-
Να συμπληρώσω τη λάβρα που εκπέμπουν οι καυτοί καταλύτες.
-
Πάντως ρε παιδιά,στό τελευταίο ταξίδι πού έκανα μέ αυτοκίνητο πού είχε 'αρκούδι'' (τό αυτοκίνητο τού Μάρκου,όταν κατεβήκαμε στά Μέγαρα) ένοιωθα σάν τόν γέρο Χαρλεϊά τής διαφήμησης τού RAV-4
Μέσα στήν κονσέρβα,χωρίς ανοιχτό παράθυρο.FREEDOM!!!!
-
Με τις θερμοκρασιες που επικρατουν ειναι μονοδρομος. Δεν ειναι μονο θεμα ανεσης, δροσιας, θορυβου, καυσαεριου, σκονης κλπ. Ειναι και θεμα ασφαλειας. Νομιζω οτι στο Ισραηλ (που φυσικα εχει περισσοτερη ζεστη απο εμας) το A/C ειναι υποχρεωτικο για λογους ασφαλειας!
-
Αναλογα τη χρηση που γινεται στο αυτοκινητο και αναλογα το ποσο ζεστη κανει εξω. Αν προκειται να γινουν πολλες μικρες διαδρομες σε μεγαλη ζεστη και αν μπαινοβγαινω απο το αμαξι σε σπιτι τοτε το αποφευγω. Ο λογος ειναι η αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας, δροσια στο αμαξι δροσια στο σπιτι ζεστη εξω. Ηχρηση του A/C το μονο που θα μου δωσει ειναι ενα πρωτης κατηγοριας κρυωμα, πονους στο λαιμο, υψηλο πυρετο ισως και...κρεββατωμα με 2-3 μερες εκτός δουλειας.
-
Για μένα είναι απαραίτητο όχι μόνο από θέμα άνεσης αλλά και ασφάλειας. Εγώ τουλάχιστον επειδή απεχθάνομαι τη ζέστη λειτουργώ πολύ καλύτερα και διατηρώ συγκέντρωση και αντανακλαστικά άψογα όταν είμαι στεγνός και άνετος παρά ιδρωμένος ασθμαίνοντας από τη ζέστη κολλώντας ολόκληρος. Απλά χρειάζεται σωστή χρήση και όχι υπερβολές. Δεν είναι δυνατόν να έχει εξωτερική θερμοκρασία 35 βαθμού και εσύ να έχεις ρυθμίσει την εσωτερική στους 25. Λογικό είναι μετά να έχει ψύξεις και μπουκώματα. Το καλύτερο πιστεύω είναι 4 με 5 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Επίσης μην συγκρίνετε τη ζέστη στην πόλη σε σχέση με την εξοχή. Άλλο να σε καίνε τα μπετά σε συνδυασμό με μπόλικο καυσαέριο και άλλο η ζέστη σε περιοχή ανοιχτή χωρίς πανύψηλα κτήρια ή άλλα εμπόδια ή μέσα σε καταπράσινα δάση.
Το χειρότερο όμως όλων είναι τα πρώτα λεπτά μετά την είσοδο σε αμάξι που έχει μείνει κάτω από τον καυτό ήλιο ιδίως αν είναι σκουρόχρωμο όπως το δικό μου όπου δεν υπάρχει τρόπος να γλιτώσεις το ψήσιμο. -
δε παλευεται το αιρκοντισιον..μονο σε αναγκη...
-
Προσωπικα η ζεστη μου ' διαλυει ' το μυαλο (αποδειξη οτι παντρευτηκα Ιουλιο ) και το κουρκουδισιον με φερνει στα συγκαλα μου.
Γι'αυτο το λογο εβαλα το μηχανημα και στη ΖΧ που δεν ειχε, χωρις ομως ναμαι και τελεια ικανοποιημενος απο αυτο.
Νομιζω οτι οι καιρικες συνθηκες τωρα πια επιβαλλουν την υπαρξη του.
Και αν ο HUNTER θελει φυσικη ψυξη ας βαλει στο motorhome σαραντα ανεμιστηρες. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Όταν το αυτοκίνητο το βαράει ο ήλιος και το θερμόμετρο πάει 45+ λυπάμαι αλλά μου είναι αδύνατο να κάτσω .....
Είναι περισσότερο ανθυγιεινό το AC από το να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με 45+?
Αν σκεφτούμε πάντως οτι οι οδηγοί αγώνων τρέχουν σε τέτοιες θερμοκρασίες τότε ίσως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα...
Θύμισε μου πόσα κιλά χάνουν....και πόσα λεφτά παίρνουν.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πάντως ρε παιδιά,στό τελευταίο ταξίδι πού έκανα μέ αυτοκίνητο πού είχε 'αρκούδι'' (τό αυτοκίνητο τού Μάρκου,όταν κατεβήκαμε στά Μέγαρα) ένοιωθα σάν τόν γέρο Χαρλεϊά τής διαφήμησης τού RAV-4
Μέσα στήν κονσέρβα,χωρίς ανοιχτό παράθυρο.FREEDOM!!!!
Καλά... θα πάρεις κανένα με αρκούδι και μετά θα με θυμηθείς...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Όταν το αυτοκίνητο το βαράει ο ήλιος και το θερμόμετρο πάει 45+ λυπάμαι αλλά μου είναι αδύνατο να κάτσω .....
Είναι περισσότερο ανθυγιεινό το AC από το να βρίσκεσαι σε ένα χώρο με 45+?
Αν σκεφτούμε πάντως οτι οι οδηγοί αγώνων τρέχουν σε τέτοιες θερμοκρασίες τότε ίσως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα...
Θύμισε μου πόσα κιλά χάνουν....και πόσα λεφτά παίρνουν.
Ασχετο το ενα με το αλλο. Οι οδηγοι αγωνων ειναι επαγγελματιες και τρεχουν για 3 μερες (στο WRC) στις 2 βδομαδες. Οποιοςδηποτε θα αντεχε για 3 μερες για τοσα λεφτα. Επιπλεον νομιζω πως οι στολες τους ειναι θερμομονοτικες και δεν αφηνουν τοση ζεστη.
Εδω δεν ειχε κατασκευαστει μια στολη για τον Rossi που ειχε μεσα ενα δροσερο ζελατινοειδες υλικο για να τρεξει στα Αραβικα Εμυρατα?
Το θεμα ειναι αν χρειαζομαστε κλιματισμο επι καθημερινης βασης.
Νομιζω οτι η απαντηση ειναι καπου στη μεση.ΔΛδ προσωπικα κλιματισμο χρειαζομαι για ενα μεγαλο ταξιδι οπου το αυτοκινητο θα ειναι εκτεθειμενο στον ηλιο για πολυ ωρα και θα ζεστενεται και λογω των υψηλων ταχυτητων δεν θα μπορεις να ανοιξεις παραθυρο.
Επισης για μετακινηση μεσα στην αθηνα σε κυκλοφοριακο κομφουζιο οπου πας σημειωτων και εχεις και 100 εξατμισεις γυρω σου.Αντιθετως, δεν τον χρησιμοποιω οταν κανω βολτες σε επαρχιακους δρομους για να χαλαρωσω..προτιμω να εχω ανοιχτο το παραθυρο ή ακομα και την οροφη του twingo επισης δεν τον ανοιγω για μικρες μετακινησεις μεσα στην πολη (Αλεξανδρουπολη) επειδη η κινηση ειναι χαλαρη και ανοιγωντας το παραθυρο αντεχεις..Αλλωστε ολες οι αποστασεις ειναι μικρες...το πολυ 10λεπτα με το αμαξι.
Σε περιβαλλον οικειας, αν το σπιτι ειναι σχεδιασμενο σωστα μπορει να μην χριεαζεται καν να τοποθετηθει κλιματισμος. Αν γινει μια σωστη μελετη και προβλεφθουν που πρεπει να μπουν τα παραθυρα και τι ανοιγμα να εχουν οπως επισης και να γινει μελετη για σκιαστρα στα παραθυρα μπορει η θερμοκασια του σπιτιου να ειναι ανεκτη. Επισης αν υπαρχει στεγη με την εκπνηση μιας μελετης αερισμου της στεγης ανακυκλωνεται και ο αερας μεσα στη στεγη και η θερμοκρασια στην πανω πλακα μειωνεται. Σημασια εχει μεχρι και πως θα τοποθετηθουν οι τοιχοι και τα δωματια ωστε να ευνοειται το περασμα του αερα.
Και μιας που το εφερε το θεμα και μιλησα για 'οικολογικες' λυσεις κλιματισμου υπαρχει ενα καταπληκτικο βιβλιο γενικα για το σπιτι που λεγεται 'οικολογικο σπιτι' και αναφερεται σε πολλα τετοια θεματα.
Ειναι γραμμενο απο 2 αδερφια, εναν Πολιτικο Μηχανικο και εναν Αρχιτεκτωνα Μηχανικο. Το επιθετο ειναι τσιπηρας. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Προσωπικα η ζεστη μου ' διαλυει ' το μυαλο (αποδειξη οτι παντρευτηκα Ιουλιο )Σας τα 'πα εγω: Το A/C σωζει ζωες. Αν ειχε καθιερωθει μερικα χρονια πριν, θα ειχε σωθει ο ανθρωπος!
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
[
'οικολογικες' λυσεις κλιματισμουΘυμάται κανείς στο πρωτότυπο Audi Avantissimo που είχε ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, οι οποίοι παρείχαν ενέργεια για το clima;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
[
'οικολογικες' λυσεις κλιματισμουΘυμάται κανείς στο πρωτότυπο Audi Avantissimo που είχε ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, οι οποίοι παρείχαν ενέργεια για το clima;
Υπαρχει και τωρα μια πατεντα, με ανεμιστηρα που δροσιζει το εσωτερικο οσο το αυτοκινητο ειναι παρκαρισμενο, και παιρνει ρευμα απο ηλιακο συλλεκτη στην οροφη.
-
Για μεγαλες διαδρομες με 40 βαθμους εξω οπου βρισκεσαι ωρες πισω απο το τιμονι, ειναι σημαντικο η θερμοκρασια στο εσωτερικο του αυτοκινητου να ειναι σωστη ωστε, οπως εγραψε και καποιος απο τους προλαλησαντες, ολες σου οι αισθησεις να λειτουργουν αψογα, να μη νοιωθεις εξαντληση απο τη ζεστη, κλπ.
Παρολα αυτα ειναι σημαντικο να εχουμε στο μυαλο μας (οχι μονο στο αυτοκινητο αλλα και στο σπιτι!) οτι για να εχουμε εμεις δροσια μεσα 'προσφερουμε' τη ζεστη μας στους αλλους, εξω, οι οποιοι αν δεν εχουν κι αυτοι A/C υποφερουν περισσοτερο εξαιτιας μας. Οποτε, ας μην το παρακανουμε!
Αυτο που θεωρω απαραδεκτο παντως ειναι να μη φροντιζει το κρατος να υπαρχουν A/C σε **ολα **τα ΜΜΜ - τρενα, λεωφορεια, κλπ. Εχει σε 3 βαγονια στον ηλεκτρικο... και κατι εγινε!
-
Ρέ παιδιά,πώς μπορεί να λειτουργούν όλες σας οι αισθήσεις μέ κλειστό παράθυρο;
Τήν ακοή πού ελαχιστοποιείται,δέν τήν συμπεριλαμβάνετε στίς απαραίτητες αισθήσεις κατα τό οδήγημα; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρέ παιδιά,πώς μπορεί να λειτουργούν όλες σας οι αισθήσεις μέ κλειστό παράθυρο;
Τήν ακοή πού ελαχιστοποιείται,δέν τήν συμπεριλαμβάνετε στίς απαραίτητες αισθήσεις κατα τό οδήγημα;2 πράγματα:
-
Τι είναι προτιμότερο: Να φυσάει ο αέρας (ζεστός) στα 120 και να σου παίρνει τ' αυτιά και να κάνει άνω κάτω την καμπίνα, ή να είσαι άνετος και να απολαμβάνεις τη μουσικούλα σου και το ταξίδι σου (και τη δροσιά σου) μένοντας συγκεντρωμένος στον δρόμο και όχι στον αέρα (που προσωπικά σε ταχύτητες άνω των 90 χαω μου σπάει τα νεύρα!);
-
Κόρνες, σειρήνες, κτλ τ' ακούς!
Σύμφωνοι, η ακοή είναι σημαντική, αλλά πιο σημαντικό δεν είναι να είσαι άνετος και να συγκεντρώνεσαι μόνο στην οδήγηση και όχι στο ότι σκας;
(θα σε πείσω..... )
Α! Να μην αναφέρω το ότι το AC κάνει θαύματα και τον χειμώνα, όταν δεν αφήνει τα τζάμια να θολώσουν από την υγρασία!
-
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Υπαρχει και τωρα μια πατεντα, με ανεμιστηρα που δροσιζει το εσωτερικο οσο το αυτοκινητο ειναι παρκαρισμενο, και παιρνει ρευμα απο ηλιακο συλλεκτη στην οροφη.Απο φωτοβολταϊκά, για την ακριβεια (τα οποια για την ωρα ειναι και αρκετα ακριβα). Παντως πολυ καλη ιδεα.
-
Μάρκο,εάν οδηγείς τόν χειμώνα μέ ανοιχτό παράθυρο (πάντα έτσι οδηγάω) πάλι δέν θολώνουν τα τζάμια σου.
τό ίδιο,καί άν έχεις σέ λειτουργεία τόν ανεμιστήρα.Μέ κλειστά παράθυρα καί μουσική,μπορεί να ακούς τίς σειρήνες καί τίς κόρνες,δέν διαφωνώ,αλλά μόνο αυτά είναι αρκετά;
Αν πίσω σου έρχεται φρεναριστός κάποιος να πέσει πάνω σου;
δύο φορές μέχρι σήμερα,σώθηκα επειδή ξαναξεκίνησα (τήν μία φορά) καί επειδή έκανα ελιγμό (τήν άλλη) από τό να με πάρει παραμάζωμα ο ''από πίσω',καί αυτό επειδή άκουσα τα λάστιχά του. -
Εάν οδηγείς τον χειμώνα με ανοιχτό παράθυρο, μπαίνουν μέσα νερά, χιόνια και το βασικότερο: Κρύο! Με τον ανεμιστήρα δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεθολώσουν (ή δεν θα θολώσουν) τα τζάμια, ιδίως αν είσαι σε μέρος με πολύ υγρασία!
Αυτό που αναφέρεις με τα φρένα και σε μένα έχει συμβεί (πάντα με κλειστά παράθυρα και AC ανοιχτό), το θέμα όμως είναι ότι ήμουν σταματημένος σε φανάρι και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, παρά να την φάω... Τον άκουσα όμως μια χαρά και αν είχα χώρο θα δοκίμαζα το 0-100...
-
Μάρκο,ΔΕΝ στριγκλίζουν όλα τα λάστιχα στό 'τσαρούχωμα'.
Κάποια,απλά....ακούγονται.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ