-
Και ένα δικό μου το οποίο το θεωρώ κωμωδία.
1ο ραντεβού να δω διαμέρισμα μαζί με μεσίτη. Έρχεται ένα παλικάρι (ετών 32), βλέπω το διαμέρισμα και όλα μια χαρά. Πάνω στην κουβέντα το παλικάρι πέταξε και μία ατάκα: 'Θα ρωτήσω την μαμά μου'. Με παραξένεψε κάπως αλλά δεν έδωσα συνέχεια.
2ο ραντεβού για να δω το σπίτι. Κάτω από την πολυκατοικία εγώ και ο μεσίτης περιμέναμε μία ώρα τον 'θα ρωτήσω την μαμά μου'. Κάποια στιγμή παίρνει τηλέφωνο και λέει ότι τελικά δεν μπορεί γιατί η μαμά του ήταν άρρωστη.
3ο ραντεβού (επέμενε ο μεσίτης). Πάμε στηνόμαστε από κάτω και περιμένουμε. Ο 'θα ρωτήσω την μαμά μου' κρυμμένος στο διαμέρισμα, από κάτω εγώ σαν τον ηλίθιο να προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει και ο μεσίτης να τσακώνεται τηλεφωνικά με την μάνα του 'θα ρωτήσω την μαμά μου' επειδή λέει ο γιος της πάει στα κρυφά να πουλήσει το διαμέρισμα που κληρονόμησε από την γιαγιά του, για να φάει τα λεφτά στις γκόμενες...
-
Σενάριο για ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου....
Τουλάχιστον δεν έφταιγε ο συνήθης ύποπτος...ο μεσίτης....
Μιας και πήραμε φορά κανά δυο ακόμα.....
Δυο διαμερίσματα για πώληση της ίδιας ιδιοκτήτριας....βρίσκεται ένας χριστιανός να τα αγοράσει και τα δυο για τα παιδιά του και μάλιστα μετρητοίς....συμφωνείται το τίμημα και ραντεβού για προσύμφωνο....η ιδιοκτήτρια πουθενά...τηλέφωνο κλειστό,στο σπίτι δεν απαντά κλπ....την άλλη μέρα μαθαίνω από την γειτόνισα ότι έφυγε Αμερική στην κόρη της και θα έρθει σε δυο μήνες.....
Αγορά αγροτεμαχίου...συμφωνείται το τίμημα,δίνεται προκαταβολή με ρητό όρο σύνταξης συμβολαίου εντός μηνός από την συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων...3 μήνες μετά ο αγοραστής άφαντος,δεν απαντάει πουθενά παρά μόνο η γυναίκα του.....άντε βγάλε άκρη..... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Τρία γρήγορα για να γελάσουμε....
Ανάθεση πώλησης διαμερίσματος...ο πωλητής διαθέτει μόνο έναν τίτλο πώλησης 'αέρα'....το διαμέρισμα θεωρητικά δεν υπάρχει.
Πωλητής βίλας 240τμ...με διαβεβαιώνει ότι είναι όλη νόμιμη. Τελικά τα νόμιμα ήταν....70.... [emoji38]
Διάλογος αγοραστή-πωλητή...
Θέλετε 300 χιλιάρικα για το σπίτι. Σας δίνω τα μισά μαύρα,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε?
-Θα σας διευκολύνω με τα μαύρα. Θα μου δώσετε 340....Ωραίος αυτός με τα 'μαύρα'. Θέλει και διευκόλυνση...
Δεν υπάρχει σωτηρία γι αυτόν τον τόπο...
-
Ενημερωτικά,οι 9 στις 10 αγορές ακινήτων είναι 'σεντούκι'....καταλαβαίνετε....
-
Ακριβώς γι αυτό το λόγο δεν θα δούμε άσπρη μέρα ποτέ. Γιατί υπάρχουν πολλά λεφτά στα σεντούκια όπως φαίνεται, και το μαύρο χρήμα ζει και βασιλεύει για δεκαετίες...
-
Εγώ δεν ξεκινάω να γράφω ιστορίες για μεσίτες , γιατί δεν θα κάνω άλλη δουλειά μετά...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εγώ δεν ξεκινάω να γράφω ιστορίες για μεσίτες , γιατί δεν θα κάνω άλλη δουλειά μετά...Εσείς ξέρετε τα του κλάδου σας, το κακό είναι όμως ότι σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας η λαμογιά έχει κυρίαρχο ρόλο με αποτέλεσμα ο κουτοπόνηρος Έλληνας καταναλωτής να νομίζει ότι έχει πετύχει την σούπερ ντουπερ ευκαιρία του αιώνα.
Τα λαμόγια εν το μεταξύ δυναμώνουν στην αγορά ενώ οι συνεπείς και τίμιοι εξαφανίζονται και το κράτος είναι απών.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ακριβώς όπως το λες . Φταίει όμως ο καταναλωτής που είναι βλάκας και κουτοπόνηρος και νομίζει ότι αυτός είναι ο έξυπνος και οι άλλοι οι βλάκες . Ακόμα και αν κάνει συμφωνία με επαγγελματία που ζει από την συγκεκριμένη δουλειά .
Ξεχνάνε όλοι ότι στην πουτ@ν@ , πουτ@νιες δεν περνάνε...
-
Crib,πολύ ευχαρίστως θα διάβαζα τις ιστορίες που έχεις από τον χώρο για να ευθυμήσουμε και λίγο...μην ξεχνάς,δεν έχει Βουλή αυτές τις μέρες.....
-
Μόνο τρείς που είναι χαρακτηριστικές για το τι τύποι κυκλοφορούν ...
-
Σκάει μύτη μεσίτης που είναι υπάλληλος της ΔΕΗ με φόρμα και τα κατσαβίδια στην τσέπη μαζί με πελάτισσα που της δείχνει τα σπίτια σε πρωινή ώρα που δούλευε η οικοδομή ....
-
Με παίρνει τηλέφωνο μεσίτης να συναντηθούμε το απόγευμα στην οικοδομή για να δει τα σπίτια . Ερχεται λοιπόν και με το που ήλθε μου δηλώνει : Εγώ είμαι στρατηγός και με τον γαμπρό μου τον πτέραρχο έχουμε κάνει μεσιτικό γραφείο... . Και τι μου το λες του λέω .. Εγώ έχω απολυθεί 25 χρόνια τώρα...
Είπαμε και κάποια γαλλικά γιατί έκανε πολύ τον ξύπνιο και τελικά γλύτωσε και έφυγε από την σκάλα γιατί τον είχα ετοιμάσει να φύγει από το μπαλκόνι... Τουλάχιστον άμα ήταν ο γαμπρός του ο πτέραρχος θα ήξερε να κατέβει μετά -
Σκάει μύτη εν ώρα εργασίας ένα γύρω στα 25 με μίνι .... Είμαστε σε μεγάλη οικοδομή τότε και δούλευαν πάνω από 20 άτομα εκείνη την ώρα . Μου λέει είμαι μεσίτης και θέλω να δω τα διαμερίσματα . Βεβαίως της λέω και ανεβήκαμε μαζί 5 ορόφους από τις σκάλες και καταλαβαίνεται τι γινόταν από κάτω και από όπου περνούσαμε ...
Δεν ξαναφάνηκε όμως ... Μάλλον πλακίτσα μας έκανε , αλλά ήταν ωραία...
Οι άλλες ιστορίες έχουν λιγότερο χαβαλέ , αλλά περισσότερη χαζομάρα...
-
-
πτεραρχος ειναι σουπερ τιτλος,λιγοι φτανουν εκει,παιζει να ελεγε και μπαρουφες
-
Σιγά . Αν ήταν ταξίαρχος εν ενεργεία , έγινε υποπτέραρχος εν αποστρατεία και όλοι οι υπο και οι αντι ονομάζονται στρατηγοί , ναύαρχοι και πτέραρχοι....
-
Μάλλον φταίει ότι δεν έλαβες την ορθή στάση προσοχής.....
-
Μπορεί κάποιος του επαγγέλματος να δώσει ένα πολύ rough estimate κόστους κατεδάφισης παλιάς διόροφης μονοκατοικίας και ανέγερση 7όροφης πολυκατοικίας με διαμερίσματα 125τμ σε κάθε όροφο;
Αν γνωρίζετε το κόστος για κάποιο τεχνικό γραφείο που αναλαμβάνει μια λεπτομερή τεχνική έκθεση, θα ήταν επίσης χρήσιμο (αν έχετε να προτείνετε κάποιο, please PM).
Ευχαριστώ πολύ.
-
Παίζει, κυρίως από το επίπεδο της πολυτέλειας που θέλεις, αλλά και τον αριθμό και το μέγεθος των διαμερισμάτων. Ξεκίνα με 1 μιλλιόνι συνολικά, με το κόστος κατεδάφισης να είναι κάτω του 1% αυτού του ποσού, και βρίσκεις τις λεπτομέρειες σιγά σιγά.
Τεχνικά γραφεία να σου κάνουν εκτίμηση, ανάλυση κόστους και τεχνική περιγραφή, ένα σκασμό. Θα βόηθαγε να υπάρχει μια μελέτη, και να ξέρεις τι θες να φτιάξεις σε αρκετή λεπτομέρεια, αλλιώς μην πας καν να ρωτήσεις. Όχι ότι θα σου κοστίσει πολύ μια εκτίμηση δηλαδή, αλλά μια μελέτη, κάποιες προμετρήσεις και μια κατασταλαγμένη άποψη από σένα για κάποια θέματα, βοηθάει να είσαι πιο ακριβής. -
Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις βάζεις ένα κόστος 1200 €/τμ και επιπλέον κόστος υπογείου ανάλογα με τι θα κάνεις , κάποια χρήματα για την πιλοτή , ενώ για την κατεδάφιση το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο , αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κύριο αν ακουμπάει στά όρια το κτίριο και αν υπάρχουν όμορα κτίρια και σε τι κατάσταση είναι .
Οπως λέει και η παροιμία , όποιος δεν έχτισε και δεν πάντρεψε , δεν ξέρει τι θα πει ζωή...
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Crib,πολύ ευχαρίστως θα διάβαζα τις ιστορίες που έχεις από τον χώρο για να ευθυμήσουμε και λίγο...μην ξεχνάς,δεν έχει Βουλή αυτές τις μέρες.....+1000 Τα καλύτερα γράφονται με τέτοιο τρόπο. Μακάρι να μην βαριούντε οι εμπλεκόμενοι να μας γράφουν ιστορίες.
Απολαυστικές και οι τρεις. Έχω και εγώ μια σύντομη.
Ψάχνουν πριν κάποια χρόνια οι γονείς να αγοράσουν ένα διαμέρισμα.
Στο peak...καλοκαίρι του '08. Ακούνε τιμές και καραφλιάζουν.
Εν μέσω παρουσίασης διαμερίσματος, σκάει περιπλανόμενος Υπερ-Βόρειοηπειρώτης [emoji23] απο το κλιμακοστάσιο και τους πιάνει την πάρλα.
Η κατασκευάστρια τρελένεται.
Μα πως μπήκατε, τον ρωτάει.
Συνεχίζει αυτός να πασσάρει σπίτι σε διπλανή πολυκατοικία.
Μα σταματήστε, σας παρακαλώ, πως μπήκατε, είναι κλειδωμένα.Τελικά ο τύπος μετά απο 2 μέρες έβγαινε απο περιπολικό και τον τρέχανε.
Μάθαμε πως ήταν κλεφτρόνι και πως είχαν ρημάξει την διπλανή νεόδμητη.Πως την είδε να το παίξει μεσίτης, μπαίνοντας μάλιστα σε διπλανή πολυκατοικία απο αυτήν που είχε ανοίξει, μέρα μεσημέρι και χωρίς να απαντάει σε τίποτα. Κανείς δεν ξέρει και δεν έμαθε ποτέ.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
@ξενος, 25 βαθμους σαλονοκουζινα 22κρεβατοκαμαρα και 21 η αλλη κρεβατοκαμαρα. 30 φευγα χιλιαδες μπι τι γιου ερκοντισιον και το βραδυ αφυγραντηρας.
Το κλιματιστικο ρυθμιζομενο στους 26 και στο 4 ο ανεμηστηρας.
Χιτατσι το κλιματιστικο.100 120 ευρω καιει το κλιματιστικο το μηνα.
Με πετρελαιο στα 200 κατι το μηνα οταν το ανοιγα παλια. Δεν το ανοιγω.Δλδ έχεις ένα μεγάλο κλιματιστικό σοτ σαλόνι, το οποίος βάζεις στους 25 για να ζεστάνει ολόκληρο το σπίτι;
Με κόστος περίπου 100ε/μήνα, το έχεις πόσες ώρες ανοιχτό/μέρα; -
Ψάχνοντας για διαμέρισμα τα τελευταία 2-3 χρόνια (αγ.Παρασκευή/Χαλάνδρι/Βριλήσσια, κλπ), έχω καταλάβει ότι είναι λαχείο να πετύχεις κάτι νορμάλ.
Έχω δει τα πιο κουλά σπίτια (και νεόδμητα), με απίστευτες διαρρυθμίσεις που λες δεν γίνεται, ποιος το σχεδίασε;
Έχω τύχει σε ιδιοκτήτες που δεν φάνηκαν ποτέ στο ραντεβού ( ), μέχρι τύπους που μου είπαν τιμή και 10κ πάνω από την αγγελία, ακατέβατα, τύπους που δεν το πουλάνε ακόμα αλλά το σκέφτονται, κλπ.
Για μεσίτες θα πω το εξής. Αυτό που έχω καταλάβει έχουν μία κάβα από 20-40 σπίτια και σε πάνε σε αυτά που ταιριάζουν χοντρικά στις ανάγκες σου. Μέχρι εκεί όμως. Αν σε πιάσουν, σε έπιασαν. Δεν θα κάνουν το κάτι παραπάνω να σε εξυπηρετήσουν μετέπειτα. Επίσης πάντα έχουν ένα καλό, αλλά λίγο ακριβότερο από το άνω όριο του μπάτζετ σου.Όλα αυτά σε συνδυασμό με airbnb/Κινέζους, απογείωσαν την αγορά και νομίζω δεν θα αγοράσουμε ποτέ.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ψάχνοντας για διαμέρισμα τα τελευταία 2-3 χρόνια (αγ.Παρασκευή/Χαλάνδρι/Βριλήσσια, κλπ), έχω καταλάβει ότι είναι λαχείο να πετύχεις κάτι νορμάλ.Σε καταλαβαίνω...ψάχναμε σε αυτές τις περιοχές (και Μελίσσια) περί τους 6 μήνες. Και μετά από αυτά που βλέπαμε, κατάλαβα γιατί πουλήθηκε αρκετά εύκολα το δικό μας στα Βριλήσσια, παρόλα τα 'θεματάκια' που είχε!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ