-
40% νoμιζω ειναι το μικτο ποσοστο κερδους για τους κατασκευαστες. Αλλα γενικα αυτη η συζητηση ειναι εκτος τοπου και χρονου γιατι πρεπει να εισαι κατασκευαστης για να γνωριζεις λεπτομερειες και οι περισσοτεροι που γραφουν δεν ειναι.
Ενα Εξελ παντως που ειχα δει απο κατασκευαστη υπολογιζε τα μαξ τετραγωνικα που μπορουσε να κτησει εβαζε 3 τιμες πωλησης το τμ δηλ 3 σεναρια, τις τιμες τι παιρνεις απο την αγορα και μετα εβγαζε αν με το συγκεκριμενο κοστος οικοπεδου συνεφερε.
-
Μιλάμε για κόστος, οι τιμές κόστους υπολογίζονται ως ένα μέσο κόστος. Προφανώς επηρεάζονται καθημερινώς.
Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη σε όλες τις βιομηχανίες αυτό συμβαίνει.
Αυτό λέμε, τα κόστη που μας παρουσιάζεις αφορούν κτήρια και περιπτώσεις υπερφουσκωμενες, που δήθεν θα βάλουν (και καλά) καλό πλακάκι 500% ακριβότερο από αυτά των πληβείων, που δήθεν θα έχει δεν ξέρω και γω τι, να υπερηφανεύεται ο πλούσιος αγοραστής.
Ο σκοπός είναι να πωληθούν ακριβά διότι συμφέρει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να πωληθούν ακριβά.
Οπότε καταλήγουμε ότι το κόστος που αναφέρεις είναι για ειδικές κατασκευές, υπερπολυτελείας.
Το κόστος κατασκευής που αναφέρουν ειδικοί δείκτες και όλοι εμείς, καθώς και οι αγγελίες στην επαρχία δεν ανταποκρίνεται στα νούμερα που μας έλεγες αλλά ως κλασικός πωλητής, θολώνεις τα νερά με διαφορετικές περιπτώσεις ώστε να παραχθεί ένα παραπλανητικό αφήγημα που εξυπηρετεί αυτό που πουλάς.
-
Δεν βλεπω πως σε βοηθαει παντως η συζητηση.
-
Βάλε γυαλιά
-
Ειδικός είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ και ξέρει τα πραγματικά κόστη και τις αβεβαιότητες.
Τέτοιοι στην χώρα υπάρχουν ελάχιστοι.
Ολοι οι άλλοι που ξέρεις είναι άσχετοι γιατί δεν βάζουν δικά τους λεφτά, άρα στα @@ τους αν κάνουν λάθος, αφού τα λεφτά είναι άλλων.
Εχουμε 4 πελάτες που ήρθαν από τέτοια γραφεία που το έπαιζαν ειδήμονες με τα ξένα λεφτά και τους οδήγησαν σε μεγάλα επιχειρηματικά λάθη.
Εσύ σαν οικονομολόγος έχεις μάθει να κάνεις δουλειές με τα λεφτά των άλλων και δεν σε νοιάζει αν αποτύχουν οι προβλέψεις σου, γιατί έτσι και αλλιώς λότο είναι.
Οι ελάχιστοι λοιπόν ειδικοί που υπάρχουν, είναι οι μόνοι που μπορούν να έχουν πραγματική άποψη και εσύ και όλοι όσοι ξέρεις δεν ανήκουν σε αυτούς.
-
Εσύ εάν πουλήσεις με 150% πάνω επειδή τον έπεισες, θα γελάς με το κορόιδο.
Μη τα βλέπεις τα πράγματα μονάχα όπως σε συμφέρει.
-
Στην Ελλαδα επιτρεπεται να χτισω εγω ο ιδιος το σπιτι μου σε δικο μου οικοπεδο;
Φανταζομαι πως οχι
Πως θα μπορουσε να γινει και τι κοστος θα ειχε ;
Να εισαγω τα υλικα εγω δηλ . μαζι με το σχεδιο , μιλαμε για μονοκατοικια η ισογειο και ενας οροφος .
Αν θα μπορουσαν να ειναι νομοτυπα .
Και ενα δωρο για τον κρουζερ .
Μιλουσατε καπου για πετρινα και ανερχομενη υγρασια .
Εδω στο χωριο εχουμε αρκετα πετρινα με προβλημα υγρασιας . Καποιος απο τους εξυπνους της παρεας που μπορει να σου βρει λυση στο οτιδηποτε και κοβει το ματι του πηγε να επισκεφτει τον αδερφο του στο Σικαγο . παρατηρησε λοιπον εκει σε σπιτια που επισκεφτηκε οτι εκ κατασκευης στο κεντρο του σπιτιου στα θεμελια υπηρχε αντλια που τραβουσε νερα και τα εβγαζε εξω .
Μιας και ο ιδιος εχει παλιο πετρινο σπιτι ειχε φοβερο προβλημα με ανερχομενη υγρασια .
Το συζητησαμε η παρεα το βρηκαμε φοβερη ιδεα και το προχωρησε πρωτος . Στο κεντρο βεβαια ηταν αδυνατο να γινει και δοκιμασαμε στο πλαι μια τρυπα μισο επι μισο μετρο και βαθος οσο τα θεμελια χτισμενη κατω και γυρω εκτος απο την πλευρα των θεμελιων . μια αντλια με φλοτερ και η σωληνα βγαινει στην αποχετευση ομβριων .
και πραγματι υγρασια τελος .
Δοκιμαστηκε και σε αλλα 6 σπιτια και δουλευει χρονια τωρα . εΙναι η τελεια λυση σε παλια πετρινα που δεν ειναι χτισμενα στα βουνα .
Αν δεν βαριεμαι θα γραψω και αλλη μια λυση που ειχα δοκιμασει εγω με φωτο , η οποια λυση ειναι 22 ετων και δουλευει τελεια , πατεντα δικη μου . -
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εσύ εάν πουλήσεις με 150% πάνω επειδή τον έπεισες, θα γελάς με το κορόιδο.
Μη τα βλέπεις τα πράγματα μονάχα όπως σε συμφέρει.
Δεν υπάρχουν κορόιδα στην αγορά αυτή, γιατί έχει μεγάλο ανταγωνισμό, ενώ δεν έχει φαν μπόις όπως στα αμάξια.
Δεν παίρνεις κάτι που δεν αξίζει αν δίπλα πουλάνει κάτι ανάλογο φτηνότερα.
Υπάρχει πάντα βέβαια η επιλογή της περιοχής. Αν θέλεις περιοχή υψηλής ποιότητας θα την πληρώσεις.
Αυτό δεν αλλάζει με κάποιο τρόπο. Θέλεις παραλιακή να βλέπεις θάλασσα ? Θα πληρώσεις αυτό που απαιτείται.
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φανταζομαι πως οχι
Να εισαγω τα υλικα εγω δηλ . μαζι με το σχεδιο , μιλαμε για μονοκατοικια η ισογειο και ενας οροφος .
Εδω στο χωριο εχουμε αρκετα πετρινα με προβλημα υγρασιας . Καποιος απο τους εξυπνους της παρεας που μπορει να σου βρει λυση στο οτιδηποτε και κοβει το ματι του πηγε να επισκεφτει τον αδερφο του στο Σικαγο . παρατηρησε λοιπον εκει σε σπιτια που επισκεφτηκε οτι εκ κατασκευης στο κεντρο του σπιτιου στα θεμελια υπηρχε αντλια που τραβουσε νερα και τα εβγαζε εξω .
Μιας και ο ιδιος εχει παλιο πετρινο σπιτι ειχε φοβερο προβλημα με ανερχομενη υγρασια .
Το συζητησαμε η παρεα το βρηκαμε φοβερη ιδεα και το προχωρησε πρωτος . Στο κεντρο βεβαια ηταν αδυνατο να γινει και δοκιμασαμε στο πλαι μια τρυπα μισο επι μισο μετρο και βαθος οσο τα θεμελια χτισμενη κατω και γυρω εκτος απο την πλευρα των θεμελιων . μια αντλια με φλοτερ και η σωληνα βγαινει στην αποχετευση ομβριων .
Δοκιμαστηκε και σε αλλα 6 σπιτια και δουλευει χρονια τωρα . εΙναι η τελεια λυση σε παλια πετρινα που δεν ειναι χτισμενα στα βουνα .
Αν δεν βαριεμαι θα γραψω και αλλη μια λυση που ειχα δοκιμασει εγω με φωτο , η οποια λυση ειναι 22 ετων και δουλευει τελεια , πατεντα δικη μου .Τι εννοείς χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος μηχανικός ? Προφανώς και όχι.
Αν πάρεις κάποιο σχέδιο απ΄ έξω το οποίο πιστοποιείται πολεοδομικά και στατικά και με όλους τους τοπικούς άλλους ελέγχους από τον πωλητή προφανώς μπορείς να το φτιάξεις, αν υπάρχει βέβαια επιβλέπων μηχανικός που έχει και την ευθύνη απέναντι στην πολεοδομία.
Αυτό που λες για τα πέτρινα δεν είναι αναδυόμενη υγρασία, αλλά ψηλός υδροφόρος ορίζοντας, που προφανώς και εδώ γίνονται τέτοιες κατασκευές από την αρχή.
Φτιάχνουμε οικοδομή κοντά στην θάλασσα που χρειάστηκε να γίνει στεγανολεκάνη και διάφορα άλλα που δεν είναι του παρόντος και ο κατασκυαστής ξόδεψε 120000 ευρώ πριν ρίξει την θεμελίωση και βέβαια υπάρχει μόνιμο φρεάτιο και αντλία. 2 μάλιστα φρεάτια.
-
Φανταζομαι πως οχι
Αν δεν βαριεμαι θα γραψω και αλλη μια λυση που ειχα δοκιμασει εγω με φωτο , η οποια λυση ειναι 22 ετων και δουλευει τελεια , πατεντα δικη μου .Έχεις μπλέξει τη στάθμη του υδροφόρου με την ανοδική υγρασία της πέτρας.
Εντίτ με πρόλαβε ο μηχανικός ! -
Είμαι περίεργος να μάθω για την πατέντα....
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φτιάχνουμε οικοδομή κοντά στην θάλασσα που χρειάστηκε να γίνει στεγανολεκάνη και διάφορα άλλα που δεν είναι του παρόντος και ο κατασκυαστής ξόδεψε 120000 ευρώ πριν ρίξει την θεμελίωση και βέβαια υπάρχει μόνιμο φρεάτιο και αντλία. 2 μάλιστα φρεάτια.
Το ξερω ρε συ απλως αναφερομουνα σε συζητηση παλιοτερη σχετικα με ανακαινισεις παλιων πετρινων .
Αν δεν υπαρχει υψηλος υδροφορος οριζοντας δεν υπαρχει και ανερχομενη υγρασια . -
Το ξερω ρε συ απλως αναφερομουνα σε συζητηση παλιοτερη σχετικα με ανακαινισεις παλιων πετρινων .
Αν δεν υπαρχει υψηλος υδροφορος οριζοντας δεν υπαρχει και ανερχομενη υγρασια .Οχι δα.
Κατάλαβες γιατί δεν σε αφήνουν να σηκώσεις μόνος σου κατοικία ; -
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κατάλαβες γιατί δεν σε αφήνουν να σηκώσεις μόνος σου κατοικία ;
οχι
-
Ναι ρε συ. Χωρίς μηχανικό μη κάνεις αστεία.
-
οχι
Για αυτό ακριβώς.
Γιατί δεν έχεις επίγνωση τι καταλαβαίνεις και τι όχι ! -
Τι εννοείς χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος μηχανικός ? Προφανώς και όχι.
Αν πάρεις κάποιο σχέδιο απ΄ έξω το οποίο πιστοποιείται πολεοδομικά και στατικά και με όλους τους τοπικούς άλλους ελέγχους από τον πωλητή προφανώς μπορείς να το φτιάξεις, αν υπάρχει βέβαια επιβλέπων μηχανικός που έχει και την ευθύνη απέναντι στην πολεοδομία.Προφανως θα υπαρχει μηχανικος μιας και εσεις και οι δικηγοροι ειστε παντου .
Εννοω να το κατασκευασω με την δικη μου προσωπικη εργασια η θα πρεπει να πληρωσω ικα ακομα και χωρις να χρησιμοποιω εργατες ; -
οχι
Για αυτό ακριβώς.
Γιατί δεν έχεις επίγνωση τι καταλαβαίνεις και τι όχι !Εχω κολητο που τελειωσε την École Nationale des Beaux-Arts μετραει ;
-
Μεταβολή κόστους κατασκευής, στοιχεία μέχρι 2023.
-
Τι εννοείς χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος μηχανικός ? Προφανώς και όχι.
Αν πάρεις κάποιο σχέδιο απ΄ έξω το οποίο πιστοποιείται πολεοδομικά και στατικά και με όλους τους τοπικούς άλλους ελέγχους από τον πωλητή προφανώς μπορείς να το φτιάξεις, αν υπάρχει βέβαια επιβλέπων μηχανικός που έχει και την ευθύνη απέναντι στην πολεοδομία.Προφανως θα υπαρχει μηχανικος μιας και εσεις και οι δικηγοροι ειστε παντου .
Εννοω να το κατασκευασω με την δικη μου προσωπικη εργασια η θα πρεπει να πληρωσω ικα ακομα και χωρις να χρησιμοποιω εργατες ;Ή οικοδομική άδεια πάει πακέτο με μητρώο στο εφκα και πινάκιο 3 με αναλυτικά τα ένσημα ανά φάση —> όχι
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ