-
Το παραπάνω ερώτημα είναι ρητορικό..
Είναι σωστό να χρησιμοποιούμε ac μη αντέχωντας τη ζέστη;
Μήπως είναι υπερβολή και δημιούργημα της εποχής μας;
Εγώ στο αυτοκίνητο μου δεν έχω και στο σπίτι το ανάβω ελάχιστα και όταν το κάνω η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ πιο ευχάριστη παρ'ολα αυτά μετά δεν μπορώ να βγω έξω.
Τι πιστεύετε; -
Εγώ στο αυτοκίνητο μου δεν έχω και στο σπίτι το ανάβω ελάχιστα και όταν το κάνω η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ πιο ευχάριστη παρ'ολα αυτά μετά δεν μπορώ να βγω έξω.
Τι πιστεύετε; -
Τι πιστεύετε; -
εχωντας μια καλη θερμοκρασια μεσα στο αυτοκινητο , ολες οι αισθησεις σου λειτουργουν στην εντελεια , δεν ιδρωνεις και το μυαλο σου βρισκεται εκει - στον δρομο. και φυσικα υπαρχει και ησυχια λογω οτι τα παραθυρα ειναι κλειστα --- απιστευτα ξεκουραστο σε μακρινες αποστασεις.
απλα αυτο που θελει ειναι μια ψιλοεξισοροπιση της θερμοκρασιας πριν βγεις απο το αμαξι, και να το αφηνεις να λειτουργει λιγο με σκετο αερα για να φυγει η υγρασια απο τους αεραγωγους.οσο αναφορα για το σπιτι??? τι καλυτερο να κοιμασε χωρις να υδρωνεις.......
-
Στό σπίτι,ίσως να είναι καί απαραίτητο,όταν έχεις υπερήλικες ή βρέφη.
Στό αυτοκίνητο,προτιμώ τα ανοιχτά παράθυρα,παρά τό να σέ καίει ο ήλιος από τό παρπρίζ καί να σέ ψύχει ο αέρας από τό 'αρκούδι'.
-
Δεν έχω ούτε στο σπίτι, ούτε στο αυτοκίνητο.
Μου ξεραίνει το λαιμό (βήχας) και τα μάτια (φακοί επαφής).Σήμερα στην Αθήνα έχει 35 υπό σκιάν. Φαντάζεστε πόσο θα είχε αν για κάποιο λόγο δεν δούλευε ΚΑΝΕΝΑ κλιματιστικό για όλη την ημέρα?
-
Πάντως ξέρετε φαντάζομαι ότι τα κλιματιστικά με τον τρόπο που δουλεύουν αλλάζουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, και καταναλώνουν κ πολύ ρεύμα.. Παρ'όλα αυτά.. χωρίς a/c μερικές μέρες δε ζεις.. γενικά εγώ ιδρώνω και πολύ εύκολα.. καίγομαι δεν την πολυ-παλεύω τη ζέστη γενικά... στο αυτοκίνητο πάλι ακόμα χειρότερα για μένα.. με το πανί πάνω απ´το κεφάλι σου να τραβάει όλη τη ζέστη, απλά δε ζεις στο μιατα χωρίς a/c..
-
Το αρκουδι απλα κανει τη ζωη μας ποιο ευκολη.
Δεν βλέπω κανενα λογο να μην το χρησιμοποιώ, ειτε στο σπιτι ,ειτε στο αυτοκινητο ,ακομα και στις διακοπες και στο εξοχικο.....
ΥΣ. το κρυο το αντεχω πολυ, τι ζεστη με τιποτα.
-
Και εγώ δεν πολυαντέχω τη ζέστη ,αλλά όταν βλέπω κάτι εργάτες σε οικοδομές με μακριά ρούχα να σκάβουνε μέσα στον ήλιο και τη ζέστη χωρίς να καταλαβαίνουνε τίποτα προβληματίζομαι..
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Και εγώ δεν πολυαντέχω τη ζέστη ,αλλά όταν βλέπω κάτι εργάτες σε οικοδομές με μακριά ρούχα να σκάβουνε μέσα στον ήλιο και τη ζέστη χωρίς να καταλαβαίνουνε τίποτα προβληματίζομαι..Δεν το είχα σκεφτεί έτσι..
Πάντως κ αυτοί δεν αποκλείεται σπίτι τους να έχουν a/c..
αλλά αυτοί είναι άπαιχτοι έτσι.. τους βλέπεις μεσα στο κατακαλόκαιρο, ντάλα ο ήλιος και πίνουν μπυρόνια στις οικοδομές, και μετά σκαρφαλώνουν στις σκαλωσιές.. -
Οχι!
Το θεωρώ εφεύρημα της εποχής μας και επικίνδυνο (με όλα τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται στα φίλτρα)!
Ανεμιστήρες στο σπίτι (πέταξα τα A/C που ήθελε η στεφάνοσον!)
Στο αυτοκίνητο ανοιχτά παράθυρα (και A/C οταν έχω επιβάτες που δεν αντέχουν)!
Η θερμοκρασία δεν έχει αλλάξει, εμείς γίναμε πιο μη-μου-άπτου!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Και εγώ δεν πολυαντέχω τη ζέστη ,αλλά όταν βλέπω κάτι εργάτες σε οικοδομές με μακριά ρούχα να σκάβουνε μέσα στον ήλιο και τη ζέστη χωρίς να καταλαβαίνουνε τίποτα προβληματίζομαι..
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι..
Πάντως κ αυτοί δεν αποκλείεται σπίτι τους να έχουν a/c..
αλλά αυτοί είναι άπαιχτοι έτσι.. τους βλέπεις μεσα στο κατακαλόκαιρο, ντάλα ο ήλιος και πίνουν μπυρόνια στις οικοδομές, και μετά σκαρφαλώνουν στις σκαλωσιές..παίδες η αντοχή σε κάθε είδους ταλαιπωρία είναι θέμα εξάσκησης και συνήθειας. Προσωπικά έχω μάθει να μη με ενοχλεί ούτε το κρύο, ούτε η ζέστη, γιατί αναγκάστηκα. Δεν είναι ότι δεν κρυώνω ή δεν ζεσταίνομαι, απλώς δε με ενοχλεί. A/C can kiss my ass goodbye
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
παίδες η αντοχή σε κάθε είδους ταλαιπωρία είναι θέμα εξάσκησης και συνήθειας. Προσωπικά έχω μάθει να μη με ενοχλεί ούτε το κρύο, ούτε η ζέστη, γιατί αναγκάστηκα. Δεν είναι ότι δεν κρυώνω ή δεν ζεσταίνομαι, απλώς δε με ενοχλεί. A/C can kiss my ass goodbye
Σαφώς! Κι εμένα το κρύο δε με ενοχλεί ιδιαίτερα, μου αρέσει να έχει δροσιά.. ίσως λίγο παραπάνω απ'το συνηθισμένο.
βασικά είμαι από αυτούς που ξυπνάνε το πρωί και βγαίνουν το πρωί με το κοντομάνικο στο μπαλκόνι, το χειμώνα..
Η ζέστη όμως με ενοχλεί αρκετά..
Δε μπορώ να διαβάσω, χάνω τη συγκέντρωσή μου, ιδρώνω πολύ κτλ. -
Ναι στο A/C στο αυτοκίνητο, αλλά με μέτρο, ίσα-ίσα που να δροσίζει.
Μετά καταντά ενοχλητικό και ξηραίνεται ο λαιμός μου
-
Το αυτο και για εμενα.(edit:με τον φιλο Skye)
Το κρυο το αντεχω.Την ζεστη με τιποτα.
Αρχισα να το ανοιγω απο την στιγμη που με ανοικτο παραθυρο ιδρωνα κ ξυπναγα την νυχτα επειδη εσταζα απο ιδρωτα...
Στο νησι δεν το χρειαζομαι επειδη κοιμαμαι εξω τις νυχτες.Στην Αθηνα ομως δεν μπορω....
Μεσα στο αυτοκινητο το ανοιγω αλλα οχι τοσο συχνα.Αν εισαι ομως εκγλωβισμενος στη κινηση θα το ανοιξεις οταν καιγεσαι απο τον ηλιο..
-
μεσα στην απανθρωπη πολη μας...
ΜΟΝΟ οπου εχει a/c
αν ταμπουρωμενος μεσα, ταμπουρωμενος μεσαεξω απο την βρωμοπολη μας..
ποιο a/c και πρασιν'αλογα μου λετε..
ο θυσαυρος του πλατανου, ειναι η σκια του...ετσι δε λεει στη διαφημιση? -
Δεν γίνεται χωρίς a/c. Μπαίνεις στο αμάξι για να πας σε μία δουλειά και μέχρι να φτάσεις μυρίζεις σαν ζώο σε οίστρο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!!!
Στο σπίτι η κατάσταση παλεύεται περισσότερο. Δεν χρησιμοποιώ a/c στο σπίτι. Αλλά στο αμάξι δεν είναι αξεσουάρ, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!!
-
Aπό τοτε που είχα κλιματισμό στο αυτοκίνητο απόλαυσα ταξίδια , ειδικά μακρινά και καλοκαιρινά .
Στο σπίτι είμαι πολύ λιγες ώρες αλλά κάποιες μέρες χωρις αυτό δεν μπορείς να κοιμηθείς -
δεν την αντεχω τη ζεστη, οποτε παντου a/c.
-
Ζήτημα αν το ανάβω 10 φορές όλο το καλοκαίρι. Λίγο ζέστη είναι ρε παιδιά δε θα πάθουμε και τίποτα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι πέρα από τα ταξίδια που έχεις παράθυρα+ανεμοθραύστες=όλα ΟΚ, σπάνια κυκλοφορώ μέρα μεσημέρι στην πόλη. Πάντα βραδάκι με τη δροσούλα.
Ρε παιδιά εσάς δεν καίει βενζίνη το αρκουδίσιον; Έτσι που ακρίβυνε προτιμώ να σκάσω να πλαντάξω!
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ