-
This post is deleted! -
Τελικά η δική μου η γενιά φταίει .
Μας έφαγε το αγχος να τους τα δώσουμε όλα στο πιάτο.
Και τώρα δεν μπορούν να κάνουν ένα βήμα μόνοι τους.
Και μας την λένε από πάνω.Εμας που όσοι είχαμε ανάγκη δουλεύαμε από τα 8 ή τα 10 χρόνια μας.
Πολλοί από τα 12-15 και όσοι έπαιρναν πολύ τα γράμματα , δηλαδή ο ένας στους 10 γιατί τόσοι πέρναγαν τότε στην τριτοβάθμια , έπρεπε να δουλεύουν τα καλοκαίρια , άλλοι στην οικοδομή , άλλοι σε γραφεία σχετικά με τις σπουδές τους. Με μικρό μισθό ή και τίποτα.Και βέβαια να τελείωναν στην ώρα τους , να πάνε να δουλέψουν γιατί αν αργούσαν με τι μούτρα θα πήγαινε ο πατέρας στο καφενείο, για να ακούσει πάλι : Ακόμα να πάρει εκείνο το πτυχίο το παιδί σου ?
Ασε που είχες να πας και φαντάρος 2-3 χρόνια , οπότε δεν είχες χρόνο .
Στα σπίτια που είχες μεγαλώσει είχες την σόμπα ή το τζάκι για θέρμανση , αργότερα καμία πετρελαίου και κάποιοι είχαν κάποια χρόνια και καλοριφέρ.
Οταν ήταν να νοικοκυρευτούν , πήγαιναν όπου έφτανε το χέρι τους.
Σε γκαρσονιέρες , δυάρια , τριάρια στην καλύτερη.
Αλλωστε τότε έμεναν σε δωμάτια στο ίδιο σπίτι φοιτητές και οικογένειες.Μεγαλώσαμε όμως την επόμενη γενιά με στόχο να μην της λείψει τίποτα. Και δεν της έλλειψε μέχρι την κρίση.
Σπουδές για το 60-80 % , σπουδές στο εξωτερικό , μεταπτυχιακά και βέβαια να περιμένει να υπάρξει θέση τουλάχιστον διευθυντού. Μέχρι τότε χλιδανεργία.
Και διαβάζω ότι για να είναι σίγουρος κάποιος για να πάρει σπίτι ,θέλει 5500 τον μήνα. Θέλει και αμάξι βέβαια. Οχι όποιο και όποιο. Και το σπίτι να μην είναι όποιο και όποιο.
Λογικά όλα αυτά , όταν κάποιοι έπαιρναν 20 ευρώ την ημέρα χαρτζηλίκι και τώρα αυτό έγινε μισθός.
Αλλά να την λέτε σε αυτούς που έπαιρναν , αν έπαιρναν , όσοι έπαιρναν , το αντίστοιχο του 1-2 ευρώ σε χαρτζηλίκι, δεν λέει.
Μια χαρά υπάρχουν λοιπόν σπίτια για όλους. Και αμάξια .
Αν όμως θέλετε να έχετε τζάμπα σπίτια σε ακριβές περιοχές και πολυτελείας , τότε μάλλον κάπου το έχετε χάσει.
Γιατί το τζάμπα δεν υπάρχει πουθενά.
Και εκεί που υπήρχε , σε δωμάτια με κοινόχρηστες τουαλέτες έμενε κάθε οικογένεια και δεν έλεγε κουβέντα.
-
Ρε συ ταξιδευτή πάλι τα ίδια;
Ένα baleno μεταχειρισμένο κοστιζει 8-10.000 ευρώ.
Πως να το αγοράσει ένα ζευγαρι οταν το ενοίκιο είναι 650 ευρώ;;;; Όταν πληρώνεις θέρμανση και ρεύμα κοινόχρηστα νερό και αγγίζεις τα 1000 και 1100 ευρω πάγια έξοδα;
Ποιος είναι ο μισθός ενός 40αρη ;;;;; Εσύ του ζητάς να μαζέψει προκαταβολή για αγορά σπιτιού. Γύρω στα 40-50 χιλιάρικα.....
Αν κάνουν δύο παιδιά με δύο μισθούς ενός 40αρη μπορούν να αγοράσουν σπίτι;Αν τα βάλεις κάτω θέλεις 4000 ευρώ ( άντε να σου κόψω το ένα 1000ρικο και δεν θα πάρουμε καινούργιο αυτοκίνητο)
Λοιπόν έχουμε μπακαλιστικα
Από αυτά τα 1100 είναι πάγια για δύο άτομα, όπως γράψαμε
Τα 200 -250 ευρώ για να πάρεις αυτοκίνητο.
Τα 800-1000 ευρώ για ρούχα φροντιστήρια φαγητό παιχνίδια για τα δύο παιδιά
(Έχεις ρωτήσει πόσο κοστίζει ένας παιδικός το μήνα.....για ρώτα;;;;; )
2000- 2400 χοντρά. ( Ανάλογα τον παιδικό)
Βενζίνη ρουχισμό κάνα περιοδικο για εσένα και τη μαμά;
300-400
2400- 2800. Ευρώ.Πόσα να βάλεις στην άκρη για να έχεις προκαταβολή 40-50 χιλιάρικα;
Σε πόσα χρόνια;Αν η μάνα σταματησει να εργάζεται διότι δεν εργάζεται στο δημόσιο;
-
Ενας 40άρης σήμερα , δηλαδή 40-49 , ήταν 30-39 το 2010 και 20-29 το 2000 .
Πρόλαβε λοιπόν και εποχές που τα 1500 ήταν βασικός μισθός , αλλά και εποχές που έδινες ότι είχες ευχαρίστηση για ενοίκιο , αν έδινες. Και εκείνη την εποχή , αγόραζες με 10000 δρχ ρετιρέ στην Κυψέλη.Αλλά τα ξεχνάμε αυτά . Μόνο τα δύσκολα σκεφτόμαστε.
Δηλαδή όλοι αυτοί που έφτιαξαν αγόρασαν σπίτια , νομίζεις ότι έβγαζαν τα αντίστοιχα 5000 τον μήνα ?Δες καμία ελληνική ταινία του 60 να καταλάβεις.
Η γκρίνια είναι αδικαιολόγητη και κανονικά θα έπρεπε να είναι απλά τύψεις . Για την χλιδανεργία του 2000 .
Πάντως ακόμα και τότε 5500 τον μήνα έβγαζαν κάτι μεγαλοδιευθυντές τραπεζών και κάποιοι ξύστες σε δεκο , δικαστές και εφοριακοί.
-
5000 ευρώ ως εισόδημα ζευγαριού όχι ως ατομικό.
Η νέα γενιά όταν βγήκε υπήρχε ο υποκατωτος. Ήταν ένα σχέδιο για ένταξη νέων στην αγορά εργασίας. Έπαιρναν 480 ευρώ. Σήμερα τα παιδιά αυτά βγάζουν 750 -800 καθαρά. Ατομικές συμβάσεις.
Τι να λέμε τώρα; -
Είσαι 30-32 ?
Αν λες για την γενιά σου αυτή , Είναι η τελευταία των καλών χρόνων.
Μίλα όμως με κάποιους 5 χρόνια μικρότερους που είναι η πρώτη της κρίσης. Θα δεις πόσο διαφορετικά τα βλέπουν τα πράγματα. -
This post is deleted! -
True o cruiser , οι 28-32 δεν έχουν δουλέψει στα απόνερα των καλών μισθών του πασόκ, μπήκαν κατευθείαν στα 480 και μετά στα 640 οπότε αυτοί βλέπουν ανάπτυξη εκεί που οι περισσότεροι 32-40 τα είχαμε tips από την γιαγιά ...
@lap το είπε και ο κρου το έχει γράψει και πάρα πολλές σελίδες πριν ο @gatoz νομίζω δεν είναι ανάγκη να πάς στα 100μ γαμάουα με την πρώτη , ξεκινάς από το διάράκι την βγάζεις εκεί μέχρι να ξεχρεώσεις και πας παρακάτω πουλώντας το μικρό!
Βέβαια εγω στο λέω εκ του ασφαλούς αλλά σαν λογική μου κάνει ! -
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά το κλειδι στην υπόθεση για εμένα είναι η μονιμότητα ενός εκ των δύο. Εάν για παράδειγμα η οικονομική κατάσταση ξανά κάνει μια κοιλιά όπως με την κρίση και ένας από τους δύο είτε χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων είτε χάσει την εργασία του τότε θα υπάρχουν γραφικές δηλώσεις για κακοπληρωτες και άλλα τέτοια που διαβάζουμε
Δεν φυτρωσαμε όπως πιστεύουν κάποιοι συμφορουμιτες. Έχουμε οικογενειακές εμπειρίες από επενδύσεις και έχουμε γνώσεις για το πως γινονται επενδύσεις με δημόσιο υπάλληλο από πίσω να υποστηρίζει. Δεν έχει να κάνει με το πώς ζούμε και αν ζούμε σε ισόγειο ή ρετιρέ. Έχει να κάνει με την προσδοκία του μέλλοντος και την οικονομική ανασφάλεια.
Αυτό που λέει ο ταξιδευτής εμείς το κάναμε πριν γεννηθεί ο ταξιδευτής. Το ξέρω το μοτίβο αυτό. Έχει όντως σωστή λογική. Η διαφορά είναι όπως είπα η προσδοκία. Εποχές 70-80-90 με τα σκαμπανεβάσματα τους υπήρχε η προσδοκία ότι τα επόμενα 10 έτη θα ζουν πλουσιότερα και έτσι έβαζαν στο κεφάλι τους μεγάλο χρέος. Σήμερα δεν υπάρχει τέτοια προοπτική στον ορίζοντα. Ποιος μπορεί να πει στον ιδιωτικό τομέα με ατομικές συμβάσεις ή αν είναι ε.ε ότι τα εισοδήματα του θα είναι σταθερά για τα επόμενα 20 έτη;;;;
Όταν υπάρξει σταθερότητα του οικονομικού περιβάλλοντος αλλά και σταθερότητα προοπτικής των εργασιών, θα δεις πως θα υπάρξει και άνθηση στον τομέα αυτό.Σήμερα αυτό που βλέπουμε με ανοικοδόμηση πολυτελών πολυκατοικίων είναι χρήματα από υπερκέρδη κάποιων στην περίοδο της πανδημίας είτε κεφάλαια που βγαίνουν από τις τράπεζες λόγω μηδενικών επιτοκίων.
Δεν έχουν κάποια σχέση με σπίτια για απλούς ανθρώπους. -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τελικά η δική μου η γενιά φταίει .
Μας έφαγε το αγχος να τους τα δώσουμε όλα στο πιάτο.
Και τώρα δεν μπορούν να κάνουν ένα βήμα μόνοι τους.
Και μας την λένε από πάνω.Εμας που όσοι είχαμε ανάγκη δουλεύαμε από τα 8 ή τα 10 χρόνια μας.
Πολλοί από τα 12-15 και όσοι έπαιρναν πολύ τα γράμματα , δηλαδή ο ένας στους 10 γιατί τόσοι πέρναγαν τότε στην τριτοβάθμια , έπρεπε να δουλεύουν τα καλοκαίρια , άλλοι στην οικοδομή , άλλοι σε γραφεία σχετικά με τις σπουδές τους. Με μικρό μισθό ή και τίποτα.Και βέβαια να τελείωναν στην ώρα τους , να πάνε να δουλέψουν γιατί αν αργούσαν με τι μούτρα θα πήγαινε ο πατέρας στο καφενείο, για να ακούσει πάλι : Ακόμα να πάρει εκείνο το πτυχίο το παιδί σου ?
Ασε που είχες να πας και φαντάρος 2-3 χρόνια , οπότε δεν είχες χρόνο .
Στα σπίτια που είχες μεγαλώσει είχες την σόμπα ή το τζάκι για θέρμανση , αργότερα καμία πετρελαίου και κάποιοι είχαν κάποια χρόνια και καλοριφέρ.
Οταν ήταν να νοικοκυρευτούν , πήγαιναν όπου έφτανε το χέρι τους.
Σε γκαρσονιέρες , δυάρια , τριάρια στην καλύτερη.
Αλλωστε τότε έμεναν σε δωμάτια στο ίδιο σπίτι φοιτητές και οικογένειες.Μεγαλώσαμε όμως την επόμενη γενιά με στόχο να μην της λείψει τίποτα. Και δεν της έλλειψε μέχρι την κρίση.
Σπουδές για το 60-80 % , σπουδές στο εξωτερικό , μεταπτυχιακά και βέβαια να περιμένει να υπάρξει θέση τουλάχιστον διευθυντού. Μέχρι τότε χλιδανεργία.
Και διαβάζω ότι για να είναι σίγουρος κάποιος για να πάρει σπίτι ,θέλει 5500 τον μήνα. Θέλει και αμάξι βέβαια. Οχι όποιο και όποιο. Και το σπίτι να μην είναι όποιο και όποιο.
Λογικά όλα αυτά , όταν κάποιοι έπαιρναν 20 ευρώ την ημέρα χαρτζηλίκι και τώρα αυτό έγινε μισθός.
Αλλά να την λέτε σε αυτούς που έπαιρναν , αν έπαιρναν , όσοι έπαιρναν , το αντίστοιχο του 1-2 ευρώ σε χαρτζηλίκι, δεν λέει.
Μια χαρά υπάρχουν λοιπόν σπίτια για όλους. Και αμάξια .
Αν όμως θέλετε να έχετε τζάμπα σπίτια σε ακριβές περιοχές και πολυτελείας , τότε μάλλον κάπου το έχετε χάσει.
Γιατί το τζάμπα δεν υπάρχει πουθενά.
Και εκεί που υπήρχε , σε δωμάτια με κοινόχρηστες τουαλέτες έμενε κάθε οικογένεια και δεν έλεγε κουβέντα.
Είσαι υπερβολικός. Ας γίνω και εγώ υπερβολικός με το δικό μου τρόπο.
Προτείνω να δοθεί ένα καλό μάθημα στους νέους για να μάθουν τι σημαίνει ζωή. -
Καθόλου υπερβολικός δεν είμαι .
Αντίθετα τα λέω πολύ ήπια.
Είσαστε υπερβολικά καλομαθημένοι.Αν είχατε τις δικές δυσκολίες ίσως να είχατε αυτοκτονήσει.
Λυπάμαι που σας τα λέω χύμα , αλλά με πρήξατε.
Ρωτήστε κανένα παλιότερο να σας πει πως μεγάλωσε για να συνέλθετε και βγάλετε το κλάμα από μέσα σας.
Με όσα έχουν τύχει στην δική μου την γενιά , εξαιρώ πάντα τους ξύστες και τα κομματόσκυλα , δεν θα αντέχατε.
Και αν εσείς γκρινιάζετε για τα 10 χρόνια που σας βρήκαν στα 30-35 σας , να δείτε τι ζόρι είναι αυτό για εκείνους που τους βρήκαν στα 50-55 τους .
Και να μην είναι ξύστες να μην νοιάζονται.
Ξέρετε μια και είμαστε στον χώρο του αυτοκινήτου , πόσοι που δούλευαν στον χώρο και ήταν 50-55 βρέθηκαν χωρίς δουλειά και βέβαια δεν τους ξαναπήρε κανείς και περιμένουν με επιδόματα όποτε υπάρχουν , με δουλίτσες σε δήμους 8μηνες , σε καθαριότητα ή σαν σχολικοί φύλακες ή τροχονόμοι , να περάσουν τα χρόνια μέχρι τα 67 για να πάρουν πλέον ψίχουλα ως σύνταξη.Γιατί έπαιρναν 2-3000 τον μήνα πριν την κρίση , αλλά ο Κατρούγκαλος εξαφάνισε τις πριν το 2002 εισφορές και πας με αυτές της κρίσης , δηλαδή το τίποτα.
Για ενηλικιωθείτε λίγο.
-
Φίλε Κριου, ποιες ακριβώς ήταν αυτές οι ανυπέρβλητες δυσκολίες της γενιάς των Αθηναίων; (εγώ πλησιάζω τα ήντα)
Γιατί οι παππούδες και γονείς μου, μεγάλωσαν χωρίς ρεύμα, μαζεύοντας ξύλα ζαλίκι, πλενοντας ρούχα στο ρέμα, περπατώντας χιλιόμετρα στο χιόνι για να πάνε σχολείο κλπ. που βλέπετε σε ταινίες και βιβλία... τους περίμενε εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, και αντίστοιχα της ζωής τους ήταν αυτά που μπορούσαν να παρεχουν και κληροδοτήσουν στα παιδιά τους. Δηλαδή σχεδόν τίποτα. -
φιλος μου λεει να παρω τα 100-110 που μου δινει με 4.2 μικρη τραπεζα τοπικη. και εφοσον υπαρχει χρημα να το αποπληρωσω οσο συντομοτερα γινεται να γλιτωσω τοκους. στο μελλον μπορει να ειναι 4-4.5 εξαλλου τα επιτοκια. χου νοους.
να προτιμησω δηλαδη εφοσον το σπιτι κανει 150.000 τα 100-110 της τοπικης τραπεζας με 4.2 παρα να παρω τα 80.000 της πειραιως με 3.5
τι λετε; -
Θα σου πω για μένα που μόλις έχω καβαλήσει τα δεύτερα ήντα, και μεγάλωσα σε καλό , αλλά από τα παλαιότερα, προάστιο της Αθήνας.
Ετσι για να καταλάβεις όλο το 60 και μεγάλο μέρος του 70 , παίζαμε μπάλα στους δρόμους , που ήταν άδειοι από αμάξια.
Θέρμανση είχαμε την σόμπα , αρχές του 70 βάλαμε καλοριφέρ,Ρεύμα είχαμε , δεν πάω σε παππούδες γιατί αν πάμε σε αυτούς , τότε δεν είχαν διαφορά από αυτά που λες για τα χωριά.
Τα παιδιά στο σχολείο ήταν οι περισσότεροι από εργατικές οικογένειες , αρκετοί από πολύτεκνες .
Οποιοι είχαν γονείς με μαγαζί , μετά το σχολείο , πήγαιναν στο μαγαζί , να μάθουν την δουλειά , να βοηθήσουν και βέβαια διάβασμα κλπ μόνο εκεί .
Δύο φίλοι μπάρκαραν στα 12 μόλις τελείωσαν το δημοτικό . Πολλοί πήγαιναν μαθητευόμενοι να μάθουν τέχνη . Οπως βέβαια και στις δικές σου περιοχές.
Η μόνη διαφορά που είχαν από το χωριό σου , ήταν ότι είχαμε νερό στο σπίτι , οι τουαλέτες τότε άρχιζαν να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και είχαμε και ρεύμα.
Αλλά η δεκαετία του 60 και του 70 άλλαξε πολλά πράγματα σε αυτά τα βασικά θέματα σε όλη την χώρα.
Και μετά το 80 που μοιράστηκαν τα δανεικά αποκτήσαμε όλοι και τα υπόλοιπα.
-
Βγαίνεις εκτός θέματος ταξιδευτή από τις προϋποθέσεις που έθεσα πηγαίνοντας τη κουβέντα σε σύγκρουση γενεών.
Είχατε τις δυσκολίες σας κάνεις δεν σου τις αρνείται, αλλά και οι νεότερες γενιές εχουν άλλου είδους δυσκολίες. Αυτής της εξειδίκευσης και του έντονου ανταγωνισμού. Κάθε γενιά έχει τις δυσκολίες της. Εσύ θεωρείς δυσκολία το να ζεστενεσαι σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους ενώ σήμερα δυσκολία είναι να αποκτήσεις 2 μεταπτυχιακά ή διδακτορικο και δύο τουλάχιστον ξένες γλώσσες με σκοπό να έχεις ένα αξιοπρεπη εισόδημα. Θεωρείς ότι οι σπουδές δεν απαιτούν κόπο, ότι οι εξετάσεις δεν διαλύουν την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Ότι να σπουδάζεις μέχρι τα 30 για διάφορους τίτλους δεν είναι μια δυσκολία της ζωής;
Ξανά διάβασε τι έγραψα.
Το θέμα συζήτησης είναι η αγορά κατοικίας.
Εσύ παραθέτεις την άποψη του ότι μπορεί κάποιος αντί να νοικιάσει να αγοράσει. Σωστή ως σκέψη, συμφωνώ. Σου λέμε πως για την γενιά που περιμένεις εσύ να πουλήσεις, η προκαταβολή που ζητούν οι τράπεζες για να αγοράσουμε σπίτι από εσένα απαιτεί αλλά εισοδήματα από τον μέσο όρο για να τα μαζέψεις. Και αυτό διότι το κόστος διαβίωσης είναι δυσανάλογα μεγάλο με το μέσο μισθό.Εσυ σε αυτήν τη πραγματικότητα τι μας παραθέτεις;
Το πώς ζούσες σε ένα δωμάτιο που είχε θέρμανση και όχι στο δικό σου;Τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός ότι δεν φτάνουν τα χρήματα για να αγοράσουμε από εσένα;
Δεύτερον. Σου ξανά λέω δεν φυτρωσαμε τα ξέρουμε πολύ καλύτερα από ότι πιστεύεις πως γίνονται οι επενδύσεις διότι ΚΑΝΑΜΕ επενδύσεις ως οικογένεια. Σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η προοπτική για μακροχρόνια δέσμευση δανείου 20 ετών όπως υπήρχε τη δεκαετία του 60-70-80-90 ωστε να μειώσει το ρίσκο κάθε επένδυσης. Γιατί δεν μπορείς να το καταλάβεις;
Αν δεν έχεις δημόσιο υπάλληλο πελάτη ( που τόσο πολύ τους μισείς) δεν γίνεται να έχεις σταθερή προοπτική εισοδημάτων για 20-25 έτη. Το καταλάβαινεις αυτό; Ίσως σε λίγα χρόνια αλλαξει η κατάσταση. Προσδοκώ σε αυτό όπως όλοι μας.
Αλλά εσύ στην ουσία μας ζητάς να κοιτάξουμε εσένα που μεγάλωσες σε μια άλλη εποχή και να χρεωθουμε χωρίς να νιώθουμε ασφαλεία για την μελλοντική οικονομική κατάσταση διότι....... εσύ ζούσες αλλιώς. Έχει αυτό κάποια επαφή με τον ρεαλισμό;
Και αν εν τέλη ξανακάνει κοιλιά η οικονομία θα μας πληρώνεις εσύ τις δόσεις;
-
Και εδώ μπαίνει το ζήτημα με το 1ο πληθυντικό που έβαλε ο storm.
Τσουβάλιασμα σε αυτή την κατάσταση που περιγράφει ο κριου, ΟΛΩΝ. Δεν κατάλαβε ποτέ ότι τότε που ο κριου κυκλοφορούσε στην Αθήνα με ml300 και 2λιτρη C5 υπήρχαν εργαζόμενοι που με δυσκολία έπαιρναν δάνειο 7000€ για να πάρουν μεταχειρισμένη κορολλα 7ετίας και με δυσκολία την ξεχρέωσαν!!!
Ότι τις δεκαετίες του 80-90 όλοι ήταν χεσμένοι στο τάλιρο και το 2000 ο βασικός ήταν 1500€, ενώ ήταν 726€ με αύξηση 0,76€ το χρόνο (γενική συλλογική σύμβαση εργασίας 2003). -
Εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που έχουν ξεμείνει στην ταινία: "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο". Στην οικογένειά τους ας κάνουν ότι θέλουν. Εγώ μπορεί να πλησιάζω τα 60, αλλά τα δικά μου προβλήματα δεν θέλω να τα περνούν άλλοι μόνο και μόνο για να νιώσω ικανοποίηση και εσωτερική ευχαρίστηση.
α! και κάτι τελευταίο. Νέοι δεν είναι μόνο άντρες. Αυτή η τακτική να θεωρούνται άνθρωποι μόνο οι άντρες με χαλάει απίστευτα. Νέες είναι και οι γυναίκες. Οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την Μαίρη την Παγαγιωταρά.
Όποιος έχει τα καλαμπαλίκια ας πάει να κάνει τον βαρύμαγκα στις γυναίκες και να τις βάλει στις γαλέρες για να μάθουν τι σημαίνει ζωή.
Σιγά μην πάει κανείς από εδώ μέσα. Κοκό... Τουμπεκί ψιλοκοκό.
-
Αχ, τι ανοίγεις θέμα με τις εργαζόμενες γυναίκες storm;
Εδώ θεωρείται πρόοδος να δουλεύει η γυναίκα παρτ τάιμ ή ον κολλ με τη δικαιολογία ότι θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με το σπίτι και τα παιδιά της!!! -
Πάντως για να επανέλθουμε στο θέμα τα σπίτια σημερα από τα θεμέλια σε μέτρα που θα χωρέσει μια τετραμελής οικογένεια πουλιουνται σε τιμές που ο μέσος Έλληνας για να τις πιασει πρεπει να πιστευει μέσα του ότι μπορεί να πιασει και το τζόκερ. Φοβερό για μένα ότι πουλιουνται κιολας
-
Ξέρεις πόσο μαύρο χρήμα κυκλοφορεί? Πόσοι έρχονται με τα λεφτά στις σακούλες του σούπερ μάρκετ? Ολόκληρα συγκροτήματα πουλημένα πριν γίνει καν η τοιχοποιία....
Φυσικά υπάρχουν και οι μεροκαματιάρηδες με κάποιες αποταμιεύσεις και ένα δάνειο ή με την βοήθεια των συμπέθερων....
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ