-
Δεν έχει σημασία η ηλικία αν χρειάζεται μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα κάνεις αυτό το τουρ 1-2-3 φορές μέσα στο βράδυ?
Έχω και τα δύο μικρά με γρίπη και για 3εις μέρες κάθε βράδυ κάνουν πυρετό εναλλάξ 🤬, το καλό της υπόθεσης κάθε φορά που πάω για το φάρμακο τσιμπάω και από ένα μελομακαρονο, σαν επιβράβευση στο γαϊδούρι . -
@yem να κατεβαίνεις από την κουπαστή κάνοντας τσουλήθρα.
-
Βασικά θα πάρω ψυγειακι mini bar.. Να χτυπάω και κάνα γουΐσκι στα τσακίρ κέφια
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βασικά θα πάρω ψυγειακι mini bar.. Να χτυπάω και κάνα γουΐσκι στα τσακίρ κέφια
Ή όπως κάνουν όλοι, το "γραφείο" να είναι μεσοτοιχία με μπάνιο για να υπάρχει κοντά νερό και αποχεύετευση και να μετατραπεί σε "κουζινάκι" πάνω ορόφου...
-
Εδώ και δεκαετίες βάζουμε πολυκουζινάκι, δηλαδή ψυγείο και ένα ματάκι, ή φούρνο μικροκυμάτων, σε ντουλάπα κατασκευή στον διάδρομο του ορόφου των υπνοδωματίων, στις μεζονέτες.
Ετσι και νερό έχεις και φάρμακα και καφέ να φτιάξεις, ή και μικρό σάντουιτς αν δεν θέλεις να κατέβεις κάτω, ή στις μεζονέτες πολυκατοικιών, να ανέβεις επάνω...
-
Τσουλήθρες να βάλετε
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τσουλήθρες να βάλετε
Για το κατέβασμα καλές είναι...
Αλλά....
πόσα χρόνια έχεις να ανέβεις ανάποδα τσουλήθρα ?
Και εννοώ ανάλογου μεγέθους με το σημερινό σου ύψος... -
Ο τρόπος που το ρωτάς με κάνει να φαντάζομαι πως όντως το δοκιμάσατε!
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εδώ και δεκαετίες βάζουμε πολυκουζινάκι, δηλαδή ψυγείο και ένα ματάκι, ή φούρνο μικροκυμάτων, σε ντουλάπα κατασκευή στον διάδρομο του ορόφου των υπνοδωματίων, στις μεζονέτες.
Ετσι και νερό έχεις και φάρμακα και καφέ να φτιάξεις, ή και μικρό σάντουιτς αν δεν θέλεις να κατέβεις κάτω, ή στις μεζονέτες πολυκατοικιών, να ανέβεις επάνω...
Δεν ήθελε η γυναίκα , λόγο έξτρα καθαριότητας .
Νομίζω ένα μίνι ψυγείο χρειάζεται και ας λειτουργεί μόνο τις μέρες ανάγκης ή και τα καλοκαίρια .
Κάτι που να χωράει στο καλάθι άπλυτων στο έπιπλο μπάνιου (μιας και δεν το χρησιμοποιούμε ). -
Αυτές τι μέρες κάνουμε διαχωρισμό σε μία μεζονέτα που είχαμε φτιάξει πριν 20 χρόνια που θα διαμορφωθεί σε ξεχωριστά διαμερίσματα, γιατί πλέον τα παιδιά της οικογένειας έχουν τις δικές τους οικογένειες και 2 άτομα σε 200 τμ σε 3 επίπεδα, είναι καλό μόνο αν είσαι τσακωμένος...
Ετσι ο χώρος των υπνοδωματίων στον 4ο όροφο θα γίνει αυτόνομο διαμέρισμα 84 τμ και ή θα πουληθεί ή θα νοικιαστεί ή θα μείνει κάποιο παιδί, ενώ ο 5ος των 84 τμ που έχει σαλόνι και κουζίνα και WC θα μείνει ως έχει και ο 6ος που έχει 34 τμ θα γίνει ένα μέρος το υπνοδωμάτιο και το WC θα γίνει μπάνιο και το υπόλοιπο θα παραμείνει χώρος για να βγαίνεις στην βεράντα με μικρό καθιστικό, και καρέκλα-κρεβάτι.
Διαλύσαμε ένα τεράστιο μπάνιο με υδρομασάζ, που θα γίνει κουζίνα, το μεγάλο υπνοδωμάτιο με walk in ντουλάπα, θα γίνει σαλόνι, είναι 30 τμ, ενώ δημιουργείται WC πέραν του υπάρχοντος μπάνιου με τα άλλα δύο υπάρχοντα υπνοδωμάτια. Καταργείται και το πολυκουζινάκι που υπήρχε και τους είχε βολέψει αρκετά, αφού μπορούσε να είναι ο καθένας στο δωμάτιο του και να έχει πρόσβαση σε ψυγείο και σε καφέ, χωρίς να ανεβαίνει στην κουζίνα.
Να πω την αλήθεια, στην φάση των γκρεμισμάτων δεν πηγαίνω να τα βλέπω, γιατί με στενοχωρεί λίγο, πηγαίνω στο στήσιμο των νέων..
-
Εγώ σκέφτομαι το άλλο. Τι ωραίο να έχεις τον κατασκευαστή σου σε κάθε βήμα της ζωή σου. Πολύ ωραία φάση. Να φτιάχνεις το σπίτι σου κάνοντας παιδιά, και μετά να στο ξαναφτιάχνει για τα εγγόνια σου. Συνεργασίες ζωής. Εως και συγκινητικό.
Για αυτό λένε οι κατασκευαστές είναι χαϊλαντερς.
Κάτι άλλο, 6 όροφοι σε ένα σπίτι; Παναγία μου!
Για αυτό αν χτίζουμε καλό είναι να έχουμε ξεχωριστή είσοδο με σκαλιά για κάθε όροφο. Νομίζω με τον νέο κανονισμό όπως είπες δεν μετρά πλεον στη δόμηση μέχρι 50 τμ
-
Να χαλασεις ενα σπιτι 20 χρονων οντως ποναει και ειναι τεραστιο πεταμα χρηματων στα αζητητα. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι πριν 20-30 χρονια εχουν φτιαχτει πολλα εκτρωματα. Μερικες φορες αναρωτιεμαι αν ειχαν καθολου λογικη αυτοι που τα σχεδιαζαν τοτε.
-
Εγώ σκέφτομαι το άλλο. Τι ωραίο να έχεις τον κατασκευαστή σου σε κάθε βήμα της ζωή σου. Πολύ ωραία φάση. Να φτιάχνεις το σπίτι σου κάνοντας παιδιά, και μετά να στο ξαναφτιάχνει για τα εγγόνια σου. Συνεργασίες ζωής. Εως και συγκινητικό.
Για αυτό αν χτίζουμε καλό είναι να έχουμε ξεχωριστή είσοδο με σκαλιά για κάθε όροφο. Νομίζω με τον νέο κανονισμό όπως είπες δεν μετρά πλεον στη δόμηση μέχρι 50 τμ
εμ, αμα μενει στη ιδια πολυκατοικια.... και κολλητος.... αχαχαχαχ
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
εμ, αμα μενει στη ιδια πολυκατοικια.... και κολλητος.... αχαχαχαχ
Και συμμαθητής...
Αλλά ταυτόχρονα κάνουμε ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλη λίγο μικρότερη μεζονέτα πολυκατοικίας, 150 τμ, 25 χρόνων, που οι αρχικοί ιδιοκτήτες για τους ίδιους λόγους την πούλησαν και την πήρε καινούργια οικογένεια με μικρά παιδιά.
Γενικά επειδή έχουμε επαφές με τους πελάτες, βλέπουμε πλέον αλλαγές λόγω ηλικίας που οι πρώτοι ιδιοκτήτες πάνε σε μικρότερα σπίτια σαν ζευγάρια και συνήθως τα πουλάνε.
Αυτές που είναι άνω των 30 χρόνων έχουν σχεδόν αλλάξει χέρια όλα τα σπίτια.
Είναι καλό να αγοράζεις, όταν είσαι νέος με μικρά παιδιά, γιατί τότε το χρειάζεσαι το σπίτι.
Αμα μείνει το ζευγάρι, έχει εναλλακτικές...
-
3 είναι οι όροφοι.
Από τον 4ο ξεκινάει... -
Σοφά όσα λες γέροντα. Τα σημειώνω
-
Σχετικά με τα γκρεμίσματα...
Είχε ο θείος μου στο παγκράτι μία παλιά μονοκατοικία, πραγματικά πολύ ωραία! Παρότι καρακέντρο σχετικά, ήταν χτισμένη γύρω γύρω και στο κέντρο είχε αυλή (που δεν έβλεπαν οι γύρω). Η μόνη "βλακεία¨ ήταν ότι η σκάλα για να πας στα δωμάτια στον όροφο ήταν εξωτερική. Άπειρα τετραγωνικά, πανήψηλα ταβάνια, κλπ κλπ. Δεν μιλάω για πολυτέλειες αλλά για πολύ ωραία πράγματα, εποχής.
Τελικά τη γκρέμισαν για να χτιστεί πολυκατοικία-αίσχος στη θέση του για να πάρουν από 1 διαμέρισμα-κλουβί τα 4 παιδιά τους.
Έτυχε να είμαι και εκεί τη μέρα που τη γκρέμιζαν (εφαπτόμενη γύρω γύρω λέγαμε όλο και κάποια μλκία θα γίνει). -
Μεγάλο θεμα θίγεις.
Οι υπέροχες παλιές κατοικίες είναι έργα τέχνης.
Όχι όλες αλλά κάποιες πραγματικά ήταν επικά σπίτια.Έχω μπει σε τέτοια παλιά και είχα εντυπωσιαστεί πρώτα από όλα από τα ψηλά ταβάνια. Από τα τεράστια μπάνια, από τις διπλές εξώπορτες σε κάθε διαμέρισμα. Από τα χωλ. Επιτέλους χωλ!!!! Ένα σπίτι με χώρο να υποδέχεται κάποιον στην είσοδο και να αφήνεις τα μπουφάν και τα παπούτσια σου.
Σαλόνια υποδοχής, σαλόνια οικογενειακά.Όχι σαν τα κοτέτσια τα σημερινά διαμερίσματα που κοστιζουν και πολύ και ανοίγεις την εξώπορτα και βλέπεις μπουφάν να κρέμονται δεξιά και αριστερά, παπούτσια διπλα τους καναπέδες, τραπεζαρίες, βιβλιοθήκες όλα σε απόσταση 2 μέτρων.
-
Μεγάλο θεμα θίγεις.
Οι υπέροχες παλιές κατοικίες είναι έργα τέχνης.
Όχι όλες αλλά κάποιες πραγματικά ήταν επικά σπίτια.Έχω μπει σε τέτοια παλιά και είχα εντυπωσιαστεί πρώτα από όλα από τα ψηλά ταβάνια. Από τα τεράστια μπάνια, από τις διπλές εξώπορτες σε κάθε διαμέρισμα. Από τα χωλ. Επιτέλους χωλ!!!! Ένα σπίτι με χώρο να υποδέχεται κάποιον στην είσοδο και να αφήνεις τα μπουφάν και τα παπούτσια σου.
Σαλόνια υποδοχής, σαλόνια οικογενειακά.Όχι σαν τα κοτέτσια τα σημερινά διαμερίσματα που κοστιζουν και πολύ και ανοίγεις την εξώπορτα και βλέπεις μπουφάν να κρέμονται δεξιά και αριστερά, παπούτσια διπλα τους καναπέδες, τραπεζαρίες, βιβλιοθήκες όλα σε απόσταση 2 μέτρων.
Ναι, αλλά έχουν φαρδιές βεράντες και τζάκι στον δεύτερο όροφο, να τα λέμε όλα, βολεύεται κι ο εργολάβος κι η μεσαιοταξίτισα εμποροϋπάλληλος των 800€ + μπόνους, στα 78τμ καθαρό.
-
Πάλι στο όριο της πολιτικής προπαγάνδας είσαι....αλλά το παραβλέπω. Δεν μπορείς να μιλήσεις φυσιολογικά;
Τεσπα.Σωστή παρατήρηση αλλά τα παλαιά σπίτια ήταν τόσο ψηλοταβανα και είχαν παράλληλα τεράστια παράθυρα, σχεδόν μιάμιση φορά σε ύψος από τα σημερινά στα διαμερίσματα, ενώ ήταν παράλληλα και πολλά σε κάθε τοίχο που τα άνοιγαν και το σαλόνι σου στην ουσία γινόταν εξωτερικός χώρος. Σαν ημυπαιθριος
Το είχαν προβλέψει δηλαδή. Και δεν ένιωθες καθολου κλειστοφοβία. Το ανάποδο μάλιστα.Τώρα ζούμε σε κουτιά και ψάχνουμε να βγούμε σε μπαλκόνι μπας και αναπνεύσουμε και δούμε λίγο φως
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!