-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ας πούμε ότι κάποιων οι συγγενείς ήταν μηχανικοί τότε. Κάτι θα ξέρουν που δεν λέγονται δημοσίως...Και των άλλων εργάτες. Οι φελλοί μάντεψε απο που βγήκαν
Δεν πήγαινε σε εσένα το σχόλιο, αλλά αν ρωτάς εσύ είσαι Φελλός με Φ κεφαλαίο.
Από αυτή την ράτσα, τους χορτάτους !
-
Ευχαριστώ
-
Έχω δει σχέδια πολυκατοικίας του 60. Με πρόγνωση για υπόγειο πάρκινγκ..... Ω ναι, τότε που δεν είχαν αυτοκίνητα! Να μη σας πω τι έγινε και το χάος που προκλήθηκε από αντίπαλα γραφεία. Έγινε αποθήκη και παράνομη βιοτεχνία.
-
Έχω δει σχέδια πολυκατοικίας του 60. Με πρόγνωση για υπόγειο πάρκινγκ..... Ω ναι, τότε που δεν είχαν αυτοκίνητα! Να μη σας πω τι έγινε και το χάος που προκλήθηκε από αντίπαλα γραφεία. Έγινε αποθήκη και παράνομη βιοτεχνία.
Και στατικά του 60 εχεις δει ρε γάτε ?
-
Εννοείται.... Όλα με το χερι
Και μιλάμε για λαϊκές κατοικίες της μεσαίας τάξης. Ούτε πολυτελείας ούτε τίποτα. Σε απλό δρομάκι.
Αλλά.... Τα αφεντικά, οι εργολάβοι, το σύστημα ήθελαν αλλιώς τις ελληνικές πόλεις.
Σήμερα απλά δεν χωρούν να περάσουν από τα παρακείμενα αυτοκίνητα
-
Πρόβλεψη ήταν...
Πρόγνωση θα ήταν για το αν θα έβρεχε όταν έριχναν την πλάκα...
-
Σωστά. Και την είδα. Κατέβηκα κάτω εκεί στο υπόγειο.... Είχε ραμπα και πρόβλεψη για να στρίψουν τα αυτοκίνητα άνετα. Οι κολώνες ήταν έτσι διαμορφωμένες που έστριβε και φορτηγάκι. Τι να λέμε τώρα;;; Συμφέροντα έκαναν έτσι την Αθήνα. Εργολάβοι και συγκεκριμένα γραφεία.
Μιλάμε για 64 έτη πίσω!!!!!
-
Την δεκαετία του 60, μέχρι αρχές του 70, παίζαμε μπάλα στον δρόμο, αφού δεν υπήρχε αμάξι.
Τι γκαράζ να προβλέψεις τότε ?
Μόνο σε μεγάλα κτίρια θα ήταν λογικό, στο κέντρο της πόλης.
-
Στο κέντρο της πόλης αλλά όχι μεγάλο κτήριο. Νορμάλ προς μικρό θα έλεγα. Σήμερα κωλοστενο είναι
Θέλω να πω πως σε απλό λαϊκό κτήριο οι μηχανικοί ήθελαν να φτιάξουν μια σωστή πόλη. Τότε που ξεκινουσε η ανοικοδόμηση. Αλλά το τι πόλεμο έφαγαν, και τι πίεση ασκούσαν εργολάβοι όπως λες της πλάκας, δεν λέγεται
-
Την δεκαετια του 60 και του 70 οικοπεδα σε εργολαβους ή κατασκευαστες εδινε οποιος πουλησε χωραφια στο χωριο, αγορασε το οικοπεδο και δεν εφταναν τα φραγκα για να χτισει ή καποιος που κληρονομησε το οικοπεδο και παλι δεν ειχε τα μαιντανα.
Στην περιοχη μου, δυτικο προαστειο του Πειραια, ο κοσμος αγοραζε το οικοπεδο και με πολλες ωρες εργασιας και αιματηρες οικονομιες εννοειται και με δοσεις, εχτιζε συνηθως το ισογειο και αφηνε αναμονες για επιπλεον οροφους στη πορεια. Για το θεμα των παρκινγκ, μιας και δεν περιμεναν τετοια αναπτυξη στα αυτοκινητα την επομενη δεκαετια, πληρωναν καποιο ποσο στο δημο για οσες θεσεις θα επρεπε να φτιαξουν. -
Ο νόμος για τα πάρκινγκ είναι το 1981.
Πιο πρίν δεν υπήρχε υποχρέωση για γκαράζ.
Η φωτογραφία που έχει ανέβει, μιλάει για το κέντρο της πόλης που υπήρχαν ήδη οικόπεδα και μονοκατοικίες.
Στα προάστια γενικά ο κόσμος αγόραζε τα οικόπεδα και τα έχτιζε σιγά, σιγά, άλλωστε δεν είχαν και μεγάλο συντελεστή δόμησης.
Σε κάποια όμως είχε, όπως Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Ζωγράφου κλπ.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πιο πρίν δεν υπήρχε υποχρέωση για γκαράζ.
Η φωτογραφία που έχει ανέβει, μιλάει για το κέντρο της πόλης που υπήρχαν ήδη οικόπεδα και μονοκατοικίες.
Στα προάστια γενικά ο κόσμος αγόραζε τα οικόπεδα και τα έχτιζε σιγά, σιγά, άλλωστε δεν είχαν και μεγάλο συντελεστή δόμησης.
Σε κάποια όμως είχε, όπως Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Ζωγράφου κλπ.
Ταξιδευτη του 75 ειναι το πατρικο μου και θυμαμαι τον πατερα μου να μας ειχε πει οτι ειχε πληρωσει για 3 θεσεις, αν δε με απατα και η μνημη μου 3000Χ3 9000 δραχμες τοτε.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Όλες οι αλλαγές τότε.
-
Τι διαβάζουμε Αλλαχ μου ;
-
https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/305692/nomos-960-1979#google_vignette
Ο πρώτος ήταν του 1979, ο οποίος οριστικοποιήθηκε το 1981 και βάσει αυτού του νόμου, γίνεται η συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης των χώρων στάθμευσης και μεταγγράφεται στο κτηματολόγιο.
Τώρα για όσα αναφέρεις, είναι αρκετά παλιά και δεν τα πρόλαβα.
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ας πούμε ότι κάποιων οι συγγενείς ήταν μηχανικοί τότε. Κάτι θα ξέρουν που δεν λέγονται δημοσίως...Και των άλλων εργάτες. Οι φελλοί μάντεψε απο που βγήκαν
Δεν πήγαινε σε εσένα το σχόλιο, αλλά αν ρωτάς εσύ είσαι Φελλός με Φ κεφαλαίο.
Από αυτή την ράτσα, τους χορτάτους !
Τι λάθος έκανε, δεν τη δήλωσε σε Ε1 και πόθεν έσχες;
-
Είναι αριστερή. Δεν σου φτάνει αυτό το κριτήριο;;;;
Ρε συ το ίδιο συζητάμε στο νήμα της πολιτικής. Περνα από εκεί.
-
Δεν είναι αριστεροί, θα τρίζουν τα Κόκκαλα των αριστερών αγωνιστών. Είναι χαρτζιλικωμένη άχρηστη με μεγάλη γλώσσα
-
Αρα κανεις δεν είναι αριστερός παρα μονάχα όσοι πολέμησαν στα βουνά ως αριστεροί αγωνιστές!
Καταπληκτικό κριτήριο!!!
Ερώτηση.....φτωχομπινεδες υπάλληλοι είναι καπιταλιστές;;;
-
Αριστερά όπως μπαίνεις ή βγαίνοντας;
Μάλλον βγαίνοντας, δε θα μπαίνει κανένας εδώ και πολλές δεκαετίες...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ