-
Μήπως είναι για να μην κόψουν απόδειξη (όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα)? Γιατί αλλιώς με την απόδειξη είσαι καλυμμένος για την εγγύηση.
Θεωρώ Φάνη οτι σε πολύ μεγάλο βαθμό ειναι αυτό όπως και οτι δε θελουν να ξέρουν πόσο πουλησε ο ντιλερ στον εργολάβο και τι υπερκέρδος έβγαλε ο εργολάβος απο την αγορά μιας και μιλάμε για 5ψήφιο νούμερο (με τα καναλια, τοποθέτηση κλπ).
Η Νταικιν από την άλλη, γνωρίζοντας σίγουρα πολύ καλά το σύστημα που λέει κατα κάποιο τρόπο 'οκ βρε συ, με το σειριακό θα τα βρούμε.. μη τους ανακατεύεις..'
Α, μίλησα με την εταιρεία καθαρισμού, θα ερθουν να δουν το διαμέρισμα. Πολυ αξιοπρεπής αυτός που μίλησα στο τηλέωνο. Σε ευχαριστω και πάλι! -
Να είσαι καλά, δεν έκανα κάτι!
Ρώτσα για απόδειξη, γιατί συνηθίζουν οι συνεργάτες της να μην κόβουν (και η φίλη μου Daikin εβαλε, από τα €13Κ γλύτωσε ΟΛΟ το ΦΠΑ σε όλα)...δεν ξέρω πως το κάνουν, αλλά το καταφέρνουν και η επίσημη αντιπροσωπεία καλύπτει μια χαρά εγγυήσεις κλπ.
-
Ερώτηση.
Ο εργολάβος που μου έβαλε Ψ/Θ VRV Daikin, όταν ρώτησα με τη παραλαβη τί παιρνω ως εγγύηση/αποδεικτικά για το σύστημα, μου λεει τίποτα, ερχεσαι σε εμάς ή στον εγκαταστάτη (ενα Master Dealer της Daikin, τον ξέρω αλλά τελικά δεν τον πολυεπιστεύομαι μαις και αρχικα πηγε να μου βαλει παλιά μηχανήματα και όχι το τελευτάιο μοντέλο που ήδη κυκλοφορούσε Ελλάδα).
Ρωτησα με μειλ τη Daikin Ελλας και γραπτως μου απαντησαν οτι με τον σειριακό αριθμό βλέπουν ποτε εγινε η αγορά και το τι παίζει με εγγύηση.
Εγω σκεφτομαι, αν εξαφανιστεί εργολάβος, εγκαταστάτης αύριο, χρεοκοπήσουν, πεθάνουν δε ξερω γω τι, θεωρείτε προς τη Daikin ή άλλο εκπρόσωπο του δικτύου, έχω κάποια εξασφάλιση; Ετσι δουλεύει το σύστημα;
Ευχαριστώ. -
Ρώτσα για απόδειξη, γιατί συνηθίζουν οι συνεργάτες της να μην κόβουν (και η φίλη μου Daikin εβαλε, από τα €13Κ γλύτωσε ΟΛΟ το ΦΠΑ σε όλα)...δεν ξέρω πως το κάνουν, αλλά το καταφέρνουν και η επίσημη αντιπροσωπεία καλύπτει μια χαρά εγγυήσεις κλπ.Α, δηλαδή ειναι κοινή πρακτική των συνεργατών και της ίδιας της Daikin? Εγω πλήρωσα 14 και δε νομίζω να μου έκαναν 'έκπτωση' επειδή δε θα πάρω απόδειξη (ισως να τη πήρε ο εργολάβος..)....
Ισως να πρέπει να ρωτήσω Daikin Ιαπωνίας μιας και μιλάει γιαπωνέζικα η γυναίκα μου να ρωτήσω αν η μαμά εταιρεία ξέρει τον όμορφο τρόπο που δουλεύει το Ελληνικό παράρτημα. Θα το κάνω όπως κάπου το 1998 που η Σονυ Ελλάς με ειχε γράψει κανονικά για μια πανακριβή φωτογραφική που είχα πάρει καπου 700.000δρχ θυμάμαι, έστειλα μειλ Ιαπωνία και σε 2 μέρες η Σονυ Ελλάς μου αντικατέστησε η κάμερα.edit : Το μειλ έφυγε για Ιαπωνία, για να δούμε...
-
Η εγγύηση αφορά τα μηχανήματα . Για την εγκατάσταση βλέπεις ποιός στην έβαλε και αποφασίζεις ανάλογα .
Πάντως οι σοβαρές εταιρείες ζητάνε παραπάνω χρήματα . Εγώ έχω φίλους κάποιους μηχανολόγους από τους καλύτερους στον χώρο , αλλά είναι και από τους ακριβότερους , αλλά δεν έχω προβλήματα και αυτό είναι το βασικότερο για μένα .
Ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο που μία αντλία θερμότητας είχε θέμα , έγινε άμεση αντικατάσταση , αφού ο φίλος μου μηχανολόγος που τις εγκατέστησε τους ενημέρωσε αμέσως για το πρόβλημα .
-
Λοιπόν ήρθαμε Ταξιδευτή. Ερωτηση αν και το ξαναειπες.
Πόσοι οι αντισησμικοι κανονισμοί στις οικοδομές. Του 90 οικοδομή ποιον έχει;
-
O πρώτος του 59 . Διορθώθηκε το 84 , μετά το 92 , μετά το 2000 , μετά έχει αλλάξει κάποιες φορές , αλλά ασχολούνται συνεργάτες με αυτούς ...
-
Μια πρώτη ανάγνωση των αντικειμενικών.....πιο σοσιαλιστική δεν γίνεται....
-
Καθώς άσχετος με τις αντικειμένικές, μολις τις άκουσα, ήρθα εδώ να δω τη κουβέντα.
Οι αντικειμενικές ειναι καλό ή κακό να ανεβαίνουν; Καλό για τους ιδιοκτήτες κακό για αγοραστές; Ειναι πολύ επιφανειακή η ανάγνωσή μου;
Πάντως το Π.Φάληρο (μόλις παρέλαβα το ανακαινισμένο πια διαμέρισμα για το οποίο τόσες ερωτήσεις έκανα τα τελευταια 2 χρόναι σχεδόν) πήρε από 1.650 σε 2.750 ευρώ (αύξηση 67%). Βεβαια και αυτό εχει ζώνες, όλες οι ζώνες πήραν αντίστοιχη αύξηση;
Αν κρίνω όμως απο τιν αντικειμενική που μου έδωσε η Εφορία για να πληρώσω φορο κληρονομίας και προσθέσω το +67%, η τελική τιμή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ μα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή της τελευταίας προσφοράς που συζήτησα σοβαρά για τη πώλησή του Γενάρη 2020. -
Για κανέναν δεν είναι καλό να ανεβαίνουν, όπως το καταλαβαίνω εγώ. Ο αγοραστής θα πληρώσει παραπάνω εφορία,ο ιδιοκτήτης παραπάνω ΕΝΦΙΑ. Από την άλλη είναι κοινωνικά δίκαιο όταν μια περιοχή πουλάει πχ 3000 ευρώ το τμ, να έχει και αντικειμενική κάπου κοντά και όχι όπως στην Μύκονο που πωλούσαν 8000 ευρώ αλλά φορολογούνταν για 1250. Και από ότι είδα σε λαϊκές συνοικίες οι τιμές έπεσαν με ότι σημαίνει αυτό, για αυτό και το σχόλιο μου για σοσιαλισμό.
Αλέξανδρε,αν έβαζες τώρα το ακίνητο σου για πώληση πιστεύω ότι θα έπιανες καλύτερη τιμή από πέρυσι....ίσως και πολύ καλύτερη.
-
Ευχαριστώ και ατάλαβα Κώστα, αν και νομιζω ακουσα οτι δε θα αυξήσουν τον ΕΝΦΙΑ.
Το διαμέρισμα το κρατήσαμε για πρακτικούς λόγους τελικά (δεν είχαμε ανάγκη να το πουλήσουμε) αλλά και λόγω πραγμάτων που κατα καιρούς που ανέφερε ο κρουζερ και είχαν λογική σχετικά με πώληση/εκμετάλλευση ακινήτων. -
Υποθετικά μίλησα για την πώληση θέλοντας να δείξω ότι η αγορά τώρα δεν έχει σχέση με την αγορά του 2020. Πρόσεξε το διαχρονικά ίδιο κολπάκι που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις...λένε ότι η αλλαγή των αντικειμενικών θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη. Το κράτος θα εισπράξει τα ίδια, απλά κάποιοι θα δώσουν περισσότερα και κάποιοι λιγότερα.
-
Οι αντικειμενικές είναι σωστό να είναι κοντά στις εμπορικές . Συνήθως ένα 20 % χαμηλότερες , γιατί έτσι υπάρχει μία λογική.
Το αν θα υπάρξουν μεγαλύτεροι φόροι , είναι θέμα συντελεστών και φοροαπαλλαγών , δεν έχει σχέση με τις αντικειμενικές .
-
Α, δηλαδή ειναι κοινή πρακτική των συνεργατών και της ίδιας της Daikin? Εγω πλήρωσα 14 και δε νομίζω να μου έκαναν 'έκπτωση' επειδή δε θα πάρω απόδειξη (ισως να τη πήρε ο εργολάβος..)....
Ισως να πρέπει να ρωτήσω Daikin Ιαπωνίας μιας και μιλάει γιαπωνέζικα η γυναίκα μου να ρωτήσω αν η μαμά εταιρεία ξέρει τον όμορφο τρόπο που δουλεύει το Ελληνικό παράρτημα. Θα το κάνω όπως κάπου το 1998 που η Σονυ Ελλάς με ειχε γράψει κανονικά για μια πανακριβή φωτογραφική που είχα πάρει καπου 700.000δρχ θυμάμαι, έστειλα μειλ Ιαπωνία και σε 2 μέρες η Σονυ Ελλάς μου αντικατέστησε η κάμερα.edit : Το μειλ έφυγε για Ιαπωνία, για να δούμε...
Σημερα πρωί είχα μειλ από Οσάκα (γιαπωνέζικα/αγγλικά) όπου μου λένε οτι δυστυχώς κάθε Νταικιν έχει δικούς της όρους αλλά απλά σειριακός αριθμός δεν ειναι κάποια επίσημη πολιτική. Ηδη ενημέρωσαν Νταϊκιν Ευρώπης και Ελλάδας. Τους έστειλα απάντηση οτι χωρις απόδειξη ειναι παράνομη η συναλλαγή (όπως φαντάζομαι και στην Ιαπωνία).
Θα δούμε.edit1 : Με πηραν λιγο μετά απο Ελλάδα και μιλησαμε αρκετή ωρα. Θα μου δωσουν ακριβη λίστα με το τι μπηκε, αφου επικοινωνίσουν με εγκαταστάτη όπως και εγγυηση απο τη στιγμη παράδοσης του έργου. Επειδη δε με βρήκαν αμέσως μάλιστα ενημερώθηκε Νταικιν Ιαπωνιας και μου εστειλαν παλι μειλ απο Ιαπωνία να τσεκαρω τον τηλεφωνητή μου.... Τζαπαν...
-
Τι δουλειά έχει βρε alejandro η Daikin Ιαπωνίας με τον τρόπο που δουλεύει και αν κόβει απόδειξη ο ντόπιος αντιπρόσωπος ? Εσένα σε νοιάζει να έχεις εγγύηση για το προιόν αν ο μεταπωλητής κλείσει (λέμε τώρα) εφόσον είναι επώνυμο. Για τα του φορολογικού και περί αποδείξεων αρμόδια είναι η.. ΔΟΥ.
-
Μαστορα, την απόδειξη, την ήθελα ως εγγύση. Αλλωστε τους είχα ρωτήσει, δίνετε κάποιο έγγραφο, κάρτα, κάτι σαν εγγύηση όπου και θα περιγράφει τι στο καλό βάλατε μέσα στους τοίχους να ξέρω; Επίσης, ξέρω αν οι συσκευες που μου τοποθέτησαν ήταν αγορασμένες κάπου Φλεβάρη, Μαρτη 2021 ή ήταν αγορασμένες καπου το '20 και αν εγώ κάποτε επικοινωνούσα με Νταικιν (ουτε εργολάβο,ούτε εγκαταστάτη που δε θέλω να ξαναδώ), θα μου λέγαν 'ωωωωω... συγνωμη, εδω δείχνουν οτι αγοραστηκαν Αυγουστο του '20).
Εδώ καφετιέρα αγοράζεις 50ε και σου δίνουν την αποδειξη για εγγύση, σχεδον 15.000 που έδωσα για το σύστημα θα το άφηνα έτσι, με το λόγο του εργολάβου;
Δεν έκανα μανούρα για να μου κόψουν απόδειξη, ίσως δε το εξέφρασα καλά. Απλά ρωτησα την Ιαπωνία αν ειναι πολιτική τους ο σειριακός ως εγγύηση και επίσης ήθελα η Νταικιν Ελλάδας να πάρει μήνυμα από Ιαπωνία για να δουν τι μπορώ να παρω ως εγγύηση πέρα απο 'το σειριακό, και όλα καλά' που μου απάντησαν σε μειλ που είχα στειλει πριν επικοινωνίσω με Ιαπωνία. Οχι, ο σειριακός ΔΕΝ ειναι οκ για πολλούς λόγους.Τέλος, οι Ασιατικές εταιρίες ενδιαφέρονται αρκετά για τη φήμη τους και την εξυπηρέτηση πελατών, κάτι αρκετα άγνωστο για τις Δυτικές εταιρείες.
-
Τι να σου πώ.. εγώ ξέρω ότι αν δεν είχα απόδειξη και την ήθελα θα απευθυνόμουν σε αυτόν που μου έκανε την πώληση ανεξαρτήτως αν μου αρέσουν τα μούτρα του ή όχι.
Η πολιτική της κάθε εταιρίας όσον αφορά την εγγύηση μπορεί να διαφέρει. Επίσης πολλές φορές οι μεταπωλητές κλείνουνε ή ο πελάτης χάνει το παραστατικό. Μερικές εταιρίες σου λένε να μπείς στο site τους και να δηλώσεις ότι είσαι κάτοχος ενός προιόντος γιατί κρατάνε το δικό τους αρχείο. Καταλαβαίνω τι λές περί σειριακών αριθμών αλλά είναι και αυτό ένα συνήθης τρόπος που λειτουργούν οι μεγάλες εταιρίες.
Μπορείς απλά να ρωτήσεις μέχρι πότε έχεις εγγύηση και να το έχεις σε mail (γραπτά)
-
Μαστορα, δεν αντιλέγω. Αποδειξη ζήτησα από εργολάβο, αλλά λένε δεν δινουν ειναι μεταξυ εργολαβου/προμηθευτή. Αρα; Παιζουμε φαπες; Δε τους πληρώνω τα υπόλοιπα; Οπως λες καταγγελία στην εφορία; Ολα όταν/αν/όποτε. Με το μειλ, σε 2 μέρες τέλειωσα.
Αυτό που λες, εργολαβος, εγκαταστατης αυριο φουντάρουν και παπαλα τα αρχεία. Και σου λεω, οκ, σκαβω γυψοσανίδες και βρισκω σειριακούς. ΑΝ ξαναλέω τα μηχανήματα ο εγκαταστάτης τα είχε 6 μηνες να κάθονται για άλλο προτζεκτ, και τελικά τα έβαλε σε εμένα, εγώ πως διασφαλίζομαι οτι αγοράστηκαν για εμένα και αγοράστηκαν τη χρονική στιγμή που έπρεπε για εμένα για να μη χανω εγγύηση; Δε νομίζω να λέω κάτι το εξωφρενικό.
Οκ, την επομενη φορά που θα παρει κάποιος αυτοκίνητο, ας μη πάρει αποδείξεις, βιβλία, τίποτα απλά στο σερβις να παει με το σειριακό του αυτοκινήτου του επειδή ο εμπορας ειπε 'ιτ'ς οκ φιλε μου, θα τα βρουμε'.
Το αφήνω εδώ. -
Fanis75 wrote:
Ρώτσα για απόδειξη, γιατί συνηθίζουν οι συνεργάτες της να μην κόβουν (και η φίλη μου Daikin εβαλε, από τα €13Κ γλύτωσε ΟΛΟ το ΦΠΑ σε όλα)...δεν ξέρω πως το κάνουν, αλλά το καταφέρνουν και η επίσημη αντιπροσωπεία καλύπτει μια χαρά εγγυήσεις κλπ.Α, δηλαδή ειναι κοινή πρακτική των συνεργατών και της ίδιας της Daikin? Εγω πλήρωσα 14 και δε νομίζω να μου έκαναν 'έκπτωση' επειδή δε θα πάρω απόδειξη (ισως να τη πήρε ο εργολάβος..)....
βασικα το μηχανημα το παιρνει κανονικα με τιμολογιο ο εγκαταστατης αλλα ο ιδιος αντι να σου δωσει αποδειξη για το μηχανημα, μπορει να το περασει στις δικες του 'πρωτες υλες' και να σου δωσει συνολικη αποδειξη υπηρεσιων για ολο το εργο. πολυ συνηθες στα τεχνικα-εργολαβικα. για να εχεις ομως εγγυηση χρειαζεσαι το εντυπο που υποχρεωτικα συνοδευει τη συσκευη στην εε οπου δηλωνεις στην εταιρεια την ιδιοκτησια σου και ο εγκαταστατης συμπληρωνει τα λοιπα στοιχεια οπως την ημερομηνια εγκαταστασης που οριζει και την ημερομηνια εναρξης της εγγυησης. αν βεβαια δεν πηρες αποδειξη για τις υπηρεσιες, πχ για να γλυτωσεις καποιο φορο, τοτε αυτο εχει και συνεπειες οπως την μη εγγυημενη εγγυηση. φπα δεν γλυτωνει κανενας φανη εαν τιμολογηθει, μονο αν δεν τιμολογηθει. η πρακτικη που γλυτωνουν συνηθως μισο-μισο το φπα ο πελατης και ο εργολαβος ειναι να μην κοπει τελικα μεν απυ αλλα και το μηχανημα να παει σαν πρωτη υλη σε αλλο εργο. ελα ομως που αν ερθει ελεγχος θα γινει μεγαλο γλεντι.... και παντα οταν μιλαμε για φπα που γλυτωθηκε, μιλαμε μονο για το φπα του κερδους του μεταπρατη, ο αλλος εχει αποδωθει ηδη για να διακινηθει το ειδος,
-
Εγω δεν μπορω να καταλαβω αυτος που σου δινει το μηχανημα αν δεν κοψει αποδειξη τοτε τον ΦΠΑ τον φορτωνεται αυτος. Ο μονος τροπος να μην πληρωθει ο ΦΠΑ ειναι να δηλωθει οτι παει εξαγωγη αλλα με καποιο τροπο να γυρισει παλι Ελλαδα.
Αν δηλωθει οτι παει για αλλο εργο αλλα τελικα δεν χρησιμοποιηθει οποτε βασικα ειναι απο επιστροφη, μη χρησιμοποιημενο βεβαια δεν θα πρεπει να εκδοθει πιστωτικο? τεσπα δεν ξερω λεπτομερειες.
Αν δηλωθει κλεμμενο τοτε δεν πρεπει να αποδωθει ΦΠΑ?
ΥΓ υπαρχει περιπτωση να παει για εργο οπου πιθανον να υπαρχει απαλλαγη ΦΠΑ πχ ΝΑΤΟεικη εγκατασταση, υπηρεσιες της Ευρωπαικης Ενωσης ή αλλη παρομοια κατασταση.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ