-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μόνωση έχει κάτω από τα κεραμίδια, οτι προβλεπόταν να μπει εκείνη την εποχή(2000). Μιλάμε βέβαια για κεραμοσκεπή, η οποία αντικαθιστά τέντα, καθότι από κάτω υπάρχει μπαλκόνι κι όχι κλειστός χώρος. Κάποια στιγμή, πέρυσι, είχε αρχίσει να στάζει νερό σε μεγάλες βροχές, χωρίς να υπάρχει εμφανές σημείο από όπου εισερχόταν μέσα, δλδ. κάποιο σπασμένο κεραμίδι, έτσι επιλέχτηκε η παραπάνω λύση του ασφαλτόπανου. Περνούσε ασφαλτόπανο στην υπόλοιπη ταράτσα κι είπαμε να δοκιμάσουμε και στα σημεία της φωτογραφίας. Κλίση σαφώς κι υπάρχει, η λήψη είναι υπό γωνία, αν και δεν φτάνει σίγουρα τις 30 μοίρες. -
Στις πέργκολες οι κλίσεις είναι μικρότερες από ότι στις κεραμοσκεπές. Οπότε όλα οκ. Αντί για ασφαλτώπανο συνήθως μπαίνει γάζα (σαν ύφασμα) και ελαστομερές στο χρώμα του κεραμιδιού. Παίρνει το σχήμα τους δεν χτυπάει άσχημα στο μάτι και δεν ανοίγει στις συστολές διαστολές των υλικών στο σημείο ένωσης της πέργκολας με τον τοίχο.
-
Για 25-30 % κλίση μίλησα . Οχι για μοίρες .
Η κλίση είναι για να φεύγει το νερό και είναι ανεξάρτητο του τι είναι από κάτω .
Αν η κλίση είναι μικρή τα νερά θα γυρίζουν πίσω . -
Ποια ειναι η καλυτερη περιφραξη για να εμποδισει κανεις επιδοξους κλεφτες να μπουν στον κηπο ενος σπιτιου.
Τι ειδους και τι ειναι νομιμο;Μια το βραδυ, προσπαθουσαν να ανεβουν την περιφραξη της οικιας πιθανον για να κλεψουν μια ομπρελα ηλιου.
Το σπιτι εχει θεωρητικα μεγαλη ασφαλεια και πορτες ασφαλειας βαρεως τυπου. Λογικα πηγαιναν για την ομπρελα που ηταν στο κηπο διπλα στην βεραντα του σπιτιου, δεν ειχε κατι αλλο περα απο δεντρα και λουλουδια. Δεν πιστευω να μαζευαν τριανταφυλλα απο κηπους, στη μια το βραδυ.
Ευτυχως εντοπιστηκε αμεσα απο την κατοικο του σπιτιου που πηγαινε να παρει το χαπι της στην κουζινα και ετυχε να δει το περιατατικο. Εβαλε τις φωνες αναψαν ολα τα φωτα του κηπου και σπιτιου, οι επιδοξοι εφυγαν και σωθηκε η ομπρελα
-
Στο προηγούμενο σπίτι μου που είχα και εγώ παρόμοια περιστατικά και κλοπές τελικά άλλαξα όλα τα κάγκελα και έβαλα καινούρια γαλβανιζέ με μεγαλύτερο ύψος, ποιο χοντρά και τελείωμα στις ράβδους σε 'βέλος'.
Οι πόρτες του κήπου άλλαξαν και μπήκαν καινούριες κλειστού τύπου πάλι γαλβανιζέ που κλειδώνουν. Γκαραζόπορτα καινούρια κλειστού τύπου με ύψος κοντά στο 1.80 με ηλεκτρονικό μοτέρ.
Φρούριο έγινε το σπίτι, αλλά γλύτωσα από τα αδιάκριτα βλέμματα από όσους πέρναγαν στο δρόμο. Το κακό είχε παραγίνει με τους λαθρομετανάστες. Δύο κλοπές είχα μόνο εγώ και αμέτρητες φορές που έμπαιναν μέσα στο κήπο και στις αυλές διάφοροι άγνωστοι και ξεκάρφωτοι. Έφτασαν στο σημείο και μπήκαν μέσα βράδυ και έκλεψαν όλα τα λεμόνια από μία λεμονιά.
Κάποιες φορές ανέβαιναν και στους ορόφους και έψαχναν 'φίλους'... -
Ειναι αγριο το συναισθημα καθως δεν γνωριζεις αν θα γινει ποτε αλλο περιστατικο ή αν εχεις γινει στοχος για ληστες. Δεν μπορεις να χαλαρωσεις στο σπιτι σου και φοβασαι. Ο φοβος μπορει να τα αλλαξει ολα κατα τη γνωμη μου.
Η γειτονια ειναι με μονοκατοικιες, οι περιφραξεις μεχρι τη μεση και μαλιστα σε πολλες περιπτωσεις με γραφικους κορμους και λουλουδακια γυρω τους. Παραμμυθενια, τρομαρα τους.
Ολοι οι κατοικοι στην γειτονια μπαινουν στους κηπους των γειτονων τους προκειμενου να κανουν δωρα καθημερινα.Ο ενας φερνει ροδακινα, ο αλλος μουρα, ο αλλος λεμονια, ο αλλος ψωνιζει απο το σουπερμαρκετ και φερνει καποια ψωνια και ψωμι.
Καθε πρωι ακους το καλημερα να το φωναζουν απο σπιτι σε σπιτι και απο αυλη σε αυλη, σε σημειο που να λες φτανει πια ειπαμε καλημερα.
Τα ωραρια κοινης ησυχιας τηρουνται κατα γραμμα εκτος απο τις γιορτες. Ειναι δηλαδη μια καλη γειτονια.Φοβαμαι πως περιστατικα σαν αυτα θα τρομαξουν τον κοσμο.
Τωρα στους φραχτες βρηκα αυτους που λενε πως ειναι αντι κλαιμπ, δηλαδη δεν μπορουν να τους αναιβουν οι ανθρωποι. Ισχυει ή ειναι μουφα.
Βρηκα επισης και καποια σαν ρολλερς που μπαινουν πανω απο τον φραχτη και δεν μπορει ο ανθρωπος να το περασει μιας και ειναι κυλινδρικο και κινητα αντιθετα οταν το ακουμπησει ανθρωπινο χερι.
Εχουν αυτα αποδοση; -
Για να είμαι ειλικρινής εγώ δεν ξέρω και πολλά από τα συστήματα που περιγράφεις.
Επειδή το κόστος για τις αλλαγές ήταν τεράστιο αναγκάστηκα να βρω λύσεις κάπως οικονομικές γιατί τα λεφτά δεν μας περίσσευαν.
-
Απο τοτε που εκανες την αλλαγη, ειχες ξανα περιστατικα να κοβουν βολτες στον κηπο και να ψαχνουν συγγενεις, φιλους, κατοικιδια;
Θυμαμαι μικρα μας επεφτε η μπαλα σε διπλανο κηπο ο οποιος ηταν σα γηπεδο ποδοσφαιρου και περιμεναμε ποτε θα ερθει ο ιδιοκτητης του σπιτιου να παμε να την παρουμε.
Ηταν καλος και μετα καποιες φορες μας εδωσε τα κλειδια της αυλης να μπαινουμε, ριχναμε και κανενα ματσακι σε τετοιο γηπεδο που ειχε, επρεπε και εσυ να τα δωσεις μιας και εψαχναν κατι που ηταν στον κηπο.
-
Όχι. Ποτέ ξανά. Απλά το πρόβλημα ήταν (και είναι) ότι κάθε βράδυ κλειδώναμε την αυλόπορτα και το πρωί όποιος έβγαινε την άνοιγε. Συνήθως όμως ήταν κλειδωμένη, γιατί όλοι μπαινοβγαίναμε (και μπαινοβγαίνουμε) από την γκαραζόπορτα με τον τηλεχειρισμό.
Εγώ φυσικά αποχώρησα από την 'γειτονιά' το 2016... οπότε πλέον δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα.
υ.γ. τα τελευταία 10 χρόνια η δική μας γειτονιά άλλαξε εντελώς. Πλάκωσαν Αλβανοί, Ιρακινοί, Πακιστανοί και Γεωργιανοί και νοίκιασαν μέχρι και υπόγεια για να μένουν. Οπότε δεν υπάρχει πλέον η έννοια της παλιάς καλής γειτονιάς. Αυτά στη περιοχή Αμαρουσίου.
-
Τη λυση σκυλο φυλακα την εχεις σκεφτει, σου δινει και περισσοτερα πραγματα ενα ζωντανο εκτος απο φυλακας.
-
Για αρχή βάλε ένα προβολέα με φωτοκύτταρο. Σχετικά φθηνή λύση.
-
Ο σκυλος σε αυτη τη φαση δεν ειναι επιλογη. Γνωριζω ομως πως μπορει να σου δωσει πολλα, περισσοτερα απο οσα φανταζεται κανεις.
Καλη η λυση του φωτοκυτταρου και φθηνη, αλλα σκοπος ειναι να μην μπαινουν στον κηπο. Ο φοβος δημιουργει σκεψεις οπως να κλειδωσω το αυτοκινητο, μονο το βραδυ το κλειδωνα, να μην αφησω εξω το κινητο ή το ταμπλετ οταν πεταγομαι μεσα για μια δουλεια. Να μην αφηνεις ανοιχτη την πορτα της βεραντας οταν δεν καθεσαι εξω, κ.α
Και ολα αυτα μεσα στο κηπο του σπιτιου σου, οχι εξω στον δρομο. -
Νοικιαζω ενα σπιτι σε οικοδομη κ εχω ακομα ενα χρονο συμβολαιο,απο οτι εμαθα την εχασε ο ιδιοκτητης λογω χρεων του το πηρε η τραπεζα.
Τι ισχυει σε αυτη την περιπτωση μπορω να παραμεινω εγω στο σπιτι η εχει δικαιωμα ο 'νεος' ιδιοκτητης να με βγαλει αν το θελει? -
Για φράχτες, επιτρέπεται 1μ συμπαγές και 1,5μ κάγκελο. ιΙα παραπάνω περνάς από συμβούλιο αρχιτεκτονικής (επιτροπή) και στο εγκρίνουν αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Όλα θέλουν άδεια, οπότε ρωτήστε μηχανικό μην έχετε άλλα και τα πρόστιμα δεν είναι και μικρά πια. Αν μιλάμε μόνο για αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και πάλι θέλει έγκριση πολεοδομίας (νομίζω μικρής κλίμακας).
Αν ο κλέφτης θέλει να μπει, θα μπει ο,τι και να βάλεις. Το θέμα είναι να αποτρέψεις αυτούς που δεν έχουν σταμπάρει κάτι, δηλαδή τις μικροκλοπές, γιατί οι επαγγελματίες θα μπουν . Για κάγκελα δεν έχω κάτι να προτείνω ούτε γνωρίζω τα συστήματα που αναφέρονται παραπάνω. Μόνο προσοχή σε τυχόν δέντρα ακριβώς από έξω που μπορούν να σκαρφαλώσουν και σε όμορες οικοδομές με κακή φύλαξη.
Γνωστός μου έχει βάλει προβολείς με φωτοκύτταρα και ένα σύστημα με κάμερες που το παρακολουθεί μέσω κινητού, οπότε έχει αν πάσα στιγμή εικόνα και ειδοποιείται στο κινητό του. Το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά σίγουρα δεν είναι και υπερβολικό.
Άλλος γνωστός μου στους Θρακομακεδόνες πήρε πιστόλι...
Για το θέμα της μίσθωσης, αν θυμάμαι καλά ο νέος ιδιοκτήτης δεσμέυεται με το συμβόλαιο όπως και ο αρχικός, αρκεί βέβαια να έχεις συμβόλαιο που να ισχύει και όχι τύπου άτυπης παράτασης... -
Ο χρήστης Vasilis Type R έγραψε:
Νοικιαζω ενα σπιτι σε οικοδομη κ εχω ακομα ενα χρονο συμβολαιο,απο οτι εμαθα την εχασε ο ιδιοκτητης λογω χρεων του το πηρε η τραπεζα.
Τι ισχυει σε αυτη την περιπτωση μπορω να παραμεινω εγω στο σπιτι η εχει δικαιωμα ο 'νεος' ιδιοκτητης να με βγαλει αν το θελει?Δυσκολο πραγμα να βγαλεις εξω ενοικιαστη που ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του,και απιθανο να θελει η τραπεζα να σε βγαλει εξω τοσο συντομα ενω εσυ πληρωνεις κανονικα το ενοικιο.Θεωρησε οτι το συμβολαιο σου θα τερματιστει συμφωνα με το προγραμμα.
Αυτο που μπορει να εχει ενδιαφερον για σενα ειναι να τους κανεις μια προσφορα για αγορα μετα τη ληξη του συμβολαιου και να σου δωσουν δανειο γι αυτο το σκοπο. -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Γνωστός μου έχει βάλει προβολείς με φωτοκύτταρα και ένα σύστημα με κάμερες που το παρακολουθεί μέσω κινητού, οπότε έχει αν πάσα στιγμή εικόνα και ειδοποιείται στο κινητό του. Το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά σίγουρα δεν είναι και υπερβολικό.
...Αναφέρω γεγονός που τυγχάνει να είναι πολύ πρόσφατο. Της προηγούμενης βδομάδας.
Συνάδελφος μένει Παλλήνη σε μονοκατοικία.
Έχει βάλει σύστημα συναγερμού με φωτοκύτταρα, κάμερες, παρακολούθηση και ειδοποίηση στο κινητό.Φεύγει για διακοπές 17/8 Παρασκευή στην Ζαχάρω Ηλείας.
Μόλις φθάνουν μετά από 4 ώρες αρχίζει και βαράει το κινητό. Ήταν στη θάλασσα και δεν το πήρε χαμπάρι. Μόλις το πήρε χαμπάρι βλέπει ότι έγινε παραβίαση, ανοιχτό παντζούρι. Δεν ήξερε τι να κάνει. Και δεν είχε και κάποιον να στείλει να δει τι συμβαίνει στο σπίτι.Τελικά πήρε το αυτοκίνητο, γύρισε πίσω 3 ώρες ταξίδι και διαπίστωσε ότι δεν είχε γίνει παραβίαση. Απλά δεν είχαν κλείσει καλά ένα παντζούρι σε παράθυρο και με τον αέρα άνοιξε...
Μετά ξανάεφυγε άλλες τρεις ώρες ταξίδι...
-
Κλασσικό να έχεις ξεχάσει κάτι ανοιχτό και να βαρέσει ο συναγερμός .
Αρα δουλεύει καλά .
Αυτός που δεν ελέγχει το σπίτι του καλά έχει θέμα...
-
Και τωρα νομιζω ειναι 1,50 μετρα υψος η περιφραξη, η οποια ειναι τελειως απλη. Μονο και μονο για να ξεχωριζουν τα κτηματα.
Ειδα στο ιντερνετ αυτο. Διαφημιζουν πως δεν προκαλουν τραυματισμους οπως τα μυτερα ακρα και τα σιδερα που εξεχουν.
Με το τριπλο συστημα γλυστρα προς τα κατω ο επιδοξος κλεφτης.
Ειναι πιο μεγαλα απο την παλαμη του ανθρωπου και δεν μπορουν να πιαστουν με τα χερια.
Πραγματικα δεν ξερω αν αξιζουν;
Youtube VideoΟι αντικλαϊμπ φραχτες ειναι αυτοι που δεν χωρουν τα δαχτυλα του ανθρωπου, αλλα ουτε και οι καβουρες για να τους κοψουν, συνεπως με πενσα δεν κοβονται επειδη ειναι μια σχετικης αντοχης αλλα ουτε και μπορουν να σκαρφαλωθουν, τωρα σε συνδιασμο και με το ρολλερ πιο πανω ισως κανει δουλιτσα.
Υπαρχουν αραγε αυτα εδω;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τι ισχυει σε αυτη την περιπτωση μπορω να παραμεινω εγω στο σπιτι η εχει δικαιωμα ο 'νεος' ιδιοκτητης να με βγαλει αν το θελει?Δυσκολο πραγμα να βγαλεις εξω ενοικιαστη που ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις του,και απιθανο να θελει η τραπεζα να σε βγαλει εξω τοσο συντομα ενω εσυ πληρωνεις κανονικα το ενοικιο.Θεωρησε οτι το συμβολαιο σου θα τερματιστει συμφωνα με το προγραμμα.
Αυτο που μπορει να εχει ενδιαφερον για σενα ειναι να τους κανεις μια προσφορα για αγορα μετα τη ληξη του συμβολαιου και να σου δωσουν δανειο γι αυτο το σκοπο.Ημουν ενταξει με τον πρωην ιδιοκτητη,τυπικος οπως στα τοσα κ τοσα σπιτια που εχω αλλαξει τα τελευταια χρονια.
Η αγορα του σπιτιου δεν με ενδιαφερει γιατι ειμαι περαστικος απο το μερος εδω λογω δουλειας,ενα χρονο ακομα κ μετα φευγω.
Tiger σε ευχαριστω οπως κ να χει για την απαντηση. -
Mε ειδοποίησε η ιδιοκτήτρια του ιατρείου που νοικιάζω πως το πούλησε -λόγω ανάγκης- και θέλει ως τέλος Γενάρη (σε 4μήνες) να το αφήσω.
Μου είπε επίσης,πως θα μου δώσει και αποζημίωση 2.000 ευρώ (αντιστοιχεί σε νοίκια 6 μηνών), αφού αποδέχεται πως με υπαιτιότητά της 'σπάει' η συμφωνία και φυσικά αφού δεν χρωστώ τίποτα,εξοφλούσα χωρίς καθυστέρηση κι έχει μείνει ευχαριστημένη από το πως έχω κρατήσει το διαμέρισμα.Το Μάρτη του 2019 έκλεινα 5ετία.
Είναι ο.κ. με αυτά που μου λέει ή ως επαγγ/τική στέγη δικαιούμαι κάτι περισσότερο;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ