-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Επίσης από τις περιοχές που χτίζουν , τα 'οικονομικά' οικόπεδα που τα βρίσκουν? Σε προσφορές σε απορρυπαντικά ?
Δηλαδή θες να μου πεις ότι σε μία περιοχή όλο το εύρος της είναι ισάξιο;
Να αγοράσεις από 2500+ και από το μπαλκόνι σου να βλέπεις τι;
Δες στη σελίδα τους για παράδειγμα Κρήτη Ηράκλειο (Πατέλες) και μετά δες στο street view τα γύρω κτίρια.
Η κατασκευή στις Μεσαμπελιές, εντάξει είναι σε αναπτυσσόμενη περιοχή. ΟΚ, θα μου πεις πάρε εκεί
Το ίδιο ισχύει σε αρκετές κατασκευές τους. Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ.
-
Οχι φίλε μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείς γιατί δεν ξέρω το Ηράκλειο Κρήτης.
Στην Αθήνα πάντως δεν χτίζουν σε φτηνές περιοχές , οπότε για αυτό σου γράφω .
Για Κρήτη , δεν έχω ιδέα .
-
wantone wrote:
Δημοσιο φορουμ δεν ειναι εδω περα; Ο καθενας κρινει για τι διαβαζει. Επισης δεν εδωσα και τιποτα τεχνικες συμβουλες που να βαλεις τις κολωνες, εγω απλα ειπα να κανεις ερωτησεις στον κατασκευαστη.
Δεν τα ξέρει αυτά τα θέματα ο κατασκευαστής, σου είπα .
Oσους κατασκευαστες ξερω ηταν οικογενειακες επιχειρησεις και παντα ειχαν πολ μηχανικο στην οικογενεια. Μιλαμε για κατασκευαστες που εφτιαξαν πολλες πολυκατοικιες στην Αθηνα. Και πολ μηχανικος και μεγαλοκατασκευαστης στην μια περιπτωση. Προφανως δεν ξερω ολους τους κατασκευαστες. Ο τελευταιος που μιλησα στην επαρχια ειχε τελειωσει Τει δομικων εργων και ηταν μεγαλοκατασκευαστης στην πολη του.
-
Δεν μου αρέσουν οι παράλληλοι μονόλογοι.
-
Δεν μου αρέσουν οι παράλληλοι μονόλογοι.
Ωραία! Τότε θα κάνουμε κάθετους διαλόγους!
-
Καλημέρα,
να κάνω μία ερώτηση αν έχει κάποιος εμπειρία από Greenproperties;
Έχω παρατηρήσει ότι γενικά επιλέγουν κάποιο 'οικονομικό' οικόπεδο και κατασκευάζουν.
Από θέμα ποιότητας κατασκευής κλπ.
Εχω καλη εντυπωση μεχρι τωρα αλλα δεν εχω ακομα παρει το ακινητο.
-
καλησπερα. ζευγαρι λεμε για στεγαστικο καπου 100.000 για αγορα διαμερισμα 140.000 επαρχια. εχω αποριες
οροφοδιαμερισμα η με αλλους διπλα;
ισχυει οτι μπορει πχ 110 τμ οροφοδιασμερισμα να φαινονται πιο ανετα απο 120 125 τμ αλλα με αλλο σπιτι κολλητα;
η τραπεζα θα εκτιμησει με μηχανικο το νεοδμητο. ο μηχανικος μας πρεπει να δωσει την πραγματικη αξια ; περισσοτερη η λιγοτερη ας πουμε για να παρω οσο γινεται περισσοτερο δανειο παρα προκαταβολη;
η τραπεζα δινει το 75-80% του ποσου που θελω. το αλλο το εχω. το δινω στην τραπεζα σαν εγγυηση; η στον μηχανικο; δεν εχω καταλαβει.
το τελευταιο....19-20.000 με συζυγο εισοδημα. δημοσιος. ειμαι εγγυητης σε στεγαστικο μανας.. και εχω 2 τεκνα με ενα μικρο δανειο 120 το μηνα για μηχανη. της μανας 150 το μηνα εγινε ρυθμιση πριν 2 χρονια. μου ειπαν ισως εχω θεμα. αποπληρωνεται κανονικα.
-διαβαζω αρθρα για ανατιμησεις. η τωρα η ποτε ειναι η φαση; θα χει κραχ στο μελλον και παγωμα; αν πχ κλεισω το σπιτι 140.000 μπορει ο μηχανικος του χρονου να με πει ξες τι φιλε πηραν τα υλικα πανω, θα βγει 155000; -
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
καλησπερα. ζευγαρι λεμε για στεγαστικο καπου 100.000 για αγορα διαμερισμα 140.000 επαρχια. εχω αποριες
ισχυει οτι μπορει πχ 110 τμ οροφοδιασμερισμα να φαινονται πιο ανετα απο 120 125 τμ αλλα με αλλο σπιτι κολλητα;
η τραπεζα θα εκτιμησει με μηχανικο το νεοδμητο. ο μηχανικος μας πρεπει να δωσει την πραγματικη αξια ; περισσοτερη η λιγοτερη ας πουμε για να παρω οσο γινεται περισσοτερο δανειο παρα προκαταβολη;
η τραπεζα δινει το 75-80% του ποσου που θελω. το αλλο το εχω. το δινω στην τραπεζα σαν εγγυηση; η στον μηχανικο; δεν εχω καταλαβει.
το τελευταιο....19-20.000 με συζυγο εισοδημα. δημοσιος. ειμαι εγγυητης σε στεγαστικο μανας.. και εχω 2 τεκνα με ενα μικρο δανειο 120 το μηνα για μηχανη. της μανας 150 το μηνα εγινε ρυθμιση πριν 2 χρονια. μου ειπαν ισως εχω θεμα. αποπληρωνεται κανονικα.
-διαβαζω αρθρα για ανατιμησεις. η τωρα η ποτε ειναι η φαση; θα χει κραχ στο μελλον και παγωμα; αν πχ κλεισω το σπιτι 140.000 μπορει ο μηχανικος του χρονου να με πει ξες τι φιλε πηραν τα υλικα πανω, θα βγει 155000;Ναι αν ανεβει το κοστος κατασκευης θα σου ζηταει παραπανω του χρονου, γενικα φαινεται οτι θα ανεβουν οι τιμες λογω πληθωρισμου.
Για αν αντεχεις το δανειο, θα στα πει και η τραπεζα. Απο την στιγμη που εισαι ΔΥ λογικα θα πληρωνεσαι για παντα οποτε δεν θα εχεις θεμα να πληρωνεις το δανειο, τα επιτοκια τωρα εχουν πεσει πολυ ισως σου βγει μεχρι να το παρεις 3-3.5% οποτε λογικα θα τα καταφερεις.
Για τα τμ ειναι θεμα διαρυθμισης και εκμεταλλευσης χωρων. Καλο ειναι να το προλαβεις στα τουβλα ωστε να κανεις αλλαγες που σε βολευουν. Το οροφοδιαμερισμα εχει ενα μειον οτι βαλεται απο αερα/ηλιο απο παντου οποτε εχει περισσοτερες απωλειες, Μερικες φορες ειναι καλυτερα διαμερισμα αλλα οπως ειπα εχει σχεση και με την διαρυθμιση και προσανατολισμο. Δεν θελεις να εχεις ενα βορινο μονο διαμερισμα. Δωσε βαση και στους χωρους σταθμευσης να παρεις κλειστο γκαραζ αν ειναι δυνατον.
-
Επαρχία μόνο μονοκατοικία.
Όλα τα υπόλοιπα είναι βασανιστήρια. -
εμενα μου λες.. εχουμε και μεις μικρα αλλα 9.30 κοιμουνται. οι διπλανοι κοιμουνται τα δικα τους 11-11.30. ολη μερα φασαριες. τεσπα.
εχω το 25% πατρικου. θεωρειται πρωτη κατοικια; φορολογικα; -
εμενα μου λες.. εχουμε και μεις μικρα αλλα 9.30 κοιμουνται. οι διπλανοι κοιμουνται τα δικα τους 11-11.30. ολη μερα φασαριες. τεσπα.
εχω το 25% πατρικου. θεωρειται πρωτη κατοικια; φορολογικα;Μέχρι 70 τμ για ζευγάρι παίρνεις απαλλαγή φόρου καθότι θεωρείται ότι δεν τηρεί τις στεγαστικές σου ανάγκες προσαυξανόμενο κατά 20 τμ για κάθε παιδί μέχρι 2 παιδιά.
-
@famas said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
εχω το 25% πατρικου. θεωρειται πρωτη κατοικια; φορολογικα;Μέχρι 70 τμ για ζευγάρι παίρνεις απαλλαγή φόρου καθότι θεωρείται ότι δεν τηρεί τις στεγαστικές σου ανάγκες προσαυξανόμενο κατά 20 τμ για κάθε παιδί μέχρι 2 παιδιά.
ευχαριστω
135 τμ ειναι του πατερα μ...
αρα; -
-διαβαζω αρθρα για ανατιμησεις. η τωρα η ποτε ειναι η φαση; θα χει κραχ στο μελλον και παγωμα; αν πχ κλεισω το σπιτι 140.000 μπορει ο μηχανικος του χρονου να με πει ξες τι φιλε πηραν τα υλικα πανω, θα βγει 155000;Διάβασε προσεκτικά γιατί τα έχεις μπερδέψει .
Αν αγοράσεις σπίτι από κατασκευαστή , είτε είναι μηχανικός, είτε το συνηθέστερο δεν είναι, αγοράζεις στην τιμή που έχεις συμφωνήσει στο συμβόλαιο, ανεξάρτητα αν μετά ανέβουν τα υλικά ή όχι.
Τα εκτός του δανείου λεφτά θα τα δώσεις στον πωλητή στο συμβόλαιο και αυτός θα πάρει τα λεφτά του δανείου από την τράπεζα , σύμφωνα με τους όρους που θα βάλει η τράπεζα .
Η τράπεζα έχει δικούς της συνεργάτες μηχανικούς και αυτός θα εκτιμήσει το ακίνητο για να βγει το ποσό του δανείου και αυτός θα έλθει 1-2 φορές στην διάρκεια της κατασκευής ώστε να δώσει τα αντίστοιχα λεφτά στον κατασκευαστή από το δάνειο σου, το οποίο θα είναι μεν στον λογαριασμό σου , αλλά δεσμευμένο.Το σπίτι είτε οροφοδιαμέρισμα, είτε με άλλο δίπλα, δεν μεγαλώνει, ούτε μικραίνει. Απλά στο οροφοδιαμέρισμα έχεις ησυχία από τους δίπλα που δεν υπάρχουν , καλύτερο προσανατολισμό και περισσότερα ανοίγματα, αλλά θέλεις και μεγαλύτερο κόστος κλιματισμού και έχεις και περισσότερα κοινόχρηστα.
Για το αν παίρνεις απαλλαγή ή όχι , αυτό θα στο πει ο συμβολαιογράφος .
-
Σε συνέχεια των παραπάνω πολύ σωστών επισημάνσεων του Βασίλη, θα πω για το θέμα των τετραγωνικών ότι το νούμερο του εμβαδού από μόνο του λέει αρκετά πράγματα, αλλά όχι όλα! Ανάλογα με τη διαρρύθμιση (και όχι το να είναι οροφοδιαμέρισμα ή όχι) και το πως έχουν μετρηθεί τα τετραγωνικά μπορεί π.χ. κάποιο διαμέρισμα των 110 τετραγωνικών να φαίνεται και να είναι πιο άνετο από ένα των 120.
Στην ουσία το εμβαδόν του διαμερίσματος και ο αριθμός των υπνοδωματίων του, σου δίνουν μία αρχική εικόνα ώστε να μπορείς να αποκλείσεις κάποιο που σίγουρα δεν καλύπτει τις ανάγκες σου. Από εκεί και πέρα, πας, βλέπεις, μετράς βασικές διαστάσεις (κυρίως για να συγκρίνεις με αυτό στο οποίο ήδη κατοικείς) και αποφασίζεις αν σου κάνει. Αυτά, εφόσον μιλάμε για ιδιώτη αγοραστή, γιατί ένας μηχανικός καταλαβαίνει τη λειτουργικότητα και την επάρκεια των χώρων διαβάζοντας απλώς την κάτοψη
-
κουεστιον: ζευγος με 2 μικρα ειναι οκ το 4αρι στα 110-120 τμ η να παει στα 140-150 πενταρι; οτι αντεχει η τσεπη θα μου πεις. επαρχια.
- ειναι δυνατον ο μηχανικος να μου πει πχ για ενα διαμερισμα σχεδιο αξιας 180.000 -> 120; για να παω τραπεζα; η τραπεζα με τον μηχανικο εκτιμητη της δε θα δει οτι τα σπιτια στην περιοχη κανουν 180 τα νεα;
αν παω τραπεζα με σπιτι μηχανικου 120 θα μου δωσει 80 σωστα; τα αλλα 100 που θα τα βρω να τα δινω μηχανικο; δεν τον αγχωνει αυτο; δεν καταλαβαινω τι γινεται με τις εκτιμησεις!!! πιο πανω διαβαζα οτι ο μηχανικος μου πρεπει να βαλει ΠΑΡΑΠΑΝΩ αξια μπας και παρουμε περισσοτερο δανειο παρα προκαταβολη. κατι που κανει πχ 140 να το παμε στην τραπεζα και να ζητησουμε 150-160. και ας πει η τραπεζα τα δικα της. αλλα σπιτι των 180 μου λεει πηγαινε ζητα 120. γιατι;; επειτα με 21.000 πχ εισοδημα μπορω να ζητησω δανειο ανετα ειτε 100 ειτε 200; για 20-25 χρονια πχ
εκτος αν ο εκτιμητης της τραπεζας πει μεγαλε εγω το κοστολογο τοσο πχ 135000 οποτε παρε απο μενα 100 -
Δεν σε καταλάβαμε,
Μην γράφεις από το κινητό. -
ο μηχανικος μου ειπε για σπιτι 180.000 ευρω να δειξω το σχεδιο στην τραπεζα και να ζητησω 120.000 δανειο.
αν ζητησω 120.000 βαση σχεδιου η τραπεζα καλυπτει το 75% σωστα; αρα θα μου δωσει 90.000;
τα αλλα 90.000 ο μηχανικος πού περιμενει να τα βρω;
-
Μας δουλεύεις νομίζω.
-
οριστε; πειτε ρε παιδια ειμαι ασχετος
εχω και δυσλεξια σορρυ -
Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Ο εκτιμητής θα εκτιμήσει το σπίτι , ανεξάρτητα του πόσο το αγοράζεις.
Μάθε λοιπόν την εκτίμηση και μετά μιλάς με τον μηχανικό πόσο θα το βάλετε στο συμβόλαιο και πόσα θα του δώσεις τότε.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ