυπηρετεί έναν σκοπό.
Ο ΙΧ θέλει χρόνια και οικονομία.
Οι ‘κοντράκηδες’ μου μια δυο κόντρες και τρομερά άλογα.
Οι ραλιάρηδες μου, την δυνατή μεγάλη δύναμη για τα συγκεκριμένα κυβικά (κατηγορία).
Στους κοντράκηδες με βάση την γνώση και την πείρα, φτιάχνεις έναν κινητήρα που σε πλήρη δύναμη δεν θα ζήσει περισσότερο από μια ώρα.
Μετά από αυτήν είναι για πέταμα, σχεδόν τίποτα δεν βαστάς. Πάντα έχουμε δυο τρις κινητήρες ρεζέρβα, (λυμένους) αχρησιμοποίητους. Προτού πετάξουμε το χρησιμοποιημένο μοτέρ, το λύνουμε και μελετώντας μαθαίνουμε πως θα φτιάξουμε και δέσουμε το επόμενο. Σε μια νίκη σε κόντρα, αλλάζουν τσέπη και 150000ε . δεν μιλάμε για οικονομία, είναι άγνωστη λέξη. Σκοπός πχ είναι τα 200 χόρσα μαμά, να γίνουν 800. Και τα 1300 κιλά 700. Κινητήρας ascona 400 έχει βελτιωθεί προχθές για 16η φορά!. Εδώ υπάρχει μασονία!. Δεν μαθαίνει κανείς τίποτα, εάν δεν είναι του κυκλώματος. Καπό δεν ανοίγετε ποτέ εκτός από το συνεργείο. Ο πελάτης παίρνει άλογα, χωρίς να γνωρίζει. Οι συνεργάτες μου εξωτερικά, είναι τσεκαρισμένοι μούγκα στην στρούγκα!.Πάμε στα αγωνιστικά. Εδώ τα πράγματα ελέγχοντα, και πολλές φορές μετριούνται για να είναι σύννομα με κάποια homologation. Το ενδιαφέρον υπάρχει, εάν ο πελάτης θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, και να την εξαντλήσει. Σίγουρα η εποχή που και σε αυτά βάζαμε χοντρά το χέρι μας, παρήλθε ανεπίστρεπτα. Έτσι ξεπήδησαν οι «βελτιωτές» ‘κιτάκηδες’!!!!..... έτσι η διαφορά φαίνετε εάν ο οδηγός σου, είναι ‘χεράς’. Η ζωή ενός αγωνιστικού δεν είναι μεγάλη, καμιά σχέση με τα ΙΧ. Διαρκώς βγαίνουν καινούργια κιτ, που ‘τσιτώνουν’ τον κινητήρα και έτσι μειώνετε η ζωή τους.
Φιλικά
Α. -
Σε μια νίκη σε κόντρα, αλλάζουν τσέπη και 150000ε
150.000€
μιλάμε για έμπυρες κόντρες, όχι μλκιες.
τί άλλο edit Mod θα διαβάσουμε ρε πστ εδω μέσα -
Δηλαδη ολοι αυτοι οι χιλιαδες καγκουρες με τα φτιαγμενα (χοανες - σκουπες - τσιπακια - τουρμπισματα κλπ κλπ κλπ) τρεχουν σε αγωνες και ειναι ολοι κοντρακηδες;;;;;
Δεν νομιζω.........
Γι αυτην την κατηγορια αυτοκινητων μιλαω που και χερι μπαινει και μηχανη ανοιγει και δεν τα εχουν για εναν αγωνα η κοντρα............. -
Meanwhile in Australia
http://www.carpoint.com.au/news/2012/toyota/lpg-for-hybrids-30476 -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Α.Σε πληροφορώ πάντως πως υπάρχουν ουκ ολίγα Prius, από όλες τις γενιές, με μετατροπή σε lpg. Πολλές εταιρείες έχουν κιτ ενώ της Vialle το κιτ LPi για τα Prius συνεργάζεται και με το Stop/Start του χωρίς να απαιτεί βενζίνη σε κάθε εκκίνηση.
Ποτέ δεν με ενδιέφερε να παίρνουν με βενζίνα!. Ρυθμίζεις σωστά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Άσε που ορισμένα δεν έχουν καθόλου ρεζερβουάρ βενζίνας!!!..... τότε μπορείς και να βάλεις και πολύ μεγάλο καζάνι αερίου!. Τέτοιες αυτονομίες της ζητάνε οι επαγγελματίες. Θεωρώ την άλλη περίπτωση, ερμαφρόδιτη λύση. Είναι εξέλιξη, σίγουρα. Μα με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Και καλά εάν αγοράζουν ταξί μεταχειρισμένα από το εξωτερικό και βάζουν αέριο. Μα το να αγοράζουν καινούργια βενζίνας και να αγοράζουν και κιτ, μου είναι παράδοξο. Η τιμή των diesel έχει πέσει κατακόρυφα. Με αυτά κερδίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα ζωής, με ένα κόστος κατανάλωσης της τάξης μέχρι 10%. Πάντα στην μετατροπή, εμπεριέχονται και οι γνωστές πλέον σε όλους πιθανές συνέπιες. Ο συναγωνισμός πετρελαίου με αέριο, δεν είναι κραυγαλέος.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Meanwhile in Australia
http://www.carpoint.com.au/news/2012/toyota/lpg-for-hybrids-30476Χαζοί είναι αυτοί εκεί κάτω, τι τους κοιτάς;
Έχουν μόνο 30% χρέος προς ΑΕΠ και βάζουν υγραέριο σε 'αναπτήρες' -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Meanwhile in Australia
http://www.carpoint.com.au/news/2012/toyota/lpg-for-hybrids-30476Χαζοί είναι αυτοί εκεί κάτω, τι τους κοιτάς;
Έχουν μόνο 30% χρέος προς ΑΕΠ και βάζουν υγραέριο σε 'αναπτήρες'Ξεχασες οτι ειναι απογονοι εγκληματιων!
-
Ποτέ δεν με ενδιέφερε να παίρνουν με βενζίνα!. Ρυθμίζεις σωστά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Άσε που ορισμένα δεν έχουν καθόλου ρεζερβουάρ βενζίνας!!!..... τότε μπορείς και να βάλεις και πολύ μεγάλο καζάνι αερίου!. Τέτοιες αυτονομίες της ζητάνε οι επαγγελματίες. Θεωρώ την άλλη περίπτωση, ερμαφρόδιτη λύση. Είναι εξέλιξη, σίγουρα. Μα με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Και καλά εάν αγοράζουν ταξί μεταχειρισμένα από το εξωτερικό και βάζουν αέριο. Μα το να αγοράζουν καινούργια βενζίνας και να αγοράζουν και κιτ, μου είναι παράδοξο. Η τιμή των diesel έχει πέσει κατακόρυφα. Με αυτά κερδίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα ζωής, με ένα κόστος κατανάλωσης της τάξης μέχρι 10%. Πάντα στην μετατροπή, εμπεριέχονται και οι γνωστές πλέον σε όλους πιθανές συνέπιες. Ο συναγωνισμός πετρελαίου με αέριο, δεν είναι κραυγαλέος.
Φιλικά
Α.Προσπάθησε να το ξαναγράψεις το ποστ γιατί δεν κατάλαβα ΤΠΤ.
Υγραεριοκίνηση!