-
Αυτά ισχύουν σήμερα; Έχει περάσει από τότε ένας χρόνος.
-
εχει ενα point, στην ελλαδα βρισκόμαστε, αυτά εδω αλλαζουν μηνα με το μηνα!!!
-
Απο ότι ξέρω, δεν έχει αλλάξει η φορολογία των ακινήτων, αυτά ίσχυαν και το 2018 που αγόρασα εγώ (εκτός εαν άλλαξε κάτι ο Μητσοτάκης προσωρινά, αλλά νομίζω πως όχι). Ένας λογιστής ξέρει 100% να σου πεί αλλά κατά 99% ξέρει και ένας μεσίτης.
-
https://www.news247.gr/oikonomia/tte-nea-anodos-stis-times-ton-diamerismaton.8984006.html
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το β τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 6,8% στην Αθήνα, 4,2% στη Θεσσαλονίκη, 0,8% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 2,0% στις λοιπές περιοχές της χώρας.
Δεν βλέπω φως...
-
Και όσο πάει θα χειροτερεύει η κατάσταση. Τα ενοίκια έχουν πάει στο θεό και τα ακίνητα που πουλιούνται είναι ελάχιστα.
Τα μεσιτικά γραφεία έχουν πάρει σβάρνα τις ίδιες και ίδιες αγγελίες και συνέχεια τις αναδημοσιεύουν.
Κάποτε έφτιαχναν πολυκατοικίες και έβαζαν ταμπέλες 'πωλούνται διαμερίσματα' τώρα όποιος φτιάχνει πολυκατοικία έχει πουλήσει τα διαμερίσματα πριν πέσουν τα μπετά...
Εδώ που μένω στο Χαλάνδρι έπεσα σε μία τέτοια πολυκατοικία. 4ωροφη, είναι έτοιμη να κατοικηθεί. 4 οροφοδιαμερίσματα.
Μίλησα με κάποιον (μάλλον μηχανικός ήταν) και μου είπε ότι αφορά οικογενειακή πολυκατοικία και δεν τίθεται θέμα πώλησης ή ενοικίασης.
-
Storm wrote:
Απο ότι ξέρω, δεν έχει αλλάξει η φορολογία των ακινήτων, αυτά ίσχυαν και το 2018 που αγόρασα εγώ (εκτός εαν άλλαξε κάτι ο Μητσοτάκης προσωρινά, αλλά νομίζω πως όχι). Ένας λογιστής ξέρει 100% να σου πεί αλλά κατά 99% ξέρει και ένας μεσίτης.
Αν έρθει εκείνη η στιγμή (χλωμό το κόβω πλέον) θα το ψάξω με τον μεσίτη και την δικηγόρο μου. Ευχαριστώ!
-
Δεν έχει αλλάξει η φορολογία . Είναι 3 % .
Δεν χτίζονται νέα σπίτια και τα λίγα που χτίζονται δεν μπορούν να θεωρηθούν αγορά .
Αρα , οι τιμές θα ανεβαίνουν και οι αγοραστές θα κατεβαίνουν τμ ...
-
Εδώ έχω βρει ένα 'υπολογιστή' φόρων και εξόδων για μεταβίβαση ακινήτων.
Νομιζω ότι πάνω/κάτω τα υπολογίζει σωστά αν και είναι λάθος ο υπολογισμός της μεσιτικής αμοιβής, αφού είναι 2% της τιμή πώλησης+ΦΠΑ 24%
Στο δικό μου διαμέρισμα που αγόρασα το 2016 πάντως πάνω/κάτω σωστά τα υπολογίζει.
-
Καλώς τα κινέζικα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!...
-
Αρχικά να πούμε κάποια πράγματα .
Το πρόγραμμα της βίζας από Ελλάδα και Κύπρο , ενοχλεί τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης γιατί δεν γουστάρουν να μην παίρνουν αυτοί τα λεφτά .
Ετσι το άρθρο αυτό μπορεί για κάποιους χαρακτηρισμούς που έχει ως προς το πρόγραμμα να χαρακτηριστεί έως και ύποπτο .
Επί της ουσίας όπως λέει και το άρθρο ο κύριος λόγος που αγοράζουν άτομα της μεσαίας τάξης από εκεί , είναι ένας και μοναδικός . Να έχουν ένα ξένο διαβατήριο , αν στραβώσουν τα πράγματα εκεί ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα .
Από την άλλη υπάρχουν κυκλώματα με υψηλές επαφές που λειτουργούν την όλη διαδικασία .
Εδώ το άρθρο μιλάει για απάτες , για άτομα που τελικά δεν πήραν το ακίνητο καθόλου και απλά τους έφαγαν τα λεφτά . Εκεί αναφέρθηκε ο δικηγόρος και δεν έχω κάτι να προσθέσω .
Γενικά το σύστημα προβλέπει να αγοραστεί ακίνητο αξίας 250000 τουλάχιστον . Εδώ μπαίνουν κάτι ηλιθιότητες των αρθρογράφων περί αντικειμενικών αξιών που ουδεμία αξία έχουν , αφού δεν μπορούν να έχουν γενική εφαρμογή .
Τους έφερναν τα εκεί γραφεία τα οποία έπαιρναν προμήθεια 20-30 % . Τα εδώ γραφεία τα οποία είχαν και αντιπροσώπους και μεταφραστές και οδηγούς και βανάκια , είχαν άλλο ένα 10 -15 % , οι μικρομεσίτες τα ποσοστά τους , τα μαγαζιά που ανακαίνιζαν επίσης το δικό τους ποσοστό , αλλά τα ποσά που έπαιρναν όλοι αυτοί , ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΑ και φορολογημένα , ώστε να φτάσουν τις 250000 .
Προφανώς όμως για να χωρέσουν όλα αυτά αξία ακινήτου , ανακαίνιση μεσιτικά εκεί , μεγαλομεσιτικά εδώ , μικρομεσιτικά και λοιπά έξοδα δικηγόρων και συμβολαιογράφων , μέσα στα 250000 , το ακίνητο δεν έπρεπε να κάνει πάνω από 100-120000 . Δηλαδή να είναι πολύ παλιό και σε υποβαθμισμένη περιοχή .
Οπότε εδώ έχουμε όπως λέει και ο δικηγόρος άτομα που ήξεραν τι γινόταν στις περισσότερες περιπτώσεις .
Πολλοί έρχονταν να τα δουν τα ακίνητα , με τα βανάκια και τους έκαναν πακέτα με παραμονή 2-3 ημερών στην Αθήνα και άλλων τόσων στην Σαντορίνη και έτσι σε μία εβδομάδα αγόραζαν .
Από την άλλη υπάρχει θέμα εκεί με την εξαγωγή χρήματος , αλλά αυτά ακριβώς μαζί με τα προβλήματα δημοκρατίας που έχει το κομμουνιστικό καθεστώς , είναι αυτά που τους ωθούν στο να δημιουργήσουν ατομική περιουσία στο εξωτερικό .
Για να στενοχωρήσω τον φίλο μου τον Πήλιου ως προς το πολιτικό κομμάτι....
-
Κρουζερ, μια και έχω σχέση με Ασια και Κίνα, οι περισσότεροι Κινέζοι αγοράζουν ειτε για να φυγουν από τη μόλυνση (ποιότητα ζωής) είτε για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε Ευρωπαϊκή χώρα.
Για πολιτικά θέματα θα έφευγαν Ταϊβαν.
Παντως μετα την εμπειρία μου για πωληση του διαμερίσματός μου σε Κινέζους, και ο πωλητής μπορει να μη ξερει ποσο πραγματικά αγόρασε ο Κινέζος το διαμέρισμά του απο θεμα προμηθειών σε Κινεζους/Ελληνες μεσίτες. Σωθηκαν πολλοι μεσίτες στ ΝΠ ιδιως με τη βιζα.
Ενας που με πιεσε να πουλήσω 60.000 κατω από όσο πηρα αλλη προσφορα πιο μετά, πρόσφατα με ξαναπηρε τηλ., 1 χρονο μετά. -
Αρχικά να πούμε κάποια πράγματα .
Το πρόγραμμα της βίζας από Ελλάδα και Κύπρο , ενοχλεί τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης γιατί δεν γουστάρουν να μην παίρνουν αυτοί τα λεφτά .
Ετσι το άρθρο αυτό μπορεί για κάποιους χαρακτηρισμούς που έχει ως προς το πρόγραμμα να χαρακτηριστεί έως και ύποπτο .
Επί της ουσίας όπως λέει και το άρθρο ο κύριος λόγος που αγοράζουν άτομα της μεσαίας τάξης από εκεί , είναι ένας και μοναδικός . Να έχουν ένα ξένο διαβατήριο , αν στραβώσουν τα πράγματα εκεί ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα .
Από την άλλη υπάρχουν κυκλώματα με υψηλές επαφές που λειτουργούν την όλη διαδικασία .
Εδώ το άρθρο μιλάει για απάτες , για άτομα που τελικά δεν πήραν το ακίνητο καθόλου και απλά τους έφαγαν τα λεφτά . Εκεί αναφέρθηκε ο δικηγόρος και δεν έχω κάτι να προσθέσω .
Γενικά το σύστημα προβλέπει να αγοραστεί ακίνητο αξίας 250000 τουλάχιστον . Εδώ μπαίνουν κάτι ηλιθιότητες των αρθρογράφων περί αντικειμενικών αξιών που ουδεμία αξία έχουν , αφού δεν μπορούν να έχουν γενική εφαρμογή .
Τους έφερναν τα εκεί γραφεία τα οποία έπαιρναν προμήθεια 20-30 % . Τα εδώ γραφεία τα οποία είχαν και αντιπροσώπους και μεταφραστές και οδηγούς και βανάκια , είχαν άλλο ένα 10 -15 % , οι μικρομεσίτες τα ποσοστά τους , τα μαγαζιά που ανακαίνιζαν επίσης το δικό τους ποσοστό , αλλά τα ποσά που έπαιρναν όλοι αυτοί , ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΑ και φορολογημένα , ώστε να φτάσουν τις 250000 .
Προφανώς όμως για να χωρέσουν όλα αυτά αξία ακινήτου , ανακαίνιση μεσιτικά εκεί , μεγαλομεσιτικά εδώ , μικρομεσιτικά και λοιπά έξοδα δικηγόρων και συμβολαιογράφων , μέσα στα 250000 , το ακίνητο δεν έπρεπε να κάνει πάνω από 100-120000 . Δηλαδή να είναι πολύ παλιό και σε υποβαθμισμένη περιοχή .
Οπότε εδώ έχουμε όπως λέει και ο δικηγόρος άτομα που ήξεραν τι γινόταν στις περισσότερες περιπτώσεις .
Πολλοί έρχονταν να τα δουν τα ακίνητα , με τα βανάκια και τους έκαναν πακέτα με παραμονή 2-3 ημερών στην Αθήνα και άλλων τόσων στην Σαντορίνη και έτσι σε μία εβδομάδα αγόραζαν .
Από την άλλη υπάρχει θέμα εκεί με την εξαγωγή χρήματος , αλλά αυτά ακριβώς μαζί με τα προβλήματα δημοκρατίας που έχει το κομμουνιστικό καθεστώς , είναι αυτά που τους ωθούν στο να δημιουργήσουν ατομική περιουσία στο εξωτερικό .
Για να στενοχωρήσω τον φίλο μου τον Πήλιου ως προς το πολιτικό κομμάτι....
Δε με στεναχωρείς καθόλου σε καμία περίπτωση, το άρθρο το ανέβασα προς σχολιασμό, δεν είναι από πολιτικό site ή εφημερίδα, και το πρόγραμμα αν δεν κάνω λάθος έτρεξε με όλες τις κυβερνήσεις.
Θυμάμαι τώρα πως το άρθρο αναφέρει ονόματα πολιτικών, εγώ το ανέβασα σκεπτόμενος πως ίσως τα διάφορα 'αρπακτικά' της Ελληνικής επιχειρηματικότητας που έχουν άκρες, βρήκαν ευκαιρία να εξαπατήσουν τους Κινέζους 'πελάτες', όπως τα περιγράφουν οι αρθρογράφοι (που φαντάζομαι θα βασίζονται σε δημοσιεύσεις κι απ' την Ασιατική πλευρά ). Δεν είχα στο μυαλό μου τον Άδωνη που αναφέρουν, που θεωρώ αγύρτη έτσι αλλιώς, αλλά αγύρτη εγώ θεωρώ π.χ. και τον Τσίπρα...
Ίσα ίσα είναι ωφέλιμο να μαθαίνουμε περισσότερα από κάποιον της παρέας που είναι μέσα στα πράγματα και του οποίου τη γνώμη μπορούμε να εμπιστευτούμε...
Πάντως αν οι ατζέντηδες τους πρότειναν αγορές εκτός Αθηνών, σε όμορφες και τουριστικές περιοχές της επαρχίας θα μπορούσαν να αγοράσουν είτε κουκλίστικα σπιτάκια, είτε διαμερίσματα που θα μπορούσαν να έχουν άριστη εκμετάλλευση ως ενοικιαζόμενα, με τέτοια ποσά που διαθέτουν...
-
Η στενοχώρια ως προς το πολιτικό κομμάτι , πήγαινε στο κινέζικο καθεστώς και όχι στον Αδωνι .Να σε πειράξω δηλαδή για τα 'σοσιαλιστικά καθεστώτα'
Από την άλλη στάθηκα σε κάποια κομμάτια του άρθρου που δεν πολιτικό όπως λες . Στο γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό ενοχλεί τους δανειστές μας γιατί βρίσκουμε λεφτά ως χώρες εμείς και η Κύπρος , όπως έχουν γράψει πολλές φορές τα δικά τους σάιτ που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα , στο γεγονός ότι πέταξαν την λέξη φούσκα , χωρίς να υπάρχει λόγος , αλλά και στο γεγονός ότι η χρυσή βίζα και η βραχυχρόνια μίσθωση χάλασε τα σχέδια όλων των κυβερνήσεων της κρίσης , να αρπάξουν οι χρηματοδότες τους , τα ακίνητα του κόσμου τζάμπα .
Στα καινούργια δεν υπήρχε αγορά για χρυσή βίζα , αφού ήταν το φπα που έκανε την διαφορά , αλλά και οι πολλές μίζες που δεν άφηναν ποσό για να πάρει ο πωλητής και να μείνει το σύνολο στα 250000 .
-
'Χρίζει ανακαίνισης' σε πολλές περιγραφές αγγελιών ενοικιαζόμενων.
Τι στην ευχή σημαίνει αυτό;
Επίσης 'επιδαπέδια θέρμανση' μάλλον ρεύματος. Θετικά; Αρνητικά;
-
'Χρίζει ανακαίνισης' σε πολλές περιγραφές αγγελιών ενοικιαζόμενων.
Τι στην ευχή σημαίνει αυτό;
Επίσης 'επιδαπέδια θέρμανση' μάλλον ρεύματος. Θετικά; Αρνητικά;
-
Ότι θέλει ανακαίνιση....τώρα πόσο μεγάλη και με πόσα χρήματα, μόνο οταν το δεις από κοντά θα μάθεις.
-
Λογικά με την επιδαπέδια μάλλον ενοούν ενδοδαπέδια, μακράν η καλύτερη θέρμανση (με καυστήρα φυσικά). Εκτός εαν το επιδαπέδια είναι νέος όρος για να περιγράψουν τα θερμαντικά σώματα πρίζας...αχαχα!!
-
-
Αυτά ακριβώς πήγα να γράψω.....
Είναι όμως σχετικά σπάνιο σε σπίτι που χρειάζεται ανακαίνιση να υπάρχει ενδοδαπέδια. Είναι βέβαια η καλύτερη μέθοδος θέρμανσης κατά την άποψη μου. Για την έκταση της ανακαίνισης μόνο μηχανικός μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Έχω δει χρέπια που ήθελαν 250-300 ευρώ το τμ για να ξαναγίνουν σπίτια αλλά έχω δει και άλλα σε πολύ καλύτερη κατάσταση που με πολύ λιγότερα χρήματα γίνονταν σούπερ.
-
Είναι βέβαια η καλύτερη μέθοδος θέρμανσης κατά την άποψη μου.
Πολύ καλή θέρμανση αλλά θέλει κ αρκετά χρήματα να ρίξεις στην αρχή για να την φτιάξεις. Με τα χρόνια κάνεις απόσβεση φυσικά, αλλα...
-
Το χρήζει ανακαίνισης , σημαίνει απλά 300-500 ευρώ το τμ ...
Το επιδαπέδια δεν παίζει , το ενδοδαπέδια , είναι θέρμανση με σωλήνες μέσα στο πάτωμα . Συνήθως σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας . Είναι οικονομική λύση στην λειτουργία , μισή κατανάλωση από πετρέλαιο και αέριο , αλλά 3 φορές παραπάνω κόστος στην αρχική εγκατάσταση και λειτουργία .
Η ενδοδαπέδια έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα . Δεν κάνει για όλες τις περιοχές , γιατί λειτουργεί με νερό 40 βαθμών και πρέπει να δουλεύει συνέχεια , δηλαδή να έχει σταθερό κρύο η περιοχή . Να την ανοίξεις Οκτώβρη / Νοέμβρη και να την κλείσεις Μάρτιο/Απρίλιο . Εχει μία αδράνεια γύρω στις 10 ώρες και έτσι δεν βολεύει σε περιοχές με ήπιο χειμώνα και συχνές εναλλαγές εξωτερικών θερμοκρασιών , που θέλεις γρήγορη απόδοση .
Σε αυτή την περίπτωση αντί για ενδοδαπέδια , η θέρμανση γίνεται με φαν κόιλς , όπως κάνω και εγώ τώρα στην οικοδομή, που είναι κοντά στο Κέντρο και έχει 3-4 βαθμούς περισσότερους από το Χαλάνδρι σε κάθε περίπτωση .
Με τα φαν κόιλς έχεις και ψύξη το καλοκαίρι , ενώ η ενδοδαπέδια , μπορεί να δώσει δροσισμό με την κυκλοφορία νερού 15 βαθμών το καλοκαίρι .
-
Ότι ακριβώς έχει γράψει από πάνω ο criuser, θα έγραφα κι εγώ! Με το Βασίλη έχουμε σχεδόν απόλυτη ταύτιση απόψεων στα τεχνικά - οικοδομικά θέματα.
-
Για αυτό διαφωνούμε λίγο στα αμάξια....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!