-
Εννοείται πως όχι από την στιγμή που δεν έχει επέλθει κάποια αλλαγή που να επηρεάζει την άδεια του ακινήτου. Εφόσον κάνεις έστω κάποια περιορισμένη ανακαίνιση προσθέτει αξία στο ακίνητο.
-
Η τελεοραση αναφερει φρενιτιδα στις αγορες ακινητων σε ολο τον κοσμο εκτος Ελλαδας βεβαια. Ουτε ενα τηλεφωνημα δεν εχω για τα δικα μου ακινητα.
Στορμ διαφημισε το και θα δεις αν εχεις ζητηση.
-
Χωρίς να ξέρω που είναι τα ακίνητα σου, εδώ πάνω γίνεται κυριολεκτικά χαμός....ότι είναι της προκοπής και σε λογική τιμή φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες.....
-
Και εδώ γίνονται πωλήσεις . Μάλιστα η πλάκα είναι που με παίρνουν μεσιτικά για ακίνητα πελατών που είχαν βγεί για πώληση πριν 4-5 χρόνια .
Αν θέλεις πες μας σε ποιά περιοχή είναι , μήπως φταίει κάτι άλλο .
-
Εμενα το διαμέρισμα που πουλούσα και τελικά κράτησα (κρουζερ επαιξες και εσύ το ρόλο σου με τις αναλύσεις σου), μεγάλο μεσιτικό του Συντάγματος που 1 τηλέφωνο ειχε παρει τότε, τώρα με έχει πάρει 4 φορές σε 2 μήνες. Δε το σηκώνω και απλα τη πρώτη φορά έστειλα μειλ οτι δε πωλείται. Αρα, κάποια κίνηση ίσως να υπάρχει τελευταία.
-
Υπάρχει κίνηση , αλλά εδώ θα σας κάνω μία παρομοίωση .
Η αγορά από την πλευρά των αγοραστών είναι ένα τρένο . Ενα τρένο που κινείται αργά και σταματάει σε κάθε σταθμό .
Στην μία πλευρά της γραμμής είναι οι φτηνότερες περιοχές και στην άλλη οι ακριβότερες .
Ανάλογα με τις εποχές οι επιβάτες-αγοραστές με τα λεφτά που έχουν μπορούν να κατέβουν-αγοράσουν σε διάφορες περιοχές .
Το τρένο αυτό από το 2002 μέχρι το 2008 έκανε την διαδρομή φτηνές - ακριβές με σπασμένα φρένα λόγω του εύκολου δανεισμού και του φτηνού χρήματος . Οσοι μπορούσαν να κατέβουν έκαναν τις αγορές τους ενίοτε και στις ακριβές περιοχές . Τα σπασμένα φρένα όμως οδήγησαν σε ατύχημα . Το τρένο έμεινε σταματημένο για χρόνια μετά το τέλος της γραμμής ...
Το 2012 ξεκίνησε σιγά σιγά το ταξίδι προς τα πίσω . Πέρασε πρώτα από τις ακριβές περιοχές με χαμηλή ταχύτητα . Και κάθε λίγο σταμάταγε . Αλλά για μικρό χρονικό διάστημα . Οι λίγοι τολμηροί κατέβαιναν και αγόραζαν . Οι πολλοί όμως είχαν αράξει και έλεγαν θα μας περιμένει το τρένο .
Αυτό όμως δεν περίμενε και όσο πέρναγε ο καιρός το τρένο φτιαχνόταν και οι στάσεις γίνονταν όλο και μικρότερες και η ταχύτητα αυξανόταν .
Ετσι τώρα πάει με μεγάλη ταχύτητα προς τις φτηνές περιοχές . Εκεί θα ψωνίσουν οι περισσότεροι , μέχρι να ξαναέρθει μία άλλη κρίση και το τρένο να κάνει το ανάποδο ταξίδι .
-
Πάντως για να ξέρετε επειδή μιλάω συχνά με μεσίτες λογω της δουλειάς μου, τον τελευταίο χρόνο εκεί αυξηθεί πολύ η ζήτηση σε μονοκατοικίες με κήπους και μεγάλα διαμερίσματα στα προάστια. Ο λόγος είναι ότι ο κορονοιος και η τηλεργασία έκανε τον κόσμο να ζητά μεγαλύτερους και πιο άνετους χώρους κατοικίας αφου πλέον πολλοί περνούν την πλειοψηφία του χρόνου τους εντός σπιτιού. Οπότε αν έχετε προς πώληση η ενοικίαση ενα τέτοιο ακίνητο, μην βιαστείτε να το δώσετε στον πρώτο τυχοντα κρινοντας απο την προηγούμενη κατάσταση που ηταν ακριβώς η αντίθετη, δηλαδή είχαν ζήτηση τα μικρά διαμερίσματα που συντηρούνται πιο εύκολα.
-
Ερωτηση προς τους δύο ειδικούς αλλά και σε όλους τους άλλους. Λογικά όλοι ζειτε σε ένα σπίτι οπότε σε όλους απευθύνομαι.
Περί διαρρύθμιση ο λόγος.
Το παιδικό δωμάτιο αν βγαίνει στο σαλόνι, δηλαδή η πόρτα να κοίτα με του που βγαίνεις στο σαλόνι χωρίς κάποιον εξτρα διάδρομο, δεν είναι πολύ σωστό αρχιτεκτονικα. Σωστα;
Καλύτερα είτε να μην είναι το σαλόνι στην έξοδο του δωματίου, είτε η είσοδος του δωματίου να είναι κοντά στην τουαλέτα σε διάδρομο και μακρυά από σαλόνι.
Σωστά;
Απο την εμπειρία σας, υπαρχουν σπίτια με τέτοια διαρρύθμιση εισόδου/εξόδου στο παιδικό δωμάτιο;
-
Lap, το 99% των σπιτιών είναι με τη διαρρύθμιση που λες (δηλ. υπνοδωμάτια/παιδικά δωμάτια σε μικρό ή μεγάλο διάδρομο κοντά στο μπάνιο-α). Θα είναι σχεδιαστική αστοχία ή αναγκαστική περίπτωση να βγαίνει υπνοδωμάτιο σε άμεση επικοινωνία με σαλόνι.
-
Αν μια τέτοια 'λάθος' διαρρύθμιση είναι αναγκαία, ίσως υπάρχουν αισθητικές εφαρμογές όπως ένα σταθερό διακοσμητικό παραβάν, φυτά εσωτερικού χώρου ή κάτι άλλο ταιριαστό... ψάξτε έμπνευση στο ίντερνετ ή συμβουλή από επαγγελματία διακοσμητή/αρχιτέκτονα.
-
Ναι διότι εκεί που υπάρχει η πορτα λένε να βάλουν πλησταριο για πληντυριο και στεγνωτήριο για να μείνουν εκτός του μπάνιου. Δεν είναι δικό μου. Απλά δίνω τις συμβουλές μου.
Η άποψη μου είναι ότι πρεπειβνα μπορουν τα παιδια να έχουν χωρο να κινούνται προς την τουαλέτα άνετα χωρίς να ανοίγουν την πορτα του δωματίου στην σάλα του σαλονιου.
Λεφτά για να πληρώσουν διακομιστές δεν υπάρχουν. Μιλάμε για νέο ζευγάρι.Γενικά παιρνουν πολλα;
Η διαερυθξιση είναι η εξής. Στο κέντρο το μπάνιο και δεξια αριστερά οι πορτες των δωματίωνδωματίων σε σχημα 'Π'
Το άνω μέρος του Π είναι η είσοδος για το μπάνιο
Στου παιδικου έχει ένα βάθος κανένα μετρό μεχρι να φτάσουμε στην πορτα του παιδικου.
Αυτό λένε θέλουν να το κλείσουν για πλησταριο
-
To do it yourself , den exei symboules ..
Ο διαχωρισμός των χώρων ημέρας - νύχτας είναι αναγκαίος...
-
Ρε σπαγκοραμενοι. Μια συμβουλή είπαμε.
Πω πω πω.
Γράψτε την και σβήστε την να μην μείνει. Αϊντε...
-
Δεν κατάλαβες , Οταν κάποιος θέλει να κάνει κάτι μόνος του που είναι προφανές λάθος , τότε τι να πούμε ?
-
Αν είναι σωστό αυτό που προτείνω. Αυτό ρωτω, διοτι δεν έχω γνώσεις, μη συμβουλεύω και λάθος.
Η συζήτηση ητνα αν υπάρχουν τέτοιες διαρρυθμισεις και σε άλλα σπίτια ώστε να πεις 'να ορίστε και άλλοι το κάνουν'
Απο οτι κατάλαβα τα 'ιδιαίτερα διαμερίσματα' πρέπει να απέχουν από το σαλόνι.
Απο την κουζίνα ομως;
85 τμ σπίτι πρέπει να είναι και προσπαθούν να μεγαλώσουν το μπάνιο που ειναι καπως μικρό με το πληντυρια μέσα του.
Εσεις βάζετε ξεχωριστό πλησταριο σε 85 τμ σπίτι ή προτιμάτε να το διαρυθμισετε τις εισόδους των δωματίων ώστε να τα ιδιαίτερα διαμερίσματα να είναι κάπως πιο μακριά από τους κοινόχρηστου χωρους του σπιτιού;
-
Xωραει σε 85τμ ξεχωριστο πλυσταριο (μια ντουλαπα ειναι) εδω τα βαζουν και στα 70 τμ. Το θεμα ειναι να κανεις σωστη διαρυθμιση αλλα για να γινει κατι τετοιο θελεις γυψοσανιδες. Στο δικο μου ειναι 84τμ και σκεφτομαι να κανω κατι τετοιο αλλα ακομα δεν ξερω πως θα βρεθει ακριβως χωρος γιατι οι τουβλινοι τοιχοι δεν αλλαζουν ευκολα. Πιθανον να κανω μια ντουλαπα στην κουζινα και να τα βαλω μεσα (το ενα πανω απο το αλλο).
Στην δικια σου περιπτωση αν θελεις να μην εχεις το δωματιο να βγαινει στο καθιστικο πρεπει να ριξεις τοιχους και να μεταφερεις πορτες.
-
Ναι αυτό ειναι σίγουρο πως θα πρέπει να γκρεμίσουν. Πάντως είδα πως γκρεμίζεται ένας τοίχος για να μπει μια πόρτα. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Δραπανια βαρουν και τον ριχνουν. Η φασαρία είναι από άλλον πλανήτη. Αλλα μπορείς να πας για έναν καφέ μέχρι να τελειώσουν και γυρίζεις ηρεμος
-
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία παρότι έχω κάνει 2 ανακαινίσεις αλλά το να ρίξεις τοίχο και να βάλεις πόρτα ναι μεν είναι εύκολο αλλά όχι σε κατοικήσιμο σπίτι που θα δει η σύζυγος το νέφος σκόνης και θα τραβάει τα.... Μην πω. Κατα τα άλλα όλα χωράνε παντού αρκεί να πάρεις έναν - μια διακοσμήτρια - αρχιτέκτονα ή κάτι τέτοιο τα λεφτά που θα δώσουν για ένα άρτιο αποτέλεσμα θα αξίζουν. Αν φωνάξουν κανένα μαστορι θα τους πει και αυτό ότι ιδέα έχει πάρει από εμπειρία αλλά και αυτό θα κοστίσει.
Ερώτησης θέλω να κάνω εσωτερικα του σπιτιού μόνωση σε 2 τοίχους που είναι εκτεθειμένοι τα depron των 3 mm ή 6mm θα κάνουν δουλειά ή τσάμπα τα έξοδα? Ποια αλλά υλικά διατίθενται για τέτοια εργασία?
Ευχαριστώ.
-
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία παρότι έχω κάνει 2 ανακαινίσεις αλλά το να ρίξεις τοίχο και να βάλεις πόρτα ναι μεν είναι εύκολο αλλά όχι σε κατοικήσιμο σπίτι που θα δει η σύζυγος το νέφος σκόνης και θα τραβάει τα.... Μην πω.
+1
Προ 2μησι ετών, σε εσωτερικό τοίχο άνοιξα πόρτα στο ιατρείο για να επικοινωνούν δυο δωμάτια (γραφείο με εξεταστήριο) κι ήθελε δυο μέρες να καθαρίσεις σε όλα τα απίθανα και πιθανά σημεία που πήγε η σκόνη.Ευτυχώς ο μηχανικός ήταν καλός φίλος (από παλιά μαζί,από φοιτητές) κι όσο μπόρεσε πρόσεξε,αλλά ούτως ή άλλως το ιατρείο είχε χρόνο να συμμαζευτεί γιατί συνέπεσαν διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
-
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία παρότι έχω κάνει 2 ανακαινίσεις αλλά το να ρίξεις τοίχο και να βάλεις πόρτα ναι μεν είναι εύκολο αλλά όχι σε κατοικήσιμο σπίτι που θα δει η σύζυγος το νέφος σκόνης και θα τραβάει τα.... Μην πω.
Εδώ σε άδειο σπίτι και δεν πίστευα τι γίνεται! Σε κατοικήσιμο με τίποτα!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!