-
Ζημιά δεν νοηται η ρογμη σε σοβά. Αυτή είναι έως και λογική λογω της πλασικοτητας των κτηρίων. Ζημιά νοείται σε φέροντα οργανισμό του κτηρίου. Είχατε τέτοια ζημιά;
Οχι ρε, ρωγμες σε σοβα (αλλα ανοιξαν και τουβλα) ειχαμε αλλα σε μερικους τοιχους ηταν μεγαλες, αλλα για να σου δωσω μια ιδεα στο δικο μου διαμερισμα (84 τμ πρπ) πληρωσαμε 800 χιλ δρχ για επισκευες και στις ντουλαπες οι μικρο-ρωγμες υπαρχουν ακομα (εγω ελειπα για να επιβλεπω τους εργατες και τις αφησαν).
Το αλλο διαμερισμα ειναι απο κατασκευαστη με τις ποιο ακριβες τιμες στα κοντινα β προαστεια (εκτος Κηφισιας δηλ) εκεινη την εποχη και μεχρι την κριση και επαθε ζημιες αφου ο ανθρωπος εστειλε πισω τα συνεργεια του (απο τις πολυκατοικιες που εφτιαχνε τοτε) για αμεσες επισκευες επηδη η πολυκατοικια ηταν 2 χρονων μονο.
Πραγματικες εμπηρειες αυτες οχι μπαρουφες.
-
Το 2000 αγόρασα ένα διαμέρισμα 78τμ στη Ριζούπολη προς 64000 ευρώ ( το αντίστοιχο σε δραχμές τότε βέβαια) και το πούλησα το 2007 121000. Και αυτό το αναφέρω όχι για να το παίξω έξυπνος αλλά για να δείξω ότι ένα ακίνητο σχεδόν πάντα αποφέρει κέρδος. Ειδικά όσοι αγόρασαν μέχρι το 16-17 αν τώρα κάνουν ότι το πουλάνε έχουν ένα σίγουρο κέρδος 30% τουλάχιστον. Διαμέρισμα που έκλεισε τον Δεκ του 19 55000,πουλήθηκε τον Νοε του 20 72000.
θεμα τυχης ειναι που πουλησες το 2007. Οι τιμες ανεβηκαν πολυ εκεινα τα χρονια, θυμαμαι οτι παθαμε σοκ ποσο αγορασε γνωστος μας το 2004 ενω εμεις ειχαμε αγορασει στο λιγοτερο απο το μισο μερικα χρονια ποιο πριν.
απο την αλλη εχω ενα ακινητο που εχω ριξει 10δες χιλιαδες και ειναι κατω απο το μηδεν σε ζητηση ακομα (επαρχια)
-
Κατάλαβα.
Ενταξει, εφόσον ηταν τούβλα μόνο δεν έγινε κατι. Αλλα οντως πλήρωσες λεφτά για επιδιόρθωση.
Εγω θυμάμαι σε οικοδομή, ψηλονεοδμητη τότε σε περιοχη στα ΒΠ, τοτε που φυτργναν όλες οι οικοδομές σε κάποιες περιοχές, ρωγμές στον σοβά σε κρεβατοκαμες στους εξωτερικός τοίχους της πολυκατοικίας. Μόνο αυτό.
Φτου φτου να μαστε καλά και μακρυά μας, που λενε.
-
Κατάλαβα.
Ενταξει, εφόσον ηταν τούβλα μόνο δεν έγινε κατι. Αλλα οντως πλήρωσες λεφτά για επιδιόρθωση.
Εγω θυμάμαι σε οικοδομή, ψηλονεοδμητη τότε σε περιοχη στα ΒΠ, τοτε που φυτργναν όλες οι οικοδομές σε κάποιες περιοχές, ρωγμές στον σοβά σε κρεβατοκαμες στους εξωτερικός τοίχους της πολυκατοικίας. Μόνο αυτό.
Φτου φτου να μαστε καλά και μακρυά μας, που λενε.
Ναι αυτο ρωγμες γιατι τα τουβλα κινηθηκαν τοσο πολυ που ανοιξαν οι τοιχοι. Θα ρωτησω τους γειτονες που ηταν εδω να μου πουνε τι θυμονται. Ενας απο τους ιδιοκτητες διαμερισματος στην δικια μου (που το νοικιαζει) εμενε σε ποιο καινουρια πολυκατοικια που μου ειπε οτι εχει καλη κατασκευη με ελατηρια στα θεμελια (τωρα δεν ξερω αν με δουλευε αφου αυτα τα εχω ακουσει μονο σε ουρανοξυστες στο Μεξικο) και η πολυκατοικια του δεν επαθε απολυτως τιποτα.
-
Και εγω που τις κοιτάω για χαβαλέ αυτές τις τεχνολογίες έτσι τελείως εγκυκλοπαιδικα ξέρω πως υπάρχουν σε μεγάλα έργα υποδομών και ουρανοξύστες. Μήπως εννοούσε πυκνους συνδετήρες στις κολώνες κατά ην κατασκευή που όντως έμοιαζαν στην οψη με ελατηρια. Ναι αυτοι είναι σχετικά πιο μοντέρνοι σχεδιασμοί που ειναι υποχρεωτικοι πια. Δηλαδη οχι της δεκαετίας του 60 70, όπου έβαζαν συνδετήρες ακόμα και με το μάτι!!!
Αλλα για βασεις απορρόφησης των σεισμικων κυμάτων, που αυτό το πράγμα είναι στην ουσία, στα θεμέλια και δη στην Ελλάδα και σε πολυκατοικία μου φαίνεται ακραίο. Μακάρι δηλαδή να ναι αλήθες.
Να μας πούνε και οι ειδικοί την αποψη τους.
-
Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα σε συνήθη έργα .
Να πούμε κάτι για τις ζημιές από τις ρωγμές στα τούβλα. Τα σημεία που ακουμπάνε τα τούβλα στα δοκάρια και στις κολώνες θέλουν μία επιμέλεια στο σφήνωμα από τους χτίστες και στο σοβάτισμα , όπου τα τελευταία χρόνια βάζουμε πλέγμα .
Αν αυτά δεν υπάρχουν δημιουργούνται ρωγμές . Ενας άλλος λόγος ρωγμών , είναι ότι κάποιοι χτίστες σήκωναν και σφήνωναν τους τοίχους την ίδια μέρα και είχαμε φαινόμενα ερπυσμού . Τέλος κάποιοι κατασκευαστές δεν έβαζαν σενάζ , που χρειάζεται τουλάχιστον 1 .
Οι ρωγμές αυτές αν είναι οριζόντιες η κάθετες στις ενώσεις με τα τούβλα είναι σχετικά αναμενόμενες . Το πρόβλημα με τον τοίχο είναι αν έχουμε χιαστί ρωγμή. Αυτός θέλει κατεδάφιση και ξαναχτίσιμο .
Γενικά όμως οι δουλειές στον Φ.Ο. είναι καλές διαχρονικά . Οι παλιές οικοδομές που τις βλέπουμε ακόμα όρθιες , κάποιες 100 ετών πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας , αλλά και 60-70-80 , έχουν αντέξει μια χαρά . Μπορεί να μην έχουν τον οπλισμό και την θεμελίωση των σύγχρονων , αλλά έχουν μικρά ανοίγματα και πυκνό αριθμό υποστυλωμάτων και αυτό βοηθάει.
Για τις τιμές να θυμίσω κάποια πράγματα . Μέχρι το 92 είχαμε πληθωρισμό άνω του 20 % . Μετά άρχισε να κατεβαίνει ραγδαία και εκεί κοντά στο 2000 φτάσαμε κοντά στο 2 και από τότε με το ευρώ έχουμε κάτω από 2 και στην κρίση είχαμε αρνητικό .
Τις τιμές λοιπόν πριν το 1994-5 να τις βλέπετε και κάτω από αυτό το πρίσμα . Εγώ μίλησα για τιμές του 1997-1998 .
Ας πάμε και πιο μετά . Στην περιοχή μου , από τις πολύ καλές των βορείων , κυρίως λόγω των 3 σταθμών μετρό - προαστιακού σε μικρή απόσταση , στην διάρκεια της κρίσης , οι τιμές δεν έπεσαν καθόλου . Απλά διότι δεν υπήρξαν νέες οικοδομές και στα παλαιότερα δεν πούλησε κανείς .
Αποτέλεσμα πέρσι που ξεκίνησε να χτίζεται μία πούλησε σε τιμές του 2008 , όλα τα διαμερίσματα εκτός από ένα μεγάλο 110 τμ στον πρώτο και τα δύο τελευταία που είναι διόροφα και άνω των 170 τμ το καθένα . Αυτά τα πούλησε μέχρι να φτάσει στους σοβάδες. Τώρα είναι στα δάπεδα και θα δούμε τι θα μείνει μέχρι να τελειώσει .
Αρα ακόμα και αυτοί που αγόρασαν το 2008 στην περιοχή αυτή , μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει ενοίκιο 13 χρόνων , που παραμένει ψηλά . Δηλαδή οι τιμές το 2008 ήταν γύρω στα 3500 το τμ , σήμερα είναι 3800 και το μέσο ενοίκιο είναι για τα 13 χρόνια 9 ευρώ το τμ. Αρα μέχρι τώρα ο αγοραστής έχει γλυτώσει ενοίκια 9 Χ 12 Χ 13= 1404 τμ , δηλαδή έχει πάρει πίσω το 40 % του κόστους αγοράς . Αν σκεφτούμε ότι από τόκους δεν έχει πάρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια , ένας που τότε κράτησε τα λεφτά πιθανόν να έχει ένα μέσο επιτόκιο 1,5 % , δηλαδή άντε να έχει κεφάλαιο και τόκους μείον ενοίκιο να του έχει μείνει 2200 στην τσέπη . Προφανώς τώρα δεν μπορεί να αγοράσει αυτό που αγόραζε τότε και τα επόμενα 7 χρόνια ο αγοραστής θα έχει πάρει άλλα 1000 σε όφελος ενοικίου , ενώ αυτός που δεν αγόρασε θα έχει μείνει με 1300 στην τσέπη , δηλαδή ούτε το 1/3 με 1/4 δεν θα μπορεί να πάρει πλέον.
-
,,,, μου ειπε οτι εχει καλη κατασκευη με ελατηρια στα θεμελια (τωρα δεν ξερω αν με δουλευε αφου αυτα τα εχω ακουσει μονο σε ουρανοξυστες στο Μεξικο) και η πολυκατοικια του δεν επαθε απολυτως τιποτα.
Οντώς και εγώ ξέρω για τέτοιες τεχνολογίες για ψηλά κτήρια σε Ιαπωνία/Ταϊβαν αλλά όχι για απλές πολυκατοικίες, Θα έχει ενδιαφέρον να μας πει ο cruiser αν υπάρουν πολυκατοικιες στην Ελλάδα με αμορτισερ.
Παντως η γνωστή ΚΥΒ βγάζει τέτοια αμορτισερ κτηρίων και μάλιστα πριν λίγα χρόνια έγινε σκάνδαλο μιας και οι προδιαγραφές δεν ήταν αυτές που διαφήμιζε...cruiser, πολύ ενδιαφέρουσες και πάλι οι αναλύσεις σου
-
@cruiser: Ψάχνει φίλη μεγάλο διαμέρισμα (110-140μ) ή μεζονέτα ή οικόπεδο να χτίσει Χαλάνδρι και τριγύρω. Το 1ο που της κίνησε το ενδιαφέρον ήταν μεζονέτα σε πολυκατοικία, σχετικά νέο στα 280. Της είπε ο μεσίτης ότι θα φύγει άμεσα και όντως έφυγε.
Από εκεί και πέρα δεν βρίσκει κάτι αξιόλογο ή στα χρήματα αυτά. 110μ 2ο όροφο σε νεόδμητο νομίζω της είπαν πάνω από 350.
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω μιας κ γνωρίζεις την περιοχή είναι για τα τριγύρω οικόπεδα που είναι εκτός σχεδίου και λένε ότι θα μπουν τώρα. Ισχύει;
Για ενοίκιο ας μην μιλησουμε καλύτερα. Σεδω τριγύρω (αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι κλπ) 45μ ζητάνε 500ε+. Δεν πάμε καλά. Ένα άτομο που παίρνει πχ 800-900ε, αν δίνει τα 500 ενοίκιο και έχει κ αμαξι, τι τρώει δλδ;;;
-
Πες τα!!!!
Εχει ξεφύγει το πραγμα. Και τι 800 και 900;;
Last year αυτα. Κατσε δες νέο ζευγάρι πόσο βγάζει ο καθένας και αν μείνει εγγυος η γυναίκα να δεις τι μπαίνει στο σπίτι.
Και δεν ειναι όλοι σπουδαγμενοι σε αυτην την ζωη, υπαρχουν και άλλα παιδιά του Θεού που ειναι εξαιρετικά αλλά δεν τα έπαιρναν τα γράμματα, ούτε και οι σπουδαγμενοι όμως θέλουν να καθονται πίσω από δείγματα ούρων και οθονες()
Επιδόματα μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Δεν θα μείνει κανείς νέος στην Ελλάδα.
Τεσπα... Συνεχίστε.
-
Για ενοίκιο ας μην μιλησουμε καλύτερα. Σεδω τριγύρω (αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι κλπ) 45μ ζητάνε 500ε+. Δεν πάμε καλά. Ένα άτομο που παίρνει πχ 800-900ε, αν δίνει τα 500 ενοίκιο και έχει κ αμαξι, τι τρώει δλδ;;;
Αλήθεια είναι, αλλά μπορείς να φύγεις λίγο πιο μακριά (π.χ. Σταυρός Αγ. Παρασκευής, Γλ. Νερά κλπ.) και βρίσκεις σε πολύ πιο λογικές τιμές. 100τμ (10ετίας) με €600-700 για παράδειγμα.
-
Ναι βρε Φάνη, αλλά με αυτή τη λογική και με τον ρυθμό που ανεβαίνουν τα νοίκια με βλέπω Κινέττα σε λίγο, δλδ πληρώνεις καύσιμα και συντήρηση αντί για ενοίκιο.
Βλέπω στο FB άτομα που ψάχνουν και λένε 'πληρώνω 6 μήνες μπροστά' και δεν βρίσκουν. Δλδ έχουμε γίνει ζούγκλα πια και με ελάχιστο τουρισμό. Αν ξανανέβουν τα airbnb δλδ τι θα γίνει; Βλέπω σε κάτι αγγλικές σειρές που υπάρχουν κάτι απέραντες εκτάσεις με τροχόσπιτα για ενοικίαση και λέω ωραίο φαίνεται!
-
Κάποτε είχα γράψει πως είδα την επαρχία και τα χωράφια της τα χρώματα της και ζηλεψα. Αν μπορούσα να αγοραζα ενα, να κάνω μια μικρή αξαγωγικη μονάδα και να μείνω στην φύση. Παράδεισος. Και με 5g ίντερνετ στο μέλλον θα βλέπουν το ολόγραμμα μου οι πελάτες ούτε καν από οθόνες.
Να μεγαλώσουν τα παιδιά μέσα στην φύση, τα ζωάκια τις εναλλαγές των εποχων τους φίλους να έρχονται. Τώρα σε μικρά διαμερίσματα σαν ζωάκια είμαστε όλοι κλεισμένοι.
Όνειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα!
-
Ναι βρε Φάνη, αλλά με αυτή τη λογική και με τον ρυθμό που ανεβαίνουν τα νοίκια με βλέπω Κινέττα σε λίγο, δλδ πληρώνεις καύσιμα και συντήρηση αντί για ενοίκιο.
Βλέπω στο FB άτομα που ψάχνουν και λένε 'πληρώνω 6 μήνες μπροστά' και δεν βρίσκουν. Δλδ έχουμε γίνει ζούγκλα πια και με ελάχιστο τουρισμό. Αν ξανανέβουν τα airbnb δλδ τι θα γίνει; Βλέπω σε κάτι αγγλικές σειρές που υπάρχουν κάτι απέραντες εκτάσεις με τροχόσπιτα για ενοικίαση και λέω ωραίο φαίνεται!
Eχω προς πωληση ενα ακινητο στην επαρχια. Θα σου στοιχησει λιγοτερο απο τα νοικια που πληρωνεις στην Αθηνα και θα εχεις και περιουσια. Ενδιαφερεσαι; Αν δουλευεις με τηλεεργασια δεν θα κανει διαφορα για σενα. Αλλα και παλι ειναι ευκαιρια να φυγεις απο την βρωμοΑθηνα (και ΑκριβηΑθηνα).
-
Κάποτε είχα γράψει πως είδα την επαρχία και τα χωράφια της τα χρώματα της και ζηλεψα. Αν μπορούσα να αγοραζα ενα, να κάνω μια μικρή αξαγωγικη μονάδα και να μείνω στην φύση. Παράδεισος. Και με 5g ίντερνετ στο μέλλον θα βλέπουν το ολόγραμμα μου οι πελάτες ούτε καν από οθόνες.
Να μεγαλώσουν τα παιδιά μέσα στην φύση, τα ζωάκια τις εναλλαγές των εποχων τους φίλους να έρχονται. Τώρα σε μικρά διαμερίσματα σαν ζωάκια είμαστε όλοι κλεισμένοι.
Όνειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα!
Εχω το καταλληλο ακινητο για σενα μαζι με αρκετα στρεμματα γη να κανεις το ονειρο σου πραγματικοτητα. Κανε την επανασταση σου.
-
Χεχεχε, λες;
Θα το έχω υπόψιν μου.... Θενξ
-
Δεν λέω να πας τόσο μακριά, αλλά π.χ. Χαλάνδρι με Γλ. Νερά είναι 10' απόσταση και με την Αγ. Παρασκευή 5' απόσταση και βρίσκεις περίπου στο 50% των τιμών. Και το λέει άνθρωπος που μεγάλωσε κέντρο και μέχρι τα 35 μου δεν σκεφτόμουν κάν να μείνω πιο μακριά από το κέντρο Αθήνας. Πλέον, όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά...αχαχα!
-
xenos wrote:
Δεν λέω να πας τόσο μακριά, αλλά π.χ. Χαλάνδρι με Γλ. Νερά είναι 10' απόσταση και με την Αγ. Παρασκευή 5' απόσταση και βρίσκεις περίπου στο 50% των τιμών. Και το λέει άνθρωπος που μεγάλωσε κέντρο και μέχρι τα 35 μου δεν σκεφτόμουν κάν να μείνω πιο μακριά από το κέντρο Αθήνας. Πλέον, όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά...αχαχα!
Φάνη έβαλα τώρα στον σπιτόγατο: Γέρακα κ Γλυκά νερά: από 1ο όροφο, μέχρι 90τμ και με τουλάχιστον 1 υπνοδωμάτιο. Εκτός από το 1ο (που φαίνεται δώμα), οι τιμές ξεκινούν από τα ....730ε!
Παρατηρώ ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να ζήσει οπουδήποτε σε νορμάλ περιοχή.
Κέντρο σου λέει είσαι δίπλα σε όλα γι αυτό είναι ακριβά.
Νότια σου λέει είσαι δίπλα στην παραλία γι αυτό είναι ακριβά.
Βόρεια δεν το συζητάμε καν.
Τώρα τίποτα αχαρνές κλπ ίσως, δεν έχω γνώση προς τα εκεί και γενικότερα με Δυτικότερα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως τα βγάζει πέρα ο μη προνομιούχος κοσμάκης με παιδιά κλπ. Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός/δεξιός να το αντιληφθείς και οι δικοί μας πολιτικοί... άστο, είναι άλλη κουβέντα.
-
Eχω προς πωληση ενα ακινητο στην επαρχια. Θα σου στοιχησει λιγοτερο απο τα νοικια που πληρωνεις στην Αθηνα και θα εχεις και περιουσια. Ενδιαφερεσαι; Αν δουλευεις με τηλεεργασια δεν θα κανει διαφορα για σενα. Αλλα και παλι ειναι ευκαιρια να φυγεις απο την βρωμοΑθηνα (και ΑκριβηΑθηνα).
Στείλε λινκ, δεν ξέρεις ποτέ.
-
Φάνη έβαλα τώρα στον σπιτόγατο: Γέρακα κ Γλυκά νερά: από 1ο όροφο, μέχρι 90τμ και με τουλάχιστον 1 υπνοδωμάτιο. Εκτός από το 1ο (που φαίνεται δώμα), οι τιμές ξεκινούν από τα ....730ε!
Άλλο τι ζητάνε, άλλο όσο το δίνουν τελικά! Εαν θές λεπτομέρειες, μιλάμε και με email. Φίλος μου πληρώνει €600 (και είναι και επιπλωμένο!!!) και θα το αφήσει σε λίγους μήνες. 103τμ.
-
ετσι, φορ φαν, για ψαξτε λιγο πετρουπολη. απιστευτο να μην υπαρχουν καθολου διαμερισματα. και οτι υπαρχει εξοργιστικα ακριβο... εξοργιστικα. οκ, μενω, ζωντανη περιοχη με κηπους και απλα,φαρδυα στενα και ισως η καλυτερη των δυτικων. αλλα ρε φιλε δεν ειναι και θεα θαλλασα, θεα εχεις τη κιλοτα της τεως γκιλφ και το σωβρακο του μπαμπη στους χαμηλους οροφους.
α, για ελαχιστες ημερες, οχι δικο μου, παρα πολυ καλο και κοζυ στουντιο ρετιρε, καπου 35+τμ, στο περιστερι συνορα με αθηνα, σε εξαιρετικο σημειο κοντα στα παντα, μετρο κλπ, με απιστευτη θεα και καλη κατασκευη, του 2006. τρομερος ο εξω χωρος του. γατοσ εγγυαται οτι αξιζει. καπου στα 3 κατοσταρικα ή και παρακατω, δεν ειναι δικο μου....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!