-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΙΜΗΟ το βασικό πρόβλημα των κλιματιστικών για θέρμανση είναι ότι ζεσταίνουν τον αέρα και όχι το χώρο με αποτέλεσμα, επειδή ο αέρας έχει πολύ μικρή θερμοχωρητικότητα, με το που σβήσουν παγώνει αμέσως.Γιατι ρε παιδια, ο θερμοπομπος τι ακριβως ζζεσταινει? Εκτος αν εννοειται το λιγο παραπανω που παραμενει ζεστος αφου τον σβησεις.
-
Ρε παιδιά, τα κλιματιστικά στη θέρμανση ΔΕΝ ξηραίνουν τον αέρα! Πού το είδατε αυτό; Ξηραίνουν τον αέρα μόνο στην ψύξη, κι αυτό γιατί συμπυκνώνονται οι υδρατμοί κοντά στον εναλλάκτη - εξ ου και το νερό που τρέχει από το γνωστό σωληνάκι έξω και προέρχεται από την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ μονάδα. Για παρατηρήστε το σωληνάκι όταν το κλιματιστικό δουλεύει στη θέρμανση, θα δείτε ότι δεν βγάζει νερό. Νερά που τυχόν θα δείτε να στάζουν, προέρχονται από τον εξωτερικό εναλλάκτη, όπου συμβαίνει η υγροποίηση στην περίπτωση αυτή. Θυμηθείτε ότι, για να θερμάνει το εσωτερικό, το κλιματιστικό ψύχει τον εξωτερικό αέρα, δουλεύοντας σαν αντλία θερμότητας.
Έχοντας χρησιμοποιήσει κλιματιστικό ολόκληρο τον προηγούμενο χειμώνα για να θερμάνω το σπίτι (ένα 24άρι LG στο σαλόνι και δύο 12άρια Firstline στα υπνοδωμάτια), μπορώ να πω ότι μου βγήκε πολύ φτηνότερα σε σχέση με το πετρέλαιο, γιατί ζέσταινα μόνο τα δωμάτια που χρησιμοποιούσα και όχι όλο το σπίτι. Επίσης, στο σαλόνι τουλάχιστο που είχα το LG με το plasma, είχα καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από μικρόβια και σκόνες (πολύ σημαντικό το χειμώνα που δεν αερίζεται καλά το σπίτι). Βέβαια, δεν τολμούσα να σβήσω το κλιματιστικό, γιατί όντως το δωμάτιο κρύωνε αισθητά πολύ γρήγορα. Επίσης, ο ανεμιστήρας 'ακούγεται' το βράδυ που κοιμάσαι. Αυτά από μένα...
-
+1
Πάντως πολλοί άνθρωποι λένε ότι το κλιματιστικό το χειμώνα ξεραίνει τον αέρα και δεν ασχολούμαι μ' αυτό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΙΜΗΟ το βασικό πρόβλημα των κλιματιστικών για θέρμανση είναι ότι ζεσταίνουν τον αέρα και όχι το χώρο με αποτέλεσμα, επειδή ο αέρας έχει πολύ μικρή θερμοχωρητικότητα, με το που σβήσουν παγώνει αμέσως.
Γιατι ρε παιδια, ο θερμοπομπος τι ακριβως ζζεσταινει? Εκτος αν εννοειται το λιγο παραπανω που παραμενει ζεστος αφου τον σβησεις.
Το περιβάλλον (υπέρυθρη ακτινοβολία). Ζεσταίνεται το πάτωμα, οι τοίχοι, τα έπιπλα και στη συνέχεια διατηρούν τη θερμότητά τους περισσότερη ώρα. Καρατσεκαρισμένο στο παλιό μου γραφείο όπου είχε θερμοσυσσωρευτές και A/C και τα είχα δοκιμάσει και τα δύο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
+1Πάντως πολλοί άνθρωποι λένε ότι το κλιματιστικό το χειμώνα ξεραίνει τον αέρα και δεν ασχολούμαι μ' αυτό.
Η αίσθησή μου είναι ότι τον ξηραίνει, δηλαδή ότι ο αέρας που έρχεται πάνω σου σε κάνει να αισθάνεσαι δυσφορία. Αλλά ίσως κάνω λάθος.
Σχετικά με τους θερμοπομπούς, είχα βρει την παρακάτω σελίδα που γράφει ενδιαφέρουσες πληροφορίες (ελπίζω σωστές):
http://adax-heating.blogspot.com/Προσοχή μόνο μη μπερδευτείτε και πάρετε 'κονβέκτορα' που μοιάζει εξωτερικά με θερμοπομπό. Έχει ανεμιστήρα και ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο αερόθερμο. Κάποια καταστήματα, αν τους ζητήσεις θερμοπομπό σου δείχνουν κονβέκτορες.
-
Καθώς ζεσταίνεις τον αέρα πέφτει η σχετική υγρασία του. Αν κάθεσαι κάτω από το κλιματιστικό και σε χτυπάει ο ζεστός αέρας, αυτός είναι πολύ ξηρός (επειδή είναι ζεστός). Η υγρασία μέσα στο δωμάτιο δεν αλλάζει αν δεν αερίζεται. Έτσι όταν αυτός ο αέρας κρυώσει, η σχετική υγρασία του θα επανέλθει εκεί που ήταν.
Αν κάθεσαι κοντά στο θερμοπομπό και σε ζεσταίνει (με ακτινοβολία) δεν διαπιστώνεις ξηρό αέρα - αντίθετα με το ζεστό αέρα από το κλιματιστικό.
Όταν όμως κάθεσαι μακριά από τον θερμοπομπό ΚΑΙ από το κλιματιστικό (δεν σε χτυπάει ο ζεστός αέρας) δεν διαπιστώνεις αλλαγή στη σχετική υγρασία.
Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις στο αυτοκίνητο που ο ζεστός (και ξηρός) αέρας από το καλοριφέρ ξεθαμπώνει τα τζάμια. Ο ίδιος αέρας καθώς πηγαίνει προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου κρυώνει, η υγρασία του επανέρχεται στο κανονικό επίπεδο και τα πίσω τζάμια θολώνουν. Αν λειτουργείς ταυτόχρονα και το κλιματιστικό (ΨΥΞΗ), τότε ΑΦΑΙΡΕΙΣ υγρασία από τον αέρα και ξεθολώνουν και τα πίσω τζάμια. (Ο αέρας μπαίνει στο κλιματιστικό, ψύχεται, ανεβαίνει η σχετική υγρασία του πάνω από το 100%, έχεις υγροποίηση και αφαίρεση υγρασίας, ο ΠΟΛΥ ψυχρός αέρας με 100% σχετική υγρασία θερμαίνεται ΠΟΛΥ στο καλοριφέρ, η σχετική υγρασία του πεφτει ΠΟΛΥ και ξεθολώνει όλα τα παράθυρα στο αμάξι).
-
leonp respect!
Για αυτό και το καλύτερο για ξεθόλωμα είναι a/c μαζί με καλοριφέρ!
-
ακινήτων
Αρχίζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα για να «οικοδομηθεί» το περιουσιολόγιο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης
Στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των ιδιοκτητών ακινήτων για την επιβολή του φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Με εντολή που δόθηκε χθες μέσω ειδικής εγκυκλίου σε όλες τις Εφορίες της χώρας τίθεται αυστηρή προθεσμία έως τις 30 Νοεμβρίου προκειμένου να αποστείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων όλες τις δηλώσεις ακίνητης περιουσίας Ε9 που υπέβαλαν οι φορολογούμενοι την τριετία 2005-2007.
Με τα στοιχεία των ακινήτων που δήλωσαν οι φορολογούμενοι θα «οικοδομηθεί» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της Εφορίας, με βάση το οποίο θα επιβληθεί ο επερχόμενος φόρος κατοχής ακινήτων που έχει προαναγγείλει για το 2008 η κυβέρνηση και υπολογίζεται ότι θα φέρει στο Δημόσιο Ταμείο 660 εκατ. ευρώ από τα περίπου 6 δισ. ευρώ πρόσθετα φορολογικά έσοδα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008. Τα σχετικά ραβασάκια με τη βεβαίωση του φόρου αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται από την Εφορία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2008 και μάλιστα με καπέλο λόγω της σχεδιαζόμενης νέας αύξησης των αντικειμενικών τιμών, οι οποίες θα αποτελούν βάση υπολογισμού του φόρου. Οι νέες αντικειμενικές τιμές, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του 2008 και να ισχύσουν από τον ερχόμενο Μάρτιο, αναμένεται να είναι 15% έως 20% υψηλότερες από τις σημερινές.
Ο νέος φόρος θα είναι ετήσιος και- σύμφωνα με το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών- θα επιβληθεί με συντελεστή 0,1-0,2% της αντικειμενικής τιμής των ακινήτων με την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας επιφανείας έως 250 τ.μ. κάθε νοικοκυριού και των αγροτεμαχίων.Δώρο σε μεγαλοϊδιοκτήτες
Παράλληλα, η εφαρμογή του φόρου θα συνοδευτεί και από ένα δώρο για τους μεγαλοϊδιοκτήτες, λόγω της κατάργησης του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Χαρακτηριστικό της φοροεπιβάρυνσης που φέρνει σε εκατομμύρια νοικοκυριά ο φόρος κατοχής ακινήτων είναι ότι ένας ιδιοκτήτης ο οποίος, εκτός από ένα διαμέρισμα που αποτελεί πρώτη κατοικία και εξαιρείται από τον φόρο, έχει στην ιδιοκτησία του ένα κατάστημα επιφανείαας 50 τ.μ. στο Χαϊδάρι και μια εξοχική κατοικία 100 τ.μ. στη Ραφήνα θα κληθεί να πληρώνει κάθε χρόνο φόρο κατοχής ακινήτων 548 ευρώ.Λάθος του υπουργείου
Το μεγάλο αγκάθι του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή του φόρου κατοχής ακινήτων είναι η δημιουργία της βάσεως δεδομένων, του λεγόμενου περιουσιολογίου, και η χθεσινή εγκύκλιος αποτελεί προσπάθεια να προωθηθεί η διαδικασία επιβολής του φόρου.
Το πρόβλημα για το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι λόγω λανθασμένου προγραμματισμού, οι δηλώσεις ακίνητης περιουσίας Ε9 που υπέβαλαν οι φορολογούμενοι το 2005, το 2006 και φέτος δεν περιελάμβαναν και τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει την αντικειμενική αξία των ακινήτων κάθε νοικοκυριού και κατά συνέπεια δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα στον υπολογισμό και την επιβολή του φόρου κατοχής ακινήτων.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2008 οι φορολογούμενοι που είχαν φέτος μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους θα υποβάλουν νέου τύπου έντυπα Ε9, τα οποία θα περιλαμβάνουν και τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που απέκτησαν φέτος (με αγορά, κληρονομιά, γονική παροχή κ.λπ.).Να τα στείλουν οι Εφορίες
Όσον αφορά τα Ε9 που υποβλήθηκαν την τριετία 2005-2007, το υπουργείο ζητά με την εγκύκλιο να αποσταλούν έως το τέλος του μήνα από τις Εφορίες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να γίνει η επεξεργασία τους. Εκεί θα γίνει προσπάθεια να συνδεθούν τα στοιχεία των ακινήτων με τις αντικειμενικές τιμές μέσω ειδικού λογισμικού προγράμματος και να δημιουργηθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στην περίπτωση που δεν καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια υπάρχει ο κίνδυνος να αναγκαστούν όλοι οι φορολογούμενοι- και όχι μόνο όσοι είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2007- να υποβάλουν νέου τύπου δηλώσεις Ε9 στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η αντικειμενική αξία κάθε ακινήτου.
Η βεβαίωση του φόρου αναμένεται να αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του 2008 και εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών τα σχετικά ειδοποιητήρια προς τους ιδιοκτήτες για την πληρωμή του να συμπεριληφθούν στα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος. -
Εγω να ρωτησω κατι....αν εχω την ψιλη κυριοτητα (αν δεν τα λεω αναποδα και εχω την επικαρπια ) απο 2 σπιτια, τα οποια περνανε στην ιδιοκτησια μου μετα το θανατο του πατερα μου, τρωω και εγω το παλουκι? Η μονο ο πατερας μου? Η το μοιραζομαστε?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εγω να ρωτησω κατι....αν εχω την ψιλη κυριοτητα (αν δεν τα λεω αναποδα και εχω την επικαρπια ) απο 2 σπιτια, τα οποια περνανε στην ιδιοκτησια μου μετα το θανατο του πατερα μου, τρωω και εγω το παλουκι? Η μονο ο πατερας μου? Η το μοιραζομαστε?Στο ΦΜΑΠ υπάρχει στο έντυπο κουτάκι 'είδος εμπραγμάτου δικαιώματος' όπου αναφέρεται η ψιλή κυριότητα, η επικαρπία κα...Το κάθε εμπράγματο δικαίωμα έχει και αυτό την αντικειμενική αξία του ως ποσοστό της αξίας του συνολικού ακινήτου...Η ψιλή κυριότητα πχ πρέπει να είναι περίπου 70 % της συνολικής αξίας...
Αν διατηρηθεί αυτό το σύστημα η αξία του εμπραγμάτου διακιώματος που θα έχεις θα προστίθεται στη συνολική ακίνητη περιουσία σου και μετά θα επιβάλεται φόρος βάσει του συντελεστή (0,1 ή 0,2% όπως φημολογείται)...
Λογικά λοιπόν θα το μοιραστείτε -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εγω να ρωτησω κατι....αν εχω την ψιλη κυριοτητα (αν δεν τα λεω αναποδα και εχω την επικαρπια ) απο 2 σπιτια, τα οποια περνανε στην ιδιοκτησια μου μετα το θανατο του πατερα μου, τρωω και εγω το παλουκι? Η μονο ο πατερας μου? Η το μοιραζομαστε?Το μονο που τρως ειναι τα σπιτια (εαν εχεις ηδη την κυριοτητα ).
ρε μανια με το φαι. -
Μερικές ερωτήσεις...χμμμ...
- Πέρα απο την Χρυσή Ευκαιρία, ποιός ο καλύτερος τρόπος καταχώρησης **αγγελείας **πώλησης ακινήτου?
- Τι τιμή παίζει για νεόδμητο διαμέρισμα 60τμ, με υπόγειο γκαράζ, αποθήκη, 3ος, στα Άνω Πατήσια (Κλωναρίδου) απέναντι απο δημοτικό σχολείο, σε ωραίο δρόμο?
-
Επιτρέπεται ένα offtopic?
Είδα τη διαφήμιση μιας εταιρείας συστημάτων αλουμινίου,όπου μια κυρία περιχαρής μας λέει και δείχνει ότι χάρη στην εταιρεία κατάφερε να αποκτήσει κήπο στο κέντρο της Αθήνας στο διαμέρισμα της, μόνο που η κυρία αυτό που μας δείχνει είναι ένα μεγάλο μπαλκόνι το οποίο έχει κλείσει με αυτά τα συστήματα αλουμινίου, δηλαδή καραμπινάτη παρανομία!Στην αρχή γέλασα αλλά αναρωτιέμαι,επιτρέπεται να διαφημίζεται κανείς απεικονίζοντας μια παράνομη πράξη?? -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μερικές ερωτήσεις...χμμμ...- Πέρα απο την Χρυσή Ευκαιρία, ποιός ο καλύτερος τρόπος καταχώρησης **αγγελείας **πώλησης ακινήτου?
- Τι τιμή παίζει για νεόδμητο διαμέρισμα 60τμ, με υπόγειο γκαράζ, αποθήκη, 3ος, στα Άνω Πατήσια (Κλωναρίδου) απέναντι απο δημοτικό σχολείο, σε ωραίο δρόμο?
2500 to tm?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγω να ρωτησω κατι....αν εχω την ψιλη κυριοτητα (αν δεν τα λεω αναποδα και εχω την επικαρπια ) απο 2 σπιτια, τα οποια περνανε στην ιδιοκτησια μου μετα το θανατο του πατερα μου, τρωω και εγω το παλουκι? Η μονο ο πατερας μου? Η το μοιραζομαστε?
Στο ΦΜΑΠ υπάρχει στο έντυπο κουτάκι 'είδος εμπραγμάτου δικαιώματος' όπου αναφέρεται η ψιλή κυριότητα, η επικαρπία κα...Το κάθε εμπράγματο δικαίωμα έχει και αυτό την αντικειμενική αξία του ως ποσοστό της αξίας του συνολικού ακινήτου...Η ψιλή κυριότητα πχ πρέπει να είναι περίπου 70 % της συνολικής αξίας...
Αν διατηρηθεί αυτό το σύστημα η αξία του εμπραγμάτου διακιώματος που θα έχεις θα προστίθεται στη συνολική ακίνητη περιουσία σου και μετά θα επιβάλεται φόρος βάσει του συντελεστή (0,1 ή 0,2% όπως φημολογείται)...
Λογικά λοιπόν θα το μοιραστείτεΕυχαριστω βρε Koutsan, τωρα το ειδα!
Παω να παρω βαζελινη παντως ετσι που τα λες
Το μονο που τρως ειναι τα σπιτια (εαν εχεις ηδη την κυριοτητα ).
ρε μανια με το φαι.Ενταξει βρε συ αφου καταλαβες τι εννοω
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
- Πέρα απο την Χρυσή Ευκαιρία, ποιός ο καλύτερος τρόπος καταχώρησης **αγγελείας **πώλησης ακινήτου?
2500 to tm?
Λογικό...πιστεύω όμως ότι ίσως και κάτι παραπάνω (λόγω γκαράζ)?
Επισης...για αγγελία?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
2500 to tm?
Λογικό...πιστεύω όμως ότι ίσως και κάτι παραπάνω (λόγω γκαράζ)?
Επισης...για αγγελία?
Αν είσαι πωλητής και έχει κάτι ιδιαίτερο το διαμέρισμα (δεν εννοώ μπάνια με macauba , αλλά να είναι πάνω από τη μέση ποιότητα κατασκευής της περιοχής + πχ καλή θέση ) θα σου έλεγα να το ξεκινήσεις γύρω στα 3000 (σκάρτα) το τμ...Πάντως κι εγώ θα έλεγα σε κάθε περίπτωση πάνω από 2500...
Μετά βλέποντας και κάνοντας...Για τις αγγελίες δεν ξέρω...
-
Εγω δεν ξερω να σου πω ακριβως τιμη, αλλα αν ανοιξεις την ΧΕ θα δεις σπιτια σε Αγ. Παντελεημωνα κλπ (πολυ πιο χαλια περιοχες απο την δικη σου) να πωλουντε 1000 με 1300 € το τετραγωνικο, και μιλαω για σπιτια 30-40 ετων, ε συγνωμη αλλα καινουριο ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ, ελεος τα 2500 € θα τα θεωρουσα ευκαιρια.
-
H perioxi omws den einai kali kata tin gnwmi mou (emena palia ekei). Egw proswpika den 8a edina 2500 gia ekei alla pios 3erei.
-
[quote='ratanplan']Εγω δεν ξερω να σου πω ακριβως τιμη, αλλα αν ανοιξεις την ΧΕ θα δεις σπιτια σε Αγ. Παντελεημωνα κλπ (πολυ πιο χαλια περιοχες απο την δικη σου) να πωλουντε 1000 με 1300
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ