-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Alt tab
ti ειδους πλατφορμες? απο οτι φαινεται εχεις πολλαπλα εισοδηματα δηλ εισαι λεφτας
-
Β2Β υπηρεσίες. Καμία σχέση με διεθνή χρηματιστήρια. Αν και θα θελα, να δω τι μπορώ να κάνω.
Άγριο και δύσκολο άθλημαΛεφτας δεν είμαι.
Δεν έχω σπίτι...ούτε αποθήκη να βάλω κάποια πράγματα που δεν χωράνε στο σπίτι.
Έλεος, φαγωθηκες ότι είμαι λεφτας. Όταν θα έχω θα στο πω..
-
Β2Β υπηρεσίες. Καμία σχέση με διεθνή χρηματιστήρια. Αν και θα θελα, να δω τι μπορώ να κάνω.
Άγριο και δύσκολο άθλημαδουλευεις απο το σπιτι στην κυρια δουλεια σου? με χρηματιστηρια δεν θα ξερεις τι θα κανεις γιατι τα περισσοτερα που γραφεις ειναι ασχετα (για να σε βοηθησω το γραφω μην μπλεξεις).
-
Γνωρίζεις να διαβάζεις, να ερμηνεύεις και να εξάγεις αριθμοδείκτες ισολογισμών. Να φτιάχνεις μοντέλα προβλέψεων για αυτούς;
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! Με συγκινεί
Είσαι παθών;
-
Δεν συμφωνώ. Ακόμα και ο πτυχιούχος όταν εργάζεται στον κλάδο του, χρησιμοποιεί τις μεθόδους της επιστήμης τους.
Μπορεί να μην παράγει νέες, ούτε να την εξελίσσει σε ερευνητικό επίπεδο αλλά χρησιμοποιεί τα εργαλεία αυτής τα οποία η ανθρωπότητα συσσωρευμένα έχει αποκτήσει μέσα από την έρευνα.Όταν λοιπόν ένας απλός πτυχιούχος χρησιμοποιεί τις γνώσεις του και είναι καλός σε αυτό που κανει εκείνη την στιγμή επιστρατεύεται η ανθρώπινη γνώση μέσω αυτού. Πληρώνουμε στην ουσία όλη την ανθρώπινη γνώση που εξελίχθηκε στο παρελθόν μέχρι αυτός να την χρησιμοποιήσει. Όχι μονάχα τον ίδιο ως εργαζόμενο που απλά εργάζεται.
Τότε Λαπ θα πρέπει να διευρύνουμε τον ορισμό του "επιστήμονα" ώστε αυτός να συμπεριλάβει οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την επιστημονική μέθοδο ως τρόπο επίλυσης προβλημάτων - τόσο θεωρητικών όσο πραγματικών/εφαρμοσμένων - στα πλαίσια του γνωστικού του αντικειμένου.
πχ Επιστήμονας σουβλατζής - δεν το λέω σκωπτικά - τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τους ανθρώπους που δουλεύουν με τα χέρια τους και είναι καλοί στην δουλειά τους ανεξαρτήτως αντικειμένου.
Διαφορετικά θα σε ρωτήσω τι πεδίο εφαρμογής έχει η επιστημονική μέθοδος στον πραγματικό κόσμο για ένα μάτσο πτυχιούχους των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.
-
Γνωρίζεις να διαβάζεις, να ερμηνεύεις και να εξάγεις αριθμοδείκτες ισολογισμών. Να φτιάχνεις μοντέλα προβλέψεων για αυτούς;
Είσαι παθών;
Eμενα ρωτας; Αν ρωτας εμενα ναι μπορω να κανω ολα αυτα αλλα και να μην μπορουσα παλι θα μπορουσα να σου γραψω οτι θα μπορουσα να τα κανω. Δεν καταλαβαινω γιατι ρωτας.
Παθων ειμαι γενικως ναι, δεν ξερω που αναφερεσε.
-
Οι ανθρωπιστικές επιστήμες που γνωρίζω από πρώτο χέρι, εάν είναι καλός ο πτυχιούχος και αγαπά την εργασία του. Μπορεί να εξειδικεύτει και να σου καθορίσει το είδος του προϊόντος, την αγορά μέχρι και να σου καταρτίσει ολόκληρο ισολογισμό ή επενδυτικό πλάνο.
Εάν δε πάρει και εξειδικεύσεις μπορεί να σου οργανώσει την παραγωγή, να την αξιολογήσει και να σου προτείνει λύσεις σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό. Κτλ κτλ
-
Κανενας σοβαρος επενδυτης δεν διαβαζει τι γραφει ο καθε πτυχιουχος ωστε να επενδυσει πραγματικα χρηματα. Γιαυτο σου λεω μην μπλεξεις με πραγματα που δεν τα κατεχεις.
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Είσαι παθών;
Eμενα ρωτας; Αν ρωτας εμενα ναι μπορω να κανω ολα αυτα αλλα και να μην μπορουσα παλι θα μπορουσα να σου γραψω οτι θα μπορουσα να τα κανω. Δεν καταλαβαινω γιατι ρωτας.
Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.
Πες μας λοιπόν πως πληθωριζεται η αγορά. Να μάθουμε!
-
Κανενας σοβαρος επενδυτης δεν διαβαζει τι γραφει ο καθε πτυχιουχος ωστε να επενδυσει πραγματικα χρηματα. Γιαυτο σου λεω μην μπλεξεις με πραγματα που δεν τα κατεχεις.
Τι να σου πω μπορεί να έχεις δίκιο.
Παλιότερα, στα φοιτητικα έτη έκανα αναλύσεις ισολογισμών και δημοσιευμένων στοιχείων και όλο και κάτι έπιανα που μετα επιβεβαιωνόταν και έτρεχαν οι μετοχές.
Αλλά γενικά, δεν ασχολούμαι και γνωρίζω ότι είναι μια αρένα που παίζονται αλλα παιχνίδια και εγώ είμαι με το σταυρό στο χέρι.
-
Είσαι παθών;
Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.
Πες μας λοιπόν πως πληθωριζεται η αγορά. Να μάθουμε!
Ψαξε το μονος σου. Εχω και παραγωγικοτερες ασχολιες να κανω. Εγω παντως απο την δικη μου την πλευρα σε βοηθαω με το να σου λεω οτι πρεπει υπαρχει τροπος να βοηθηθεις απο το ιντερνετ.
-
Καλά όταν έχεις χρόνο, γράψε για το πως πληθωριζεται η οικονομία και δώσε και πηγές για τα γραφόμενα σου. Να τις διαβάσουμε και να μάθουμε περισσότερα
-
Τι να σου πω μπορεί να έχεις δίκιο.
Παλιότερα, στα φοιτητικα έτη έκανα αναλύσεις ισολογισμών και δημοσιευμένων στοιχείων και όλο και κάτι έπιανα που μετα επιβεβαιωνόταν και έτρεχαν οι μετοχές.
Αλλά γενικά, δεν ασχολούμαι και γνωρίζω ότι είναι μια αρένα που παίζονται αλλά παιχνίδια
Δεν εχω κανενα σχολιο σε αυτο ουτε λεω οτι οι αναλυσεις που κανει καποιος ειναι λαθος κατ'αναγκη. Απλα σου λεω οτι σοβαροι επενδυτες ενημερωνοντε κατευθειαν απο τις ιδιες εταιρειες που δημοσιευουν καθε 3μηνο αποτελεσματα, δεν εχουν αναγκη να διαβαζουν οτι γραφει ο καθενας αναλυτης (που οι περισσοτεροι ουτε καν αγοραζουν οι ιδιοι μετοχες για να καταλαβεις δηλ τελειως ασχετοι με επενδυσεις).
-
Α καλά ναι σε αυτό συμφωνώ. Για αυτό λέω πως υπάρχουν αλλα κόλπα εκεί. Ναι είναι γνωστό αυτό.
-
@williamg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Καμία σχέση.
Όλοι συμμετέχουν αναλόγως των ικανοτήτων τους και των γνώσεών τους. Εγώ για παράδειγμα έχω 100 ευρώ εισόδημα διότι χειρίζομαι κάποιες πλατφόρμες. Αυτός που σχεδίασε τις πλατφόρμες αυτές και μου δίνει την δυνατότητα να παράγω 100 ευρώ πρέπει να έχει υψηλότερο εισόδημα. Η εργασία του δημιουργεί αξία σε εμένα. Αντίστοιχα και εγώ δημιουργώ σε αυτόν αλλά όχι στον ίδιο βαθμό. Διότι εγώ είμαι ένας και αυτός απευθύνεται σε χιλιάδες σαν εμένα
Τί γίνεται αν ο σχεδιαστής ζει, εργάζεται και αμοίβεται σε μια πολύ πιο φτωχή οικονομία (πχ Φιλιππινες) αλλα εσύ εργαζεσαι κλπ με την πλατφορμα του στην Ελβετια;
Πρέπει να εξετάσεις την αγοραστική δύναμη του εισοδήματος στην οικονομία του. Εάν όντως είναι χαμηλότερο τότε εσύ καρπώνεσαι την υπεραξία της ίδιας της οικονομίας ως συνόλου στην οποία συμμετέχεις.
Δηλαδή ως μέλος της οικονομίας επωφελείσαι της υπεραξίας όλων των γύρω σου και φτάνεις να έχεις υψηλότερο εισόδημα από τον ίδιο τον προγραμματιστή σε εναρμονισμένες τιμές
Είναι δίκαιο;;;;.... Όχι εν μέρη.
Είναι γνωστές οι περιπτώσεις ανθρώπων να παίρνουν προαγωγή χρησιμοποιώντας κώδικα που έχουν αγοράσει απο φρι λανσερς της Ασίας παρουσιάζοντας τον ως δικό τους.
Χαχαχα
Τώρα με την AI να δούμε τι θα γίνει.
Όπως τα ρομπότ μείωσαν το εργατικό προσωπικό στα εργοστάσια έτσι και η AI θα μειώσει το διοικητικό προσωπικό αυτών .
-
@argyn said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν συμφωνώ. Ακόμα και ο πτυχιούχος όταν εργάζεται στον κλάδο του, χρησιμοποιεί τις μεθόδους της επιστήμης τους.
Μπορεί να μην παράγει νέες, ούτε να την εξελίσσει σε ερευνητικό επίπεδο αλλά χρησιμοποιεί τα εργαλεία αυτής τα οποία η ανθρωπότητα συσσωρευμένα έχει αποκτήσει μέσα από την έρευνα.Όταν λοιπόν ένας απλός πτυχιούχος χρησιμοποιεί τις γνώσεις του και είναι καλός σε αυτό που κανει εκείνη την στιγμή επιστρατεύεται η ανθρώπινη γνώση μέσω αυτού. Πληρώνουμε στην ουσία όλη την ανθρώπινη γνώση που εξελίχθηκε στο παρελθόν μέχρι αυτός να την χρησιμοποιήσει. Όχι μονάχα τον ίδιο ως εργαζόμενο που απλά εργάζεται.
Τότε Λαπ θα πρέπει να διευρύνουμε τον ορισμό του "επιστήμονα" ώστε αυτός να συμπεριλάβει οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την επιστημονική μέθοδο ως τρόπο επίλυσης προβλημάτων - τόσο θεωρητικών όσο πραγματικών/εφαρμοσμένων - στα πλαίσια του γνωστικού του αντικειμένου.
Αυτό συμβαίνει. Άλλο πράγμα οι ερευνητές επιστήμονες και άλλο ο πτυχιούχος επιστήμονας. Ο δεύτερος απλώς χρησιμοποιεί και πουλάει ως υπηρεσία την ίδια την επιστήμη. Κόπιασε ως έναν βαθμό για να την κάνει κτήμα του και μετά την μεταπουλα στην αγορά. Ο πρώτος την δημιουργεί και την εξελίσσει.
πχ Επιστήμονας σουβλατζής - δεν το λέω σκωπτικά - τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τους ανθρώπους που δουλεύουν με τα χέρια τους και είναι καλοί στην δουλειά τους ανεξαρτήτως αντικειμένου.
Και εγώ τρέφω σεβασμό. Αλλά το ίδιο και σε όσους χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να ζήσουν και να εργαστούν σε μια οικονομία διότι και αυτό μέρος του ανθρώπινου σώματος είναι όπως και οι μύες των χεριών των ποδιών και της πλάτης.
Διαφορετικά θα σε ρωτήσω τι πεδίο εφαρμογής έχει η επιστημονική μέθοδος στον πραγματικό κόσμο για ένα μάτσο πτυχιούχους των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.
Απάντησα σε άλλο ποστ.
-
-
Αυτό συμβαίνει. Άλλο πράγμα οι ερευνητές επιστήμονες και άλλο ο πτυχιούχος επιστήμονας. Ο δεύτερος απλώς χρησιμοποιεί και πουλάει ως υπηρεσία την ίδια την επιστήμη. Κόπιασε ως έναν βαθμό για να την κάνει κτήμα του και μετά την μεταπουλα στην αγορά. Ο πρώτος την δημιουργεί και την εξελίσσει.
Και εγώ τρέφω σεβασμό. Αλλά το ίδιο και σε όσους χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να ζήσουν και να εργαστούν σε μια οικονομία διότι και αυτό μέρος του ανθρώπινου σώματος είναι όπως και οι μύες των χεριών των ποδιών και της πλάτης.
Απάντησα σε άλλο ποστ.
Do you even lift bro ?
-
Άντε πάλι. Βρε τέρας βάλε έναν εργάτη που σηκώνει βάρη να αξιολογήσει μια επιχείρηση που από την απόφαση του θα κρέμονται οι ζωές δεκάδων ή ακόμα και εκατοντάδων οικογενειών. Λες το μυαλό του να μην πλυμμηρησει ορμονες που παράγουν άγχος και στρεςς;. Το άγχος θεωρεις ότι δεν κουράζει τον οργανισμό και δεν τον φθείρει;;;
Ή μονάχα το γαλακτικό οξύ των μυών αξίζει μνείας περί κούρασης και καματου;
Ή βάλε έναν γιατρό να κάνει μια διάγνωση.
Για ψάξε να δούμε ποιος ξοδεύει περισσότερες θερμίδες;;; ένας εγκέφαλος που πιέζεται να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις οι κάποιοι μύες του σωματος;;;
Θα έχει ενδιαφέρον αυτό που θα βρεις.
-
Άντε πάλι. Βρε τέρας βάλε έναν εργάτη που σηκώνει βάρη να αξιολογήσει μια επιχείρηση που από την απόφαση του θα κρέμονται οι ζωές δεκάδων ή ακόμα και εκατοντάδων οικογενειών. Λες τι μυαλό του να μην πλυμμηρησει ορμονες που παράγουν άγχος και στρεςς. Το άγχος θεωρεις ότι δεν κουράζει τον οργανισμό.
Ή βάλε έναν γιατρό να κάνει μια διάγνωση.
Για ψάξε να δούμε ποιος ξοδεύει περισσότερες θερμίδες;;; ένας εγκέφαλος που πιέζεται να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις οι κάποιοι μύες του σωματος;;;
Θα έχει ενδιαφέρον αυτό που θα βρεις.
Το λαπ βγαίνει από λαπάς ? Παίρνεις καμία κάμψη ? Κάνεις καμία έλξη ?
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ