-
Τελικά θα πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος που βρήκα σπίτι στο Χαλάνδρι και το αγόρασα πριν το βουτήξει άλλος...
-
Ναι, είναι τρομερά δύσκολο να βρεις κάτι νορμάλ. Όχι τεφαρίκι/ευκαιρία/γαμάτο (πείτε το όπως θέλετε), αλλά μέσο/νορμάλ.
Καταλαβαίνω ότι οι πωλητές νομίζουν ότι πουλάνε μονοκατοικία στην Κηφησιά (κλασσικές ατάκες: 'ξέρεις πόσο το πήρε ο από πάνω το 2010;'. Στα @@ μου φίλε. 'Μόλις 10' από το μετρό'. Ναι αν είσαι διασταύρωση Μπολτ και Αιθίοπα μαραθανοδρόμου, μπορεί) και οι αγοραστές θέλουν να πληρώσουν για γκαρσονιέρα στο Παγκράτι, αλλά έχει χαθεί το μέτρο.@Στορμ με τους γείτονες σου σε βγάζω εκτός νορμάλ!
-
Για πες τι περίπου ψάχνεις;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να δούμε τι θεωρείς εσύ ως νορμάλ... -
Παιδιά,θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός...ότι γίνεται στην αγορά,γίνεται γιατί είμαστε κωλορατσα...άντε και μερικές ιστοριούλες να ευθυμήσουμε....αν καποια την έχω ξαναπεί,ζητώ συγνώμη....
- Ιδιοκτήτης μονοκατοικίας που την έχει για πώληση στα 135. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει να την βάλω 170. Του απαντάω 'να την βάλω 200 που είναι στρογγυλό'? Στα 135 δεν έκανε κανένας προσφορά και ξαφνικά θέλει 165....
- Αγοραστής κλείνει με μικρή προκαταβολή σπίτι. Τρεις μήνες εξαφανισμένος. Εμφανίζεται και αρχίζει τις απειλές ότι του πουλάμε παράνομο σπίτι,ότι τον κοροϊδεύουμε κλπ. Και εγώ και ο πωλητής παρακολουθούμε άναυδοι.
- Ζευγάρι ψάχνει μονοκατοικία...πάμε να τους δείξω μια...'αυτήν την είδαμε το 2010,μην κάνεις τον κόπο'. Έτσι μου ήρθε να τους κατεβάσω από το αμάξι.... δέκα χρόνια ψάχνουν σπίτι....
- 'Θέλω ισόγειο με δυο κρεβατοκάμαρες αλλά να έχει θέα θάλασσα'.....ασχολίαστο.
- Ενδιαφερόμενος κάνει παζάρι για μεζονέτα. Από 140 ο ιδιοκτήτης έχει πέσει στα 110. Ο αγοραστής δεν δέχτηκε γιατί θεωρεί ότι για να το πουλάει τόσο χαμηλά το σπίτι έχει πρόβλημα....
Ιδιοκτήτες που δεν ξέρουν τι ζητάνε,σπίτια μπουρδελα,αγοραστές που δεν ξέρουν τι θέλουν....όλα μαζί μας κάνουν μια ωραία κατάσταση.....
Το χειρότερο είναι όταν προτείνεις σε κάποιον ενδιαφερόμενο ακίνητο που πραγματικά αξίζει τον κόπο και τα λεφτά του και ψάχνουν το παραμικρό για να το μειώσουν. Εκεί τρελαίνομαι....σε έναν έδωσα το τηλέφωνο του Μπουτάρη για να τον ρωτήσει αν πουλάει τον Λευκό Πύργο με τα 60 που είχε.....αφού πρώτα του έδειξα 22(!!) σπίτια.....
-
Κώστα σε τι περιοχές δουλεύεις;
Στορμ, σου στέλνω πμ.
-
Ανατολικά και περίχωρα Θεσσαλονίκης κυρίως.
-
Ζευγάρι ψάχνει μονοκατοικία...πάμε να τους δείξω μια...'αυτήν την είδαμε το 2010,μην κάνεις τον κόπο'. Έτσι μου ήρθε να τους κατεβάσω από το αμάξι.... δέκα χρόνια ψάχνουν σπίτι....
Θυμηθηκα Glengarry Ross
https://getyarn.io/yarn-clip/e14202af-4c49-43ed-b624-d8ae41a03828
-
Καλοοοοοό.....
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Παιδιά,θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός...ότι γίνεται στην αγορά,γίνεται γιατί είμαστε κωλορατσα...άντε και μερικές ιστοριούλες να ευθυμήσουμε....αν καποια την έχω ξαναπεί,ζητώ συγνώμη....
...Κουραστικός δεν γίνεσαι γιατί γράφεις αλήθειες.
Θυμάμαι όταν έψαχνα για σπίτι οι γραμματείες πολλών μεσιτικών γραφείων με ρωτούσαν επίμονα αν πράγματι αναζητώ σπίτι ή αν απλά έχω σαν χόμπι να επισκέπτομαι σπίτια για να περνώ την ώρα μου. Δεν ήθελαν να βάζουν τους μεσίτες/υπαλλήλους των γραφείων τους να τρέχουν άσκοπα άνευ λόγου και αιτίας.Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν καταλαβαίνουν ότι και η μεσιτεία είναι επάγγελμα και όχι χόμπι.
-
Εγώ τους έχω βγάλει και παρατσούκλι.... Johnie Walkers....
-
Αυτο εχω
http://www.airconditioninverter.com/hit ... pa.el.aspxΤο εχω ρυθμιζμενο στους 26 και φουλ τον ανεμιστηρα.μεχει 4 διαβαθμισεις.
Το σπιτι ειναι ενα μετριο σε μεγεθος διαμερισμα των 88 καθαρων τ.μ στο οποιο μενω διοτι ειναι κοντα στην δουλεια.
Εχει και παρκινγκ για αυτο και δεν το αλλαζω.Ειναι παντου ανοιχτο το ατιμο περα απο ενα σημειο που ειναι ο διαδρομος.
Κατασκευη αρχες 2000
Μονωση μετρια, διπλα τζαμια.
Τα κλασικα δηλαδη.Στην σαλονοκουζινα εχω 25 βαθμους και 24 οταν κανουμε δουλεις ανοιγοντας την πορτα βγαινοντας απο υην κουζινα στην βεραντα.
Χθες που εκλεισα για καποια ωρα το μεσα δωματιο εδειξε σαλονι 26 και εξω ειχε -1.
Φτου φτου μη το ματιαξω.
Δυο κρεβατοκαμαρες η μια κοντα στο σαλομι εχει 21 22 αναλογα τη μερα. Η αλλη 20 21 ή 18 19 στα κρυα.Καιει 16 18 ωρες την ημερα με πρπγραμματισνο. Ανοιγει κλεινει μονο του.
Ανοιγει 7 το πρωι πριν ξυπνησω και κλεινει ξημερωματα.Τωρα λεει εκαψα 400 κιλοβατ για τον φεβρουαριο. Εχει μετρητη και κρατα στην μνημη τον προηγουμενο μηνα για να κανεις συγκριση.
Εχει ενα φοβερο φιλτρο για μυρωδιες και μικροβια. Οντως δουλευει. Σε σαλονοκουζινα μεσα σε 2-3 ωρες εξαφανιζει ακομα και τηγανια.Εχω να το κανω δυο χρονια σερβις και φοβαμαι μη βγαλει τιποτα.
-
26 μέσα, το γυρνάς στο κρύο:-)
-
Αν αγοραζα ξανα θα εκανα το αλλο.
Θα εβαζα μεσα ενα 12αρι και ενα 18αρι σαλονοκουζινα.Τωρα ετσι οπως ειναι στο σαλονι ειναι τζαμαϊκα φαση η θερμοκρασια. Εγω με ενα σορτσακι μονο χωρις φανελα και το κλιματιστικο να ακουγεται το φυσιμα του ανεμιστηρα δυνατα.
Συνεπως η τηλεοραση παιζει δυνατα σαν να ειμαστε κουφοι ωστε να παει η ζεστη μεσα.Οταν επιασαν καλες θερμοκρασιες δεν ερηξα τη θερμοκρασια στο κλιμα, καθομαι μια μερα και λεω σαν να ηρθε η ανοιξη, κοιτω θερμομετρο 28!
Το θερμομετρο στο τραπεζακι του σαλονιου, χαμηλαΩπα! φρενο λεω το εβαλα στο εκο και επεσε.
Γενικα το βραδυ ομως μολις κλεισει αμεσως χανει θερμοκρασια . Δηλαδη 25 αφηνεις το σαλονι κλεινει μονο του ξημερωματα 7 το πρωι ειναι 20-21.
Α, εχω και ενα αφυγραντηρα που το βαζω το βραδυ.
Αυτος ειναι
https://www.inventoraircondition.gr/afy ... -desiccantΠιστευω λογω αυτου κρατιεται το σαλονι στα 21 διοτι πεταει και ζεστη ο συγκεκριμενος. Ειδαλλως θα επεφτε στα 16 με 17.
Καιει στο χαμηλο 350 βαττ και στο μεσαιο και τοπ 650 βαττ.Δεν στρωσαμε και φετος χαλια παρα το μαρμαρο στο πατωμα και κυκλοφορω ξυπολυτος
-
Αυτό που περιγράφεις, δηλαδή η τεράστια διαφορά σε θερμοκρασία στους χώρους, είναι κακές συνθήκες θερμικής άνεσης.
Επίσης είμαι βέβαιος ότι δεν είναι ούτε ενεργειακά αποδοτικό (σωστό).
Όντως θα έπρεπε να έχεις 2 ή 3 μονάδες, οι οποίες θα έδιναν σε όλους τους χώρους περί τους 20-21 βαθμούς θερμοκρασία, που είναι ιδανικά. 26 βαθμοί στο σαλόνι, για να έχεις 20 στα υπνοδωμάτια, είναι σχεδόν μαρτύριο. Και η μετακίνηση μεταξύ των χωρών δύσκολη...
-
Ούτε στην Βαγδάτη έτσι...κλίβανος...ωραίος!
-
Και αντίστοιχα το καλοκαίρι τα παγάκια στο σαλόνι δεν θα λιώνουν [emoji3]
Προσωπικά πάνω από τους 18 κυκλοφορώ με κοντομάνικο. Οι θερμοκρασίες που γράφει ο φίλος lap είναι εξωφρενικές.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
λαπη,
ατυχως σου μοιαζω...στο χειρον.
βαζω καλοριφερ στους 22, τα 4 έι σι στους 25 και κατι προσθετα θερμαντικα στα μπανια επισης. σε 100 τμ. με αναλογη της δικης σου μονωσης και ηλικιας. αναλογα δερνεται και απο ανεμους και απο τις 4 μεριες. μονο που επειδη ειμαι σε λοφο και αψηλα, μιλαμε σφυριζει, παιρνει γλαστρες και στα 3 μποφωρια. οταν κοβουν τα ινβερτερ, λογω καλοριφερ, πρεπει να ειναι αρκετα οικονομικα. λειτουργια 23/7 (μια ωρα ανοιγμα τα παντα ολα για αερισμο εαν λειπω απο σπιτι), γυρω στα 4 κατοσταρικα ρευμα το διμηνο (εχω μπροστα μου ενα λογ/σμο που λεει 2267 στη μια γραμμη και 927 στην αλλη) και 400 κοινοχρηστα το μηνα, χειμωνα απο οκτωβριο μεχρι και μισο μάιο.
...και ναι ειναι ζεστα διατι- μια ικανοποιησις εμεινε, ας ειναι η ζεστα
- οι γατες αγαπουν την ζεστα
- γατοζ εχει καποιο χαρακτηριστικο, κληρονομικον, και η θερμοκρασια του διαφερει απο των ανθρωπων. ετσι χρειαζομεθα ψηλαι θερμοκρασιες, πλην εκεινης της συγγενους ουχι εξ αιματος και τον γιο της που ισως ειναι εξ αιματος, που ιδρωνουν και ξεφυσανε. βεβαιως μεχρι 38 βαθμους, ουτε υποψια ιδρωτα, μεχρι 30 και κουβερτα...
- το αυτον καμω και στο γραφειο, 26 η κεντρικη και τερμα ο εξαερισμος... εις 700 του μου. τη δεη δεν μου τη δειχνει το λογιστηριο για να αποφυγει οαεδ.
-
Ωραιος ο αιλουροειδης.
Εμ κρυονιαρης εμ και οαεδ. Κβαντικη φυσικη για το λογιστηριο να περασει τα εξοδα κατα καποιον ας το πουμε κομψο τροπο.
Και εγω τετοιο θαντερκατσοειδη ειμαι. Το παιζω ρσενικος στους 23 με 25 βαθμους κελσιου. Καθομαι και με σορτσακια και τα μουσκουλα και τρελαινω τον εναν γυναικειο πληθυσμο
Στα 18αρια των αλλων ανετα φασιον φρικ με γουνικο και σαγιοναρα στο σπιτι και στις συνελευσεις τις πολυδιαμερισματιας με βλεπω.
Γουνες μονο οικολογικες, ποτε αληθηνες, βεβαιως βεβαιως. Εχω και ενα αλλο συνολακι κατα νου για τετοιες εκτακτες περιστασεις ψυχους 18 βαθμων
https://i.pinimg.com/originals/db/49/29 ... 168d86.jpgΟτι λεει ο χαρισμα ειναι ορθον ουχι δια το αντιπολιτευτικον λογον, αλλα διοτι συμφωνω εγω.
Αλλα οταν ο λαπ ειπε στη λαπαινα, μωρο θα παρω κλιμα να αδεις τι σημαινει τεχνολογα τζαπανί, μου ελεγε εχουμε πετρελαιο και αν ειναι να βαλουμε αερια.Ερχεται λογαρισμος ρε-τρελε-ου τοτε με το 1,40 το λιτρο για τη νοθεια με ρωταει στο καπακι για το πως ειπαμε παμε στο heat το κλιμα;
Απο τοτε επειδη ολη μερα στη αυτοκρατορικη σαλα αραζουμε, ειμαστε καλα με ζεστη απο εξωτικα νησια.
Το καλοκαιρι εγω αρρωσταινω ,ποτε χειμωνα,
Καλοκαιρι κοιλια, λαιμος ψυξη μεγαλη οπου και να παω μεσα στο σπιτι.
Η βεραντα ειναι φοβερη ιδεα.
Ολοι γυρω ντεσπασιτο, εγω: https://youtu.be/GOwuniIgYXM
Ολοι μες στην καλη χαρα, εγω κακομοιρογλου για τις αρρωστιες τριγυρω μαςΑσχετο, αραζουμε με λαπαινα στη ωραιοτατη σαλοναρα αλα σινεμα φαση.
Αρχιζει ραδυο αρβυλα.
Με του που βαζει τα ααααααα να να να αααααα υπνωτιστηκαμε απο τη κουραση.
Σηκωνομαι ξαφνικα εντρομος οχι ρε γ@@@ο πηγε 2 το μεσημερι. Ετσι στο ασχετο, το πιστευα.
Λαπαινα τσιριζει καθως επανερχεται απο την αβυσσο. Τρεχει να ντυθει να ανοιξει πατζουρια βριζοντας. Ρε βουτηρο 2 το βραδυ ειναι. Εσπειρα πανικο απο το πουθενα βραδιατικα.Αυτες ειναι τρομαρες οχι κατι κλοουν με χαμογελα εφοριακων και αναποδα κεφαλια.
-
Πάντως αν γίνει διεθνής διαγωνισμός για το άγαλμα του πιο Μαλάκα Καταναλωτή , ο Ελληνας θα το πάρει παμψηφεί .
Αγοράζει τα πάντα όταν το πουν στην τηλεόραση και τίποτα όταν επίσης το πουν στην τηλεόραση .
Μπορεί να πείσει τον εαυτό του ότι έκανε την καλύτερη αγορά , αν αγόρασε ένα μπουρδέλο σε κανονική τιμή , δηλαδή φτηνά και να τον πείσει ότι ένα γαμάτο σπίτι δεν αξίζει επειδή δεν το φτάνει .
Για αυτό και εμένα όταν με ζαλίζουν με @@ , τους λέω : Το σπίτι δεν είναι ακριβό . Εσύ δεν έχεις τα λεφτά...
-
Ωραίο το τελευταίο επιχείρημα,στο κλέβω.....
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ