-
Χαχαχα, αν βαλεις το swift ξεπουλησες σε μια μερα.....
Εμ, τι νομιζες;;;;
500.000 χιλιάρικα για εσένα Λαπ και χαλάλι σου και το Σουιφτ. Δωρο με κορδέλα θα στο κάνω! Ειναι συλλεκτικό πια ε...
-
Εμ, τι νομιζες;;;;
SUZUKI ALTO 2003, 93000χλμ, 2350euro, τιμή μη συζητήσιμη.
Αγγελία στο Χαλάνδρι από ιδιώτη. Το έβαλε Δευτέρα στα Θεοφάνεια, πουλήθηκε Τετάρτη πρωί.
Τι να λέμε τώρα; Ανάρπαστα...
-
Την καλημέρα μου.
Θέλω να πουλήσω ένα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως. Το οικόπεδο είναι περίπου ένα στρέμμα αλλά όταν εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης, μας μένουν περίπου 270 μέτρα στα οποία μπορεί κάποιος να χτίσει. Συγχωρέστε με για την αφελή ερώτηση αλλά εγώ τί πουλάω στον υποψήφιο αγοραστή? Ένα στρέμμα θα του πουλήσω ή 270 μέτρα?
-
Lap wrote:
Εμ, τι νομιζες;;;;
500.000 χιλιάρικα για εσένα Λαπ και χαλάλι σου και το Σουιφτ. Δωρο με κορδέλα θα στο κάνω! Ειναι συλλεκτικό πια ε...
Χαχαχα
Αν ειναι για το συλλεκτικο.....ε τοτε κατι θα κανουμε..... θα το ξανασκεφτω...
-
@Lap.... Έκλαψα! Αντε, θα σου κάνω δώρο και το παιδικό καθισματάκι μιας και βλεπω σε ενδιαφέρει σε βιντεο που ποσταρες στο Σουιφτ τοπικό! Χωράει.
Το σπίτι έχει πολυ μεγάλο χωρο υποδοχής και μπορεις να βάζεις όλο το όχημα μέσα να το αποθαυμάζεις.
By the way, ο τελευταίος ενδιαφερόμενος επανήλθε με άλλα 5.000. Σήμερα πάω με γυναίκα και παιδί να το δούμε όλοι μαζι πρωτη φορά με κατόψεις, λειζερ μεζούρες να δουμε αν/πως θα μας βολέψει. -
Χαχα
Το κανεις ολο και πιο δυσκολο να πω οχι....θα με τουμπαρεις στο τελος στο λεω.... Χτυπας στο θυμικο ανελεητα.
Αν ηρθε πελατης με λειζερ να μετρησει πολυ καλα τα ακουω για εσενα τα πραγματα....αρκερα αποφασισμενος για αγορα μου κανει...
-
@Ταξιδευτη
Πως τα βλεπεις τα πραγματα....ανοιγουν οι δουλειες ατο επαγγελμα;
Βασικο για να μεγενθυνουμε τα νουμερα διοτι εσωτερικη ζητηση επεσε ξανα.(μη ρωτησεις γιατι επεσε...διοτι παλι θα πλακωνομαστε εδω μεσα)
Πως τα βλεπεις εσυ;
-
Καταιγιδα...ignis με 150-170.000 χλμ awd το πρωτο...που ειναι σαν φορτηγακι...6000 ευρω ακατεβατα....για εμενα υπερβολικα ακτιβη τιμη για τετοιο αυτοκινητο
Εφυγε αμεσως..
Το 'ιαπωνεζικο' παιζει στην αγορα ακομα...ο κοσμος αγοραζει συμφωνα με αυτο.
-
Θέλω να πουλήσω ένα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως. Το οικόπεδο είναι περίπου ένα στρέμμα αλλά όταν εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης, μας μένουν περίπου 270 μέτρα στα οποία μπορεί κάποιος να χτίσει. Συγχωρέστε με για την αφελή ερώτηση αλλά εγώ τί πουλάω στον υποψήφιο αγοραστή? Ένα στρέμμα θα του πουλήσω ή 270 μέτρα;
Μάλλον εννοείς ότι ήταν εκτός σχεδίου πόλεως παλαιότερα και τώρα πλέον έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, αλλά δεν έχει γίνει η υλοποίηση της ρυμοτόμησης με τη διάνοιξη των δρόμων κτλ (εισφορά σε γη). Αν είναι έτσι, 270 τετραγωνικά μέτρα θα σου πληρώσει ο αγοραστής.
-
Την καλημέρα μου.
Θέλω να πουλήσω ένα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως. Το οικόπεδο είναι περίπου ένα στρέμμα αλλά όταν εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης, μας μένουν περίπου 270 μέτρα στα οποία μπορεί κάποιος να χτίσει. Συγχωρέστε με για την αφελή ερώτηση αλλά εγώ τί πουλάω στον υποψήφιο αγοραστή? Ένα στρέμμα θα του πουλήσω ή 270 μέτρα?
'εντός σχεδίου' και 'όταν μπει στο σχέδιο πόλης' είναι εντελώς αντιφατικά μεταξύ τους. Εκτός και αν κάτι δεν μας λες σωστά.
Επί της ουσίας γήπεδο εκτός σχεδίου (πόλης) πουλάς ή αγροτεμάχιο καλύτερα (λαμβάνοντας ως δεδομένο το 'όταν θα μπει στο σχέδιο πόλης').
Άρα, 1 στρέμμα χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει τώρα που μιλάμε (δεν έχεις τα ελάχιστα 4.000 τ.μ. που απαιτούνται). Είναι και άλλες προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν, αλλά με αυτά τα δεδομένα μόνο αυτό μπορώ να σου πω.
-
Την καλημέρα μου.
Προφανώς για να μιλάς για σχέδιο το οποίο σου αφήνει 270 μέτρα , επειδή δεν μπορεί να είναι περιοχή εκτός σχεδίου που μπαίνει τώρα στο σχέδιο και να σου παίρνει τέτοια ποσοστά εισφορών , μάλλον πρόκειται για εντός σχεδίου οικόπεδο , το οποίο έχει ρυμοτομηθεί στο σχέδιο πόλης και το σχέδιο δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί , δηλαδή δεν έχει ανοιχτεί ο δρόμος .
Παρ΄ όλα αυτά από την στιγμή που το οικοδομήσιμο τμήμα που φαίνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο είναι 270 τμ , αυτό θα πουλήσεις .
Για τα υπόλοιπα 730 τμ θα πρέπει να υπάρχει αυταποζημίωση , αποζημίωση από τους ομόρους και αποζημίωση από τον Δήμο , ή το Κράτος . Μπορεί ένα από αυτά , μπορεί και όλα . Δεν έχουμε στοιχεία για να κρίνουμε περισσότερα .
-
@Ταξιδευτη
Πως τα βλεπεις τα πραγματα....ανοιγουν οι δουλειες ατο επαγγελμα;
Βασικο για να μεγενθυνουμε τα νουμερα διοτι εσωτερικη ζητηση επεσε ξανα.(μη ρωτησεις γιατι επεσε...διοτι παλι θα πλακωνομαστε εδω μεσα)
Πως τα βλεπεις εσυ;
Μετά από 10 χρόνια κρίση , η μεγαλύτερη που έχω ζήσει ποτέ στον χώρο με δεύτερη αυτή του 1990-1994 , το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον υπάρχουν τόσο λίγα καινούργια ή υπό κατασκευή σπίτια , έστω και αν έχουν ξεκινήσει εδώ και 10-12 χρόνια που είναι αδύνατο να καλύψουν την όποια ζήτηση . Ταυτόχρονα η έλλειψη ανέγερσης νέων σπιτιών , το πέρασμα σε ηλικίες γάμου των παιδιών που τους είχαν αγοράσει σπίτια οι γονείς τους πριν την κρίση και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν κάνει έντονο το πρόβλημα της ενοικίασης .
Από την άλλη πολλοί ξένοι έχουν αγοράσει ολόκληρα κτίρια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και έτσι αυτά θα βγουν κάποια στιγμή ανακαινισμένα προς ενοικίααη ή και πώληση .
Τα νεόδμητα τώρα με την κατάργηση του ΦΠΑ θα αγοραστούν και αυτά , αλλά νέες οικοδομές θα χτίζονται λίγο γιατί το να φτιάχνεις σπίτια ενεργειακής κατηγορίας Α+ , έχει κόστος , το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα , αλλά και το γεγονός ότι η αγορά των υλικών δεν έχει βάθος και δεν έχει πίστωση και οι τιμές είναι ακριβότερες από αυτές στην κορυφή των πωλήσεων του 2006-7 , σημαίνει ότι το κόστος κατασκευής χωρίς την αξία της γης θα περάσει τα 1500 €/τμ , οπότε οι τιμές πώλησης θα είναι πάνω από 2500 €/τμ για τις φτηνές περιοχές .
Αυτό προφανώς δεν μπορεί να το σηκώσει η αγορά ακόμα , άρα δεν πρόκειται να έχουμε νέες οικοδομές , αλλά ελάχιστες κυρίως σε οικόπεδα που έχουν αγοραστεί πριν την κρίση και έχουν βγάλει παλιές άδειες , οι οποίες με τις παρατάσεις που δόθηκαν μέσα στην κρίση ισχύουν ακόμα .
Αρα είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο η οποία θα κρατήσει για μένα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της δεκαετίας και μετά θα έχουμε άλλη αγορά .
Οι τιμές που σήμερα έχουν ανέβει από το -40 % του 2013 , στο -20 με -25 , θα ανεβαίνουν με αργό ρυθμό και κυρίως θα έχουν να κάνουν με παράγοντες της γενικότερης οικονομίας . Αν η οικονομία αναπτυχθεί γρήγορα , θα έχουμε διαφοροποιήσεις , όχι δραματικές γιατί η οικοδομή είναι πολύ αργή διαδικασία , αφού πρέπει να βρεις οικόπεδο , να το κλείσεις να μελετηθούν τα κτίρια , να βγούν οι άδειες και να αρχίσει η κατασκευή , θα φας κοντά ένα χρόνο .
Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι υπάρχει άνοδος , κάποιοι κάνουν πωλήσεις μετά από 10 χρόνια που δεν έκαναν καμία , μιλάμε πάντα για νεόδμητα , αλλά δεν έχουν και πολλά να δώσουν και έχουν μεγαλώσει για να συνεχίσουν την δουλειά αυτή που είναι ωραία , καπετανάδικη , αφήνει έργο πίσω της , αλλά είναι και πολύ ψυχαναγκαστική . Οπότε ναι υπάρχει άνοδος , ανοίγουν δουλειές αλλά με αργούς ρυθμούς και κυρίως μειώνονται σε αριθμό και αυξάνουν σε μέγεθος αυτοί που θα ασχολούνται με το αντικείίμενο αυτό στο μέλλον , οπότε ανάλογα θα μειωθεί ο ανταγωνισμός .
-
Οι συνολικές πωλήσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίασαν κατά το έτος 2019 αύξηση 28,2%. Η δε μέση αύξηση τιμών κυμαίνεται ανά περιοχή από το 29 έως το 37%. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά η οποία φυσικά αρκείται όπως είπε και ο criu στα λίγα νεόδμητα και σε παλαιότερες κατασκευές. Τουλάχιστον εδώ,τα διαθέσιμα οικόπεδα είναι πλέον ελάχιστα άρα και δύσκολο να υπάρξουν νέες κατασκευές. Το καταπληκτικό είναι ότι σε κάποιες νεοανεγειρόμενες οικοδομές τα διαμερίσματα πωλούνται από τα σχέδια ακόμα ενώ έχω και παράδειγμα οικοδομής στην Καλαμαριά που έχει μόνο ένα απούλητο διαμέρισμα παρότι μόλις ολοκληρώθηκε ο σκελετός του κτιρίου. Στη δε Θέρμη,ότι χτίζεται τώρα έχει απλά πουληθεί.
-
Είδα δύο οικοδομές στο Κ. Χαλάνδρι σήμερα μετά από χρόνια.Είχαμε ξεχάσει τι χρώμα έχουν οι τσάπες και τα JCB.
-
Και εδώ στην Τούφα έχουμε μία καινούργια , αλλά σε οικόπεδο αγορασμένο πριν 10+ χρόνια .
-
Criuser και τα άλλα 2 παιδιά που απάντησαν, καταρχήν ευχαριστώ. Αυτό ήθελα να πω, Δεν έχει περάσει ακόμα ο δρόμος. Νιώθω, ίσως και να είμαι τελικά, εντελώς ηλίθιος, αλλά αυτό με την αποζημίωση δεν κατάλαβα. Ποιος θα πάρει την αποζημίωση από το κράτος, εγώ η ο αγοραστής? Δεν κατάλαβα Χριστό από τα όμορα κλπ. Αν δεν είναι κόπος με πιο απλά λόγια σας παρακαλώ. Αν δεν μπορείτε παιδιά, δεν πειράζει καλή καρδιά, όλα καλά, πού θα πάει θα το ξεκαθαρήσω κάποια στιγμή.
Megane98hp wrote:
Την καλημέρα μου.
Προφανώς για να μιλάς για σχέδιο το οποίο σου αφήνει 270 μέτρα , επειδή δεν μπορεί να είναι περιοχή εκτός σχεδίου που μπαίνει τώρα στο σχέδιο και να σου παίρνει τέτοια ποσοστά εισφορών , μάλλον πρόκειται για εντός σχεδίου οικόπεδο , το οποίο έχει ρυμοτομηθεί στο σχέδιο πόλης και το σχέδιο δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί , δηλαδή δεν έχει ανοιχτεί ο δρόμος .
Παρ΄ όλα αυτά από την στιγμή που το οικοδομήσιμο τμήμα που φαίνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο είναι 270 τμ , αυτό θα πουλήσεις .
Για τα υπόλοιπα 730 τμ θα πρέπει να υπάρχει αυταποζημίωση , αποζημίωση από τους ομόρους και αποζημίωση από τον Δήμο , ή το Κράτος . Μπορεί ένα από αυτά , μπορεί και όλα . Δεν έχουμε στοιχεία για να κρίνουμε περισσότερα .
-
Έχοντας στον 3ο όροφο,δύο νέοδμητα διαμερίσματα πολύ κοντά στο κέντρο της Λάρισας -από αντιπαροχή οικοπέδου,εδώ και 6χρόνια(!),αλλά με διάφορες καθυστερήσεις που γίνονται αυτά τα χρόνια στο χώρο της οικοδομής κι ανέφερε κι ο criu-, ο εργολάβος κι ο μηχανικός κατάφεραν να ξεκινήσουν τον 9/2018 και προβλέπεται αποπεράτωση και παράδοση προς την άνοιξη. Τα 2 διαμερίσματα που βγήκαν και μου αναλογούν είναι 40 και 70 m2 (αυτό είναι και γωνιακό),αλλά είμαι στο δίλλημα ποιο είναι καλύτερα από τα δύο να πουλήσω ή να ενοικιάσω (θέλω να κρατήσω οπωσδήποτε το ένα,όμως ποιο θα έχει λιγότερη μελλοντική απαξίωση και λιγότερη φθορά από ενοίκιο;)
-
Criuser και τα άλλα 2 παιδιά που απάντησαν, καταρχήν ευχαριστώ. Αυτό ήθελα να πω, Δεν έχει περάσει ακόμα ο δρόμος. Νιώθω, ίσως και να είμαι τελικά, εντελώς ηλίθιος, αλλά αυτό με την αποζημίωση δεν κατάλαβα. Ποιος θα πάρει την αποζημίωση από το κράτος, εγώ η ο αγοραστής? Δεν κατάλαβα Χριστό από τα όμορα κλπ. Αν δεν είναι κόπος με πιο απλά λόγια σας παρακαλώ. Αν δεν μπορείτε παιδιά, δεν πειράζει καλή καρδιά, όλα καλά, πού θα πάει θα το ξεκαθαρήσω κάποια στιγμή.
criuser wrote:
Megane98hp wrote:
Την καλημέρα μου.
Θα σου απαντήσω αναλυτικά το βράδυ
-
Ξερει κανεις τι ισχυει με τα διατηρητεα ακινητα?υπαρχει αγορα γ αυτα?
-
Εννοώντας;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!