-
Αυτά ήθελα να γράψω και εγώ αλλά με έπιασε η ευγένεια.....
Πάντως το σαλόνι μου μοιάζει για σπίτι 60-70τμ. Όντως οι φωτός είναι για τον πέοντα. Τζάμπα είναι οι ρημάδες,βγάλε μερικές ακόμα. Που είναι τα υπνοδωμάτια? Όμως μου έχει τύχει ιδιοκτήτης να μη θέλει φωτός στο Ίντερνετ από όλους τους χώρους,μήπως κάτι τέτοιο έγινε και εδώ? Μου έχει τύχει και ιδιοκτήτης που δεν ήθελε να βγάλω καθόλου φωτογραφίες για να μην φαίνονται και καλά τα έπιπλα τους στο δίκτυο. Τελικά έβγαλα τα μπαλκόνια και τη θέα και το πούλησα σε ένα μήνα παρότι δυο συνάδελφοι το είχαν σχεδόν δυο χρόνια.
-
. ειχαν την αποψη οτι επεσαν ελαφρως. μου προσδιορισαν τη μεση τιμη στα 1900-2100 στο περιστερι. ως γατος και εχοντας ψαξει απειρα για σπιτι, θεωρησα οτι οι τιμες ειναι 400 ευρω κατω τουλαχιστον.
τους πηραμε και τηλεφωνα. δυσκολο να το χωνεψουν, εχουν ενα-δυο ο καθενας 80αρια απουλητα. φοβαμαι οτι ενας παραγοντας σημαντικος διαμορφωσης τιμης ειναι και αυτη η λανθασμενη αντιληψη των κατασκευαστων που σωθηκαν περι τιμολογησης οπως τα παλια-καλα χρονια. ενα μειον 15-20% σιγουρα διορθωθηκε τιμολογιακα.
Το μόνο που μπορώ να πω για το Περιστέρι γιατί δεν την ξέρω την περιοχή , είναι ότι ενώ γενικά οι τιμές πώλησης ήταν στο 50-60 % αυτών του Χαλανδρίου , πριν την κρίση έφτασαν στο 80 % , ενίοτε και στο 90 % .
Αυτό προφανώς με την κρίση γκρεμίστηκε γιατί οι πελάτες ήταν Ελληνες με δάνεια και δυσκολίες και έτσι νομίζω ότι έχεις δίκιο και ίσως ο πάτος του 2013 να ήταν και πιο κάτω στα 1300-1500 .
Εγώ που αγόρασα οικόπεδο το 2006 σε κοντινό προάστιο στο κέντρο , καλό οικόπεδο , από τα καλύτερα , από τις τιμές που πούλαγε τότε η περιοχή , ο πάτος ήταν -35 έως -40 % . Τώρα είναι στο -20 έως -15 % , οπότε υπάρχει ακόμα πτώση .
Απλά επειδή μειώνεται το απόθεμα σε όλους ότι μένει ακριβαίνει για να μαζέψει την χασούρα .
Για τον φίλο που ψάχνει και απορεί γιατί δεν πουλάει ο άλλος , θα του πουν , γιατί δεν κατεβάζει την τιμή στο δικό του .
Μα προφανώς γιατί δεν τον συμφέρει και καλά κάνει .
Ισως κάνει το ίδιο και ο άλλος . Μένει μέσα και αν δεν πάρει αυτό που θέλει δεν το πουλάει .
Εχω πουλήσει σε ένα φίλο ένα φιλέτο . Εξαιρετικό τριόροφο διαμέρισμα με θέα όλο το λεκανοπέδιο και τα νησιά , δίπλα στο μετρό , με βεράντες και ταράτσα 150 τμ και πολυτελές .
Αυτός το πήρε πριν σχεδόν 20 χρόνια όταν ήταν 4μελής οικογένεια . Τώρα πλέον είναι 2μελής ,αφού τα παιδιά τους έκαναν δικές τους οικογένειες . Δεν τους χρειάζεται τόσο μεγάλο σπίτι , δεν έχει την κοινωνική ζωή που είχε , ήταν ψιλοεπώνυμος , τώρα είναι συνταξιούχος .
Θέλει να το πουλήσει στην τιμή που πρέπει , για να αγοράσει ένα μικρότερο και ανάλογο στην ίδια περιοχή και να του μείνουν λεφτά .
Οσο δεν βρίσκει να το πουλήσει μένει σε αυτό .
Απλά πράγματα .
Τώρα το γεγονός ότι έχει 2 υπνοδωμάτια στα 100 τμ , είναι σημαντικός λόγος που το σπίτι μένει απούλητο αυτή την εποχή .
-
Με τόσα μέτρα θα έπρεπε να έχει εκτός από 3 υπνοδωμάτια και wc....
-
σε 100 τετραγωνικά 3 δωμάτια κ wc εμένα μου φαίνονται too much. Εκτός αν μιλάμε για δωμάτια που ίσα που χωράνε τα κρεβάτια... Μην τα θέλουμε κ όλα, αν κάποιος θέλει wc κ 3 δωμάτιο νομίζω θα πρέπει να πάει στα 120 τετραγωνικά minimum.
-
Έχω παραδείγματα που μπορώ να βάλω....όλα είναι θέμα μελετημένης διαρρύθμισης και όχι αρπακόλλας.
-
kkostask wrote:
σε 100 τετραγωνικά 3 δωμάτια κ wc εμένα μου φαίνονται too much. Εκτός αν μιλάμε για δωμάτια που ίσα που χωράνε τα κρεβάτια... Μην τα θέλουμε κ όλα, αν κάποιος θέλει wc κ 3 δωμάτιο νομίζω θα πρέπει να πάει στα 120 τετραγωνικά minimum.
και ομως ζω σε ενα τετοιο. με ελαχιστοποιηση διαδρόμων και εξαιρετη διαρυθμιση δεν ειναι οτι πιο ευρυχωρο αλλα δεν ειναι και στεναχωρο. και ναι θα ηθελα 120 αλλα α) πληρωνω ακομη το δανειο μου αφου ητανε λογικο και δεν γνωρισα την κα κατσελη β) πληρωνω και εφορια για το δανειο της σουλας που πηρε τα 120 και λεει κατσελη και σταζει μελι
και που να δεις ποσο πιο ευρυχωρο ειναι απο το 3αρι ισογειο που εμενα πριν, παντα με δυο παιδια.
-
Κάποτε τα 100 τμ ήταν τα λεγόμενα 4άρια . Η διαφορά με τα 3άρια που ήταν 70-80 τμ ήταν ότι το 4άρι είχε 2 μπάνια και 2 υπνοδωμάτια και χωριστή μεγάλη κουζίνα .
Τα 5άρια ήταν πάνω από 110-120 τμ , συχνά και 130-140 . Αυτά ήταν μέχρι το 1990 . Μετά τα 100άρια χάθηκαν και πήγαμε στα 80-85 και 110-115 . Με τα εύκολα χρήματα του 2002 , τα 3άρια των 80 τμ έπαψαν να είναι ελκυστικά , γιατί όλοι ήθελαν 3 υπνοδωμάτια , αφού δανείζονταν για 30-40 χρόνια .
Ετσι βγήκαν τα 100άρια με 3 υπνοδωμάτια . Συνήθως 95-105 τμ και η διαφορά ήταν ότι η κουζίνα ήταν ενιαία με το σαλόνι και τα δωμάτια λίγο μικρότερα .
Βέβαια όλα είναι θέμα σχεδιασμού . Εχω κάνει αρκετά 100άρια με 3 υπνοδωμάτια και αυτά που έχω τώρα που δεν είμαι σε πολύ ακριβή περιοχή , είναι 97 τμ με 3 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια .
Προφανώς αν είχα 20 τμ για τους ίδιους χώρους θα έκανα χωριστή κουζίνα και θα μεγάλωνα κάποιους χώρους , κυρίως στο σαλόνι , γιατί τα υπνοδωμάτια είναι σχετικά μεγάλα .
Από την άλλη τα 97 τμ αν θέλει κάποιος κάνει το ένα υπνοδωμάτιο κουζίνα και γίνεται το 4άρι που λέγαμε και πράγματι ένας το έκανε που δεν ήθελε 3 υπνοδωμάτια .
Στόρμ οι βεράντες σου είναι μεγάλες γιατί μάλλον δεν θα έχει κλεισμένο ημιυπαίθριο το διαμέρισμα , αφού τότε άρχισαν να επιτρέπονται . Αν όμως είναι βεράντες που το πλάτος τους είναι μέχρι 1,80 σε κάποιο σημείο και είναι γύρω-γύρω τότε προφανώς η άδεια είναι του 84 αρχές του 85 και είναι φτιαγμένο με τον παλιό κανονισμό .
Οι βεράντες είναι κάτι που μου αρέσει και μένα και πάντα φτιάχνω μεγάλες , όχι παντού , κυρίως στο σαλόνι που είναι και η ανάγκη να κάτσεις . Συχνά έχω βεράντες πάνω από 3-3,5 μ. πλάτος αν μου επιτρέπει το οικόπεδο , πάντα όμως μεγαλύτερο από 2,5 μ, Χρησιμοποιώ αρκετές φορές συνδυασμό ημιυπαίθριου και εξώστη , όπου μου δίνει βεράντες σαν αυτή που έχω στην οικοδομή που μένω που είναι 4,20 Χ 6,80 . 28 τμ . Τους έβαζα και BBQ στην βεράντα και τζάκι μέσα , ήταν και σε ακριβή περιοχή .
-
90τμ είναι το διαμέρισμά μου, παλιάς κοπής, κατασκευή του 1986. Τότε έπαιζαν πολύ τα μεγάλα σαλόνια με το τζάκι στην γωνία, οι τεράστιες βεράντες τύπου αλάνα, οι άνετες κουζίνες, τα δύο WC (μεγάλο και μικρό) και φυσικά τα δύο άνετα υπνοδωμάτια.
Μόνο οι βεράντες μου είναι 32τμ... 2200euro έσκασα για τέντες στον Κυριακόπουλο στο Χαλάνδρι. Τόσο πανί ούτε τα ιστιοφόρα δεν έχουν.
Τυπικό διαμέρισμα για οικογένεια με παιδάκια που θέλουν μεγάλες βεράντες για να παίζουν έξω. Για αυτό άλλωστε το 'παιδικό' δωμάτιο έχει δύο μπαλκονόπορτες για έξοδο στην τεράστια γωνιακή βεράντα.
Το κορυφαίο είναι ότι κάνω χρήσης μόνο της μίας βεράντας, αυτή της κουζίνας.
-
criuser λύσε μου μία απορία γιατί είμαι σκράπας εντελώς..
Όταν λέτε δυάρι, τριάρι, τεσσάρι, πεντάρι διαμέρισμα τι εννοείτε; Είναι με βάση τον αριθμό υπνοδωματίων ή κάτι άλλο;
Το πλάτος στις βεράντες μου είναι στα 2 μέτρα.
υ.γ. σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να το νοικιάσω και να φύγω προς Ανατολική Αττική, προς την εξοχή. Θέλω να πιστεύω ότι θα ενοικιαστεί εύκολα.
-
@bekiaris: τρομερή θέα και τι ησυχία θα έχει. βέβαια συμφωνώ με το ότι είναι μικρό το σαλόνι. Μήπως έχει 3 υ/δ;
Υπάρχει μεσίτης που βάζει αγγελία μόνο με τη φωτογραφία ενός κρεβατιού και πρέπει να μαντέψεις τα υπόλοιπα. Το κάνουν για να μην μπορεί να το βρει ο επίδοξος αγοραστής με κανένα τρόπο. Προσωπικά μόνο ένα δεν έχω καταφέρει να βρω και λόγω εγωισμού θεώρησα μούφα την αγγελία.
@στορμ: το νοικιάζεις μέσα σε 1 μέρα χαλαρά.
-
Το νοικιάζεις εύκολα .
Οταν λέμε δυάρι κλπ , εννοούμαι τους χώρους κύριας χρήσης . Δηλαδή σαλόνι και υπνοδωμάτια .
Οπότε σαλόνι και 1 υπνοδωμάτιο είναι δυάρι , σαλόνι και 2 υπνοδωμάτια τριάρι , σαλόνι και 3 υπνοδωμάτια 5άρι .
Στα 95-105 τμ παίζουν και τα λεγόμενα 4άρια , που υπήρχαν παλιά κυρίως που ήταν με 2 υπνοδωμάτια και μεγαλύτερους γενικά χώρους από ένα τριάρι και λουτρό , wc.
-
Το βάζω εδώ μήπως κάποιος ξέρει ή έχει κάτι διαθέσιμο. Ο κολλητός μου ψάχνει διαμέρισμα με τα εξής χαρακτηριστικά:
- Περιοχή, σχετικά αδιάφορη, αλλά προτιμάει προς ΒΠ ή κοντά σε Ν. Σμύρνη / Κέντρο.
- Είναι ΟΚ και με 1 υπνοδωμάτιο, αλλά προτιμάει 2.
- Να είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται επισκευές.
- Εαν είναι επιπλωμένο, ακόμα καλύτερα.
Τώρα, το 'περίεργο' σημείο: Το θέλει για 12 μήνες (μέχρι να είναι έτοιμο το διαμέρισμα που έχει αγοράσει), δεν τον ενδιαφέρει ενοικιαστήριο κλπ. και πληρώνει προκαταβολικά όλο το ενοίκιο για τους 12 μήνες! Δεν θα κάνει καμία αλλαγή, τον ενδιαφέρει απλά ένα σπίτι να μείνει για 10-12 μήνες περίπου, μέχρι να μετακομίσει στο νέο του σπίτι και σε σχετικά καλή τιμή, λόγω τρόπου πληρωμής. Εαν κάποιος έχει / ξέρει κάτι ας με ενημερώσει.
-
Το νοικιάζεις εύκολα .
Οταν λέμε δυάρι κλπ , εννοούμαι τους χώρους κύριας χρήσης . Δηλαδή σαλόνι και υπνοδωμάτια .
Οπότε σαλόνι και 1 υπνοδωμάτιο είναι δυάρι , σαλόνι και 2 υπνοδωμάτια τριάρι , σαλόνι και 3 υπνοδωμάτια 5άρι .
Στα 95-105 τμ παίζουν και τα λεγόμενα 4άρια , που υπήρχαν παλιά κυρίως που ήταν με 2 υπνοδωμάτια και μεγαλύτερους γενικά χώρους από ένα τριάρι και λουτρό , wc.
Ε ρε παίχτη και εγώ νόμιζα ότι αγόρασα δυάρι...!... Νόμιζα ότι πάει με τον αριθμό υπνοδωματίων!... Thank you!
Μόλις ηρεμήσει λίγο η κατάσταση θα ζυγίσω τα πράγματα για το επόμενο βήμα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής το πείραμα πολυκατοικία για μένα έχει αποτύχει παταγωδώς.
-
Η πλάκα είναι ότι εδώ πάνω τα δυάρι πχ είναι αυτό που έχει δυο υπνοδωμάτια.... και συνήθως χωρίς ντουλάπες βεβαίως βεβαίως....
-
Το νοικιάζεις εύκολα .
κριου, καπου το χασα
νομιω τεσσαρι = 3 κρεββατοκαμαρες + σαλονι
ελπιζω να ειναι καλυτερα τα στατικα σου.... χεχεχε
-
Μηπως ξερει καποιος τι γινεται με την Χρυση Ευκαιρια; Στο xe.gr δεν με αφηνει να ανανεωσω/βαλω αγγελια δωρεαν. Ζηταει χρηματα. Μεχρι πριν 2 μηνες την εβαζα την αγγελια δωρεαν. Αγγελια για πωληση ακινητου. Αλλες αγγελιες για μικροπραγματα ακομα μπορεις να τις βαλεις δωρεαν. Εκαναν καποιες αλλαγες;
-
Μηπως ξερει καποιος τι γινεται με την Χρυση Ευκαιρια; Στο xe.gr δεν με αφηνει να ανανεωσω/βαλω αγγελια δωρεαν. Ζηταει χρηματα. Μεχρι πριν 2 μηνες την εβαζα την αγγελια δωρεαν. Αγγελια για πωληση ακινητου. Αλλες αγγελιες για μικροπραγματα ακομα μπορεις να τις βαλεις δωρεαν. Εκαναν καποιες αλλαγες;
Εδω και κάποιου μήνες (σίγουρα από Φεβρουάριο, ίσως και νωρίτερα) ζητάει χρήματα πλέον, τέλος οι δωρεάν αγγελιές για ακίνητα. Δωρέαν μόνο ο σπιτόγατος πλέον.
-
criuser wrote:
Το νοικιάζεις εύκολα .
κριου, καπου το χασα
νομιω τεσσαρι = 3 κρεββατοκαμαρες + σαλονι
ελπιζω να ειναι καλυτερα τα στατικα σου.... χεχεχε
Για τα στατικά έχουμε συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια . Εγώ κάνω διαχείριση και διοίκηση έργων και τηρώ νομοθεσία και σχέσεις με ξύστες ....
Αργησες να ψάχνεις για σπίτι , οπότε δεν πρόλαβες τα τεσσάρια .
Οπως λέει και ο Κώστας , αυτές οι ονομασίες είναι εθιμικό δικαίου . Δηλαδή δεν είναι ίδιες σε όλες τις περιοχές , όπως δεν πουλάνε με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιοχές της χώρας .
Αλλού χρεώνουν κοινόχρηστα , αλλού μπαλκόνια , αλλού δεν έχουν ντουλάπες , αλλού δεν έχουν κεντρική θέρμανση .
Οπότε μιλάμε για την Αθήνα .
Οπως είπα αυτές οι ονομασίες έρχονται από παλιά .
Γκαρσονιέρες από 25-35 τμ
Δυάρια από 45-60 τμ
Τριάρια παλιά από 65-80 τμ αργότερα από 70-85 τμ . Τα μεγάλα άνω των 80 είχαν και βεσε...
Τεσσάρια παλιά από 90-110 . Μεγάλο σαλόνι , χωριστή κουζίνα , 2 μεγάλα υπνοδωμάτια , 2 μπάνια .
Αυτά τα σπίτια είχαν ζήτηση γιατί τότε ο κόσμος , άλλαζε συχνά σπίτια . Είχε μία λογική να μην κρατάει τα λεφτά του , καθότι πληθωρισμός μετά το 73 , υποτιμήσεις πριν και έτσι ξεκίναγε με γκαρσονιέρες και δυάρια και μετά ανάλογα με τα παιδιά του ανέβαινε σε μεγαλύτερα .
Οσοι είχαν 2 παιδιά ίδιου φύλου , ή ένα παιδί και κάποια μεγαλύτερη άνεση προτιμούσαν τα 4άρια .
Μετά το 90 όμως άρχισε η λογική να θέλει κάθε παιδί ανεξαρτήτως φύλου το δωμάτιο του , οπότε τα 4άρια έπαψαν να έχουν ζήτηση και έγιναν της μόδας τα σπίτια 80 και 110 μ με 2 και 3 υπνοδωμάτια αντίστοιχα .
Αυτά ήταν εμπορικά διαμερίσματα , τα μεγαλύτερα ήταν σε ακριβές περιοχές και λίγα .
Μετά το 2002 που το χρήμα έγινε εύκολο και τα δάνεια πήγαν στα 35-40 χρόνια , τα τριάρια ο κόσμος δεν τα ήθελε αφού σου λέει θα το χρωστάω μια ζωή , ας το πάρω για μια ζωή και ας πάρω με τρία υπνοδωμάτια και μικρότερο .
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι επειδή στα 100 τμ με δύο υπνοδωμάτια , το σαλόνι ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό στα 75 τμ με δύο υπνοδωμάτια , θεωρήθηκε ότι είναι δύο δωμάτια και έτσι βαφτίστηκε 4άρι .
Οταν όμως τα σπίτια από 95 τμ άρχισαν να έχουν 3 υπνοδωμάτια , όπως έγινε τα τελευταία χρόνια , ο ορισμός 4άρι - 5άρι , αντικαταστάθηκε με τις φράσεις μικρό πεντάρι τα 95-110 με 3 υπνοδωμάτια και μεγάλο πεντάρι από 110-130 τμ .
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές διαρρύθμισης , αλλά δεν θεωρούνται εμπορικές αφού ο κόσμος ζητάει χώρους σε οικονομικές τιμές .
-
wantone wrote:
Εδω και κάποιου μήνες (σίγουρα από Φεβρουάριο, ίσως και νωρίτερα) ζητάει χρήματα πλέον, τέλος οι δωρεάν αγγελιές για ακίνητα. Δωρέαν μόνο ο σπιτόγατος πλέον.
σπιτόγατος πως ειναι δωρεαν; πηγα να την βαλω εκει και ζητησε και εκει χρηματα. το εχεις κοιταξει προσφατα?
-
Όλοι πλέον ζητάνε χρήματα...ειδικά ο Σπιτόγατος που εμάς του επαγγελματίες μας έχει ξεσκίσει το τελευταίο 6μηνο....ανέβασε 30-50% τις χρεώσεις ανάλογα την καταχώρηση.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!