-
Έχω την αίσθηση πως οποιος το ανοίγει πρωτος την τρώει διότι καταναλώνει πολυ απο το μηδέν και ο αλγόριθμος που έχουν το περναει σε αυτόν το μεγαλυτερο κόστος.
Πρέπει να το ανοίγεις εφόσον το έχουν ανοίξει και άλλοι -
Δεν αναφέρομαι στο τρόπο χρήσης. Αλλά στο ότι αυτός ο τρόπος θέρμανσης είναι εντελώς αναξιόπιστος και δεν προσφέρει αυτονομία.
Αυτονομία σημαίνει ότι ανάβω θέρμανση όποτε μου γουστάρει και χρεώνομαι αυτά που καίω και όχι αυτά που θέλει κάποιος άλλος ή άλλοι. Τα συστήματα αυτά είναι μη ελεγχόμενα και οι μετρήσεις (αν γίνονται ποτέ) εύκολα μαγειρεύονται.
Επίσης αυτονομία σημαίνει ότι έχω γνώση και επαφή για τα κόστη συντήρησης και των τεχνικών προβλημάτων και είμαι υπεύθυνος για να γίνουν σωστές εργασίες από σωστούς τεχνικούς.
Δεν μπορεί π.χ. εγκαταστάτης (σε συνεννόηση με ποιον άραγε;) να βάζει για "ασφάλεια ρεύματος" στον κεντρικό πίνακα αυτονομίας αλουμινόχαρτο γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία κανονική ασφάλεια.
Όταν αυτά πάνε περίπατο προφανέστατα δεν υπάρχει αυτονομία και ούτε φυσικά θέρμανση.
-
Παιδιά σήμερα άκουσα πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα για Φ/Β σε στέγες το οποίο θα πληρώνει για την παραγωγή ρεύματος και όχι με net metering.
Θυμάμαι αρκετούς πριν μια δεκαετία περίπου που είχαν φτιάξει τέτοια πάνελ στις στέγες και δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από 7000 κατά μέσο όρο έσοδα το χρόνο. Πριν λίγες μέρες μόνο έμαθα πώς έφαγαν και αυτοί μια εισφορά αλληλεγγύης 3-4% όπως έχουν τα Φ/Β πάρκα εδώ και χρόνια. -
Το ότι κάποιες πολυκατοικίες έχουν περίεργους ενοίκους, δεν σημαίνει ότι καταργείται η ευελιξία της αυτονομίας της θέρμανσης.
Εδώ να πούμε , ότι μιλάμε για αυτονομία εξ αρχής και όχι για περιπτώσεις που δεν ήταν αυτόνομο το σύστημα και βάζουν κάτι πατέντες πάνω στα σώματα..
Αυτά σπανίως έως ποτέ πετυχαίνουν.
-
@vagkirk said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παιδιά σήμερα άκουσα πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα για Φ/Β σε στέγες το οποίο θα πληρώνει για την παραγωγή ρεύματος και όχι με net metering.
Θυμάμαι αρκετούς πριν μια δεκαετία περίπου που είχαν φτιάξει τέτοια πάνελ στις στέγες και δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από 7000 κατά μέσο όρο έσοδα το χρόνο. Πριν λίγες μέρες μόνο έμαθα πώς έφαγαν και αυτοί μια εισφορά αλληλεγγύης 3-4% όπως έχουν τα Φ/Β πάρκα εδώ και χρόνια.Ωπα!
Ότι έλεγε ο ΓΑΠ, ένα ένα σήμερα τα ξανακάνουν.
Λεφτά υπάρχουν, και για φωτοβολταϊκό και για απε αρκεί να μπουμε σε Ευρωπαϊκα προγραμματα Πράσινης ενέργειας.....
Όπως είπα.... Ένα προς ένα. Τώρα ομως θα χειροκροτάτε -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το ότι κάποιες πολυκατοικίες έχουν περίεργους ενοίκους, δεν σημαίνει ότι καταργείται η ευελιξία της αυτονομίας της θέρμανσης.
Εδώ να πούμε , ότι μιλάμε για αυτονομία εξ αρχής και όχι για περιπτώσεις που δεν ήταν αυτόνομο το σύστημα και βάζουν κάτι πατέντες πάνω στα σώματα..
Αυτά σπανίως έως ποτέ πετυχαίνουν.
Μάλλον ορίζουμε με διαφορετικό τρόπο την έννοια της αυτονομίας.
Για μένα αυτόνομη είναι η λύση του φυσικού αερίου. Παροχή ενέργειας απ'ευθείας από την πηγή και αυτόματη τιμολόγηση με βάση την κατανάλωση.
Αυτόνομη θεωρώ και την λύση του ηλεκτρισμού. Ο καθένας το ρολόι του και ότι κάψει γίνεται νόμισμα.
Η κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο και με πίνακα αυτονομίας/ηλεκτροβάνες δεν ξέρω αν έχει την δυνατότητα να μετατρέπει αυτόματα την κατανάλωση σε νόμισμα ανά διαμέρισμα καθώς και να προσφέρει και άλλα στοιχεία όπως "εναπομείναντα λίτρα πετρελαίου", "λίτρα που καταναλώθηκαν", "προειδοποιήσεις για service καυστήρα" κλπ...
Εγώ κάπως έτσι είχα στο μυαλό μου τον όρο αυτόνομο σύστημα ενέργειας.
-
Το πετρέλαιο είναι η οικονομική λύση.
Κάποιους αυτοματισμούς μπορείς να βάλεις , αλλά αναιρείς την οικονομική λύση.Αλλιώς πας σε αντλία που τα κάνει όλα από το τηλέφωνο, αλλά πληρώνεις ανάλογα.
-
Πάμε παρακάτω. Περνώ από μία μονοκατοικία που ανακαινίζεται "εκ΄ βόθρων". Έριξαν μέχρι και τα εσωτερικά τοιχία.
Εξωτερικά περνάνε μάλλον μόνωση και μου έκανε εντύπωση το υλικό που βάζουν. Κάτι λευκά φελιζόλ σε ορθογώνια κομμάτια, με πάχος κάπου στα 5 εκατοστά. Πρέπει να είναι πανάλαφρα, αλλά στο μάτι μου φάνηκαν ψεύτικα εντελώς.
Αυτά είναι για μόνωση; Αντέχουν καθόλου;
-
Χεχε
Είχα συζήτηση για αυτά με τον ταξιδευτη στο τσατ, τα έχω δει και εγώ σε κάποια κτήρια. Και έψαχνα να δω τι είναιΠανελο νομίζω λέγονται - ή 3d πανελς τοιχου. Είναι μια νέα μεθοδος. Απαιτεί όμως πολυ εξειδικευμένο συνεργείο. Δεν μπαίνει ετσι ευκολα.
-
Εγώ πάντως είδα ότι εύκολα τα έβαζαν. Τα έβαζαν στο τοίχο (με κόλλα;;;) και τα χτύπαγαν με ματσόλα ή με τα χέρια για να ταιριάξει στο τοίχο.
-
Κάτι τέτοιο λες;
-
Θερμοκελυφος λέγεται και δεν είναι καμιά επιστήμη στον τρόπο που εφαρμόζεται.
Απλά προσέχεις να μην έχεις συνεχόμενο αρμό μεταξύ των κομματιών. Μπαίνουν σταυρωτά.
Εφαρμόζεται κόλλα και μετά μπαίνουν πλαστικά παρεμβυσματα όπου στερεώνονται και με "μηχανικό" τρόπο. -
Αυτά ψεκαζονται με τσιμέντοκονια. Πρέπει να δεθοουν σωστά στις κολώνες. Αν γίνει σωστά το σπίτι γίνεται μονολιθικη κατασκευή με όλα τα οφέλη της.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κάτι τέτοιο λες;
Όχι. Βασικά απλό φελιζόλ βλέπω να βάζουν στο τοίχο.
Κάτι τέτοιο: https://www.texnites.bestgr.gr/wp-content/uploads/2015/04/monoseis11.jpg -
Ααα καμιά σχέση
-
Tι κάνεις Γιάννη ?
Κουκιά σπέρνω...Εξωτερική θερμομόνωση έβαζαν ..
-
Ναι ρε συ. Το ξέρω ότι βάζουν θερμομόνωση. Εγώ ρώτησα για τις αντοχές αυτών των υλικών και αν πράγματι έχουν θερμομονωτικές δυνατότητες.
-
Για τον Λαπ πήγαινε που ελπίζει κάποιοι να βάζουν 3D πάνελ που τα έχει ερωτευτεί...
Ως προς το τι κάνουν , πλέον γίνονται μελέτες , αλλά μπαίνουν και μεγάλα πάχη οπότε έχουμε άλλο τρόπο σκέψης από παλιά.
-
Χαχα όχι και ελπίζω, δεν έχω κανένα όφελος.
Το έχω δει απο μακρυά σε ένα σπίτι που το έβαζαν αλλά δεν θυμάμαι που...
Το έψαξα και όταν είδα το βιντεακι από την δοκιμή στην σεισμική τράπεζα του ΕΜΠ συγκριτικά με την κλασική τοιχοποιία με εντυπωσίασε.
Στην ουσία το σπιτι γίνεται μονολιθική κατασκευή. Σαν το αμάξωμα από τα συτοκινητα. Ένα ενιαίο σώμα. Κουνιέται ολόκληρο σαν κουτί. Αν τα περιγραφω σωστά
Τώρα αν είχα λεφτά και αν εχτιζα, θα άκουγα ότι μου πει ο μηχανικός, αυτός ξέρει
Απλά εινσι εντυπωσιακα αυτά που περιγραφουν και
πολυ καλα για να ειναι αληθινα για αυτήν την μέθοδο. Μιλάνε για σχεδόν παθητικο σπίτι ( κράτα μια σταθερή θερμοκρασία χειμώνα καλοκαίρι γυρω στους 20 βαθμους χωρίς θέρμανση κτλ) με αυτά τα παχια φελιζόλ αλλά και με σουπερ αντισεισμική θωράκιση. Φαίνεται στα τεστ που έκαναν άτρωτο
Το κόστος δεν μας λένε...ή και αλλά αρνητικά του που δεν ξέρουμε ως άσχετοι -
Ρε συ Lap , συγγνώμη κιόλας , το καταλαβαίνω είναι ωραίο να ψάχνεσαι , αλλά η αντισεισμικότητα μιας κατασκευής είναι δύσκολο πράγμα ακόμα και για μηχανικούς. Πρέπει να είσαι εξειδικευμένος στατικός με εμπειρία για να μπορείς να προτείνεις σοβαρά κάποια πράγματα, δεν είμαι τέτοιος....
Είναι ωραίο να ψάχνεσαι αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και καλά κάνεις που λες ότι θα ακούς τον μηχανικό.
Τι σημαίνει μονολιθική κατασκευή; Κυνηγάμε τη μονολιθικότητα; Γιατί να υπερισχύει της αυξημένης ελαστικότητας ; Δεν είναι ερωτήματα που απαντώνται σε ένα φόρουμ.
Νομίζεις ότι δεν οπλίζεται η κλασσική τοιχοποιϊα; Εννοείται ότι οπλίζεται τόσο με τα κλασσικά σενάζ όσο και με άλλους σύγχρονους τρόπους. Μας νοιάζει; προσφέρουν αντισεισμικά οι τοίχοι πλήρωσης; εδώ είναι το ερώτημα. Συνήθως όχι. Τη διαφραγματική λειτουργία τη δίνει η πλάκα ( και όχι πάντα) . Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ σύνθετο αντικείμενο.
Επίσης τα υλικά του θερμοκέλυφους είναι πλέον πολύ υψηλών προδιαγραφών. Πετυχαίνεις εντυπωσιακά αποτελέσματα, χωρίς θερμογέφυρες αν τα τοποθετήσεις σωστά. Τρώει πάχος , σύμφωνοι , αλλά θαύματα δε γίνονται εύκολα.
Κάτι που ξεχνάμε, είναι ότι το τουβλάκι , όσο και να μην του φαίνεται είναι φυσικότατο υλικό με πολύ καλές αντοχές στην υγρασία ( βλέπεις τοίχους να ζούνε ανεπίχριστοι για δεκαετίες, άλλο αν δεν προσφέρει θερμοδυναμικά , αυτό εκεί επιβιώνει μέσα στο νερό, δε θρυμματίζεται και δε χάνει εύκολα την αντοχή του).
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!