-
Καλά όλα αυτά...αλλά όταν στεγνώνει ο λαιμός και σε πιάνει πονοκέφαλος (εγω αυτό παθαίνω!!!) τι κάνεις?!!!
Ιδρώνεις και υπομένεις!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συγνώμη, αλλα ο ιδρώτας και η μπόχα του δε σας ενοχλεί ?
γι'αυτό υπάρχει λύση: Μπάνιο + αποσμητικό
για το πουκάμισο, η λύση που έδωσε ο kouk είναι μια χαρά: 2ο πουκάμισο μαζί σου και καθάρισες.
Εγώ πάντως το πρωί που πάω στο γραφείο, ΔΕΝ ιδρώνω, δεν κάνει ακόμα πολλή ζέστη.
A, ωραία.....Εκτός απο τα ταπεράκια με πρωινό (μπουγάτσες, τοστ, κανα αυγουλάκι), τον καφέ, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο (και καμια φορά μικρή TV),το αποσμητικό...., θα έχουμε και γκαρνταρόμπα μέσα στο αυτοκίνητο..!!! Ωραία...Δε παιρνουμε λέω γω ολοι ενα τροχόσπιτο να τα έχουμε ολα μέσα στα πόδια μας, να γράφουμε το μποτιλιάρισμα εκει που δε πιάνει μελάνι και να ξεβρακωνόμαστε κι ανετα αφου ιδρώσουμε??? Για να μη πω οτι αν είμαστε και προνοητικοί και ξεκινήσουμε λιιιιγο πιο νωρίς απ΄το σπίτι, θα προλαβαίνουμε κι ενα ντουζάκι στα γρήγορα πριν πατήσουμε το πόδι στο γραφείο....
Οσο γι' αυτό που λες οτι δεν ιδρώνεις το πρωι, σύμφωνοι, αλλα δε δουλεύουν ολοι σε γραφείο (που σημαίνει οτι περνούν κι αλλες ωρες ή λεπτά στο αυτοκίνητο εκτός αυτων της πρωινής μετακίνησης) και επίσης δε πηγαίνουν ολοι πρωι-πρωι στη δουλειά τους....Εγω απλά είμαι υπερ της χρήσης κι οχι της καταχρησης.Απαντήσεις του στυλ (κατα την ταπεινή μου άποψη) 'κλιματιστικό???? ΠΟΤΕ ' και 'χωρίς κλιματιστικό ???? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ' τις θεωρώ εξ'ισου ακραίες και λάθος.... (εξαιρούνται σαφώς οι περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας).
Και πάλι θα πω αυτο που λέω συνήθως...'Παν μέτρον άριστον'....
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ξεφυγαμε ομως!.....
Επι της ουσιας, συμφωνω μαζι σου στο οτι καλυτερη αντιληψη του τι συμβαινει γυρω σου εχεις σε καθε περιπτωση με τα παραθυρα ανοιχτα (εκτος αν λογω κλειστου a/c εισαι ζαλισμενος απο την αφορητη ζεστη και εισαι... 'αλλου'!).Εσείς αφήνετε τα παράθυρα ανοικτά για να έχετε καλύτερη αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω σας; εγώ (μέσα στη πόλη) τα αφήνω ανοικτά για να φεύγει στην αρχή ο ζεστός αέρας και μετά για να μη κάνει πολύ κρύο μέσα. Αν έχει σκόνες, καυσαέρια ή τρέχω πολύ τα κλείνω.
Το a/c το χρησιμοποιώ συνέχεια για να μη κάνει μέσα στο αυτοκίνητο περισσότερη ζέστη απ' ότι έξω. Καλύτερα a/c στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και όχι ηλεκτρικές κλειδαριές, παράθυρα, καθρέφτες κλπ.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
'Παν μέτρον άριστον'....Μέτρον άριστον είναι το σωστό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
'Παν μέτρον άριστον'....
Μέτρον άριστον είναι το σωστό.
Ναι, το 'παν μέτρον' είναι από μόνο του ένδειξη υπερβολής-αμετρίας...
-
Εγώ σήμερα πήρα το αυτοκίνητο του πατέρα μου που έχει a/c και το είχα όλη μέρα ανοιχτό και τώρα είμαι χάλια..
Μακριά! -
Ρε παιδιά τι λέτε τώρα? Πώς γίνεται ταξίδι με ταχύτητες 120-170 με ανοιχτά παράθυρα? Δεν τρελαινόσαστε από τον αέρα? Ή κλείνετε τα παράθυρα κατακαλόκαιρο και παίζετε και στο ράδιο το τραγουδάκι 'μες της πόλης το χαμάαααμ....' ? AC για το ταξίδι και μόνο.-
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ σήμερα πήρα το αυτοκίνητο του πατέρα μου που έχει a/c και το είχα όλη μέρα ανοιχτό και τώρα είμαι χάλια..
Μακριά!Σημάδι ότι ΔΕΝ έκανες σωστή χρήση του είναι αυτό...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μακριά!Σημάδι ότι ΔΕΝ έκανες σωστή χρήση του είναι αυτό...
Μάλλον,λόγω του ενθουσιασμού μου που δεν είχα τόσο καιρό και λόγω της ζέστης που έφτανε του 40 βαθμούς το είχα βάλει στο φούλ.
Όπως είπατε θέλει με μέτρο.. -
Το 2000 εκδρομή με Renault 5, ταχύτητες ~110χλμ/ω στην εθνική, παράθυρα ορθάνοιχτα και αντηλιακό συνέχεια γιατί ο ήλιος έκαιγε αφάνταστα (μεγάλο πρόβλημα!). Από εκεί και μετά στο Clio, χρήση του κλιματισμού, μόνο όταν οδηγός ή επιβάτες επιβαρύνονται και για αποστάσεις - συνθήκες που πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα. Π.χ. σε σύντομες αποστάσεις με το εσωτερικό ήδη να βράζει, ταξιδεύουμε με ανοιχτά παράθυρα.
-
-
Το εν λόγω άρθρο είναι γεμάτο λάθη, ανακρίβειες και βλακείες και καλό θα ήταν να μη πιστεύετε όλα όσα γράφει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το εν λόγω άρθρο είναι γεμάτο λάθη, ανακρίβειες και βλακείες και καλό θα ήταν να μη πιστεύετε όλα όσα γράφει.Πες μας μερικά να καταλάβουμε σε παρακαλώ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πάρα πολύ καλό αυτό το άρθρο...
Διάβασα πράγματα για τα οποία δεν γνώριζα τίποτα ή είχα εντελώς λάθος εντύπωση....
καλό αρθρο αλλά κάπου δεν τα λέει καλά.
λέει πχ
'Το έργο που απαιτείται αντιστοιχεί με την απώλεια μόνο ενάμιση ίππου, όσο και ένα ανοιχτό παράθυρο με ταχύτητα 100χ.α.ώ. (παλαιότερα, ο κλιματισμός αφαιρούσε ακόμη και επτά ίππους από την ισχύ του κινητήρα).'
Τρίχες δηλαδή! Εγω με ανοιχτο Air contition τα 165 άλογα δεν τα νιώθω 163.5 αλλα 110 το πολύ.
'Είναι εντελώς λανθασμένη ενέργεια η διακοπή της λειτουργίας του κλιματισμού, όταν θέλουμε να επιταχύνουμε σε κάποιο προσπέρασμα. Τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα 'συνεργάζονται' με τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του κινητήρα, ο οποίος διακόπτει στιγμιαία τη λειτουργία του κλιματισμού, όταν επιχειρούμε να επιταχύνουμε, και τον θέτει σε λειτουργία, όταν η ταχύτητα σταθεροποιηθεί.'*
Αυτό ισχύει σε ορισμένα σύγχρονα αυτοκίνητα και μάλιστα με μεγάλη απόκριση στην απενεργοποίηση του συμπιεστή.
Οπότε νομίζω οτι Είναι εντελώς λανθασμένη ενέργεια η ΜΗ διακοπή της λειτουργίας του κλιματισμού, όταν θέλουμε να επιταχύνουμε σε κάποιο προσπέρασμα. (στο οποίο βέβαια κρίνουμε οτι θέλουμε περισότερη δύναμη) -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Οπότε νομίζω οτι Είναι εντελώς λανθασμένη ενέργεια η ΜΗ διακοπή της λειτουργίας του κλιματισμού, όταν θέλουμε να επιταχύνουμε σε κάποιο προσπέρασμα. (στο οποίο βέβαια κρίνουμε οτι θέλουμε περισότερη δύναμη)Με προσοχή αυτό γιατί αν έχεις ήδη πολλές στροφές στον κινητήρα κινδυνεύεις να τινάξεις τον συμπλέκτη του συμπιεστή στον αέρα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οπότε νομίζω οτι Είναι εντελώς λανθασμένη ενέργεια η ΜΗ διακοπή της λειτουργίας του κλιματισμού, όταν θέλουμε να επιταχύνουμε σε κάποιο προσπέρασμα. (στο οποίο βέβαια κρίνουμε οτι θέλουμε περισότερη δύναμη)
Με προσοχή αυτό γιατί αν έχεις ήδη πολλές στροφές στον κινητήρα κινδυνεύεις να τινάξεις τον συμπλέκτη του συμπιεστή στον αέρα.
Σίγουρα με προσοχή, μιλάμε για περίπτωση που κινδυνευεις να μην προσπεράσεις και όχι για πλάκα
Αν και δεν ξέρω αν είναι διαφορετική η διαδικασία αυτόματου σβησίματος του συμπιεστή απο το εγκέφαλο
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
'Παν μέτρον άριστον'....
Μέτρον άριστον είναι το σωστό.
Ναι, το 'παν μέτρον' είναι από μόνο του ένδειξη υπερβολής-αμετρίας...
ΟΚ παιδιά....Ευχαριστώ για τη διόρθωση-επισήμανση... Ενα τούβλο λιγότερο απο αυτά που ξεστομίζω κάποιες φορές λόγω άγνοιας...
-
Ρε σεις!!!
'Παν μέτρον άριστον' είναι (μτφ. Κάθε μέτρο είναι καλό)
Το παν δεν είναι 'όλα' αλλά 'κάθε'!!!
-
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
,
Πάντως εσυ καλά το λές!!!
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ