-
Ερωτηση σε όσους οδηγούν για να πάνε στην εργασία τους.
Πόση ώρα κάνετε με το αυτοκινητο από το σπίτι σας (πυλωτή, γκαράζ, δρόμος) μέχρι να φτάσετε στην εργασία σας;
-
Για το γραφείο από 20-70 μ . Εξαρτάται αν πηδάω την μάντρα ή πηγαίνω γύρω - γύρω από τον δρόμο...
Για την οικοδομή 15-18 χλμ , από 15 λεπτά αν πάω από περιφερειακή Υμηττού , έως 30 λεπτά αν πάω από κέντρο Αθήνας...
-
Καλά ρε μην κουράζεσαι κιόλας. Άκου 20 μέτρα!!! Τι λέει ο άνθρωπος σκέφτηκα!
Χαχαχα.
Και εγω 7 με 8 μέτρα κάνω για να παω στην τουαλέτα.....
Θενξ πάντως!
... Επόμενος;
-
3 εκατομμύρια ευρώ σε ηλεκτρονική δημοπρασία για ένα διαμέρισμα 246 τ.μ. του ...1956, χωρίς πάρκινγκ στην Στησιχόρου. Λοκέισο ουμπεράλλες.
Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου| newmoney
-
Σε μια τηλεδιάσκεψη που είχα κάνει με αλλοδαπούς επενδυτές,όταν τους ρώτησα για τα κριτήρια επιλογής ακινήτου μου έθεσαν 3 βασικά κριτήρια.....θέση,θέση και θέση....όποτε καταλαβαίνεις...
-
Πόση ώρα κάνετε με το αυτοκινητο από το σπίτι σας (πυλωτή, γκαράζ, δρόμος) μέχρι να φτάσετε στην εργασία σας;
Έχω να πάω 1+ χρόνο. Όταν πήγαινα (και θα ξαναπάω) ή έχω παει 2-3 φορές από πέρσι, κάνω 15-20' να πάω και περίπου 30' να επιστρέψω. Πάντα βέβαια υπό Κ.Σ (τον Αύγουστο είναι το μισό) γιατί εαν έχει γίνει τρακάρισμα, σκουπιδιάρικο, κλπ. τότε αλλάζουν οι χρόνοι.
3 εκατομμύρια ευρώ σε ηλεκτρονική δημοπρασία για ένα διαμέρισμα 246 τ.μ. του ...1956, χωρίς πάρκινγκ στην Στησιχόρου. Λοκέισο ουμπεράλλες.
Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου| newmoney
Μιλάμε για τον πιο ακριβό δρόμο της Ελλάδας (πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο είναι) και επίσης για ένα σπίτι ενός πολύ γνωστού Έλληνα.
-
Μου αρέσει που σας κάνει εντύπωση .
Εχουμε εμπλακεί ως σύμβουλοι σε κάποια επώνυμα σπίτια , που βέβαια είναι και σε σημαντικές θέσεις .
Εστιατόριο πουλάει μπιστέκα φιορεντίνα 100 την μερίδα και γίνεται ανάρπαστη.
Είναι σαν κάποια σχόλια που κάνουν κάποιοι ανόητοι που έχουν πάει στην Αμερική και συγκρίνουν ακίνητα στον Λαιμό , με ακίνητα εκεί . Απλά τα κάνουν για να μας δείξουν ότι έχουν ζήσει στην ΝΥ .
Κάποιος άλλος ήθελε να βάλει σε καλούπι εκτίμησης , πόσο κάνει το τμ στην Δ, Αεροπαγίτου...
-
Χωρίς την εύρεση θέσης , θέλω κάνα 20'- 25'max , αλλά επειδή παίρνω τους 2 ποιο ύπουλους δρόμους ( Κηφισό - Ποσειδώνος) μπορεί να κάνω και 45' για 12χλμ.
-
ειμαι στα ακριβως 6km.
πρωί θελω 20'. πολλα φαναρια αφου. βραδυ από 5 εως 7. φευγω τοσο αργα το βραδυ που φαναρια νοτ, καπου στις 11 σταματανε και μενουνε 3-4. με τα ποδια 50-60 λεπτα.
οι χρονοι ειναι σταθεροι γιατι αν και γλυφει η δουλεια το ποταμι, το αποφευγω. ειναι ομως δρομαρες απο πλατος και μπορεις να κινηθεις ας πουμε όμορφα'. και στα 3-4 βραδυνα φαναρια να παιξεις με τα κουμπακια στο φεβ και να γλεντησεις μπουρναζοκαγκουρες.
απο παρκιν, ευτωχως, παντου υπαρχει μια θεσουλα αφιερωμενη σε ενα γατο...
ομως, τις σκληρες δεκαετιας νάιντις και μεχρι το 08, τοτε αγορασαμε κτιριο κοντα μας, που δεν υπηρχανε και δρομοι και ητανε και κινησαρα, επαιζα καθημερινα πετρουπολη - φιλολαου. σε μεταφραση μια ωρα με μηχανη και μιαμιση με αμαξι. μπρος μιαμιση και πισω μια και ενα τεταρτο. καθημερινα. και σουκου.
-
Έχεις δώσει πόνο στην εργασία, οπότε αου αξίζουν πολλά. Βασικά ίσως έχεις και λίγα για τον αγώνα που ρίχνεις.
Γενικα η 1 ώρα χρόνου μεταφροας στην εργασία σου, πως σας φαίνεται ως μια πραγματικότητα;
Ειχα συζήτηση για αυτό το θέμα χθες και ήθελα και την γνώμη σαςμ
-
Έχεις δώσει πόνο στην εργασία, οπότε αου αξίζουν πολλά. Βασικά ίσως έχεις και λίγα για τον αγώνα που ρίχνεις.
Είσαι κους-κους σιάρης πάντως ... για εσένα δεν μας είπες! Κανονικά έπρεπε να ξεκινήσεις λέγοντας κάνω Χ' χρόνο για Ψ χιλιόμετρα να πάω στην δουλειά εσείς πως την παλεύετε ?
'Άσχετο : Παρασκευή που έβρεχε έκανα κοντά στην 1ώρα, μια χαρά ήμασταν με καραντίνα , σε 10' σπίτι.
-
Γενικα η 1 ώρα χρόνου μεταφροας στην εργασία σου, πως σας φαίνεται ως μια πραγματικότητα;
Ειχα συζήτηση για αυτό το θέμα χθες και ήθελα και την γνώμη σαςμ
Έχω δουλέψει επαρχία και έκανα 45' περίπου σε περιφερειακούς δρόμους ίσως και 55' , δεν έχουν καμία σχέση με τα 45' ακινησίας -μποτιλιαρίσματος - καυσαερίου - ηχορύπανσης , νομίζω τα 2 τελευταία μου τρώνε τα σωθικά !
-
Χεχε.
Αντε να πω λίγα πράγματα. Λίγα όμως.
Απλα μιλουσα με συγγενικο πρόσωπο. Έχουμε τις εξεις πραγματικότητες και σενάρια:
- Μια ώρα απόσταση στην καλύτερη 50 λεπτά απλ το σπίτι ο αντρας και δέκα λεπτά με τα πόδια ή γυναίκα από την εργασία της.
2.Το αντίθετο. Αλλάζουν περιοχή και η γυναίκα μια ώρα με το αυτοκίνητο.
Καλύτερο είναι για την γυναίκα και μελλοντική μητέρα να είναι πολύ κοντά στην εργασία της και ας οδηγεί κάθε μέρα 2 ώρες πάνε έλα ο πατέρας.
Σωστά;
Απλά ρωτω για να δω αν είναι ο μόνος ή υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν αυτό επί χρόνια.
-
10' από το σπίτι με τα πόδια είναι πολυτέλεια , θα το πω και ας παρεξηγηθώ , και οι 2 σε μια σχέση - γάμο - οικογένεια είναι ίσοι , αν ο φίλος σου θέλει να είναι 10' από το σπίτι πρέπει να είναι προετοιμασμένος να περάσει και από το s/m και από τον μανάβη -κρεοπώλη να κάνει τα ψώνια ή να πάει στο σχολείο να πάρει τα παιδιά να τα ταΐσει και να καθαρίσει ότι λέρωσαν , να τα βάλει για μεσημεριανό ύπνο ή να τα στρώσει στο διάβασμα .Το σενάριο γυρνάω σπίτι πετάω παπούτσια ανοίγω play station και λιώνω στο internet μέχρι να έρθει η 'άλλη' μόνο χωρισμό μου μυρίζει και όχι παιδιά!
-
Μαι χαρά τα λες. Πρακτικες περιγραφες.
Οποτε ψηφιζεις το σενάριο: ένα καλό αυτοκινητο, καφεδάκι στην ποτηροθηκη (αρα όχι γαλλικο αυτοκινητο ) κυρίως οικονομικό και καλή σταδιοδρομία στην καριέρα.
-
Έτσι ούτε Γαλλικό ούτε Ρουμάνικο , ποτηροθήκες ΓΤΠ.
Ίσως η γυναίκα να έχει καλύτερες προοπτικές από τον άντρα ,μετά τις γέννες όμως . -
Εμ το δύσκολο κομμάτι της σύγχρονης ζωής. Μορφωμένοι και οι δύο και οι δύο με όνειρα . Τι κάνεις; καριέρα, οικογένεια; Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά.
Τωρα που το λες όταν είδα το ρουμανικό δεν είδα καν αν έχει ποτηροθηκες....
Τις καλύτερες τις έχει το Jazz αλλά μιλάμε για άλλες τιμές κτήσης.
-
Είναι τελείως σχετικά γιατί το σπίτι μπορεί να αλλάξει (σπάνιο, αλλά γίνεται, από το 2004 που είμαι Ελλάδα έχω αλλάξει 4 σπίτια) και η δουλειά μπορεί να αλλαάξει πολύ εύκολα. Άρα δεν υπάρχει σταθερά. Όταν έμενα κέντρο στην αρχή πήγαινε Ν. Σμύρνη με το αυτοκίνητο (20-30'), μετά άλλαξα δουλειά στο κέντρο και πήγαινα σε 15'-20' με τα πόδια (ήταν το καλύτερο!). Μετά άλλαξα γραφείο (ίδια δουλειά) και ήθελα αυτοκίνητο. Μετά άλλαξα και σπίτι. Μετά ξανά άλλη δουλειά, σε άλλη περιοχή.
Τώρα στην δουλειά που είμαι, όταν ξεκίνησα τα γραφεία μας ήταν στο κτήριο του Σπανού στην Αμφιθέας (δράμα για εμένα) και τώρα είμαστε στο Μαρούσι απέναντι από τον Σφακ. Οπότε δεν μπορούμε να κανονίζουμε την ζωή μας με βάση αυτό, γιατί αλλάζει συνεχώς.
Είχα συνάδελφο στην Εθνική που ήταν στο ΙΤ και αγόρασε σπίτι στο Φάληρο για να είναι δίπλα στην δουλειά (δούλευε μαζί με τον άντρα της). Μετά μετακόμισε το ΙΤ της Εθνικής από Φάληρο σε Γέρακα και τον ήπιαν πανηγυρικά. Τώρα επειδή έχουν και άλλο ωράριο, πάνε με 2 αυτοκίνητα κάθε μέρα από Π. Φάληρο στο Γέρακα!!
-
Tι ρωτάτε ...
Ο ξάδερφος στην Γερμανία δουλεύει καθημερινά 150 χλμ μακρυά από το σπίτι του . Κάνει 100000 χλμ τον χρόνο , γιατί τα τρένα δεν τον βολεύουν ως προς τον χρόνο σε σχέση με το αμάξι .
Τώρα να πω ότι 1 ώρα για την δουλειά είναι σύνηθες στην Αθήνα αν μένεις σε προάστιο και πηγαίνεις με το αμάξι.
Αμα είσαι όμως ΕΕ και πας σε 2-3 δουλειές καθημερινά , τότε η μία ώρα σου φαίνεται αστεία ...
-
@Criuser αυτό έλεγα πριν ότι και το είδος των χιλιομέτρων παίζει ρόλο μεγάλο στην ψυχολογία του οδηγού.
@Fanis καλά να είσαι και να αλλάζεις σπίτια και αυτοκίνητα όπως επιθυμείς αλλά είσαι εξαίρεση στην εξαίρεση του κανόνα στο λέω να το ξέρεις! Εγώ και η γυναίκα παρότι έχουμε επιβίωση επιτυχώς από 3 εξαγορές - έκαστος- των εταιρειών που δουλεύαμε οι οποίες 2 ήταν πτωχεύσεις με μεγάλο ΜΠΑΜ δεν έχουμε αλλάξει περιοχή εργασίας( μόνο 1 φορά η γυναίκα). Νομίζω σε τρώει ο ποπός σου λίγο .
@Lap Η γυναίκα μου μετά από κάθε γέννα η 'τσέα' της που ήταν ανύπαντρη ρουφήχτρα φρόντιζε να την 'υποβαθμίζει' με του έπαιρνε την άδεια λοχείας , το ίδιο έπαθε και η αδερφή της σε φαρμακευτική .Η αδερφή μου σε ναυτιλιακή που τα είχε δει να γίνονται πήγε στην δουλειά με 3 μηνών παιδί και όταν την ρώτησα γιατί μου είπε : Δεν έσταξα 10 χρόνια 12ωρα για να γυρίσω και να ανοίγω πόρτες στη reception δίπλα στην βιζιτού - μοντέλο wannabe κάτι του εφοπλιστή...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ