-
Συν ότι η μονοκατοικία και πιο πολύ φροντίδα και δουλειά θέλει, και πιο πολλά έξοδα, αφού τα επωμίζεσαι όλα εσύ. Και εγώ μονοκατοικία θα διάλεγα πάντως αν μπορούσα, μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα λέει ένα ρητό.
Φροντίδα και δουλειά ναι, συμφωνώ. Για τα έξοδα δεν θα το έλεγα. Πιο πολλά πληρώνω εγώ τον μήνα σε κοινόχρηστα από ότι ο πατέρας μου (και έχει 50% μεγαλύτερο σπίτι). Και αρκετά περισσότερα θα έλεγα.
-
Φίλε καταιγίδα, συγνώμη που επιμένω στο off-topic, αλλά αυτό που βλέπω σε σένα είναι έναν άνθρωπο που έχει πέσει σε ένα λάκκο και από τον οποίο δεν μπορεί να βγει μόνος του. Δεν το λέω υποτιμητικά, σε όλους μπορεί να συμβεί. Πόσοι και πόσοι δεν έχουμε περάσει φάσεις κατάθλιψης τα τελευταία 12 χρόνια; Εγώ σίγουρα πάντως.
Απλώς ζήτα μια χείρα βοήθειας! Από πού; Από όπου αισθάνεσαι κατ' αρχάς άνετα. Ξαναλέω ότι η ζωή μας είναι μικρή και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.
-
Παίδες, συμφέρει η φάση με τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα; Φαντάζομαι ότι θα συμφέρει περισσότερο αν έχεις κι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να φορτίζει από κάτω, με την έννοια ότι όσο περισσότερο καταναλώνεις, τόσο περισσότερο συμφέρει. Πάντως, έχω κάνει ήδη το πρώτο βήμα κέρδους, αφού έχω θερμοσυσσωρευτές. Το σκέφτομαι όλο και πιο πολύ, ειδικά μάλιστα αφού μπορείς να δίνεις μια μηνιαία δόση στην τράπεζα που θα είναι ισόποση με τον λογαριασμό του ρεύματος και σε κάποια φάση, αυτό θα τελειώσει κι εσύ θα μείνεις με τα ΦΒ.
Είναι πολύ δύσκολο να στο πει κάποιος αυτό... βασικά όπως το περιγράφεις μπορείς να πας σε Net meetering αλλά το ρεύμα παράγεται τις μέρες με ήλιο, οπότε εκεί χρειάζεται προσοχή, επίσης το αυτοκίνητο θα το φορτίζεις την ημέρα? πραγματικά ένας γολγοθάς, με τις σημερινές τιμές πάς σε απόσβεση σε 10ετία (θεωρητικά μιλώντας πάντα γιατί πρακτικά όλα αλλάζουν). Βέβαια οι τιμές του ρεύματος θα πάρουν την ανηφόρα οπότε ίσως μελλοντικά να είναι πιο ρόδινα τα πράγματα. Επίσης μία παράμετρος που έχει σημασία είναι η πτώση της απόδοσης των πάνελ... γενικά θα σου πρότεινα να το δώσεις στην ΔΕΗ (θα βγάλει σύντομα προγράμματα μελέτης, εγκατάστασης κ χρηματοδότησης φωτοβολταικών μέσω του λογαριασμού της απευθείας) , να σου πουν περίπου τιμές, κ μετά κρίνεις (φυσικά αντιλαμβάνεσαι οτι το πλάνο απόσβεσης που θα σου προτείνουν θα είναι αρκετά αισιόδοξο)
-
Αυτος ειναι ενας βασικος λογος που δεν επιλεγουν πολλοι την μονοκατοικια, και ψαχνουν ψηλα διαμερίσματα.
Φίλε μπούρδες. Το θέμα είναι να μπορείς να κάνεις τη ζωή που θέλεις και να έχεις ιδιωτικότητα. Να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Ούτε να αισθάνεσαι ότι ζεις στο σπίτι του Big Brother. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που είναι βιτσιόζοι, αρχικουτσομπόλιδες και σκατοπερίεργοι και έχουν μάθει να ζούνε παρακολουθώντας και τις ανάσες των διπλανών τους. Πότε κλ@νουν, πότε χeζουν, πότε gαμάνε. Εντάξει, από όλα έχει ο κουβάς των χαρακτήρων.
Και να σου πω και κάτι άλλο ποιο σημαντικό. Εσύ τι θα έκανες αν διαπίστωνες ότι ο διαχειριστής έχει βρει τρόπο και 'κλέβει' πετρέλαιο με τις μετρήσεις της αυτονομίας; Θα μπορούσες να ζεις σε ένα κοινόβιο χωρίς θέρμανση; Μπαίνεις σε διαδικασία να πληρώνεις 'αέρα'; Για πες;
Για μένα μόνο μονοκατοικία. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.
-
Για μένα μόνο μονοκατοικία. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.
Καλά το θέμα που περιγράφεις λύνεται σε κάποιες περιπτώσεις με ατομικό λέβητα αερίου (οπου περνάει). Είχαμε πολλά θέματα κ εμεις (3 διαμερίσματα) με επιθετικές συμπεριφορές, αλλά με λίγο τύχη, ήρθε το αέριο κ στην γειτονιά μας (ηταν 200 μέτρα πιο κάτω) κ πλέον κόπηκαν τα πολλά πολλά, το ρεύμα το νερό κ μια καθαριότητα είναι μετρημένα κουκιά δεν μπορεί να κλέψει εύκολα κάποιος. Κ εγώ ειμαι πολύ υπέρ της μονοκατοικίας, αλλά εχει θέματα, δηλαδή πολύ χρόνο για καθαριότητες στους διάφορους χώρους, επιπλέον κόστος για συντήρηση, κ το πιο βασικό, πολύ ακριβή αγορά. Αν διαθέτει κάποιος τα χρήματα, αξίζει δεν το συζητάμε.
-
Σπάνια σε πολυκατοικία να υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα και τα περισσότερα λύνονται (έχω λύσει αρκετά, μέχρι και αλλαγή καταστατικού έχω κάνει με 2 εκ των 6 ιδιοκτητών να είναι στο εξωτερικό και να απαιτείται εξουσιοδότηση από το προξενείο τους!!). Έχω αλλάξει αρκετές πολυκατοικίες τα τελευταία 15 χρόνια. Και εδώ που είμαι τώρα, δεν έβαζαν πετρέλαιο, δεν είχαν αποθεματικό, υπάρχει ο μ@λακ@ς που χρωστάει 12 μήνες κοινόχρηστα, κλπ. Μου πήρε 15 ημέρες να το κανονίσω (και δεν είμαι διαχειριστής) και να έχω θέρμανση εγώ και άλλα 3 διαμερίσματα που θέλαμε. Απλά προπληρώσαμε την κατανάλωση 2-3 μηνών, λόγω έλλειψης αποθεματικού όπως είπα.
Εννοείται ότι η μονοκατοικία είναι προτιμότερη, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα!
-
Αφου ο ιδιος το αναφερεις οτι εχεις προβλημα. Τα προβληματα υπαρχουν και δεν ειναι σπανια, αφορουν 1 στις 2 πολυκατοικιες μετα το 2010.
Ο Στορμ γραφει τα προβληματα που εχει στο φορουμ, οι περισσοτεροι δεν νομιζω να γραφουμε τι προβληματα υπαρχουν γιατι ειναι τοσο καθημερινα πια που δεν θα εχουμε με τι αλλο να ασχοληθουμε (δηλ εχουμε και εμεις παρομοια αλλα δεν ασχολουμαστε πολυ).
-
Οντως, εγω κανω το βραδυ μπανακι και γενικα μπορει να κανω και δυο και τρια ντουζακια την ημερα. Εχω στο μυαλο μου μην ανοιξω την πιεση πολυ, μην χτυπαει το καλωδιο του τηλεφωνου δεξια και αριστερα, μην βαραω το τηλεφωνο στην μπαταρια, εκει το αφηνω συχνα.
Μετα ακους τους αλλους ποτε πανε τουαλετα, ποτε....,
Φανταζομαι και εμας μας ακουνε.
Το βραδυ χαμηλωνω τηλεοραση και κλεινω τα μπασα να μην ενοχλω,
Το μςσημερι και παλι χαμηλα η τηλεοραση.
Μη το ενα μη το αλλο,
Μπαινω ασανσερ. Ο αλλος καπνιζε σαν φουγαρο μεσα...γλυψηματα στο καθρέφτη...μα τι κανουν;
Παω στην εξωπορτα πεσεμενοι καφεδες στο πατωμα....το αφηνει για την καθαριστρια οποτε ερθει....
Ουτε στις σχολες τετοια αδιαφορια για το κτηριο.
Εχω μονοκατοικια ως εξοχικο. Εκει τις δυο πρωτες ημερες ολο σουτ και σουτ ειμαι και μου λενε, 'βλαμμενο εισαι; μονοι μας ειμαστε '.
Απο την αλλη στην μονοκατοικια καθομαι νυχτοφυλακας. Ενα τσικ ακουω, λεω καποιος ειναι στον κηπο,....πεταγομαι. Αναβει κανα φως απο καμια κωλογατα. Καποιος ειναι στον κηπο ξαναπεταγομαι. Δεν ηρεμω....
Γαμω την εγκληματικοτητα μου μεσα.
-
Σε εμάς πάντως αυτός που περνάει ζάχαρη στην πολυκατοικία είναι ο ένας και μοναδικός ενοικιαστής. Τα βρίσκει όλα έτοιμα, ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα της πολυκατοικίας, για τίποτα δεν έχει τρέξει, χρωστά και μία ντουζίνα κοινόχρηστα, καταναλώνει και όλο το πετρέλαιο και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα απολύτως.
Ο καλύτερος του χωριού.
-
Δεν ξερω σε εμας δυο τρεις που ηταν ετσι εγινε ειδοποιση με εξωδικο. Αλλα δεν ξερω λεπτομέρειες.
Νομιζω ομως οτι καποιος πρεπει να το κανει διοτι το αφμ στις πολυκατοικιες ειναι κατι το μπερδεμενο. Δηλαδη, ποιος κανει αγωγη σε ποιον; Ποιος ειναι ο υπευθυνος που θα τρεχει; Ολοι βγαζουν την ουρα τους απ'εξω.
Νομιζω υπαρχει κενο στην νομοθεσια σε αυτο. Ισως αν υπηρχε μια αρχη οπως αυτην του συνηγόρου του καταναλωτη.
Εχουμε δικηγορους στο φορουμ να μας πουν. Αλλωστε οι δουλειες επεσαν τελευταια με τον κωροναιο, οποτε εχουν χρονο
-
Αγωγή; Εξώδικα; Θα αστειεύεσαι φυσικά.
Η δικηγόρος μου παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό η κοπέλα όταν την έφερα σε συνέλευση για τις θέσεις στάθμευσης στη πυλωτή.
Ήταν και εγκυμονούσα και παραλίγο να την πάω στο νοσοκομείο. Η καφρίλα στην Ελλάδα έχει βαρέσει κόκκινο.
Άσε που παίζονται και άλλα παιχνιδάκια με τα έξοδα, τα συνεργεία, τα κολλητιλίκια, τις εξυπηρετήσεις.
Εγώ αν κάποιος μου ζήταγε γνώμη για αγορά διαμερίσματος θα του έλεγα μόνο για νεόδμητο διαμέρισμα και με την προϋπόθεση να μπει μέσα μόλις είναι έτοιμο. Να μην καθυστερήσει ούτε δύο μήνες. Να μπει να δηλώσει παρουσία και να είναι ενεργός εξαρχής. Εγώ που μπήκα από το πουθενά, σε πολυκατοικία 34 ετών ήμουν και είμαι ξένο σώμα. Δεν λογίζομαι ως ιδιοκτήτης. Και ας λέει ο καθένας ότι θέλει.
-
Αφου ο ιδιος το αναφερεις οτι εχεις προβλημα. Τα προβληματα υπαρχουν και δεν ειναι σπανια, αφορουν 1 στις 2 πολυκατοικιες μετα το 2010.
Διάβασε πιο προσεκτικά! Λέω ότι σπάνια υπάρχουν τόσα προβλήματα μαζεμένα, όχι οτι δεν υπάρχουν προβλήματα. Προβλήματα υπάρχουν κάθε μέρα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Αλλά σε πολυκατοικίες ούτε τόσο μεγάλα είναι ούτε τόσο δυσεπίλυτα, εκτός σπάνιων περιπτώσεων (όπως του Στορμ). Αλλά δεν είναι ο κανόνας, ώστε να απορρίπτουμε την διαμονή σε πολυκατοικία. Σιγά μην αφήσω την πολυκατοικία να μου χαλάσει την ζωή μου.
-
Εντάξει ρόλο παίζει και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου. Εγώ π.χ. δεν είμαι ούτε βαρύμαγκας, ούτε βγάζω κάφρικη συμπεριφορά ώστε να φοβούνται οι άλλοι και έτσι να επιλύω προβλήματα που μπορεί να έχω.
Κάποιος άλλος στη θέση μου σίγουρα θα είχε επιλύσει όλα τα προβλήματα που εγώ αντιμετωπίζω.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...
-
Οι πολυκατοικίες έχουν προβλήματα, απλά με τον καιρό μαθαίνεις...
Αλλά και οι μονοκατοικίες έχουν προβλήματα. Στις πόλεις υπάρχουν μονοκατοικίες και οι περισσότερες διπλοκατοικίες που είναι μεσοτοιχία με γείτονες και εκεί συμβαίνει ό,τι μπορείς να φανταστείς... Στην Ελλάδα ζούμε.
Ακόμη και στο χωριό στ' άγρια βουνά, με 1 στρέμμα οικόπεδο γύρω γύρω θα βρεθεί ο διπλανός που θα σου χαλάσει το φράχτη, θα μαλώνει για το σύνορο κλπ. Στο δικό μας ο συχωρεμένος αδερφός του παππού μου, 2 σπίτια μοναχά τους σε πλαγιά βουνού, εμείς στο από πάνω, αποφάσισε να αντικαταστήσει κι αυτός την παλιά πέτρινη σκεπή από αρχαίες πλάκες (όχι Πήλιο, σε χωριό της Πίνδου) με καινούρια τσίγκινη (έτσι κάνουν εκεί που είναι παλιά σπίτια και πέφτει βαρύ χιόνι) κι αποφάσισε ότι έπρεπε να τη σηκώσει μιαμισή φορά παραπάνω σε ύψος, έτσι μας κάλυψε το 1/3 της απεριόριστης θέας στα απάτητα αγριοβούνια απέναντι (και να βγάλει παράθυρο με απορροφητήρα απ' τη κουζίνα του απ' την τυφλή μεριά του σπιτιού του προς την αυλή μας, μιας και δεν πατάνε πολεοδομίες εκεί που δεν πάτησαν ούτε οι Τούρκοι...)
Ναυαγός σε νησί να είσαι με τη καλύβα σου, κάτι απρόσμενο θα βρεθεί να σου τη σπάσει... η ζωή θέλει υπομονή και να μη τα παίρνεις όλα βαρέως. Και μια και ψυχαναλυόμαστε εδώ στη παρέα, για το φίλο εγώ μήνες πριν του πρότεινα να βρει ένα αλοδαπό ταίρι να κάνει ένα ρεσέτ, όχι Ελληνίδα να του φάει τη ψυχή (και τα λεφτά), εκτός αν είναι μεγαλοκοπέλα από καλή οικογένεια με άφθονη προίκα για μασούλημα
Και παίδες μην τα παίρνεται βαρέως όλα. Πολιτικά, οικονομικά, τρωγόμαστε, φθειρόμαστε, αλλά ως ένα σημείο... Ας τα εξωτερικεύουμε ότι μας τρώει, αλλά μη το παίρνουμε βαρέως, όσο σοβαρό κι αν είναι.
Εγώ χτες είδα το 'πολυπόθητο' email κι από ότι φαίνεται, τέλος Γενάρη χαιρετώ τους μουσουλμάνους αδερφούς και συμμάχους μας και γυρίζω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ και να γευτώ την Ανάπτυξη που φέρνει ο Άδωνις! Κάτι τέτοιο μπορεί κανείς να το δει με μαύρη καρδιά ή με μεγάλο χαμόγελο (κι ας ξέρει τι θα βρει στο Ελλάντα...) αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλα! Ναι ρε, ούτε από κορωνοϊό....
Και τα γράφω αυτά επηρεασμένος κι από τηλεφώνημα φίλου μου χτές, σχετικό με το θάνατο καλού γιατρού στο Βόλο. Ο άνθρωπος είχε μπλέξει με τα αισθηματικά-οικογενειακά του και έκανε δύο απόπειρες με χάπια. Στην πρώτη, πήγαν δύο φίλοι μου (κοινοί φίλοι, αλλά τον συχωρεμένο εγώ δεν τον ήξερα) και τον βρήκαν στο σπίτι και ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Προχθές έκανε δεύτερη απόπειρα σε ένα δασάκι, σώθηκε ξανά... και τελικά έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από ψηλά στο νοσοκομείο Βόλου που νοσηλευόταν.
Πριν λίγο καιρό έμαθα για τον επιχειρηματία ιδιοκτήτη γνωστού καφέ στο Βόλο (που το θεωρώ την πιο πετυχημένη μηχανή που κόβει λεφτά, της τελευταίας δεκαετίας στην πόλη μας) που έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κλειστό μαγαζί του...
Πιο πριν στη πανδημία χάθηκε με ανάλογο τρόπο ο γιατρός ιδιοκτήτης του Γηροκομείου που έπληξε ο ιός...
ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΒΑΡΕΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ...
-
Με το καλό να επιστρέψεις, καλές γιορτές να έχεις, να περάσεις όσο μπορείς ποιο όμορφα και όταν επιστρέψεις όλα θα πάνε καλά.
-
Πιο πριν στη πανδημία χάθηκε με ανάλογο τρόπο ο γιατρός ιδιοκτήτης του Γηροκομείου που έπληξε ο ιός...
ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΒΑΡΕΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ...
Έλα ρε συ? Παίζει να τον ήξερα...χρόνια ήταν δντης του γηροκομείου ο κολλητός και κουμπάρος του πατέρα μου.
Όσο για το 'ολα παιχνίδι είναι' συμφωνώ 1000%!!! Ένα τεράστιο παιχνίδι οπότε ας περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται...μια ευκαιρία έχουμε και μάλιστα ελάχιστες πιθανότητες (κάτω από 1%) να γεννηθούμε.
-
wantone wrote:
Διάβασε πιο προσεκτικά! Λέω ότι σπάνια υπάρχουν τόσα προβλήματα μαζεμένα, όχι οτι δεν υπάρχουν προβλήματα. Προβλήματα υπάρχουν κάθε μέρα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Αλλά σε πολυκατοικίες ούτε τόσο μεγάλα είναι ούτε τόσο δυσεπίλυτα, εκτός σπάνιων περιπτώσεων (όπως του Στορμ). Αλλά δεν είναι ο κανόνας, ώστε να απορρίπτουμε την διαμονή σε πολυκατοικία. Σιγά μην αφήσω την πολυκατοικία να μου χαλάσει την ζωή μου.
Πριν το 2010 ηταν σπανια. Μετα το 2010 ειναι πολυ κοινα. Απλα αρκετος κοσμος δεν ασχολειται τοσο πολυ με αυτα οπως ο Στορμ, λουφαζει και περιμενει να περασουν.
-
Καλώς να έρθεις Πήλιου....
-
Έλα ρε συ? Παίζει να τον ήξερα...χρόνια ήταν δντης του γηροκομείου ο κολλητός και κουμπάρος του πατέρα μου.
Για να μην 'πεθάνουμε' κανέναν άσχετο άνθρωπο, αναφέρθηκα στον διευθυντή/ιδιοκτήτη του Γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο τον Οκτώβριο...
Στον Βόλο έβαλαν τέλος στη ζωή ένας γιατρός νευροχειρουργός του Νοσοκομείου και πρόσφατα ένας επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του πιο επιτυχημένου ίσως καφέ μπαρ της πόλης.
Ευχαριστώ για τις ευχές, κι εγώ κουράστηκα τώρα πάνω από 6 χρόνια, ειδικά το 2020 χωρίς άδεια και το μυαλό συνέχεια πίσω... αλλά χτες, μετά την ανακοίνωση της μετάλλαξης ιού στην Αγγλία, εδώ σφράγισαν πλήρως για ακόμη μια φορά τα αεροδρόμια με ακύρωση 100% των επιβατικών πτήσεων. Από το Μάρτη ίσχυε επίσημη απαγόρευση που ήταν να αρθεί τώρα αρχές Γενάρη (υπήρχαν ελάχιστες πτήσεις εν τω μεταξύ), τελικά για ακόμη 10-15 μέρες πλήρης απαγόρευση πάλι. Οπότε ίσως τραβήξει πάλι πίσω η επιστροφή μου.Ό,τι πει ο Αλλάχ...
-
Πρέπει να αναστήσουμε το θέμα και θα συνεισφέρω το απόγευμα κάποια στατιστικά στοιχεία για συζήτηση.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!