-
Έχει βάλει ένα φίλος εδώ στην Νεάπολη και ισχύει αυτό που είπε ο @kkostask , αλλά του το είχαν πει από την αρχή και είχε προμηθευτεί ειδικά πανιά σαν ηλιοπροστασία για να "κλείνει" σχεδόν τα μισά στοιχεία !
-
Μιας και λέμε περί ηλιακών.
Υπάρχει ένας ηλιακός που χάνει τα υγρά του. Έχουν έρθει 2-3 υδραυλικοί και η λύση που έδωσαν είναι να τον γεμίζουμε μία στο τόσο (κάθε κάποιους μήνες) με απλό νερό.
Μόνο σε μένα φαίνεται περίεργο; Σκέφτηκα να βάλω ένα δοχείο διαστολής στο καζάνι και πάνω του τη βαλβίδα.
Καμιά ιδέα; -
Χάνει όλα τα υγρά ή δεν έχει απόδοση επειδή έχασε λίγα ?
Εμένα δεν είχε απόδοση και το έλυσα όλο , άδειασα το παλιό κατάμαυρο υγρό τσέκαρα τις ενώσεις και το μόνταρα με απιονισμένο νερό και ειδικό υγρό .
Είναι παλιός και έχει από πάνω το βαρελάκι που λες , επίσης άλλαξα και την ανακουφιστική βαλβίδα από κάτω και από πάνω . -
Ααααα θέλω να βάλω διότι δεν έχει το διαμέρισμα μου. Αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Μπορώ να έχω και ηλιακό και μποιλερ μέσα στο πατάρι του μπάνιου;
Υ.γ εννοώ ταυτόχρονα..μη διαβάσω χαζομάρες και αστεϊσμούς του να έχω τον ηλιακο στο πατάρι.....δεν χωράει ουτως ή άλλως.
-
Θυμάμαι ότι υπάρχει λύση που στην ταράτσα έχεις μόνο πανελ και το θερμοσίφωνας είναι στο διαμέρισμα (αλλά χρειάζεται κυκλοφορητής). Ίσως κάνω και λάθος.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ααααα θέλω να βάλω διότι δεν έχει το διαμέρισμα μου. Αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Μπορώ να έχω και ηλιακό και μποιλερ μέσα στο πατάρι του μπάνιου;
Υ.γ εννοώ ταυτόχρονα..μη διαβάσω χαζομάρες και αστεϊσμούς του να έχω τον ηλιακο στο πατάρι.....δεν χωράει ουτως ή άλλως.
Λαπ , έγραψα ψάξε στο ίντερνετ γιατί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες και εγώ δεν είμαι συνολικά ειδικός.
Στην οροφή μπαίνει ο συλλέκτης αυτής της μορφής:
Η κάθε "σωλήνα" το κάθε "τούμπο" είναι "ανεξάρτητο", δουλεύει με την αρχή λειτουργίας του Heat-pipe και καταλήγουν όλα μαζί σε κολεκτερ στο πάνω μέρος τους, απ το οποίο διέρχεται η ροή κατανάλωσης με κυκλοφορητή και εξελιγμένο σύστημα αυτοματισμού, η δεξαμενή ή boiler βρίσκεται κατά κανόνα αλλού, και αν δεν κάνω λάθος, είτε διέρχεται κατευθείαν το ΖΝΧ απ το κολεκτερ ή ενδιάμεση ροή σε σερπαντινα στο boiler.
Το καλοκαιρι το νερό το βράζουν για πλάκα και λόγω των αυτοματισμών και εξαναγκασμενης ροής ανεβαίνει το κόστος εγκατάστασης, μερικές φορές πιο ακριβά κι από αντλία θερμότητας.Πάντως σαν λάτρης καινοτόμων λύσεων, θα εντυπωσιαστεις. Απλά είναι overkill για μια απλή οικία. Η εγκατάσταση της φωτογραφίας, πιθανότατα ζεσταίνει πισίνα ή κάτι τέτοιο κι όχι μόνο μπάνιο και κοστίζει πολλά χιλιάρικα, αν έχω καταλάβει σωστά τις δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής.
-
Εντυπωσιακό φαίνεται. Τα είχα δει και παλιότερα αλλά δεν είχα καταλάβει πως λειτουργούν.. ούτε και τώρα ακόμα δεν έχω καταλάβει στο 100% αλλά τεσπά.
Εμένα με νοιάζει να ζεσταίνει χειμώνα το μποιλερ από το καλοριφέρ και να μην έχω τον καζάνι του θερμικού στην ταράτσα και να ανοίγω την αντίσταση να θερμανω το νερό. Δηλαδή να μην εκμεταλλεύομαι το καλοριφέρ για το νερό και να ανοίγω θερμοσίφωνα.Αν είχα φωτοβολταϊκα, όλα ανοιχτά θα τα είχα. Για αυτό λέω πως τέτοια συστήματα δεν είναι μόνο πως μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά ότι μας προσφέρουν ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μας. Το να κάνεις καυτό μπάνιο χωρίς άγχος για κόστος και όση ώρα γουστάρεις είναι ποιότητα ζωής.
-
Να κάνω μία ερώτηση; Η περιβόητη ηλιοθερμία δεν είναι το σύστημα που περιγράφεται;
Είναι γνωστά τα συστήματα . Έχουν ένα κόστος αλλά είναι αποδοτικότατα. Η βασική αρχή είναι ότι στο κεντρικό δοχείο αδρανείας της αντλίας ή του λέβητα ή οποιαδήποτε άλλης μορφής , συνεισφέρει άμεσα και ο ηλιακός ( εντάξει όχι κλασσικός , μεγαλύτερος) .
Σε μεμονωμένο διαμέρισμα , της τυπικής πολυκατοικίας , δε ξέρω πόσο εύκολη είναι η τοποθέτησή του. Το κόστος που επιδοτούνταν από το παλιό εξοικονομώ έφτανε τα 10.000€ .
Χάνω κάτι;
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Χάνει όλα τα υγρά ή δεν έχει απόδοση επειδή έχασε λίγα ?
Εμένα δεν είχε απόδοση και το έλυσα όλο , άδειασα το παλιό κατάμαυρο υγρό τσέκαρα τις ενώσεις και το μόνταρα με απιονισμένο νερό και ειδικό υγρό .
Είναι παλιός και έχει από πάνω το βαρελάκι που λες , επίσης άλλαξα και την ανακουφιστική βαλβίδα από κάτω και από πάνω .Χάνει αρκετά υγρά (δε φαίνεται κάτι εξωτερικά) της τάξης των κάποιων λίτρων και δεν έχει απόδοση μετά.
-
Εντυπωσιακό φαίνεται. Τα είχα δει και παλιότερα αλλά δεν είχα καταλάβει πως λειτουργούν.. ούτε και τώρα ακόμα δεν έχω καταλάβει στο 100% αλλά τεσπά.
Εμένα με νοιάζει να ζεσταίνει χειμώνα το μποιλερ από το καλοριφέρ και να μην έχω τον καζάνι του θερμικού στην ταράτσα και να ανοίγω την αντίσταση να θερμανω το νερό. Δηλαδή να μην εκμεταλλεύομαι το καλοριφέρ για το νερό και να ανοίγω θερμοσίφωνα.Αν είχα φωτοβολταϊκα, όλα ανοιχτά θα τα είχα. Για αυτό λέω πως τέτοια συστήματα δεν είναι μόνο πως μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά ότι μας προσφέρουν ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μας. Το να κάνεις καυτό μπάνιο χωρίς άγχος για κόστος και όση ώρα γουστάρεις είναι ποιότητα ζωής.
Αυτό που λές εσύ lap , είναι ηλιακός τριπλής ενέργειας . Είναι αρκετά διαδεδομένος, αλλά δε ξέρω τι θέρμανση έχετε αυτή τη στιγμή στο σπίτι ( σωληνώσεις κ.λπ. ) . Το καζάνι του ηλιακού , μπορεί θεωρητικά να πάει όπου θέλεις. Αλλά , θέλει κυκλοφορητή ( λογικά ) , σωληνώσεις κ.λπ. . Κόστος και θεωρητικά εξαερισμούς , συντήρηση κ.λπ. ( λόγια μηχανολόγων) .Τέλος σου λένε ότι το καζάνι έχει δεκάρα μόνωση , είναι ικανοποιητικότατη για την Ελλάδα.
-
Άρα αν ζεστάνω το νερό με ρεύμα δεν θα κρυώνει εύκολα, αυτό καταλαβαίνω. Καλοριφέρ έχουμε με σωλήνες.
Άσχετο, αλλά είναι ασφαλές ένας θερμοσυφωνας να έχει τα ηλεκτρολογικά του εκτεθειμένα στον καιρό και στη βροχή. Φυσικά θα υπάρχει προστασία αλλά μετά κάποια χρόνια είναι αξιόπιστος;
-
Άσχετο, αλλά είναι ασφαλές ένας θερμοσυφωνας να έχει τα ηλεκτρολογικά του εκτεθειμένα στον καιρό και στη βροχή. Φυσικά θα υπάρχει προστασία αλλά μετά κάποια χρόνια είναι αξιόπιστος;
Μα όλοι οι ηλιακοί έτσι είναι.
-
Α δεν είχα ποτε ηλιακο.
Δεν υπάρχει θέμα λοιπόν, δεν έχει αναφερθεί κάτι σε αυτό το κομμάτι; Σωστά;
-
α είχα δει και παλιότερα αλλά δεν είχα καταλάβει πως λειτουργούν.. ούτε και τώρα ακόμα δεν έχω καταλάβει στο 100% αλλά τεσπά.
Εμένα με νοιάζει να ζεσταίνει χειμώνα το μποιλερ από το καλοριφέρ και να μην έχω τον καζάνι του θερμικού στην ταράτσα και να ανοίγω την αντίσταση να θερμανω το νερό. ΔΕπειδή ήμουν παρών μία φορά που έκανε συντήρηση ο τεχνικός, άνοιξε ένα κουτάκι στο καζάνι , ξανα ξεβίδωσε άλλη μία τάπα ( μονωμένη), και μέσα εκεί βαθιά χωμένα ήταν κάτι ηλεκτρολογικά ( τι και πως , εώς εκεί). Προφανώς δεν έχουν θέμα , όλη η Ελλάδα έχει....
Εμένα στην Ήπειρο , ο ηλιακός χειμώνα , πάνω από 5 ώρες , δεν το κρατάει καυτό το νερό ( εγώ κάνω μπάνιο , η σύζυγος τον ανάβει πάλι) , καινούργιος ηλιακός. Τέλος να πώ ότι τεράστιο ρόλο παίζει η γωνία κλίσης. Προσωπικά , νομοταγής πολίτης, τον έβαλα σε κεραμοσκεπή , εφαπτόμενο στα κεραμίδια. Όλοι οι άλλοι γύρω μου , εννοείται πως όχι. Το πρόβλημα είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα , αδυνατεί να ζεστάνει ικανοποιητικά , ευτυχώς συνεισφέρει και το σύστημα θέρμανσης , αλλιώς θα έκανα μπάνιο το Πάσχα πάλι ( όπως τον παλιό καιρό)
-
Όχι εγώ σε ταράτσα πολυκατοικίας θα τον βάλω. Γενικά ποιες μάρκες είναι καλές; Οι ελληνικοί είναι καλοί; Να στηρίξουμε και τις ελληνικές εταιρίες
-
Οι Ελληνικοί θεωρούνται κορυφαίας ποιότητας…άφοβα.
-
Ωραία ελληνικοί λοιπόν, με καρδιά και μυαλό.
-
Όχι εγώ σε ταράτσα πολυκατοικίας θα τον βάλω. Γενικά ποιες μάρκες είναι καλές; Οι ελληνικοί είναι καλοί; Να στηρίξουμε και τις ελληνικές εταιρίες
Αν δεν βιάζεσαι , γιατί σε βλέπω "ψάχνεσαι" , περίμενε λίγο να δούμε τις προδιαγραφές του νέου εξ οικονομώ. Έχουν βγάλει μία παραφιλολογία , ότι θα το επαναφέρουν στα παλιά δεδομένα, μπας και σωθεί το πρόγραμμα. Σίγουρος , δεν είμαι για τίποτα, μη σε πάρω και στο λαιμό μου.
-
ειχα παρει οταν αγορασα το σπιτι εναν ελληνικο που τον λενε τον καλυτερο και πανακριβο, μαρκα nobel. ντροπης κατασκευη.
καθε χρονο συντηρηση των 75 γιουρων, ποτε δεν φχαριστηθηκα νερο ζεστο, ουτε απο το καλοριφερ και κυριως ποτε απο τον ηλιο. αναβε ακομη και ιουλιο το ρευμα. τρυπησε καμποσες φορες με αποτελεσμα να ψαχνω τον βαγγελα τον αντρα στο ντουζ και να μην τον βρισκω, αλλαζα βαρελι. καποια στιγμη δεν κραταγε ουτε απο ρευμα, ανεβαινω δωμα και βλεπω ειχε γινει κοσκινο απο τις τρυπες και το βαρελι αλλα και στους καθρεπτες.
υπηρχε αναγκη για ζεστο νερο με ασθενη στο σπιτι, οποτε βρηκα εναν τυπο στη γειτονια, στην Παναγιτσα στο ιλιον, λιγο πιο κατω. νομιζω βουλγαρικους εχει. solar-clima. ενα 500αρικο. μπηκε ακριβως στις βασεις του προηγουμενου και με τις ιδιες ακριβως σωληνωσεις, ειναι ιδια λιτρα. ζεστο νερο επιτελους και η 10ετης εγγυηση του δεν ειναι με ετησιο σερβις των 75 αλλα των 25! 3 χρονια τωρα ειναι αψογος. και ο πρωην και αυτος, τριπλης. 160ltΑρΕς
ρε μηχανικαρες του κιμπορντ, γιατι γραφετε ζνχ? ζωη να χετε? να δειξετε γνωσις βαθεια των μηχανολογικωνε? ε? -
Σωστά, θα κάνω ανακαίνιση κάποια στιγμή σε μπάνιο, τότε θα μπει. Αν αργήσει πολύ το πρόγραμμα θα το πληρώσω από την τσέπη μου. Δεν μπορώ να περιμένω ατελείωτα για τα προγράμματα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ