-
Βασικά μπορείς να μείνεις μέχρι το τέλος του συμβολαίου σου κανονικά. Ο νέος ιδιοκτήτης βαρύνεται από τη μίσθωση του ακινήτου και απλά οφείλει να σε ενημερώσει για να καταθέτεις σε αυτόν το μίσθωμα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βασικά μπορείς να μείνεις μέχρι το τέλος του συμβολαίου σου κανονικά. Ο νέος ιδιοκτήτης βαρύνεται από τη μίσθωση του ακινήτου και απλά οφείλει να σε ενημερώσει για να καταθέτεις σε αυτόν το μίσθωμα.Ο.κ., ευχαριστώ iceman
-
Μια ερώτηση ακόμη.
Αν το θέλει ο νέος ιδιοκτήτης για ιδιοκατοίκηση; (Τώρα ξαναείδα το συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει, έληγε Μάρτιο του 2020,δηλ. ήταν 6ετές).Ισχύει και πάλι πως μπορώ να μείνω ως τον 3/2020 πληρώνοντας το συμφωνημένο ενοίκιο; -
Άρα ή μένεις μέχρι τότε ή σε αποζημειωνει μέχρι τότε για να φύγει νωρίτερα, εκτός και αν έχετε συμφωνήσει αλλά όρια καταγγελίας.
Ιδιοκατοίκηση δεν παίζει. Έχει ειδικές προϋποθέσεις και εν προκειμενω αναιρείται από την πώληση του ακινήτου.
Σε κάθε περίπτωση πάρε νομική συμβουλή πριν απαντήσεις στην πρόταση που σου έγινε. -
Η γυναικα τον ειδοποιει εγκαιρα και του δινει αποζημιωση,εσεις τι τον συμβουλευετε,να την εκβιασει και να της βγαλει τον καρκινο;
Ειναι προφανες οτι ο νεος ιδιοκτητης δεν θελει να διατηρησει το συμβολαιο. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Βασικά μπορείς να μείνεις μέχρι το τέλος του συμβολαίου σου κανονικά.Λάθος >Άρα ή μένεις μέχρι τότε ή σε αποζημειωνει μέχρι τότε για να φύγει νωρίτερα, εκτός και αν έχετε συμφωνήσει αλλά όρια καταγγελίας.
Ιδιοκατοίκηση δεν παίζει. Έχει ειδικές προϋποθέσεις και εν προκειμενω αναιρείται από την πώληση του ακινήτου.
Σε κάθε περίπτωση πάρε νομική συμβουλή πριν απαντήσεις στην πρόταση που σου έγινε.Σωστό (εν μέρει). Αν σου καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στο σύνολο των ενοικίων που έπρεπε να της καταβάλλεις μέχρι το τέλος της μίσθωσης, είσαι υποχρεωμένος να αποχωρήσεις.
Μνημόνιο 2 (ή 3, δεν θυμάμαι ακριβώς). Το πέρασε η τρόικα με δυσκολία γιατί δεν ήθελε με τίποτα η κυβέρνηση. Όπως και τις μισθώσεις 12ετιας που ήταν μέχρι τότε υποχρεωτικές...
-
Να κάνω μια χαζή ερώτηση. Στο διαμέρισμα έχουμε θέρμανση με καυστηρα φυσικού αερίου (πολυκατοικια κατασκευης 2010) με αυτονομία κλπ κλπ..
Οταν ανοίγω τον θερμοστάτη αλλά έχω 'ανοιχτά' 2 σώματα καλοριφερ και τα υπολοιπα τα έχω κλειστά από τις βάνες τους, τότε ο μετρητής του διαμερίσματός μου κάτω στο λεβητοστάσιο θα γράφει λιγότερο ή δε παιζει ρόλο είτε έχω όλα τα σώματα ανοιχτά είτε μερικά;
Μερσί και καλο χειμώνα! -
Θα γράφει σαν να τα έχεις όλα ανοικτά .
Εκτός αν έχετε θερμιδομετρητές στους διακόπτες και μετράτε θερμίδες ανά σώμα . Απίθανο να γίνεται γιατί θα θέλατε 60-70 μετρητές , όσοι και τα σώματα του κτιρίου και θα είχατε πληρώσει και αρκετά λεφτά για να τους βάλετε .
Οπότε άσε τα όλα ανοικτά . Βάλε ένα θερμόμετρο στον διάδρομο , σε απόσταση από σώμα και δες σε ποιά θερμοκρασία αισθάνεσαι άνετα .
Οταν η θέρμανση την φτάνει την σβήνεις η γενικά την βάζεις 1-2 βαθμούς κάτω από εκεί που αισθάνεσαι καλά .
-
cruiser σε ευχαριστω για την απαντηση!
-
cruiser, τωρα το ξανασκεφτόμουν.. Οντως, στο λεβιτοστάσιο κάτω, για καθε διαμέρισμα έχει ένα μετρητή μόνο. Ωστόσο, θεωρώντας οτι τα σώματα στο σπίτι ζεσταινονται με νερό που ζεσταίνει ο λέβιτας φυσικού αερίου, αν ειναι ανοιχτά μόνο 2 σώματα, δε 'ζητανε' λιγότερο νερό να μπει στο εσωτερικό τους για να ζεσταθούν, άρα και λιγότερο χρόνο ή ποσότητα καύσης από το λέβιτα; Σε σχέση δηλαδή με +7 άλλα σώματα;
Μπορεί αν λέω μεγάλες μπουρδες από θεμα κατασκευής/φυσικής αλλά ετσι το έχω σαν ερώτημα σκεφτόμενος τα παραπάνω. -
Αφού ανάβεις καλοριφέρ και καις ΦΑ για τι να μην ζεστάνεις όλο το σπίτι, αλλά μόνο 2 δωμάτια???
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
cruiser, τωρα το ξανασκεφτόμουν.. Οντως, στο λεβιτοστάσιο κάτω, για καθε διαμέρισμα έχει ένα μετρητή μόνο. Ωστόσο, θεωρώντας οτι τα σώματα στο σπίτι ζεσταινονται με νερό που ζεσταίνει ο λέβιτας φυσικού αερίου, αν ειναι ανοιχτά μόνο 2 σώματα, δε 'ζητανε' λιγότερο νερό να μπει στο εσωτερικό τους για να ζεσταθούν, άρα και λιγότερο χρόνο ή ποσότητα καύσης από το λέβιτα; Σε σχέση δηλαδή με +7 άλλα σώματα;
Μπορεί αν λέω μεγάλες μπουρδες από θεμα κατασκευής/φυσικής αλλά ετσι το έχω σαν ερώτημα σκεφτόμενος τα παραπάνω.Στο δικό μου σπίτι ο καθένας έχει δική του γραμμή και μετρητή από τον καυστήρα.
Στην είσοδο του σπιτιού στο όροφο του κάθε ιδιοκτήτη έχει ένα κουτί με τους διακόπτες κάθε γραμμής καλοριφέρ.
Υποθέτω αν κλείσεις τον διακόπτη της γραμμής κάποιου συγκεκριμένου καλοριφέρ τότε κάνεις οικονομία στον καυστήρα. Σωστά; -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Στην είσοδο του σπιτιού στο όροφο του κάθε ιδιοκτήτη έχει ένα κουτί με τους διακόπτες κάθε γραμμής καλοριφέρ. Υποθέτω αν κλείσεις τον διακόπτη της γραμμής κάποιου συγκεκριμένου καλοριφέρ τότε κάνεις οικονομία στον καυστήρα. Σωστά;Ναι, έχει μια ντουλάπα δίπλα στην εξωπορτα αλλά έχει 2 βάνες όλες και όλες και ένα άλλο μετρητη (νομίζω αυτός είναι για το ζεστό νερό, αν θυμάμαι τι μου έιχαν πει).
Οντως, δεν μοιαζει να έχει νόημα αυτό που έκανα... Απλά θα έχω χαμηλά τον θερμοστάτη και θα έχω ανοιχτα και αλλα σωματα. -
Ο μετρητης μετραει ωρες λειτουργειας και οχι ποσοτητα νερου, οποτε με λιγοτερα σωματα αναμενα θα αργει να ζεσταθει ο χωρος και τελικα θα εχεις περισσοτερη καταναλωση χρονου.
-
Ακριβώς . Ο μετρητής μετράει ώρες που είναι ανοικτή η ηλεκτροβάνα . Οπότε θα πληρώσεις έτσι και αλλιώς για όλο το σπίτι .
-
cruiser, Hλια Α, ευχαριστώ. Κατάλαβα!
-
Η υποδαπεδια θερμανση με αντλια θερμοτητας ειναι οντως οικονομικη;
-
Η αντλία θερμότητας με κάποιες προϋποθέσεις είναι όντως η πιο οικονομική λύση , έχοντας απόδοση περίπου 200 % από το πετρέλαιο , 180 % από το αέριο και 300 % από τα 'ενεργειακά' τζάκια...
Αλλά έχει αυξημένο αρχικό κόστος του μηχανήματος και θέλει την μελέτη να την κάνει έμπειρος και σοβαρός μηχανολόγος και βέβαια μετά μπορεί να συνδυαστεί είτε με τα φαν - κόιλς , είτε με ενδοδαπέδια θέρμανση . Και τα δύο έχουν επίσης αυξημένο αρχικό κόστος , αλλά μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν και δροσισμό , μειώνοντας την ανάγκη αγοράς κλιματιστικών , σε συνδυασμό με ένα αφυγραντήρα .
Ακόμα χρειάζεται κάποια μικρή συντήρηση , αλλά αυτή πρέπει επίσης να γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν , γιατί έχει μηχανισμούς που δεν τους ξέρει ο κάθε μάστορας .
Τώρα η διαφορά μεταξύ των φαν-κόιλς και της ενδοδαπέδιας , η επιλογή έχει μόνο ένα σημείο που είναι καθοριστικό . Την περιοχή που είναι το σπίτι . Γιατί η ενδοδαπέδια έχει αδράνεια 10-15 ωρών , που σημαίνει ότι αν η ανάγκη θέρμανσης δεν είναι συνεχής και για μεγάλο χρονικό διάστημα , τότε δεν έχει νόημα η ενδοδαπέδια , αλλά θα πας στην λύση αντλίας υψηλών θερμοκρασιών . Γενικά για την Ελλάδα από την Θεσσαλία και κάτω , αν δεν είσαι σε μεγάλο υψόμετρο και να έχεις πολύ και συνεχές κρύο η ενδοδαπέδια δεν βολεύει .
Η άλλη λύση είναι πολύ καλύτερη γιατί σου επιτρέπει αυτονομία ανά σώμα ή χώρο , γρήγορη αυξομοίωση της θερμοκρασίας με την χρήση του ανεμιστήρα , αλλά στην περίπτωση που θα το χρησιμοποιήσεις για δροσισμό , τα φαν-κόιλς χρειάζεται να έχουν αποχέτευση σε κάθε σώμα για να βγάζει την υγρασία .
-
Η λύση αντλίας θερμότητας στα καλοριφέρ είναι σωστή; Αποδίδει σωστά;
Είχα ρωτήσει μια φορά έναν καυστηρατζή και μου έλεγε κάτι ιστορίες ότι δεν δουλεύει σωστά, δεν έχει καλή απόδοση κτλπ κτλπ. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Να κάνω μια χαζή ερώτηση. Στο διαμέρισμα έχουμε θέρμανση με καυστηρα φυσικού αερίου (πολυκατοικια κατασκευης 2010) με αυτονομία κλπ κλπ..
Οταν ανοίγω τον θερμοστάτη αλλά έχω 'ανοιχτά' 2 σώματα καλοριφερ και τα υπολοιπα τα έχω κλειστά από τις βάνες τους, τότε ο μετρητής του διαμερίσματός μου κάτω στο λεβητοστάσιο θα γράφει λιγότερο ή δε παιζει ρόλο είτε έχω όλα τα σώματα ανοιχτά είτε μερικά;Εφόσον έχετε ωρομετρητή και όχι θερμιδομετρητή, δεν θα έχεις κέρδος κλείνοντας τα υπόλοιπα πλην δύο σώματα. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση να έχεις και μεγαλύτερη κατανάλωση, αν ο θερμοστάτης σου είναι σε χώρο με κλειστό σώμα ή (πιο πιθανό) στο διάδρομο, ο οποίος ζεσταίνεται από χώρους με κλειστά σώματα.
Γενικά πάντως η ωρομέτρηση είναι σαφέστατα πιο ανακριβής (και άδικη για κάποιους) μέτρηση από τη θερμιδομέτρηση. Θα έλεγα ότι ενγένει αν έχεις μεγαλύτερο διαμέρισμα από το μέσο όρο της πολυκατοικίας σε συμφέρει η ωρομέτρηση. Αλλιώς σε συμφέρει η θερμιδομέτρηση, η οποία όπως προείπα είναι και πιο σωστή και δίκαια για όλους.
Πέρα από τα παραπάνω φιλολογικά, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσωσ για οικονομία είναι να αλλάξεις τον θερμοστάτη σου, αν είναι από τους κλασικούς αναλογικούς με το στρογγυλό αναλογικό χειριστήριο και να βάλεις ένα ψηφιακό. Η οικονομία που μπορείς να έχεις από αυτή την απλούστατη κίνηση μπορεί να είναι 20-25%!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ