-
@insanedriver said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ερωτηση προς cruiser και λοιπους: Εχετε να προτεινετε καλο μηχανικο για να εκτιμησει-αναλαβει αποκατασταση ζημιων(φουσκωμενα σιδερα σε ταβανι-δοκαρια κτλπ) σε παραθαλασια κατοικια στην περιοχη της Κερατεας?
Έχω συνάδελφο πολιτικό μηχανικό, με μεγάλη εμπειρία στο θέμα, να σου προτείνω. Μπες chat, αν θες.
-
Είδατε στην ανάλυση που είχα αναρτήσει, πόσοι είναι Αλβανοί και Βούλγαροι; Πολλοί περισσότεροι από όλους τους άλλους μαζί. Οι οποίοι ίσως αγοράζουν τα φθηνότερα, αλλά τα περισσότερα.
-
Ισχύει γενικά οτι Τούρκους βλέπεις παντού πλέον. Έχει γεμίσει Ελληνικό και Γλυφάδα. Προσωπικά δε με χαλάει, να δούμε και κάνα πιπινέλι αντί για τις κλασικές αχλαδοκώλες Ελεεινίδες.
Επίσης ισχύει οτι ΝΠ ρίχνουν παλιές μονοκατοικίες και σηκώνουν "τέρατα". Μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ πολυκατοικίες. Έχει γίνει the place to be ο νότος.
-
Οι όποιες αχλαδοκώλες γουστάρουν και Tesla, ενώ οι Τουρκάλες λατρεύουν ΜΕΚ.
-
Ε ρε κόλλημα με τη Γλυφάδα. Παρόλα αυτά τριγυρίζει στην Γλυφάδα. Οι ελλεϊνιδες έχουν γούστο στους άντρες ..... Μήπως φταιει αυτό;
-
Aν ισχύει μακάρι φέσι όλη η Ελλάδα! Η Γλυφαδάρα πάντως όπως και η Βουλιαγμένη είναι γνωστές περιοχές με χρήμα και κανένα γούστο, οπότε είναι λογικό που έχουμε γεμίσει Τέσλα και μάλιστα Υ! Τουλάχιστον στη ζούλα βλέπεις και καμιά Taycan που είναι μοyναρος.
-
-
Καλησπέρα σε όλους! Δεν ξέρω εάν είναι το κατάλληλο τόπικ αλλά θα ήθελα να παραθέσω κάποιους προβληματισμούς σχετικά με την αγορά κατοικίας. Ψάχνω τους τελευταίους 5 μήνες να αγοράσω διαμέρισμα στη Αθήνα, με στεγαστικό δάνειο ( όχι μέσω του νέου προγράμματος). Έχω δει πάνω από 20 διαμερίσματα συνολικά, εκ των οποίων κάποια δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές μου και δεν συνέχισα τις διαπραγματεύσεις και κάποια άλλα ( η μειοψηφία) μου άρεσαν και ήμουν πρόθυμος να προχωρήσω τη διαδικασία αγοράς. Όλα τα διαμερίσματα τα είδα μέσω μεσιτικών γραφείων, και κάπου εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα! Με κάποιους μεσίτες δεν μπορούσα να επικοινωνήσω ούτε τα βασικά, όπως πχ να κλείσουμε ραντεβού για να δω το σπίτι. Αλλά με πολλα παρακαλετά κατάφερα να δω τα ακίνητα. Στη συνέχεια, όμως, είτε δεν σήκωναν τα τηλέφωνα είτε μου έλεγαν ότι θα επικοινωνήσουν οι ίδιοι μαζί μου, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ. Με άλλους είχα αριστή επικοινωνία αλλα όταν πήγαινε η συζήτηση στο να μου δώσουν τα απαραίτητα έγγραφα για έλεγχο κτλ μου απαντούσαν ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε λίγο μιας και υπάρχει αλλος ενδιαφερόμενος που προχωράει τη διαδικασία και με έβαζαν στον πάγο. Δεν ξέρω αν έχει βρεθεί κάποιος άλλος σε πρόμοια θέση αλλά η κατάσταση είναι πολύ απογοητευτική. Ίσως να θέλουν κάποια μεγαλύτερη αμοιβή απο την τυπικη (2% της αγορας) για να προχωρήσουμε παρακάτω ή να περιμένουν οι ίδιοι κάποια καλύτερη προσφορά ( μεγαλύτερη εννοώ) για να συνεχίσουν. Τι άποψη εχετε γι το θέμα;
Να σημειώσω ότι σε κανένα από τα ακίνητα που είδα και με ενδιέφεραν για αγορά δεν έκανα παζάρια για να ρίξω την τιμή.
-
Πες τους ότι αν δεν σε φέρουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τις επόμενες 5 μέρες ανακαλείς την εντολή που τους έχεις υπογράψει.
Το στέλνεις με μέιλ και βλέπεις αντιδράσεις.
-
Σκεφτείτε να έκανε και παζάρια ο αγαπητός φίλος…όχι στον πάγο θα τον έβαζαν, θα του έστελναν και φουσκωτούς να του δώσουν ένα μαθηματάκι….
Η μόνη ας πούμε δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ με τους μεσίτες είναι το υπερβολικό ενδιαφέρον για αγορά λόγω του κρατικού προγράμματος. Με τα κριτήρια που έβαλαν είναι πραγματικά πολύ λίγα τα ακίνητα με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλασιαστεί η δουλειά….όσοι ψάχνουν τα βλέπουν όλα κυριολεκτικά σε μερικές μέρες… -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πες τους ότι αν δεν σε φέρουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τις επόμενες 5 μέρες ανακαλείς την εντολή που τους έχεις υπογράψει.
Το στέλνεις με μέιλ και βλέπεις αντιδράσεις.
Είναι μέσα στις υποχρεώσεις τους να με φέρουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη; Δεν το γνώριζα αυτό να πω την αλήθεια. Ίσως έτσι εβρισκα λύση
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Σκεφτείτε να έκανε και παζάρια ο αγαπητός φίλος…όχι στον πάγο θα τον έβαζαν, θα του έστελναν και φουσκωτούς να του δώσουν ένα μαθηματάκι….
Η μόνη ας πούμε δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ με τους μεσίτες είναι το υπερβολικό ενδιαφέρον για αγορά λόγω του κρατικού προγράμματος. Με τα κριτήρια που έβαλαν είναι πραγματικά πολύ λίγα τα ακίνητα με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλασιαστεί η δουλειά….όσοι ψάχνουν τα βλέπουν όλα κυριολεκτικά σε μερικές μέρες…Ακόμα και έτσι να είναι και να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους υποψήφιους αγοραστές, γιατί να μη με ενημερώσουν εξαρχής ότι ξέρεις κάτι έλα να το δεις αλλά να γνωρίζεις ότι τρέχει η διαδικασία για αγορά του ακινήτου από άλλον ενδιαφερόμενο. Ακατανόητη συμπεριφορά
-
Η διαδικασία είναι παρά πολύ απλή και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δίνουν τα έγγραφα…
Βλέπεις το ακίνητο και εφόσον σου κάνει συζητάς -συνήθως- έστω λίγο την τιμή. Αν συμφωνηθεί μια τιμή παίρνεις τα έγγραφα. Τι στο καλό, δεν θέλουν να δώσουν οι μεσίτες τα ακίνητα? Υπάρχουν κάποια γραφεία -συνήθως μεγάλα- που για να δώσουν τα έγγραφα του ακινήτου ζητούν κάποιο καπάρο το οποίο επιστρέφεται αυτούσιο αν προκύψει θέμα με το ακίνητο. Αυτό έχει τη λογική του….με το καπάρο το ακίνητο κατοχυρώνεται στον υποψήφιο αγοραστή μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου όποτε και γίνεται η κανονική προκαταβολή. Κάποιοι σοβαροί μεσίτες -ναι, υπάρχουν και τέτοιοι- έχουν κάνει ήδη προέλεγχο του ακινήτου με το που θα το αναλάβουν. -
@niktrian90 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Η μόνη ας πούμε δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ με τους μεσίτες είναι το υπερβολικό ενδιαφέρον για αγορά λόγω του κρατικού προγράμματος. Με τα κριτήρια που έβαλαν είναι πραγματικά πολύ λίγα τα ακίνητα με αποτέλεσμα να έχει πολλαπλασιαστεί η δουλειά….όσοι ψάχνουν τα βλέπουν όλα κυριολεκτικά σε μερικές μέρες…Ακόμα και έτσι να είναι και να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους υποψήφιους αγοραστές, γιατί να μη με ενημερώσουν εξαρχής ότι ξέρεις κάτι έλα να το δεις αλλά να γνωρίζεις ότι τρέχει η διαδικασία για αγορά του ακινήτου από άλλον ενδιαφερόμενο. Ακατανόητη συμπεριφορά
Αν πεις σε ενδιαφερόμενο αγοραστή ότι για το Χ ακίνητο ενδιαφέρονται και άλλοι κατευθείαν θα σου πει ότι τον κοροϊδεύεις,τον πιέζεις κλπ. Πραγματικά λίγοι αγοραστές εκτιμούν την ειλικρίνεια ή και μπορούν ακόμα και να την αντιληφθούν.
-
Εννοείται πως, αν πεις σε κάποιον «ενδιαφέρονται κιάλλοι» είναι σαν να εκβιάζεις να προχωρήσει η αγορά.
«θα επικοινωνήσουν οι ίδιοι μαζί μου, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ.»
Μήπως ήταν και μηχανικοί αυτοκινήτων; -
Και μια ακόμα παράμετρος για τα έγγραφα των ακινήτων…
Πάει ο υποψήφιος αγοραστής και τα ζητάει….ξέρετε πόσα προσωπικά δεδομένα υπάρχουν στα συμβόλαια? Εσείς θα τα δίνατε τα δικά σας σε οποιονδήποτε τα ζητήσει? Ξέρετε πόσοι έχουν πάρει συμβόλαια και εξαφανίστηκαν? Για αυτό οι λύσεις είναι δυο…εμπράγματη εξασφάλιση (καπάρο) ή αποστολή απευθείας στον δικηγόρο που θα κάνει το νομικό έλεγχο. -
@niktrian90 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν ξέρω αν έχει βρεθεί κάποιος άλλος σε πρόμοια θέση αλλά η κατάσταση είναι πολύ απογοητευτική. Ίσως να θέλουν κάποια μεγαλύτερη αμοιβή απο την τυπικη (2% της αγορας) για να προχωρήσουμε παρακάτω ή να περιμένουν οι ίδιοι κάποια καλύτερη προσφορά ( μεγαλύτερη εννοώ) για να συνεχίσουν. Τι άποψη εχετε γι το θέμα;
Να σημειώσω ότι σε κανένα από τα ακίνητα που είδα και με ενδιέφεραν για αγορά δεν έκανα παζάρια για να ρίξω την τιμή.
Οι μεσίτες θέλουν να κάνουν την πώληση ΧΘΕΣ και όχι να ρισκάρουν να τη χάσουν μπας και βγάλουν 200 Ευρώ παραπάνω αμοιβή.
-
Επίσης πολλοί μεσίτες έχουν πολλές αγγελίες ψεύτικες (αχ, μόλις πουλήθηκε), γι αυτό και δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα αλλά θα σε ειδοποιήσουν για κάτι "παρόμοιο".
-
Αγγελίες με φωτογραφίες από άλλο ακίνητο, αγγελίες σπιτιών που έχουν πουληθεί πριν από χρόνια, αγγελίες με κλεμένες από άλλους μεσίτες φωτογραφίες κλπ…καλά τα λέμε για τους μεσίτες, άλλωστε σε όλες τις δουλειές υπάρχουν οι σκατόψυχοι και τα λαμόγια….θέλετε να μάθετε για πελάτες?
Δικηγόρος με πλαστή ταυτότητα για μην πληρώσει μεσιτικά, μαντάμ βλέπει ακίνητο και το αγοράζει η νύφη ώστε να μην φαίνεται ίδιο επίθετο και ζητηθεί αμοιβή, μαγκάκια που θέλουν να αγοράσουν ακίνητο των 300κ με 100, άλλοι μάγκες που σε παίρνουν Κυριακή μεσημέρι στις 4 για να δουν ακίνητο σε μισή ώρα και μόλις τους πεις ότι δεν γίνεται σε βρίζουν και από πάνω…θέλετε να συνεχίσω? Έχω τόμους ολόκληρους… -
Έχω προς πώληση διαμέρισμα (νοτια προαστια) που τωρα βρισκεται στο στάδιο του σοφαντίσματος, το έχω σε 2 μεσιτικά, το ενα με διεθνές πελατολόγιο και το δεύτερο γνωστο μεσιτικο της Αθήνας.
Δεν μπορείτε να φανταστειται πόσα email και τηλέφωνα αντάλλαξα με τον μεσίτη (του ΑθηναΙκου γραφειου) ωστε να καταφέρει να καταχωρήσει σωστα την αγγελία... για τις φωτογραφίες δε που τράβηξε ούτε λόγος, απλα τραγικές, εβγαλά εγω και του έστειλα στο τέλος.
Ένα τρίτο μεσιτικό ανέβασε την αγγελία μου χωρίς την άδεια μου, αναρωτιέμαι πως θα το έδειχνε στους πελάτες του....
Και τέλος μία απορία μου, γιατι να θέλει ο αγοραστής να αγοράσει μέσω μεσιτικού? Νιώθει πιο ασφαλής?
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!