-
Ως συνήθως είσαι καλός στα τσιμέντα στα σίδερα και να βαζεις αλλους να εργάζονται, αλλά κακός στην μικρο, μακροοικονομία!
Αυτό που αναφέρουν οι ανόητοι όπως τους αναφέρεις, εσυ ο έξυπνος, είναι πως η διαχείρηση του κοστους του χρέους μετά το 30 είναι πολύ δύσκολη, ενω το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει φόρους στον βαθμό που θα το εξυπηρετήσει!!!
Ένας έμμεσος δείκτης για να ακτινογραφήσουνε την παραοικονομία είναι οι αυξήσεις στο κόστος των κατοικιών! Αυτό παρά τους λόγους αύξησης των τιμων στο οποιο εστιαζεις και είναι άλλο θέμα συζητησης, πληρώνεται ενώ στην πράξη είναι πλασματικό από το επίσημο που καταγράφεται, με λεφτά σε σακούλες!
Σημαίνει πως μια μερίδα των αγοραστών έχουν μαύρα χρήματα που ξεπλένονται ως συνήθως στον κλάδο της οικοδομής και των ακινήτων και δεν έρχονται σε εναρμόνιση με τα επίσημα δηλωθέντα έσοδα!!!
Το ίδιο ακριβώς σενάριο συνέβαινε το 2006-2009 όπου η παραοικονομία θριάμβευε ιδιαιτερα στον κλάδο των ακινήτων, αλλά το κρατος αδυνατούσε να εισπράξει φόρους για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων!
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ως συνήθως είσαι καλός στα τσιμέντα στα σίδερα και να βαζεις αλλους να εργάζονται, αλλά κακός στην μικρο, μακροοικονομία!
Αυτό που αναφέρουν οι ανόητοι όπως τους αναφέρεις, εσυ ο έξυπνος, είναι πως η διαχείρηση του κοστους του χρέους μετά το 30 είναι πολύ δύσκολη, ενω το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει φόρους στον βαθμό που θα το εξυπηρετήσει!!!
Ένας έμμεσος δείκτης για να ακτινογραφήσουνε την παραοικονομία είναι οι αυξήσεις στο κόστος των κατοικιών! Αυτό παρά τους λόγους αύξησης των τιμων στο οποιο εστιαζεις και είναι άλλο θέμα συζητησης, πληρώνεται ενώ στην πράξη είναι πλασματικό από το επίσημο που καταγράφεται, με λεφτά σε σακούλες!
Σημαίνει πως μια μερίδα των αγοραστών έχουν μαύρα χρήματα που ξεπλένονται ως συνήθως στον κλάδο της οικοδομής και των ακινήτων και δεν έρχονται σε εναρμόνιση με τα επίσημα δηλωθέντα έσοδα!!!
Το ίδιο ακριβώς σενάριο συνέβαινε το 2006-2009 όπου η παραοικονομία θριάμβευε ιδιαιτερα στον κλάδο των ακινήτων, αλλά το κρατος αδυνατούσε να εισπράξει φόρους για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων!
Ο καπετάνιος εργάζεται στο πλοίο, ή βάζει άλλους να εργάζονται ?
Είπαμε τα βίντεο δεν τα βλέπω, γιατί δεν σπαταλώ τον χρόνο μου σε ανοησίες ανοήτων.
Δεν ασχολήθηκα λοιπόν με τα μαύρα τα οποία υπάρχουν, αλλά για τις μαλακίες που έλεγε ο άσχετος περί των αυξήσεων των τιμών. Και τις έλεγε με τον στόμφο του ανόητου που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
Αυτούς τους ανόητους, πρέπει να τους γελοιοποιούμε για να μην πολλαπλασιάζονται.
-
Αυτό ακριβώς κάνω!!! Συμφωνώ!
-
Ti του εκανες τωρα θα παθει καταθλιψη . Το κριμα στο λαιμο σου αν αυτοκτονιση Θα εισαι ανδροκτονος .
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ti του εκανες τωρα θα παθει καταθλιψη . Το κριμα στο λαιμο σου αν αυτοκτονιση Θα εισαι ανδροκτονος .
Δεν κατάλαβε τι έγραψε...
Γιατί να αυτοκτονήσω ?
Και μάλιστα με γιώτα...
Θα σε περιλάβει ο αντονιοκον...
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ο καπετάνιος εργάζεται στο πλοίο, ή βάζει άλλους να εργάζονται ?
Είπαμε τα βίντεο δεν τα βλέπω, γιατί δεν σπαταλώ τον χρόνο μου σε ανοησίες ανοήτων.
Δεν ασχολήθηκα λοιπόν με τα μαύρα τα οποία υπάρχουν, αλλά για τις μαλακίες που έλεγε ο άσχετος περί των αυξήσεων των τιμών. Και τις έλεγε με τον στόμφο του ανόητου που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
Αυτούς τους ανόητους, πρέπει να τους γελοιοποιούμε για να μην πολλαπλασιάζονται.
Άλλη δουλειά ο καπετάνιος άλλη ο λοστρόμος. Άλλη ο μηχανικός άλλη ο εργοδηγός, άλλη ο γιατρός άλλη ο νοσηλευτής.
Θα έπρεπε να τα έχουμε λύσει αυτά στο μυαλουδάκι μας χρόνια τώρα -
Είναι δύσκολο όταν έχεις πέσει μικρός στο καζάνι της Χαριλάου Τρικούπη...
-
Είναι δύσκολο όταν έχεις πέσει μικρός στο καζάνι της Χαριλάου Τρικούπη...
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
και να γίνει τζάμπα στατική μελέτη επάρκειας
Μαστορα παντα το ειχα περιεργεια (μπορει να το εχω ξαναρωτησει ) .Ποιος την κανει την στατικη μελετη για παλια κτιρια ; οκ για καινουργια βγαινει απο προγραμμα ευκολα .
Παλια ειχα ρωτησει πολ. μηχανικο και μου ειχε απαντησει οτι πρεπει να βγει στο χερι και θα μου παρει καμμια βδομαδα , και δεν καθομαι να κανω τετοια πραγματα .
Ακομη και αν κανεις υπαρχουν ορια ; αν βγαινεις εκτος οριων πρεπει να γινουν ενισχυσεις ;
Υπαρχουν διαφορων ειδων ενισχυσεις και αναλογα τον Πολ Μηχανικο προκρινει την δικη του λυση;
Θυμαμαι συζητηση με τον Πολ. Μηχανικο που ειχε ανακαινησει αναπαλαιωσει το κοκκινο σπιτι της χαλκιδας που μου ειχε πει οτι αυτος δουλευε μονο με γκαναιτ (το λεω σωστα; ) και ελεγε οτι κανεναν ιδιωτη δεν τον συμφερει ( προτιμοτερο το γκρεμισμα και χτισιμο απο την αρχη ) και οτι μονο σε κτιρια του δημοσιου που το χρημα ερεε αφθονο .
Αν δεν βαριεσαι για γραψε να μου λυσεις την απορια
Αν και δεν καταλαβαινω πως μπορεις και γραφεις μακροσκελεις απαντησεις απο κινητο σαν πιτσιρικας .Δεν είμαι στατικός , έχω καλό φίλο όμως που είναι ( 2η γενιά στατικών).
Ξεκινάς γιατί θέλεις στατική μελέτη;
Επίσης από τι είναι ο φορέας.Η καθημερινότητά του είναι τα αυθαίρετα και οι στατικές μελέτες τους. Εκεί επιλύεις με τον κανονισμό της εποχής. Αν δεν "κλείσει" η επίλυση , τότε στο σύστημα του αυθαιρέτου , αυτό επισημαίνεται και είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης , νομίζω εντός 5ετίας να το ενισχύσει. Η ενίσχυση γίνεται σύμφωνα με τον Κανονισμό Επεμβάσεων ( Καν,Επε.), θα πρέπει να "πιάσει" συγκεκριμένα επίπεδα ασφαλείας.
Αν δεν επιλύεις για αυθαίρετο, αλλά πχ για επανάχρηση κτιρίου ή επέκταση ,η διαδικασία είναι διαφορετική και πρέπει να "πιάσει" άλλους στόχους. Μην μπερδεύω περισσότερο εδώ....
Σε οπλισμένο σκυρόδεμα , δουλεύει κρουσίμετρο για αντοχή σκυροδέματος και σκάνερ οπλισμού. Το σκάνερ δείχνει ποσοστό οπλισμού , όχι ποιότητα και διατομή ( εδώ θέλει εμπειρία). Ο Κανεπε, δίνει μέσες τιμές αντοχές σκυροδέματος , όχι όμως οπλισμού. Θέλει προσοχή να μην υπερεκτιμήσεις.
Προγράμματα εδώ και χρόνια , αλλά θέλει εμπειρία να επέμβεις με το χέρι καθώς μερικές παραδοχές των προγραμμάτων μπορεί να υπερ(υπο)εκτιμήσουν μερικά δεδομένα.
Το πρόγραμμα πάει σχεδόν πάντα στη σίγουρη λύση του μανδύα. Πολλές φορές δυστυχώς είναι και η μόνη.
Λίθινα αντιμετωπίζονται με άλλη διαδικασία , αλλά η φιλοσοφία είναι παρόμοια.
Αυτά από κουβέντες , δεν είμαι στατικός....
-
Κρουσιμετρηση και σκανερ έχουν μεγάλη αβεβαιότητα.
Αν το σκυρόδεμα έχει μεγάλη ενανθρακωση τα νούμερα που θα βγάλεις δεν θα είναι αντιπροσωπευτικά.
Για να είσαι σίγουρος πρέπει να εκτελέσεις πυρηνοληψια στα στοιχεία ακαμψία, φαινολοφθαλεΐνη κλπ. Δυστυχώς χωρίς καταστροφικές μεθόδους δεν θα κάνεις σοβαρή δουλειά
-
Σε γενικές γραμμές, για τα συνήθη κτίρια που είναι πέτρινα, τούβλινα, ή με κολώνες, ή με συνδυασμό αυτών, ξεκινάς από τα βασικά. Δηλαδή εμφανείς ρωγμές, καθιζήσεις κλπ.
Γιατί συνήθως δεν πρόκειται να τους βάλεις παραπάνω φορτία.
Τώρα αν θέλεις να κάνεις προσθήκη, τα πράγματα είναι κατά περίπτωση.
Συνήθως δεν αξίζει να κρατηθεί το παλιό και πρέπει να κατεδαφιστεί.
-
Δεν μπορείς και δεν πρέπει να γκρεμίσεις τα πάντα βρε κρετίνε εργολάβε
Τα παλαιά κτήρια μιλάνε !
Θες πολύ έμπειρους μηχανικούς και τεχνικούς για την αναστήλωση και φυσικά ακριβούς !
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγώ! Να προσεχείς διότι κάνει νέφος και πάει παντού σε διπλανά έπιπλα!
Oντως πρεπει να το βγαλεις εξωτερικα για αυτον τον λογο. Παμε για πινελο.
Για κάνε feedback , πήρες σπρέι ή μπογιά?
Ήταν χρώμα radiator ?
Έψαξα και μου είπαν ότι το radiator ,μυρίζει ...για πάντα
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ