-
Τόσο φρίκη είναι να ανοίξεις νέα πόρτα σε τοίχο ? Είχα κάτι τέτοια σχέδια στο μυαλό μου μελλοντικά..
-
Οχι μωρέ. Απλά πάρε αυτά τα ναυλον και σκέπασε τα πάντα πολύ καλά. Το εχω δει σε σπίτι. Δεν είναι τοοοοοσο φοβερό όσο λένε.
-
Φρίκη;; Και λίγα λένε.
Εγώ πριν μερικούς μήνες έκανα μεταφορά ενός κλιματιστικού on/off από το υπνοδωμάτιο στην κουζίνα και έβαλα ένα καινούριο κλιματιστικό inverter στο υπνοδωμάτιο και το σπίτι έγινε τόσο χάλια που από την Παρασκευή το πρωί που ξεκίνησαν οι εργασίες, τελείωσα την Κυριακή το απόγευμα με τους καθαρισμούς. Το σπίτι έγινε χάλια.
Το κορυφαίο είναι ότι το καινούριο κλιματιστικό δεν το τοποθέτησαν σωστά και τα νερά δεν φεύγουν από την αποχεύτεση στο σωλήνα προς το μπαλκόνι, αλλά τρέχουν μέσα στο υπνοδωμάτιο.
Πρώτη φορά έβαλα προχθές το κλιματιστικό (λόγω καύσωνα) και ξύπνησα κατά τις 1 το βράδυ που άκουσα τα νερά να τρέχουν πάνω στο ξύλινο πάτωμα.
Μπορείτε να φανταστείτε τι ζημιά μπορούσε να είχε γίνει αν είχα χρονοπρογραμματίσει το κλιματιστικό να ανοίξει 4 με 5 ώρες πριν πάω σπίτι από την δουλειά;
Ποιος θα πλήρωνε τη ζημιά με τα νερά να τρέχουν πάνω στο (σκατο)ξύλινο πάτωμα.
Και μετά μου λένε ορισμένοι εδώ μέσα ότι το ξύλινο πάτωμα είναι ωραίο πράμα και προσφέρει ζεστασιά. Κολοκύθια τούμπανα. Εμένα μόνο αηδία μου προκαλεί. Αηδιάζω μόνο που το βλέπω. Θέλω να ρίξω πετρέλαιο και να το κάψω.
Και τώρα χωρίς κλιματιστικό έμεινα με την ζεστασιά του ξύλινου πατώματος να βράζω μέσα σε ένα δωμάτιο με 32 βαθμούς. Και ο ψυκτικός; Από Δευτέρα και βλέπουμε...
-
Και εγω το συχαίνομαι το ξύλινο πάτωμα. Φουσκώνει και με τα βερνίκια σε γωνίες έχει ξέρατα από κόλλες.
Το mdf λαμινεϊτ, πως τα λένε δεν ξέρω, μ αρεσει είναι πολύ πιο όμορφο και καθαρό σε λεπτομέρειες.
Κατά τα άλλα τι λες ρε συ. Εγώ έβαλα κλιματισμό. Και όλα μια χαρά και τι δεν τρύπησαν.
Μαλλον λίγο υπερβολικοί είστε.
-
Μακάρι να ήμουν υπερβολικός. Μακάρι.
Στην κουζίνα δεν είχε ξαναμπεί κλιματιστικό και ήταν μανίκι η τοποθέτηση. Παιδευόντουσαν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Για να βγουν οι σωλήνες τρύπησαν δύο τοίχους και πήγαν μέσω παταριού προς τα έξω. Όλα μέσα στο σπίτι είχαν γίνει κ@λος. Όλα στην κυριολεξία. Η σκόνη είχε μπει ακόμη και μέσα στα ντουλάπια, μέσα στα συρτάρια παντού.
Και τώρα θα ξαναέρθουν; Αύριο πρέπει να αγοράσω καλαμάκια για να τον πιω καλύτερα...
-
Πάρε ναυλον είναι νομίζω στα 2 τμ το κάθε ένα και σκέπασε οοολη την κουζίνα παντού.
-
Πάρε ναυλον είναι νομίζω στα 2 τμ το κάθε ένα και σκέπασε οοολη την κουζίνα παντού.
Δεν λέω σε ποιο Jumbo θα πάω, γιατί μπορεί να μου κάνει κανείς πλάκα και να πάει να τα αγοράσει όλα και να μείνω εγώ με το πο@λί στο χέρι!!!!!!!
-
Α μπραβο. Αυτό. 20 τμ όχι 2 όπως είπα. Αυτό εννοούσα. Πάρε πολλά τέτοια. Και καθάρισες.
Μη προσπαθήσεις να τα κόψεις με ψαλιδι θα σου σπάσουν τα νεύρα. Βγαλτα ολόκληρα και τσαλακωσε τα στην άκρη τους.
-
Εντάξει θα έχει σκόνη ρε παιδια. Θα κάτσετε μια ολόκληρη μέρα θα καθαρίσετε και τελείωσε η υπόθεση. Πάντα με ναυλον στα έπιπλα και στις κουζινες. Ειδάλλως χωρίς ναυλον όπως τα λέτε βραστά.
-
Μαστόρι και αυτός ε στορμ? και εγώ καμένος από ψυκτικό ,μου έκαψαν πλακέτα σε Mitsubishi από μεταφορά , ακόμα τον κυνηγάω να πάρω πίσω τα λεφτά μου .
@LAP καλά τα λες με νάιλον και σκεπάσματα αλλά σκέψου την σκόνη που θα έχει κάτσει μέχρι και στον τοίχο... βάλε λάσπη και σοβάτισμα μετά του τριψίματος για να ισιώσεις το μερεμέτι , λίγο αστάρωμα και λίγο βαψιματάκι ... μιλάμε για πολύ βρώμα .
-
Μαστόρι και αυτός ε στορμ? και εγώ καμένος από ψυκτικό ,μου έκαψαν πλακέτα σε Mitsubishi από μεταφορά , ακόμα τον κυνηγάω να πάρω πίσω τα λεφτά μου .
Αρπακολλατζήδες φίλε Υεμ. Δουλειές στο πόδι και χωρίς να έχουν τελικά γνώσεις.
Στην δική μου περίπτωση αν είχε ανοίξει το εγχειρίδιο εγκατάστασης του DAIKIN θα έβλεπε ότι αναφέρει πως πρέπει να γίνει έλεγχος της αποχεύτευσης του νερού ρίχνοντας λίγο νερό στο σκαφάκι μέσα στο κλιματιστικό. Έτσι θα έβλεπε αν το νερό πάει στο σωλήνα και βγαίνει στην βεράντα.
Αλλά προφανώς δεν το έκανε, αφού ήμουν και μπροστά.
Τώρα το ποιο πιθανό είναι ότι πρέπει να βγει όλο το κλιματιστικό γιατί ο σωλήνας αντί να έχει καθοδική πορεία, μάλλον έχει ανοδική και δεν επιτρέπει την καθοδική πορεία του νερού.
Στην δική σου περίπτωση είναι χειρότερα τα πράγματα. Πλακέτα καμένη; Και Mitsubishi; Έμπλεξες και εσύ...
-
Έχω δεί νομίζω να σκεπάζεται με νάυλον σα κουβούκλιο το σημείο που θα γίνει η πόρτα περιορίζοντας τη σκόνη και το χαμό από το ξεμπάζωμα. Ισχύει ή κάτι δεν έχω καταλάβει καλά ?
-
@mastoras ναι ισχύει , μπορεί από την μία πλευρά να καλύψει εντελώς τον τοίχο με νάιλον , μπορεί να κάνει και προθάλαμο (πρόχειρο με ταινίες κτλ) και να περιορίσει την σκόνη εκεί μέσα αλλά θα είναι αποπνιχτική η ατμόσφαιρα για τον τεχνίτη.Όπως και να έχει μιλάμε για μεγάλη ποσότητα από μπάζα που πρέπει να μαζευτεί - σκουπιστεί σε σακούλες και να μεταφερθεί εκτός σπιτιού .
@Storm βρήκα κάποιον τεχνικό με γνώσεις πήρε το εξωτερικό μηχάνημα και έστειλε σε κάποιον ειδικό την πλακέτα με 100ε μαζί με τον κόπο του ψυκτικού τέλειωσε η ιστορία. Η mitsubishi ήθελε 180ε την πλακέτα + 80 νομίζω για τις 2 επισκέψεις των τεχνικών τους.
Αυτό με τη υδρορροή είναι από πάντα σε όλα τα μηχανήματα , μόνο ερασιτέχνες κάνουν τέτοιο λάθος (και αυτοί όχι όλοι) , λογικά θα το ξεκουμπώσει θα βάλει ίσια την πλακέτα - βάση από πίσω και θα το ξαναβιδώσει !
-
Αν δεν ήταν Mitsubishi ακόμη θα έτρεχες. Υπάρχει πολύ σαβούρα στα κλιματιστικά στο εμπόριο. Μάρκες ανύπαρκτες, μηχανήματα άγνωστης προέλευσης, χωρίς υποστήριξη, χωρίς αντιπροσωπεία. Είναι χάος αυτή η κατηγορία προϊόντων.
Την Δευτέρα τελικά θα έρθουν για το DAIKIN. Ελπίζω να μην μου ζητήσουν και χρήματα για την λάθος εγκατάσταση.
-
Μήπως είναι βουλωμένο ή τσακισμένο κάπου το εύκαμπτο σωληνάκι που βγάζει έξω τα συμπυκνώματα; μας έχει συμβεί.
-
Φυσικά μπορεί να παίζει και αυτό. Αλλά ο σωλήνας βγαίνει εξωτερικά σε τοίχο (ακάλυπτος) που δεν έχω άμεση πρόσβαση, κάνει κούρμπα και έρχεται στο τοίχο της βεράντας. Αυτό είναι ένα από τα αρνητικά των πολυκατοικιών. Χαμηλοτάβανα, μικρά δωμάτια και τα τσιμεντέντια δοκάρια στις μπαλκονόπορτες δεν αφήνουν χώρο για να ανοιχθούν τρύπες κατευθείαν προς τα έξω.
-
Προς γνώστες του θέματος. Εδώ λένε είναι οι νέες αντικειμενικές https://maps.gsis.gr/valuemaps/
Βάζεις δ/νση και σου βγάζει στο χάρτη ένα κωδικό ζώνης και μάλλον την αντικειμενική τιμή.
Μάλλον; ή όχι;
Εγώ βλέπω μία τιμή 1400 και πατώντας το κουμπλι 2018 βλέπω τιμή 2050.
Δηλαδή μείωση 650euro; ή τα έχω μπλέξει (για άλλη μία φορά);
-
Δεν πρέπει να είναι οι νέες, αλλά οι ισχύουσες....
-
Οταν πατάς το κουμπί 2018 , τότε γράφει 2021 και σου εμφανίζει Θ-2050 . Δηλαδή Θ ζώνη , 2050 η νέα αντικειμενική .
-
Σωστά. Πάλι τα έμπλεξα.
2050e η νέα αντικειμενική και 1400e η αντικειμενική του 2018.
Τώρα θα έρθει και αντίστοιχη αύξηση του ΕΝΦΙΑ;
Ελβετία έγινε το Χαλάνδρι.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!