-
Κάθεστε και συζητάτε για τις τιμές και ξεχνάτε μου φαίνεται ότι υπάρχει τεράστιο πλήθος κατοίκων της Αθήνας που βάζουν καθαρά στην τσέπη τους κάθε μήνα πάνω από 2000euro (και λίγα γράφω).
Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να ζήσουν με 700euro το μήνα, πολλοί άλλοι όμως κάθε μήνα βάζουν στα σπίτια τους πάνω από 3000euro ... και πολλοί δεν έχουν και ιδιαίτερες υποχρεώσεις (οικογένεια, παιδιά, κλπ...).
Η οικονομική ανομοιογένεια στην Ελλάδα είναι τεράστια για αυτό υπάρχουν και αυτές οι τιμές στο real estate.
-
Εφόσον στηρίζουμε με την ψήφο και τις επιλογές μας ΑΥΤΟ το οικονομικό μοντέλο, προς τι οι διαμαρτυρίες; έτσι κι αλλιώς είστε/είμαστε προνομιουχοι που διαλέγετε τι αμάξι θα πάρετε για 1 ώρα οδήγηση τη μέρα να πάτε στη δουλειά.
Θα ακολουθήσουμε και σε αυτό τις 'βέλτιστες διεθνείς πρακτικές' και όσοι (μπορούν ακόμη κι) έργαζονται με 700€ θα μένουν 1μιση ώρα με το λεωφορείο απ τη δουλειά τους, στις γειτονιές που θα ακούν και τον μουεζίνη, αν όχι απ τα ηχεία, απ το ραδιόφωνο της διπλανής γκαρσονιέρας.
Κι οι υπόλοιποι σε γκέητεντ κομιούνιτιζ.
Αμ πως, μόνο εγώ υποχρεωθηκα να τον ακούω; Ο Κόσμος πάει μπροστά κύριοι.
-
Δεν ειναι θεμα οικονομικου μοντελου ειναι θεμα οτι ολοι θελουν να ζησουν στην Αθηνα (οκ αν δεν ειναι ολοι ειναι το 60% της χωρας και αλλοι 20% στην Θεσ/κη.)
Αν θελεις να βοηθησεις την κατασταση γιατι δεν αγοραζεις μια πολυκατοικια στην Αθηνα να την ανακαινισεις και να την προσφερεις στον καθε Ξενο με συμβολικο τιμημα. Κατι τετοιο κανει ο Παπαδημουλης. Νομιζω οτι καλα πληρωνουν στην ΣΑ.
-
Δεν φταίει μόνο το οικονομικό μοντέλο. Είναι ένας συνδυασμός πολλών παραμέτρων.
Όποιος βάζει στο σπίτι του πολλά χρήματα δεν σημαίνει ότι είναι αποτέλεσμα κακού οικονομικού μοντέλου.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε παραδείγματα.
-
Αφήστε τα πολιτικά και τις ιδεολογίες και τα γραφήματα και τα επιδόματα .
Η απάντηση είναι εδώ μέσα σε αυτό το θέμα και για αυτό το συντηρώ .
Πηγαίντε 10-15 χρόνια πίσω σε αυτό το θέμα και διαβάστε τι έλεγαν τότε πολλοί και τι έλεγα και εγώ ..
Και με θεωρούσαν έως και γραφικό .
Μην απορείτε λοιπόν . Ολα αυτά τα χρόνια χτίστηκαν 600-700000 λιγότερα σπίτια σύμφωνα με τους μέσους όρους ανέγερσης νέων κατοικιών από το 1970 έως το 2010,
Αλλά εκτός από αυτό η συμμορία ΓΑΠ-ΜΠΕΝΥ-ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΥ έφτιαξε το σκηνικό ώστε να αγοραστούν τα ακίνητα από τους ξένους φτηνά . Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν περάσει πλέον σε χέρια ξένων και έχουν βγεί από την αγορά ενοικίου , αφού είτε νοικιάζονται στις πλατφόρμες , είτε ανακαινίζονται , είτε αρκετά παραμένουν κλειστά προκειμένου να μεταπωληθούν σε λίγα χρόνια , αφού η Αθήνα είναι στο 50-60 % των σπιτιών των φτωχών χωρών της ΕΕ και στο 10-20 % των τιμών των πλούσιων χωρών.
Οτι μένει λοιπόν νοικιάζεται άμεσα . Χτες νοικιάστηκε αμέσως ένα ρετιρέ τεσσάρι στην Κυψέλη γνωστού, που θέλει και ανακαίνιση στα 500 €.
Οταν λοιπόν η προσφορά μειώθηκε τουλάχιστον κατά 60-70 % , τι περιμένετε να συμβαίνει ?
Και στο εξωτερικό ο κόσμος μένει 40-50 χλμ μακριά από τις πόλεις σε χωριά για να έχει φτηνή στέγαση.
Για σκεφτείτε να μείνεται στον Αυλώνα , στα Μέγαρα . Πολύ φτηνότερα όλα . Και έχετε και τον προαστιακό .
Για το Χαλάνδρι που με ρώτησαν . Εκτός σχεδίου υπάρχουν αρκετές περιοχές . Κάποιες ίσως μπουν τα επόμενα 5 χρόνια . Μιλάμε για το τμήμα που περνάει από κάτω το Μετρό μετά το Νομισματοκοπείο μέχρι την Δ. Πλακεντίας . Ενα δεύτερο κομμάτι είναι σε ακτίνα 200-500 μ γύρω από το Νεκροταφείο που είπαν ότι με το νέο ΚΠΣ θα μπουν .
Πωλείται ένα διαμέρισμα Α΄ ορόφου 110 τμ αν θυμάμαι καλά σε καλό σημείο κοντά στον σταθμό Χαλάνδρι , γύρω στα 3800 . Είναι βορεινό βέβαια , αλλά έχει απόσταση μεγάλη από το απέναντι κτίριο , πάνω από 30 μ. Δεν είναι δικό μου , απλά είναι στην γειτονιά μου και το βλέπω στο περπάτημα .
-
Πωλείται ένα διαμέρισμα Α΄ ορόφου 110 τμ αν θυμάμαι καλά σε καλό σημείο κοντά στον σταθμό Χαλάνδρι , γύρω στα 3800 . Είναι βορεινό βέβαια , αλλά έχει απόσταση μεγάλη από το απέναντι κτίριο , πάνω από 30 μ. Δεν είναι δικό μου , απλά είναι στην γειτονιά μου και το βλέπω στο περπάτημα .
Το 3800 τι είναι?
-
3800 το τμ εννοει.
Εχει δικιο σε αυτο που γραφει οτι μπορεις να πας να μεινεις στα Μεγαρο ή ακομα κσι στην Κορινθο και Κιατο και εισαι μια χαρα χαμηλα ενοικια και καλυτερη ποιοτητα ζωης. Απλα ο κοσμος θελει την χλιδα να βγαινει βολτες στην Αθηνα.
Στην Τριπολη για παραδειγμα με 200ε νοικιαζεις δυαρι καλο και με λιγα παραπανω 3αρι. Πολη 30 χιλ κατοικων με αυτοκινητοδρομο και πολλα μαγαζια (ολα τα σουπερμαρκετ που βρισκεις και στην Αθηνα). Εκει εχουν τοσα σπιτια διαθεσιμα και δεν βρισκουν κοσμο να τα νοικιασει.
-
Δηλαδή πωλείται ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, σε 1ο όροφο, μάλλον κοντά σε λεωφόρο με 418000euro?
Τι διαμέρισμα είναι αυτό; Βασιλική σουίτα; Αν το αγοράσει εργένης του δίνουν και χαρέμι;
υ.γ. έχουμε τρελαθεί εντελώς;
-
Δηλαδή πωλείται ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, σε 1ο όροφο, μάλλον κοντά σε λεωφόρο με 418000euro?
Τι διαμέρισμα είναι αυτό; Βασιλική σουίτα; Αν το αγοράσει εργένης του δίνουν και χαρέμι;
Δεν χαιρεσαι; Αφου και εσυ ιδιοκτητης εισαι.
-
Στα γρήγορα έρευνα στον σπιτόγατο . Δεν ξέρω αν είναι μέσα αυτό που ανέφερα.
Δεν θυμάμαι αν κάνει 3800 το τμ ή 380000 οπότε θα μιλάμε για 3450 το τμ
-
Καλά εντάξει. Μας κέρδισε το modeling
-
Άλλο η τιμή εκκίνησης και αγγελίας ενός σπιτιού κι άλλο το πόσο θα πουληθεί τελικά.
Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Η ζήτηση στην συγκεκριμένη περιοχή τη συγκεκριμένο περίοδο,η ανάγκη ρευστού του ιδιοκτήτη,ο χρόνος που μπορεί να κάνει υπομονή ο ιδιοκτήτης να βρει αγοραστή κι ο χρόνος που έχει να ψάξει ο αγοραστής για εναλλακτικές,αν μεσολαβεί μεσίτης κ.ά.
-
Στην συγκεκριμένη οικοδομή , είναι μέσα τελικά αλλά είναι λίγο φτηνότερο από όσο θυμόμουν , τώρα βάζει δάπεδα και εξωτερικά κουφώματα . Εχουν πουληθεί όλα , εγώ πήγα εκεί πριν 1,5 μήνα και έχει μείνει το μεγάλο του πρώτου που είναι μειονεκτικό λόγω μεγάλου εμβαδού και χαμηλού ορόφου , οπότε μπορεί να είναι ευκαιρία για κάποιον και τα 2 τελευταία που είναι πάνω από 160 τμ και πάνω από 650000 η τιμή πώλησης .
Αρα μάλλον δεν υπάρχει θέμα πώλησης .
Το επιβεβαιώνω και σε προσωπικό επίπεδο , γενικά για την αγορά .
-
Αρα έχουμε δύο κατηγοριών αγοραστές. Διοτι να δώσεις για 160 τμ κοντά στα 700.000 ευρώ και να μείνεις και πάλι σε οικοδομή μαζί με αλλους πόσους παρέα. Να τους ακούς στα μπάνια τους και στις φωνές τους κτλ..... Μάλλον έχεις σίγουρα και καποια άλλη βιλλιτσα.
-
Αυτό που είπε ο Criuser είπα και γω, λέτε και σεις, απλά εγώ το γράψα λίγο 'γατίσια'... εφόσον όσοι μπορούν δεν επιλέγουν να φύγουν 50-60 χλμ. εκτός της πόλης, και πάση θυσία θέλουν να είναι κοντά στη δουλειά και τα landmarks της Αθήνας, ενώ τα 'προάστια' έχουν καταληφθεί εδώ και δεκαετίες, θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ σε λίγο καιρό να πάνε εκεί οι φτωχότεροι που δεν θα βρίσκουν μετά από κάποια χρόνια ούτε δυτικά να νοικιάσουν δυάρι εντός του μισθού τους, και θα ζουν σε μικτές περιοχές μαζί με μετανάστες και τσιγγάνους. Ποιοί από μας θα ζήσουν έτσι, ίσως μόνο λίγοι, τα παιδιά όμως όσων δεν είναι 'φτιαγμένοι' οικονομικά και δεν φύγουν απ την Ελλάδα, θα ζήσουν έτσι.
-
Storm wrote:
Δεν χαιρεσαι; Αφου και εσυ ιδιοκτητης εισαι.
Γιατί να χαρώ; Στην Αττική ζω και μάλιστα πολύ κοντά σε κάτι γύφτους. Δεν ζω στο Palm Beach ή στην Boca Raton όταν ήμουν Φλόριντα.
Άκου 418.000euro δίπλα στους γύφτους. Ποια κορόιδα θα πάνε να τα αγοράσουν;
Έχουμε τρελαθεί εντελώς λέμε! χα!χα!...πολύ γέλιο!...
-
Αρα έχουμε δύο κατηγοριών αγοραστές. Διοτι να δώσεις για 160 τμ κοντά στα 700.000 ευρώ και να μείνεις και πάλι σε οικοδομή μαζί με αλλους πόσους παρέα. Να τους ακούς στα μπάνια τους και στις φωνές τους κτλ..... Μάλλον έχεις σίγουρα και καποια άλλη βιλλιτσα.
700.000 για σπίτι και μετά θέμα στο φόρουμ των 4Τροχών για προτάσεις αγοράς αυτοκινήτου που να μην καίει και να είναι οικονομικό.
χα!χα!χα!
-
Χαχαχαχα
Και μεσαία έκδοση γιατί αυξάνεται το τέλος ταξινόμησης και φυσικά κάτω από διλιτρο κινητηρα.
Εγω θα προετιενω πάντως sandero.
Χαχαχα
Πλάκα πλάκα θα έχουμε κάνα δυο εδώ μέσα, δεν μπορεί. Στατιστικά να το δεις.
-
Oπως γραφεται παραπανω δεν εχουν θεμα να πωληθουν αυτα τα διαμερισματα συμφωνα με το συνφορουριμιτη (εγω δεν ξερω λεπτομερειες). Η περιοχη του σταθμου του Χαλανδριου δεν ειναι ιδιαιτερα καλη περιοχη (βεβαια δεν ειναι και ασχημα, απλα το Χαλανδρι εχει και πολυ καλυτερες γειτονιες) αλλα ισχυει οτι μολις φτιαχτηκε ο σταθμος ανεβηκε σε ζητηση.
Θεωρω οτι και το δικο σου διαμερισμα θα φυγει γρηγορα και θα βγαλεις και αυτα που εδωσες αλλα και ολα τα κοστολογια σου αφου οι τιμες γενικα εχουν ανεβει. Στην θεση σου θα το κοιταγα αν δεν σου αρεσει η γειτονια σου.
-
Η επιλογή βιλίτσα και γενικά μονοκατοικία δεν παίζει για πολλούς . Ούτε και για μένα . Γουστάρω που είμαι στον 5ο στο Χαλάνδρι και βλέπω την Αίγινα , την Πελοπόννησο , τα Γεράνια και τα λοιπά βουνά . Δεν έχω χρόνο και διάθεση να ασχολούμαι με το σπίτι μου . Ασχολείται η γυναίκα στο νοικοκυριό , εγώ ξυπνάω στις 6 , φεύγω στις 7 και κάτι και θα γυρίσω γύρω στις 9 . Χτες γύρισα 10+ που έχω βάλει όριο τις 10 .
Το να έχεις να κάνεις και δουλειές δεν παίζει .
Η περιοχή του σταθμού του Χαλανδρίου , εξαιρουμένων των πρώτων 100 μ που είναι η εκτός σχεδίου που είπαμε και κάποια παλιά αυθαίρετα , είναι εξαιρετική και κορυφαία . Για δεκάδες λόγους .
Η 'πλάκα' , ατυχία βασικά που δείχνει πως γυρίζει η μπίλια , είναι ότι τα αυθαίρετα παλιά σπίτια , ανήκουν κυρίως σε Σαντορινιούς που έφυγαν από το νησί το 1953 μετά τον σεισμό , χαρίζοντας τις εκεί περιουσίες τους , σε κάποιους που θα έχουν τεράστια περιουσία σήμερα .
Ρομά έχει κοντά στον σταθμό του Νομισματοκοπείου και στο Ανω Πάτημα Χαλανδρίου κοντά στον Γέρακα .
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!