-
@megane98hp said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν έχω να χάσω και τίποτα
Κάνα 50ευρω σίγουρα , έτσι για το ξεμάτιασμα !
24.000btu? θηρίο
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
24.000btu? θηρίο
Κοίτα, κοιτούσα χθες το βράδυ για κανένα 20λεπτο τιμές. Πάνω από 1000 ευρώ το φθηνότερο. Οπότε αν βάλουμε στο ενα χέρι 1000 ευρώ και στο άλλο 50 νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η απάντηση...
Βέβαια μετά από τόσα χρόνια ίσως να είναι ευκαιρία για μία αλλαγή... -
Βέβαια μετά από τόσα χρόνια ίσως να είναι ευκαιρία για μία αλλαγή...
Σίγουρα θα δεις διαφορά σε απόδοση (ειδικά το χειμώνα αν το χρησιμοποιείς). Τώρα σε € δεν ξέρω πότε θα κάνεις απόσβεση, αλλά παλιό κανούργιο όλα καίνε χρήμα.
-
24.000btu? θηρίο
Κοίτα, κοιτούσα χθες το βράδυ για κανένα 20λεπτο τιμές. Πάνω από 1000 ευρώ το φθηνότερο. Οπότε αν βάλουμε στο ενα χέρι 1000 ευρώ και στο άλλο 50 νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η απάντηση...
Βέβαια μετά από τόσα χρόνια ίσως να είναι ευκαιρία για μία αλλαγή...https://www.skroutz.gr/s/43813665/Sang-AS24IN-AS24OUT-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html
550
οσο κινεζια και να ειναι θα ειναι εκπληκτικα αποδοτικοτερο απο το παλιο και πολυ οικονομικοτερο. δεκαετια θα τη βγαλει και ισως και 20ετια. -
Το έχεις δοκιμάσει;
Εγώ είχα δώσει πριν τον πληθωρισμό 1200 ευρώ σε ιαπωνικό για λίγο πιο δυνατό.Αυτό με 550 επί πληθωρισμου τι θα ναι;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το έχεις δοκιμάσει;
Εγώ είχα δώσει πριν τον πληθωρισμό 1200 ευρώ σε ιαπωνικό για λίγο πιο δυνατό.Αυτό με 550 επί πληθωρισμου τι θα ναι;
το καλοκαιρι περυσι εκανα ανακαινιση φουλ στο σπιτι.
ειχα lg inverter του 2008
τα ξηλωσα και εβαλα κινεζιες καθοτι εκλαψα τα πολλα γιουρα που ειχα βαλει καποτες - δες παρακατω
οι κινεζιες λοιπον αποδιδουν 300% καλυτερα, ακουγονται λιγοτερο και καινε ελαχιστα σε σχεση με αυτα. η προσλαμβανουσα ειναι παγωνεις-καιγεσαι σε σχεση με δροσιζεσαι-κοβει_παγωνια. και αντι για 7-8 χιλιαρικα, εδωσα 3
αυτα στο σπιτι
στην εταιρεια λοιπον ειχα ξεκινησει με sharp
inverter
1500 το 9αρι, τα καλυτερα που υπηρχαν τοτε, το 2012.
στη διετια που ειχαν εγγυηση μια φορα το διμηνο εκαιγαν εγκεφαλο και καποιος κρυωνε ζεσταινοταν 10-20 μερες μεχρι να ερθει το συνεργειο. μετα εχωνα και 300 τη φορα.
2 χρονια αργοτερα ειχα διπλασιασει το γραφειο και αντι για ακριβα, cheaprus era, πηγα στα φθηνοτερα τοτε κινεζικα. hisense. 15 τον αριθμο. ποτε δεν με απασχολησαν με βλαβη, ηταν πιο ησυχα και εξισου αποδοτικα με τα sharp. ακομη και σημερα, στα νεα γραφεια, καποια χρησιμοποιουν εκεινα τα ιδια hisense ενω τα sharp του παλιου οροφου πεταχτηκαν.απο τη στιγμη που καποιος δεν εχει να χωσει σε νταικιν ορουρου σαχαρα και αναλογα που πραγματικα ειναι και γαμω, μια χαρα τη βγαζεις πλεον με τα κινεζικα καθως και τα 'ιαπωνικα' ειναι πλεον κινεζικα με ιδια ποιοτικη επιλογη και ισως αχρειαστη πολυπλοκοτητα.
το αυτο οπως στο σπιτι, εγινε και το εξοχικο που πεταξα καποια φουτζιτσου καθως το χειμωνα ουτε καν εκοβαν το κρυο.
να πω βεβαια πως ενα παλιο σανυο με ενσυρματο χειριστηριο στη μανα μου, ακομη και μετα απο 30 χρονια σπερνει.
-
Ωραία ανάλυση, ανοίγει βεντάλια επιλογών για πολλούς.
Εγώ hitachi πήρα το οποίο είναι made in Malaysia.
Από ποιότητα κατασκευής πλαστικών...μάπα... κιντρινιζει!!!!!
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ειχα lg inverter του 2008
τα ξηλωσα και εβαλα κινεζιες καθοτι εκλαψα τα πολλα γιουρα που ειχα βαλει καποτες - δες παρακατω
οι κινεζιες λοιπον αποδιδουν 300% καλυτερα, ακουγονται λιγοτερο και καινε ελαχιστα σε σχεση με αυτα. η προσλαμβανουσα ειναι παγωνεις-καιγεσαι σε σχεση με δροσιζεσαι-κοβει_παγωνια. και αντι για 7-8 χιλιαρικα, εδωσα 3Συγκρίνεις όμως κλιματιστικά με χρόνια τεχνολογικής διαφοράς στην πλάτη τους. Δες πχ τι αμάξια έβγαζαν οι κινέζoι το 2008 .Σε καμία περίπτωση δεν έχουν ίδιους συντελεστές απόδοσης. Πάντως θα συμφωνήσω... οι τιμές καλές.
Κάτι daikin μέσης σειράς που έχω, έχουν διαλυθεί τα πλαστικά μετά από 6-7 χρόνια...
Παίζει πολύ φασόν στα κλιματιστικά πλέον, τα κινέζικα που βάζεις είναι γαργαλιστικά ενδιαφέροντα, ακόμα και ως τζόκερ.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ωραία ανάλυση, ανοίγει βεντάλια επιλογών για πολλούς.
Εγώ hitachi πήρα το οποίο είναι made in Malaysia.
Από ποιότητα κατασκευής πλαστικών...μάπα... κιντρινιζει!!!!!
Hitachi 24αρι ιαπωνικό στην 10ετια τα έκλασε... από τότε μόνο TCL με 10 χρόνια εγγύηση.
-
-
Ψύξη τα περισσότερα θα σου κάνουν.
Αν το χρησιμοποιήσεις για θέρμανση, κοίτα κάποιο με καλά BTU στη θέρμανση π.χ.
https://www.skroutz.gr/s/14978825/Fujitsu-ASYG24KLCA-AOYG24KLCA-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html -
Mitsubishi 24άρι....
20 ετών...
Δουλεύει όπως την πρώτη μέρα...
Βέβαια ανάβει μόνο καλοκαίρι και μόνο όταν η θερμοκρασία έξω είναι πάνω από 35-36 βαθμούς ...
-
-
24.000btu? θηρίο
Βέβαια μετά από τόσα χρόνια ίσως να είναι ευκαιρία για μία αλλαγή...https://www.skroutz.gr/s/43813665/Sang-AS24IN-AS24OUT-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html
550
οσο κινεζια και να ειναι θα ειναι εκπληκτικα αποδοτικοτερο απο το παλιο και πολυ οικονομικοτερο. δεκαετια θα τη βγαλει και ισως και 20ετια.Είδα την τιμή και τρόμαξα λίγο. Μπήκα μέσα και είδα αλλά λέει ότι το συγκεκριμένο είναι για μέχρι 55 τετραγωνικά. Εγώ το χρειάζομαι για 80 τετραγωνικά. Πάντως το Σκρουτζ έχει ποικιλία και τιμές αρκετά πιο κάτω από 1000, για όλα τα πορτοφόλια.
Αύριο πάντως θα πάει ο ψυκτικός. Δυστυχώς δεν θα είμαι παρόν και στηρίζομαι, αναγκαστικά και μόνο, στο πόσο καλός επαγγελματίας για τον πελάτη είναι. -
24.000btu? θηρίο
550
οσο κινεζια και να ειναι θα ειναι εκπληκτικα αποδοτικοτερο απο το παλιο και πολυ οικονομικοτερο. δεκαετια θα τη βγαλει και ισως και 20ετια.Είδα την τιμή και τρόμαξα λίγο. Μπήκα μέσα και είδα αλλά λέει ότι το συγκεκριμένο είναι για μέχρι 55 τετραγωνικά. Εγώ το χρειάζομαι για 80 τετραγωνικά. Πάντως το Σκρουτζ έχει ποικιλία και τιμές αρκετά πιο κάτω από 1000, για όλα τα πορτοφόλια.
Αύριο πάντως θα πάει ο ψυκτικός. Δυστυχώς δεν θα είμαι παρόν και στηρίζομαι, αναγκαστικά και μόνο, στο πόσο καλός επαγγελματίας για τον πελάτη είναι.ρε συ μανωλη
τα τετραγωνικα δεν ειναι υπολογισμενα για το συγκεκριμενο αλλα για ολα τα 24000btu
δηλαδη ολα τα 24000btu τα δινουν για 55τμ -
Τόσα τετραγωνικά με ένα κλιματιστικό; Μέχρι να φτάσει το κρύο στην άλλη άκρη, θα έχει παγώσει η πρώτη.
Αν είναι να αλλάξεις, μήπως είναι καλύτερα να βάλεις δύο; -
Περί Sang διαβασε εδώ μια κριτική (όνομα χρήστη AssosAfiltro) για παρόμοια κλιματιστικά τα Sendo, και τη σύγκριση με ένα επώνυμο που έχει στο σαλόνι. Η διαφορά τιμής των επωνύμων πέρα από μεγαλύτερη εγγυηση έχει κάποια βάση (αμφιβάλλω και αν τα specs που δίνουν είναι πραγματικά -too good to be true).
https://www.skroutz.gr/s/36151016/Sendo-Cronus-2-SND-24-CRS2-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html#reviews -
Λοιπόν, τα έχει παίξει ο συμπυκνωτής, πυκνωτής ή κάτι τέτοιο. Είναι λέει ασύμφορο να φτιαχτεί. Οπότε πάμε σε καινούργιο. Η λύση που αναφέρθηκε πιο πριν πως την βλέπετε? Μιλάμε για χώρο σε σχήμα "Γ" . Να μπουν δυο μικρότερα κάθετα το ένα με το άλλο?
-
Δύο 24αρια με 550 ευρώ το ένα;;;;
Δεν ξέρω.... Γατε τι λες;;;
Δεν θα ήταν κακή σαν ιδέα
-
Όχι ρε σεις.
Αν είναι για δύο τότε μέχρι 18.000btu το καθένα
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ